Strokovna pomoč posameznikom, ki se soočajo z nezvestobo v partnerstvu in imajo s tem povezane težave. Kaj je nezvestoba med partnerji, zakaj do nje pride, ali je mogoče hkrati in vzporedno ljubiti dve osebi? Kako se lahko spoprimemo s težavami in kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozile našo partnersko zvezo? Kaj je zvestoba? Moderatorka: Elena Kecman, transakcijska analitičarka – svetovalka, dr. Veronika Seles, psihoterapevtka
na ten forumu je veliko govora o tem, kako prevaro doživlja prevarani. Razumljivo. Meni pa bi bilo zanimivo prebrati kaj doživlja, kako se počuti, kaj občuti...ko je "zasačen" tisti, ki vara.
Če bi morda kdo to svojo izkušnjo želelel deliti z nami?
Morda kaj o tem veste tudi vi, spoštovana moderatorka?
varajoči običajno misli, da je za njegovo ravnanje kriv sozakonec (žena je hladna in mi ne da, mož me ne razume in se ne morem pogovarjat s tem egoistom), zato se ob razkritju zbudi jeza. Če ne bi bil/a taka pa taka, mi ne bi bilo potrebno varati. Sedaj se mora varajoči ukvarjat s teženjem sozakonca, prenašat scene, ljubici oz. ljubimcu razlagat, da ima sedaj manj časa zanj, v glavnem en kup problemov. Malo se še sekira, da ne bi še druga žlahta izvedela.
Če je sozakonec preveč tečen in hoče še kakšne terapije zganjat, je varajočemu počasi žal,da se je v kaj takega spustil in običajno opusti skakanje čez plot. Do naslednje skušnjave z drugo žrtvijo, kjer pa je seveda bolj previden.
v glavnem nič dobro se ne počuti. Pa ne sedajle mislit, da boš dobila ne vem koliko odgovorov.
To je kot vprašanje, če varajoči uporabljajo kondome. V glavnem ne, pa nočejo o tem pisat.
Preračunljivi, permanentni prevarant, ki ni sposoben vzpostaviti tesnega odnosa s partnerko, bo reagiral tako, kot je napisala "jeza in bes".
Po duši zvesti prevarant, se bo močno obremenjeval s krivdo, običajno ga njegovo vedenje tudii razkrije.Večni skesanec, ki si težko opomore. Takšne potem izkoristijo žene, da jih stiskajo za vrat in vse življenje plačujejo davek greha.
Prevarant, ki se je iskreno zaljubil, je najbolj nasrkal. Trpi zaradi krivde in je hkrati jezen zaradi izgube čudovitih občutkov, ki jih na tleh ne občutimo. Iz spomina težko iztisne tretjo osebo in se težko upira, da ne bi ponovno navezal stik z njo..., dokler se ne ohladi. To je proces.
Zreli prevarant bo ob razkritju prekinil razmerje in se s partnerko iskreno pogovoril, ji pomagal in stal ob strani, da preboli bolečino, obžaloval, da jo je prizadel, a bil hkrati vesel izkušnje in novih spoznanj. Prizadeval si bo, da si iz misli iztisne tretjo osebo.
Zreli prevaranti ja, varajo dokler niso odkriti in potem vse našteto delajo da popravijo teren za nadaljevanje svoje dejavnosti. Za nič drugega se ne trudijo. Za nič drugega jim ni žal.100x dokazano
Kur.. pa taka zrelost. Da pride od ljubice in ponudi rame za plakanje, da ima obraz, fej in fuj od človeka. Prekleto daleč od iskrenosti.
Zvesti prevarant, pa zreli prevarant, da crkneš no kaj vse človek zve na monu
Prevarant JE prevarant in ostane prevarant. pika.
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 30.05.12 09:19.
Bom povedal svojo zgodbo, saj je Zanimame želela izjavo od varajočih in ne od prevaranih, kot je tukaj brati. Sem 12 let poročen, brez otrok, po cca 6 letih zakona sem se spetljal z mnogo mlajšo samsko sodelavko zgolj zaradi spolnih užitkov. Ne da jih doma ne bi bilo, bili so super, fantastični, ampak nekako je prilika nanesla in potem sva se občasno dobivala 3 leta. Vse in zgolj samo seks, nove lokacije, nekaj prepovedanega, adrenalin. Ves čas sem hotel z njo prekinit, saj sem imel grozno slabo vest, bil sem od tega že utrujen in ženska mi je bila v breme. Ampak, nisem znal končat. Naj povem, da se nikoli z jo nisem veliko pogovarjal, ji karkoli obljubljal, niti ji rekel, da jo imam rad ali kaj podobnega (saj jo v resnici niti nisem imel), imel sem jo zgolj za adrenalinski šport, če se grdo (ali pa realno) izrazim. Ko me je žena zalotila , sem ji seveda vse priznal, in tudi meni se je podrl svet, ko sem videl, kaj sem s tem naredil njej. Za nič na svetu je ne bi želel izgubit....jaz sem predlagal, da obiščeva terapevta, saj je ona zahtevala ločitev, jaz sem jo prosil, moledoval, naj ostaneva, da res ni vredno. Hvala Veroniki v Celju, da nama je takrat pomagala. Naj povem, da imam svojo ženo najrajši na svetu, življenje bi dal zanjo, in še danes mi je tako žal, ker me je takrat odneslo. To, da sem končal potem z ljubico, mi je bila prava odrešitev, še danes se videvava v službi, vendar se niti ne pogovarjava, ko jo gledam, si vsakič mislim, le kaj sem jaz videl na njej, da bi skoraj zapravil svoj čudoviti zakon. 100ljudi 100 čudi in ne me sedaj obosjat, da žene nisem ljubil in da sem bil v zakonu nesrečen. Otrok nimava, lahko bi enostavno odšel z mlajšo, brhko deklino, pa mi niti na kraj pameti ni padlo. Materialno preskrbljen in nič me ni zadrževalo v zakonu razen moje žene. Po dveh letih od končanja afere, lahko samo rečem, da je najin zakon dal čez neko bridko izkušnjo, postala sva močnejša in jaz sem se naučil postaviti meje, kje so zidovi okoli mene. Lahko trdim, da bom sedaj zvest do smrti.
Ras je, da na tem forumu ni uporabnikov, ki bi po prevari še prihajali sem gor, zato boste težko dobili njihovo mnenje, po moje so gor bolj prevarani in razočarani. Sem ravno sodelavcu v službi kazal (žena ga vara), kje so terapevti, naj si kaj prebere forum, kaj naj naredi, pa sem se odločil, da vam napišem teh nekaj vrstic. Parom, ki jim je po prevari uspelo vzpostaviti boljši odnos, ki jih je prevara bolj zbližala, gotovo tudi ni tukaj gor, se ukvarjajo drug z drugim in skupaj počnejo lepe stvari. In ni res, da kdor enkrat vara, vedno vara, jaz vem, da ne bom šel skozi to nočno moro nikoli več. Imam preveč rad njo (ženo) in sebe. Za ljubico pa mi je v bistvu vedno bilo vseeno.
Za zreli prevarant!
Zakaj ji pa prej nisi omenil terapevta? Zakaj pa prej nisi končal z tisto ljubico? Si imel tako raaaad svojo ženo da si šel k drugi, in če te ne bi zalotila, bi še VEDNO bil z njo! Jaka ljubav ja, ...
Dal zaleti se nekam ti in tebi podobni ki mislite samo na svoje dobro, ko pa voda steče v grlo ste pa ko politi cucki, bi pa laufali do terapevtov in vsega, prej pa lahko veselo varate, vam pa žena in terapevt in družina še na pamet ne pade!
Upam, da ti žena vrne, se čisto zna narediti, tega pozabila ne bo. Tudi če se dela da je vse ok, pozabila ne bo in če bo imela priliko, upam da ti vrne, da boš videl in na svoji koži občutil!
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 30.05.12 20:01.
jeznaa Za zreli prevarant!
Zakaj ji pa prej nisi omenil terapevta? Zakaj pa prej nisi končal z tisto ljubico? Si imel tako raaaad svojo ženo da si šel k drugi, in če te ne bi zalotila, bi še VEDNO bil z njo! Jaka ljubav ja, ...
Dal zaleti se nekam ti in tebi podobni ki mislite samo na svoje dobro, ko pa voda steče v grlo ste pa ko politi cucki, bi pa laufali do terapevtov in vsega, prej pa lahko veselo varate, vam pa žena in terapevt in družina še na pamet ne pade!
Upam, da ti žena vrne, se čisto zna narediti, tega pozabila ne bo. Tudi če se dela da je vse ok, pozabila ne bo in če bo imela priliko, upam da ti vrne, da boš videl in na svoji koži občutil!
..., ker je prevladal testosteron nad možgani, je bila večja moč v gatah!
jeznaa Za zreli prevarant!
..., ker je prevladal testosteron nad možgani, je bila večja moč v gatah!
... in večja moč v gatah je bistvena značilnost zrelih prevarantov. Ko sezorijo, varajo zrelo, brez da bi mislili kako pa kaj, tako je to, ja ja.
zreliprevarant Bom povedal svojo zgodbo, saj je Zanimame želela izjavo od varajočih in ne od prevaranih, kot je tukaj brati. Sem 12 let poročen, brez otrok, po cca 6 letih zakona sem se spetljal z mnogo mlajšo samsko sodelavko zgolj zaradi spolnih užitkov. Ne da jih doma ne bi bilo, bili so super, fantastični, ampak nekako je prilika nanesla in potem sva se občasno dobivala 3 leta. Vse in zgolj samo seks, nove lokacije, nekaj prepovedanega, adrenalin. Ves čas sem hotel z njo prekinit, saj sem imel grozno slabo vest, bil sem od tega že utrujen in ženska mi je bila v breme. Ampak, nisem znal končat. Naj povem, da se nikoli z jo nisem veliko pogovarjal, ji karkoli obljubljal, niti ji rekel, da jo imam rad ali kaj podobnega (saj jo v resnici niti nisem imel), imel sem jo zgolj za adrenalinski šport, če se grdo (ali pa realno) izrazim. Ko me je žena zalotila , sem ji seveda vse priznal, in tudi meni se je podrl svet, ko sem videl, kaj sem s tem naredil njej. Za nič na svetu je ne bi želel izgubit....jaz sem predlagal, da obiščeva terapevta, saj je ona zahtevala ločitev, jaz sem jo prosil, moledoval, naj ostaneva, da res ni vredno. Hvala Veroniki v Celju, da nama je takrat pomagala. Naj povem, da imam svojo ženo najrajši na svetu, življenje bi dal zanjo, in še danes mi je tako žal, ker me je takrat odneslo. To, da sem končal potem z ljubico, mi je bila prava odrešitev, še danes se videvava v službi, vendar se niti ne pogovarjava, ko jo gledam, si vsakič mislim, le kaj sem jaz videl na njej, da bi skoraj zapravil svoj čudoviti zakon. 100ljudi 100 čudi in ne me sedaj obosjat, da žene nisem ljubil in da sem bil v zakonu nesrečen. Otrok nimava, lahko bi enostavno odšel z mlajšo, brhko deklino, pa mi niti na kraj pameti ni padlo. Materialno preskrbljen in nič me ni zadrževalo v zakonu razen moje žene. Po dveh letih od končanja afere, lahko samo rečem, da je najin zakon dal čez neko bridko izkušnjo, postala sva močnejša in jaz sem se naučil postaviti meje, kje so zidovi okoli mene. Lahko trdim, da bom sedaj zvest do smrti.
Ras je, da na tem forumu ni uporabnikov, ki bi po prevari še prihajali sem gor, zato boste težko dobili njihovo mnenje, po moje so gor bolj prevarani in razočarani. Sem ravno sodelavcu v službi kazal (žena ga vara), kje so terapevti, naj si kaj prebere forum, kaj naj naredi, pa sem se odločil, da vam napišem teh nekaj vrstic. Parom, ki jim je po prevari uspelo vzpostaviti boljši odnos, ki jih je prevara bolj zbližala, gotovo tudi ni tukaj gor, se ukvarjajo drug z drugim in skupaj počnejo lepe stvari. In ni res, da kdor enkrat vara, vedno vara, jaz vem, da ne bom šel skozi to nočno moro nikoli več. Imam preveč rad njo (ženo) in sebe. Za ljubico pa mi je v bistvu vedno bilo vseeno.
Oh daj no nakladat, si tipični prevarantski brezjajčnik, brez trohice spoštovanja.
Nisi varal enkrat ampak 3 LETA, dragi moj in bi še danes, če te ne bi žena zalotila.
Tako zelo si jo ljubil da si moral od silne ljubezni še sodelavko obdelovat, ji 3 leta lagat potem pa na terapijo pelat. Kakšna ljubezen!!! Pokvarjeno do amena.
Eno ti pa priznam, preveč rad imaš SEBE, udobje, edino za to si pripravljen narediti vse, za vse ostalo vklučno z ženo ti dol visi.
Pa lahko pišeš kar češ.
In ne govori da ti je za ljubico bilo vseeno, ker ti ni bilo, z njo si se dobival 3 leta!! in se ne sprašuj zdaj ko jo vidiš, kaj si videl na njej, ker ti je dala kar si si želel in kar si hotel ti, zato je ne ponižuj ker je zadovoljevala tvoje potrebe enako kot žena, spoštuj jo in ne pluvaj po njej tu gor, ni ona kriva. pluvaj po sebi.
Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 01.06.12 14:51.
Ja tako je, ne pljuvaj po ljubici. Izkoristil si jo in sedaj se sprašuješ, kaj si sploh videl na njej. Veš kaj, sram te naj bo. Še danes bi jo naskakoval, če ti žena in terapevt ne bi uspešno spirala možganov. A ti veš kaj pomeni izraz sprani možgani? Namreč, to se je zgodilo tebi. Tvoja izpoved je tako pocukrana, da človek od nje dobi sladkorno. Žal imaš sindrom maminega sinčka.
Mene pa zanima vše mnenje:iz svojih izkušenj,imela se fanta leto in pol ,ki pa je seveda imel svojo punco,in ker se ni mogel odločit pri kateri bo sem tej njegovi punci povedala za najino vezo.
Zdaj seveda ta mladenič zvalil krivdo samo na mene in se ne pogovarja več z mano .Prosim za vaše mnenje?
Ženske - komentatorke te teme (z izjemo Tesse - do sedaj); obnašate se kot patetične hijene - iz vaši postov seva le jeza, zagrenjenost, razočaranje...in vse to stresate na mimoidočega zrelegaprevarnta, ki za prevare vaših partnerjev ni prav nič kriv in je s svojim postom zgolj ustregel avtorici teme, katere pa vaša mnenja očitno ne zanimajo. Zato bi lahko svoje frustracije pucale vsaj v svoji temi, če že ne s pomočjo kakega strokovnjaka za to področje.
Šeneodkritiprevarant Ženske - komentatorke te teme (z izjemo Tesse - do sedaj); obnašate se kot patetične hijene - iz vaši postov seva le jeza, zagrenjenost, razočaranje...in vse to stresate na mimoidočega zrelegaprevarnta, ki za prevare vaših partnerjev ni prav nič kriv in je s svojim postom zgolj ustregel avtorici teme, katere pa vaša mnenja očitno ne zanimajo. Zato bi lahko svoje frustracije pucale vsaj v svoji temi, če že ne s pomočjo kakega strokovnjaka za to področje.
Se zelo strinjam z zgoraj napisanim.Tudi jaz mislim, da je vaše napadnje malce patetično.pri večini zgodb prevaranih žena sem opazila, da se njihovi moški prav nič niso imeli namena truditi za zakon. Ko pa je bila prevara odkrita so jo zanikali,zanikali...dokler ve niste same pri "sebi" oprostile in zadeva se je ponovila.kar je še huje, nekatere točno veste, da vas možje varajo, pa raje kot da bi ga stem soočile, svoja trpeča čustva izlivate na tem forumu in napadate vse moške ki imajo več vesti in čustev kot vaši možje, torej prevaro priznajo in se kesajo. Se strinjam da je vsaka prevara grdo dejanje do ljubljene osebe. Ampak predalčkanje da so vsi prevaranti isti je prav smešno...Samo pokaže, da imate velike presodke v glavi. lp
Bom še jaz napisala svojo zgodbo. Bila sem prevarana. Imela sva krizo dolgi dve leti. In ko bi človek mislil,da sem vse svoje zamere prebolela,sem prevarala jaz. In odkrila kaj pomeni adrenalin po dolgem času. Potrebovala sem nekoga drugega,da spet začutim kdo sem jaz. Moj mož mi tega ni mogel dati. Ob njem sem imela občutek,ki sem ga tako sovražila ob prevari , in to je bil, da nisem dovolj dobra zanj. Tam pa je bil nekdo ki bi vse naredil zame.
Trajalo je dva meseca. Potem sem možu sama povedala. In afero prekinila. Tega ne bi storila nikoli več. Upam,da ne tudi on. Na nek način sva poravnala račune.:-)
Tolerance do prevar ljudje,ki opazujejo od zunaj - nimajo,čeravno varajo velika večina.
Ne varajo vsi. In definitivno ne bi rekla nikoli,da bom med njimi kdaj tudi jaz. Večinoma te v to pripeljejo določene življenske situacije. In nekdo se zna obrniti stran - drugi ne -tretji pa se šele nauči kako je reči ne. Večina pa,dokler varanje ni odkrito,to ne vzame za nekaj slabega. Potem ko vidi kako ljubljena oseba trpi - šele dojame kapaciteto bolečine. Jaz mojo prevaro še današnji dan ne gledam kot vračanje in vem da to ni bilo to- Gledam na njo kot na nekaj kar sem v tistem momentu potrebovala. Zase. In na nek način želela. Ni bilo samo zaradi seksa. Definitivno pa se v to ne bi spuščala nikoli več. Če kdajkoli še med naju zaide tretja oseba - zakon ne bo zdržal. In zato vem da rečem NE.
Evo,vam še moj pogled na prevaro.
Prevarant je prevarant, kakorkoli obrneš. Iz kateregakoli zrnega kota.
Varanje je varanje, ga je treba imenovati s pravim imenom, ne iskati neke nove fine izraze in razlage in opravičila in ne vem še kaj
v vsem tem pa se kaže predvsem zavest o dejanjih, ki niso človeka dostojna in beg pred resnico, odgovornostjo in nošenjem posledic.
Delamo napake, res je, ampak napaka ki se ponavlja ni več napaka, postala je navada, navada pa je železna srajca.
tako da, žal, prevarant ostane prevarant.
In žal nimajo ne čustev in ne vesti.
Ker če bi jih imeli tega kar delajo ne bi počeli.
Bi se zavedali kaj bodo s svojimi dejanji naredili.
Pa se ne. Še vprašajo se ne.
Zakaj? ker jim je prav figo mar za partnerja.
Joj ste navalile kot hijene....Pač je človek napravil,če temu lahko tako rečem napako in se soočil na ta način,da je poiskal strokovno pomoč.
Kaj je treba zdaj na vislice z njim?Tudi jaz nisem oz.se ne strinjam z skoki čez plot ampak vzrok je nekje in treba ga je poiskat.Določenim je pač lažje kot se soočit z težavami ali nezadovoljstvom doma poiskat to drugje seveda ni to način ampak takšni ljudje bodo vedno obstajali.
Je pa treba vedet,da sta za težave ali neko neenotnost potrebna vedno dva.Saj ne,da bi iskali izvor težav pri prevaranem ampak ima pa svoj delež v zvezi.
Lahko je biti pameten, če tega ne doživiš....v taki ali drugačni situaciji
Mogoče moja zgodba na kratko....
Poročena sem 20 let in se zelo mlada poročila. Mislim da sem imela dober zakon, verjela sem v družino, ljubezen, moža imela ves čas rada in predvsem verjela v zvestobo. Nikoli nikogar drugega nisem pogledala, niti pomislila ne, če me je kdo slučajno samo kaj poskušal osvajat, sem takoj naredila distanco in jasno dala vedeti, da iz te moke ne bo kruha....Vse sva počela skupaj....zelo sem se trudila za vse, da so oz. smo bili srečni.
Potem pa kot strela z jasnega....ugotovim, da me mož vara in to z prijateljico.
Nisem vedla kako naj reagiram, nikoli,nikoli si nisem mislila, da se mi bo to zgodilo.
Varanje sem obsojala, tako kot jih marsikatera ženska tuki....
Veliko sem razmišljala, najprej obtoževala sebe, da se nisem dovolj potrudila....scen nisem delala, zaradi otrok nisem hotla....čakala sem, tudi on ni najprej vedel da vem, čakala sem, da ga mine....pa ga ni, je kar trajalo nekaj časa, dokler nisem zdržala in mu povedala, da vse vem....
Med nama je od takrat velika praznina.....poskusila sem jo zapolniti, popraviti najin zakon....tudi on se kao trudi....ampak tega se ne da zbrisati, je še vedno med nama.....nekako ne moreva več priti skupaj.
Nikoli nisem pomislila, da bi se mu maščevala in mu vrnila prevaro....je pa prišla čez nekaj časa sama po sebi in sedaj počnem to kar sem prej najbolj obsojala....zdaj še jaz varam.
Vem da ni prav, vendar tudi ni bilo prav, da je on mene prevaral in zaradi tega sploh nimam slabe vesti....je pa bilo na začetku težko in sem rabila kar nekaj časa, da sem lahko to naredila.
Kaj naj si zdaj o vsem skupaj mislim? Ne vem, vem pa da se zarečenega kruha največ poje in nikoli ne reci nikoli, ker ne veš kaj te čaka. Za sebe mislim, da nisem nič kriva, ker nisem jaz začela in če me mož ne bi prevaral, če tega ne bi ugotovila, tega tudi jaz zdaj ne bi počela!!!!
So pa to težki čustveni pretresi....