Nezvestoba - varanje

Strokovna pomoč posameznikom, ki se soočajo z nezvestobo v partnerstvu in imajo s tem povezane težave. Kaj je nezvestoba med partnerji, zakaj do nje pride, ali je mogoče hkrati in vzporedno ljubiti dve osebi? Kako se lahko spoprimemo s težavami in kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozile našo partnersko zvezo? Kaj je zvestoba?
Moderatorka: Elena Kecman, transakcijska analitičarka – svetovalka, dr. Veronika Seles, psihoterapevtka
preveč vsega

kako naprej - ne morem

27.02.12 12:54
Težave v zakonu so normalne. Nič ni idealno, ampak... ko se vmeša tretja oseba pa .....

Torej - pred dvema letoma čustvena prevara - če povzamem moža - gola zajebancija. Ampak, na srečo pravi čas odkrita z moje strani (slučajno), drugače ne ve, kaj bi bilo. Od takrat je v meni rana, ki se ne pozdravi - nezaupanje, ne verjamem mu niti osnovnih stvari.
Sedaj ponovno - ne tako hudo sicer, ampak ista oseba, pa še ena zraven (ki je že takrat tudi bila kar v oči padajoča - klici tudi po več kot 20x na dan, dolgi pogovori,... - vse službeno (ja, pa ja da)
No, sedaj sva ob enem izmed pogovorov (ne kreganja) prišla do meni težave. In sicer - naj mu verjamem, da z nobeno žensko nebi nič imel, ker je sramežljiv, ga je strah, da se nebi obnesel..... Ne zato, ker bi imel mene rad, ampak- skrbi ga on, ne jaz in družina.
Mene ima za samoumevno (sam povedal), da ve, da se name lahko zanese. Se mi zdi, da je zakon obsojen na propad, ker enostavno nima odgovornosti, se ne zaveda kaj je zvestoba, ampak gre samo zanj, za njegove potrebe. Ker vem, da je na besedah zelo dober, in ko nekaj spije tudi pogumen mu ravno človek ki ga pozna ne bo verjel, sploh ob vseh preteklih dejanjih do sedaj.
Dve mi delata sive lase - ena taji (čeprav sem ji predložila dokaze), tako se mi dalje niti ne da ubadati. Sicer pa - to niti ni moja pristojnost. To bi moral mož, če bi mu bilo kaj do mene. Pa izgleda da osnovnega spoštovanja ni do mene, če dopušča to, ter še podpira in podžiga (prijazen, ustrežljiv,.. )No, lažem - je rekel (povedal "revicama, ki ga nadlegujeta"), da ima sedaj zato doma pizdarijo, da jaz norim. Res se mi ne da z njim ubadati, ampak - družina je v razsulu. Otroci neobvladljivi, jaz nezaupljiva, njega tako cele dneve ni, vem da čutijo, da nekaj ni OK:
Kaj narediti???
bila na istem, sedaj srečnoločena

Re: kako naprej - ne morem

27.02.12 14:39
Stopi po ločitvene papirje ali pa po tablete kar veliko si jih naberi, ker se bo stvar še ponavljala.
srečno
Cvet 

28.02.12 10:32
Najprej sestavi sebe, potem šele boš sposobna stvari uredit.

Mislim resno . najprej ti, potem pa korak za korakom vse ostalo.

Če mene vprašaš, nimata skupne prihodnosti.
KOt da bi sebe poslušala. Jst imam čisto isti problem. Kljub vsemu pa bi rada zvedela resnico, da se potem odločim za končni korak. Problem je v tem k ga imam zelo rada, čutim pa da je odmaknjen, sex imava odličen ampak vse drugo škripa. Pravi da je kriv stres v službi....Ko greva z otroci na izlet se mu skoz nekam mudi. Ko sem ga soočila z dejstvi, ki sem jih našla pa je vse zanikal, da je to samo hec, da pa on tega ne bi delal..... če bi, bi že zdavnaj šel stran. Prosila sem ga naj bo odkrit do mene in bova šla vsak svojo pot, čeprav bo zelo hudo. Jst zarad otrok ne bom ostala z njim...ampak on še kr trdi ,da ni to nč in naj neham težit kr ga odbijam s tem...čist sm nemočna....rada bi družino pa je vse skup kr nekej...on pravi da je moški in da rabi svojo svobodo in naj neham naju obremenjevat...čist prov ampak eni pisat po smsih da jo ima rad, da je vesel k sta se končno odločla za ta korak...in še bi lahko naštevala...on pravi da je to čista zajebancija....obremenjujoče za znoret...rada bi mu verjela pa ne gre, srce pravi eno pamet pa drugo, sem zelo pošten človek in tega ne morm kr tako pogoltnit.
"Preveč vsega" kako si pa ti rešila zadevo?
Navedeno
vednozvesta
KOt da bi sebe poslušala. Jst imam čisto isti problem. Kljub vsemu pa bi rada zvedela resnico, da se potem odločim za končni korak. Problem je v tem k ga imam zelo rada, čutim pa da je odmaknjen, sex imava odličen ampak vse drugo škripa. Pravi da je kriv stres v službi....Ko greva z otroci na izlet se mu skoz nekam mudi. Ko sem ga soočila z dejstvi, ki sem jih našla pa je vse zanikal, da je to samo hec, da pa on tega ne bi delal..... če bi, bi že zdavnaj šel stran. Prosila sem ga naj bo odkrit do mene in bova šla vsak svojo pot, čeprav bo zelo hudo. Jst zarad otrok ne bom ostala z njim...ampak on še kr trdi ,da ni to nč in naj neham težit kr ga odbijam s tem...čist sm nemočna....rada bi družino pa je vse skup kr nekej...on pravi da je moški in da rabi svojo svobodo in naj neham naju obremenjevat...čist prov ampak eni pisat po smsih da jo ima rad, da je vesel k sta se končno odločla za ta korak...in še bi lahko naštevala...on pravi da je to čista zajebancija....obremenjujoče za znoret...rada bi mu verjela pa ne gre, srce pravi eno pamet pa drugo, sem zelo pošten človek in tega ne morm kr tako pogoltnit.

Vprašaj svojega moža kako bi se on počutil, če bi ti drugemu moškemu rekla, da ga imaš rada. Boš videla kaj bo rekel in ti bo vse jasno...Ne morem verjet, kaj vse si ženske dovolite, da vam počno moški. Bolj bednega izgovoro kot to, da gre za zajebancijo še nisem slišala. Drugi govori, da jo ima rad in tebi reče, da je to samo hec in ti to kupiš??? Hm... Svet se narobe vrti. Če ženska čuti, da je v odnosu nekaj narobe, potem to tako je in pika. Ma nagonim ga kot malega mačka. Pa naj se potem drugje tako "zajebava". Me prav zanima kako dolgo bi ga kera druga ženska gledala, če bi ji počel take stvari. Drage moje, odprite oči.
janaja

12.05.12 14:13
Navedeno
Tea76
Navedeno
vednozvesta

Vprašaj svojega moža kako bi se on počutil, če bi ti drugemu moškemu rekla, da ga imaš rada. Boš videla kaj bo rekel in ti bo vse jasno...Ne morem verjet, kaj vse si ženske dovolite, da vam počno moški. Bolj bednega izgovoro kot to, da gre za zajebancijo še nisem slišala. Drugi govori, da jo ima rad in tebi reče, da je to samo hec in ti to kupiš??? Hm... Svet se narobe vrti. Če ženska čuti, da je v odnosu nekaj narobe, potem to tako je in pika. Ma nagonim ga kot malega mačka. Pa naj se potem drugje tako "zajebava". Me prav zanima kako dolgo bi ga kera druga ženska gledala, če bi ji počel take stvari. Drage moje, odprite oči.

Se popolnoma strinjam! Ženske same dovoljujemo, da se moški delajo norca! Vem da je težko, če v nekoga položiš vse svoje upe, ga imaš rad... Ampak ali je to trpljenje tisto, kar je smisel partnerstva? Nikogar ne morš prisilit, da živi v nesreči in nihče nima tega pravice pričakovat. Torej če on dela to kar mu paše, se ti izogni temu kar ti ne paše! Nihče ni dolžen trpet zato, da je drugemu lahko lepo!
Morda je težava v tem, da nimata skupne definicije, kaj je zakon in kaj zahteva. To, kar je njemu zajebancija (in morda tudi je), se tebi za porocenega druzinskega moza ne zdi primerno. Morda za tem res ni nic slabega in se s kolegicami zeza, vendar moral bi razumeti, da se ti ob tem ne počutiš udobno in da to spodkopava vajin odnos, zaupanje, ki ga imas do njega in postavlja zakon pod vprasaj.

Taksna sporocilca bi moral posiljati tebi, ti pa njemu.

Tisto, kar mi je nerazumljivo, pa je to, da dopusca tretji(m) osebi(am), da se vtikajo v donos ze s tem, ko jim razlaga, kaj se dogaja med vama. Obcutek imam, da situacije ne jemlje dovolj resno, in da vse skupaj dojema kot neko tvojo trenutno muho...
zoro

16.05.12 05:57
Nekaj takega nikoli ni hec.. Tako se samo reče da se prekrije resnica in pika.. Kdor ima rad svojega partnerja mu niti na misel nebi prišlo da bi drugemu poslal tako intimno sporočilo.
Priznati pa.. Kdor vara je tudi največji lažnjivec na tem planetu.. Tega se je potrebno zavedati.
Kaj vse pa še govori takrat ko je s tretjo osebo skupaj pa raje ne želite izvedeti.. Ker bi vam šlo na jok in bruhanje...
Vem…vsi imate po svoje prav, zahvaljujem se vam za odgovore. Resnično če priznam nisem si mislila, da bom kdaj v taki situaciji, vedno sem mislila, da ženske, ki mislijo, da jih partner vara ali vejo so totalno…ker ostajajo z njim…Sedaj imam družino in ker sem slutila, da je nekaj narobe sem čekirala in našla točno to. Ko sem ga soočila s tem, da sem vidla kaj je deset let mlajši punci pisal po tel.je vse zanikal in obrnil na hec…človek bi mu še verjel, tako dobro govori…sploh ne vem več kaj se dogaja čist sem v dvomih…cel cajt ko ga ni doma skozi o tem razmišljam…razjeda me ker ne vem sigurno…lažje bi mi bilo ko bi vedela. Skupaj sva od njegovega sedemnajstega leta in to že trinajst let ampak to ni razlog za prevare, mene ne zanima nihče drug kot človek, ki ga ljubim…res nism za ta cajt…čudna sm…naivna…upam, da bom zvedla resnico…upam, da me kdo razume to je zelo težko, ko imaš nekoga rad...
janina1

17.05.12 14:55
Te popolnoma razumem. Nimaš več miru.
Imaš koga, s katerim se lahko odkrito pogovoriš?
Če želiš klepet z menoj, ki sem v podobni situaciji, se mi oglasi.
janinasulc@gmail.com

LP
pikapoka777

19.05.12 18:33
Pozdravljena avtorica.
Kako si? A si kaj rešila? Tudi meni se je zgodilo isto. Zaenkrat menim, da sem bila dovolj jasna, da jaz takih zajebancij ne odobravam, ne vem pa še, ali je to vzel zdravo za gotovo ali pa je se dogaja še naprej, le da bolj podtalno. Zaenkrat sem še na preži. Jaz sem svojo konkurentko poklicala in sem ji povedala (pred njim), da meni takšne zajebancije niso smešne in da bom povedala njenemu partnerju in če bo njemu smešno, bo meni tudi. Je začela cviliti nekaj v telefon, da je vse samo hec. Ja, blazno smešno, res. Zamerila sem mojemu in mu povedala, da naj malo premisli o tem, da meni moški, ki se ponujajo drugim niso všeč in pika. Hoče, da sem še z njim ali noče? Rekel je, da hoče. No, bomo videli.
Dobra si . Men je sam reku naj jo pokličem in mi tud dal telefonsko številko, pa nisem, sm pa mu rekla, da če še kaj zvem povem njenemu partnerju. To je blo to ampak, ko bi bla tko pogumna kot ti...Zdej se bolj drži doma in me pokliče in sporoči kje je, če kam gre...Pravi da mu naj neham težit, kr ga to odbija...Ne morm pozabt kr tko...Res čist vsak dan tolčem prazno slamo kr itak ne dobim odgovora...če bo hotu se bo že dobival z njo na skrivaj....ampak men se ne da skoz o tem študirat, ko sem sama z otroci doma....
en-dec

21.05.12 19:55
Ženske kakšne dokaze bi pa še rade?
Sploh ti Vednozvesta, kaj ti ni dovolj, da ji take piše in poleg vsega še "da je prav da sta se odločila za ta korak"- Oprosti, ampak kaj ti ni jasno? :-)

Ženske res rabite, da vam pripeljemo ljubice pred nos? Bog, da ste tako naivne oz. kar pripravljene vse požreti. Ne, oprosti, to da si z drugo piše in ji takšne piše, to ni kar tako za hec, slej ko prej preide na kaj več, prej kot si ženske mislite.
In še to, če sta skupaj že toliko dolgo, še kot mlada, potem pa še sploh bolj možnosti, da je že sit vsega skupaj in ti samo flanca.
Tebi mogoče res ne pride na misel da bi s kom drugim, njemu pa verjemi da.

Zdaj pa če misliš, da ti bo sam priznal- dvomim. Njej (ljubici) verjetno govori, da sta vidva skupaj samo zaradi otroka, da se ne razumeta, da si bla bla bla.... da se bo ločil ipd bedarije.
Tebi govori, da ni nič...,da ga ona zalezuje, da ga ona osvaja, da ji je že stokrat rekel, da naj mu da mir, bla bla bla...
Hkrati pa sedi na dveh stolčkih kot kralj na betajnovi, ker lahko, ker ima okoli sebe naivne ki jih vleče po dolgem in po čez :-)
itaq

22.05.12 00:23
Pisati nekomu RTM tak za hec, daj no, ne bodi hecna, no, kolikokrat si ti take hece pisala sodelavcem ali oni tebi

Je pa obrniti tako reč na hec uspešna strategija, ki v bistvu skrije strah pred odkritjem resnice, obenem pa dober pesek v oči, ki te naredi nesigurnega v tisto kar si videl, če seveda sam sebi ne verjameš ali nočeš verjeti, potem se ga oprimeš ko pijanec plota

Resnice od takega človeka ni za pričakovati, če čakaš na to, čakaš zaman.
Pogovor oz. grožnje ljubicam je pa tudi takotako, kaj ti bo priznanje saj že imaš dokaz, si ga prebrala, sms in nisi ukrenila nič razen, da težiš, kot on pravi, dejanja tu manjkajo, tvoja.
Problem ni toliko v ljubicah kot v njem, on jih ima, on se z njimi heca, če ne bo ena bo pa druga, boš nonstop ljubice klicarla? No njemu to itak tako gode, da se lahko šopiri ko puran ko žena z ljubicami obračunava namesto da bi z njim.
Z njim opravi in to čimprej, otroci potrebujejo odločno, močno in srečno mamo.

Še to, ko ti tak moški ponudi oz, da cifro ljubice je to le še ena strategija manipuliranja, ker dobro ve, da četudi jo boš poklicala, njega zapustila ne boš. Mu je v bistvu fajn in uživa, ko se dve kokoške pulita zanj. Zaslužil bi si pa edino to, da ga obe družno prebunkata in zbrcata iz svojega življenja.
Le zakaj ženske, ne uporabljate te strategije preprečevanja norčevanja iz vas?
preveč vsega

29.05.12 13:43
Navedeno
pikapoka777
Pozdravljena avtorica.
Kako si? A si kaj rešila? Tudi meni se je zgodilo isto. Zaenkrat menim, da sem bila dovolj jasna, da jaz takih zajebancij ne odobravam, ne vem pa še, ali je to vzel zdravo za gotovo ali pa je se dogaja še naprej, le da bolj podtalno. Zaenkrat sem še na preži. Jaz sem svojo konkurentko poklicala in sem ji povedala (pred njim), da meni takšne zajebancije niso smešne in da bom povedala njenemu partnerju in če bo njemu smešno, bo meni tudi. Je začela cviliti nekaj v telefon, da je vse samo hec. Ja, blazno smešno, res. Zamerila sem mojemu in mu povedala, da naj malo premisli o tem, da meni moški, ki se ponujajo drugim niso všeč in pika. Hoče, da sem še z njim ali noče? Rekel je, da hoče. No, bomo videli.

Pri nas zadeve stojijo na mrtvi točki. Mož trenutno na pomirjevalih (dobil pri zdravniku), jaz polna sumnjičenj še naprej. Mogoče sem res sama kriva, ampak... NE, sigurno nisem sama kriva, da mi ne pove da mu je pisala, da ji je odgovoril (čeprav je rekel da ne bo več, ali pa mi bo povedal, saj je sodelavka in pride kaj vmes nujnega). In ko ga vprašam čisto tako, mimogrede kakšni so odnosi nekega dne med pogovorom, mi reče da se ne slišita, si ne pišeta, samo 1x ker je nekaj potrebovala. Mi da telefon da pogledam (haha, saj vem da briše, ampak sem vseeno pogledala), pa najdem med nep. sms. In .... ubošček je dobil v trenutku amnezijo dogajanj. Ja, očitno se prevarant in lažnivec ne spremeni nikoli. Potaji se, dokler je pač vroče.
Trenutno sem jaz zelo slab človek, ker mu ne verjamem, mu ne zaupam, se obnašam hladno,... Nič novega. Živim zase, čakam da bom finančno sposobna skrbeti zase ter otroke in .... grem. Do takrat pa bo potrebno še potrpeti, kar pa trenutno ne bo težko, kajti pomirjevala tako super vplivajo nanj, da doma tako samo spi, za ostalo pa se več ne sekiram. No, malce se, ampak to v smislu - a se mi skupaj z frčefelo smejita in se norčujeta iz mene, da delata idiota iz sebe verjetno ne vesta, ker mislita, da delata mene idiota. Čas bo svoje prinesel, jaz moram samo ohraniti mirne živce, kar mi je vedno lažje. Še pogovarjam se lahko mirno z njim - kot s sosedom, ki mi ni simpatičen, ampak ga prenašam.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 plus 2?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.