Pozdravljeni!
Moja zgodba je sledeča... Z dekletom sva se po dobrih šestih letih zveze dokončno razšla. Bilo je precej boleče, vendar neizogibno, saj zadnje čase ni bilo več nobenega pravega zaupanja.
Malo podrobneje... Zadnjih 5 let sva živela skupaj. Sprva je bilo zelo lepo... Čeprav nisva živela v nekem izobilju, sva čutila, da sva srečna. Znala sva ceniti vse tiste malenkosti, ki ti polepšajo dan. Jaz sem delal kot učitelj kitare, ona pa je študirala. Nato se je odločila, da tudi ona malo zasluži, in se honorarno zaposli kot natakarica. Rekel sem: " O. K., če tako želiš, vendar pazi na svoj glavni cilj (študij)... Vse je bilo cool, spoznala je dosti folka in dobila nekaj novih prijateljic. Večkrat sem ji pomagal pospravljat ob zaključku dela in ona je to cenila. Na nek način sva bila kot eno. Znala sva živet eden za drugega in si vedno čustveno stala ob strani. Pri tem pa pazila, da se ne dušiva. Toda vsaka pravljica se (zgleda) enkrat konča in, na žalost, tudi najina...
Pred letom in pol pa sem začel opažat, da se je začela čustveno odmikat. Če sem jo prišel pozno zvečer iskat v službo, sem dobil občutek, da ji več ne ustreza moja prisotnost in, da ni vesela, ko me vidi. Tudi gosti lokala so začeli namigovat, da se nekaj dogaja. Jaz tega nisem jemal preveč resno, ker sicer dobro poznam gostilniške trače. Če sem jo pol kdaj kaj vprašal, je pa čist znorela...To much! Sm si mislu: O. K., verjetno se počuti užaljeno in mi pravi: A mi ne zaupaš več? Pridem drugič na kavo in opazim, da ji en gost mežika... Ajde naj bo, zajebancija. Pol spet drugič: Sej si ti od naše kelnrce? JA? Pa sej ti delaš v Mullerju, a ne? NE????? Pol spet drugič en: Pa pust že punci, da se še mal zdivja! In zraven zlobni nasmeški...
Pol spet drugič en pijan gost, tokrat njej: Sej vsega pa tud ne poveš fantu, a ne? To, da maš svojega serviserja...Takrat mi je pa že mal začelo prekipevat, sm se nisem hotel spuščat na njegov nivo... Sm jo pa doma kaj vprašal, in je že blo sranje.... Pa enkrat, ko sva šla skupaj v en lokal... Pravi njej ena punca: A to je pa tista, ki peca poročene moške! Moja pa se naredi, kot da nič ne sliši. Zelo mi je bilo čudno, da se ni nikoli uprla takim izjavam, če so bile vse laž... Potem pa še čudn odnos njenih kolegic, ko smo se videli... Ne vem, men se zdi normalno pozdravit z nekom, če ga poznaš. No, njim z mano ne, samo z njo... To ni tolk izraz nespoštovanja do mene, ampak predvsem do nje. Razen, če jim je ona slabo govori o meni... Sm ji enkrat reku, kakšne so to frendice? A sm jst komu kaj naredu? Ona pa meni, da jaz njih ne prenašam... Adijo pamet! Z mojim avtom je šla z njimi tudi po večkrat na dan na drink in nikol ji nism težil!
Potem sva se zmenila, da ne hodim več k njej v službo in si je takoj oddahnila! Zatem se je sama vračala iz službe, in včasih tudi uro in pol ali še kasneje po zaprtju lokala. Pride domov vsa slabe volje, se strese nad mano, pa gre spat. Večkrat sem se hotel mirno pogovorit, v čem je problem, sam ni šlo... Vedno se je izogibala pogovoru. Čedalje bolj sm čutil, da forsira nesporazume. Skratka, občutek sem imel, da to ni več ženska, ki jo poznam. Če sem jo direktno vprašal ali me sploh še ljubi, pa da itak, valjda... Opazil sem res velika nihanja v njenem razpoloženju. Tiste dneve, ko ni delala, je bila pa kar naenkrat dobre volje in čist frišna.
Nato sem začel opažat, da ima telefon zadnje čase stalno pri sebi, oz. na očesu. Poleg tega se je čudno obnašala.Takrat sem že čutil, da nekaj ne štima. Zato sem šel eno noč, ko je že spala, k njej v sobo in si ga mal sposodu, da pogledam, kaj se dogaja?
In itak... ŠOK... cel kup seksualnih sporočil skrivne simpatije. Njegovo številko je imela shranjeno pod imenom svoje kolegice, kot krinko. No, iz komentarev sem razbral, da gre za tipa, stranko iz lokala. Dopisovanje je trajalo vsaj en mesec. Pol pa uleti ona iz spalnice in začne vpit, kdo mi je dovolil, da brskam po njenem telefonu. Ja, to je bistvo vsega... Jst pa njej: Kdo je ta model in kaj se gresta? A mi nisi mogla direktno povedat, da nisi zadovoljna v zvezi, pa bi se usedla in pogovorila? Je to način? In pol se ona zgovarja, da ji je kao on težil, sm jebi ga, vidu sm tud njene SMS-e. Zakaj ga pa nisi takoj odrezala? In zakaj si ga skrivala pod ženskim imenom? Tud tle ni imela odgovora! Nisem imel sicer dokazov, da je z njim spala, ampak vedel sem kolk je ura. Lahko sem se samo vprašal, kaj bi sledilo? Ali pa že je... Namen je bil vsekakor jasen... Pol sva se naslednji dan dobila in se mirno pogovorila, da se razhajava, ker ni več zaupanja. Zvečer pa sva se spet slišala in oba jokala po telefonu. Nakar jaz, bedak, uletim do nje in ji ponudim še eno proložnost.... Big mistake!!!
Nekaj časa se je, zaradi lastnega sramu, obotavljala, pol pa da ja, če bom lahko šel preko tega... In že isto noč je bila spet pri meni. Naslednje dni jo je začela gristi vest in se mi je večkrat opravičevala, da me je tako prizadela. Jst pa njej, da bova to že premostila, če si res kaj pomeniva. Obljubila mi je, da se ne bo nikoli več ponovilo in, da bo zamenjala službo. Jaz pa verjel... No, potem se je najin odnos res malo popravil, na momente je bilo kot v starih časih... Včasih sem celo pomislil, da sva si očitno že usojena... Vendar sem se motil! Službe seveda ni nikoli zamenjala, čeprav je imela možnost delati v finem lokalu, za boljšo plačo in s krajšim delovnim časom. Ne, tam ni dovolj pozornosti strank do nje, pa ne moreš bit do pol dveh zjutraj na šihtu... Punca se v resnici ni prav nič spremenila, kvečjemu na slabše.... Še naprej na prvem mestu kolegice in gostilniška družba... Včasih sem moral celo hiteti z nakupom v trgovini, ker je bila damica zmenjena za naprej. Jaz pa prej nič vedel o tem. Če me je kdaj kaj zmotlo, pa je spet popizdila in vse po starem! Skratka, zelo labilno in nezrelo... Kot, da nismo v istem filmu...
Vedel sem, da tako ne more iti več naprej... Višek vseh spletk je bil pred dobrim mesecem, ko si je petkov in sobotin večer spet rezervirala za družbo s kolegicami. Pa ne zato... To me ni nikoli motilo, saj sem imel ponavadi obveznosti z bendom, pa sva šla malo kasneje skupaj ven. Tisti vikend pa sem imel prosto, ampak to nje ni zanimalo. Pol pa tisto glavno...
Kliče mene kolega, da jo je vidu malo pred polnočjo na bencinski črpalki... Vendar ne v najinem avtu, niti ne v avtu katere izmed kolegic, pač pa z nekom drugim. Ni minilo 10 minut, pa je že priletela domov...
Zatem pride kolega do mene na čik, ona pa nekam sumljivo živčna... počakal sem, da je odšel, pol pa sm se hotel mirno pogovorit o tem. Vprašam jo: Kako pa to, da nisi bila s svojim avtom?
Ona pa: Ja, šli smo kot družba z avtom od kolegice... In sem nekako sprejel njeno razlago (z velikim sumom, seveda). Čez par dni pa jo vprašam: Kakšne barve avto pa ima kolegica? In je usekala čist mim! Takrat sem vedel, da spet laže... in ji to tudi povedal. Pol pa ona spremeni izjavo in trdi, da se je peljala s tipom, vendar, da je bila še kolegica zraven! Spet laž! Kolega mi je prisegel, da jo je videl samo in da se je delala, da ga ne pozna, ko je stal zraven avta in jo pozdravljal...
Par dni sva še bila skupaj... V zraku je bila napetost, pogovor ni več gladko tekel. Ko je prišla en večer domov, sem ji rekel, da ji ne morem več zaupati, ker mi noče pojasniti kaj je bilo? Zakaj si pustila svoj avto v lokalu, kjer delaš in šla z drugim avtom naprej? Vendar ne s frendicami. In mi pravi: Ne morem ti pojasniti... Sama je spredvidela, da je njene igre konec. Zato se je odločila, da dokončno odhaja, saj ji ni vredno vztrajat, če ji pa ne zaupam. Kako lahko zaupam nekomu, ki mi stalno laže v obraz in se pri tem močno zapleta in jeclja, kar sicer ne... No, predlagal sem ji, da počakava še nekaj dni, da se čustva malo poležejo...
In res je... Nato pa jo vprašam: Ali me imaš še rada? In pravi da ja, vendar da zdaj ne vidi več nobene prihodnosti za naju.
Sem si mislu: Aja, zdaj pa ne vidiš več prihodnosti, ko sem te spet zalotu.
Dva tedna pred tem sva se namreč še pogovarjala o naraščaju, ko zaključi faks.
Jaz pa njej: Ja, če ne vidiš nobene prihodnosti, zaka si potem še tukaj? In ona meni:
A me boš zapeljal domov? Jaz pa njej hladno: Ni problema, če tako čutiš! In sem jo, brez cirkusa... Bilo je težko, ampak tudi sam enostavno več nisem videl druge poti... Dost mi je bilo teh igric...
Naslednji dan sva se slišala in dogovorila, da ostaneva kao frenda! Čez nekaj dni pa greva s fotrom v bližnji lokal na kavo in ne boste verjeli, kdo se pripelje mimo.... Ona in njen skrivni ˝prijatelj˝ v popolnoma istem avtu, kot ga je opisal moj kolega. Kakšna slučajnost? Ko sta naju zagledala, sta takoj odpeljala naprej. In ona kao ni varala... Čez par dni sem jo poklical, da naj pride po svoje stvari...
Pošteno povem, da težko prebolevam vse to... Ne toliko, ker nama pač ni bilo usojeno, ampak zaradi načina, na kateri sva se razšla... Saj veste, občutek popolne izdanosti! Prvi teden po koncu zveze nisem mogel ne jesti ne spati. Pol pa se začneš spraševat, koliko let si živel v laži in podobno... Vsakič, ko se se zbudim, pomislim, da so to le grde sanje. Ali pa sem umrl in sem v peklu. Velika sreča zame, da imam ljubečo družino in prijatelje, ki mi stojijo ob strani v teh težkih trenutkih... Ne vem, kaj lahko še boli bolj, kot če te izda oseba, ki si ji tolk zaupal in ti je bila vse... Bila mi je vse...
Vsekakor pa bom lahko šel kot človek mirno naprej, ker sam nisem nikoli varal in ne bom. To mi je tudi ona obljubljala na začetku... kakšna ironija. Zakaj je enim tako težko povedat, da jih kaj moti, pa probata rešit ali pa se prijateljsko razideta, če ne gre drugače. Po moje predvsem zaradi egoizma, neke samopotrditve in adrenalina. Varalice seveda upajo, da jih ne dobiš...
Fora je v tem, da če je ne bi kolega takrat videl in me opozoril, bi pa še naprej prihajala k meni spat, me gledala v oči in še naprej igrala vlogo zveste punce... Ali pa drugače, če bi jaz molčal o tem, kar sem zvedel. Nekdo, ki ima čisto vest, pač ne pobegne kar tako, ampak ti dokaže, da se motiš. Pol bi pa jaz šel na kolena in prosil odpuščanja.
Zakaj bi se trudil ohranjat zvezo, če čutiš, da partner nikakor ne more biti iskren... S tem samo podaljšuješ lastno agonijo. In vedno zaupaj INSTIKTU! Ta nikoli ne laže in nas popelje do resnice, pa če ta še tako boli... Srce morda ne vidi, čuti pa še kako...