Nezvestoba - varanje

Strokovna pomoč posameznikom, ki se soočajo z nezvestobo v partnerstvu in imajo s tem povezane težave. Kaj je nezvestoba med partnerji, zakaj do nje pride, ali je mogoče hkrati in vzporedno ljubiti dve osebi? Kako se lahko spoprimemo s težavami in kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozile našo partnersko zvezo? Kaj je zvestoba?
Moderatorka: mag. Klementina Sambolić, Zakonska in družinska terapija

mož me je prevaral in se zaljubil

avatar nixy 06.04.12 19:11
Nikoli si nisem mislila ,da bom kdaj rabila pomoč na tem forumu. Prosim, da mi svetujete oz. pomagate z nasveti. Še vedno sem v šoku in bom najbrž pisala nekoliko zmedeno. Poročena sva že petnajst let in imava dva najstnika Pred kratkim sem odkrila ,da me je mož prevaral..To je tudi priznal. Z ljubico naj bi imela razmerje tri mesece,z njo naj bi spal samo dvakrat. Problem pa je v tem ,da se je zaljubil vanjo in mi je to tudi priznal. Bila sem in sem še vedno zelo prizadeta. Obljubil je ,da se ne bo več videval z njo in ji to tudi povedal saj hoče rešiti najin zakon ?? Ljubica je poročena z majhnim otrokom. Razumem ,da je hudo kar na enkrat prekiniti z ljubljeno osebo ,vendar ali je to res prava ljubezen ali samo zaljubljenost in bo čez čas minilo. Priznal mi je ,da jo še vedno pokliče in ona njega. ,da ne more kar prekiniti ker mu je hudo (večkrat se je tudi zjokal )Do sedaj sem ,ga vedno tolažila , da bo še vse v redu in da ga razumem. Sedaj mi je prekipelo. Enostavno ne morem več. Tolažim njega ,ki trpi zaradi zaljubljenosti ,na sebe pozabljam. Še vedno ,ga imam zelo rada im bi mu prevaro tudi odpustila .Bojim se ,da sem ga že izgubila. Še vedno pa se mi ni opravičil kar je storil. Hočem ,da preneha stike z njo .Ali hoče preveč? Ali vršim prevelik pritisk naj. Vsakič ko se spreva nama je potem žal. Tudi seksava normalno, še bolj pogosto. Na koncu oba jočeva. Ne vem več kaj storiti.Pomagajte.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 08.04.12 16:45
No viš, celo normalno seksata in to celo bolj pogosto? Potem imajo morda tisti prav, ki pravijo, da nezvestoba tisto doma, karkoli že to je, vse skupaj samo še pojača?

Če te prav razumem, ga ti tolažiš, ker je zatrapan v neko poročeno, ki ima majhne otroke, z njim intezivno seksaš, da bi dokazala, da to počneš bolje od katerekoli druge v bokih migajoče konkurence, ga včasih prav milozvočno posiš, naj si te opraviči, drugič vršiš na njega nekakšne pritisk, verjetno med seksom, naj pretga stike ono drugo, on pa tega noče?

Oooo! To stanje zna potrajati še mnogomnogo let. Ne da se pomagati, ne na ta način, da z njim pospešeno seksaš in da družno dvoglasno jokcata, buuuuhuhuuuu. Po moje to tvoj točno ve. Zakaj bi jo pustil in se ti opravičil, če ni nujno? Kaj se mu pripeti v nasprotnem primeru, po seksu z čez plot skakajočo z majhnimi otroki? Nič, bolje, še dodatni pogostejši seks s tabo. Kaj je lepšega od tega sranja? Ti je to všeč?

Ne bi ti za spremebo udarila po mizi in postavila kak ultimat ali rok izvedbe projekta, spakirala njegove kovčke in jih postavila pred vrata, vrata pa zaklenila, da se zaleti vanje, ko se vrne iz osvajalskih pohodov? To bi zagotovo pospešilo razpret situacije, da se ne vleče na leta... Garantiram ti, da se bo pričel pogovarjati in pogajati. Takrat mu pokaži, da si ti, ženska, večji dec od njega in mu daj zadnjo, amapk res zadnjo možnost, da to končno postane tudi on! Evo ti nasvet.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kaj se greš 08.04.12 21:58
Poglej po tem forumu, izredno veliko je napisanega na tvojo temo in tudi glede tega, kako dolgo se to zna zavleči. Mislim, da so vsi scenariji navedeni, na žalost so si vsi bolj ali manj podobni. Preberi!

Si slepa ko kura in sklepati tudi ne znaš. Torej če je zaljubljen v drugo potem v tebe definitivno ni! Zakaj sploh seksaš z njim, kaj ga siliš v to? Zakaj mučiš njega in sebe? Kaj bi rada dokazala?
Seksa s tabo, misli na drugo! A misliš, da ga bo kar čez noč minilo, se pa krepko motiš, to zna trajati in trajati leta in leta. Če ne s to ljubico pa s kakšno drugo. Že tisočkrat dokazano.
Pa četudi boš udarila po mizi ga zaljubljenost ne bo kar tako minila. Kriv je on, ker je prekoračil mejo. Če imaš živce in potrpljenje potem pač čakaj, čakaj in čakaj, mogoče boš dočakala, če ne prej, pa vsaj takrat ko bo star in nemočen ter bo potreboval tvojo pomoč. Pa vmes ne pozabi na otroke!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar plosk plosk 09.04.12 10:14
za marinca.
pa še nekaj, če moški koga ne cenijo, so to ultra razumevajoče ženske, ki namesto njih opravičujejo in kao razumejo njihovo brezjajčno vedenje.
človeško je, da se človek zaljubi tudi ko je poročen. Ker ima tudi zgornjo glavo, pa se vedno odloči kaj bo s tem naredil.
Če bi te vsaj malo malo spoštoval, ti ne bi jokal v objemu po seksu.
Če bi se ti vsaj malo malo spoštovala, bi mu pa tudi postavila malo višjo ceno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ian 09.04.12 12:23
To, kar ti je napisal Marinec je edini pravi nasvet, ne glede na to, kakšen bo končni razplet!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena*zvezdica 09.04.12 13:14
hm....tole mi je precej poznano...tako se je začelo tudi pri nas in trajalo 7 let, seveda me ni varal samo z eno, vsake toliko je zamenjal ravno takrat, ko sem jaz mislila da zdaj nama bo mogoče pa le uspelo, no po vseh teh letih mi je prekipelo in sem šla....ampak rabila sem 7 let, se raje ne spomnim, kako sem upala, da se bo vse uredilo, jokala, prosila, ja sex vedno bolj pogost, vedno boljši in ko pogledam nazaj, vse ena sama laž. Težko boš živela z vsem tem, ampak ne bom ti rekla da končaj, sama boš morala priti do tega, žal. Upam, da ne boš rabila toliko let kot jaz.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maritka 09.04.12 19:03
Marinec ti je odlično napisal kaj storiti. Pri teh stvareh moraš biti odločna in zajebana. Kot prvo pa nehaj seksat z njim. Tip te je totalno ponižal s prevaro, zdaj pa se še sama daješ v nič, ker mu strežeš spredaj in zadaj. Udari po mizi, da bo videl, da misliš zares in da ne mora pometati s tabo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nixy 09.04.12 19:07
Pozdravljeni marinec,
Hvala za nasvet ,čepravi malo grob.Nekaj imaš seveda prav.Čeprav se mi zdi ,da sama nisem tako močna oseba ,da bi mu pokazala vrata - že zaradi otrok seveda.Tudi sama finančno nebi zmogla naprej in on to ve.Sem mu pa v jezi to že predlagala vendar mi je dejal ,da se nazaj ne bo vrnil več.Ostajam ponižana naprej in čakam kaj prinese čas.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena*zvezdica 09.04.12 20:42
pa čakaj, vedi le to, da gre življenje mimo tebe....tudi jaz sem mislila da nisem sposobna živet sama z otroki in s tem me je držal v šahu, ampak se da. Ne bomo te prepričali, ti si se že odločila in boš čakala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 10.04.12 09:11
nixy, zakaj sploh prosiš tule za nasvete, če jih ne misliš upoštevati in se ne ceniš?

To je sedaj nasvet številka dve, samo zate, nixy. Počakaj, kaj ti bo prinesel čas, čakaj deset let, petnajst let ali več in ne stori popolnoma nič. Predvsem, ne delaj nič na krepitvi svoje samozavesti, spoznavanju sebe, osvobajanju od soodvisnosti in finančni ali kakršnikoli drugi neodvisnosti. Ostani cunja, po kateri se sme hoditi. Bodi lepo tiho, skrajno ponižna, kot so te učili ali si imela vzgled od svojih staršev in bodi še naprej prisrčno ponižana, tišči glavo v pesek kot nojevka, zatiskaj si oči in ušesa, pusti mu popolno svobodo, medtem ko on skače čez plot in če se mu zahoče, naj te medtem, ko ti tiščiš glavo v pesek in jo držiš visoooooko v zrak, še tebe vsake toliko od zadaj. Nekateri moški potrebujejo natanko take ženske, pa ne le ene, več njih istočasno. Za cel kurnik. To jim takooooo paše!

In pod nobenim pogojem ne smeš uporabljati izdelkov firme L OREAL PARIS!! Ker se ne ceniš. To je samo za one druge, ki se cenijo. Te bo ta, sedaj tebi na kožo pisan milozvočni nasvet, razveselil, al še ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ločevalka 10.04.12 10:13
Dokler boš razmišljala samo o tem, kako ne boš zmogla in saj gre mogoče samo za prehodno zaljubljenost, ne moreš najti rešitve in videti luči na koncu predora. Ko boš začela razmišljati, kaj narediti in kako uspeti tudi v samostojnem življenju, se ti bodo začele kazati različne možnosti.

Trenutno se obnašaš podobno, kot ko otrok pokvari igračo. Ponavljaš mu, da ne sme delati tako in tako z igračo, ker jo bo takoj pokvaril, on ne posluša in jo seveda pokvari. Potem pa v jok in obup. In starši, namesto da bi ga pustili, da vse skupaj preboli, mu hitro kupijo novo igračo, saj mu je vendar tako hudo. To zdaj ti počneš s svojim možem. Prižigaš mu zeleno luč za to, da te bo še kdaj prevaral ...
Utiraš tudi pot, da bo do tebe počasi začel čutiti prezir, saj mu boš kot prvo samo obliž med njegovimi avanturami, kot drugo pa živi dokaz njegove šibkosti. Čustva so drugje, telo je pri tebi - vedno znova popusti in seksa s tabo, čeprav bi raje objemal eno drugo. Zato joče po seksu, ker se počuti izdanega, ponižanega, šibkega, ne zato, ker bi mu bilo karkoli hudo. ... V njem se bo kopičila zamera in prezir In ko bodo otroci odšli od doma in ne bo več prič, bo začel grdo ravnati s tabo. Ne boš ne prva ne zadnja.

Naj tole svojo zaljubljenost preboli sam - naj si najame stanovanje za en mesec in tam tuli od bolečine. Naj razmišlja, kaj si želi in kako vidi svojo prihodnost. Ko/če bo pa spet zdrav in bo vedel, kaj hoče, boš pa ti razmislila, ali mu boš dala še eno priložnost.

Ti si vtaknila glavo v pesek in upaš, da bo šlo vse skupaj mimo, ne da bi ti bilo treba ukrepati. Olajšanje, če ga boš dočakala, bo po mojem samo prehodno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moja izkušnja 10.04.12 10:32
Nixy, tudi pri meni se je zgodilo enako (17 let zakona, dva otroka) pred letom dni. Ni enostavno, kot bi se dalo sklepati od nekaterih "horuk" nasvetov tukaj gori. Svoje opravijo šok, razočaranje, strah pred prihodnostjo, bolečina zaradi otrok ... in tudi tvoja. Ne moreš kar prekiniti in reči: adijo!, čeprav si prizadeta, ponižana, ranjena. Moj nasvet je: pozabi za nekaj časa na ponos, vzemi si čas in se poskušaj korak za korakom osamosvojiti, tako čustveno kot materialno. Dobro premisli vsak korak. Na prvem mestu naj bodo tvoja prihodnost in prihodnost tvojih otrok, potem šele vse ostalo. Zdrži! Možu pusti, da sam rešuje svoje probleme. Meni je hudo, ker vidim, da tudi on trpi - ampak se počasi ohlajam in oddaljujem in čutim, da prihaja čas, ko mi bo vseeno, če gre ... Kopriva ne pozebe, Nixy, in me ženske smo v težkih situacijah pogosto veliko močnejše in notranje trdnejše kot moški. Želim ti pogum in potrpljenje!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena*zvezdica 10.04.12 11:13
Boljše ne bi mogel napisat.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tessa 10.04.12 14:53
Navedeno
nixy
Nikoli si nisem mislila ,da bom kdaj rabila pomoč na tem forumu. Prosim, da mi svetujete oz. pomagate z nasveti. Še vedno sem v šoku in bom najbrž pisala nekoliko zmedeno. Poročena sva že petnajst let in imava dva najstnika Pred kratkim sem odkrila ,da me je mož prevaral..To je tudi priznal. Z ljubico naj bi imela razmerje tri mesece,z njo naj bi spal samo dvakrat. Problem pa je v tem ,da se je zaljubil vanjo in mi je to tudi priznal. Bila sem in sem še vedno zelo prizadeta. Obljubil je ,da se ne bo več videval z njo in ji to tudi povedal saj hoče rešiti najin zakon ?? Ljubica je poročena z majhnim otrokom. Razumem ,da je hudo kar na enkrat prekiniti z ljubljeno osebo ,vendar ali je to res prava ljubezen ali samo zaljubljenost in bo čez čas minilo. Priznal mi je ,da jo še vedno pokliče in ona njega. ,da ne more kar prekiniti ker mu je hudo (večkrat se je tudi zjokal )Do sedaj sem ,ga vedno tolažila , da bo še vse v redu in da ga razumem. Sedaj mi je prekipelo. Enostavno ne morem več. Tolažim njega ,ki trpi zaradi zaljubljenosti ,na sebe pozabljam. Še vedno ,ga imam zelo rada im bi mu prevaro tudi odpustila .Bojim se ,da sem ga že izgubila. Še vedno pa se mi ni opravičil kar je storil. Hočem ,da preneha stike z njo .Ali hoče preveč? Ali vršim prevelik pritisk naj. Vsakič ko se spreva nama je potem žal. Tudi seksava normalno, še bolj pogosto. Na koncu oba jočeva. Ne vem več kaj storiti.Pomagajte.

Draga nixy, nihče si ne misli, da bo kdaj prevaran, a zgodi se lahko vsakemu. Razumem tvojo stisko, vem tudi kako zelo si razvrednotena. Zato "marinec" so tvoje obsodbe, kako se ne ceni v tem trenutku, povsem neprimerne, čeprav resnične.
Oba z možem sta v stiski, tebi se je zrušil svet, moža pa obvladuje testosteron. Toliko kot si ti želiš, da se to ne bi zgodilo, si on želi, da ga nikoli ne bi "prijelo", a oboje je v tem trenutku nedosegljivo.

Ti sama še vedno toneš proti dnu, z vsakim dnem ti je huje, oprijemaš se sleherne bilke upanja, da se popravlja, sleherne minute bližine, nato spet omahneš v brezno. Nixy, to je popolnoma naraven proces ob spoznanju prevare. Zdrsniti moraš do tiste točke nespoštovanja sebe, ponižanja, da se bo v tebi prebudila JEZA. Kakorkoli je jeza negativno čustvo, v tem primerju je pozitivna, daje ti moč, energijo, da zmoreš tisto, česar si v tem trenutku še ne predstavljaš. A doživela jo boš, brez skrbi. ne bo videti lepo, bo pa zdravilno zate. Če jo začutiš, ji dovoli, da vzplamti! Jeza ti bo pomagala, da se boš branila, zaščitila pred samodestruktivnim vedenjem in takrat BOŠ ZMOGLA postaviti ulitmat! Pomagala ti bo, da se boš znova začela spoštovat, takrat se te mož ne bo smel niti dotakniti, kaj šele, da bi z njim spala. Takrat boš na mizo vrgla karte, da se bosta lahko začela pogovarjat, da boš znala zahtevati in takrat bo tudi mož vedel, da še kako resno misliš. Potem ne bo več njegovega joka in samousmiljenja, takrat bo dobro vedel, kaj mu je storiti. Ti pa ne boš več trpela, četudi se bo odločil, da gre (kar ne verjeamem). Ko znova začutiš notranjo moč, jeza izgine, stvari, ki si jih v jezi postavil na pravo mesto, pa ostanejo (npr. pogoji).

Tebi pa svetujem, da počasi začneš ubirati korake k popolni samostojnosti, veliko bolje se boš počutila v svoji koži, predvsem pa ti bo samostojnost dala moč samospoštovanja.

Toplo vama priporočam, če sta finančno sposobna, da se odpravita do svetovalca. Kljub pomoči bosta oba morala skozi boleč proces, svetovalec je lahko samo pomoč, da proces skrajša in da vaju nauči, kako slišati drug drugega.

Veliko moči in sreče ti želim!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar badubadu 10.04.12 16:31
marinec, tale zadnji odgovor me je spravil v smeh :)
na glas sem se smejala
sebi seveda
ker sem bila pred 4 leti sama ta ženska, ki je reševala moža iz depresije
zaradi izgubljune ljubezni, s katero me je prevaral...
in po tistem je samo še veliko bolj manipuliral z mano, jaz pa sem bila prepričana,
kako si bom še bolj zaslužila njegovo ljubezen...

no, pa me je rešila partnerska terapevtka, ki je bila v bistvu namenjena njemu...
ona mi je pokazala, da sem jaz tista, ki lahko kaj spremeni

tako, da danes lahko uporabljam L OREAL
in se cenim
ker sem zmogla prekiniti ta odnos kljub trem otrokom, za katere sem menila,
da jim nikakor ne smem vzeti očeta
nekatere ženske smo pripravljene marsikaj požreti, ker so nas v otroštvu tako naučili
da smo pridne in ubogljive, da je to edino prav in edino vredno ljubezni
jaz sem potrebovala 20 let, da sem spoznala, da ni nujno, da sem vedno vsa razumevajoča
in da vedno ugajam
zdaj predvsem ugajam sebi, tako kot še nikoli
Nixi, poskusi, zelo dober občutek je, ko dovolj zrasteš za tak korak
predvsem boš morala zgraditi na sebi in se naučiti imeti rada sebe
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eh, eh 10.04.12 20:20
Nixy še ne bo dojela, kaj ji želiš povedati, Marinec, ker še ljubi svojega moža. Še ne ve, da ljubi podobo, privid svojega moža, kakršen si želi, da bi bil. Kajti resnica je drugačna. Ampak tudi ta njena ljubezen bo počasi ugašala, ker bo počasi dojemala, da za dober zakon ni dovolj, če ljubi samo ona. Če bo za to potrebovala 15 let, pač bo. Mož je ne ljubi, še rad je nima, še več, popolnoma nič mu ne pomeni, le za to mu je dobra, da jo lahko zaničuje in manipulira z njo za njegove bolane igrice. Zato je potrebno pustiti času čas, bolj ko bo tekel, bolj bo ugotavljala, da je tepka (mnogo solz bo prelitih) in bum, nekega dne bo spoznala, da je konec tudi njene ljubezni do njega. Takrat bo pa on skakal do platfona in jo zmerjal, da ga itak nikoli ni imela rada, kajti če bi ga imela, bi morala prenašati njegove bolane igrice še naprej, tako je pa itak ničvredna (ker se točno zaveda, da jo ima v šahu zaradi njene finančne odvisnosti od njega, ja, pa še otroci bodo spoznali, da njena družina razpada zaradi nje, ker se je uprla!)
To so grobe igre, Nixy, Marinec ti je pravzaprav vse to povedal zelo nežno napram temu, kar te čaka.
Ja in to je najhuje - pogledati resnici v obraz. Resnica je lahko kruta.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aknalb 11.04.12 14:01
nixy, če je tvoje prepričanje tako, da ti ne moreš narediti nič in da boš samo čakala, potem sploh ne vem zakaj nas tukaj sprašuješ za nasvete, če jih pa itak nočeš razumeti?

Jaz razumem, da ti je hudo in da te boli in verjamem, da trpiš, vendar moraš sama pretehtat koliko časa si še sposobna tako trpeti.
Otroci niso izgovor, ker če pred otroci igrata zaljubljena starša, bosta otroka to slej kot prej ugotovila in takrat bo za njiju še slabše. Razumem, da čez noč ne moreš spremeniti življenja, mišljenje, čustvovanja, vendar je fajn pretehtat minuse in pluse.
Nekako imam občutek, da se tvoj mož še zmeraj dobiva s to punco, če ne, se še bo, ker jo kliče.
Imam občutek, da te mož ne spoštuje dovolj in te ima ujeto v kletki. Ve, da ne boš šla zaradi finančne stiske in to je njegova moč na tabo.

Resno razmisli o tem, ali res misliš biti žrtev v tej igri.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anitka111 11.04.12 17:39
Nixy...kot ti je svetovala ze tudi "moja ikušnja"...tako te razumem, da ne bi mogla bolj. Moja popolnoma enaka zgodba 1,5 leta nazaj.
Imava otroke se v osnovni šoli, zelo navezani so na oba. Imel je tudi kratko zvezo z vezano, sicer ne poročeno žensko, v katero se je tudi zelo zaljubil. Na začetku je bil meni tudi sok, konec sveta .... Ne vem sicer od kje sem imela moč, ker sem ga se zeljo ljubila (sedaj ti povem, da se sčasoma to zgubi...čeprav ga imam še vedno rada) ampak sem zelela takoj ločitev in delitev premozenja...nisem pa imela srca, da bi ga vrgla iz stanovanja, ker ni imel v tistem ptrnutku kam...saj ga je ljubica pustila takoj, ko je zvedela, da jaz vem!
Potem se je pa začela kalvarija; postopki pri odvetniku, csd-ju...pogovori z otroci ...in najhuje, tudi jaz sem ga tolazila, ker je bil zelo prizadet, ker ga je pustila. Namesto, da bi jaz imela nekoga, ki tolazi mene sem jaz njega....

Sedaj ti povem tako, zaradi otrok sva se odločila, da ostaneva v istem stanovanju, razumeva se veliko bolje kot prej, samo odnosi so se ohladili....prijateljsko je ok, ostalo me je minilo...in to spoštuje.
Pustiva si vsak svoje zivljenje, kadar je potrebno za otroke kaj uedit se dogovoriva, pa tudi na izlet, in mogoce krajsi dopust greva/gremo skupaj....na ta dolgega pa vsak posebaj....
Trenutno nama odgovarja tako...kar ti pa polagam na srce:
- ne misli na druge in delaj samo tisto kar si zelis
- pozabi na ego
- kar je dobro za tebe je dobro...neglede na to kaj bi okolica naredila
- zivis samo 1x, ne pozabi tega nikoli!
Meni so se odprla nova vrata v svet in nikoli....NIKOLI...ne zelim biti več poročena,
v zvezi z veseljem, poročena ali pa bog ne daj lastnina nekoga pa nikoli več!

Srečno ti želim, bo bolje obljubim!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ženska 11.04.12 20:56
Resnična ljubezen -
se nikoli ne ozira drugam,
ne skače čez plot,
ne pozna nezvestobe.
In blagor tistim, ki jo imate in zaupate vanjo.
Takšna sreča je neprecenljiva in le redki doživijo njen dotik.
Nezvestoba, pomeni konec resnične ljubezni.
Potem se vsak odloči sam, ali nadaljuje to zgodbo, igra popolnost.
Ali zbere pogum in zapusti ta "lažni" svet. Zaživi na novo.
In izjave, da se par po prevari še bolj poveže, še bolj ljubi, to je zame laž.
V to ne verjamem. To zame ni resnična ljubezen. Je igra.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Vedež 11.04.12 22:18
Kako že gre tisto...življenje je igra svet je pa oder?
No kakor koli že...idealnega zakona ni,so pa odrekanja in kompromisi.
Tudi če so si ljudje zvesti še ne pomeni da je vse idealno in popolno.
Je pa zvestoba sigurno vrlina za katero se splača truditi!
Nič ni samo po sebi umevno,tudi partnerstvo ne,to kar seješ to žanješ.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 12.04.12 09:10
Navedeno
nixy
Pozdravljeni marinec,
Hvala za nasvet ,čepravi malo grob.Nekaj imaš seveda prav.Čeprav se mi zdi ,da sama nisem tako močna oseba ,da bi mu pokazala vrata - že zaradi otrok seveda.Tudi sama finančno nebi zmogla naprej in on to ve.Sem mu pa v jezi to že predlagala vendar mi je dejal ,da se nazaj ne bo vrnil več.Ostajam ponižana naprej in čakam kaj prinese čas.

Čas ti ne bo prinesel ničesar, popolnoma nič od tega, o čemer ti sanjaš, dekle mlado.

Čas ti bo odnesel vse. Postavil te bo na dno. Zabil te bo ob poden. Vse to je potrebno, da se boš zbrihtala in se začela pobirati.

Verjameš?

Lahko seveda ta vmesni čas (deset, petnajst, dvajset let...) preskočiš in potegneš sedaj poteze, ki jih boš vlekla takrat kot povsem samoumevne in nujne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tarantela 16.04.12 18:31
Postaviti ultimat je edina prava stvar. In razjasni mu par stvari.

Ni prevaral samo tebe, ampak tudi otroka.

To, da se je zaljubil je navadno sranje. Nekaj takega ne obstaja. Človek ti je nekaj obljubil zdaj se pa naj zresni in se začne obnašati odraslo in naj naredi to, kar je prav. Naj konča tisto razmerje in naj ga povsem izbriše iz svojega življenja. Če tega ne zmore, potem je očitno res neodrasel in pravi otrok, ne glede na to, koliko je star.

Ni res, da se zveza po prevari ne da nadaljevati. Seveda, če se o tem primerno pogovoriš in postaviš par pogojev.

Naj se zaveda, da ne bo izgubil samo tebe, ampak tudi otroka. Ker, če sta najstnika, bosta razumela to.

Spravi se k sebi in ga spomni naj naredi to, kar je prav. Konča tisto in se zresni.

Lp, TarantelaPopravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal ElenaKecman ob 17.04.12 13:03.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Boom 17.04.12 13:30
Navedeno
Tarantela
Ni prevaral samo tebe, ampak tudi otroka.

No, to me pa zelo zanima kako naj bi tudi otroka prevaral.

Navedeno

To, da se je zaljubil je navadno sranje. Nekaj takega ne obstaja.

Ja, veš, nekatere poveže skupaj tudi zaljubljenost in ta se zgodi samskim in lahko tudi vezanim v določenih situacijah. Treba je pač razumet, da niso vsi takšni, ki želijo partnerja zato, ker jih črviči po maternici.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar neenaaa 18.04.12 10:13
Nixy, ti kar prerokujem; ZAPUSTIL TE BO. Še vsak zaljubljenec je prej ali slej to storil, saj svet vidijo skozi rožnata očala. Ostaja vprašanje časa, koliko tega bo še zdržal ob tebi in otrocih ter koliko časa bo na očeh imel ta krasna očala. Zaljubljenost mine…
Če pa se slučajno motim, pa vajin zakon ne bo NIKOLI VEČ uspešen. Zakon brez zaupanja ( zaupala mu ne boš nikoli več ), poln dvomov ( vedno boš dvomila vanj ) in brez ljubezni ( po vsem opisanem te ne ljubi več - zanj si samo tolažba ) ne more funkcionirati.
Pa še to; zmogla boš - jaz sem ostala sama z dvema otrokoma ( najstnikom in novorojenčkom ) in sem zmogla, pa mi ni bilo lahko. Prvo so na plan udarila čustva ( bolečina, jeza, žalost... ), potem pa še finančna nestabilnost ( bivši me je zelo jezil s preživnino, moja plača pa je skromna ). Na koncu sem se naučila, da se tudi z malim da zelo lepo živeti - ni vse v materialnih dobrinah, največja sreča so trenutki, ki jih preživljamo skupaj z otroki. Postala sem močna oseba, v tem času sem veliko naredila za sebe.
Danes imam novega partnerja, ki nas ima nas tri zelo rad ( upam, da tako ostane ). Sicer za sebe vem, da ne bom nikoli več ljubila, ampak imam tega partnerja rada iz vsega srca. Pa tudi zaupam mu bolj tko, a se popravljam - čas je tisti, ki celi rane, bledi spomine in pomaga odpuščati.
Verjemi, da se bodo stvari uredile tudi tebi, vsaka stvar potrebuje svoj čas.

Želim ti, da čim prej prebrodeš vse nastale težave.
Srečno !!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tarantela 18.04.12 15:11
Boom, to kar si napisal/a ne gre skupaj (nekateri se pač zaljubijo ampak niso z nekom zato, ker so zaljubljeni- jih črviči?). Torej to potrdi to, da je zaljubljenost ena bedarija, ki slej ko prej mine. Za to, da boš ostal z nekom se odločiš.

In kaj ima veze z otroci? Gre za družino in navadno stvari, ki jih naredi en član vplivajo na vse ostale. Sicer pa, očitno prevaro razumeš drugače.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar OMG 19.04.12 00:27
Kakšna pa je veza nastala iz ultimatov?!!! Srečna že ne.
Vsaj na eni strani ne.
Tistemu ki je pa ultimat postavil in ga je drugi sprejel se pa sigurno fajn zdi, da je njegova obveljala...Veliko povedanega o samozavesti in egu in ljubezni.

No kjer je varanje ni spoštovanje ne ljubezni ne ega
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 19.04.12 11:59
Navedeno
OMG
Kakšna pa je veza nastala iz ultimatov?!!! Srečna že ne.
Vsaj na eni strani ne.
Tistemu ki je pa ultimat postavil in ga je drugi sprejel se pa sigurno fajn zdi, da je njegova obveljala...Veliko povedanega o samozavesti in egu in ljubezni.

No kjer je varanje ni spoštovanje ne ljubezni ne ega

Ljubezen ni naravna danost.

Je med drugim tudi stvar zavestne odločitve za popolno zvestobo eni osebi, kar zaljubljenost niti približno ni in ne more biti, saj je zaljubljen človek bitje z zoženo zavestjo, torej delno v nezavesti, kot zadrogiran narkoman ali opit alkoholik, razlike so res minimalne.

Postavitev ultimata pomeni nagel razplet zadeve, povezane z varanjem in ima lahko za posledico troje;
- varalica lahko sprejme ultimat in se odloči za zvestobo, sledijo obiski terapevta obeh vpletenih, odkritje vzrokov in odprava vzrokov varanja in postavitev temeljev za sanacijo in sanacija odnosa, vse to je uporabno zgolj v paketu;
-lahko ne sprejme ultimata in prisrčno odide, in še ena vmesna pot je običajna in to je;
-obljubiti nadaljno zvestobo s figo v žepu in nadaljuje varanje na bolj prefinjen način v stilu, kot ilegalci razni leta 43.

Prvo naredijo le redki (možno pa je), drugo naredijo tisti, ki jim je doma resnično nevzdržno in so našli partnerja, ki je pravo nasprotje nekompatibilnemu, osovraženemu partnerju doma ali se jim zgolj zdi, kot da je pravo nasprotje (prvo je redkost, zdi se jim pa prav pogosto vse dotlej, dokler se jim droga zaljubljenosti ne razkadi, razkadi se jim pa ziher prej ali slej) in tako je v praksi najpogostejša tretja možnost, enkrat, dvakrat ali večkrat ponovljeno in odkrito varanje, vse dokler se prav vse ne razleti na koščke in ni kaj nazaj sestavljati. Pa še tedaj včasih ni konec preskakovanja pri najbolj soodvisno usklajenih.

Če v sebi varalica čuti še kaj in če je v njemu volja, je tudi pot in bo sprejel ultimat, šel skozi opisano v paketu sanacijskih ukrepov skupaj z njo in postal in ostal odslej njej zvest.

Če ne čuti ničesar več, naj spoka. Odločitev je v njegovih rokah. Ultimat je ulimat.

Če bo obljubljal nadaljnjo večno zvestobo s figo v žepu, ampak če ne bo istočasno pokazal volje do obiska terapevta!, ipd., če mu paket ukrepov ne bo všeč!!, če se ne bo zares potrudil spremeniti!!!...., potem gre za to zadnjo, najpogostejšo in najslabšo možnost. Čas bo pokazal, kaj od tega je res. Drugega testa ni. V tem primeru bo ona odprla čez čas novo temo z enako vsebino. Nick lahko za vsak slučaj v tem primeru kar obdrži. Če pa bo ona vmes sita njegovih preskokov plota, naj mu prisrčno spoka kovčke TAKOJ ob naslednji ponovitvi in ga postavi pred vrata. Več kot eno ponovitev skoka čez plot je pa res neumnost prenašati, mar ne? To zdržijo le zelooo redke in še tiste so izjeeemno redke, tako imenovane odvisnice od odnosov, ki potrebujejo zdravljenje odvisnosti, kjer se naučijo kronični varalici lepo in pravilno spakirati kovček in kam ga postaviti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Boom 19.04.12 15:49
Navedeno
Tarantela
Boom, to kar si napisal/a ne gre skupaj (nekateri se pač zaljubijo ampak niso z nekom zato, ker so zaljubljeni- jih črviči?). Torej to potrdi to, da je zaljubljenost ena bedarija, ki slej ko prej mine. Za to, da boš ostal z nekom se odločiš.

Zaljubljenost res črviči, vendar če črviči v maternici, ja potem imaš prav, je res bedarija oz. gre po vsej verjetnosti za fiktivno čustvo, ki bo zbledelo takoj, ko bo maternica zadovoljena. Isto velja za ljubezen. In takrat postane partner samo nekaj, kar pač pride prav oz. pač mora bit, ker je nujno potreben kamenček v mozaiku, brez katerega slika izgubi ves svoj smisel.

Ampak partnerji ponavadi pač nočemo biti samo kamenčki oz., ko že toliko damo na poštenost in iskrenost , naj se ta izkaže že takoj na začetku. Recimo: takoj je treba razčistiti. da potrebuješ samo semenodajalca in očeta za svoj zarod, in ne da mu pred ustvarjanjem družine daješ občutek, da kakšen dedec je, ki te zadovolji prav na vseh področjih (tudi na tistih, do katerih ti je pravzaprav bolj malo). Temu se načeloma reče prevara in če se potem ta zgodi še tebi, vendar v drugačni obliki, ja potem je pošteno tudi pri sebi iskati del krivde.

Navedeno

In kaj ima veze z otroci? Gre za družino in navadno stvari, ki jih naredi en član vplivajo na vse ostale. Sicer pa, očitno prevaro razumeš drugače.

Otroci pri tem trpijo točno toliko kolikor to dovolita starša. Na žalost pa marsikomu od obeh pridejo prav kot orožje ali obrambni ščit proti drugemu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ulti mat 19.04.12 23:13
Z ultimati si ne povrnemo ljubezni, ki naj bi bila osnova vsake veze.
Si le zagotovimo dosedanji način življenja in zunanjo podobo.
Ker če nekomu ni mar zate, te vara, te bo mar po ultimatu kar imel rad?
Z terapijami nekoga prepričevati v ljubezen, ki je očitno ni, na nek način prosjačit za njo?
Ljubezen je ali pa je ni,
varanje sigurno ni izraz ljubezni, je največji dokaz odsotnosti ljubezni, torej je ni.
In če je ni, je ni moč dobiti na noben način.
No igralci jo znajo ob vsakem času zaigrati ko to pač rabijo.
In varalice so dobri igralci.
Posebej, če imajo dobre soigralke.
Vključno z družbo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kvazi rešitve - ultimat-izsiljevanje 02.05.12 22:47
Z ultimati si ne povrnemo ljubezni, ki naj bi bila osnova vsake veze.
Si le zagotovimo dosedanji način življenja in zunanjo podobo.
Ker če nekomu ni mar zate, te vara, te bo mar po ultimatu kar imel rad?
Z terapijami nekoga prepričevati v ljubezen, ki je očitno ni, na nek način prosjačit za njo?
Ljubezen je ali pa je ni,
varanje sigurno ni izraz ljubezni, je največji dokaz odsotnosti ljubezni, torej je ni.
In če je ni, je ni moč dobiti na noben način.
No igralci jo znajo ob vsakem času zaigrati ko to pač rabijo.
In varalice so dobri igralci.
Posebej, če imajo dobre soigralke.
Vključno z družbo.

Se podpišem pod čisto vsako besedo, oh kako je vse to zelo res.

Ljubezen (tudi zaljubljenost) - le kaj je to? Je to dogovor? Je to danost? Se jo da narediti? Kaj to sploh je? Se jo da prepoznati? Se jo lahko izsili?
Odgovor: To je več nivojsko ujemanje (kompatibilnost) z drugo osebo tako psihično kot fizično, in sicer na duhovni, čustveni in razumski sferi, pogojeno s fizično (telesno) privlačnostjo.
Tako nekako bi bila približna definicija.
Pa poglejmo varanje. Tisti, ki je prevaral ter na ta način našel in prepoznal ljubezen, bo verjetno storil vse, da bo tudi z njo zaživel, ne glede na to, kaj kdo poreče in kaj si kdo misli, ne glede na poprej ustvarjene materialne dobrine. Sledil bo klicu svojega srca in razuma. Odkrito se bo pogovoril s partnerjem ter si življenje zastavil na novo.
Potrebno je vedeti in upoštevati, da vsi osebki ne varajo zaradi "kompletne" zgoraj omenjene definicije, torej zaradi ljubezni kot take, temveč zgolj za popestritev svojega "dolgočasnega" življenja in zaradi prisotnega adrenalina.
Obstajajo tipi, ki ves čas lovijo in skačejo na okoli, pri takih ultimat za nekaj časa zaleže. Se potuhnejo, ljubico dajo na "ignor", bog ne daj, da se je revica mimogrede slučajno zaljubila. V tem primeru vsekakor profitira (zmaga) žena, žal ne za dolgo. Ljubica sprevidi, da iz te moke ne bo kruha in se raje umakne. Tipček se je itak za nekaj časa nasitil ter tudi naveličal ljubice, ko se pa bodo razmere umirile, pa bo šel znova na lov. Medtem pa se na vse mile viže dobrika ženi in jo navija okoli prsta ter igra skrbnega in pridnega moža in očeta. No to je samo eden izmed scenarijev, vendar verjetno najpogostejši. Ja ultimat, vsekakor ultimat, pri takšnih strahopetcih to vsekakor zaleže. Sprašujem pa žene, kaj imajo od takšnega tipa, a se res čisto nič ne cenijo, navsezadnje tudi okolica vse to vidi in spremlja, da ne govorimo o otrocih. No in potem priromajo pisma na ta forum z naslednjo vsebino:
Smo srečna in navzven uejena družina, nič nam ne manjka, vendar.......mož vara...........prosim pomagajte........
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 07.05.12 11:04
Navedeno
Kvazi rešitve - ultimat-izsiljevanje
Z ultimati si ne povrnemo ljubezni, ki naj bi bila osnova vsake veze.
Si le zagotovimo dosedanji način življenja in zunanjo podobo.
Ker če nekomu ni mar zate, te vara, te bo mar po ultimatu kar imel rad?
Z terapijami nekoga prepričevati v ljubezen, ki je očitno ni, na nek način prosjačit za njo?
Ljubezen je ali pa je ni,
varanje sigurno ni izraz ljubezni, je največji dokaz odsotnosti ljubezni, torej je ni.
In če je ni, je ni moč dobiti na noben način.
No igralci jo znajo ob vsakem času zaigrati ko to pač rabijo.
In varalice so dobri igralci.
Posebej, če imajo dobre soigralke.
Vključno z družbo.

Se podpišem pod čisto vsako besedo, oh kako je vse to zelo res.

Ljubezen (tudi zaljubljenost) - le kaj je to? Je to dogovor? Je to danost? Se jo da narediti? Kaj to sploh je? Se jo da prepoznati? Se jo lahko izsili?
Odgovor: To je več nivojsko ujemanje (kompatibilnost) z drugo osebo tako psihično kot fizično, in sicer na duhovni, čustveni in razumski sferi, pogojeno s fizično (telesno) privlačnostjo.
Tako nekako bi bila približna definicija.
Pa poglejmo varanje. Tisti, ki je prevaral ter na ta način našel in prepoznal ljubezen, bo verjetno storil vse, da bo tudi z njo zaživel, ne glede na to, kaj kdo poreče in kaj si kdo misli, ne glede na poprej ustvarjene materialne dobrine. Sledil bo klicu svojega srca in razuma. Odkrito se bo pogovoril s partnerjem ter si življenje zastavil na novo.
Potrebno je vedeti in upoštevati, da vsi osebki ne varajo zaradi "kompletne" zgoraj omenjene definicije, torej zaradi ljubezni kot take, temveč zgolj za popestritev svojega "dolgočasnega" življenja in zaradi prisotnega adrenalina.
Obstajajo tipi, ki ves čas lovijo in skačejo na okoli, pri takih ultimat za nekaj časa zaleže. Se potuhnejo, ljubico dajo na "ignor", bog ne daj, da se je revica mimogrede slučajno zaljubila. V tem primeru vsekakor profitira (zmaga) žena, žal ne za dolgo. Ljubica sprevidi, da iz te moke ne bo kruha in se raje umakne. Tipček se je itak za nekaj časa nasitil ter tudi naveličal ljubice, ko se pa bodo razmere umirile, pa bo šel znova na lov. Medtem pa se na vse mile viže dobrika ženi in jo navija okoli prsta ter igra skrbnega in pridnega moža in očeta. No to je samo eden izmed scenarijev, vendar verjetno najpogostejši. Ja ultimat, vsekakor ultimat, pri takšnih strahopetcih to vsekakor zaleže. Sprašujem pa žene, kaj imajo od takšnega tipa, a se res čisto nič ne cenijo, navsezadnje tudi okolica vse to vidi in spremlja, da ne govorimo o otrocih. No in potem priromajo pisma na ta forum z naslednjo vsebino:
Smo srečna in navzven uejena družina, nič nam ne manjka, vendar.......mož vara...........prosim pomagajte........

Ljubezen ni enaka zadeva, kot zaljubljenost.

Kdor jo enači, živi v hudi zmoti in v tej zmoti sprejema odločitve v svojem življenju, odločitve, nimajo trdnih temeljev in imajo hude posledice za vse vpletene in prizadete.

Življenjsko pomembne poteze je potrebno vleči potem, ko zaljubljenost mine, je rekel Košiček. Potrebno si je vzeti čas. Če potem, ko zaljubljenost mine, vzklije prava, zrela ljubezen, je le ta edini temelj za nekaj, kar ne mine. Ljubezen je vedno tudi stvar tudi odločitve, torej, razuma in nima povezave z zaljubljenostjo, razen te, da se lahko rodi na podlagi zaljubljenosti /lahko pa se ne rodi/.

Tisti, ki je prepoznal zaljubljenost, kot je opisano v zgornji definiciji /kjer je napačno enačena z ljubeznijo/ in na podlagi te zaljubljenosti, ki je zgolj iluzija, vlekel napačne poteze, ki nimajo nikakršne podlage v ljubezni, niti v razumu, kot je napak ugotovljeno zgoraj, pač pa zgolj v čustvih, kemiji, občutkih, /opojnih sredstvih, ki prežemajo človekovo telo na podlagi prijetnih čutnih signalov/..., je v hudih težavah, ko se mu iluzija zaljubljenosti razblini v nič, ko zvodeni, izgine, ko ne vidi več megleno, pač pa jasno in nepotvorjeno, ko ni več temeljev, na podlagi katerih je bila vsa struktura postavljena in vse njegove odločitve sprejete in so bile zato morebiti napačne. Ko se vse to sesede samo vase, za vsem tem ne ostane - nič, ni več ne zaljubljenosti, ne naklonjenosti, ne podobnosti, ne dopolnjevanja, ne večnivojskega ujemanje (kompatibilnosti) z drugo osebo tako psihično kot fizično, in to ne na na duhovni, ne na čustveni in niti na razumski sferi, ni več fizične privlačnosti, niti skupnih interesov, ne razumevanja niti spoštovanja in niti sledu ljubezni... Da, tak bo sledil klicu opojne kemije in svojega srca in nikakor razuma, to je pravilno povedano. Težko njemu v tem primeru, ko iluzija izgine, razen, če ne gre za nekoga, ki se drogira z varanjem, namesto drogo ali alkoholom. Isto ga zadene, sekira se pa ne, ko mine, ampak poišče novo tarčo...

Ultimat je bil mišljen kot svarilo, naj tak vendar izklopi iluzijo takoj, naj vklopi za trenutek razum in poišče sled prave ljubezni, če še obstaja in če to zmore storiti. Kot bi svetoval opitemu alkoholiku in zadrogiranemu drogerašu, naj trezno premisli... Če obstaja sled ljubezni, naj se odloči zanjo in ne za fatamorgano. Če ne obstaja, naj vsaj ne vleče napačnih življenjsko pomebnih potez pod vplivom opojnih sustanc v krvi, v stanju zadogiranosti, kar zaljubljenost v bistvu je. Naj počaka na streznitev in se potem odloči. Še najbolje pomaga potunkati glavo v vedro mrzle vode /prispodoba/. To je bilo mišljeno pod ultimat. Kdor želi razumeti, naj razume.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kakorkoli že 08.05.12 00:10
Kjer je varanje ljubezni ni.
100%
Tunkanje in ostale streznitvene metode so primerne v času pred odločitvijo za varanje.
Saj se čuti v odnosu, če je pravi, če ni, ga pa tako ne bo nikoli, nekako se pač zaključi.
Ali z ločitvijo, ali z mižanjem ali s podrejanjem/plazenjem.

Zreli ljudje se ne zaljubljajo. Ker ljubijo.
Ker ljubijo, ne varajo.
Če varajo ne ljubijo
Ker ne ljubijo, se zaljubljajo
5,6 puta u roku od tri minuta :)))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kr neki kr tk 08.05.12 07:24
Samo dvakrat je spal z njo. Res? Pa daj si ne meči peska v oči... In to ti je neka tolažba?
Ne moreš od njega ker si finančno nezmožna... Res? Ali nisi dovolj samozavestna, da udariš po mizi greš in zahtevaš kar pripada tebi in otrokom? Pomoje bo tole zadnje kar držalo.
Tvojemu možu pa čestitke, da si je našel eno, ki mu vse odpušča in hodi za njim kot "kura brez glave"...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pandora1 15.05.12 11:34
Nixy,
ribariti v kalnem se po mojih izkušnjah ne obnese. Eden od najboljših nasvetov o odnosih, ki sem ga kdajkoli dobila, pravi, da je včasih potrebno tvegati odnos, da ga lahko rešiš. Če ga nisi pripravljen tvegati, potem namreč počasi umira.

Ne pravim, da ga postavi pred vrata, če tega nočeš narediti. Ampak osebno mislim, da pri eni stvari bi bilo smiselno tvegati: Ne moreš reševati enega odnosa, če nisi popolnoma pri stvari. In nisi popolnoma pri stvari, če si z eno nogo v drugem odnosu. Ob branju tvojega sporočila se mi dozdeva, da je tvoj mož sicer rekel, da bi rad rešil zakon, vendar hkrati vzdružuje razmerje z drugo žensko. Glede na nastalo situacijo je verjetno zelo težko reševati zakon. Sama govoriš o tolažbi, joku. Torej ni lahko, ne za tebe, ne za njega. Vendar on nosi to odgovornost, da se mora odločiti, s katero bo. Zares. In ta odločitev zajema tudi odločitev, kateri se bo odpovedal. Obojega hkrati ne more imeti. To mu moraš povedati. Pa ni ga treba siliti, da se mora odločiti danes. Naj si vzame čas za premislek in ko se odloči, naj bo to zares. Če se bo odločil zate in za vajino družino, boš vedela, da je to to in sčasoma bo vajin odnos postal moćnejši. Če se bo odločil za ljubico, boš vedela, da v bistvu ni bil nikoli pripravljen (ali pa dovolj močan), da bi prekinil z njo, in da se je le zgodilo prej, kar bi se lahko.

Vse to se lahko z njim pogovoriš na miren način, brez groženj in ultimatov. Povej mu, kaj sta skupaj zgradila in kaj imata. Povej mu enostavno, da si na začetku mislila, da lahko tako zdržiš, da zdaj pa vidiš, da ne moreš. Da se počutiš ponižana, žalostna, negotova in da ti njegovo zagotovilo, da bi rad rešil zakon, ob tem da vzdržuje odnos z ljubico enostavno ni dovolj. Da ga ljubš, da želiš ostati z njim, ampak le, če si on to res želi in če je pripravljen sprejeti vse potrebne odločitve in se potruditi, da bi spet obnovil ta odnos s teboj. On s teboj, ne ti z njim.

Ne verjamem, da nisi močna oseba. MIslim, da je večkrat potrebno več moči, da ostaneš in preživiš nekaj takšnega, kot da spakiraš kovčke. In tudi se mi zdi, da si tako močna, da jemlješ tudi del njegovega bremena. Morda tu delaš napako. On se je zmotil, on je naredil napako, on jo mora popraviti, ne ti.

Ali z ljubico seksa, kako pogosto je z njo spal, se mi zdi popolnoma marginalno vprašanje, s katerim se jaz sploh ne bi ubadala, čeprav seveda to najbolj boli. Prav tako preostala vprašanja, npr. o tem, ali vidva imata spolne odnose. Postavi sebe na prvo mesto. Če si jih želiš imeti, jih imej, če si ne želiš, jih ne imej. Pa ga ni treba grobo zavračati. Le povej, da ti je težko.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar razočarana 40 10.06.12 17:26
nixy,kok si pa stara? Doživela sem isto situacijo,ampak ti povem da se ne splača čakati... dej si v glavo ,da te ni vreden niti pogledat ne pa sexat ...pač se je zaljubil v drugo in s tem se moraš sprijaznit,ker čene kasneje ti bo žal.Raje živi svoje življenje in uživaj tudi ti....Ne dovoli si ,da se ti za hrbtom posmehuje....ne sexaj več znjim,ker to je sam slabše zate,res je kot ti drugi praviji sexa stabo misli pa na drugo..........S TEM PREKINI IN NE DOVOLI DA SE IGRA Z TVOJIMI ČUSTVI.......ZAČNI SE CENITI!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Vedež 11.06.12 16:59
Nixi, bodi partnerica svojemu partnerju ne pa mamica..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lucidna 03.09.13 22:35
Navedeno
ulti mat
Z ultimati si ne povrnemo ljubezni, ki naj bi bila osnova vsake veze.
Si le zagotovimo dosedanji način življenja in zunanjo podobo.
Ker če nekomu ni mar zate, te vara, te bo mar po ultimatu kar imel rad?
Z terapijami nekoga prepričevati v ljubezen, ki je očitno ni, na nek način prosjačit za njo?
Ljubezen je ali pa je ni,
varanje sigurno ni izraz ljubezni, je največji dokaz odsotnosti ljubezni, torej je ni.
In če je ni, je ni moč dobiti na noben način.
No igralci jo znajo ob vsakem času zaigrati ko to pač rabijo.
In varalice so dobri igralci.
Posebej, če imajo dobre soigralke.
Vključno z družbo.

Podpis!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar trdna 17.10.13 09:21
Tudi jaz sem v enaki situaciji. Mož se je zaljubil v svojo sodelavko mlajšo, nima otroka tudi nima želje po njih svojih saj tako mi je rekel. Midva pa imava 8 let, 5 let, ter 10 mesecev stare otoke. NIsem družinski človek mi je dejal. V njo sem zaljubljen kot vate nisem bil nikoli mi je rekel. BOLI, BOLEČE, toda jaz sem ga postavila čez vrata, otroci so pri meni, vložila tožbo za ločitev, kajti on si je v tem času ustvaril premoženje, izobrazbo jaz pa v bistvu deklica za vse. Otroka večja nekaj razumetamali pa se dejansko ne zaveda, meni se srce para ko mu ga dam za uro ali dve. Ker po mojem si ga ne zasluži, ker ga tudi krivi, da se je zaljubil.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katz 14.12.13 05:44
ops, trdna, ti nam nekaj skrivaš! Morda si pa bila preveč trda, ne vem zakaj mi tako deluješ, oprosti, če se motim, a izjava, da še si urice s svojimi otroki ne zasluži... še ga nisi prebolela oz. njegove odločitve. Da ga nisi "odstavila" po rojstvu tega otrokeca, al otrok ni njegov, oz. od kod povezava, da je otrok kriv?
Otroci bodo zraven premoženja (ki mu boš ga na račun otrok spipala), rabili tudi stik z očetom. Pa še nekoč bodo izvedeli obe plati iste zgodbe, morda bodo celo isti vzorci...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kiara* 21.05.14 00:42
Pozdravljeni!

Nihče si ne želi biti prevaran,sploh pa ne takrat,ko je sam prepričan,da trdno sedi v svojem sedlu na svojem ujahanem konju.
Pa ravno takrat največrat grdo in nepričakovano pademo iz sedla,katerega se držimo in oklepamo,kot hudič križa.
Trdi pristanki in hude bolečine skoraj nikomur ne prizanašajo.
Še posebej pa boli,če se partner v svojo ljubico zaljubi in jokca še sam ne ve za kom.Za ljubico ali zato,da še žene ne izgubi.Mislim,da gre v bistvu za ene vrte zmedo v psihi.Seveda,si vsak vse razlaga po svoje in kaj hitro se čustvena oseba ,kot si ti znajde v vlogi tolažnika.Namesto,da bi ti bila deležna tolažbe z njegove strani,jo daješ ti njemu.Imaš dvojno izgubo energije,svoje in njegove.Si žrtev na kvadrat,on ne bom rekla,da ne trpi,samo tega nisi kriva ti.

To naj predela on sam,samo ni prav,da se z njo sliši ali videva,ker tega odnosa potem ona dva nikoli ne bosta zaključila,seveda če ima namen ostati s tabo.Gre za eno vrsto njegove sebičnosti,ker nate bolj pozablja,nisi mu toliko pomembna,kot ona.Kot razumem,tudi ona ima doma zasedeno posteljo,kar oteži situacijo tudi z njene strani.

Ne stoj ob strani,ampak zahtevaj v tem kaotičnem položaju jasne cilje in pogled zase in ne odstopaj od njih niti za milimeter!Ne bodi na čakalni listi,po domače povedano udari po mizi in zahtevaj zase spoštovanje in ljubezen,če je ni,pa reci lepo Adijo!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sindi 22.05.14 17:17
Lahko seveda ta vmesni čas (deset, petnajst, dvajset let...) preskočiš in potegneš sedaj poteze, ki jih boš vlekla takrat kot povsem samoumevne in nujne.
Prav ima Marinec, preskoči ta cas....Jaz ga nisem in sem čakala leta in leta....In sedaj ko sem že stara že čez petdeset let vlečem te poteze, ker so nujne, res nujne. To pa nam pokaže naše telo. boš čakala tako dolgo? Ne bodi neumna, ne bodi neumna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne bo se spremenil, verjemi mi, ne bo. Sama sem pred leti to dajala skoz, v upanju, da se ne bo več kdaj ponovilo, pa se je. V tej drugi puberteti se spet vnamejo in zatrapajo, da je joj in ponavadi v veliko mlajšo. In kaj se ti lahko zgodi? Zapustil te bo zaradi mlajše, lepše, bol seksi, razumevajoče...in oh in ah...
Kaj pa ti? Nemočno boš opazovala vso situacijo in si samo želela, da tega kretena nisi pustila prej.
Moj nasvet ti je, da ga postaviš za nekaj časa pred vrata, naj sam objukuje svojo nesrečno ljubezen. Veš mogoče se bo zgodilo, da bo ugotovil, da je sploh ne ljubi, da ljubi in pogreša tebe.To bo lahko ugotovil šele, ko bo brez tebe. Bodi odločna, nepopustliva, postavi ultimat... Verjemi, da imajo moški to radi, šele to jih strezni. Tisto jokcanje, pomilovanje, božanje...Ma kje, največje napake, ki jih delamo, oz. sem jih delala. Ko je meni prekipelo, ko sem zaropotala, ko je videl da gre zares, so se stvari v hipu spremenile. A žal, so se po več kot desetih letih spet ponovile. In spet boli, pa sem mislila, da ne bo, pa mislim, da boli še bol.Ker ko se mi je to zgodilo pred več kot desetimi leti, sem bila lepa, postavna, z vsemi možnostmi, da si ustvarim novo družino.Sedaj pa sem že starejša gospa, sivih las, ....Zato , ne čakaj, tako kot sem čakala jaz.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bibabuba 23.05.14 00:26
Navedeno
nixy
Pozdravljeni marinec,
Hvala za nasvet ,čepravi malo grob.Nekaj imaš seveda prav.Čeprav se mi zdi ,da sama nisem tako močna oseba ,da bi mu pokazala vrata - že zaradi otrok seveda.Tudi sama finančno nebi zmogla naprej in on to ve.Sem mu pa v jezi to že predlagala vendar mi je dejal ,da se nazaj ne bo vrnil več.Ostajam ponižana naprej in čakam kaj prinese čas.

Veš kaj, vem, da misliš, da ne boš mogla sama naprej. Verjetno te bolj mučijo finance kot kaj drugega (pa nič slabega ne mislim). Itak, da rabiš denar, saj moraš preživeti sebe in otroke!
Ampak ti povem to...čakala boš in čakala in zbirala pogum tako dolgo, da si bo itak on že vse splaniral in bo tebe brcnil "v rit". In ko boš z danes na jutri ostala sama z otroki, ker bo odšel k svoji ljubici (to bo ziher naredil, če se je zaljubil) boš prisiljena preživeti in verjemi mi ZMOGLA BOŠ! Ženske smo močne in preživimo marsikaj! Verjemi! Govorim iz izkušenj. Zato pa ti prej brcni njega v rit, ker si te ne zasluži, ti pa njega ne. Bolelo bo, ampak čas pozdravi vse rane. Vem!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sindi 24.05.14 10:21
Ker sem bol nova na forumu, pa me zanima nekaj. Ker je Nixy to zapisala pred dvema letoma,mi pa o tem še sedaj pisarimo in debatiramo. Kaj se je sedaj v teh dveh letih zgodilo.
Sta ostala skupaj, ali je šel.
Bilo bi fajn zvedet, kakšen je bil razplet ali pa se še sploh ni kaj razpletlo.

Ko nekdo prosi za nasvet in ga dobi, je prav, da se potem čez čas oglasi , da zvemo, kako se je odločil..

Nixy javi se!!!! Zanima me!!!!!!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar metuljcica01 02.06.14 15:02
Berem te vaše nasvete, pa nisem še zasledila da bi povedali samo bistvo. Mož je nima rad! Morda je nikoli ni imel, morda je izginilo s časom. Tukaj ni več ljubezni - the end!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 minus 16?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.
Na vrh