Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.
*ajam* 

bela masajka

23.08.07 13:23

tisti, ki ste jo brali - vam je bila vsec ?
ajde

Re: bela masajka

23.08.07 13:25

jaz sem jo glihkar prebrala in zdej berem nadaljevanje...Zbogom Afrika...jaz sem jo kar požrla...mi je bila full všeč

Re: bela masajka

23.08.07 13:25

Meni zelo. Sicer je jezik nekoliko slab, ampak zgodba pa je ful dobra. Sem kupila tudi nadaljevanje.
katka copatka*

Re: bela masajka

23.08.07 13:26

Jaz sem že vse 3 dele prebrala, pa film pogledala - zanimivo branje za poletne dni.
ki

Re: bela masajka

23.08.07 13:30

Jaz sem film gledala, prav zanimivo, določeni prizori so res grozni, vendar je dobra zgodba!
čist mem

Re: bela masajka

23.08.07 13:37

Meni je bila pa čist mimo.
Totalno brezveze. Celo knjigo sem se jezila na avtorico, kako je lahko tako neumna in avtodestruktivna.
Maja neprijavljena*

Re: bela masajka

23.08.07 13:46

Meni tud ni bila všeč. Za moje pojme je avtorica res neumno naredila, da je šla živet v tisto divjino in še otroka imet s tistim tipom.:(

Srečo je imela, da je lahko šla in ostala živa.

Re: bela masajka

23.08.07 14:01

Men je bla všeč. brala sem prvi dve. Kako je pa naslov 3. dela? A je to prav nadaljevanje Zbogom Afrika?

Re: bela masajka

23.08.07 14:10

Tudi jaz sem prebrala vse tri, jezik je bolj tako-tako in sem imela na začetku kar probleme (mislim, da je sleb prevod tudi nekaj kriv), zgodba mi je pa bila zanimiva in sedaj na veliko stvari gledam malo drugače...joj, kako mi kompliciramo npr. s hrano za otroke:)) Naslov tretje knjige je Vrnitev v Barsaloi.
LP, Nataša
JB

Re: bela masajka

23.08.07 14:10

Navedeno
NuškaM
Men je bla všeč. brala sem prvi dve. Kako je pa naslov 3. dela? A je to prav nadaljevanje Zbogom Afrika?

Tretji del se imenuje Vrnitev v Barsolai (ne vem, če sem mesto prav napisala), govori pa o tem kako je po 14 letih spet obiskala Afriko in njeno družino. Zaenkrat sem prebrala samo prvi del, druga dva pa še prideta zagotovo na vrsto, saj me je zgodba čisto potegnila.

Lp
Terenka

Re: bela masajka

23.08.07 14:37

Navedeno
Maja neprijavljena*
Meni tud ni bila všeč. Za moje pojme je avtorica res neumno naredila, da je šla živet v tisto divjino in še otroka imet s tistim tipom.:(

Srečo je imela, da je lahko šla in ostala živa.

Hihii, tukajle na monu-u je veliko bolj norih ...

Re: bela masajka

23.08.07 14:43

Prebrala prvi in drugi del, zdej čakam na tretjega, da pridem na vrssto v knjižnici.. meni sta bli obe knjigi všeč.
MeryBerry

Re: bela masajka

23.08.07 16:09

Zgodba bi bila zanimiva, če ne bi bila opisna tako plastično. Knjiga iz literarnega vidika nima nobene vrednosti.
eva*

Re: bela masajka

23.08.07 16:50

MEN JE BILA KNJIGA TAKO ZANIMIVA, DA SPLOH NISEM PAZILA NA PRAVOPIS....

Re: bela masajka

23.08.07 16:56

MAdona no, pa saj ni Ana Karenina in ženska ne Tolstoj, da bi ji ocenjevali "literarno vrednost". Gre za zgodbo, ki jo je ženska doživela in povedala, brez literarnih ambicij, to sama večkrat poudarja. Opisale je, kar je doživela in kakor je doživela-basta.

1. knjiga me je potegnila, čeprav sem se ves čas spraševala, če je res katera ženska lahko tako brezglava in brez pameti. Takega ravnanja jaz ne razumem. Mi je pa tudi dala misliti kaj precej o tem, brez česa vsega mi kao ne moremo živet in do kje smo razvajeni. 2. knjiga se mi je tudi zdela berljiva, 3. knjiga pa na ravni dokumentarca oz. reportaže. Čist fajn poletno branje.
angie1

Re: bela masajka

23.08.07 17:47

Prebrala prvi dve knjigi, prva zelo zanimiva, druga nekoliko manj, pri tretji se mi je ustavilo nekje na polovici, pa čakam, da me spet prime. Film mi sploh ni bil všeč, če ne bi prej brala knjig, mi marsikaj ne bi bilo jasno. Se mi pa zdi, da je ženska morala iti (preden je zbezljala za Masajem) skozi neko hudo krizo - ne vem, v razmerju, ali krizo identitete, ali kaj jaz vem česa, ker kaj takega pri "zdravi pameti" najbrž ne bi naredila. Mislim, lahko ti je nekdo na prvi pogled všeč, simpatičen, lahko tudi ful telesno privlačen, ampak za moje pojme to še nikakor ni ljubezen, za katero bi bilo smiselno pustiti vse ostalo za seboj in iti nekam v vuko...bino. Pa brez možnosti kakšne pametne medsebojne komunikacije (jezikovne ovire, ...) Sicer pa, vsak po svoje, meni se je zdela malo čudna.
ladyy

Re: bela masajka

23.08.07 23:03

jaz sem vse tri na en mah prebrala. Iz njih sem razbrala, kaj vse smo ženske pripravljene storiti zaradi ljubezni..Pa malo bolj se zavedaš vsega kar imamo tu in tega ne znamo ceniti, zaradi malenkosti kompliciramo. Vsaka ji čast, da je tudi kasneje podpirala družino in z njimi ohranila dobre odnose. Ganila me je navezanost na taščo.
Sicer pa so mi boljše Puščavska roža, Puščavska zarja in Puščavski otroci.
Priporočam tudi Otrok Tibeta in Kraljevina izza tančice

Re: bela masajka

10.02.09 14:58

ola kako je ime avtorici
natta 

Re: bela masajka

11.02.09 08:42

Prebila sem se čez prvo knjigo in mi absolutno ni bila všeč. Nivo pisanja slabši od osnovnošolskega, način pisanja plehek, zgodba naivna... Čudim se, da se tako prodaja/bere. Le kaj se bo avtorica spomnila za 4. del?
moniq7

Re: bela masajka

17.01.10 13:34

potem pa..
simka38

Re: bela masajka

20.01.10 10:32

Joj, joj!!!!
Ženskice, no! Vem, da je tale debata že zdavnaj mimo, ampak jas sem nova na tem forumu in mi je res padala v oči. Tudi jaz sem prebrala vse tri dele na dušek, čeprav me je v začetku jezik zelo motil. Pred tem sem namreč brala Coelhovega Zahirja, kjer je jezik mojstrski. Vendar pri Masajki vendar ne gre toliko za jezik kot za zgodbo. Resnično zgodbo. Če jo bereš z odprto glavo, potem se zaveš, koliko balasta nosimo s sabo, ki je sam sebi namen. Če jo bereš z odprto glavo, pčotem se zaveš, kako brez veze se je obremenjevati z določenimi problemi, ki so posledica nenapisanih družbenih norm in kako zelo potrebno se je naučiti poslušati sebe in se uglasiti z naravo. Preden podate kritiko na njene odločitve, bi rada vedela, katera od nas je tako pogumna, da bi storila, kar je storila ona. Da bi kar šla in za sabo pustila norišnico, ki ji pravimo civilizacija in se zatekla v objem prvinskosti. Jaz dvomim, da bi to lahko storila, zato jo res občudujem. Energijo, ki jo vlagate v kritiko takšnih in drugačnih nerazumljenih stvari pa raje porabite zase, pa boste videle koliko lepega je okrog nas in predvsem v nas.
Lep dan želim in naj vas današnji sonček ogreje!
Ana S.

Re: bela masajka

02.02.12 18:35

Zivjo. Mene pa zanima ali je katera dobila v roke 4. del ? Prebrala ??
Mnenja ? lp, Ana
gregor rozman

Re: bela masajka

07.02.12 12:09

bela masajka mi ni bila všeč. občutek sem dobil, da je avtorica napol pismena, ali pa je prevod na psu. skratka knjiga, na katero bom skušal čim prej pozabiti. saj sem jo tudi komaj do polovice prebral, potem pa zabrisal v kot in predal, na katerem piše: "knjige, ki si ne zaslužijo biti prebrane."
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 1 plus 19?