Kontracepcija

Vas zanimajo novosti s področja kontracepcije? Imate vprašanja, dileme ali težave z obstoječo kontracepcijo?
Moderatorka: Polona Podnar, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, Medicinski center Podnar
Spoštovani,

vesela bom, če mi boste lahko opisali tablete Norlevo oz. jutranjo tabletko (delovanje, stranski učinki) in ali jo lahko dobim brez recepta. Na raznih forumih sem prebrala različna mnenja in negodovanja, kako se v lekarnah obnašajo do strank, ki pridejo po tablete.
Sicer s partnerjem uporabljava kondome, sama pazim tudi na plodne in neplodne dni, ostale kontracepcije ne uporabljam.

Hvala za vaš odgovor. Z odličnim spoštovanjem,

Lenda
Norlevo deluje tako, da zavre morebitno ovulacijo v času nezaščitenega spolnega odnosa.V lekarnah je na voljo brez recepta, njihovega odnosa ne morem komentirati, vsak, ki v lekarno pride, naj bi dobil ustrezne informacije.Vzeti ga je treba čimprej po nezaščitenem sp. odnosu,časa pa je 72 ur, doziranje je 2x1 tabletka z razmakom 12 ur.
Najpogostejši stranski učinki so lahko slabost, neredna krvavitev po uporabi Norleva in neuspešna zaščita pred nosečnostjo. PO uporabi urgentne kontracepcije moramo spremljati kdaj pride ali ne pride menstruacija.
Še dodatna info: cena 10 evrov. Brez recepta je, če si nad 16. let.

Pa po novem se vzame obe tabletki naenkrat - vsaj tako je bilo v mojih navodilih.

Glede odnosa v lekarni: tudi jaz sem dobila občutek kot da sem malo 'grda' ker sem prišla po tablete. Morda je bil res samo občutek, h kateremu je pripomogle komentar farmacevtke: Pa to se ne sme uporabit prevečkrat!
Jaz pa prvič v življenju sploh vzela kaj takega (vedno le opazujem sluz; plodna, neplodna).
Opozorilo je na mestu: tovrstna KC ni namenjena za večkratno uporabo, npr nekajkrat na mesec. Lahko pa jo uporabite nekajkrat na leto. Farmacevt v lekarni ne ve podrobnosti iz vašega življenja, dolžan pa je paciente opozoriti na nekatere pomembne stvari pri uporabi zdravil in prehranskih dopolnil, čeprav so ta brez recepta. Toliko v bran farmacevtov, človek, ki pride v lekarno po neko rešitev pa je seveda v stiski in je bolj občutljiv na vsako pripombo.
nelika2009

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

21.09.09 19:41

zdravo!
pred 3meseci sem vzela to tabletko in se istega meseca dobila 2krat menstruacijo,pol naslednji mesec 1krat,sedaj pa imam samo rjav izcedek...mi lahko kdo odgovori kako je sedaj s tem?
V času po Norlevu lahko pride do neredne krvavitve, ki ni nič posebnega. Tej praviloma sledi običajna menstruacija, če je bila jutranja tabletka pri svojem delu uspešna. Naprej je ciklus tak kakršnega žensa pač ima. Kar se dogaja sedaj pa že nima več nobene zveze z Norlevom.
Za natančnejše pojasnilo kaj ta izcedek pomani, bo treba obiskati ginekologa in mu natančno povedati kaj čutite in kakšna je krvavitev.
jaz sem vzela jutranjo tabletko po 18urah.. uzela sm 2 tabletki naenkrat tako kot je pisalo.. čez 1tedn sm dubila menstuacijo kar naj bi bilo normalno stranski učinki pač. wendar zdaj nwm ali mi mora menstruacija zamuditi ali bo prišla točno?
Ponavadi je menstruacija kar nakako v tistem času kot bi tudi brez tabletk bila. Se pa lahko zgodi, da pride do zamika. V primeru več kot 1 teden trajajočega izostanka, je treba misliti na morebitno nosečnost in opraviti test. Sicer pa je dobro razmisliti tudi o zanesljivi zaščiti za v bodoče.
Zanimivo, tudi jaz sem imela slabe izkušnje v lekarni, ko sem prišla po te tableti...
Živjo!

Zanima me, ali mi lahko fant dvigne jutranjo tabletko brez recepta ali kaj težijo v lekarni, ker vem, da dajejo tablete brez recepta puncam, starejšim od 16 let...Sem pa stara 20 let. Me zgolj informativno zanima.

Čaw
Žal ne vem kako bodo reagirali v lekarni. dejstvo je, da je zdravilo v prosti prodaji brez recepta za osebe starejše od 16 let.
Lep pozdrav, tudi midva s punco sva pred kratkim posegla po tabletkah Norlevo. Vzela je obe hkrati v prvih 12 urah po odnosu. Minilo je že več kot 48 ur od zaužitja tabletk Norlevo, vednar ni imela nobenega od stranskih učinkov, ki so napisani na navodilu. Je s tem kaj narobe?
Kontracepcijske tablete je pričela ponovno jemati ravno kakšne 3 tedne pred dogodkom, pred tem pa je imela 1 mesečno pavzo glede tabletk.

Sedaj morava počakati do dneva, ko naj bi se pričela menstruacija oz. do rahlega zamika in nato opraviti test nosečnosti? Ali svetujete kaj drugega?

Isobelle_ jaz sem v lekarno skočil po tablete Norlevo, in sem jih dobil brez problema (moje dekle živi malo izven mesta, tako da sem jaz lazje to opravil), vendar pa ce je mogoce, naj pride punca sama, saj lahko komplicirajo, da ne poznajo njene starosti.

Hvala za odgovor, Ello.
Stranski učinki niso ravno pravilo, zato ni nič narobe, če jih ni. Ko bo prišla menstruacija, naj dekle začne jemati Kt tako kot je že vajena. Srečno obema!
Pozdravljeni!
S fantom sva imela spolni odnos, in nama je počil kondom. Tableti Norlevo (obe hkrati) sem vzela 35 ur po spolnem odnosu in takrat nisem čutila stranskih učinkov (tableto sem vzela prvič). Tri dni po tem mi je zjutraj postalo hudo slabo in bolel me je želodec. Slabost me spremlja še naprej. Spolni odnos sva imela 4 dni pred ovulacijo. Ali so kakšne možnosti zanositve?

Pričakujem in zahvaljujem se Vam za odgovor!
Tabletke ste vzeli dovolj zgodaj, možnost nosečnosti je zato majhna, vendar ne povsem izključena. Slabost pa še ni znak nosečnosti, prej mora biti tudi izostanek menstruacije. Zato bodite pozorni ali bo menstruacija morda izostala in potem ravnajte v skladu z željami.
anonimna15

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

07.01.10 15:00

Pozdravljeni! S fantom sva imela spolni odnos 18 dni po začetku menstruacije. Zgodilo se je, da je kondom ostal v meni, na začetku, tako da sem ga lahko brez problema potegnila ven. Na zunanji strani kondoma ni bilo videnih znakov sperme, vendar sem vseeno 20 ur po odnosu vzela 2 tabletki Norleva in nisem čutila nobenih stranskih učinkov. 6 dni po odnosu mi je bilo slabo, me sililo na bruhanje in imela sem drisko. Pravtako mi je narastla vročina na 37,4 in tako je že drugi dan. Sem mogoče kljub Norlevu noseča, so se komaj sedaj pokazali stranski učinki teh tablet ali sem dobila le kakšen virus? Podobno se mi je dogajalo ob koncu oktobra in izkazalo se je le, da sem staknila neko bolezen. Hvala za odgovor. Lep pozdrav.
najverjetneje so te težave zaradi viroze in niso povezane z Norlevom. Za ugotavljenje nosečnosti je potrebno počakati na izostanek menstruacije, šele takrat je smiselno opraviti test na nosečnost.
Mene pa zanima, če bi mi bilo slabo po tableti Norlevo ali lahko vzamem Ruporut?
Prosim za hiter odgovor saj se mi mudi!!!!
Če imate težave z želodcem in jemljete ustrezna zdravila, jih boste seveda nadaljevali. Je pa v tem primeru žal tudi bolj verjetno, da do slabosti pride, ker želodec že sam dela težave in teže prenaša druga zdravila.
Mi lahko nekdo samo pove ali se sme uporabiti zabletke Norlevo če smo prej uporabili tebleto proti slabosti(2uri prej) ?
Kolikor je meni znano, ni nobenega razloga, da po tem ne bi smela uporabiti Norleva.
v kolikih primerih pride do velike slabosti (bruhanja)? ker nočem, da pride do tega v šoli
POZDRAVLJENI!

S fantom sva imela spolni odnos, nezaščitenega. Vedno sva pazila, ampak zdaj .. ko je vzel fant penis ven, je nekaj njegove sperme brizgnilo po moji nogi, zdraven vagine mogoče tudi na njo. Ali jo možnost zanositve, če je sperma izven telesa?
naj vseeno vzamem hitro tabletko?

čez 1 teden čakam mesečno perilo.


Prosim, da čimprej odgovorite!

Hvala!
Po Norlevu velikih težav praviloma ni, huda slabost in bruhanje sta redka, žal pa je stvar nepredvidljiva, vsak človek se obnaša drugače.

Moje mnenje je, da je spolnost brez kondoma in /ali druge zaščite tvegana. Tvegana je, ker s sabo prinaša možnost neželjene nosečnosti, da o veliko bolj daljnosežnih posledicah spolno prenosljivih okužb ne izgubljam besed. Ker ne veste ali je prišlo do izliva sperme na spolovilo oz. v nožnici, je priporočljivo čimprej znotraj 72 ur po takem spolnem odnosu vzeti Norlevo. Če pa je od tega spolnega odnosa že več kot 5 dni in zamuja menstruacija, ni več smiselna uporaba Norleva ampak nosečnostni test. Priporočam vama, da se pogovorita o uporabi zaščite in jo pričneta tudi redno uporabljati.
Lep pozdrav...
imela sem spolni odnos(sredina novembra), z zaščito(kondom), vendar se je fantu nekako snel in je nekaj sperme brizgnilo blizu nožnice..zaradi strahu pred nosečnostjo sem šla v lekarno po tabletke norlevo, vzela sem jih v roku 72 ur. menstruacijo sem dobila čez kakih 10 dni, povsem normalno,kot ponavadi. tudi naslednja je bila redna in normalna, od takrat sem pa po 21 dnevu cikla dobila le rjavkast izcedek(sluz) ki je tudi trajala 6 dni...v tem času sem opravila test nosečnosti in je pokazal negativno,prsi so normalne in mehke, zvečer mi je pa pogosto slabo(morda zaradi psihe??) ali obstaja možnost nosečnosti? hvala za odgovor in lep pozdrav
Mislim, da lahko nosečnot po tem kar poveste, izključite, posebej, ker ste po nezaščitenem spolnem odnosu uporabili postkoitalno tabletko, je bila menstruacija redna in so potem druge sledile po pričakovanjih. Povsem pravilno pa ugotavljate, da ima slabost lahko tudi druge vzroke od psihe do okužb prebavil ali zastrupitev s hrano.
Mene zanima sledeče:
S fantom sva imela spolni odnos pri katerem sva uporabila kondom. Po 16-ih urah sva ponovno imela sp.odnos pri katerem je enkrat penis dal v nožnico brez kondoma, naprej pa s kondomom. Koliko možnosti je, da so spermiji iz prvega odnosa prišli v nožnico?
Ali mi svetujete, da grem po tabletko?

Hvala za odgovor.
Možnost je silno majhna, bolje pa bo, če v bodoče le pravilno uporabljate kondom že takoj na začetku spolnega odnosa. Norlevo ni nujno potreben.
Pozdravljeni!
S fantom sva imela SO, ko nama je počil kondom. Ko sva opazila da je počen, še ni prišlo do izliva. Ker sem pred 3 meseci zarad stranskih učinkov prenehala s KT, nimam redne menstruacije in si ne morem izračunati dneva ovulacije. Ali naj vzamem jutranjo tlabletko?
Kolikšen so možnosti zanositve?
Hvala za odgovor
Možnost nosečnosti je sicer bolj majhna, ni pa je mogoče izključiti. Že pred samim izlivom se lahko izloča predsemenska tekočina, ki že lahko vsebuje spermije. Najvarneje bo, če uporabite Norlevo.
Pozdravljeni!

Zanima me, če sta tableti Norlevo učinkoviti, le če imaš en nezaščiten spolni odnos? Če je npr. spolnih odnosov več v krajšem času in potem vzameš tableti v potrebnih 72 urah, je še zmeraj enak učinek?

Hvala za odgovor
Mimi5: če si sledijo spolni odnosi brez zaščite znotraj nekaj ur, je seveda dovolj vzeti enkrat Norlevo. Če so presledki večji, si je modro vmes priskrbeti vsaj kondom. Drugače je bolje ponoviti Norlevo, vendar to ni kontracepcija, ki bi jo lahko kar redno uporabljali. V te namene so druge tabletke, ki vam jih predpiše ginekolog.

Raztresenka: ali je bila krvavitev v januarju v času redne menstruacije? Če da, je sedaj treba počakati ali se bo ta mesec začela menstruacija ob običajnem času ali ne. Če je odgovor ne in bo zamuda 1 teden ali več, je dobro preveriti možnost nosečnosti s pomočjo testa.Ukrepaš skladno z rezultati testa. Morda bi potrebovala poleg kondoma tudi zanesljivo kontracepcijo v obliki tabletk. Pogovori se z ginekologom.
Pozdravljeni!
Imela sem zaščiten spolni odnost, vendar se je kondom po končanem odnosu nekako snel.
Par ur (5-7 ur) po odnosu sem vzela Norlevo tabletko.
Pet dni po spolnem odnosu in 21 dni od začetka prejšne menstruacije sem dobila menstruacijo.
Do zdaj sem imela neredno menstruacijo, ki se je nekako gibala med 24-30 dni, tako da je ta krvavitev prišla prej, kot sem mislila. Prav tako krvavitev ni tolko intenzivna kot običajno.
Ali je to posledica Norlevo tabletke?
Možno je dvoje: krvavitev je še posledica Norleva ali pa je prišla menstruacija malo prej ob že sicer nerednem ciklusu. Opazujte naprej vaše počutje in kakšna bo krvavitev. V dvomih še vedno lahko kasneje opravite test na nosečnost, čeprav je ta zelo malo verjetna.
Hvala za odgovor. Pozabila sem omenit, da je najbrž oz. po veliki verjetnosti pri snetju kondoma nekaj sperme prišlo tudi vame. Zanima me, na katere znake počutja moram biti pozorna in po kolikem času po zaužitju tabletke lahko opravim test nosečnosti.
Pozdravljeni!

S fantom sva imela spolni odnos in počil je kondom. Tabletke norlevo sem imela pri sebi in sem jih uzela kakih 15minut po odnosu (obe naenkrat). 10 dni kasneje sem normalno dobila menstruacijo kot je v mojem ciklusu (čprav mi vedno malo zamuja kašen dan dva tri - nikoli nimam redne), menstruacija je bila zelo močna in trajala 6dni. Nosečnost sem seveda izključila. Zdaj pa bi morala dobiti menstruacijo pa mi zamuja že 5dni. Zelo me skrbi in nevem ali je mogoče da sem noseča alči je za izostanek kriva tabletka norlevo?

Prosim, da mi odgovorite čim hitreje.
Vnaprej se vam zelo zahvaljujem za odgovor.
Ape: nosečnostni test je smiselno opraviti, če bo izostanek menstruacije vsaj en teden ali začutite zgosnje znake nosečnosti kot je slabost, napete prsi, pogosto nepekoče odvajanje vode..

Euaa: ker ste po nezaščitenem spolnem odnosu imali normalno, redno menstruacijo, ni sedanji izostanek v nobeni zvezi z dogodkom v prejšnjem ciklusu in uporabo Norleva. Izostanek je najverjetneje zaradi nerednega ciklusa ali drugih prehodnih hormonskih motenj- tudi zaradi stresa.
Najprej hvala za odgovor. Zdaj sem naredila test nosečnosti (Clear Blue) in je negativno. Ampak menstruacije še vedno ni.. zdaj mi zamuja že 12dni in me kar malo skrbi čeprav je test negativen. Zanima me ali je to normalno da zamuja toliko časa?
Izostanki so različno dolgi, odvisno pač kako nereden ciklus imate. Pri negativnem testu ni razloga za skrb. Če ne želite zanositi od tu naprej, poskrbite za neko vrsto zaščite.
Pozdravljeni!
14.3. sva s partnerjem imela spolne odnose kjer se je kondom snev in ostal v nožnici, prav tako pa je partnerju prišlo. 12-13 ur po odnosu sem vzela tabletke norlevo, vendar stranskih učinkov ni bilo. 26.3. naj bi dobila menstruacijo, vendar pa nimam še čisto urejene. zanima me koliko časa moram počakati da lahko naredim test nosečnosti, in če je bla tabletka vzela dovolj zgodaj da se nč ni prijelo. hvala
Počakajte na morebiten izostanek menstruacije ze en teden in nato naredite test. Norlevo ste vzeli dovolj zgodaj in velika verjetnost je, da niste noseči.
Pozdravlejni.
S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos, pri katerem mu ni prišlo. Vendar sem kakih 45 ur po spolnem odnosu za vska slučaj vzela obe tabletki norlevo.
Sedaj je čas ko bi morala nastopiti menstruacija, pojavila pa se je samo šibka krvavitev, kot ponavadi pri koncu menstruacije. Je to posledica tabletk ali moram narediti test nosečnosti?
HvaLa.
Test na nosečnost naredite, če vam, bo redna menstruacija zamujala. Verjetno je to kar opažate zdaj le krvavitev zardi nihanja hormonov in ne prava menstruacija.
zvončica19

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

27.03.10 17:01

Pozdravljeni.

S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos v času menstruacije (vendar nisem več krvavela). 2 uri potem sem vzela tabletko Norlevo. Čez 2 dni, sem ponovno začela jemati kontracepcijske talete (jemljem jih že več ko 1 leto). Kljub temu, da sem prebrala navodila priložena tabletkam, nisem našla odgovora na naslednje vpašanje: Ali sem sedaj, ko ponovno jemljem kontracepcijske tablete zaščitena ali morava uporabljati kakšno dodatno zaščito?

Prosim za čim hitrejši odgovor.
Hvala
Če ste uporabnica KT in ste imela v času pavze in s tem menstruacije spolni odnos, ta pravzaprav sploh ni bil nezaščiten. Zaščita je namreč delujoča tudi v času pavze pod pogojem, da ste predhodno tablico pravilno in redno jemali. Zato ste seveda tudi v naslednjem mesecu normalno zaščiteni ob redni uporabi tabletk.
Pozdravljeni!

Stara sm 16 let in sfantom sva imela spolni odnos in počil je kondom. Tabletke norlevo sem imela pri sebi in sem jih uzela kakih 15minut po odnosu (obe naenkrat).ali je kaksna nevarnost da zanosim??

Hvala za vas odgovor....
Čim prej po taki nesreči vzamete Norlevo manjša je verjetnost nosečnosti, kljub vsemu pa absolutnih zagototvil ne morem dati, na tem svetu ni nič 100%
Punca je imela zadnjo M od sobote 27.3 do petka 2.4. Pred tem je pol leta jemala K tablete. V nedeljo 4.4 nama je počil kondom in naslednji dan je vzela norlevo ( manj kot 20 ur po seksu). Danes pa pravi, da ima močne krvavitve zelo podobne menstruaciji ampak čudno ji je ker je še prezgodaj za novo M. Ali je to le normalni stranski učinek norleva ? je morda to že menstruacija ki je prišla v čudnem času zaradi jemanja kontracepcijskih tablet? hvala
Pozdravljeni.
tudi jaz sem vzela tableto Norlevo saj sva s fantom imela nezaščiten spolni odnos. Vzela sem jo u 72urah kot pišee.. skrbi me pa to. morala bi dobiti menstruacijo 7. aprila vendar je še ni. čeprau vem da zaradi tabletk lahko menstruacija zamuja. (kakšnih 5dni-tako piše saj v navodilih).
zdaj imam že 4dni bolečine v trebuhu. slabost.(od 8. aprila). zanima me ali je to zaradi tabletke norlevo ali je mogoče to da sem noseča?
test sem opravila po 2tednih ko sem vzela tabletko. bil je negativen.
že v naprej se zahvaljujem za odgovor.!
Imc: Krvavitev je možen stranski učinek Norleva in ne gre za redno menstruacijo. Nanjo naj računa ob približno enakem času kot je za njo običajno.

Js*: Test je smiselno opraviti šele če menstruacija zamuja, obstaja možnost, da ste ga opravili prezgodaj in možna je tudi nosečnost. Predlagam ponovni test na nosečnost.
Pred približno mesecem in pol sem bila s fantom, s katerim sva imela po moji menstruaciji redne spolne odnose naslednji teden. Uporabila sem NorLevo 1,5 mg tableto. Po njej mi ni bilo slabo. Naslednji dan sem dobila močan apetit, ki me spremlja še zdaj. Nekje po desetih dneh od te menstruacije sem dobila naslednjo, ta je bila zelo močna in mogoče bolj kepasta. Uriniranje je bilo pogostejše vendar nepekoče. Močno me je peklo po zuananjem delu nožnice, bilo je tudi srbeče. Zato sem po tem opazila tudi rjave madeže na spodnjicah. Spet je trajalo 15 dni, ko sem dobila naslednjo. Med 2. in 1. je bil beli tok podoben slini. Sedaj je minilo 21 dni in danes še nisem dobila normalne menstruacije. Med drugo in tretjo menstruacijo sem naredila baby check, ki je bil negativen in naslednji dan še enkrat, da sem se prepričala. Zdaj je bil beli tok podoben skuti. Po tretji sem uporabila še Clear blue nekje 17. dan pa je bilo tudi negativno. Menim, da noseča nisem, edino če sem teste delala prehitro, kajti dan izostanka bo lahko prišel šele jutri.
V vsem tem času po uporabi te tabletke se počutim utrujeno in zaspano, hitro se izčrpam, bradavice so nabrekle, občasno me bolijo tudi prsi. Imela sem precej lepo postavo, sedaj so mi je okrog pasu nabrala vidna maščoba, trebuh je bil sprva močno napet, sedaj precej manj a je še vedno težko čutiti trebušne spodnje mišice, ko se to trudim narediti. Opazila sem tudi da me boli v spodnjem delu križa. Glede na vse znake, ki sem jih opisala sklepam da sem dobila kakšno hudo vnetje, ker sem bila v tujini, kjer so bile zelo nizke temperature in sem si po vsej verjetnosti prehladila mehur. Skrbi me, ker ponoči vstajam in se ne morem upreti apetitu, nožnica je včasih suha, spremlja me pekoč občutek, uporabila sem jogurt na tamponu, ki sem ga vstavila za nekaj časa, prvič je malo pomagalo, drugič pa mi je nožnico bolj izsušilo.

Prosim za kakršen koli nasvet ali mnenja.Hvala
no sem naredla test ponovno. in je negativen.. sam en wem zakaj mi menza zamuja tako dougo. pa da mam bolečine v trebuhu itd. vrjetn so tabletke norlevoo krive..
Si_ma: Po mojem opisujete kombinacijo stranskih učinkov Norleva( napetost trebuha, dojk..) in verjetno glivičnega vnetja nožnice. za prvo pomoč je lahko Canesten1 vaginaleta, ki jo v lekarni dobite v prosti prodaji od konca marca dalje. V času zdravljenja in en teden po njem se vzdržite spolnih odnosov. Če bi težave še trajale in menstruacije še ne bi bilo, obiščite vašega ginekologa.

Js: na trajanje ciklusa lahko vpliva drugo hormonsko zdravljenje, lahko pa tudi čisto preprosto stres ob vsem dogajanju.
S fantom sva imela spolni odnos. Počil nama je kondom, ko mu je prišlo mu je zunaj mogoče tudi kaj v nožnico. Takoj sm vzela Norlevo. Naslednji dan in še nekaj dni po tem mi je bilo slabo 4-5 dni kasneje sem dobila krvavitev. Sedaj pa mi menstruacija zamuja. Ali je možnost da sem noseča, kljub Norlevu in krvavitvi??
Postopek je bil čisto pravilen. Slabost in krvavitev spadata med sopojave ob uporabi Norleva. Tudi podaljšanje ciklusa gre lahko na ta račun. Če boste v dvomih, je priporočljiv test na nosečnost.
radovedna.please help

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

03.05.10 19:29

neki me zanima.. do 16 mi manka še 4 mesece.. želim po norlevo tableto.. ali bodo kaj komplicirali?
Ne bodo komplicirali. Si že starejša od 15 let in dobiš Norlevo v prosti prodaji.
Rahlo zaskrbljen

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

07.05.10 03:43

Živjo.Am mene pa zanima nekaj glede teh jutranjih tabletk.S punco sva imela spolni odnos in se je nekje zalomilo,ampak ni bilo za sigurno.Vseno je vzela jutranje tabletke,zdaj je pa že minilo skoraj 2 tedna pa še vedno ni dobila menstruacije?Ali te tabletke podaljšajo čas do naslednje menstruacije,če ni blo nič narobe med spolnim odnosem?Kaj naj to pomeni,al bi moral biti zaskrbljen?Hvala že vnaprej.
Punca je vzela jutranje tabletke takoj nalednji dan po odnosu pa čeprov nisva bila prepričana če je bilo to sploh potrebno.Pa še kar ni dobila menstruacije pa je minilo že 10 dni? Predvidoma bi menstruacijo morala dobiti ta vikend.Ali je možno,da če je po nepotrebnem vzela tabletke,potem menstruacijo dobi takrat kot bi jo morala kakor če tabletke sploh nebi vzela?Hvala lepa za odgovore.
Mene pa nekaajj zanima.. pozabila sm uzeti kontracepcijsko tabletko in sm imela spolni odnos preden je minilo 12 ur tabletko sem pa usejn uzela kasneje kot 12 ur ker jih nisem imela pri sebi.. ali je možnost nosečnosti?? ali moram po norlevo v lekarno?? če uzamem norlevo ali jemljem kontracepcijo normalno naprej?? hwalaa za odgovoreee!!!!!
Zaskrbljen in XdanX: uporaba postkoitalne zaščite lajko nekoliko spremeni trajanje ciklusa, pomembno pa je tudi kako dolg je ciklus že sam po sebi. Če punci zamuja menstruacija več kot en teden, je potrbno preveriti možnost nosečnosti, ki pa je manj verjetna, če je Norlevo vzet dovolj zgodaj. Prav je tudi, da ga uporabite kadar ste v dvomih, da bi le lahko prišlo s kondomom do kake nesreče.

Nuujnooooo: Tabletkam so priložena navodila in v njih lepo piše kako uktepaš. če pozabiš tabletko. V njih piše, da je pomembno v katerem tednu pozabiš vzeti tabletko: če je to v prvem ali v zadnjem tednu in imaš spolne odnose, je nevarnost zanositve precejšnja. Norlevo ni nujno prtreben, se pa moraš nujno dodatno zaščititi še en teden po zamudi z uporabo kondoma.
Hvala za prejšen odgovor.
Sedaj me pa še zanima,če je kaj narobe in če je to tudi razlog da dekletu zamuja menstruacija,ker je vzela norletove 2 krat v razmika enega meseca,ali je zato mogoče ciklus čisto zmešan sedaj?.Nekje sem prebrau da je te tabletke priporočljivo uporabljati zgolj parkrat na leto.Hvala
Pozdravljeni!
S fantom sva skupaj že skoraj eno leto in sva dovolj stara, da lahko razmišljava o skupni poti. Zato imava spolne odnose brez kontracepcije (tudi zaradi moralnih zadržkov), vendar trenutno še ne načrtujeva družine (vsaj 2 leti še ne). Sama sem na začetku razmišljala o kontracepcijskih tabletkah, vendar mi jih je fant odsvetoval zaradi njegovih prepričanj, pa tudi zato, ker pravi, da se dobro pozna in zna kontrolirati njegov izliv. Tako vedno, kadar imava spolni odnos, da penis ven iz nožnice preden pride do izliva sperme. In do sedaj imam redne in urejene menstruacije.
Včeraj pa me je zaskrbelo. Namreč, imela sva kratek sex, pri katerem sem sama začutila "tresljaje", on pa ne, saj sva zaradi nekega razloga predčasno končala. Kmalu zatem sem odšla na wc in iz mene je priteklo nekaj tekočine, podobne sluzi, vonj pa je imelo po spermi (vsaj meni se je tako zdelo...fantu ne...vem pa, kakšen vonj ima vaginalna tekočina). Fant je trdil, da še ni dočakal izliva in sama mu zaupam. Vendar mi kljub temu to ne da miru! Veliko sem brala tudi o tem, da moški izloča tekočino tudi med spolnim odnosom in da lahko vsebuje tudi spermije. Sama pa vem, da pri mojem fantu te tekočine skoraj ni (vsaj pri oralnem spolnem odnosu to opazim). Sedaj res ne vem, kaj naj...ali naj vzamem jutranjo tabletko? Ali sem mogoče že noseča (menstruacijo pričakujem čez cca. 5 dni)? Kako zdaj naprej s spolnostjo...? Res me čudi, da pride do toliko nenačrtovanih nosečnosti...ali zato, ker moški ne zna kontrolirati samega sebe ali je mogoče kriva tekočina med spolnim odnosom? Skratka, ne vem več, kako naprej...upam, da mi boste čimprej odgovorili in me rešili skrbi. Upam, da vam nisem preveč otežila dela...
Že vnaprej hvala za odgovor!
XdanX. Imate prav, postkoitalna zaščita ni namenjena za redno uporabo ampak res le za nujne primere nekajkrat na leto. Če je dvakrat zapored prišlo do takih okoliščin, da je taka zaščita nujna, vam to pove, da pravzaprav potrebujete neko bolj zanesljivo in dolgotrajno zaščito. Začnite malo razmišljati v tej smeri. Lahko je zaradi uporabe Norleva v kratkem času prišlo do motnje ciklusa, ne pozabite pa tudi na možnost nosečnosti.

L.o.n.i: Normalen vonj vaginalne sluzi je rahlo kiselkast. Sperma je alkalna in ima tudi temu primeren vonj. Čeprav je morda res prišlo do izliva predsemenske tekočine ali pravega izliva, je glede na fazo ciklusa nosečnost manj verjetna.
Ker pa vas vse skupaj obremanjuje in skrbi, bi le kazalo razmisliti o uporabi neke bolj zanesljive metode, morebiti vsaj kondoma in ob tem naravne metode, ča vam vaše prepričanje ne dovoljuje uporabe drugih bolj zanesljivih vrst kontracepcije. Mislim pa, da si mora vsaka ženska sama odgovoriti kdo je gospodar njenega telesa in kdo odloča o tem kaj se bo z njim zgodilo. Če ste si idgovorili, da ste to vi, potem partnerju tudi odkrito povejte, da svoje odločitve sprejemate sami po tehtnem razmisleku, da pa vseeno cenite njegovo mnenje in skrb, če se odločite drugače kot bi se on.
zapestnica

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

19.05.10 18:33

zdravo...
uporabljam kontracepcijo nuova ring obročke..14.5 sem ga vzela vn in 15.5 sem imela spolni odnos pri katerem je fantu počil kondom. takoj sem vzela norlevo...v roku 2 ur.
menstruacijo bi morala dobiti 16.5 vendar je še danes nimam...je to normalno da mi toliko zamuja? čez koliko časa moram opraviti nosečniški test?

pa še to me zanima koliko časa po tem ko vzameš kontracepcijski obroček vn še deluje kontracepcija?
Pri uporabi Nuvaringa, ko ste ga odstranili iz nožnice po 3 tednih, ni bil potreben še Norlevo, saj hormonska kontracepcija nudi ustrezno zaščito tudi v 7 dneh pavze. Če menstruacije ne bo do dneva, ko bi morala vstaviti nov Nuvaring, prej naredite test na nosečnost, nato ob negativnem testu nadaljujete z Nuvaringom.
lauraarual

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

27.05.10 00:15

lep pozdrav vsem

jaz sem pred kaksnim mesecem prenehala jemati tabletke yasminelle, dobila sem menstrucaijo, med to menstruacijo pa sem imela s fantom spolni odnos, nisem sla po norlevo, vendar je oploditev redka, ce imas spolni odnos med menstrucaijo kajne? potem sem imela spet nezasciten odnos na zadnji dan menstruacije, in na prvi dan, ko ni bilo vec menstruacije, tokrat sem sla po norlevo. po tem ko sem vzela norlevo, sem v kakem tednu imela en dan krvavitev crno rjave barve, drugi dan pa rdece barve, potem sem imela naslednji dan spolni odnos, vendar nisem vzela norlevo in nisem bila zascitena. zanima me predvsem, ce je veliko moznosti, da zanosis, po enem mesecu prenehanja jemanja tabletk? cetudi je bil spolni odnos nezasciten.
Možnost zanositve brez uporabe kakršnekoli kontracepcije sevda obstaja tudi prvi mesec po prenehanju tabletk. Odvisno je od časa v ciklusu, ko imate nezaščiten spolni odnos, torej ali je v času, ko imate ovulacijo- takrat je največja verjetnost zanositve. V vašem primeru ste vzeli Norlevo po enem od spolnih odnosov po menstruaciji, ta je zelo verjetno zavrl ovulacijo, vendar pa absolutnih zagotovil ni. Opisane so izredne ovulacije v različnih fazah ciklusa, ki so sicer redke, a ne nemogoče. Če želite zanositi, lahko zanosite kadarkoli po prenehanju uporabe tabletk.
Lep pozdrav, s fantom sva imela 29.5.10 zjutro nezaščiten spolni odnos in prišlo mu je ko ga je dal ven iz nožnice a vseeno nekaj sperme je bilo na moji zadnjici ... takoj sem se obrisala ... Tabletko Norlevo sem spila danes zjutro 30.5.10 (približno 24h po spolnem odnosu) ... 16.6. imam za dubit menstruacijo ... in po izračunu plodnih dnevov je bil 1.,2.plodni dan ravno včerej ... kolikšna je možnost da sem zanosila? Hvala za Vaš odgovor ... LP
Pravilno in pravočasno ste uporabili Norlevo, možnost nosečnosti je majhna. Vseeno pa opazujte svoj ciklus in morebiten izostanek menstruacije.
Zdravo.

Zaskrbljena sem bolj in bolj. No v glavnem, da opišem še enkrat moje stanje. 7.maja sem imela nezaščiten SO in ni nama uspelo z hitro prekinitvijo. Naslednji dan, 17 ur po SO sem vzela Norlevo. Menstruacijo sem imela 27.aprila, mens. cikle imam dokaj urejene, skoraj vedno 28 dni, včasih 30 dni. SO sem imela 3 dni pred ovulacijo. Po Norlevu sem krvavitev dobila 6 dni kasneje. Menstruacijo pa bi naj normalno dobila 24.maja. Imela sem pa še en spolni odnos 22.maja, sva uporabljala kondom, vendar se je nekako snel in morda je nekaj sperme bilo na meni. Vendar, Norlevo bi naj že prej uspešno zavrl ovulacijo. Ker so normalne tudi zamude menstruacije, sem še tak en teden bila v pričakovanju.
Danes je 7. junij in je minilo že 15 dni. Ali naj opravim test?
Ali pa je tudi kaka verjetnost, da se je po tisti krvavitvi od Norleva, začel mens. cikel ponovno? Ker to se mi je že enkrat zgodilo. Ker čutim vse splošne bolečine, čutila sem kot da bi imela 28. oz. 29. maja ovulacijo, in zdaj ta teden v petek bi naj dobila menstruacijo, ker tu pa tam začutim bolečine, ki jih ponavadi imam pred menstruacijo.
Ali je to možno?
Hvala za odgovor vnaprej.
Pravilno in pravočasno ste uporabili Norlevo in res je že po prvem čisto nezaščitenem spolnem odnosu naj bi Norlevo zavrl ovulacijo, zato zaradi drugega morebiti nezaščitenega spolnega odnosa načeloma ni težav. Ker pa vedno postkoitalna zaščita ni učinkovita, je prav, da ob tolikšni zamudi menstruacije, mislite tudi na nosečnost . Zato bi bilo dobro opraviti test, da bo konec dilem. Seveda pa je mogoče tudi, da pride v ciklusu do motenj in se tudi zato spremeni ritem krvavitev. Če bo test negativen gre le za kaj takega in je treba počakati na naslednjo menstruacijo.
Hvala za odgovor.
Zdaj bom še 5 dni nekje počakala, pa če ne bo menstruacije, naredim test.
Lep pozdrav :)
Lep pozdrav!
Pred 3 tedni sva s fantom imela spolni odnos, a je po nekem času počil kondom (hvala bogu ni bilo nobenega izliva). Takoj za tem sva stekla do lekarne kjer sem kupila Norlevo. 6 dni za tem sem dobila krvavitev (trajala je 3 dni); nato sva prejšnji teden spet imela spolni odnost a je kondom spet počil. Kot zadnjič sva spet stekla do lekarne po Norlevo. Vmesno krvavitev sem dobila spet 6 dni za tem. Navadno menstruacijo imam pa za dobit šele v torek. Zanima me, če so bolečine v trebuhu med krvavitvami (tako kot pri menstruaciji) tudi del stranskih učinkov Norleva, in ali bom v torek (dan prej ali pozneje) dobila redno menstruacijo?

Hvala za odgovor vnaprej.
Nemogoče je napovedati kdaj točno boste dobili menstruacijo. Preprosto opazujte kaj se bo zgodilo. Možen je tudi zamik menstruacije na kasnejši čas zaradi hormonskega vpliva Norleva in napetih živcev zaradi stresa. Če bi vam maenstruacija izostajala morate misliti tudi na nosečnost, čeprav se mi zdi manj verjetna.
Pozdravljeni.
19. 5. Sem dobila menstruacijo. 26.5. Pa sva s fantom imela spolni odnos, pri katerem se je snel kondom. Tabletke norlevo sem vzela 10 ur po spolnem odnosu. Cez kaksen teden ali vec, se je pojavila vmesna krvavitev, ki ni bila enaka menstruaciji.
Menstruacija mi danes zamuja ze 5 dni. Je mozno, da tablete niso ucinkovale? Kaj svetujete?
Hvala za odgovore!
Ker ste Norlevo pravilno in pravočasno vzeli, je verjetnost nosečnosti majhna, ni pa izključena. Če bo menstruacija zamujalča en teden, preverite možnost nosečnosti. Ob negativnem testu lahko mirno počakate na menstruacijo.
Pozdravljeni še enx.

Vse se je dobro izteklo, M sem dobila 19. junija.
Tako da vse tiste, ki se sekirate ob zamudi M, enostavno počakajte.
Čeprav dobite vmesno krvavitev od Norleva, ni nujno da bo M na dan kot bi mogla bit, jaz sem imela SO 7.maja, vmesno krvavitev dobila 14. maja, M pa sem dobila komaj 19. junija in ne 24. maja kot bi normalno bilo v ciklu. Bila sem pri ginekologinji in mi rekla, da se meni od tiste vmesne krvavitve M cikel začel ponovno.

Imejte se fajn in vsem z enakimi težavami držim pesti, da se bo izteklo vse kot bi moglo :)
Pozdravljeni!

S fantom sva imela spolni odnos in nama je kondom počil. Na žalost sva to opazila šele o tem ko m je že prišlo vame. Nimam redne menstruacije (ponavadi jo dobim nekje med 1. in 7. dnevom meseca), ampak glede na počutje in vse sem predvidevala da bom menstruacijo dobila na isti dan, kakor sva imela spolni odnos, ali dan kasneje. Čeprav se pogosto sliši, da med menstruacijo skoraj ni mogoče zanositi sva se vseeno odločila za Norlevo tabletke. Vzela sem jih približno 17 ur po odnosu in nisem občutila nobenih stranskih učinkov. Od spolnega odnosa je minilo 5 dni in še nimam menstruacije... Zdaj pa me malo skrbi.. Vem da te tabletke lahko za par dni zamaknejo menstruacijo nisem pa prepričana za koliko dni, maximum, se to lahko zgodi?
Nemogoče je napovedati za koliko se bo ciklus podaljšal, vse je odvisno od trajanja ciklusa in trenutka, ko vzamete Norlevo. V vašem primeru je bilo to tik pred menstruacijo, lahko da pride do 7-10 dnevnega zamika?? Da ne boste živeli v strahu, naredite test na nosečnost, ko bo izostanek večji od enega tedna.
radovednica 2

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

14.07.10 11:56

pozdravljeni!

Zanima me ali moram med pavzo jemanja kt uporabiti katero drugo zaščito, npr. kondom?
Med pavzo uporabnice Kt ne potrebujejo dodatne zaščite pred nosečnostjo pod pogojem, da so pred tem vse tabletke redno in pravilno vzele.
pozdravljeni!
pred 1 tednom sem začela z jemanjem tabletk Logest.prvo sem vzela na 2. dan menstruacije. 5.dan jemanja sem tabletko pozabila vzeti,vzela sem jo 11ur in pol zatem, nato pa spet nadaljevala po običajnem času. 6.dan se imela nezaščiten spolni odnos zanima pa me, če je smiselno vzeti Norlevo in ali jemanje Norlevo kaj vpliva na jemanje Kt ali jih lahko še naprej jemljem kot običajno?
hvala
zamuda je manjša od 12 ur, verjetnost nosečnosti je zato kar majhna. lahko pa seveda uporabite kot dodatno zaščito tudi Norlevo, ki je združljiv z uporabo tabletk. Po pozabljeni tabletki je dobro še en teden uporabljati kondom.
blablablabla

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

30.07.10 23:13

pozdravljeni!!! Zanima me kolikšna je učinkovitost jutranje tabletke če jo vzamem nekje 60 ur po spolnem odnosu? Uporabila sva kondom vendar je zdrsnil dol.....
živjo!
mene pa zanima če lahko vzameš jutranjo tabletko kljub temu da redno jemleš kontracepcijske tabletke ampak te je vseeno strah da po nezaščitenem spolnem odnosu zanosiš kr tut tabletke niso čist 100procentne???
hvala
Blablabla.: Norlevo uporabljen v 48-72 urah je učinkovit v 58%, če je ta čas krajši 24-48 ur je to že 85%, v manj kot 24 urah pa do 95%. Torej se vam ga še vedno splača uporabiti.

Beba18: ne strah ni indikacija za uporabo Norleva. Če tabletke redno in pravilno uporabljate je možnost nosečnosti manj kot 1% Norlevo lahko uporabite kadar : - zamudite z uporabo tabletk
- zdrsne ali poči kondom
- izpade maternični vložek
- nimate nobene KC
- se premakne ali prezgodaj odstrani diafragma ali cervikalna kapica
- odpove metoda prekinjenega spolega odnosa ali v plodnih dneh pri uporabi naravnih metod
- v primeru posilstva
ena Jagoda

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

02.08.10 13:47

Danes sem vzela jutranjo tabletko, kasneje sem bila pri zdravniku iz drugačnih razlogov, namreč me boli uho in sem dobila antibiotik. Ali je lahko kaj narobe če vzamem antibiotik, kljub tabletki?
Kar normalno lahko jemljete tudi antibiotik.Čim prejšnje okrevanje vam želim!
Zivjo!
Imam eno vprasanje, sem zelo zaskrbljena. Pred priblizno dvema mesecoma sem s fantom imela zasciten spolni odnos, pri katerem je na zalost pocil kondom pri izlivu. Tabletke norlevo sem vzela dve uri kasneje,kjer so se pojavili bolecine v trebuhu in rahla krvavitev. En teden kasneje ali malo vec sem dobila menstruacijo ki je trajala 2 dni kot ponavadi,bila je redka. Nato sem naslednji mesec dobila z 5 dni zamude na morju, od te zadnje je minilo en teden pa pou. Zbolela sem zaradi prevelikega stresa in bolecine v prsih so bile zelo mocne. Zanositev sem izkljucila ker imava vedno zasciten odnos na koncu se pregledava in je bilo vse ok. Ali so bolecine v prsih le posledica tablet Norlevo ali je le to hormonsko neravnovesje ali naj vseeno uzamem test nosecnosti?. KT ne pijem.
prosim za odgovor!
hvala
zanima me če je možna zanositev nezaščitenega seksa tudi pred izlitvijo . in še to spolni odnos ni bil zaščiten ter se je okoli sramnih usnic pravzaprav na njih pokazal rdeča pekoča oteklina zelo moteča med hojo . prosim za odgovor saj se mi je to zgodilo vendar 1. hvala
Pozdravljeni!

Na dan, ko bi naj po izračunu imela ovulacijo (14 dan ciklusa) sva imela s fantom spolni odnos. Ker mu je počil kondom, je prišlo do izliva v nožnico. Cca. 9 ur po odnosu sem vzela tableto norlevo uno. Na navodilih piše, da le-ta prepreči ovulacijo in vgnezditev že oplojenega jajčeca. Kakšna je verjetnost, da sem vseeno zanosila?
mene pa zanima koliko časa po zaužitju tablete norlevo se pojavijo stranski učinki? sama sem jo vzela pred enim tednom, danes pa imam bolečine v trebuhu, pojavil se mi je krvav izcedek, pomešan z rjavo sluzjo, počutim pa se malo napihnjeno..je možno, da so učinki vidni šele po enem tednu in mi zaradi vzetja tablete prehiteva menstruacija?
Babybb: po dveh mesecih na vaše počutje Norlevo ne vpliva več. Noben od naštetih ukrapov ni potreben, pač pa le aktivno sproščanje.

Zanositev je možna tudi pred smim izlivom in pri izlivu na zunanje spolovilo v bližini vhoda v nožnico, verjetnost zanositve pa je resda najša kot pri običajnem izlivu v nožnico. Boleča oteklina na spolovilu je lahko vneta lojnica ali pa žleza ob vhodu v nožnico, pojdite na pregled h ginekologu.

RP: Norlevo ste pravilno in pravočasno uporabili, verjetnost zanositve je manj kot 5%.

Rakiica: sopojavi se pojavijo različno izraženi in tudi ob različnih časih. kar opažate je seveda zaradi Norleva, ki povzroči neredne vmesne rahle krvavitve, na koncu pa tudi podaljšanje ciklusa in zakasnitev menstruacije. Naj vas vse skupaj ne skrbi, je prehodno.
S fantom sva imela spolni odnos, med katerim je po nesreči počil kondom. V prvih 24ih urah sem vzela dve tableti NorLevo, vendar sem v nadaljnih štiriindvajsetih urah zaužila alkohol, saj nisem pomislila, da bi lahko prišlo do komplikacij. Sedaj me zanima, ali alkohol lahko vpliva na učinek tablet, oziroma če se zaradi tega zanesljivost tabletk zmanjša.
Zahvaljujem se Vam za odgovor.
Težave z zanesljivostjo Norleva bi bile. če bi zaradi velikega vnosa alkohola bruhali in izbruhali zaužite tabletke. Čas od zaužitja tabletk od alkohola pa bi moral biti kratek. Vseeno previdnost pri uživanju alkohola ne bo odveč.
zmedeno dekle

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

01.09.10 12:54

živjo...
s fantom sva imela 31.08. nezaščiten spolni odnos. isti dan okoli 16.00 ure sem vzela 2 tablete Norlevo. zdaj pa me zaNima, ko bom krvavela (po 4-7 dneh?), ali to pomeni, da pač nemorem več zanositi ali še vedno obstaja možnost? naj kupim test nosečnosti, in kdaj ga uporAbim?
prosim za pomoč, ker sem zelo v dvomih... hvala.. lep pozdrav.
Krvavitev da ali ne zaradi zaužitega Norleva ne igra pri nosečnosti prav nobene vloge. Edini dejavnik je čas od nezaščitenega spolnega odnosa do zaužitja Norleva. Čim krajši je, tem manjša je možnost nosečnosti. Vmesne krvavitve in podaljšanje ciklusa so lahko sopojavi ob uporabi Norleva, počakajte na menstruacijo in šele ob morebitni odsotnosti več kot 1 teden naredite test na nosečnost.
tamara xDjeva

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

03.09.10 16:32

kaj pa na testu krvi, oz pregledu, se vidi, da je dekle vzelo tableto norlevo?
V krvi je seveda možno najti vse mogoče spojine, s ciljanimi testi tudi sestavine Norleva, dokler se te ne razgradijo. Preiskava pa nikakor ne spada med rutinske.
natalija kirh

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

17.09.10 16:58

živjo. tudi jaz imam eno uprašanje. 4 ure po nezaščitene sp.odnosu sem vzela 2 tableti norlevo, pred tem sem jedla.. okoli 2 ure po tem, ko sem vzela tableti, pa sem šla na wc (driska). zanima me, ali je možno, da so se te tablete izločile skozi blato ven iz telesa, in niso delovale?
hvala, lp
V tako kratkem času driska ni nič zmotila vsrkanja tabletk iz prebavil. Če pa so se po tem še vrstile epizode tekočega blata v naslednjih urah, pa je to že mogoče.
zdravo!

s fantom sva imela nezaščiten spolni odnos prvi dan jemanja tabletk po sedemdnevni pavzi (ponedeljek).. vendar sem zvečer, ko jemljem tabletke pozabila le to vzeti.. v torek pa sem se zbudila že 12 ur prepozno.. takoj sem vzela naslednjo kontrac. tabletko.. zanima me ali naj uporabim norlevo, saj je minilo že več kot 12 ur? in kako je zdaj s tabletkami? vzamem naslednjo ali jih neham jemati??
S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos, 17 ur za tem pa sem vzela tabletki norlevo. teden po tem mi je bilo dva dni slabo in krvavim. vem da je možen stranski učinek krvav izcedek, vendar jaz krvavim kar konkretno. Dvomim da je to menstruacija, saj sem jo imela 14 dni nazaj in mi pogosto zamuja, nikoli še ni bila zgodnja. Bi me moje krvavenje moralo skrbeti ali je navsezadnje to le menstruacija?
hvala za odgovor :)
Marinka: tabletke po pozabljeni tabletki naprej jemljete ob običajnem času, za zaščito po nezaščitenem spolnem odnosu pa lahko uporabite Norlevo

Broken: Ne ni še prišla menstruacija, to je le krvavitev zaradi vpliva hormonov Norleva. počakajte na običajno menstruaciojo.
Pozdravljeni!

Jemljem kontracepcijske tabletke, vendar sem zadnjo tabletko v prvem tednu (torej v nedeljo) pozabila vzeti in opazila sem sele naslednji vecer (torej v ponedeljek). V ponedeljek zvecer sva s fantom imela spolne odnose, vendar ni prislo do izliva. V navodilih tabletk pise, da naj bi se ob pozabljeni tabletki v 1. tednu se en teden jemalo dodatno zascito, vendar je nisva imela. Pozabljeno tabletko in redno tabletko sem skupaj spila skoraj takoj po spolnem odnosu. Ali je mozno, da zanosim in ali je potrebno vzeti tablete Norlevo?

Hvala vnaprej!
Da, najvarneje bo če uporabite Norlevo, zamuda je bila prevelika, verjetnost ovulacije precejšnja.
Spoštovani,

zanima me, kaj se zgodi s plodom, če pride do oploditve in potem vzameš urgentno kontracepcijo? Ker se ne more ugrezditi v maternici, se najbrž izloči z naslednjo menstruacijo? Pa je možno, da se plod v tem času razvije do stopnje, da je lahko viden s prostim očesom?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
ZOJAzoja

Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

17.10.10 22:29

Pozdravljeni!

konec avgusta sem vzela Norlevo, in po tem sem v roku enega tedna dobila normalno menstruacijo. sicer 9 mesecev jemljem KT qlaira, a sem jo 9.dan oktobrskega cikla vzela 12 ur prepozno(na ovitku piše, da se tako zanesljivost ne zmanjša) in imela spolni odnos(kjer fant ni ejakuliral vame, vendar me skrbi predsemenska tekočina)...od takrat redno uporabljava kondom. pravilno sem dobila še eno menstruacijo, ki ni bila tako močna, kot navadno, trajala je samo 3dni. danes sem vzela 10.KT v tem ciklu, odkar sem vzela norlevo opažam spremembe na dojkah(večje in trše ter zadnji teden tudi boleče) in v skrajnem nihanju razpoloženja ter čudnem(pekoče-bolečem) občutku v ginekološkem predelu-testa še nisem naredila, saj nekako upam na to, da je to lahko posledica KT in/ali norleva ali še česa drugega, če je to mogoče?

LP;)
Breda: Če je ženska noseča, ni nobene potrebe po uporabi kakršnihkoli hormonskih zdravil, niti niso ta zaželena. Pri uporabi različnih gestagenskih preparatov nevede, npr zaradi nezaščitenega spolnega odnosa ali za prestavitev menstruacije, se nosečnost, če do nje pride praviloma razvija nemoteno, študije tudi ne opisujejo večjih razvojnih nepravilnosti. Nosečnosti, ki že prej propadejo, teh je velika večina vseh nosečnosti, ki se zgodijo, pa se seveda ne razvijajo dalje, se ne vgnezdijo, izločijo se z menstruacijo, plod pa je še premajhen, da bi ga prosto oko videlo.

Zojazoja: Opažate spremembe počutja po uporabi Norleva. počakajte na pavzo in prekinitveno krvavitev, ki pa ne bo dolga ali močna. Če bi krvavitev izostala, šele takrat pomislite na nosečnost in naredite test.
hej

zelo bi vam bila hvaležna če mi prosim odgovorite na moj problem. s fantom sva nekaj dni nazaj ime spolni odnos.tik pred menstruacijo(dan ali dva). po nesreči je kondom počil in v eni uri po "nesreči" sem vzela hitro tabletko. nisem imela stranskih učinkov. sedaj mi menstruacija zamuja 3 dni. čutim bolečine kot pred menstruacijo,vendar le te ni. zaskrbljena sem in nevem kaj naj naredim. dan po zaužitju tabletke sem imela tudi malo driske. ali se je s tem povečala vrjetnost da se je tabletka izločila iz mojega telesa? prosim če mi lahko svetujete,hvala!
Ne, driska dan po zaužitju ni mogla vplivati na učinkovitost urgentne zaščite. Lahko pa gre za izostanek menstruacije ravno zaradi urgentne tabletke, tako bo najbolje, da še malo počakate in menstruacija bo prišla.
Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. S fantom sma imela spolni odnos in sicer brez kondoma, jemljem pa kontracepcijske tabletke. Fantu je po nesreči prišlo in sem okoli 17 ur po spolnem odnosu vzela Norlevo. Menstruacijo bi morala dobiti do včeraj a je ni. Zdj me pa zanima če je možnost zanositve, kljub temu da sem redno jemala KT.

Lp
Pozdravljeni !

Zanima me kolikšna je možnost zanositve, če sva s fantom imela spolni odnos brez kondoma in je fantu prišlo. Jaz jem kontracepcijske tabletke, a sem kljub temu 17 ur po spolnem odnosu vzela t.i. jutranjo kontracepcijo Norlevo. Menstruacijo bi morala dobiti do včeraj. KT jemljem redno. Malo me skrbi, ker po navadi menstruacija ne zamuja in jo vedno dobim na določen dan.

Lp
Če ste redno in pravilno jemali tabletke, Norlevo sploh ni bil potreben. Kondom vam služi za zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi, prav je , da ste dvojno zaščiteni. Menstruacija izostaja najverjetneje zaradi vpliva Norleva. Če je ne bo do konca pavze, lahko preverite s testom na nosečnost to možnost, ki pa je manj verjetna. Ob negativnem testu nadaljujte z običajno uporabo tabletk, čeprav ne bo menstruacije.
pred enim mesecem sem prenehala jesti tablete Logest, nakar sem pred enim tednom dobila mesečno perilo. včeraj nama je z fantom počil kondom vendar mu ni prišlo vame.
zaima me po koikšnem času bi morala dobiti spet mesečno perilo če danes uzamem noralevo tabletke..? po predvidenem času menstruacije ali čez par dni? hvala za odgovor!
Kdaj točno boste dobili menstruacijo ne morem napovedati. V grobem lahko pričakujete naslednje: nekaj dni po uporabi Norleva se lahko pojavi nekaj dni trajajoča vmesna krvavitev, ki ne pomeni nič drugega kot to, da so se v telesu spreminjale koncentracije hormonov. Možno je tudi da te vmesne krvavitve niti ne bo. Menstruacija lahko pride pravočasno kot je za vas običajno, lahko pa zaradi uporabe Norleva pride do zakasnitve. Če je zakasnitev večja od 1 tedna, je priporočljiv test na nosečnost. Pri negativnem testu samo počakate na začetek krvavitve.
Torej moj fant in jaz sva imela nezaščiten spolni odnos, to je bil sicer moj 1. spolni odnos. Ni prišlo do izliva imela sem samo rahlo krvavitev zaradi 1. odnosa.
Ker sem slišala za predsemensko tekočino me je zelo skrbelo in sem uzela norlevo tabletki v roku 49ih ur od odnosa.
Zelo me skrbi da sem morda vseeno noseča. Menstruacijo moram dobiti 24. 11.
Kolko odstotkov možnosti je da sem noseča? koliko sigurne so norlevo tablete? skrbi me ker nočem imeti otroka. Sem še premlada.
Prosim za odgovor ker sem zaskrbljena.


HVALA.
Pri prvem spolnem odnosu se človek vseeno lahko zaščiti, najmanj kar je takoj in povsod dosegljivo je kondom. Če je spolni odnos načrtovan, pa se lahko že prej dogovorimo za uporabo tabletk. Škoda bi bilo, da bi se ne zaščitili in potem živeli v strahu. Ste pa čisto pravilno in pravočasno vzeli Norlevo, zato mislim, da je strah pred zanositvijo precej odveč. Počakajte na menstruacijo, ki pa lahko zaradi uporabe Norleva tudi malo zakasni, kmalu po njem pa se lahko pojavi tudi kakšna manjša neredna krvavitev. Vse to spada med normalne sopojave uporabe urgentne tabletke. Predlagam, da se čimprej oglasite pri ginekologu in se pogovorite o možnostih kontracepcije, do takrat pa obvezno uporabite kondom. Ta naj bo v uporabi še naprej, kljub morebitnim tabletkam, saj le kondom ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi. srečno!
6 dan ciklusa (torej 6 dan menstruacije), čeprav je skoraj nič več ni bilo, sva s fantom imela spolni odnos. Ker nama je počil kondom in sva to šele po končanem spol.odnosu sprevidela, je prišlo do izliva semenske tekočine v nožnico. po 13 urah (7. dan ciklusa)sem vzela tabletki Norlevo. 8 dan ciklusa sem dobila znake vnetje mehurja, ter sem tri dni jemala antibiotike Primorten (do 11 dneva ciklusa).zmes sva imela še dvakrat spol. odnose s fantom in je bila malo kri (temno-rjavo-rdeča) na kondomu, ter je zelo smrdelo. po12 dnevu ciklusa sem imela zjutraj krče podobne menstruacijskim in močan izliv krvi iz nožnice, katera kri je imela smrdeč vonj (zelo smrdeč). Zanima me, kako dolgo še bom krvavela ali je to zdaj kao naslednja menstruacija, ker je šele teden minil od moje redne menstruacije, in zakaj tako zelo smrdi (kot po gnoju) ?
Prosim če mi čimprej odgovorite.
Hvala.
Po nezaščitenem spolnem odnosu ste pravilno in parvočasno reagirali z uporabo Norleva. Kravitev, ki jo opažate je le posledica uporabe urgentne tabletke in ni prva menstruacija, ta bo prišla kasneje. Vonj je lahko spremenjen ker je krvavitve malo in se že odvijajo normalni procesi razpada krvi še preden zamenjate vložek. Lahko pa je povezano z vnetjem mehurja, ki ga zdravite. Vendar pozor! samo 3 dnevna uporaba Primotrena ni dovolj, porabite vse kar vam je predpisal zdravnik in pijte dovolj tekočine. Počakajte do konca tele vmesne krvavitve in končajte zdravljenje mehurja. Po njem boste ponovno kontrolirali vodo in v primeru nadaljevanja smrdečega izcedka iz nožnice obiščite še ginekologa.
Pozdravljeni!

Najprej me zanima, kolikšna je verjetnost, da kljub prekinitvi SO zanosiš? Ker vem, da je to odvisno od časa v ciklu naj povem, da sem imela ta mesec menstruacijo od 4. do 10. (zadnje dva/ tri dni zelo šibko krvavitev, skoraj le nekakšen izcedek), nezaščiten SO, pri katerem pa ni prišlo do izliva v nožnico, pa 13. Z jemanjem kontracepcijskih tabletk (Logest) sem povsem prekinila že v septembru in sem zdaj brez hormonske zaščite. Zanima me, če bi v mojem primeru svetovali naj vzamem jutranjo tabletko (rok 72 ur se mi izteče jutri zvečer) ali je skrb odveč?

Najlepša hvala! :)
Hvala vam za nasvete, menstruacija je že prišla tako da sem sigurna.
Tabletke že imam vendar jih takrat nisem jemala saj mi je paketka ravno zmanjkalo, za kontracepcijo pa misliva v prihodnje SIGURNO poskrbeti z tabletkami (imam jih namreč za 1 leto) IN kondomom.

Še enkrat hvala za odgovor.
spet jaz :)
po 12 dneh krvavenja in po gnilobi smrdečega vonja, sem danes ugotovila, da sem imela 12 dni tampon v nožnici..ker je danes prišel sam od sebe ven. nimam nobenih znakov sindroma toksičnega šoka. očitno me je rešilo tisto tridnevno jemanje tablet primorten. sedaj sem za vsak slučaj še zvela tableto primorten.
Zanima me, če zdaj, ko se je tampon po 12 dneh izločil iz nožnice, ali lahko še vedno pride do sindroma toksičnega šoka?(doktor mi rekel,da naj dva dni počakam, če nimam simptomov) in ali če nimam znakov, mi ni treba jemati antibiotikov ali?
prosim če čimprej odgovorite.
hvala
Krizica: Če ste imeli nezaščiten spolni odnos, je uporaba urgentne tabletke vsekakor priporočljiva. Verjetnost nosečnosti je največja v sredini ciklusa, ko je ovulacija. Manj verjetna je takoj po oz. tik pred menstruacijo, a vseeno ne nemogoča. V tem času lahko pride do izrednih ovulacij, ki so sicer redke, in takrat lahko zanosite tudi pri prekinjenem spolnem odnosu.

XiXi: počakajate na morebiten razvoj simptomov, v njihovi odsotnosti zdravljenje ni potrebno. Tri dni Primotrena ni dovolj, pri tem še vedno vztrajam,če boste jemali antibiotike na pamet in prekratek čas boste poskrbeli za razvoj rezistentnih bakterij, ki jih potem ne bo mogoče z nobenim antibiotikom zdraviti. Porabite terapijo tako kot so vam naročili.
Future trophy wife

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

27.12.10 21:59

S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos, kontracepcijske tabletke sicer jemlem vendar sem že večkrat pozablila po 2 vzeti in od takrat naprej sem 1x bruhala, slabo mi je vsak dan tudi večkrat na dan. zanima me ali lahko po zavžiti jutranji tabletki vseeno imam nezaščitene spolne odnose? in če lahko po zavžitju teh dveh tabletk jemljem naprej kontracepcijske tabletke.
Lep pozdrav. S fantom sva imela spolni odnos in sicer sem ze četrti dan pila KT(torej zadni dan menstruacije). Ker pa vem da KT v prvih treh mesecih niso 100% zaščita sem po 13ih urah spila tabletki Norlevo (obe hkrati) in po pogovoru s farmacevtom naprej nadaljevala s KT. Menstruacijo naj bi dobila (kot je dejal formacevt) po tednu dni od spitih tabletk Norlevo, kot zagotovitev da so tabletke delovale. Od tega je že minilo 9 dni in menstruacije se nisem dobila. Vendar pa še nisem do konca spila tablice KT.
Tako, da sedaj me zanima, ali jo nisem dobila ker sem nadaljevala z pitjem KT in jo bom dobila ko spijem celotno tablico? Ali pa je potrebno razmišljati o nosečnosit?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp
jonibaloni

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

28.12.10 16:31

hej s punco sva imela spolni odnos kondom mi je malo zdrsnil s penisa in se bojim da je kaj sperme prišlo v nožnico 3 uree po odnosu je uzela 2 tabletki naorlevo ki ju je prepisala ginekologinja zanima me kakšna je možnost zanositve ali tabletke zmeraj ućinkujejo hwala za odg
pozdravljeni!
Jemljem KT yaz in jih jemljem že 6 mesecev in ta mesec sem pozabila vzeti tabletko 6. dan oz 1. teden v ciklusu. tisti teden nisem imela spolnih odnosov, Nato pa sem še pred par dnevi oz 3. teden ciklusa ponovno pozabila vzeti tabletko, ki sem jo vzela takoj zjutraj. s fantom sma imela čez 4 dni, spolni odnos. Danes sem za vsak slučaj vzela tabletki Norlevo ( nujna kontracepcijo ).
Do konca ciklusa jemanja mi še ostane 6 rožnatih in 4 bele tabletke, sedaj pa so mi v lekrani svetovali naj takoj vzamem nujno kontracepijo in takoj preneham jemati tabletke yaz. Z novim paketkom pa naj začnem takoj po koncu menstruacijskega cikla.
V navodilih pa piše naj jemljem KT do konca (brez belih) in nato naj bi dobila menstruacijo.

Sedaj me zanima kaj naj storim in kdaj naj bi dobila menstruacijo če neham jemati KT sedaj (6 tabletk pred koncem cikla)? In kdaj naj nato začnem z novim paketkom takrat ko se menstruacija začne ali po končani menstruaciji?
Future trophy wife: Če večkrat pozabite vzeti tabletke, se izpostavljate tveganju zanositve. Jutranja tabletka katerekoli vrste raši le problem enega nezaščitenega spolnega odnosa, ne pomeni pa, da lahko naprej ostanete brez zaščite in se ne bo nič zgodilo. Po jutranji tabletki je še vedno potrebno nadaljevati z uporabo kondoma, kontracepcijskih tabletk.. Priporočam pa vam čimprej obisk pri vašem ginekologu, saj za pozabljivke pri tabletkah obstajajo drugi načini vnosa hormonov v telo kot je to Nuvaring ali obliži Evra.

Vivy: Če ste začeli uporabljati tabletke tako kot je treba in sicer prvi dan menstruacije, ste že takoj prvi mesec tudi zaščiteni, pod pogojem da redno in natančno jemljete tabletke. Dodatne zaščite sploh niste nujno potrebovali, ampak vseeno- po uporabi jutranje tabletke sploh ni nujno, da pride do neredne krvavitve zaradi vpliva hormonov iz te vrste tabletke. Pojav te krvavitve tudi ni prav nobene garancija, da je tabletka uspešno delovala. Čeprav niste imeli nobene vmesne krvavitve, je prav, da nadaljujete s tabletkami, krvavitev pa lahko pričakujete v času pavze, kar je povsem normalno in pričakovano.

Jonibaloni: Tabletko po nezaščitenem spolnem odnosu je dekle vzelo pravilno in pravočasno, v prvih 24 urah po nezaščitenem spolnem odnosu tabletka tudi najuspešneje deluje in v več kot 90% prepreči nosečnost.

Eux: Pravilno je, da vzamete postkoitalno zaščito in hkrati nadaljujete z običajno kontracepcijo. Ravnali pa ste povsem pravilno, ko ste uporabili Norlevo, druga možnost je tudi kondom pri spolnih odnosih v tednu dni , ki sledijo pozabljeni tabletki. Torej na kratko, porabite tabletke po shemi in pričakujte krvavitev v času belih tabletk, nikakor jih ne prekinjajte.
Pozdravljeni,
prosila bi vas za mnenje. S fantom sva imela pred slabimi 20 urami spolni odnos, pri katerem je kondom zdrsnil vame. Do izliva ni prislo. Sem v 17 oz. 18 dnevu od zacetka zadnje menstruacije, po koledarcku sodec naj bi ze imela ovulacijo, res pa je, da nikoli ne ves.
Bi mi vseeno svetovali jutranjo tabletko? Ce se le da bi se ji rada izognila, do sedaj jo se nikoli nisem vzela, saj sem bila vcasih zascitena s KT.

Najlepsa hvala za odgovor.
Če je spolni odnos kakorkoli nezaščiten, je bolj varno uporabiti nujno tabletko, kot pa se kasneje kesati. Uporaba tabletk nekaj časa nazaj vas sevda ne ščiti več, tako raje imejte kje pri roki katero od nujnih tabletk, v lekarni so vse v prosti prodaji, 2 delujeta v 72 urah po nezaščitenem odnosu, ena pa še do 110 ur.
Spoštovani! Celotna situacija me zelo skrbi, ne vem več kam naj se obrnem, lepo vas prosim za odgovor. S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos na noč novega leta- se pravi 31.12-01.01. in prišlo je do izliva v nožnico. Takoj v nedeljo ko sem prišla domov sem skočila v lekarno in v roku cca. 40 ur vzela norlevo tabletko. Stranskih učinkov nisem imela, ponoči sva zopet imela spolni odnos, kondom se je snel in ostal v meni. Sperma je bila razlita povsod, tako da sklepam, da tudi v notranjosti nožnice. Sedaj me skrbi. Kolikšna je možnost zanositve in kakšen učinek ima v taki situaciji tabletka norlevo? za odgovor se vnaprej zahvaljujem, saj me boste vsaj malo rešili nevednosti. Lep pozdrav, a
Norlevo ste uporabili dovolj zgodaj, naslednji nezaščiten spolni odnos je sledil v 24 urah po uporabi Norleva, zato je verjetnost nosečnosti po tem drugem spolnem odnosu zelo majhna. Zavedati pa se kljub vsemu morate, da je nosečnost kljub uporabi nujne tabletke možna, verjetnost neuspeha pa večja, čim dlje časa mine od nezaščitenega spolnega odnosa. Da se kondom ne sname. se mora moški umakniti iz nožnice takoj po izlivu, preden penis uplahne in pri tem pridržati rob kondoma. Bodite pozorni na morebiten izostanek menstruacije in v tem primeru naredite test na nosečnost.
Gospa Edita, hvala, hvala za vaš odgovor in želim vam vse dobro, a
Živjo! Tudi jaz imam vprašanje. S fantom se nama je pri SO (danes) zgodilo,da nama je kondom zdrsnil in noben ni prepričan ni prišlo do izliva tekočine. Sem pa 4-5 dni pred menstruacijo. Kakšna je možnost zanositve ali je bolje,da grem takoj zjutraj po tabletko? Hvala!
Pozdravljeni,

imam podobna vprašanja kot dekleta zgoraj.

In sicer, uporabila sem tableto Norlevo, teden dni po tem pa sem dobila menstruacijo, čeprav bi jo mogla dobit po 14 dneh. M imam kar redno (1-2 dni razlike) in ker sem po vsem prebranem bila prepričana, da jo bom dobila kakšen teden kasneje, sem bila zelo presenečena.
Prebrala sem, da so možne vmesne krvavitve?, kako naj vem ali so to krvavitve ali menstruacija in kdaj naj jo pričakujem naslednjič?
Bolečine sem imela enako kot pri menstruaciji, vse je zelo podobno, samo malo manj krvavim.
Je možno, da sem dobila M en teden prej?

Najlepša hvala za odgovor,
lp
Aleksy26: Nosečnost v tem ćasu je malo verjetna, povsem se je pa ne da izključiti. Da boste mirni, lahko vseeno uporabite nujno tabletko, se pa zaradi uporabe hormonskega zdravila tako blizu menstruacije lahko zgodi, da bo menstruacija prišla z zamikom in ne pravočasno.

Neja: Nujna tabletka je hormonsko zdravilo in po nejni uporabi lahko pride do nerednih krvavitev in sprememb v ciklusu, navadno menstruacija zakasni. Kaj je menstruacija kaj pa dejansko samo prekinitvena krvavitev po zdravilu je včasih težko reči, sklepate pa lahko na menstruacijo, če je krvavitev taka kot običajna menstruacija in pride ob običajnem času ali kasneje. Pri vas je bolj verjetno prišlo do neredne krvavitve, ki je pravzaprav posledica uporabe Norleva. Ali je to tako ali ne, pa boste ugotovili lahko šele v bodoče s spremljanjem naslednjih krvavitev.
pozdravljeni!
jaz pa mam eno resno vprašanje...z fantom sva imela zaščiten spolni odnos...ampak je na koncu spolnega odnosa poču in mislim da je njegova sperma prišla v mene...zdej pa me zanima če sm noseča...ali tabletka še vseeno deluje tut če jo vzameš eno uro preden ne prijemo tabletke več?
ali bolečine v trebuhu pomenijo,da sem noseča...te bolečine trajajo že več kot en teden....prosim za hitri odgovor

hvala že vnaprej
Za resen odgovor nimam ključnih podatkov: kdaj je bil prvi dan zadnje menstruacije, kdaj je bil nezaščiten spolni odnos in ali uporabljate drugo kontracepcijo. Za nujno kontracepcijo pa velja, da je učinkovita tem bolj čim prej po nezaščitenem spolnem odnosu jo vzamemo. Norlevo in Escapelle sta učinkovita do 72 ur po spolnem odnosu, ella One pa do 120 ur. bolečina v trebuhu pa ni prvi znak nosečnosti, najo lahko sklepate, če vam izostaja menstruacija.
28.12. sm mela zadno menstruacijo...spolni odnos je bil zaščiten....ampak je poču kondom....tako,da si ne znam razložit bolečin v trebuhu in ššpikanje po celem trebuhu...a je to mogoče,da te po celem trebuhu špika?pa da te sm ter tja špikne tudi v hrbet?prosim za hitri odgovor
Spolni odnos je nezaščiten, če vam poči kondom. In še vedno ne vem kdaj je to bilo glede na datum prvega dne zadnje menstruacije. Zbadanje v trebuhu in križu je lahko ob virozi ali pa pri prebavnih motnjah.
v 14 dneh sem dvakrat vzela tabletko norlevo ker pač fant ni pazil,kakšne posledice imam lahko?
Lahko pričakujete zmeden ciklus zaradi vnosa hormonov v tako kratkem času. Mislim, da bi bilo tudi dobro, da se natančneje pogovorita kako se bosta zaščitila pred neželeno nosečnostjo, izbereta za oba sprejemljivo metodo in se je potem držita.
Hej.zadnji spolni odnos sva imela 6.1. in od takrat naprej md ze boli trebuh.ali je mozno da sem noseca?v sredo sm dubila tut krvavitve.kaj te krvavitve pomenijo nimam pojma.menstruacijo bi mogla dubit v soboto.ali je mozno da je bila to vgnezditvena krvavitev?upam da mi lahko pomagate.
Potrebujem več podatkov...Kdaj je bil 1.dan zadnje menstruacije -je to 28.12, katero sredo ste zakrvaveli-datum in koliko, katero soboto naj bi se začela naslednja menstruacija. Če velja 28.12, bi ob rednem ciklusu pričakovali začetek naslednje menstruacije okrog 25.1.. Če ste zakrvaveli 26.1. gre najbrž za začetek običajne menstruacije. Če ste v dvomih lahko še vedno naredite tudi test na nosečnost.
hej!
upam da mi lahko kako pomagate..s fantom sva imela spolni odnos 2.12.2010 ,ker je kondom počil sem vzela 3.13 tabletko norlevo..približno en teden pozneje okol 10.12 sem dobila menstruacijo,ki je trajala 6 dni..sedaj smo že 28.1 in menstruacije še kar nimam..opravila sem 2 testa ki sta bila negativna..ali je mogoče kriv stres?ker imam namreč izpitno obdobje in sem zelo pod stresom..ali je možno da je tabletka norlevo povzročila takšen zamik?
prvi dan zadnje menstruacije je 28.12.
19.1 sm začela krvaveti...krvavela sm do sobote zvečer...vsak dan po malem
redno mestruacijo bi mogla dubit v soboto 22.1
bolečine v trebuhu imam od zadnjega spolnega odnosa to je 5.1.
in zdaj ne vem kaj nej si predstavljam te bolečine,ker me spremljajo že cel mesec :(
in kaj nej bi pomenila ta krvavitev?
Zmedenaa: Mogoče je oboje, tako uporaba nujne kontracepcije kot večji psihični ali fizični stresi lahko povzročijo podaljšanje ciklusa. najverjetnejši pa je le drugi razlog, če je bila 10.12. menstruacija pravočasna in taka kot navadno. Če je bila šibkejša in krajaša in morda še bolj zgodaj kot pričakovano, pa je to lahko bila le vmensa krvavitev zaradi nujne kontracepcije in je tej sledil zamik redne menstruacije. Vsekakor ne opuščajte vaše običajne kontracepcije( kondom)

Neznana 22: Sprmenjen ciklus je lahko posledica upotrabe nujne kontracepcije. Bolečine od spolnega odnosa dalje pa je pomembno kašne so, ali so hude , stalne ali krčevite, kako odvajate vodo in blato ali imate povišano temperaturo. Na začetku omenjate špikanje po celem trebuhu, ki najbrž ne zahteva sredstev proti bolečinam. V zvezi z bolečinami se najprej posvetujte z osebnim zdravnikom, ki bo presodil ali bo treba tudi h ginekologu. Svoj ciklus pa še naprej opazujte kako se bo odvijal.
Kaj se dogaja

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

08.02.11 20:03

Pozdravljeni,
nezaščiten spolni odnos sva s fantom imela 5.1., tablete norlevo sem vzela v roku 30h po spolnem odnosu. Nisem imela nobenih omenjenih ali kakršnihkoli drugih stranskih učinkov.
Zadnja menstruacija se je začela 21.novembra (imam redno na 28 dni), naslendja je prišla teden prezgodaj, kar sem pripisala tem tabletam, torej 17.1., dejansko pa je bila 11.1.
5 dni kot ponavadi, brez posebnosti. po koncu je sledil teden premora, nato pa sem spet dobila menstruacijo (25.1.), ki sedaj traja že 14 dni!!!
Ne vem kaj naj naredim, bolečin ni, krvavitev ni ne šibka, ne močna... je pa bolj gosta.

Ali je to lahko posledica teh tablet in ciklus zaradi hormonske terapije ni normalen, ali me mora začeti že zelo resno skrbeti?
Pozdravljeni,
nezaščiten spolni odnos sva s fantom imela 5.1., tablete norlevo sem vzela v roku 30h po spolnem odnosu. Nisem imela nobenih omenjenih ali kakršnihkoli drugih stranskih učinkov.
Zadnja menstruacija se je začela 21.novembra (imam redno na 28 dni), naslendja je prišla teden prezgodaj, kar sem pripisala tem tabletam, torej 17.1., dejansko pa je bila 11.1.
5 dni kot ponavadi, brez posebnosti. po koncu je sledil teden premora, nato pa sem spet dobila menstruacijo (25.1.), ki sedaj traja že 14 dni!!!
Ne vem kaj naj naredim, bolečin ni, krvavitev ni ne šibka, ne močna... je pa bolj gosta.

Ali je to lahko posledica teh tablet in ciklus zaradi hormonske terapije ni normalen, ali me mora začeti že zelo resno skrbeti?
zdravo!

jemlem kontracepcijske tablete in bi v petek (4 dni nazaj, 8 dan menstruacije) spet morala pričeti z jemanjem tablet iz nove škatlice. takrat sem pozabila in sem v soboto vzela 2. istega večera sem tablete tudi izgubila in jih od sobote več nisem jemala. sedaj moram čimprej spet h ginekologu, da mi napiše recept za nove tablete in me zanima kako naprej, a bo moja menstruacija približno ob istem času kot če bi normalno jemala tablete? in kakšne so sedaj možnosti zanositve dokler spet ne pričnem jemati tablet?
Kaj sedogaja-Klinika: Zaradi uporabe nujne kontracepcije je lahko prišlo do neredne krvavitve 11.1 in sedaj do podaljšanja verjetno menstruacije. Ker traja že 2 tedna, vam kljub vsemu priporočam test na nosečnost in kljub negativnem testu še pregled pri ginekologu.

mm20: Tabletke iz nove škatlice začnemo jemati 8. dan po 7dnevni pavzi in ne 8.dan menstruacije? najbrž ste hoteli povedati tako? Menstruacijo sedaj brez tabletk lahko pričakujete približno tako kot ste bili vajeni pred uporabo tabletk, do takrat seveda niste zaščiteni in je nujna uporaba kondoma, če ravno ne želite zanositi. Novo tablico tabletk boste pričeli uporabljati 1. dan menstruacije.
Pozdravljeni!vceraj sem 1-2uri po nezascitenem odnosu vzela tabletko,ampak nisem vedela,da moram vzeti obe hkrati zato sem vzela eno takoj,drugo pa danes zjutraj..a bo tudi tako delovalo ali si moram po nove in vzeti obe hkrati??Hvala za odgovor.
Če je bil presledek med obema tabletkama le 12 ur ,bo predvidoma še vse vredu. Včesih smo dajali nujno kontracepcijo na ta način, potem pa se je izkazalo, da je enostavneje in bolje vzeti obe tabletki hkrati.
sunshine1990

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

22.02.11 15:37

Pozdravljeni!

S fantom sva imela zaščiten SO 20.2. 2011 vendar se mi je zazdelo, da je kondom zdrsnil po odnosu... Zato sem vzela danes(po 35 urah) dve tabletki Norlevo, menstruacijo pa imam redno, vsakih 28 dni, nazadnje sem jo imela 13.2....Zanima pa me če na delovanje te tabletke vpliva jemanje antibiotika Hiconcil 500 mg? In pa zanima me tudi, kakšne so možnosti za nosečnost?...Ker sem bila pred kratkim pri ginekologinji po KT in bi jih naj začela jemati s 1. dnem nasledne menstruacije, me zanima tudi, ali lahko to, da sem sedaj vzela tabletko Norlevo na delovanje KT naslednji mesec in kako?

najlepše hvala za odgovor

Smrkica
Norlevo set uporabili pravilno, sočasno jemanje Hicocila ne zmanjšuje njegove učinkovitosti. Možnost nosečnosti je zelo majhna. Na delovanje KT, ki jih boste začeli jemati ob naslednji menstruaciji Norlevo ne bo vplival. Lahko se zgodi, da boste dobili menstruacijo kak dan prej kot običajno, glede na čas v ciklusu, ko ste vzeli Norlevo.
Pozdravljeni:)
Od 31.1.2011 uporabljam KT jemala sem jih redno ob istem času.V nedeljo 21. sem z fantom imela spolni odnos vendar je kondom ostal v meni. Čeprav bi te dni morala imeti 7 dnevno pavzo sem se odločila da bom nadaljevala z KT eno sem vzela zjutraj takoj v ponedeljek potem pa sem jih še 8 ker sem na internetu prebrala da se to lahko naredi namesto da vzameš norlevo tabletke. V torek in sredo sem normalno vzela po eno KT, tudi danes zjutraj sem jo vzela. Toda danes sva z fantom zopet imela spolni odnos tokrat brez kondoma, vendar so se na rjuhi pojavili madeži krvi seks sva prekinila, ko sem si vstavila tampon v nožnico ni bilo sledi krvi, zaradi preventive sem pred nekaj urami vzela norlevo tabletki...
Kolikšne so možnosti zanositve ???! In kaj naj storim ali je najbolje da tablico KT odvržem in počakam na menstruacijo?

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Tabletke uporabljate šele en mesec, začeli ste jih s prvim dnem menstruacije. Na ta način je že prvi mesec zanesljiva zaščita in je nosečnost zelo zelo malo verjetna, če ste jih jemali pravilno in pravočasno. Odločili ste se za podaljšano jemanje tabletk, zato zdaj kar nadaljujte z uporabo druge tablice do konca, kljub krvavitvi, ki ste jo opazili. ta krvavitev ja najverjetneje ena od vmesnih krvavitev, ki se na začetku uporabe tabletk kar rade pojavljajo. Po končani tablici naredite običajno pavzo in takrat boste dobili običajno prekinitveno kravaitev. Po tej pavzi nadaljujte z uporabo tabletk po shemi. Vmesna krvavitev se lahko pojavi tudi še v naslednjih mesecih, naj vas ne prestraši.
Torej ne glede na to da sem danes vzela še nerlevo, nadaljujem dokler ne izpraznim tablice do konca ? Kaj pa če se krvavitev med 7 dnevnim premorem ne pojavi ?

Najlepša hvala
zivjo
mene nakaj zanima jaz jemljem kontracepciske tablete ze od februaraja leta 2010 in se mi je ve enem letu zgodilo da sem 4x pozabiola tabletko popiti vendar ne v istem mesecu ampak 1x v msecu to se je 4x ponovilo in sem upostevala navodila kakor pise ce pozabis tabletko popiti...vceraj sem z fantom milea spolni odnos in je kondom pocil in tekucina je prisla v mojo noznico zaniam me ce lahko popijem jutranjo tabletko in koliko mi bo to vplivalo na menstrualni ciklus ker imam menstoacijo redno...hvala za odgovor
Pozdravljeni! Imam problemček in bi vas prosila za nasvet.
18.1. sva z fantom imela spolni odnos, na koncu sva uporabila kondom, vmes pa sva bila brez zaščite. 24 ur po tem sem vzela tabletki Norlevo, za vsak slučaj. En teden kasneje sem dobila t.i. vmesno krvavitev, ki je trajala 5 dni. Zadnjo menstruacijo sem imela 2.1., in po mojem izračunu bi jo morala dobiti okrog 2.2. (nimam redne menstruacije). V tem času ko bi jo morala imeti sem 3 dni imela samo rahel rjav izcedek. Ali je možno, da se mi je zaradi Norleva menstruacija taka oslabila? Ali sem morda vendarle, po minimalnih možnostih, noseča? Test sem naredila 2 tedna po spolnem odnosu in je bil negativen. Verjetno samo pretiravam in delam lažen preplah, ampak zdi se mi da imam večji apetit in včasih mi je slabo. Morda je to podzavestno ali se to pojavlja zaradi stresa, ker si še resnično ne želim otroka? Ali je morda vseeno kakšna možnost, da sem noseča?

LP
Fly: Da, nadaljujete z uporabo tabletk. V primeru izostanka prekinitvene krvavitve v pavzi naredite pred uporabo naslednje tableice test na nosečnost. Pri negativnem testu naprej normalno uporabljajte tabeltke.
Beaute: Če ste ta mesec redno uporabljali tabletke brez napak, je zaščita zanesljiva in uporaba nujne kontracepcije ni potrebna. Če pogosto pozabljate tabletke, se pogovorite z vašim ginekologom o drugih možnostih npr. Nuvaringu ali obližih.

TheSUN: Seveda je mogoče, da Norlevo tako skrajaša in oslabi krvavitev ob menstruaciji. Tista 5 dnevna krvavitev je najverjetneje te vrste. Če je bil en test negativen in vas še vedno skrbi nosečnost, ga ponovite in se pri pozitivnem testu oglasite pri ginekologu. Je pa ta scenarij bolj malo verjeten, saj ste Norlevo uporabili pravilno in dovolj zgodaj.
Pozdravljeni!

Malo sem zmedena in Vas prosim za nasvet.
13.2. sva s fantom imela spolni odnos. Kondom je počil zunaj in sperma je stekla po meni. Ker nisva bila prepričana, če je kaj sperme prišlo tudi v moje spolovilo, sem v roku 1 ure vzela tabletki Norlevo. Vmesnih krvavitev nisem imela, prav tako mi ni bilo slabo. Po približno 5-ih dneh zamujanja se je pojavila menstruacija, natančneje 27.2.. Mesec prej je bila menstruacija 25.1., vendar je prišla kakšen dan prej, saj sem bila v tem času bolana in imela visoko temperaturo.
Menstruacija je bila takšna kot običajno, le da je trajala malo dlje. Skrbi pa me glede sedanje menstruacije ( 27.2. ), ki je malo bolj šibka kot običajno in malo temnejše barve. Sicer sem prvi dan imela enake bolečine kot vsako menstruacijo in tudi prsi so bile malo občutljive. Drugih znakov nisem opazila. Običajno traja moja menstruacija 4-5 dni, s tem da imam drugi dan bolj močno krvavitev, zadnja dva dni pa šibko. Ali je možno, da je Norlevo kriv za bolj šibko krvavitev? Ali je možno da tablete niso učinkovale? Testa za nosečnost nisem opravljala.
Zahvaljujem se za Vaš odgovor
Lep pozdrav!

s punco sva imela spolni odnos, pri katerem nama je počil kondom. to se je zgodilo v večernih urah, ko pa je bila lekarna že zaprta. ali naj zjutraj vzame T Norlevo?

Hvala za odgovor.
ali je možno,da ob zelo slabi menstruaciji oz. čisto na koncu,ko krvavitve ni več, in uporabi kondoma,pride do zanositve? in kaj če kondom poči,je takrat možna zanositev in je potrebno uporabiti tabletko?

hvala (:
ali je možno,da ob zelo slabi menstruaciji oz. čisto na koncu,ko krvavitve ni več, in uporabi kondoma,pride do zanositve? in kaj če kondom poči,je takrat možna zanositev in je potrebno uporabiti tabletko?

hvala (: ,se opravičujem,če je bilo sporočilo 2x poslano..
Zmedena: najverjetneje je Norlevo povzročil skrajšanje in bolj šibko menstruacijo. Če ste v dvomih, lahko še vedno opravite test na nosečnost. Na dolgi rok pa morda premislite še druge kontracepcijske možnosti, ki so bolj zanesljive. Dogovorite se z vašim ginekologom.

Bboy: Da toplo priporočamo eno od tabletk za nujno kontracepcijo čimprej po spolnem odnosu brez zaščite- najbolje v prvih 24 urah.

Anjicaa: takrat so možnosti zelo majhne, vendar so možne tudi izredne ovulacije in stem nosečnosti. Vseeno uporabite neko zaščito, če pa je spolni odnos čisto nezaščiten pa tudi nujno kontracepcijo.
sunshine1990

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

08.03.11 09:58

Pozdravljeni!

22.2. 2011 sem vam pisala, da sem vzela jutranjo tabletko Norlevo, in ste mi odpisali da bom verjetno zaradi dnevov v ciklusu dobila menstruacijo kak dan prej...Dobiti bi jo morala namreč 10. marca, sem jo pa dobila že 5.3. in sicer veliko bolj močno kot doslej(nazadnje pa sem jo imela 10.-13. februarja ). Ali je to ok sedaj?Kljub malo prehitri menstruaciji pa sem začela jemati KT s prvim dnem menstruacije, zato me pa zanima kdaj je zaščita ustrezna, da lahko brez kondoma?Zanima pa me tudi ali na zmanjšanje zaščite vpliva to, da sem še v soboto pojedla zadnji antibiotik, zvečer pa sem prvo KT? Ali vpliva na uspešno zaščito s KT to, če ne vzamem tabletke vsak dan čisto ob določeni uri, npr. največ 15 min zamika(npr. 1. dan 21.04, 2. dan 21.00, 3.dan 21.15)

Najlepša hvala za odgovor.
Lepo pozdravljeni,
s fantom sva imela spolni odnos (zaščiten s kondomom), a se je zgodilo, da je padel dol. Preventivno sem zjutraj približno 6 ur kasneje vzela jutranjo tabletko Norlevo. Približno 5 dni za tem se je pojavila šibkejša krvavitev, ki je trajala 5 dni. Je to stranski učinek tablet? Ali je možno da gre za t.i. vgnezditveno krvavitev? Danes je 28. dan, od zadnje (tiste redne menstruacije), a te še vedno ni. Navadno jo dobim 30 dan, ampak vseeno ne opazam nobenih znakov prihajajoče menstruacije.
Je možno, da je zaradi tablet ciklus zamaknjen? Kolikšna bi bila možnost zanositve?

Hvala za pomoč.
Sunshine 1980 : Ravnali ste čisto pravilčno, tako kot se je začela menstruacija je bilo prav, da ste začeli s tabletkami. nA TAK NAČIN JE TUDI ZAŠČITA ZANESLJIVA ŽE PRVI MESEC, BI VAM PA PRIPOROČALA DVOJNO ZAŠČITO ŠE S KONDOMOM, ČE STE ŠE NAJSTNICA.Antibiotik ni nič vplival na zanesljivost zaščite. Za redno in pravilno jemanje se šteje, če jemlete tabletke približno ob isti uri z zamikom , ki ni večji od 3 ur.

Jane2: Rahla krvavitev je bila le neredna vmesna krvavitev po uporabi Norleva. Če ste ga uporabili v drugi polovici ciklusa, se ta lahko podaljša in ni nič čudnega, da še ne čutite znakov bližajoče menstruacije.Verjetnost nosečnosti je mjhna, če so bili vsi prejšnji spolni odnosi zaščiten.
Zaskrbljenka1

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

12.03.11 13:08

Pozdravljeni,

Situacija je sledeča.
18. februarja se nama je s fanotm zgodila nezgoda. Imela sva zaščiten spolni odnos (s kondomom), a je ta padel dol. Za vsak slučaj sem v kakšnih 8 ur kasneje vzela tableti Norlevo. Stranskih učinkov nisem imela, vendar sem po 5 dneh dobila menstruacijo, ki je bila malo šibkejša, svetlejše barve, trajala pa je približno 4 dni. Kot sem prebrala na forumu, naj bi bila to vmesna krvavitev, ki je po uporabi jutranje tabletke normalna. Vsakega 10. v mesecu dobim mesečno perilo (torej vsak 30 ali 31 dan). Po izračunih naj bi menstruacijo dobila danes (ker ima februar le 28 dni), vendar je še ni. Sicer čutim rahle bolečine v trebuhu imam bolj občutljive prsi, a vseeno se obračam na vas. Čez koliko dni lahko pričakujem menstruacijo? Kdaj je najpametneje narediti test nosečnosti? Seveda se bojim najhujšega - zanositve. Stara sem 20 let in študentka. Vedno imam zaščitene spolne odnose, a ne jemljem KT, rada pa bi jih pričela jemati.
Lahko pri ginekologu dobim tabletke že pri prvem obisku, ali je prej potreben pregled?

Hvala
Po vašem počutju sodeč, lahko kmalu pričakujete menstruacijo, lahko bo kak dan kasneje, če ste tabletko vzeli v drugi polovici ciklusa. Vmesne krvavitve se občasno pojavljajo in niso nevarne.
Če bi menstruacija izostajala več kot en teden, naredite test na nosečnost in se v primeru pozitivnega obrnite na vašega ginekologa.
Zaskrbljenka1

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

15.03.11 17:31

Naredila sem test nosečnosti in je pokazal -. Menstruacijo bi morala dobiti pred 3 dnevi. Se lahko zanesem na test? Naredila sem ga včeraj, 14. marca. Normalno se je v kvadratku pokazala črtica, ki naj bi pomenila, da sem ga izvedla prav, v drugem okencu pa minus.
Malo me skrbi, ker menstruacije še kar ni. Zagotovo mi je Norlevo zmešal hormončke, a vseeno,... zanima me še vaše mnenje. Kdaj naj test ponovim?
negativen test ponovite čez en teden, če še vedno ne bo menstruacije.
Hei. tud js sm vzela te tabletke... ampak morm pa rečt da sm v lekarni naletela na eno ful prjazno farmacevtko k mi je čist razumevajoče vse razložila in me ni prav nč grdo gledala. Men se zdi, da če se ponesreč kej z zščito (nama se je snel kondom in ostal globoko v meni, na srečo sva ga dobila ven) je to, da vzameš to tabletko prav odgovorno, zato res ne vem zakaj bi se počutile grozno ko greste ponjo.
Vzela sem tabletko 24 ur po spolnem odnosu pa se mi je zdaj po enem tednu pojavil rjavkast izcedek. niti ne vem al gre za menstruacijo al ne.. pa fantu ni prišlo tko da so možnosti za zanostiev res majhne, ampak še vsen se nama je snel kondom in ker se mi zdi da se z nosečnostjo pr 18ih res ni za igrat sm šla po tabletke... ne vem al bi me mogl bit strah zarat tega izcedka, glede nosečnosti itd.?
HVALA.
Unkown

Kondom je ostal v njeni nožnici

20.03.11 18:51

Pozdravljeni
Kot že v omenjenem naslovu gre za težavo, ki se je pojavila med sexsom. Stvar je taka, da je med sexsom kondom se snel in ostal v njej. Vendar tega ni našla z iskanjem v njeni nožnici. Pripetilo se je tako, ker je kondom premalo nataknila na mojega "korenjaka" . Sedaj pa me zanima, kako bo iz sebe spravila kondom ter ali lahko pride do kakšne okužbe ?

Hvala za odgovor
Če se zgodi kakšna težava skondomom, pozabite vzeti običajno kontracepcijsko tabletko ali mate popolnoma nezaščiten spolni odnos je vsekakor prav, da poskrbite za nujno kontracepcijo. Na voljo so tri vrste tabeltk Norlevo in Escapelle z isto učinkovino, vzamemo jih največ 72 ur po takem spolnem odnosu ali ellaOne z drugo učinkovino, ki je uporabna do 120 ur po spolnem odnosu. Najbolj učinkovite so vse tabletke v prvih 24 urah. Neredne vmesne krvavitve se lahko pojavijo pri vseh, niso pa znak nosečnosti. Opazujte svoj ciklus naprej in v primeru izostanka menstruacije naredite še test na nosečnost. Če ste tabletko vzeli že v času blizu menstruacije, se ciklus podaljša , menstruacija pa skrajša in ni tako močna.

Če je kondom ostal v nožnici in ga nikakor ni bilo mogoče odstraniti, se takoj napotite h ginekologu- osebnemu ali v dežurno službo.
Pozdravljeni!

V tretjem tednu sem pozabila vzeti kontracepcijsko tabletko yaz in sem upoštevala navodila, da jo vzamem takoj, ko se spomnem, zavržem 4 placebo in začnem z novim ovojem. V 1 tednu mi je bila priporočena uporaba dodatne zaščite in ravno predzadnji dan sem imela zaščitene spolne odnose s kondomom, ki pa se ni strgal ampak me je vseeno skrbelo, če je mogoče kaj prišlo v nožnico preko kondoma zaradi predhodnega draženja penisa saj sem potem sama nataknila kondom (nisem si umila rok in ne vem ali je tista vlažnost že predsemenska tekočina - kdaj se pojavi?). Šla sem po nujno tabletko in jo vzela 14 ur po odnosu. Zanima me ali bom dobila menstruacijo, ko preneham z jemanjem tega ovoja oz. prej, in v primeru, da jo dobim prej ali moram nehati jemati kt oz. kdaj jih začnem znova jemati? Bo menstruacija šibkejša in krajša zaradi te tabletke in že tako podaljšanega enega ovoja?

Najlepša hvala za odgovor!
pozdravljeni!
s fantom sva zelo nespametno ravnala pa tudi ne naju obsojat..
nimava nobene kontracepcije in pac se je zgodilo tako da sem v roku cca. 10 dni 3x vzela norlevo po prib. 15 urah po SO. vzela pa sem 2 tableti naenkrat kot so rekli v lekarni..
menstruacijo bi mogla dobiti nekje okrog 15, danes sem naredila test pa je negativen..
zadnje dni lahko pojem 3x več kot fant in neprestano jem. nikoli dovolj hrane..
zanima me koliko so mi lahko te tablete zdej naškodile? lahko sploh pričakujem menstruacijo in v primeru da sem noseča ali se bo jemanje teh tablet izrazilo na otroku?

upam na čimprejšnji odgovor. aja pa nobenih stranskih učinkov nimam, razen tega da me obide slabost, kot da bom bruhala ma v roku 3 minut mine, ponavadi pa zvečer..

hvala
Santy: Morda se bo vmesna krvavitev pojavila ali pa tudi ne. Ne glede kaj bo, nadaljujete z običajnim jemanjem Yaz tabletk po shemi do konca. Menstrualna kravaitev bo predvidoma taka kot so bile v času belih tabletk do sedaj.

Biba20. Če ste v kratkem času vzeli 3x Norlevo, je zamik menstruacije povzročil Norlevo. Priporočilo je, da vzamete nujno kontracepcijo le 1x v mesecu. Morda bi sedaj le bilo dobro, da premislite in se odločite za uporabo neke redne zanesljive kontracepcije? Če bi se le zgodilo, da zanosite kljub uporabi Norleva, lahko z nosečnostjo nadaljujete, prekinitev nosečnosti z medicinskega stališča ni potrebna.
Lep pozdrav!

Pred enim mesecem sem nehala jemati kontracepcijske tablete, saj sem mislila da nekaj časa ne bom imela spolnih odnosov. Vendar se je prav to zgodilo.. ker je počil kondom sem naslednji dan vzela tabletko Norlevo. Zaradi tega sem se odločila, da bi spet rada jemala kontracepcijske tabletke, zdaj pa nevem kdaj jih lahko ponovno začnem jemati. Lahko vzamem prvo tabletko že pri naslednji menstruaciji? (menstruacije še nisem imela odkar sem vzela tabletko Norlevo in jo pričakujem naslednji teden).

Hvala za Vaš odgovor!
Lep pozdrav!

Pred enim mesecem sem nehala jemati kontracepcijske tablete, saj sem mislila da nekaj časa ne bom imela spolnih odnosov. Vendar se je prav to zgodilo.. ker je počil kondom sem naslednji dan vzela tabletko Norlevo. Zaradi tega sem se odločila, da bi spet rada jemala kontracepcijske tabletke, zdaj pa nevem kdaj jih lahko ponovno začnem jemati. Lahko vzamem prvo tabletko že pri naslednji menstruaciji? (menstruacije še nisem imela odkar sem vzela tabletko Norlevo in jo pričakujem naslednji teden).

Hvala za Vaš odgovor!
Najbolje bo, da začnete z uporabo tabletk prvi dan menstruacije in potem dalje po shemi, ki ste je vajeni od prej. Po prekinitvi, lahko v prvih nekaj mesecih opazite vmesne krvavitve, ki niso nevarne.
obupanka v nulo

Re: Tablete Norlevo oz. jutranja tabletka

31.03.11 22:17

pozdravljeni,mene pa zanima, kaksne so moznosti za zanositev? S fantom sva imela nezasciten odnoos, in ne veva ce mu je ali ni prislo. Tabletko norleva sem vzela 13 ur po spolnem odnosu... Ne cutim nobenih stranskih ucinkov... Cez en teden bi morala dobiti menstruaacijo. Jo naj le cakam obupana v nulo?
Pozdravljeni!

Pred enim meecem sem nehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk, ker so mi ugotovili zelo povišano vrednost prolaktina. Bromergon jemljem 3 tedne. Sedaj seveda ne smem več jemati KC, s fantom uporabljava kondom. Zanima, me, če so zame primerne še kakšne druge oblike zaščite, glede na to, da hormonske ne pridejo v poštev? Danes nama je počil kondom, v roku 1 ure sem vzela Norlevo. Bo imelo to kakšne posledice, glede na to, da jemljem bromergon?

Že pred začetkom jemanja kontr. tabletk sem imela zelo neredne menstruacije (tudi na 72 dni), tako da se mi zdi precej logično, da mi sedaj, ko jih ne jemljem več, zamuja (1 teden). Pa vendar, glede na to, da nama je počil kondom, po kolikem času je smiselno, da naredim test?

Že vnaprej se Vam najlepše zahvaljujem za odgovor!

LEp pozdrav!
Obupanka v nulo: Pomirite se, nujno kontracepcijo ste uporabili dovolj zgodaj, najbolj učinkovita je v prvih 24 urah po nezaščitenem spolnem odnosu, ko prepreči 95% možnih nosečnosti. Če ne čutite nobenih spremljajočih učinkov tabletke, ne pomeni, da ne deluje. Počakajte na običajno menstruacijo, bo pa lahko prišla malo kasneje in verjetno bo krajša kot po navadi, ker ste, sklepam, tabletko vzeli v drugi polovici ciklusa.

Meaem: seznam zdravil, ki lahko vplivajo na slabše delovanje kontracepcije, tako redne kot nujne, ne vključuje Bromergona. Prav bi bilo, da bi vas vprašali kdaj načrtujete nosečnost in ustrezno temu prilagodili zaščito. Predlagam, da se o tem ponovno pogovorite z vašim ginekologom, saj je izbira lahko nehormonska kot tudi hormonska kontracepcija ali maternični vložek, odvosno od tega ali ste že rodili in kdaj bi radi zanosili. Pri povišanih vrednostih prolaktina so lahko menstruacije neredne, vse dokler se z uporabo zdravil ne normalizirajo, s tem pa se povrne tudi normalna plodnost. Tako je nosečnost možna ob uporabi Bromergona, ki ga ukinemo, ko ženska zanosi. Na delovanje nujne kontracepcije pa Bromergon ne bo vplival, predlagam test na nosečnost ob daljši odsotnosti menstruaciej in morebiti spremenjenem počutju.
synn

zamuda krvavitve..

05.04.11 12:22

Pozdravljeni!

Imam težavo in upam da mi boste odgovorili na moja vprašanja. 3.4. nama je s fantom pri spolnem odnosu zdrsnil kondom. Sam pravi da ni prišlo do ejakulcije. 4.4 pa sem imela predviden prvi dan menstruacije, vendar je nisem dobila. Naslednji dan, ko je še vedno nisem dobila sem se odločila da vzamem Norolevo jutranjo tabletko.
Zanima me ali bom dobila menstruacijo še ta ciklus, ali bo zaradi tabletke prišla komaj naslednji mesec?
Če bom dobila mestruacijo naslednji mesec in mi ne bo zamujala potem pomeni da nisem noseča?
Kontracepcije pa nisem še nikoli jemala.
Hvala
Najverjetneje boste dobili menstruacijo zzamudo 1-2 tedna, saj ste Norlevo uporabili tik pred menstruacijo, pričakujete lahko krajšo in manj močno kravitev. Če bi bil izostanek še večji, je mordro narediti še test na nosečnost, čeprav je ta zaradi faze ciklusa in uporabe Norleva le malo verjetna.
Živijo,

že pred nekaj časa sem vam pisala zaradi zamujanja menstruacije in strahu pred nosečnostjo. Opravila sem test nosečnosti in bil je negativen. Menstruacijo sem dobila po tednu dni zamujanja (namesto 10 v mesecu, je bila 17 v mesecu) . Na začetku je bila precej močna, potem pa vedno šibkejša. Povsem je izginila 4. dan. Ta mesec bi morala menstruacijo zopet dobiti včeraj a še ne opažam kakšnih znakov. Je možno, da bo ta mesec ciklus ponovno zamaknjen? Spolnih odnosov ta mesec nisem imela. Bi lahko obstajala možnost, da sem kljub menstruaciji prejšni mesec zanosila? Hvala
Pri neagativnem testu in menstruaciji je nosečnost praktično izključena. Manjša odstopanja ciklusa nekaj dni + ali - so povsem običajna in jih ni treba jemati preveč tragično. Mirno lahko počakate na naslednjo menstruacijo.
Najlepša hvala vam za odgovor.

Menstruacije še vedno ni, zamuja mi 1 teden. Sicer čutim rahle bolečine v spodnjem delu trebuha in v ledvenem predelu in imam malce občutljive prsi. Kakšne 4 dni nazaj sem imela tudi močnejši beli tok. Upam, da bo le-ta kmalu prišla.
Seveda sem še vedno zelo zaskrbljena in v torek imam obisk pri ginekologu. Je možno urinski test za nosečnost opraviti tudi tam? Koliko tednov bi recimo bila noseča (v primeru da sem), če je prišlo do zanositve konec februarja? Po mojih izračunih nekje v 9 tednu. Do februarja sem namreč imela redno in urejeno mentruacijo, zato mislim, da nisem mogla zanositi že kdaj prej. Vem, da se morda sliši noro, vendar me skrbi, da bi bilo prepozno za splav. Do 10. tedna vem da se je zanj še možno prostovoljno odločiti. Menite, da bi glede na moje stanje bilo že prepozno za ta korak? Sicer pa ne opažam znakov nosečnosti in se počutim normalno. Je prvič, da se mi je zgodilo kaj takega, saj vedno zelo pazim in sedaj sem res zelo prestrašena.

Hvala
test na nosečnost zlahka opravite kar doma v zasebnosti lastne kopalnice. Po potrebi se bo za tak test odločil tudi vaš ginekolog, če pa bo nosečnost jasno dokazana klinično in z UZ , test ni potreben. Splav je na željo ženske možen do 10. tedna nosečnosti, od 10.do 12. tedna pa je za dovoljenje pristojna področna komisija.
Joj te tabletke. Jaz sem jo tudi vzela prvič malo pred M, in sem bila nervozna 15 dni no po tolikem času pa je le prišla M. Sem bila tako srečna. Vaska šola nekaj stane, jaz pravim. S tem se ni za špilat, punce.
Živjo.

S fantom nama je počil kondom, zato sem vzela jutranjo tabletko.
Zanima me ali lahko ob prihodu menstruacije začnem s kontracepcijskimi tabletkami ali moram zaradi zaužitja jutranje tabletke s kontracepcijskimi počakati.
kontracepcijske tabletke še nisem nikoli jemala, ravno prejšni teden sem jih dobila pri ginekologu, ki mi je rekel, naj jih pričnem uporabljati prvi dan M.
To še drži?

Hvala za odgovor
Meery: Pa saj ni tako hudo. Če nujno kontracepcijo vzamete blizu časa za menstruacijo, se ciklus podaljša in menstruacija skrajša. Ko to veste, je tudi čakanje manj stresno.

Somewhere: Seveda še vedno drži, da s kontracepcijskimi tabletkami začnemo 1. dan menstruacije, vseeno je, ali je ta prišla po čisto naravnem ciklusu ali pa ste pred tem vzeli nujno kontracepcijo.
Pozdravljeni,

z punco sva imela spolni odnos in je prišlo do izliva direktno v nožnico!
Redno uporablja KT, toda v ponedeljek je pozabila in je za to v torek vzela dve na enkrat!
Spolni odnos pa se je zgodil v sredo ponoči!
Kolikšna je možnost zanositve in ali naj uporabi jutranjo tableto!?
Hvala vnaprej za Vaš odgovor!

Lp
Živjo!

Zanima me, če so stranski učinek tudi vmesna krvavenja. Le nekaj dni po zaužitje jutranje tabletke sem dobila menstruacijo (žal njenega "predvidenega" prihoda ne vem, saj je zelo neredna) - krvavitev je zelo šibka. Vseeno sem že 1. dan začela s kontracepcijskimi tabletami.
Je to v redu ali naj počakam na močnejšo krvavitev?

Hvala za odgovor
Če je bila zamuda s tabletkami večja od 12 ur potrebuje dodatno zaščito s kondomom še en teden po zamudi ali nujno kontracepcijsko tabletko. Verjetnost zanositve po pozabljnei tabletki je največja, če se je zamuda zgodila v prvem ali zadnjem tednu tabletk.
Seveda so po uporabi nujne kontracepcije možne vmesne krvavitve, v redu je, če ste že začeli z uporabo kontracepcije. Če se boste nenavadno počutili, pa vseeno mislite tudi na nosečnost, saj lahko nujna kontracepcija tudi ne uspe doseči svojega namena.
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Skupna velikost vseh datotek ne sme presegati 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 3?