Strokovna pomoč posameznikom, ki se soočajo z nezvestobo v partnerstvu in imajo s tem povezane težave. Kaj je nezvestoba med partnerji, zakaj do nje pride, ali je mogoče hkrati in vzporedno ljubiti dve osebi? Kako se lahko spoprimemo s težavami in kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozile našo partnersko zvezo? Kaj je zvestoba? Moderatorka: Elena Kecman, transakcijska analitičarka – svetovalka, dr. Veronika Seles, psihoterapevtka
Z partnerjem delava v isti službi. On v oddelku v katerem dela mlada,simpatična punca, katero prav vsi moški radi vidijo, jo ogovorijo in so v njeni družbi. Zaveda se svoje simpatičnosti in kljub temu,da ima doma partnerja in otroka je le tega prevarala z nekaj našimi sodelavci.To vem zanesljivo, ker je enen od njih moj dober prijatelj in sem v času njune afere vedela vse kaj sta počela. Prej je to počela z drugim, po njem pa že takoj z naslednjim. Zadnje čase opažam,da je sta ogromno skupaj z mojim. Skupaj hodita na malice, kafetkata, imata neke svoje fore, se smejita koker se vidita,nikoli ne gresta en mimo drugega da se ne ogovorita itd..... Moj se je spremenil, ful da nase,kar prej nikoli ni.
Imam izpade ljubosumlja. Ko mu začnem težiti itak, da ponori in se zdere, da sta pač le sodelavca in da se pač fajn razumeta, da ne bo kot mumija in se kregal zato ker meni ne paše. Mene pa razjeda, ker vem kakšna je. Ker mi sodelavke ki delajo z njo znajo povedat kok se obnaša v družbi moških,kok je vsem dostopna...Prilika dela tatu a ne?
Kok naj reagiram, da me ne bo to tolk metalo z tira? Prepirčana sem,da mu je všeč in on tak kot je vrjamem,da ji to tud pokaže in to lohk pripelje kam?
Mislim, da jima tega, da se data dol ne moreš preprečit.
Takšne ženske, kot je ona,ki pobira moške na delovnem mestu dobro vedo, da bodo imele od tega neko korist.
Ko bi se to delala vsaj kje drugje, ne pa v službi, ta ženska namreč.
Avtorica, kaj pa meniš o tem, če bi zapeljala šefa?
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 14.06.12 18:53.
pokliči njenega moža in mu povej, da v primeru, da on ne bo začel zadovoljivo servisirat svoje doma, boš ti prišla do njega in ga poservisirala tako, da si bo zapomnil. Stopi tudi do mladenke in ji povej, da bi rada bila njena prijateljica. Ko bosta šla s tvojim na kofe, se jima pridruži, pošlji ji kakšen zabaven mail, zanimaj se za njenega otroka itd....
Ženska, resno, odreši tega ubogega moža od te ženske. Verjetno nima pojma kakšna je, pošlji mu anonimno pismo oz. email. ne vem kje se take najdejo, kaj jim dogaja da to delajo in a se nič ne bojijo morebitnih razjarjenih žena , žene nič ne uletavajo v službo delati scene?
Oprostite, ampak tako bi bilo potrebno zaladati, da bi se malo zbudila. Smili se mi otrok, ta radodajka ima verjetno še kakšne spolne bolezni v sebi tako da ni čudno da se hitro širi. Sem prepričana da nosi kaj v sebi, pa ta sodelavec pa tisti sodelavec. Nočem te strašiti ampak hitro naredi red. Srečno.
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 17.06.12 14:33.
Tvoj je že globoko zatreskan in ves happy, da kaže takšna "atraktivna radodajka tudi ZANJ zanimanje...in valda, da se bosta (če se že nista ) kresnila...pa še vsi bodo vedeli (ali že vedo). Zelo nehvaležna situacija.
Ona si dokazuje, da pač lahko dobi "vsakega"- in tvoj osel je med njimi...(na žalost).
Tvoj je-v 10 nebesih...ti pa -globoko v peklu.
Sam se je ne bo odrekel, kar je zelo očitno na podlagi njegove reakcije, ko si ga soočila z dejstvom. Tako da...pri vas se začenja:
TRIO ADIJO- ( samo, da se še ne ve, kdo bo komu rekel končni ADIJO- ti njemu, on tebi, ona njemu, on njej...???!)
Moj predlog: KONKRETNO ZAROPOTAJ! Čeprav tvoj ropot je zanj le pihec vetra, ker sluši samo ŠUM lastnega srca- po mladi in lepi... Tako da...pa saj sama veš, kaj ti je storiti!
Lp
Navedeno
ljubosumka Z partnerjem delava v isti službi. On v oddelku v katerem dela mlada,simpatična punca, katero prav vsi moški radi vidijo, jo ogovorijo in so v njeni družbi. Zaveda se svoje simpatičnosti in kljub temu,da ima doma partnerja in otroka je le tega prevarala z nekaj našimi sodelavci.To vem zanesljivo, ker je enen od njih moj dober prijatelj in sem v času njune afere vedela vse kaj sta počela. Prej je to počela z drugim, po njem pa že takoj z naslednjim. Zadnje čase opažam,da je sta ogromno skupaj z mojim. Skupaj hodita na malice, kafetkata, imata neke svoje fore, se smejita koker se vidita,nikoli ne gresta en mimo drugega da se ne ogovorita itd..... Moj se je spremenil, ful da nase,kar prej nikoli ni.
Imam izpade ljubosumlja. Ko mu začnem težiti itak, da ponori in se zdere, da sta pač le sodelavca in da se pač fajn razumeta, da ne bo kot mumija in se kregal zato ker meni ne paše. Mene pa razjeda, ker vem kakšna je. Ker mi sodelavke ki delajo z njo znajo povedat kok se obnaša v družbi moških,kok je vsem dostopna...Prilika dela tatu a ne?
Kok naj reagiram, da me ne bo to tolk metalo z tira? Prepirčana sem,da mu je všeč in on tak kot je vrjamem,da ji to tud pokaže in to lohk pripelje kam?
Če te ne spoštuje toliko da bi se sam odaljil od nje je tako vse adijo.. Glede na to da praviš da je spala že z ostalimi.. Lahko zamežiš in boš kmalu v klubu ali pa narediš nekaj.. Če bi pa njen mož izvedel pa bi tako bila štala..
Dvomim da ti kakršenkoli nasvet koristi.. Razen če on spremeni pogled na njo.. Ker je pa mlajša, rada flirta in rada da, pa tako veš kaj lahko in verjetno bo sledilo.. Mogoče pa išče nadomestilo za svojega.. Z jezo pa boš njega še bolj potisnila k njej verjetno..
Nič kaj obetavno..
Sej njen ve za nekaj njenih avanturic, ampak kot je razložil prijateljem bo še vztrajal z njo ker jo preveč ljubi in se bo potrudil kljub vsemu. Je pa res več kot očitno, da ji ful ugaja, da je v središču pozornosti, da se okoli nje sučejo moški in jo ogovarjajo non stop…
Ne vem več, priznam obremenjujem se ful zaradi tega, spet je nov delovni teden, spet sta osem ur skupaj..ona kr žari, jaz pa zadaj z surlo do podna, ke pač ne morem drugač
Kaj naj si mislim? Ko je sam v njeni družbi ali pa sta v večji družbi skupaj brez mene se zafrkavata, zajebancija teče ves čas, zbadanje itd…ko sem jaz zraven sta uradna, uno sam pozdravita se ali pa še to ne. Danes smo se slučajno srečali, ona je ful nekaj čebljala in se zafrkavala moj pa niti pisnil ni…..pa drugač itak da vsakemu neglede na to kdo je kaj nazaj reče pa se zajebava, z njo pa v moji družbi raje nič ne spregovori kljub temu, da ona drega vanj. Vem, da je drugače pa ko me ni zraven, takrat tud moj ni tih
Sam pa vcasih res ne mores razumet teh moskih.
Kaj je zanimivega na zenski, kjer je dovolj da malo pomignes in una ze lezi na tleh? Ce jo lahko vsak ima? In ti si le eden iz te "mnozice".
Zacni se se ti rihtat pa kofetkat s kaksnim sodelavcem (ceprav to ni resitev).
V bistvu imas na volje dvoje:
- zaropotas, da se bo cel svet stresel (ker to je hudo nespostovanje)
- se skrijes v en koticek, cakas, da nevihta mine (da ju mine) in zraven upas, da ostanes s tvojim
Na tebi je, da se odlocis.
Surla (do tal ali pa do nebes), zal ne pomaga. Mogoce edino en zelo resen pogovor. In ce se tvoj prevec custveno odziva, je zato, ker si ga spiknila v tapravo tocko.
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 21.06.12 09:31.
razžira me, ne jem, želodec me boli,da se i zdi,da mi ga bo iz telesa vrglo,tako se obremenjujem.
Ko sem jaz slučajno zraven sta popolnoma uradna, še adijo si ne rečeta,ko gresta iz službe,sicer ona nekaj čeblja,moj se dela kot da jo ne sliši pa čeprav grmo en zraven drugega, moj se obrne in gre z mano domov, ko pa me ni zraven in sta recimo v družbi ostalih sodelavcev pa se normalno pogovarjata in zafrkavata,smejita,obdelata vse kar je možno...ko greva midva na pavzo jo popolnoma ignorira,kaj naj si mislim.? Zakaj je dvoličen? Da mene utiša in ne bom težila spet?
Mogoče ima res ta punca tako zgodovino in mogoče res flirta s tvojim.
Kaj pa če...je mogoče več poudarka na tvojem ljubosumju? Ljubosumje je če mene vprašaš čisto normalno čustvo, ima pa zanimivo ozadje. Kaj je tisto kar te muči? Da je lepša, mlajša, pametnejša, bolj dostopna, simpatična...od tebe? Da ji tvoj posveča mnogo več pozitivne energije kot tebi?
Ti poznaš odgovore.
Res pa je tudi da tvoj ni vzel resno tvojih čustev. Čustveno zrel moški bi se pogovoril s teboj o tem kar čutiš in bi to upošteval, ne pa zamahnil z roko...
saj sem vedno urejena, do pred nekaj leti je bil full ljubosumen, zdaj pa kot da mu je vseen, vsaj tak občutek imam ker niti malo ne pokaže ljubosumnosti. Ne vem, občutek imam da je odnos le še rutina in kljub temu da se trudim žal ni nobenega kontra efekta. vse mu je težk, moje tebe za pogovpr so totalno nezanimive v nasprotju z njegovimi sodelavci in predvsem sodelavkami :(. Zdi se mi da je sredi tridesetih zapadel v drugo puberteto,ker se obremenjuje z videzom, lasmi, obleko, kar se v najinih 15 letih skupnega življenja do sedaj nikoli ni. Hoče z njo dokazat, da je še kateri drugi privlačen, da lahko dobi mlajšo? Želodec se mi obrača, ker se pali,da punco katero vsak moški ki gre mimo prime za rit ona pa se sam smeji. Ne razumem pa res zakaj imata drug odnos ko sta sama ali ko sem jaz zraven? Ja, res mu nažiram z tem in za vsak ponori in jo zagovarja,čes da je njegova sodelavka in da ljudje ki so mu fajni za pogovarajt se bo z njimi pač pogovarjal...čudn,ko sta začela delat skupaj jo nekaj časa ni prrenesel,vsaj tako je razlgal najinim prijatljem kok mu gre na k....sicer je takrat imela za ljubčeka že kr javno enega drugega sodelavca, zdaj pa je tam ugasnal, je pa mojmu kr naekrat fajn sodelavka ?!
Zamisli pa se na njegova dejanja. Jih imaš tudi rada. Lako z njegovimi dejanji živiš z njim še par let ali več. Ljubiš njegova dejanja. Ljubiš njegova dejanja do tebe.
NE. Sigurno. In to naj ti bo popotnica za naprej. Kako se odločiti, kako reagirati in itd......