Saj ne vem kako bi začela, pravzaprav potrebujem samo nekaj na kar bom izlila svojo bolečino, tudi kakšen drug pogled na moje stanje bi mi prišel prav. Prijateljice nimam, ker sem se veliko selila, zato sem pogosto menjala družbo, priajtelje, ki sem imela na faksu pa so se vrnili nazaj domov. Imela sem težko mladost in pri 13 letih mi je bila postavljena diagnoza depresija. Takrat sta se mi ločila starša, ločitev je bila zelo grda in je trajala par let, od takrat nimam stikov z očetom. S pomočjo psihologa sem jo prebrodila in takrat res začela uživati v življenju. Ko sem končala srednjo šolo sem bila po spletu okoliščin sprejeta na fakulteto na drugem koncu Slovenije. Tega nisem mogla nikoli sprejeti zato sem se odločila, da študij kolikor se da hitro končam in se vrnem nazaj v Ljubljano. Zdaj sicer vem, da je bila to ena boljših stvari, ki so se mi kdaj zgodile, kajti ravno ta študentska leta so bila moja najlepša leta življenja in se v njih zelo uživala. Ko sem končevala študij in sem imela načrt, da se vrnem domov. Sem se zaljubila v fanta, s katerim sva še vedno par. Tukaj pa nastane težava. Takega fanta sem si vedno želela in si res želim ustvariti družino z njim. Ljubim ga in tudi on mene zelo. S tem, ko sem se odločila, da bom z njim pa sem se tudi odločila, da ostanem v kraju študija, ki ga nisem nikoli sprejela niti se ne počutim dobro. Fant ima službo za nedoločen čas in sva se pogovarjala, da se bova skupaj preselila v Ljubljano, vendar pogoj je, da najdeva službi oz vsaj eden od naju. Domov se ne morem vrniti, ker imamo zelo slabe odnose doma. Zadnje leto sem veliko delala, študirala, težave sem imela z mamo, ki je vse svoje probleme prelagala name in me psihično izčrpavala. Z njo sem nekako zaključila oz sem se naučila, da se ne obremenjujem z njenim življenjem, ker se že od majhnega počutim, da sem na svetu zato, da njej pomagam in da sem sredstvo na katerega prelaga svoje probleme, ki sploh niso pravi problemi in vedno najde kaj s katerim obremenjuje vse okoli sebe. Ko sem naredila analizo svojega živlejnja zadnje dve leti sem opazila, da sem vedno počela stvari samo zato, da so bili drugi okoli mene zadovoljni, vedno so me klicali in izlivali svoje težave. Tudi zaradi veze sem se odločila, da ostanem nekje, kjer se nisem in se ne počutim dobro, pravzaprav druge rešitve takrat nisva videla. Dejansko se vedno od mene pričakuje, da se bom prilagodila, vedno ustergala ljudem okoli sebe. Glede na to da sem zelo čustvena oseba in me zadeve hitro ganejo, imam navado da se človeku posvetim, sem začela njihove probleme reševat, jim pomagat in tako je prišlo do tega, da sem jih navadila, da me pokličejo, ko jim kaj ne gre dobro, ko pa jaz kaj pojamram, pa je samo tišina. Zadnjič sem še celo slišala, da je bilo rečeno, da kaj se imam jaz za pritoževati, ker meni gre pa vse super. Ja, res mi gre, vendar vse na videz, ker se ne pritožujem na glas in ker sem vse v življenj dosegla z lastnim trudom in pridnostjo, nič mi ni bilo podarjeno, ljudje pa vidijo samo trenutno stanje, ne vidijo pa da si garal, celo cele dneve za to in ne vidijo notranjosti oz moje duše. Glede na to, da sem perfekcionist in da sem bila vzgojena tako, da se je od mene zahtevalo, da sem 100% na vseh področjih, pa še takrat je mami vedno našla kakšenga boljšega s katerim me je lahko primerjala, je življenje še težje in se zavedam, da imam zahteven in težek karakter, zato se bojim, da me fant ne bo več dolgo prenašal. V glavnem, zadnja leta ne počnem ničesar zase, v Ljubljani sem trenirala in sem to prekinila, ker v tem kraju ni istega športa, zdaj je pa prišlo tako daleč, da sem popolnoma čustveno otopela, nič več ne vem kaj me veseli, enostavno ne najdem več smisla življenja. Želim si vrnit v Ljubljano, samo bo trajalo kar nekaj časa predno bom dobila zaposlitev in glede na to ,da sem tako zmedena, se bojim, da mi tudi tam ne bo uspelo. Res sem čisto izgubljena, ne vem več kako iz tega začaranega kroga, ne vem več kaj si želim, kaj čutim, kdo sem, postala sem takšna, da se sama sebe ne prepoznam. Vse mi gre na živce, imam nizek prag tolerance in posledično trpi tudi najin odnos s fantom. Želim si, da bi spet čutila notranje zadovoljstvo, da bi se enkrat v življenju počutila doma, da bi našla notranji mir. Počutim se tako osamljeno. Prosim vas za vaše mnenje.