Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Eros:Psi

avatar zelenci 17.11.10 12:24
Zanima me, če se je že kdo lotil branja te famozno reklamirane knjige? Sama sem si jo izposodila v knjižnici, ker me reklamiranje nekako ni prepričalo. In po brebranih 75 strani od 777, sem obupala. Ne vem, ali jo bom morda še enkrat vzela v roke ali ne, toda do zdaj je knjiga zame osebno poskus neke visoke duhovne literature, toda brez repa in glave. Nikakor ne morem razbrati, zakaj naj bi se v zgodbi, polni skakanja iz ene na drugo stran, pravzaprav sploh šlo. Kakšni napotki se skrivajo?
lepo prosim, če ima kdo kakšno drugo mnenje, naj me prepriča, da preberem še kakšnih sto strani in morda vem, zakaj gre!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 17.11.10 12:41
mogoče bi morala prebrat še dve stani (do 77) : )). sem pa slišala in brala o tem in je ne mislim brat, ker duhovne ipd. literature ne berem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hermiona 17.11.10 12:46
Ali si že brala blog s spodnjega linka?
Mene sicer ni prepričal v to, da bi se lotila branja.
Takšne knjige ponavadi niso po mojem okusu.

http://www.rtvslo.si/blog/mancakosir/erosova-enigma/48143
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zelenci 17.11.10 13:11
Hvala obema. Šla sem brati tudi ta blog, a vendar, iskrene ocene o knjigah, ki so ti dejansko všeč so drugačne od suhoparnosti poročila o knjigi, bi naj bi povedala...
Sem se potrudila in medtem poskušala prebrati še dva poglavja, v enem je glavni junak v zaporu - žal sploh ne vem, kaj je hotel povedati, v drugem je v neki knjižnici - no tukaj mi branje ni in ni šlo več. Knjiga, če je iskrena, me ponavadi pritegne. Tukaj pa žal... razpravljanje o treh nadzavestih, ki nas vodijo oziroma njihovo mešanje v dvanajst značajev, ponavljanje besede ljubezen v izgubljenem smislu...
Avtorju vse čestitke ali za iskreno pisanje ali pa za zelo učinkovit marketing, ki vedno vžge, ko in če so stvari skrivnostne, ko je pisec skrivnost, ko je še celo obljubljena nagrada 12.000 € z razlogi, ki jih ravno tako ne razumem..seveda pa moraš, da sploh lahko sodeluješ v tej igri za denar, knjigo tudi kupiti, kar mi je v duhovnem smislu, ki ga 'načenja' avtor popolno ignoriranje samega sebe.
Dobra knjiga je še vedno stvar vsakega posameznika, zato grem zdajle po kakšno knjigo, ki mi bo všeč zaradi knjige same in ne zaradi razpavljanja o njej.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
no-ja no-ja 18.11.10 12:36
glede na to, da je celoten paket (vrečka, knjiga..) v tako lepi, črno beli izdaji, bi jo jaz samo za na omaro postavit imela.......sem na brzino uč nanjo vrgla, pa vem, da to ni zame....sicer dober prijem s temi sedmicami, to je pa tudi vse...............
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vrgoles 02.01.11 21:44
zdravo,

jaz sem se je lotil brati čez praznike. Meni je pa ql. ravno zaradi malih detajličev, ki jih opaziš in ko se prepletajo svetovi.

je pa finta, da je v knjigi vse pomešano ampak na koncu se nekako vse izide imam občutek, sedaj sem na 650 strani.

pisec pa potegne v knjigo najrazličnejše časovne in okoliške situacije. Skoraj v vsaki se dotakne nečega pogosto zastavljenega vprašanja med dialogom vpletenih ljudii in potem se v vsakem poglavju pojavi še monolog glavnega igralca Erosa, ki vedno povdarja eno in isto stvar na najrazličnejše načine.

jaz bi jo dal prebrat ljudem, ki se še niso našli, sajni škodoželjna. Je neka "moderna" verska knjiga, v kateri se pisec posredno dotakne na svoj način najrazličnejših verstev... ki jih na zelo zelo preprost način poskuša razložit.

Meni je še kar OK.


LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar alamut 04.01.11 21:24
Meni je knjiga zelo uredu!
mi je kar žal, da je tko kratka :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar knjižničarka 06.01.11 19:11
ne se sekirat, če ti Alamut ne sede. Če si jo zelo želiš prebrati, se je loti, čeprav te na začetku odbija. Ko jo boš prebrala se ti bo zdelo, da si bila sama tam. Če te pa odbija, pa jo odloži za pozneje ali nikoli. Pač ni vse za vse- zato se še ne bo svet podrl...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar barbara s. 14.01.11 01:54
Pozdravljeni, jaz sem jo prebrala od začetka do konca. Da je knjiga mojstrovina se ti posveti šele na predzadnji strani, da je genialna šele, ko prebereš razlage na spletni strani! Škoda le, da so dostopne samo tistim, ki kupijo svojo knjigo, kar je nekoliko diskriminatorno do vseh, ki jo vzamejo v knjižnici.
Jaz je sploh ne vidim kot duhovno knjigo, ja se tako zdi, ker govori o ljubezni in je po zunanjosti (meni) impozantnejša od biblije. Res je vse napisano s prispodobami in na začetku ti ni prav vse jasno, se pa stvari v drugi polovici povsem razjasnijo in na koncu lahko po mojem vsak sestavi in odnese veliko dobrega. Jaz vidim težavo samo pri tistih bralcih, ki niso pripravljeni brati nič izvirno novega in drugačnega, ali pa so v razmišljanju bolj ozki.
Od vsega kar sem prebrala slovenskih avtorjev bi lahko samo za to knjigo rekla, da bo res svetovni hit, če jo bo avtor seveda prevedel. Škoda bi bilo, če je ne bi!
Se pa ne čudim, da gre knjiga tolikim v nos, slovenci smo pač narod zavistnežev. Baje pa so blogi najbolj priljubljena oblika sproščanja zavisti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ivy T. 14.01.11 08:32
Po mojem pa ne gre za zavist, ampak gre večini v nos zato, ker smo siti kvazi-duhovnežev,ki so vsi prišli do neverjetno globokih spoznanj, do katerih ni prišel v celi zgodovini še nihče prej. Pa celestinska prerokba, pa Coelho, pa tista kajježe iz Sibirije, pa skrivnost, pa.....

Knjige nisem prebrala, zato je ne morem komentirati, jo pa nameravam ob priliki vsaj pogledati, če bom prišla na vrsto v knjižnici. Priznam pa, da sem na osnovi zgornjega skeptična. Kakšen učitelj spoznanj pa je to, ki svoja spoznanja prodaja samo za drag denar. Se vam ne zdi, da bi revni, obupani, osamljeni bolj potrebovali tako knjigo in taka spoznanja, ki bi jim lahko pomagala premagovati vsakdan? Jezus svojih naukov in pomoči ni računal po 77,00 evrov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lenart 14.01.11 17:03
Knjigo prelistal pri znanki, ki je vedela, kdo jo je napisal. Mislim, da avtorstvo ni več skrivnost. Sama podoba me ni ganila. Srebrna obroba mi je mrzka. Všeč so mi tople barve. Kar sem prebral, je berljivo. Piše, da je ozadje vseh načrtov naključje. S tem se nikakor ne strinjam. Prepričan sem, da gre za spretno marketinško dejanje, nikakor pa ne za uvid od zgoraj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lenart 14.01.11 17:10
Seveda čestitke avtorju. V delo je vložil ogromno časa, denarja, domišljije, idej, malo manj pa - najbrž - iskrenosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nasha 15.01.11 22:53
Ta knjiga ni niti duhovna niti kvazi-duhovna! Od kod se je pa to vzelo za to knjigo? Knjiga je zabavna in poučna zgodba o junaku, ki potuja skozi psihe ljudi. V njej je ogromno življenjskih primerov v kakršnih smo se znašli vsi, avtorjevo razmišljanje je zelo trezno in modro. Mene je zelo navdušila, jo priporočam vsem, ki bi si radi ustvarili čvrsto zvezo brez prepirov in varanja. Knjiga odpira veliko področij, ne samo ljubezni, zanimivo je tudi razmišljanje o družbi. Sploh pa je knjiga pravo pihanje na dušo Slovencem, saj med vrsticami izveš, da smo izbran narod:-) in samozavesti nam res primanjkuje! Nekje sem prebrala, da so vse zgodbe in ljudje v knjigi resnični, če je tako, avtorju vsekakor ne moremo očitati neiskrenosti. Glede cene pa jaz ne bi filozofirala ali je previsoka, če je, jih pač ne bo prodal, če pa je prenizka, bo moral narediti ponatis.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Aprosti 16.01.11 15:55
HEJ LJUDJE! Preveč se ubadate s tem piscem! ... njegovimi skritimi nameni, ali je imel uvid od zgoraj, od spodaj ali od kod drugod, ali je prišel do globokih spoznanj ali ni ... vsakdo, ki tako sodi, v resnici sodi samo po svoji ozkoglednosti!
MOJE PRIPOROČILO: tisti, ki radi odkrivate, si jo sposodite v knjižnici, pa če vam ne bo všeč, jo lahko še isti dan vrnete! Tisti, ki vam je pa že vse na svetu jasno, pa ne vem kaj delate na tem forumu? Boli vas k. za vse ostalo in vse druge!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar johanna12 18.01.11 22:01
Prespala knjigo.
Meni fantastična. Enostavna in zapletena, dolgovezna in jedrnata, resnična in pravljična, ..., ko jo pa začneš v drugo brati, ti gre pa kar na smeh :)

Nisem brala komentarjev o njej, niti nisem zasledila reklam o njej, tako da šele potem, ko sem jo začela brati, sem iz firbca brskala po netu in raje odnehala, da si ne bi pokvarila svojega mnenja. Zdaj pa oddam svoj glas:

Nakup: DA
Cena: visoka, a 7 eur bi bila prenizka ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marko 21.01.11 13:10
Problem je v tem, da se je avtor držal teh sedmic tudi pri ceni. Se bojim, da je tukaj naredil napako. Absolutno pretirano ne glede na vsebino.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nasha 25.01.11 02:25
Cena je simbolična, vsebina neprecenljiva, piše eros;-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Vinci 31.01.11 21:45
Gre za to, da so skozi različne zgodbe predstavljeni vsi profili karakterjev - tako kot so bili včasih štirje (sangvinik, kolerik, stoik...), jih je sedaj več, in vsakdo se lahko najde. če je le dovolj samokritičen.
Jaz sem se recimo našel v liku, ki ga ne bi maral imeti za prijatelja. Sedaj mi je mnogo lažje.

Vinci
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar william blake 12.02.11 11:15
knjige še nisem prebral, me pa na spletni strani moti marsikaj. Najbolj prav tistih sedem dokazov. Matematični? Lepo vas prosim. Živcira me to, da je, vsaj na spletni strani, zadeva predstavljena bolj kot ne ena šank filozofija. Poleg tega, knjiga sama govori o tem, da je resnica subjektivna; ampak kako in zakaj nam potem ENA knjiga razkriva VSE skrivnosti življenja?

verjamem, da je Eros pravi avtor in da je tisto s sanjami samo marketing. Vendar verjamem tudi, da Eros ob vsej knjigi ni mislil toliko na zaslužek, saj je (vsaj za zdaj) denar predvsem vlagal.
Pa samo še en dodatek zgornjemu; sangvinik, kolerik, flegmatik in melanholik so bili. Poudarek je na tem, da so bili, ker je ta teorija znanstveno zastarela, razen če Eros tudi tu ni odkril tople vode.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sasa S. 23.02.11 17:47
Kaj pravite tisti, ki ste že prebrali knjigo, jo razumeli/dojeli in šli potem brat tele komentarje na knjigo? Komično :)
Verjetno knjiga ni za vsakega, tudi ne vem zakaj bi bila. Jaz sem si jo sposodila, prebrala in si potem kupila svoj izvod. Name je naredila res močan vtis in zdaj jo berem že drugič in odkrivam nove in nove stvari.
Res zanimivo, da so vedno najbolj pametni tisti, ki sploh niso prebrali...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jassst 18.03.11 21:26
knjiga mi ni pustila trajnega vtisa ... je zgolj nabijanje ega (avtorjevega)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristian 06.04.11 07:20
Včeraj sem bil na predstavitvi knjige, knjigo sem tudi kupil.

Po debati na predstavitvi sklep; knjiga spada v čudovitoslovje, knjiga SO modrosti, knjiga JE življenje..

Knjige ne boste mogli ne razumeti ne prebrati vsi tisti, ki v življenju ne pustite lastnega razuma, da deluje, se razvija, ki življenja ne sprejmete, takšnega kakršno je oz. kakršnega si ustvarite.

Knjiga je v popolnem slovenskem jeziku, brez kakršnihkoli tujk.

In, če hočete knjigo razumeti, se morate odpreti.

Knjige ne reklamiram, temveč govorim iz življenske izkušnje.
Ko živiš med zidovi, a nimaš jajc zidove podirat.
Proti koncu lanskega leta sem pri sebi naredil to; rušenje. Žal na krut nači, ki se je sedaj izkazal za edino smiselno dejanje.

Kakšna je knjiga..je dobra ali slaba...presodite sami.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skana 07.04.11 15:06
vau, in ti si to knjigo prebral v eni noči in vse to spoznal?? noro!

včeraj kupil, danes razsvetljen!

mislim, da ste pa že malo bedasti z reklamiranjem teh cuckov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar laila 16.04.11 22:31
pred tremi dnevi so nekje našl okostje pitbula... :(
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Aprosti 22.04.11 22:05
Vinči, mislim, da se motiš glede teh značajev! V zgodbi s knjižnico je razvidno, da lahko teh dvanajst značajev razporediš v štiri skupine s podobnimi lastnostmi. Tako so na koncu postavljene tudi vse police v kvadratu: na vsako stranico po tri. Na eni stranici so značaji, kjer je prvi eden od razumov, na drugi: drugi, na tretji: tretji, na četrti, so tisti s po dvema vzporednima. Hipokrat naj bi razpoznal le osnovne tri skupine in eno, za katero ni vedel kam pospraviti tiste, ki niso v prvih treh. Prav zaradi tega, ta delitev ni dovolj natančna in torej neuporabna. Je pa dober približek, ki je kljub vsemu preživel nekaj tisoč let.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar diana777 24.04.11 19:46
Živio,
jaz sem prebrala knjigo iz knjižnice - super knjiga, Tisti ki ste jo kupili, delite z nami ljubezen in povejte šifro za vstop.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pony 25.04.11 20:49
knjiga se ne more primerjati z nobeno, ki sem jo do sedaj prebrala. mene je navdušila takoj na začetku, čeprav sem šele na koncu ugotovila kakšna mojstrovina je - in kako zelo je vsak stavek oziroma njegov pomen povezan s celotno knjigo oziroma vsebino. vsaka zgodba nosi veliko sporočil, nekatera najpomembnejša pa se "ponavljajo". knjigo vsak vidi in razume po svoje, ker jo bere iz perspektive svojega sveta. sama bom knjigo prebrala večkrat... in vem, da bom vsakič odkrila kaj novega... več kot želim od te knjige odnesti, bolj zbrano moram brati in sama za to knjigo potrebujem čas...
kdor sprejema lasten svet in spoštuje svetove drugih ljudi, ne sodi. tudi to je sporočilo te knjige.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mojsterC 26.04.11 12:40
Knjiga je navadno poveličevanje ega. Prebral sem jo in ugotavljam, da je popolnoma zgrešena investicija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Konjenica 16.06.11 10:03
Pozdravljeni, zamudila sem predstavitev knjige. Ali veste kdaj bo naslednja predstavitev knjige v Ljubljani, kje bo in kje to lahko vidim? lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Darinka Ž. 21.06.11 11:39
Ko sem knjigo brala, je bilo tako, kot da knjiga bere mene. Veliko stvari opisanih v knjigi sem poznala, vendar jih ne bi znala tako povedati. Vsekakor zanimivo branje.
Vsem želim veliko miru in ljubezni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sabina - Psi 21.06.11 11:51
Ali ima morda kdo mail od avtorja knjige (anonimni mail), kamor se mu lahko piše?
Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kozma 04.07.11 21:18
Knjigo sem dobila kot darilo za rojstni dan. Že prvi večer prebrala do prvega Eroska, super!
Drugi dan prebrala spet do naslednjega Eroska in mi je bilo žal, da moram to prespati.
Knjiga je super, res ni duhovna in je duhovna. Odvisno kako gledaš. V tej knjigi res lahko spoznamo in najdemo sebe, če se le hočemo videti, to pa je zelo težko. Pogledati vase in si priznati...O kje pa, jaz pa že nisem tak/a. Vsi, ki knjigo kritizirajo, ne delajo prav. Kako lahko nekaj skritiziraš, če ne razumeš? Zavedati bi se morali, da se nam vse dobro podesetereno vrne, vse slabo se povrne stotero, nam ali našim dragim. Zato spoštujmo soljudi in spoštujmo pisca te knjige, ne glede na to kdo in kaj je. Pomembno je, da je knjiga dobra, zanimiva, drugačna. Ste opazili, ko držite knjigo v roki, da vam žarijo dlani? Ta knjiga je živa, polna energije, ki se pretaka v nas. Zato, SPOŠTUJTE JO!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar umestno vprašanje glede žarenja dlani 11.07.11 10:55
Morda je bila pa tiskana na Japonskem? Ali pa vsaj na japonskem papirju???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DavidRok 29.07.11 03:22
Zdravo!

Berem, knjigo!! Ne, ona bere mene :) Zanima me kaj mi bo povedala, kje v kronologiji življenja na 777 straneh te knjige se nahajam. Vseeno, knjigo nejemljem kot potopis, ki bi te vodil skozi življenje niti ne nekaj, kar bi divigovalo duhovno raven človeka. Je osredninjenje vsega, česar je zmožen človek. Ponuja prebujenje in veedenje, dviguje zavest.

Čemur v življenju posvečamo največ stvar, to smo!

Izbira definita človeka.

Morda ta stavek zveni, kot izguljena fraza vseeno sem mnenja, da knjiga nikoli nebo izbrala človeka. Vsaka je tista "prava" za nekoga in ga spominja na tistega človeka, ki si nekdaj že bil, z vsemi prijatelji, ki jih omenja pisatelj.

Eros je tu medij, ki proecira svoja opazovanja bralcuskozi preproste zgodbe.

Besedo ali dve o najti samega sebe

Vseeno bilo bolje najti samega sebe, kot pa obsojati ali biti preračunljiv ali pihati na dušo vsem s katereimi si delimo življenje. Mislimo, da jih ne-poznamo, pa jih vseeno pozdravimo na cesti iz vljudnosti, ker so nas tako naučili - beri smo pozabili in nas spominjajo na nas same.
Takoimenovane napake so le opomin, da se bližamo cilju, cllju, ki se začne in konča v sebi pri sebi. Navsezadnje, kako lahko obsojamo in smo preračunljivi ter pihamo na dušo nekomu, ki ga nepoznamo pardon želel sem napisati se nepoznamo, kljub dejstvu da z njim delimo svoj prostor pod soncem?!

Kot zadnje v tem postu, bi ponudil svoje mnenje o egoizmu, takem in drugačmem s naslednjim izrekom:

Vsi smo egoisti, a le redki znajo živeti tako, kot bi radi živeli. (Josef Kirschner)

Pripis:

Egoizem je umetnost uvidenja lastnih kvalitet, ki jih drugi ne vidijo. Vsak človek dejanj ima močno dozo egoizma, ponosa, čvrstosti in premetenosti. Vendar bodo bila vsa ta stanja duha obravnavana kot njegove kvalitete, če jih lahko uporabi za dosego višjega cilja. (Giorgos Seteris)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar otonin 21.08.11 23:28
Hmm! Knjiga je brezveze in je nategovanje folka! (Oglaša se instinkt)

hecam se. knjiga je meni osebno odlična in pohvala avtorju, ki je dobil nalogo v sanjah in jo udejanil.
v življenju se srečujemo z veliko ljudmi in vsak ima neke svoje muhe. Vendar ok, to so ljudje s svojimi karakterji in problemi. Mene je bolj fascinirala vloga Življenja - kot nad-razuma s čudnim smislom za nas navadne smrtnike ki nas življenje uči. Smešno se mi zdi na primer, da se Življenju zdi zelo fajn če si sposoben dati svoje življenje za nekaj brez strahu, a po drugi strani te pa kaznuje če si ga vzameš. A tako je. Tudi biblija govori o temu...

Preberite si knjigo brez pričakovanj! Komur se zdi cena predraga lahko preko spletne strani psi.si napiše dopis in pojamra za knjigo in jo bo mogoče tudi dobil.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MInos 03.09.11 20:45
Nekaj na tej knjigi je,če so tako slabe in dobre ocene.Že zaradi tega jo je vredno prebrati.Vsekakor bom knjigo poiskal! Že zaradi onih,ki mislijo,da imaj vso pravico vsakogar soditi,ki niso oni sami!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar EvaEva 06.09.11 18:23
Samo par popravkov za tiste, ki o knjigi že vse veste, pa čeprav je niste prebrali...

Knjiga tudi slučajno ni duhovna ali kako drugače poduhovljena, povezana z Biblijo ali vero...
Nagrada razpisana za odkritje 7. dokaza Življenja ni pogojena z nakupom knjige. Je pa res, da jo morate vsaj prebrati ;-)
Ampak saj to itak že vsi veste ;-)

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kknjiga 06.09.11 18:33
Jaz je niti slučajno ne mislim prebrati,ker je to samo še ena tistih knjig,ki ti "spremenijo življenje".
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petrischa 13.09.11 23:16
Pozdravljeni!

Knjigo sem prebrala 2X. Prvič sem si jo izposodila v knjižnici, drugič sem brala svojo. Zame knjiga predstavlja leksikon življenja in v njej so odgovori na vsa vprašanja. vredna je teh 77 euro in če bi stala še več, bi jo vseeno kupila. Pa če bi zanjo bilo treba vsak mesec odšteti 5 euro, bi jih odštevala tako dolgo, da bi jo lahko kupila. Vsak knjigo razume po svoje in kot pravi Eros, vse je odvisno od človekove psihe, kako knjigo dojema. Knjiga je pravi zaklad in brati jo je potrebno po točno določenih pravilih, katere bralec dobi ob nakupu knjige. Če knjige ne morete kupiti, pišite Erosu, on jih je že dosti podaril. Prosite prijatelje, naj vam jo posodijo.... Samo ne sodite o njej, dokler je ne preberete v celoti..... Knjiga je živjenje......
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 14.09.11 08:21
Glede na to kar sem slišal o tej knjigi, sploh pa na podlagi komentarjev v tem forumu, te knjige absolutno ne bom prebral, kaj šele kupil.

Popolnoma se strinjam s komentarjev Ivy T.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 14.09.11 08:27
P.S.:
To nit v forumu sem prebral še danes, ker sem prej vedno mislil, da gre za knjigo o psih :)))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petrischa 15.09.11 20:35
Očitno v življenju funkcioniraš na način "PO PRIPOVEDOVANJU DRUGIH", namesto, da bi si ustvaril svoje mnenje. Seveda se knjiga lahko izposodi na več načinov. Sicer pa kakor kdo. Knjigo pa ocenjuješ po pripovedovanju tistih, ki je niso sploh brali, oz. je niso prebrali v celoti...
Vseeno predlagam, da jo vzameš v roke, če ti bo kdaj prekrižala pot.
Knjiga opisuje novo poznavanje psihologije REI in s poznavanjem psihologije REI se lahko odpravi disleksija....in še mnogo prednosti, znanja, bogatenja....se najde v knjigi....Seveda je pa to odločitev posameznika....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 16.09.11 07:48
Nič ne rečem, gotovo je v tej knjigi (kot tudi še v nekaj deset tisoč drugih) tudi kakšna pametna misel.
Od branja pa me zagotovo odklonijo komentarji bralcev, da je to knjiga, v kateri so odgovori na vsa vprašanja, ali pa da knjiga njih bere in ne obratno, in podobno bluzenje. Vulgarno rečeno - bulšit. Človek, ki trdi kaj takega je bodisi prebral zelo malo knjig ali pa same slabe. Svet je neskončen in kompleksen mozaik. Verjetnost, da bi ga opisal in pojasnil kar en x slovenski pisec je manjša od verjetnosti, da bi en neandertalec lastnoročno izdelal supermoderno vesoljsko ladjo in z njo odpotoval na mars.

Zanimiv je sicer marketing za dotično knjigo - s skrivnostnostjo, sedmicami in lepo izdelavo. Vendar glede na to, da se imam za precejšnjega cinika, tak marketing ni dovolj prefrigan, da bi me prepričal.

P.S:
@Petrischa: Malo si me narobe razumela, knjigo ocenjujem ravno po komentarjih vas, ki ste jo prebrali. Jo pa bom zagotovo prelistal, če mi bo prekrižala pot.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ........... 23.09.11 09:41
Rovtar, tak si kot vsi rovtarji, ki jih poznam... vrjamejo in razmišljajo samo v to kar jih od malega učijo in boh-ne-dj, da bi karkoli od tega odstopalo. tako kot so včasih vsi vedeli, da je Zemlja ploščata... ahhh kako so se smejali vsem, ki so trdili, da ni!

pa kaj če je knjigo napisal x Slovenec... a če bi jo američan, bi bila pa takoj bolj "pomembna" in verodostojna? rovtarski predsodki...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eros [psi] 23.09.11 11:30
... sem malo prebral ... in ko sem pri sebi iskreno razmislil, kaj bi si jaz mislil o tej knjigi ... tako iz prebranega in slišanega, ne da bi vedel za kaj gre ... vem, da bi bil zagotovo zelo zadržan do vsega in tudi zelo nagnjen k temu, da gre za napihovanje niča s ciljem uspešne prodaje ... vem pa tudi, da bi me prepričalo nekaj drugega ... če bi mi o knjigi povedal nekdo, ki jo je prebral in ga jaz cenim in spoštujem, bi jo potem zagotovo vzel v roke.
sam nimam predsodkov (vsaj upam, da ne ;-) vendar je treba upoštevati dejstvo, da se v sodobnem času veliko stvari prenapihuje, kjer za to res ni nobene osnove ... in so tako lahko "previdnejši" tudi tisti, ki nimajo predsodkov. je pa iz teh anonimnih sporočil, ki jih pišejo ljudje po blogih in forumih mogoče zelo hitro izluščiti, kje koga v resnici čevelj žuli in kak motiv ima, da druge prepričuje o naravi nečesa, česar morda niti sam ni spoznal.
najbolj so mi "zanimivi" tisti, ki znajo toliko povedati o knjigi, ki je niso prebrali, pa ob vsem še trdijo, da so jo. zelo hitro je mogoče ugotoviti, ali je pišoči to knjigo tudi prebral, to je namreč mogoče razbrati iz "argumentacje" proti knjigi, ki se zelo razlikuje pri tistih, ki slabo govorijo o njej in je niso prebrali, od tistih, ki slabo govorijo o njej in so jo prebrali. včasih, ko nisem prav prepričan, takim, ki trdijo, da so knjigo prebrali, jaz pa menim, da je niso, zastavim kakšno vprašanje iz knjige, na katerega lahko odgovori vsak, ki jo je prebral vsaj do polovice ... in doslej se je vedno zgodilo isto ... (nazadnje sem dobil tak odgovor, da so vsi odgovori v knjigi ;-)
upoštevati je treba tudi to, da so razni forumi in blogi pravi magneti za ljudi, ki jih nihče ne posluša, upošteva, so nesrečni in trpijo za hudim nesprejemanjem lastnega sveta ... to pa je tudi podlaga za poglede kot jih pač lahko preberete na teh mestih. in še vedno tudi velja, da dober glas seže v deveto vas, slab pa vse do glavnega mesta ;-)
na koncu bi dodal še to, pogosto berem tudi stvari, ki jih pišoči pripisujejo meni in mojim stališčem in pogledom na knjigo, vendar niti slučajno ne sovpadajo ne z mojim razmišljanjem niti s knjigo.
... tako jaz te knjige nikoli nisem dojemal kot kakšno "duhovno čtivo", niti slučajno ne mislim, da je v njej vsa resnica sveta in nikakor ne mislim, da je sreča kakorkoli pogojena z nakupom te knjige ;-) ... trdim pa, da je v tej knjigi precej znanja in vedenja, ki ga nima nihče drug na svetu in je za vse nas velikega pomena. globoko verjamem, da bo teorija rei nekega dne temelj svetovnega razumevanja psihologije. zavedam se tudi, da so to zelo visoko leteče napovedi ... vendar se morate tisti, ki to berete, tudi zavedati, da ne veste vsega, kar še nameravam v podporo svojim trditvam v kratkem razkriti. za vse, ki dvomijo, bo najbolje, da še malo počakajo ... čas vedno pokaže resnico ;-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kknjiga 23.09.11 17:15
Čeporav ni bil odgovor od ........ nič v povezavi z mano bom nekaj povedal:
Meni je naprimer vseeno kdo je napisal knjigo (še raje imam,če je to Slovenec) in je ne bi prebral tudi če bi bil pisec Američan. Na živce mi gre ko nekateri vzklikate kako je dobra in ne pustite,da imamo tudi svoje mnenje in moje mnenje je,da je NITI SLUČAJNO NE BOM PREBRAL.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eros [psi] 23.09.11 21:06
kknjiga,
prav ničesar nisi zamudil, če te knjige ne boš prebral ;-) nekdo, ki se mu zdi, da če drugi vzklikajo karkoli pač, njemu s tem ne dovoljujejo imeti "lastnega mnenja", bi tako kompleksne knjige kot je [psi], najbrž sploh ne razumel. torej bi res zapravljal čas z njo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Klobčič 25.09.11 20:13
Prebrala, hvala bogu pa ne tudi kupila, ker bi mi bilo krepko žal denarja. Avtor je pač napisal knjigo, ki literarno gledano ni prav nič posebnega, dal vanjo kup simbolov in sedmic in jo oklical za knjigo, ki bo spremenila življenja, ki jo je napisalo Življenje samo, ji nadel megalomansko ceno... In seveda se najdejo ljudje, ki mu verjamejo, oziroma verjamejo dobremu oglaševanju. Odsvetujem, škoda časa in denarja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zverina 26.09.11 10:32
Kupil in prebral. Ni mi žal, da sem jo prebral, žal pa mi je zapravljenega denarja. S predstavljeno teorijo se delno strinjam, delno pa sploh ne ... če bi tu sploh lahko govorili o "teoriji", saj gre bolj za doktrino, religiozni sistem, ki vključuje nauke o posmrtnem življenju, transcendentni zavesti ipd. Dokazi. Ti niso neposredno povezani s "teorijo", ampak podajo neke x informacije, kot dokaz, da je teorija sama nečloveškega izvora. Tu seveda manjka dokaz implikacije "nečloveški izvor informacije => resnica".
Super, če knjiga komu pomaga "razumeti" sebe in okolico. Vendar razumeti lahko pomeni tudi popredalčkati svoje izkušnje po nekem kalupu, kar pa je tudi zelo omejujoče. To je problem domala vseh eksoteričnih religioznih sistemov. Prodati teorijo kot delovno hipotezo - da. Prodati teorijo kot absolutno resnico - ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rovtar 27.09.11 12:20
@......... Kako je dandanes enostavno- polJubno sranje je mogoče zagovarjati z argumentom,da je kritik zahojen in ne razume stvari. Vendar ponavljam,kot ciniku,ki je koneckoncev nekaj stvari že prebral (rovtarstvu navkljub),mi bulšit-detektor zelo hitro piska.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar enea 29.09.11 14:59
Mene je knjiga navdušila... kdor jo je prebral le enkrat na hitro, pa vrjamem, da ni mogel videti in razumeti njenega bistva. Tudi jaz sem bila najprej kritična do določenih stvari, ker sem sicer "znanstven človek", skeptik in statistik, ampak ko sem knjigo 2x prebrala, je vse dobilo smisel :)

No, moje bolj obsežno mnenje pa lahko preberete na http://ednevnik.si/entry.php?w=enea&e_id=159258

rovtar, ti pa očitno knjige sploh nisi prebral, tako da niti ne moreš biti "zahojen" kritik (pravzaprav res nič ni narobe, če nekdo nekaj skritizira- pač njegovo mnenje), ampak si zahojen ker kritiziraš nekaj, kar nisi prebral ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zverina 29.09.11 18:12
No, jaz sem knjigo bral počasi. Mesec in pol, s svinčnikom in papirjem. Vmes se vračal poglavja nazaj ter prebiral razlage na internetu. Tu ne gre za nerazumevanje, ampak za nestrinjanje z nekaterimi idejami, ki so v knjigi predstavljene. Sicer je knjiga dobro napisana, koncept je zanimiv in izviren in kapo dol pred delom, ki ga jaz ne bi bil zmožen spraviti skupaj. Ampak kot sem rekel, s to doktrino se ne strinjam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 01.10.11 10:50
knjiga, za katero moraš toliko da ne dokupit navodila, da jo razumeš ... : /
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ........... 01.10.11 14:02
šecjen, zato so na voljo razlage na spletni strani... marsikaj pa tudi avtor sam pojasni na facebooku :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 02.10.11 10:01
a ni nekdo malo višje rekel, da imajo dostop do spletne strani samo tisti, ki knjigo kupijo?? in če prav razumem, moraš postat od pisatelja FB prijatelj?? : /
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 03.10.11 14:36
Saj ni tako težko, odgovor je 42 :)).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Hayley 03.10.11 15:16
Zanimivo.Najbolj "pametni" so tisti,ki knjige sploh niso prebrali.Kako lahko komentiraš vsebino knjige,ki je nisi niti prebral?Aja,vem kako!.Tako da slepo slediš mnenju ostalim,Takemu mnenju ki je pač najbolj ˇ"verjetno".Sicer pa po eni strani to razumem.Koliko "nategancij doživimo" čez dan?Veliko.Spet odvisno če temu verjameš ali ne.Raznorazne ponudbe "čudežnih" zapestnic ki ti dajo energijo,ali pa še celo izpolnijo skrite želje (!),od raznoraznih tablet ki odpravijo vse vaše zdravstvene težave,do takoimenovanih knjig za "samopomoč" ki vas bodo naredile srečne in bogate ipd..lahko bi naštevala do jutri.Glede na to,ni nič čudno,da je odziv ljudi tak.Vendar je moj komentar v tem primeru tak : poizkusite! Če si knjige ne morete kupiti ali izposoditi v knjižnjici,pojdite na fb stran od knjige,prijazno vprašajte če vam jo kdo posodi.Izmed 8268 ljudi vam jo bo skoraj sigurno kdo posodil.Če vam po prebranem še vedno ni všeč,niste ničesar izgubili,seveda pa velja svoboda govora in vsako mnenje je treba spoštovati!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ga ni 11.10.11 13:20
Avtor ni pisec, je PR-ovec.

Zame je to dober primer oglaševanja in ne primer vrhunske literature.

Vseeno pa je hvale vredno, da nekdo, ki ni pisec, skupaj spravi nekaj temu podobnega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 11.10.11 17:39
@ga ni
Bi se kar strinjal. Zadnjič sem knjigo prelistal v knjigarni. Komaj sem jo našel, ker je bila na tako izpostavljenem mestu v enem srebrnem stolpu :)).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mama M. 23.11.11 14:57
Jaz jo berem te dni. In mi je všeč. Je pa tudi res da že nekaj let prebiram o osebni rasti, o vzgoji otrok, da me zanimajo medsebojni odnosi. In mi je knjiga - taka je moja ugotovitev - kot potrditev osebnega razumevanja moje psihe, delovanja in razmišljanja.
Sem si jo pa izposodila v knjižnici. In to je to. Brez tega pa onega mnenja, pa zakaj, pa kdo pa kako... Če želiš jo preberi, če ne pa ne. Kar se tiče branja in listanja po knjigi - jaz vedno začnem na prvi strani. Tud film začnem gledat na začetku.
Ena prispodoba : ko se rodimo, nimamo zob in nima smisla da bi nam kdo dal jabolko za jest :).
P.S.
pred o nečemu sodite, preden nekaj ocenjujete je pametno, da sami o tem pridobite lastno izkušnjo... Upam da poznate tisti indijanski pregovor: ''Ne sodi človeka preden v njegovih mokasinih ne prehodiš vsaj 10 milj.''
Lep dan M.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nija-muc 05.12.11 00:51
Pozdravljeni!
Na začetku bi povedala, da knjige še nisem prebrala, a jo imam namen kupiti.

Vsem tistim, ki knjigo kritizirate, bi dala prav in tudi vsem tistim, ki jo hvalite, bi dala prav...
Zakaj?
V mojem življenju sem prebrala kar nekaj knjig in vsaka knjiga je nosila sporočilo oz. je avtor hotel nekaj povedati. Ne avtor, ne knjiga nista kriva, če sporočila nisem najdla ali dojela. Vsak dojema stvari iz svojih lastnih izkušenj.....
Prav pa je, da so mnenja različna in da vsak zagovarja svoje stališče, ki v njega verjame.

Ker se sama zelo rada učim iz svojih lastnih izkušenj, bom knjigo kupila in si ustvarila svoje mnenje o vsebini..... in če mi bo všeč, jo bom priporočila..... če mi pa ne bo všeč, je pa ne bom grajala.......,do spoštovanja avtorju, ker je porabil toliko truda, časa,...

Ne glede na to, da knjige nisem prebrala, bi pa avtorju čestitala za estetiko.

(Za vsakim dobrim konjem, se dviga prah)
Lp N.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar outsajder 06.12.11 12:26
za najboljšimi dirjajočimi konji se dviga bolj malo prahu; podobno se dogaja s pljuskom pri brezhibno izvedenem skoku z desetmetrskega stolpa ali za dobrim smučarjem bolj malo prši, dej mau pomisl, preden globokoumiš
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kurnik 13.12.11 16:14
Kaj pa če izvora sploh ni?Kaj če je zgolj vse ciklično kroženje in vračanje h koncu,ki začne nov cikel.Sam knjige nikoli ne bom prebral,ker mislim,da sem razumel komentarje in komentatorje.Bolj so me prepričali skeptiki!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar igra življenja 27.12.11 13:14
Knjiga me je predramila, upam, da me bo še bolj zbudila.
Bravo življenju, bravo Erosu...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šnirnc 28.12.11 10:13
outsajder... tisto je pregovor. Malo se pouči, predn globokoumiš ;)

kurnik... ti si pa res ena kura, če slepo slediš mnenju drugih. Brez zamere ;)

Sicer sem pa vesela, da knjiga večini ljudi, ki so jo prebrali, pomaga na zelo različnih področjih. Tudi meni je prinesla nepredstavljivo veliko pozitivnih sprememb - v meni in posledično okoli mene. Vem, da se sliši precej neverjetno in "čarobno", ampak ni - vse eno moraš tudi sam kaj narediti za to, te pa knjiga odlično usmeri na pravo pot, brez da sploh veš kako in kdaj.

Vsem, tako "skeptikom" kot tistim, ki so knjigo prebrali, priporočam v branje super intervju z avtorjem knjige, Erosm: www.ednevnik.si/entry.php?w=enea&e_id=164461
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marketingar 28.12.11 18:47
A se ta "knjiga" še kar prodaja? To je res dokaz, da če nekaj dobro zapakiraš, lahko prodajaš tudi prazne liste :))

Čestitke avtorju za vztrajnost pri promociji.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar o.O 20.01.12 21:38
no ja morm rečt da je to knjigo kupila moja mama in se mi na začetku ni zdela dokaj prida, še norca sem se delal iz nje. potem pa vidiš to povezanost med številkami, zgodbice, skrivnosti in sploh to da avtor ni znan. morm rečt da bi knjigo prebrau ampak sam zarad firbca. ampak me malo skrbi ker je 777 strani. še harryja poterja nisn prebrau pa me je tak zanimu... skratka te vse skrivnosti bi me pritegnile, ko pa vidiš ceno te pa kr mine... :D
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar paoloscoletta 05.03.12 14:08
Do sedaj sem prebral približno polovico knjige. V njej ne vidim čisto nič posebnega. Stil pisanja mi sploh ni všeč, vsebina še manj. Ne vem zakaj eni tako hvalite to knjigo. Žal mi je bilo, da sem zanjo plačal teh 77 eur. Za ta denar bi dobil več knjig meni osebno ljubih avtorjev. Tudi o teh 7 skrivnostih življenja ne bi zguljal besed. To so vse avtorjeve domneve brez nobenih konkretnih dokazov. Skratka knjiga se mi zdi le en velik marketing kar se tudi ujema s tem, da je avtor lastnik oglaševalske agencije..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele72 06.03.12 13:41
paoloscoletta, počakaj da prebereš do konca, potem ti bo še manj jasno zakaj so vse ženske mokre ob njenem prebiranju. Stil pisanja je res precej amaterski. Kljub temu da se hvali s popolno slovenščino, v knjigi uporablja besede kot so nona, kar nikakor ni zgled lepe slovenščine. Ampak ok, vse to je postransko. Sama filozofija kar se tiče REI se mi zdi do neke mere OK, če bi skromno ostala pri tem kar je, možen model predstavitve uma, osebnosti. Pot v transcendentne vode je tu zgrešena, neprimerna in tudi obupno površna. Gre za nekaj kar se je porodilo v avtorjevi kuhinji, nekakšna nedeljska filozofija nekoga, ki se mu zdi in verjame da so stvari takšne in takšne. Papir namreč vse prenese. Njegova filozofija je celo na zelo enostavnem, skoraj otroškem nivoju.

Seveda ni težko najti čredice naivnih ljudi, ki so pripravljeni verjeti čemurkoli. Stil pisanja je očitno v svoji preprostosti pisan na kožo določenemu profilu ljudi, ki se potem z vsebino lahko identificirajo. Če bi bila ista vsebina, ista sporočilo, predstavljeno na drugačen način, recimo v manj poljudnem, bolj znanstvenem jeziku, se ti isti ljudje verjetno v tem ne bi našli. Ker pa se, so pripravljeni sprejeti vse to kot neovrgljivo dejstvo.

Moj vtis je, da je ta knjiga kompenzacija za avtorjev ego, ki je očitno precej utrpel po njegovem razhodu z Lano. Svoje mučeništvo in svetništvo (Lana je v knjigi demonizirana - gudrun) je moral predstaviti širnemu svetu. In čeprav ne potrebuje javnega priznanja (anonimnost pisca), to ni noben dokaz ponižnosti, saj se ego lahko identificira s čimerkoli in se od tam napaja. In uspelo mu je, povzdignil se je v svetnika, v novega preroka. Tako hudo mu je ena pička zbila samopodobo. Hej, tudi mi smo šli skozi to, se pobrali in šli dalje. Nismo potrebovali javne razglasitve našega svetništva in njene demonskosti, ampak smo sprejeli, da je na obeh straneh bilo nekaj prav in nekaj narobe.

Načeloma mi je vseeno če se ljudje gredo takšne ideološke igre in kulte osebnosti. Niso ne prvi in ne zadnji. Malo sem samo razočaran, da sem iz radovednosti tudi sam podlegel temu dragemu štosu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar paoloscoletta 07.03.12 10:01
MIschele72 se strinjam za napisanim, lepo si utemeljil tvoje mnenje in opazke glede knjige.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar LISA 11.03.12 19:25
Zdravo,

kaj mi je extra padlo v oči pri tej temi? No, razen Rovtarja ne poznam nobenega nicka - pa dosti berem oz. spremljam forum. Nihče od redno sodelujočih piscev ni niti črhnil tule. Vsi, ki ste pisali slavospeve Psom, ste mi popolnoma neznani, in res je čudno, da noben od vas ni nikjer komentiral ničesar drugega, razen famoznih Psov.
No, ja.
Še moj skromen prispevek: knjigo sem si sposodila v knjižnici, brez, da bi prej karkoli slišala o njej. Po par straneh sem jo z začudenjem probala prelistat naprej, in povsod se mi je zdelo isto s... Potem sem jo mirne duše nesla nazaj v knjižnico. Toliko o tem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena monja 14.03.12 20:26
Tudi jaz sem si jo sposodila v knjižnici in sem jo potem tudi kar hitro nesla nazaj - v veselje tistim, ki so bili za mano v čakalni vrsti. Prebrala sem enih 50 strani, pa mi enostavno ni bilo za naprej brat. O knjigi sem prej slišala eno lepo desetminutno predstavitev ene prizadevne mladenke na stojnici na knjižnem sejmu, še v roke mi je dala knjigo, da sem si lahko pogledala, kako je postavljena in vezana. Zaradi te zagrete predstavitve sem se tudi postavila v čakalno vrsto v naši knjižnici. Potem pa - kot že napisano na začetku - mi knjiga sploh ni potegnila. Še najmanj od vsega se mi je zdela zabavna.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jazst 18.03.12 23:32
@šnirnc:

Dejansko si rekla nekomu, ki je samo povedal, da so ga bolj prepričali skeptiki (ki načeloma tudi bolje argumentirajo svoje trditve), da je neumen, ker slepo sledi tujim mnenjem? Medtem ko ti slepo slediš mnenjem, izraženim v neki kvazifilozofski knjigi, ki je s ceno 77€ več kot očitno le primer precej dobro izvedene marketinške poteze? Želodec se mi obrne, ko vidim kak komentar v smislu tega, kako je neka motivacijska knjiga (in to je v najboljšem primeru tudi vse, kar tole je) nekomu obrnila življenje z roba propada na stanje perpetualne ekstaze (oziroma vsaj tako to navadno izpade)... Prav tako se mi zdi izjemno žalostno, da zagovorniki teh kvazifilozofskih ezoteričnih bedarij ne vidite ironične kontradiktornosti lastnih trditev. Skratka - bravo. Če avtor proda vseh 7777 knjig, bo bogatejši za dobrega pol milijona evrov. Za primerjavo - Sir Terry Pratchett, eden mojih najljubših avtorjev, čigar knjige imajo milo rečeno mnogo več globine od tegale sranja, bi za isti denar prodal dobrih 100.000 knjig. Navsezadnje pa je denar samo materialna lastnina, ki je ne potrebuješ - zato ga raje predaj avtorju knjige, ki ti je to razodela.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar miran.t 20.03.12 19:19
Knjigo berem. Že po prvih straneh me je potegnila vase, ker dejansko vidiš v njej svoje življenje, če si le vsaj malo pripravljen odpreti svoja obzorja resnici.

Tisti, ki jo tako zelo kritizirate, čeprav je sploh niste prebrali, vam lahko rečem samo eno - žal mi je za vas. Če bi se vsaj toliko potrudili, da bi knjigo prebrali do konca, vam garantiram, da bi se sramovali zgornjih komentarjev. Kako lahko nekdo komentira "okus jagode", če vanjo še ni ugriznil??

Tisti, ki ste začeli brati knjigo in ste kritični, ste se samo zbali spoznati resnico o sebi - za vas je še kanček upanja, da nadaljujete z branjem in spregledate, kako ste lahko srečni v življenju.
Tisti, ki pa je sploh niste niti pogledali - vi se boste vedno "obračali po vetru", nikoli ne boste zaživeli tako kot si vi želite, ampak tako kot mislite, da boste ugajali drugim - ste zato srečni?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar minnka 21.03.12 18:26
A je mogoče, da ljudje niso tako naivni in prodaja na laufa tako dobro, kot ste upali?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar korenče 22.03.12 11:52
Navedeno
miran.t
Knjigo berem. Že po prvih straneh me je potegnila vase, ker dejansko vidiš v njej svoje življenje, če si le vsaj malo pripravljen odpreti svoja obzorja resnici.

Tisti, ki jo tako zelo kritizirate, čeprav je sploh niste prebrali, vam lahko rečem samo eno - žal mi je za vas. Če bi se vsaj toliko potrudili, da bi knjigo prebrali do konca, vam garantiram, da bi se sramovali zgornjih komentarjev. Kako lahko nekdo komentira "okus jagode", če vanjo še ni ugriznil??

Tisti, ki ste začeli brati knjigo in ste kritični, ste se samo zbali spoznati resnico o sebi - za vas je še kanček upanja, da nadaljujete z branjem in spregledate, kako ste lahko srečni v življenju.
Tisti, ki pa je sploh niste niti pogledali - vi se boste vedno "obračali po vetru", nikoli ne boste zaživeli tako kot si vi želite, ampak tako kot mislite, da boste ugajali drugim - ste zato srečni?

nekateri smo alergični na jagode.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ........... 23.03.12 10:26
minnka...
prodaja laufa odlično. :)
knjiga bo kmalu prevedena tudi v angleščino, nemščino in hrvaščino... me prav zanima, kaj bodo rekli ljudje, ki ni niso tipično slovenceljsko omejeni...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mitzie 23.03.12 14:01
Navedeno
...........
minnka...
prodaja laufa odlično. :)
knjiga bo kmalu prevedena tudi v angleščino, nemščino in hrvaščino... me prav zanima, kaj bodo rekli ljudje, ki ni niso tipično slovenceljsko omejeni...

...ko se nekdo ne strinja z mnenjem drugega se pa začnemo obmetavati z slovenceljni in podobnimi skovankami....a knjiga nič ne omenja strpnosti, razumevanja in podobnih rečeh? ...me pa veseli da prodaja knjige laufa in me pa zagotovo odvrne od branja vzvišana drža ki veje iz pisanja beliverjev (vsaj večine)...... lep slovenceljski pozdrav:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele72 24.03.12 12:58
Tisti, ki jim je knjiga Psi odprla obzorja so imeli očitno do tedaj svoja obzorja močno zaprta. Svet in človeška psiha sta neprimerljivo večja od okvirja ki ga ta knjiga podaja. Na zahodu več kot stoletje obstajajo ezoterični nauki, ki pomedejo s takšno nedeljsko filozofijo in podajo neprimerljivo globlji vpogled v psihično konstitucijo človeka in njegovega mesta v makrokozmosu. Če npr. za primerjavo vzamemo sedemdelno konstitucijo kot jo podaja Teozofija, lahko vidimo, da Psi površinsko obravnava manj kot polovico tega, ostalo pa zavije v meglo. Isti nauki nadalje podajajo principe sedmih žarkov, ki "obarvajo" osebnost, tako kot pri Psi to počnejo razmerja med razumi. Če se človek malo poglobi v oba modela, vidi, da se da ezoterični nauk ZREDUCIRATI (tako da združimo določene žarkovne tipe) v okvir, kot ga podaja Psi. Primer bi bil npr. združitev sedmega in petega žarka v t.i. Racio. Napaka, ki jo Eros naredi je ta, da združi razumski pogled na svet z materialističnim, kar nikakor ni isto, je pa res lahko dokaj povezano. Vsak Erosov razum se tako lahko izraža na različne načine. Npr. Instinkt je lahko prestrašen ali pa ljubeč. Emocio je lahko tekmovalen ali kreativen. V ozadju so različni žarki, ki se izražajo skozi principe osebnosti. Vendar Erosu se o tem ne sanja kaj dosti. On je zadovoljen s svojo otroško igračo.

Ekstremno površna je Erosova obravnava makrokozmosa, ki je zreducirana v t.i. pojem "Življenje" ter gibanje človeka v njem v t.i. kontinuiteti zavesti. Tu stvari postanejo že kar malo smešne. Bistvo življenja je učenje ("šola življenja"). Vendar zakaj? S kakšnim namenom ali ozadjem? Erosu se očitno o evoluciji zavesti ne sanja kaj dosti. Kaj je vzrok sreče očitno tudi ne. In kaj je ljubezen še manj.

Uglavnem, komur ta knjiga odpira obzorja, je imel svoja obzorja očitno močno zapahnjena. Morda niti ni prav, da sem toliko kritičen. Knjiga takim z močno zapahnjenimi obzorji morda res lahko malo pomaga. Erosov namen je morda celo plemenit, vendar pa je okoli te knjige toliko očitnih slepil. Največje med njimi je ta, da knjiga podaja resnico, v resnici pa podaja le nedeljsko filozofijo nekega običajnega človeka, ki se poskuša postaviti na malo višji pedestal, kot pa dejansko stoji.

Za tiste ki jim je knjiga všeč in verjamejo, da jim pomaga, super. Vendar to ekskluzivistično sektaštvo, ki ne dopušča zdrave razumske kritičnosti, pa celo malo obsojam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JulijaLi 24.03.12 14:08
Za Mischele72

Vesela sem, da nekdo analitično pristopi k rečem, za razliko od avtorja te knjige, predvsem sem pa navdušena nad tvojo analizo. Vprašanja s katerimi se že nekaj tisoč let ukvarjajo humanistične in naravoslovne znanosti, še zdaleč niso tako enostavno rešljiva. V bistvu ne upam te knjige vzet v roke, ker mislim, da bom doživela rahel živčni zlom, tega pa nočem. Žalosti me naivnost ljudi in predvsem to, da takoj zagrabijo new age sranje, ki jim je na voljo. Najhuje je to, da je premalo ljudi, kateri bi bili sposobni razmišljati v tvoji smeri. Večinska publika je, oprosti izrazu, naravnost glupa.

Lp,

Julija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JulijaLi 24.03.12 16:19
[quote= miran.t ) Knjigo berem. Že po prvih straneh me je potegnila vase, ker dejansko vidiš v njej svoje življenje, če si le vsaj malo pripravljen odpreti svoja obzorja resnici.

Tisti, ki jo tako zelo kritizirate, čeprav je sploh niste prebrali, vam lahko rečem samo eno - žal mi je za vas. Če bi se vsaj toliko potrudili, da bi knjigo prebrali do konca, vam garantiram, da bi se sramovali zgornjih komentarjev. Kako lahko nekdo komentira "okus jagode", če vanjo še ni ugriznil??

Tisti, ki ste začeli brati knjigo in ste kritični, ste se samo zbali spoznati resnico o sebi - za vas je še kanček upanja, da nadaljujete z branjem in spregledate, kako ste lahko srečni v življenju.
Tisti, ki pa je sploh niste niti pogledali - vi se boste vedno "obračali po vetru", nikoli ne boste zaživeli tako kot si vi želite, ampak tako kot mislite, da boste ugajali drugim - ste zato srečni?

kakšni argumenti so to? na čem temeljijo? oprosti, ali mi lahko obrazložiš kaj pomeni " spoznati resnico o sebi " , zanima me če si se kdaj sploh uspel poglobiti v ta ontološki termin imenovan Resnica.
fant, menim da ti manjkajo določena obzorja, oz. vsaj približno nagibanje h temu, da bi bil sposoben presojati relevantnost informacij.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 24.03.12 23:26
Navedeno
Mitzie
Navedeno
...........
minnka...
prodaja laufa odlično. :)
knjiga bo kmalu prevedena tudi v angleščino, nemščino in hrvaščino... me prav zanima, kaj bodo rekli ljudje, ki ni niso tipično slovenceljsko omejeni...

...ko se nekdo ne strinja z mnenjem drugega se pa začnemo obmetavati z slovenceljni in podobnimi skovankami....a knjiga nič ne omenja strpnosti, razumevanja in podobnih rečeh? ...me pa veseli da prodaja knjige laufa in me pa zagotovo odvrne od branja vzvišana drža ki veje iz pisanja beliverjev (vsaj večine)...... lep slovenceljski pozdrav:)

to se tudi jaz sprašujem : (
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JulijaLi 24.03.12 23:56
Mislim, da je bolje biti tiho, če se nisi dovolj poglobil v določeno zadevo, kakor pa stresati neumnosti in hkrati imeti občutek, da si dosegel vso vedenje tega sveta. Traparija je misliti, da se odgovori vseh znanosti skrivajo v eni knjigi. Človeška neumnost je očitno brezmejna.

Lp,

Julija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele72 25.03.12 11:36
Določena mera odprte in argumentirane kritike bi morala vedno biti dobrodošla. Navsezadnje bi moral vsak človek najti najvišjo avtoriteto v samem sebi, ne v nečem zunanjem. Komentarji v stilu miran.t ti dajo misliti, kakšne ljudi ta knjiga sploh producira oz. privlači. Privrženi bralci so namreč najboljše ogledalo njene vsebine. Že res, da knjiga govori o ljubezni in sprejemanju. Vendar je v njej prikrito prisoten tudi separatizem, ki se verjetno bralcu razkriva bolj nezavedno. Knjiga sama se v zgodbi pojavlja vedno znova in znova. V vsakem svetu se pojavijo ljudje, ki so knjigo bodisi prebrali in so zaradi tega postali bolj razsvetljeni in tisti, ki je niso in še blodijo po mlačnih vodah nevednosti in nesreče. Ta subtilni separatizem izgleda na bralce deluje močneje kot racionalne ideje o ljubezni in sprejemanju. Ironija je tu očitna.

Zelo dober prispevek knjige je ozaveščanje, da smo ljudje različni, ker imamo različne psihološke "filtre" skozi katere doživljamo svet. To je prvi in odločilni korak do sprejemanja drugačnosti (ki ga miran.t očitno še ni osvojil). Vendar pa spet ironično, je tudi sama ideologija Psi takšen filter in ljudi ne osvobaja, ampak jih s svojim ekskluzivizmom še bolj omejuje. Spet primer, ko je namen in sporočilo morda plemenito, sam način njegovega podajanja pa dosega nasproten učinek.

Da je knjiga sama po sebi tako zadostna utemeljuje s tem, da pozna ključ do razumevanja vsega. Ta ključ je REI (in tistih nekaj zakonov življenja). Tukaj se kaže iluzija, kateri človeški razum rad podleže in ga samo oddaljuje od resnice. Razum čuti potrebo po obvladovanju realnosti v kateri živi in zato človek odkar uporablja razum išče neko univerzalno formulo, s katero bi lahko razložil vse. Psi verjame, da je to formulo našel, zato ne potrebuje nadaljnjega iskanja. Vse, česar s to formulo REI ne more razložiti, enostavno odreže (kot blodnje enega izmed razumov). Težava je v tem, da ko se pojavi možnost širitve svoje zavesti in znanja izven domene, ki jo REI pokriva, jo bo takšen človek zelo verjetno zavrnil.

Učinki, ki jih ta knjiga dosega, so ravno nasprotje od tega, kar bi želel zase. Vsekakor pa je ogromno višjega znanja dostopnega brezplačno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Konveksna 30.03.12 09:11
Toliko kot je ljudi, toliko je različni karakterjev in prav tako na toliko načinov si ljudje tolmačijo to knjigo. V tem je ravno čar vsebine in pisatelju je to, glede na vaše komentarje, uspelo verjetno še bolj kot je to sam pričakoval.

Knjiga ni napihovanje ega, niti ni poduhovljena, so čisto realno opisane življenjske situacije skozi različne zgodbe. Problem je to, da jih večina ne zna brati med vrsticami in z abstraktnostjo...
Če knjige ne razumeš, ne znaš brat.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 01.04.12 19:51
Navedeno
Konveksna

Če knjige ne razumeš, ne znaš brat.

hm?!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mitzie 02.04.12 13:49
Navedeno
šecjen
Navedeno
Konveksna

Če knjige ne razumeš, ne znaš brat.

hm?!

Tudi mene ta stavek bega, ampak nisem želela biti tečna:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele72 03.04.12 10:26
Konveksna. Napihovanje ega jaz vidim v tem, da je avtor postavil svojo življenjsko zgodbo z Lano v takšen okvir, da on izpade kot nekdo, "ki se sprejema", medtem ko se Lana "ne sprejema" in je kot takšna kriva za razpad njune zveze. Zelo zanimivo bi bilo slišati tudi njeno plat zgodbe. Sploh pa je biti glasnik najpomembnejše knjige na svetu in hkrati elitni trinajsti karakter zelo lep konstrukt ega samemu sebi.

Jaz vidim ravno to debato kot primer branja med vrsticami.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar miran.t 23.04.12 08:11
korenče

nekateri smo alergični na jagode.

Tvoj odgovor pove veliko o tebi. Ne bom ti govoril kaj in kakšen si, to veš ti najbolj sam. Niti nimam pravice soditi o tebi, ker mi ne škoduješ. Škoduješ predvsem sam sebi.JulijaLI

Glede na tvoj odgovor, da knjige niti v roke vzela ne boš, ne razumem z kakšno pravico lahko sploh komentiraš njeno vsebino.
In kje v mojem postu sem napisal ali namignil, da sem dosegel vse videnje tega sveta?
In kje sem napisal da se odgovori vseh znanosti skrivajo v eni knjigi. Sploh kje sem napisal da sem prebral samo eno knjigo.
Pismenost se ne meri po tem, da znaš pisati in brati ampak, da to tudi razumeš.
Tako kot si sama napisala, da če se ne poglobiš v zadevo, raje bodi tiho in ne stresaj neumnosti. Kršiš svoja lastna pravila in se tega verjetno niti ne zavedaš.
Najdeš se v zadnjem stavku mojega prvega prispevka.Mischele72

Ne znam brati misli, zato povej odkrito kakšne ljudi po tvojem privlači knjiga.
Naštej tudi nekaj virov višjega znanja, prav rad bom prebral tudi te.
Ne razumem pa, če imaš tako razširjena obzorja, toliko znanja, zakaj obsojaš ljudi, ki ne vidijo stvari tako kot ti. Ali Ti sprejemaš drugačnost? Sprejemaš tudi samega sebe takšnega kot si? Iz tvojih postov razberem, da si res prebral veliko knjig in se tudi nekaj naučil iz njih - predvsem retorike. Nisi se pa naučil sprejeti drugače mislečih.
Misliš, da veljaš več od drugih in si daješ pravico soditi druge, ne razumeš pa da smo ljudje sila drugačni in vsak vidi stvari drugače.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ŽANA. 24.04.12 23:12
Ko se odzivam na tole staro, ponovno oživljeno temo, naj najprej povem, da knjige nisem brala. Ena od pozitivno zagretih uporabnic drugega foruma je izjavila: "Je pa tudi velika slabost. Ne morem brati več drugih knjig in vsi , ki so prebrali PSi to pravijo." Po tej navedbi si je enostavno ne upam.

Zato, ker zelo rada berem in si lahko samo želim, da mi bodo tudi v pozni starosti oči tako dobro služile, da bom še lahko gojila to veselje. V bistvu nisem pristaš kakih pretirano "duhovno razsvetljenih tekstov" in ob taki (morebiti samo prodajno naravnani) navdušenosti me spreleti pomislek: "Kaj pa, če ta knjiga res povzroča tako usodne spremembe v razmišljanju?"

Nenazadnje: Toro še ni napisal pozitivne kritike in odkar je toliko let nazaj njegova omemba knjige Grozni Gašper goljufa zobno miško sprožila božičkovo "akcijo", preko katere sem dobila tudi svoj izvod, vem, da je (vsaj kar se mene tiče) precej vpliven predstavnik tega foruma. Dokaj nerodna situacija: v knjižnici se mi ne da postaviti na rep rezervacij, za kolektivno darilo rojstnega dne pa bi si svoj primerek po taki ceni zaželela šele potem, ko bi ga že prebrala.

Vse je mogoče in se zna zgoditi, da bom zato prikrajšana tudi za kakšno modrost. A meni je včasih prav luštno biti malce ... "trapasta". To opombo dodajam zgolj in samo zaradi tistih, ki me na tej strani še niso prebirali in bi lahko preveč vztrajno iskali "globje sporočilo" v zgoraj napisanem tekstu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele72 27.04.12 12:02
miran.t
Naj kar odkrito povem, da nisem vse-sprejemajoče bitje. Še več, vse življenje se učim ločevati zrnje od plevela, dobro od slabega, pravilno od napačnega. Pojem vse-sprejemanja kot ciljnega stanja človeške psihe je vpeljal Psi in se z njim ne strinjam. In ko podajam neko kritiko, tega ne počnem zgolj zato ker je drugačno, ampak predstavim svoje argumente. Tukaj je potrebno biti bolj natančen. Eno je zavračati nekaj zgolj zato ker je drugačno, drugo pa je kritično razmišljati. To, da obsojam ljudi zgolj zato, ker ne razmišljajo tako kot jaz, preprosto ni res. Obsojam pa separatistične ideologije in svoje argumente za to sem podal v prejšnjih komentarjih. Vsi ostali atributi, ki mi jih pripisuješ, so tvoje projekcije.

Res je, prebral sem veliko knjig in nobena me ni naredila boljšega človeka. Po mojem mnenju to tudi ni možno. Kultivacija osebnosti pride za tem, ko človek knjigo odloži. Če pa verjameš Psi, potem je vse kar moraš storiti to, da bereš to knjigo vedno znova in znova, dokler te ona čudežno ne preobrazi. Vendar Miran, tako to ne gre kajne, to si prepoznal skozi mene. Sem načitan, pa sem kljub temu aroganten.

Zahteval si seznam literature za katero trdim, da vsebuje "višje" znanje. Ena izmed možnih smeri v kateri lahko greš je spodnji seznam, vendar sem naštel le nekaj knjig. Marsikaj od tega lahko dobiš brezplačno v elektronski obliki.

H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine.
H.P. Blavatsky, The Key to Theosophy.
M. Heindel, The Rosicrucian Cosmo-conception.
C. W. Leadbeater: The Inner Life.
C. W: Leadbeater: Man Visible and Invisible.
C. W. Leadbeater: Masters and the Path.
A. Beasant: Seven Principles of Man.
A. Beasant: Reincarnation.
A. Beasant: Study in Consciousness.
F. Bardon: Initiation into Hermetics.
I. K. Taimni: Self Culture: In the Light of Ancient Wisdom.
A. Bailey: Initiation, Human and Solar.
A. E. Powell: The Solar System.
B. Creme: The Ageless Wisdom Teaching.
B. Creme: Maitreya's Mission (I, II, III).

Preberi kaj od tega in potem ponovno preberi Psi - in bral boš drugo knjigo. In pa hkrati za tiste, ki si tako želite odgrniti kakšno tančico življenja in je Psi za vas predraga, zgoraj je seznam kvalitetnejše in bistveno dostopnejše literature.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar n. 01.06.12 22:47
Navedeno
barbara s.
Pozdravljeni, jaz sem jo prebrala od začetka do konca. Da je knjiga mojstrovina se ti posveti šele na predzadnji strani, da je genialna šele, ko prebereš razlage na spletni strani! Škoda le, da so dostopne samo tistim, ki kupijo svojo knjigo, kar je nekoliko diskriminatorno do vseh, ki jo vzamejo v knjižnici.
Jaz je sploh ne vidim kot duhovno knjigo, ja se tako zdi, ker govori o ljubezni in je po zunanjosti (meni) impozantnejša od biblije. Res je vse napisano s prispodobami in na začetku ti ni prav vse jasno, se pa stvari v drugi polovici povsem razjasnijo in na koncu lahko po mojem vsak sestavi in odnese veliko dobrega. Jaz vidim težavo samo pri tistih bralcih, ki niso pripravljeni brati nič izvirno novega in drugačnega, ali pa so v razmišljanju bolj ozki.
Od vsega kar sem prebrala slovenskih avtorjev bi lahko samo za to knjigo rekla, da bo res svetovni hit, če jo bo avtor seveda prevedel. Škoda bi bilo, če je ne bi!
Se pa ne čudim, da gre knjiga tolikim v nos, slovenci smo pač narod zavistnežev. Baje pa so blogi najbolj priljubljena oblika sproščanja zavisti.

S povedanim se popolnoma strinjam, predvsem glede zavisti!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar šecjen 22.06.12 09:42
ma kdo komu kaj zavida?! zblojeno knjigo?! ne me spravljat v smeh.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar LaFemme 25.06.12 16:07
Meni je knjiga po eni strani zanimiva, po drugi strani pa podn od podna :)
Vprašanje kako jo jemljem.

Če vzamem knjigo kot domišljijski roman, potem se mi zdi kar zanimiva.
Avtor si zasluži pohvalo za inovativnost. Mene spomni na Davinčijevo šifro, ker se pomešata realnost in domišljija, pa še mal mistike v smislu "kaj pa če je vse res" :) Fajn so različni svetovi. Zanimiva je srebrna obroba (malo kič, ampak ok, plus točke za trud). Tudi sama denarna nagrada za tistega, ki odkrije uganko, ni slaba... Zakaj pa ne. V glavnem, jemljem jo kot eno komercialno knjigo, ki je s svojo obliko in idejo v slovensko književnost prinesla nekaj novega.

Problem nastane, ko berem Erosove intervjuje, kjer tip pravi, da kao res verjame v to kar je napisal. In naklada o tem, da bo naslednja knjiga čez 777let, da je odkril "skrivnosti", da je uganka še ena "skrivnost" ki bo spremenila svet in podobne bučke. Potem me pa vse mine :) Potem je pa knjigo nemogoče vzet kot domišljijski roman, ampak jo avtor sam opredeljuje kot knjigo, ki naj bi v sebi imela neko duhovno/psihološko vrednost. Na podlagi tega je pa knjiga porazna. In sploh ne morem verjet, da bi kdorkoli (ali avtor ali bralec) lahko "peljal" da knjiga ima neko "višjo" oz. pomembnejšo poanto.

In potem vidim samo dve možnosti :
ali tudi avtor sam ne verjame v to kar pravi, ampak to govori samo zato, da poveča prodajo.
če pa on res verjame v to, kar pravi, potem mu pa res manjka kakšen kolešček v glavi :)
In nobena od teh dveh možnosti mi ni preveč simpatična.
Tko da bi na koncu knjigo vseeno odsvetovala. Še posebej pa ni vredna pol leta čakanja v knjižnici, kolikor sem čakala sama, da sem prišla na vrsto zanjo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vezo 16.07.12 10:49
No, tudi jaz sem jo že prebral. Pa sem star 15. Super knjiga, veliko sem se naučil in začel razumevati.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tzerozzi 24.07.12 18:58
Knjiga je nateg. Na svojem blogu sem napisal nekaj dejstev o njej.

Blog - knjiga Psi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rovtar 24.07.12 21:19
Malo ste mi smešni tisti, ki ste dali 77 evrov za to knjigo in potem ugotavljate, da je knjiga nateg.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bralka20 25.07.12 10:53
škoda denarja... s tem denarjem raje kupim hrano in eno žepnico :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tzerozzi 25.07.12 12:36
LaFemme,

če ti povem, da je avtor mojster marketinga (in lastnik marketinške agencije), se boš potem laže odločila za eno od obeh možnosti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Racio 09.08.12 13:42
Definitivno najboljša knjiga kar sem jih kdaj bral, pa ne berem malo!

...prebral sem knjigo iz knjižnice, ampak jo moram vrniti, ker bi jo imeli drugi, zato si bom ob 1. priliki kupil svojo...mogoče pa mi jo prinese Naključje, kot jo je tudi 1. ...

...sam se ne obremenjujem z marketingom, bogatenjem avtorja itd, ampak z ogromnimi odkritji, ki mi jih je prinesla...

..avtorju vsaka čast, ustvaril je učbenik Življenja!¨

Eros ma vas rad! ...to vam zagotavljam... ;)))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar čez 77 let 13.08.12 10:25
Navedeno
Racio
Definitivno najboljša knjiga kar sem jih kdaj bral, pa ne berem malo!

...prebral sem knjigo iz knjižnice, ampak jo moram vrniti, ker bi jo imeli drugi, zato si bom ob 1. priliki kupil svojo...mogoče pa mi jo prinese Naključje, kot jo je tudi 1. ...

...sam se ne obremenjujem z marketingom, bogatenjem avtorja itd, ampak z ogromnimi odkritji, ki mi jih je prinesla...

..avtorju vsaka čast, ustvaril je učbenik Življenja!¨

Eros ma vas rad! ...to vam zagotavljam... ;)))

Učbenik Življenja je aktualen in obstaja že 77 let:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Martin_Kojc
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tina654 17.11.12 12:04
Mene osebno pa zanimajo zgolj karakterji oseb oz. bolj psihologija.... Za to pa obstajajo tudi druge knjige namenjene tej stroki... Sem kristjan in verjamem v Jezusa ter BIBLIJO in njene nauke....

Moje mnenje, ne se obremenjevati z njim :P
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kasjopjej1 17.11.12 12:10
Navedeno
LaFemme
Meni je knjiga po eni strani zanimiva, po drugi strani pa podn od podna :)
Vprašanje kako jo jemljem.

Če vzamem knjigo kot domišljijski roman, potem se mi zdi kar zanimiva.
Avtor si zasluži pohvalo za inovativnost. Mene spomni na Davinčijevo šifro, ker se pomešata realnost in domišljija, pa še mal mistike v smislu "kaj pa če je vse res" :) Fajn so različni svetovi. Zanimiva je srebrna obroba (malo kič, ampak ok, plus točke za trud). Tudi sama denarna nagrada za tistega, ki odkrije uganko, ni slaba... Zakaj pa ne. V glavnem, jemljem jo kot eno komercialno knjigo, ki je s svojo obliko in idejo v slovensko književnost prinesla nekaj novega.

Problem nastane, ko berem Erosove intervjuje, kjer tip pravi, da kao res verjame v to kar je napisal. In naklada o tem, da bo naslednja knjiga čez 777let, da je odkril "skrivnosti", da je uganka še ena "skrivnost" ki bo spremenila svet in podobne bučke. Potem me pa vse mine :) Potem je pa knjigo nemogoče vzet kot domišljijski roman, ampak jo avtor sam opredeljuje kot knjigo, ki naj bi v sebi imela neko duhovno/psihološko vrednost. Na podlagi tega je pa knjiga porazna. In sploh ne morem verjet, da bi kdorkoli (ali avtor ali bralec) lahko "peljal" da knjiga ima neko "višjo" oz. pomembnejšo poanto.

In potem vidim samo dve možnosti :
ali tudi avtor sam ne verjame v to kar pravi, ampak to govori samo zato, da poveča prodajo.
če pa on res verjame v to, kar pravi, potem mu pa res manjka kakšen kolešček v glavi :)
In nobena od teh dveh možnosti mi ni preveč simpatična.
Tko da bi na koncu knjigo vseeno odsvetovala. Še posebej pa ni vredna pol leta čakanja v knjižnici, kolikor sem čakala sama, da sem prišla na vrsto zanjo.


ODLIČNO NAPISANO :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tina654 17.11.12 12:21
Navedeno
Racio
Definitivno najboljša knjiga kar sem jih kdaj bral, pa ne berem malo!

...prebral sem knjigo iz knjižnice, ampak jo moram vrniti, ker bi jo imeli drugi, zato si bom ob 1. priliki kupil svojo...mogoče pa mi jo prinese Naključje, kot jo je tudi 1. ...

...sam se ne obremenjujem z marketingom, bogatenjem avtorja itd, ampak z ogromnimi odkritji, ki mi jih je prinesla...

..avtorju vsaka čast, ustvaril je učbenik Življenja!¨

Eros ma vas rad! ...to vam zagotavljam... ;)))

Ker že ne bereš malo, si preberi te knjige, ki jih je napisala Mischele72, ki vsebujejo višje znanje:
H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine.
H.P. Blavatsky, The Key to Theosophy.
M. Heindel, The Rosicrucian Cosmo-conception.
C. W. Leadbeater: The Inner Life.
C. W: Leadbeater: Man Visible and Invisible.
C. W. Leadbeater: Masters and the Path.
A. Beasant: Seven Principles of Man.
A. Beasant: Reincarnation.
A. Beasant: Study in Consciousness.
F. Bardon: Initiation into Hermetics.
I. K. Taimni: Self Culture: In the Light of Ancient Wisdom.
A. Bailey: Initiation, Human and Solar.
A. E. Powell: The Solar System.
B. Creme: The Ageless Wisdom Teaching.
B. Creme: Maitreya's Mission (I, II, III).

Preberi kaj od tega in potem ponovno preberi Psi - in bral boš drugo knjigo. In pa hkrati za tiste, ki si tako želite odgrniti kakšno tančico življenja in je Psi za vas predraga, zgoraj je seznam kvalitetnejše in bistveno dostopnejše literature.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MIR 31.12.12 10:08
MISCHELU 72!
Nekaj je očitno v "psi", kar mu daje misliti...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yelyaH 09.02.13 14:27
Knjiga [psi] ni knjiga,ima le obliko knjige. Knjiga [psi] je gola resnica. Če je vam to všeč,ali pa ne,če se s tem strinjate ali pa ne..berem komentarje in zal mi je za tiste ki jim knjiga ni vsec..zal mi je pa zato ker je knjiga bralčevo zrcalo. Tisti, ki komentirate in obsojate knjigo, ki je sploh niste prebrali (!) pa upam da ji boste nekoc dali priloznost in ne boste sodili stvari preden jih ne preizkusite..to je tako kot bi govorili o okusu neke jedi,ki je sploh niste probali.kako pa potem veste kaksnega okusa je? Začela jo bom brati šestič in brala jo bom dokler bom živa,saj mi je knjiga dala veliko cudovitih spoznanj! Da ne boste mislili da je to neka cudezna palcka s katero zamahnes in tvoj svet je cudovit.spoznavanje in spreminjanje samega sebe je najtezje delo kar ga clovek lahko naredi in zato je potreben cas...
Najdaljša pot je bližnjica do sreče! <3
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar univerzalno 11.02.13 22:56
Navedeno
yelyaH
Knjiga [psi] ni knjiga,ima le obliko knjige. Knjiga [psi] je gola resnica. Če je vam to všeč,ali pa ne,če se s tem strinjate ali pa ne..berem komentarje in zal mi je za tiste ki jim knjiga ni vsec..zal mi je pa zato ker je knjiga bralčevo zrcalo. Tisti, ki komentirate in obsojate knjigo, ki je sploh niste prebrali (!) pa upam da ji boste nekoc dali priloznost in ne boste sodili stvari preden jih ne preizkusite..to je tako kot bi govorili o okusu neke jedi,ki je sploh niste probali.kako pa potem veste kaksnega okusa je? Začela jo bom brati šestič in brala jo bom dokler bom živa,saj mi je knjiga dala veliko cudovitih spoznanj! Da ne boste mislili da je to neka cudezna palcka s katero zamahnes in tvoj svet je cudovit.spoznavanje in spreminjanje samega sebe je najtezje delo kar ga clovek lahko naredi in zato je potreben cas...
Najdaljša pot je bližnjica do sreče! <3

Išči svoje zrcalo še v kakšni drugi knjigi. Presenečena boš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sami psi 13.02.13 15:53
Navedeno
šecjen
Navedeno
Konveksna

Če knjige ne razumeš, ne znaš brat.

hm?!

Ne brat, ne sestra.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ses-tic 13.02.13 15:56
Navedeno
yelyaH
Knjiga [psi] ni knjiga,ima le obliko knjige. Knjiga [psi] je gola resnica. Če je vam to všeč,ali pa ne,če se s tem strinjate ali pa ne..berem komentarje in zal mi je za tiste ki jim knjiga ni vsec..zal mi je pa zato ker je knjiga bralčevo zrcalo. Tisti, ki komentirate in obsojate knjigo, ki je sploh niste prebrali (!) pa upam da ji boste nekoc dali priloznost in ne boste sodili stvari preden jih ne preizkusite..to je tako kot bi govorili o okusu neke jedi,ki je sploh niste probali.kako pa potem veste kaksnega okusa je? Začela jo bom brati šestič in brala jo bom dokler bom živa,saj mi je knjiga dala veliko cudovitih spoznanj! Da ne boste mislili da je to neka cudezna palcka s katero zamahnes in tvoj svet je cudovit.spoznavanje in spreminjanje samega sebe je najtezje delo kar ga clovek lahko naredi in zato je potreben cas...
Najdaljša pot je bližnjica do sreče! <3

Če si po petih branjih nisi nič zapomnila, si tudi po šestem ne boš nič.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar €€€€ros 13.02.13 15:58
Navedeno
Racio
Definitivno najboljša knjiga kar sem jih kdaj bral, pa ne berem malo!

...prebral sem knjigo iz knjižnice, ampak jo moram vrniti, ker bi jo imeli drugi, zato si bom ob 1. priliki kupil svojo...mogoče pa mi jo prinese Naključje, kot jo je tudi 1. ...

...sam se ne obremenjujem z marketingom, bogatenjem avtorja itd, ampak z ogromnimi odkritji, ki mi jih je prinesla...

..avtorju vsaka čast, ustvaril je učbenik Življenja!¨

Eros ma vas rad! ...to vam zagotavljam... ;)))

€ros ma rad €ure!...to vam zagotavljam...;)))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lilaaa 21.02.13 11:07
tudi Nole Đoković pravi, da je to najboljša knjiga, kar jih je prebral:
http://www.psiblog.si/najljubsa-knjiga-novaka-dokovica-je-psi/

mimogrede, če bi bilo erosu samo za €, ne bi razdelil ogromno knjig brezplačno, še posebej tistim, ki si jo res ne morejo privoščit. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lilaaa 21.02.13 11:21
aja, tukaj je pa še mnenje nemškega zdravnika in psihoterapevta, če slučajno "naše" mnenje za koga ni dovolj dobro... žal sem dobila tak občutek glede na prejšnje komentarje... res ne vem, kakšen človek moraš bit, da popluvaš vsebino knjige, brez da jo prebereš.

http://www.psiblog.si/mnenje-nemskega-dr-splosne-medicine-in-psihoterapevta/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skeptična 22.02.13 09:30
Lilaa, lepo prosim za original post tega gospoda in njegove reference:) Google namreč pri tem imenu ne najde psihoterapevta, kolikor razumem nemško.

Ostalih mnenj še nimam, ker knjige še nisem prebrala. Sem pa prebrala že nekaj od zgornjih predlaganih od Mischele. Na tvojem linku me čudi to, da bi nekdo, ki že opravlja to prakso, neko knjigo jemal za osnovo, glede na to, da je na področju psihologije in psihoterapije napisane ogromno strokovne literature.

Da ni to kot tisto - neodvisni inštitut zatrjuje, da je pralni prašek XY res najboljši na svetu:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lilaaa 22.02.13 12:11
@skeptična, to je njegov FB...
http://www.facebook.com/tobias.geisel
...pa ga vprašaj sama :)

res ne vem, kje si it iz njegovega mnenja zasledila, da knjigo jemlje za osnovo... sicer ne razumem nemško, zelo dobro pa razumem prevod...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skeptična 22.02.13 12:58
To je del mnenja, ki pade v oči:

Kot terapevta me je fasciniral popolnoma nov in neodvisen model za razumevanje človeške psihe. Tako sem se že lotil prvih poizkusov v praksi. To je zame možno seveda brez problemov, saj ne rabim odstopati od starih, preverjenih metod, dognanje pravilne in učinkovite metode pa je s pomočjo tega modela lažje in hitreje. Že v kratkem času sem prišel do osupljivih rezultatov.

Nimam FB in mi ne odpre strani. Žal je sam zapis (prevod) zelo podoben temu, kar sem zgoraj omenila (tipična psihološka prodajna fora). Enako velja za prodajo knjige.

Kar pa ne pomeni, da mogoče ni dobra. Nikakor ne trdim tega. Samo vsa ta fama okoli nje pa ni nič kaj drugega kot izjemno premišljen marketing. Mogoče pa je to točno to, kar potrebujejo določeni ljudje, da uvidijo kakšne stvari, ki se lahko zgodijo tudi drugače:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skeptična 22.02.13 15:15
Še to, če že moje mnenje ne šteje: knjiga je izdana v 7777 izvodih, povprečje za Slovenijo je pa 1500. Če gre za izjemen uspeh, se naredi ponatis, ampak načeloma nihče, ki za sabo nima orng marketing aparata, ne bi šel v tako divjo naklado.

En ne čisto nov članek na to temo:
http://www.pogledi.si/mnenja/travme-slovenskega-knjiznega-trga

Kontekst slovenskega knjižnega trga je na kratko naslednji: povprečna naklada knjig v letu 2009 je znašala 1543 izvodov na naslov, za področje leposlovja 1098 izvodov, povprečna cena knjige pa je bila 20,03 evra. Zahtevnejše leposlovne knjige s svojo naklado v povprečju ne presegajo številke 600 izvodov, to naklado letos javna agencija za knjigo še znižuje. Če smo po izposoji knjig v slovenskih splošnih knjižnicah Slovenci z 12,8 izposoj per capita letno v evropskem vrhu, smo s prodajo 2–3 izvodov na evropskem dnu. Število novo izdanih knjižnih naslovov v letu 2009 je znašalo 6586 izvodov, od tega 1765 leposlovnih del, med njimi 921 del slovenskih avtorjev.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lilaaa 22.02.13 20:10
ja res je... povprečna slovenska naklada je žalostna... je pa v tem primeru ta številka zelo zgovorna, glede na to da je bila 1. naklada [psi] že razprodana... pravzaprav je bilo prodanih že več kot 10.000 knjig, kar pomeni, da je knjiga nič drugega kot izjemna ;) tudi če bi bil marketing res fenomenalen (pravzaprav ga za [psi] ni bilo nič več kot za kako drugo knjigo), sam marketing takega uspeha enostavno ne more doseči.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar qcqc 23.02.13 10:02
a je ta psihoterapevt eden od onih, ko je kupil svojo diplomo? (vse je povezano, jelinko, virant...)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar insajder 23.02.13 17:49
Ne morem verjeti, da se oglašam v tej temi! ;-(

Po vseh dostopnih podatkih te knjige nikakor ni bilo prodanih 7.777 izvodov, kakor je v skladu s splošnim veličastno numerološkim pristopom navedena naklada v izdaji. Ker tiskarna ni navedena, bi k podatkom o nakladi pripomoglo, če (@ lilaaa) od avtorja pridobite račun tiskarne, da vidimo, katera tiskarna je tiskala toliko izvodov, in ko bomo že vedeli ceno tiska, morda še avtorjeve dohodninske odločbe od 2010 naprej, da vidimo, koliko dohodkov od teh (po vaše) več kot 770.000 evrov, zmanjšanih za materialne (tiskarske in druge) stroške je prijavil. Tako velik mislec se nemara ne utruja z malenkostmi, kakšne so davčne utaje?

Mislim, da je resnica bolj prozaična in prodaja manjša (knjiga na moji polici ima zaporedno serijsko številko pod 200 in ne, nisem je kupil), kljub marketingu, ki ga seveda ni enako kot za kako drugo knjigo, že kar se tiče razkošnih nastopov na knjižnem sejmu, pa tudi vztrajne apologije na tem forumu posekajo celo 50 odtenkov sive, (pičlo, a vendar) dokumentirano največjo prodajno uspešnico zadnjega časa. Pišejo jih pričakovano taki, ki se sicer na forumu ne oglašajo - upam, da jih je v seštevku vsaj 7.

Še dve drobni opombi: vse tujejezične izdaje so po cobissu sodeč samozaložbe, kar imamo težko za mednarodno potrditev vrednosti knjige, ko pa sem na hitro preletel na tem forumu priporočeni intervju z avtorjem, sem naletel mdr. na tole tezo: "Slovenci smo najmanjši narod na svetu s svojo državo in lastnim jezikom."

Ja če že o preverljivih dejstvih take klati, kaj počne šele z bolj skritimi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar koyaanisqatsi 24.02.13 00:36
šele danes sem zasledil FB stran za tole knjigo,ko je avtor objavil video,kjer Đole hvali knjigo,ki jo ravnokar bere.Na fbju je vse zelo skrivnostno zato sem prebral komentarje tukaj,da si ustvarim nek približen vtis.Ob komentarjih avtorjev,ki so prebrali knjigo,se mi je rahlo naježila koža.Kot opazovalec,ki o zadevi nima pojma sem dobil precej srhljiv vtis kot,da berem izjave pripadnikov neke zblojene new age sekte,ki pred svojim gurujem padajo na kolena,ker jim je omogočil odprtje skrivnostnih vrat v uvid Resnice o samih sebi.Zanimivo,da to trdi na kupe folka,vsak za svojega guruja in njegovo Resnico katere resnična resnica je običajno ta,da ostaneš na koncu z bolj ali manj resnično tanjšo denarnico.Kot današnjemu skeptiku oz agnostiku,ki je nekoč precej nekritično verjel v razna new age kvazi duhovna sranja,so mi pritisk dvignili vzvišeni komentarji ''razsvetljenih'',ki v slogu novodobne,poduhovljene ovčje črede pokroviteljsko razlagajo vsakemu skeptiku kako je ''bogi,ker je tako ozkogled,naj se odpre in razširi obzorja,da bo spoznal Resnico'' in blablabla...bebavo blejanje in obupno nakladanje,ki je samo za bruhat.Ob prebranem opažam,da je marketing izjemen in,da je avtor profesionalec v svojem poklicu.Ovce,ki se jih da peljat na štriku se vedno najdejo.Zaradi komentarjev,ki mi z neko,skoraj fanatično blaženostjo ob ''notranjem preporodu'' in hvaljenju/čaščenju avtorja vzbujajo srh,se bom pa knjigi zaenkrat na daleč izognil.ln iskal Resnico po svojih lastnih poteh.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skeptična 26.02.13 18:42
Zadnja dva komentarja, sploh zadnji sta res zadela. Lilaa (in vsi ostali, tebi pač odgovarjam, ker sva se medve pogovarjali), če ti v vsem tem okoli knjige ne vidiš izjemnega marketinga, potem pa res ne vem, kaj vidiš in česa ne.

Še ostale stvari:
- tale tip s FBja (kao psihoterapevt, v kar res dvomim) je hodil v šolo v Mariboru. Pisec je iz Mb. Naključje?:)
- knjiga ima kao 777 strani. Hm, začne se na 7. strani (prej je 6 strani) in zaključi na 777. strani. Za temi pa so še strani. Nekonsistentnost, ki nikogar ne moti? Torej ima knjiga 770 strani, se vam ne zdi, če odmislimo tiste prazne strani vmes? (Ne bi o tem, da se v numerologiji številke gledajo drugače)
- ahja, seveda je besedilo spraviti na XY število strani enostavno, pač vmes nabutaš nekaj praznih strani, na katerih so samo ločila ali kaj podobnega....
- če želiš priti do spletne strani, potrebuješ kodo, ki je pa v knjigah iz knjižnice ni. Če torej želiš na spletno stran, si "prisiljen" knjigo kupiti (če ti kak dobrotnik ne pove svojega gesla). Marketing, pohlep ali kar oboje?
- In last but not least - knjiga menda govori o edini pravi resnici, višjem svetu ipd. Nagrada je pa denarna. Ma kje ste vi še videli, da je edina resnica, razsvetljenje v denarju?! Nihče, ki je pripravljen ljudem ponuditi svojo pomoč pri tem, da postanejo boljši človek, ne bo tega počel na takšen način, razen tistih, ki so res pokvarjeni. Kaj je torej ta denarna nagrada? Nič kaj drugega kot ponovno marketinška fora, saj Slovence itak neverjetno dobiš na denar, nagradne igre. Pokažeš jim denar, pa vsi znorijo. Samo na hitro trije primeri - Readers Digest, Catch the Cash, Loto...

In tako imamo zopet, da citiram prejšnjega komentatorja, eno za našo državo tako tipično sekto. Ponudiš jim denar, kompleksnost, zakompliciranost, skrivnostnost, pa si na konju. Ljudje derejo k tebi in ti dajejo denar, da jih razsvetliš. In potem zavračajo vsa mnenja, ki se od njihovih razlikujejo, in verjamejo le enemu, svojemu. Vsak človek, ki je na "malo višji ravni", bo znal sprejemati druge, drugačne, četudi bo sam imel drugačno mnenje.

Ja, knjiga je res mogoče psi. Psihološka nategancija za lahko vodljive duše.

Nekaj pa res lahko priznamo pisatelju - o knjigi se govori. Še ti komentatorji, ki se nad tem zgražamo, to počnemo:)

Ne, nisem je prebrala, ker me je vmes že minilo. Pa lektorirali bi jo tudi lahko, že na prvih straneh je nekaj napak. Grozljivo!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele 27.02.13 11:07
Ha, še vedno se govori o tej knjigi. Sem ravno pospravljal svojo knjižno polico in naletim na ta špeh od knjige. Jo odprem in že začenja malo razpadati tam nekje pri črnih straneh. Sem jo začel brati v drugo, dokler se nisem zdolgočasil. Od kod ideja, da boš v drugo bral "drugo" knjigo? Enako kot pri prvem branju je bilo več kot očitno, da avtor skozi to knjigo dela nek poračun z lastnim egom. Ne vem ali bi vse skupaj kar zabrisal v kanto in naredil plac za dve boljši knjigi. Sem šel še malo pofirbcat na njihovo FB stran, pa vidim, da avtor še vedno fura svoj preroški egotrip. Cela scena bila lahko bila zanimiva psihološka študija. Si predstavljate, da bi avtor sedaj objavil zahvalo vsem, ker so sodelovali v masovnem psihološkem eksperimentu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lovec na šarlatane 09.03.13 17:33
Prebral sem knjigo Psi. Sposodil sem si jo v knjižnici.
Brala se mi je precej mehanično. Imam vtis, da je avtor na še en način popredalčkal tipe osebnosti, tokrat na tri glavne in dvanajst kombinacij le teh.
Nato pa na te vnaprej razparcelirane tipe nakvačkal dvanajst zgodbic. Vse skupaj bi zadostovalo za kakšno seminarsko nalogo pri psihologiji, če bi bilo seveda predstavljeno krajše in bolj jedrnato, in če ne bi vmes natresel popolnoma nekredibilnih 'skrivnosti' in 'dokazov'.

Poznamo namreč tudi resne razvrstitve tipov, npr. po Hipokrat-Galenu, po Eysencku, itd. Najbolj dovršena je po Jungu (16 tipov), ki sta jo oblikovala Myers-Briggs - MBTI.
Test za ugotovitev svojega tipa lahko opravite tukajle:

http://www.personalitypage.com/html/portraits.html

Ne vem, od kod avtorju prepričanje, da lahko ena taka poljubna razvrstitev tipov osebnosti reši svet.
Človek se navznoter me spremeni zaradi nekaj informacij o svoji psihološki strukturi. Spremeni se šele s konkretnim delom na sebi in konkretnim potapljanjem v svoj lasten svet ... A z delom in meditacijo. In ne z nekim 'ključem', ki se ga kupi za 77€.
Zato, pamet v roke.

Prebral sem veliko knjig na temo duhovnosti ali psihologije. In moram reči, da me (psi) nikakor ni navdihnila in motivirala k delu na sebi, kar bi moral biti cilj knjige take vrste.

Glede na avtorjevo pozunanjenost (kičasta knjiga) in žongliranje z "dokazi, skrivnostmi in nagradami" sumim, da gre za agresiven prodor na trg, za pobiranje denarja predvsem od neljubljenih žensk, ki iščejo sladke besede in skrivnostne "ključe" do sreče, v zameno za izrabljeni horoskop, ki jih ne more več nafarbati z iluzijo, da jih za vogalom čaka sanjski moški in popolna ljubezen.

Eros ni sanjski moški. V to lahko prepriča le ženske, ki niso ljubljene. Pa še od teh le tiste, ki o psiholoških strukturah vedo malo ali nič.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lovec na šarlatane 09.03.13 18:00
Pa še tole glede avtorjeve anonimnosti.

Igralec Maroševič, ki namesto avtorja predstavlja knjigo po knjižnicah v Sloveniji, je v knjižnici Brežice izjavil, da Eros želi ostati anonimen, ker da je ni napisal on, ampak Življenje.
No, prav, naj bo ... bi lahko rekli.

Toda zakaj je potem avtor ovekovečil svoje ime in priimek na zadnji strani te knjige, kjer se po prvih črkah zadnjega verza lahko razbere ... : Igor Kenda

http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=4015&mode=preview&show=12&onlytopic=1

Kaj zdaj? Hoče ostati anonimen ali razkrit?
Vse to kaže na neke marketinške igrice, ki z "rešitvijo sveta" nimajo nobene zveze, pač pa nenehno dražijo javnost po receptu Damjan Murko, in na ta način popularizirajo knjigo.

Prek te knjige bo tako izvršenih veliko transakcij po 77€, tistih duhovnih pa pač ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mischele 19.03.13 08:37
Meni je iz verza na koncu uspelo razbrati le "igor". To na sodišču ne bi ravno šlo čez.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ojla eros 25.03.13 11:49
Pozdravljeni

Moram povedat, da sem knjigo kupila lansko leto in sem jo prebrala. Moje mnenje je o knjigi je, da bi bila lahko kot žepna knjiga berljiva, tako pa je zelo skomercializirana. In ko sem jo želela prodati, sem stopila v stik s kao Erosom preko emajla.
Ponudila sem mu jo v odkup, ker je bilo rečeno, da jih tudi odkupuje. Zmotilo me je, ko je na fb strani pisal, da so še zadnje knjige prvega natisa na razpolago, moja je imela št. natisa npr. 2374, ki je še daleč od 7777.
In ko me je vprašal, katera številka natisa je, če je na strani tej in tej očitna pravopisna napaka in če je podpisana od njega, ker s tem bi imela knjiga večjo vrednost, me je samo prepričal o profesionalnosti marketinga in res svaka mu čast. In nič od tega nisem imela. Ok, nič hudega. Kakšna cena ? 34.5 eur.
Nato sem rekla, da zelo malo ceni svojo mojstrovino, katero tako poveličuje. Seveda se nisva dogovorila, ker sem mu rekla, da se bo že še kakšna naivna oseba našla, ko že toliko reklamira. Nato se zasmeja, hahaha in pravi, no vidiš tudi tebi bo ta reklama pomagala pri prodaji.
Ko sem jo dala na oglas, so se oglašali same izgubljene duše (ne zamerit), ki so mislile, da jih bo ta knjiga rešila more, ki jo živijo. Vsakemu sem predlagala, naj jo rajši prej prebere iz knjižnice in če jo bo potem želela, ji bom prodala. Nisem imela srca, da si jo kupijo z zadnjim denarjem, v veri da jih bo rešila.
Nato slišim, da jih prodaja 2 za 1 ceno. Haloo. Pol vidiš da je šel s ceno mal v višave, in je bil prisiljen spustit ceno. Res marketing dela čudeže in ta je res naredil doktorat. Res ga občudujem.

Sama sem jo kupila samo zaradi tega, ker me privlačijo skrivnosti, (da se razumemo) in sploh nisem vedela za toliko reklame in poveličevanja.

Toliko o mojem stiku z čudovito lepim telesom - EROS :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ojla :) 25.03.13 12:03
Navedeno
yelyaH
Knjiga [psi] ni knjiga,ima le obliko knjige. Knjiga [psi] je gola resnica. Če je vam to všeč,ali pa ne,če se s tem strinjate ali pa ne..berem komentarje in zal mi je za tiste ki jim knjiga ni vsec..zal mi je pa zato ker je knjiga bralčevo zrcalo. Tisti, ki komentirate in obsojate knjigo, ki je sploh niste prebrali (!) pa upam da ji boste nekoc dali priloznost in ne boste sodili stvari preden jih ne preizkusite..to je tako kot bi govorili o okusu neke jedi,ki je sploh niste probali.kako pa potem veste kaksnega okusa je? Začela jo bom brati šestič in brala jo bom dokler bom živa,saj mi je knjiga dala veliko cudovitih spoznanj! Da ne boste mislili da je to neka cudezna palcka s katero zamahnes in tvoj svet je cudovit.spoznavanje in spreminjanje samega sebe je najtezje delo kar ga clovek lahko naredi in zato je potreben cas...
Najdaljša pot je bližnjica do sreče! <3

Želim ti vse najboljše pri prebiranju te knjige, ampak če bi se ravno tako sprejemala z svojimi življenskimi situacijami, je to isto. Zato pravijo, da živi v trenutku in sprejemaj drugače misleče in jih blagoslavljaj. (ljubi jih, ker smo vsi eno)V knjigi je vse drugače, reali pa drugače, ko prideš v enak dogodek. V reali reagiraš spontano, šele zvečer se zaveš (če se) kaj se je zgodilo in kako bi lahko drugače odreagiral. Sicer pa je tudi to začetek nečesa. Želim ti vso srečo pri življenskim potovanjem. :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ČEFURKA 25.04.13 17:14
ČUDNI STE VI LJUDI.
KNJIGU SAM PROČITALA U SLOVENSKOM JEZIKU IPAK U MATERNJEM SE BOLJE I LAKŠE IZRAŽAVAM.
NE RAZUMIJEM ZAŠTO U DANAŠNJE VRIJEME ČOVJEK NE ZNA CIJENITI TRUD I RAD DRUGOG ČOVJEKA?
KNJIGU SAM KUPILA JER VOLIM DA ČITAM A PRIVUKAO ME KOMENTAR I PREPORUKA NAJBOLJEG TENISERA NA SVJETU.
TO ŠTO SAM ZAKLJUČILA IZ PROČITANE KNJIGE I UZ POMOĆ KOMENTARA NA OVOM FORUMU JE OD NEPROCJENJIVE VRIJEDNOSTI ZA MOJU PSIHU I LIČNOST.
KNJIGA GOVORI O JEDNOJ JEDINOJ STVARI A TO JE-POŠTENJE.
LIČNO BI JOJ DALA CIJENU 777 EURA JER SVAKA STRANA VRIJEDI BRAT-BRATU BAREM 1 EURO.
VELIKI POZDRAV SVIM ČITATELJIMA I KOMENTATORIMA OD
JEDNE TUJKE OZ.ČEFURKE
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Debri 05.10.13 22:29
Kar se tiče avtorjeve identitete.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDQQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.uni-lj.si%2Fmma%2FSimpozijPedalniCembalo-FF-AG-junij2010%2F2013070114293457%2F&ei=4XRQUvTLKYLK4ATLm4CgCQ&usg=AFQjCNHgPkM_PiXUVaRQpqQQ3d36-sEDMQ&sig2=fa7Pu3ZP5QViQZRh5RE64Q&bvm=bv.53537100,d.bGE&cad=rja

Mednarodni simpozij, 1. junij 2010 ob 19:50

Exposé: mag. Igor Kenda: The secret of Bach's Passacaglia? * Skrivnost Bachove Passacaglije?

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar al_m 07.10.13 01:04
Jaz sem jo sicer stežka začela brati, ker mi je bil jezik naporen, ampak vsebina me je pa kmalu pritegnila. Všečna in vse bolj razumljiva. In zlahka verjamem, da so mnenja okoli te knjige deljena, ljudje se bodo gotovo razdelili na ZA in PROTI. Jaz se ZA :)

Sprejmite jo, ljubite jo. Marsikaj se lahko naučite o sebi in tudi o drugih :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mEROSlav 19.10.13 14:47
77 EUR da vas moti?

dejte no, dušebrižniki! (nekateri)

Če hočeš stvar distribuirat med ljudmi, rabiš EUR, drugače, če ne drugega, krepaš od lakote.

Ja valjda, založnik bo tako razsvetljen od knjige, da jo bo talal zastonj. Pa kitajci bojo tolk navdušeni nad njo, da bojo pošiljali papir in lepilo u SLO zastonj. Da ne govorim o Državi, ki bo tako navdušena, da ne bo zahtevala ne uvoznih dajatev, ne davka, ljudje jo bodo kar zastonj na police deval. ''JA NAJ GRE KOT JEZUS PRIDIGAT, AVTOR, NE DA KNJIGE PRODAJA'', boste rekli? JA VALJDA. Taki, ki ne dajo 77€ za dobro knjigo, ga bojo zihr taprvi poslušali. Poleg tega, nekateri jo lahko dobijo zastonj, če si je ne morejo privoščiti - več na njihovi internetni strani.

Od besede se ne da živet. Od njih se lahko le boljše živi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar feferonka 15.11.13 10:16
Kaj je narobe z dušebrižniki? Nekdo se pač mora brigati za duše naivnežev.

Dušebrižniki pač moramo naivneže opozoriti, kako čudno je, da se prerok teorije rei, ki bo človeštvu kao vrnila ljubezen, prodaja za 77 €. Zakaj ni svoje knjige natisnil v cenejši verziji, denimo v broširani izdaji za 15 €?
Sicer bi malo manj zaslužil, a kaj mu bo denar, saj ima vendar kozmično ljubezen ;)

Očitno se je prerok čutil tako nesamozavestnega glede vsebine, da je moral svojo knjigo okrancljati z vseh strani s spolnimi organi in jo obleči v srebro, da bi jo ja kdo opazil. Srebro pa košta.

Nekdo bi nam dušebrižnikom morda očital, da mora tudi avtor živeti od nečesa.
Saj. Prerok je moral imeti že pred izdajo kar nekaj pod palcem, da je lahko založil izdelavo tako baročno okičene knjige. Očitno ni tako na tesno z materialnimi sredstvi, da bi ga morali dojiti ubožci, ki še niso dosegli kozmične ljubezni (tiste, ki jo je sam že).

Bistvena je vsebina. Verjetno. In če je res, hitro sklenemo, da je na razpolago dosti knjig, ki z vsebino glede podobne problematike neprimerno bolj prepričajo. Simonove priče, denimo, ali pa Siddharta od Hesseja, pa Umetnikov mladostni portret, Sto obrazov notranje moči, Onstran strahu, ...

Je pa res, da gornje knjige ne stanejo 77 € in njihovi avtorji se ne razkazujejo na naslovnicah s svojimi penisi in zadnjičnimi mišicami v 3D srebrni plastiki. Niti se ne razglašajo za edinozveličavne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Neks 17.01.14 22:05
Ni avtorja, ki ne bi preverjal odziva na spletu. Te besede sedaj namenjam tebi.

Cankar je dneve in noči premišljeval kako naj sestavi stavke, da bodo imeli sosledno povezanost z nadaljnim besedilom. Nekatere besede si je naglas večkrat ponavljal z namenom, da bi bil njihov zven čim lepši in prodornojnejši. Tvoje besedilo, po drugi strani, je enostavno, brez miselne vneme ali truda. Le beseda za besedo. To je pravo ogledalo TEBE !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar suzim 23.01.14 10:12
Ponosna nase, da nisem ovca, ki jo je kupila. Vsi tukaj mislim, da ste zreli, da preberete roman Sreča, kanadskega pisatelja Fergusona. Naš avtor tam nastopa kot glavni lik. Preberite, spremenilo vam bo življenje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar enatuki 06.09.14 22:13
Se strinjam, da je knjiga živ nateg. Šank filozofija in totalno neznanje o disleksiji so na las podobni verskim fanatikom, ki za svoj lastni marketing uporabijo nevedne in jih na ta način vodijo. Ponudite ovci šop trave, pa bo šla za vami čez drn in strn :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar enatuki 06.09.14 22:14
Pa še avtor se preventivno skriva :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Swami Sulananda 26.10.14 15:54
Kakšne seka tale D.J. modrosti. Str. 399:

"Ali sta Ego in duša eno in isto?"
"Duša je ena od razlag za Ega."

Človeštvo je na stopnji, kjer potrebuje očitno derivate popolne resnice, pomešane s polresnicami in lažmi, da potem sam s svojim prizadevanjem pride do popolne resnice. Če sploh v tem življenju.

REI je teorija zadrževanja posameznikovega uma v materialnem svetu (modra pilula, gl. Matrix), verjetno izpeljanka trojstva treh gun iz vedskega znanja, ki ga opisuje Bhagavat Gita. Skratka derivat, kakor so večinoma vse religije sveta derivat izvornega znanja iz globoko preddinastičnih časov (kakšnih 420000 let in več). Možno, da je tudi izpeljanka česa podobnega, kot sveti trije kralji kar je verjetno prav tako derivat vedskega znanja. Nisem kakšen pripadnik gibanja za zavest Krišne, vendar pa mi je jasno, da vedsko znanje in še nekatera druga izvorna znanja vsebujejo več vedenja, kot katerikoli drugi derivati od vsega začetka naše civilizacije v skaldu z uradnim znanstvenim pogledom. Verjetno je zato bolje, da se posameznik ali vrne k izvornemu znanju brez derivatov ali pa preprosto vse ignorira in se ravna po svojem lastnem moralnem kompasu, ki pogosto vsebuje več modrosti kot katerikoli od derivatov.

Navsezandje Gita omenja 5 različnih odnosov z najvišjim, kar je mnogo bolj osvobajajoče, kot pa ponudba marsikaterega drugega derivata bolj ali manj sodobnih religij vključno s krščanstvom, in sicer:

1. pasiven odnos
2. aktivni odnost (odnos služenja Gospodu)
3. prijateljski odnos
4. starševski odnos
5. ljubezenski odnos

Odsek iz Bhagavat Gite od A.C. Bhaktivedanta Swami Brabhupada (12. maj 1971):

Vsi bi se morali zavedati dejstva, da je živo bitje večno služabnik in da je vsakdo, kdor ne služi Krsni, primoran služiti iluziji v obliki treh gun materialne narave ter je večni ujetnik ponavljajočega se rojevanja in umiranja. To velja celo za dozdevno osvobojene mayavadije. Znanje iz Bhagavad Gite predstavlja veliko znanost, ki bi jo moralo za lastno dobro poznati slehrno živo bitje.

Da bi lahko razumeli absolutni položaj Gospoda Krsne, moramo postati Krsnovi bhakte, povezani z nasledstvom dunovnih učiteljev. Tako imenovani učenjaki, politiki, filozofi in svamiji, ki nimajo popolnega znanja o Krsni, poskušajo s svojimi komentarji izgnati Krsno iz Bhagavad-gite oziroma ga izničiti. Taki neverodostojni komentarji k Bhagavad-giti so znanki kot Mayavada-bhasya. Gospod Caitanya nas je posvaril pred njihovimi avtorji in jasno dejal, da vsakdo, kdor poskuša razumeti Bhagavad-gito s stališča filozofije mayavade, dela veliko napako. Tak zaveden človek se ne bo znašel na poti duhovnega napredka in se ne bo mogel vrniti domov, k Bogu.

Opazil sem nekaj konstruktivnih kritik h knjigi in mnogo zaslepljenih sledljivcev, ki ne preberejo več nobene druge knjige, odkar so kupili knjigo [psi]. V štirih letih, odkar obstajajo objave na tem forumu ni niti eden sluzasti pripadnik "D.J.-ja modrosti", ki si je nadel ime boga ljubzeni omenil enega samega bolj kompleksnega argumenta za svoje sledenje, razen ponavljajočih se fraz iz knjige in to ravno tistih fraz, ki so parafrazirani derivati že obstoječega znanja. Med njimi tudi izjava v srbohrvaščini, da knjiga govori samo o poštenju. To je pač smešno in škoda izgubljati komentarje za to.

Če še kdo ni opazil, je pred kratkim izšla tudi knjiga, ki na bolj direkten način omenja arhetipski princip Erosa in Psihe. Nima sicer 777 stari, ampak jih ima 824 in stane 69 EUR: http://www.zase.si/?izdelki&vec=124
Imam občutek, da je bil to celo odgovor na falsifikat, ki je nastal leta 2010. Saj je povsem možno, da se je nekumu ki ima več znanja o človeški psihi za malo zdelo, da se preko navadnega marketinga tako podcenjuje človeški um, da si nekdo nadene ima boga in odgovarja po mailu samo tistemu, ki mu zastavi vprašanja na prvo žogo in po drugi strani izključi šifro knjige takšnim uporabnikom, ki ga malce izzovejo bodisi z bolj kompleksnim vprašanjem, bodisi z rahlo nič hudega slutečo zbadljivko.

Stopnjo samozavesti pisca se vidi tudi iz izjave v knjigi na str. 260:

"Zapomni si … v življenju se lahko vedno odločaš med dvema možnostma – lahko kot ovca capljaš za drugimi in delaš vse tako, da ugajaš njim, ali pa razmišljaš s svojo glavo in bodo drugi ovce capljale za tabo. Za to ne potrebuješ nič drugega kot kanček samozavesti," je odvrnil Eros.

To je ena od takšnih izjav, ko zjutraj srečaš poštarja potem ko je spil takratkega. Vendar takšen poštar je za moje pojme mnogo bolj samozavesten, kot pa nekdo ki takšne stavke uporablja v zadnji knjigi modrosti. Ko prvič prebereš knjigo, imaš isti občutek, kot da bi kupil karto za koncert vrhunske klasične glasbe, vendar pa bi potem na samem koncertu, med vsako celinsko pavzo slišal še odlomek kakšnega komada od Saške Lendero. Pravzaprav se skozi celo knjigo prepleta modra in rdeča pilula (gl. movie Matrix I). Vendar najbolj žalostno je to, da se za rešitev ponuja modra pilula (teorija REI), ki posameznika zacementira v trenutku ko se "izvali iz jajčka" in odraste. Teorija, ki ponuja samoomejevanje na osnovi mehaničnih principov, za katere bo v bodoče poskrbela umetna inteligenca, če bo seveda dovolj njenih privržencev.

Tole je bilo zaenkrat vse. Morda pa tudi z vedno na tem forumu. Dobrodošli komentarji, vendar ne tisti na prvo žogo. V tem primeru so še kletvice bolj dobrodošle. Besedo ljubezen je možno izreči tudi takrat, ko imaš v glavi sliko posušenega sadeža.


Lp,

Swami Sulananda
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Menelick 26.10.14 16:37
Teorija REI ne vodi v sanje mavričnih ljudi....

https://www.youtube.com/watch?v=5I36So6Euos

Odprta kot knjiga njihova je pot,
živi zid (REI) iz viharnih zablod.
Umrle so sanje mavričnih ljudi,
ognja žar pod pepelom še tli,
mavrica spet ga rodi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Swami Sulananda 26.10.14 18:27
Dodatek z dela: MAHARIŠI MAHEŠ JOGI O
BHAGAVADGITI

......
V tem pregledu o vzponih in padcih Resnice ne smemo spregledati Šankarovega velikega vpliva na življenje v Indiji. Sposobnost predstavitve znanja je pri njem dosegla tako visoko ráven popolnosti, da je bil njegov nauk sprejet kot jedro vedske modrosti in je bil postavljen v središče indijske kulture. Nauk je tako postal neločljiv del indijskega načina življenja, vendar je s časom izgubil svoj vsesplošni značaj in začelo je prevladovati mnenje, da je namenjen izključno redu samotarjev. Posledica te neločljive povezanosti pa je bila, da so ljudje celotno osnovo indijske kulture začeli pojmovati v smislu samotarskega načina življenja, zasnovanega na odrekanju in odmaknjenosti.
Ko je bil ta zgrešen pogled na življenje sprejet kot osnova vedske modrosti, sta bila celovitost življenja in izpolnitev izgubljena. To napačno razumevanje je stoletja vladalo indijski kulturi in postavilo načelo življenja na glavo. Življenje na osnovi odmaknjenosti! Indijska filozofija je bila na ta način popolnoma izkrivljena. Slednje ni le uničilo poti k uresničenju, ampak je tudi zavajalo iskalce Resnice. Ostali so brez možnosti, da bodo kdajkoli našli svoj cilj.
......
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ajs Nigrutin 02.12.14 12:19
Vem, da je bilo na temo povedanega že ogromno, bi pa vseeno dodala nekaj svojih lastnih ugotovitev in razmišljanj.
Prvo kot prvo - kljub temu, da se mi je že od vsega začetka zdelo, da knjiga verjetno ne more biti literarni vrhunec, sem jo prebrala. Nerada dajem komentarje, ki niso utemeljeni in nočem šinfat nečesa, česar sploh ne poznam.
Zdi se mi, da se knjiga kot taka v ničemer bistveno ne razlikuje od preostale new age literature o "duhovnosti", ki so je zadnja leta polne police v vseh knjigarnah. Ne razumem vsega tega pompa in oglaševanja, poleg tega pa se mi zdi, da je oznaka, da gre za "knjigo o medicini, psihologiji, filozofiji, religiji, izvoru človeka ipd." povsem neprimerna. To je že na prvi pogled jasno vsakemu, ki je že kdaj imel v rokah kakšno filozofsko delo. Gre za navadno trivialno literaturo - trivialno v smislu, da pripomore k ohranjanju družbenih razmerij, norm, govori o stvareh, ki so že znane in ne izpostavlja nobene problematike. Skratka, tukaj ne gre za nič novega. Mimogrede, pretirana se mi zdi tudi oznaka "literarno delo", ker se tekom knjige srečujemo s prežvečenimi in klišejskimi ugotovitvami, opisi in karakterizacijami, osebe so izredno ploske in shematične, personifikacije zgrešene, stil pa na nivoju srednješolca. Glede na to, da je "nauk" moralen, tukaj ne gre za neko jako estetsko delo.
AMPAK, seveda ni vse tako enodimenzionalno. Po komentarjih sodeč se je nekaterih knjiga vsemu povedanemu navkljub resnično dotaknila, in v to nikakor ne dvomim. Vesela sem, da je zaradi nje nekdo "spregledal", se začel bolje zavedati samega sebe in tako dalje. Vendarle pa je problematika globlja, kot se zdi na prvi pogled. Zdi se mi, da postajajo te kvazi-duhovne knjige široka tržna niša; sami vidimo, da jih je pravo malo morje, ta "duhovnost", ki jo vsi tako oglašujejo, je neločljivo povezana z denarjem, velikimi nakladami izvodov, globalizacijo ... To me v bistvu takoj navede na misel, da se v tem obdobju množične desakralizacije (vsaj kar se tiče religije na neki formalni ravni, npr. Cerkev) očitno počutimo tako izgubljene, da se kot utopljenci potem mrzlično oklenemo vsega, kar vsaj malo diši po nekih "dokončnih" odgovorih o tem, kako živeti, kaj je življenje, kaj je Jaz ipd...
Berite velike filozofe, ljudje! Ne se pustit, da vas zavedejo potrebe trga :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ajs Nigrutin 02.12.14 14:52
Also, pozabila sem komentirati enega od prejšnjih postov, ki se je tikal slovenskih pisateljev, ki menda sploh ne bodo prodrli v tujino, to namreč lahko uspe samo Erosu. Avtor(ica) tega komentarja očitno ni prebral niti dveh kompleksnejših slovenskih sodobnih romanov, ker drugače ne bi bil tega mnenja :) Preden se spravi kritizirati slovensko literarno produkcijo (govorim o kvalitetnih avtorjih, da se razume), ne bi škodilo, če bi bil o tem tudi vsaj malo poučen, kajti v nasprotnem primeru komentar sploh ni relevanten.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zonja 18.02.15 12:28
Naj še jaz pristavim skodelico čaja v to bralno čajanko. Sama sem bila že skoraj na tem, da bi knjigo kar kupila, saj me je strašno matral firbec. V knjižnici je bila izjemno dolga čakalna vrsta, ko sem knjigo rezervirala, sem bila skoraj na 70. mestu v čakalni vrsti. Po nekaj mesecih čakanja sem jo le dočakala. Ko sem v knjigi prebrala, da se je Eros sam s sabo ljubil 7x, sem umrla od smeha in knjige enostavno nisem mogla več jemati resno. Malce sem jo še prebirala, mislim, da sem prišla do konca zgodbe o deklici s hišo, prebrala sem še zadnje poglavje, potem pa sem enostavno nehala.

Meni osebno se teorija o 12 osebnostih ne zdi nič nenavadnega. V kitajskem horoskopu je 12 živali, v klasični astrologiji je zodiakalnih 12 znakov. Torej ni novosti. Tudi o tem, da obstajajo trije svetovi, kjer je morda eden bolj vpliven kot drugi, se mi ne zdi nič posebnega. Morda zato, ker sem prebrala že veliko duhovnih knjig in je teorij zelo veliko. Ja, ljudje se zapletamo v različne zgodbe ampak to je le rast. Mogoče bi lahko kdo v knjigi našel rešitev za svoj problem, ampak jaz je preprosto nisem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bo bo 27.02.15 16:26
Kot veste, je avtor knjige pred nekaj dnevi umrl. Hitro in ne preveč boleče potovanje domov mu želim. Zapustil je knjigo, ki je burila duhove. Jaz je nisem prebral. Vseeno pa mu hvala za njegov prispevek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar RoziNaDozi 19.06.15 18:29
Pametno polde ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar _non_ 07.01.16 04:18
Prebral sem vse na tej strani.
O ljubezni in smislu življenja radi razpravljamo in pišemo, zoperstavljamo mnenja, predlagamo rešitve problemov...
Temeljni problem, s katerim smo pri tem motivirani, je nezadovoljstvo s tistim, kar smo v medosebnih odnosih doživeli.
Zlepa ali zgrda sprejeta (samo)omejitev velike večine ljubezni že(l)jnih je število dva.
Predvidevam, da bodo "marketingarji" prisiljeni za preživetje poprijeti za katero od proizvodnih orodij kmalu potem, ko se bomo naučili šteti dalje.
Dva partnerja NISTA naravna družina.
Spoštovanje vsem!
Vsega dobrega!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 8?
Na vrh