Življenje, ah to življenje

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.
Svetovalec na forumu: Boštjan Topovšek, NLP Mojster Coach, PEAT procesor.
Za njegov nasvet v naslov teme dopišite "Boštjan"
Niana

Nepoštena prodajalka

22.04.12 15:21
Spoštovani,
Pred prazniki sem v butiku, kjer prodajalko poznam že dolga leta, v trenutku nepazljivosti odložila denarnico s 1.100 € in vsemi dokumenti. To sem ugotovila v službi čez dobro uro in šla nazaj v butik, prepričana da bom denarnico tudi dobila vrnjeno. Žal je prodajalko očitno premamil denar in je zatrjevala, da denarnice ni videla. Kasneje me je celo poklicala po mobitelu, verjetno se je želela prepričati, če sem poklicala policijo. Žal sem bila po neprijetnem dogodku tako v šoku, da policije nisem poklicala, dogodek sem policiji prijavila nekaj dni kasneje in prijavila pogrešano denarnico in denar, saj je bilo zaradi osebne izkaznice prijaviti v 8 dneh ali pa bi dobila še kazen od 100 do 400 €. Policist ni naredil nobenega poizvedovanja, tako da zdaj razmišljam ali ne bi morda najela zasebnega detektiva in kakšna je sploh možnost, da zadevo rešimo. Upala sem, da bom morda dobila vsaj vrnjene dokumente, kar pa se očitno ne bo zgodilo. Glede na to, da sem prepričana kdo je to storil, me zanima če ima kdo od vas podobno izkušnjo. Naj omenim še to, da sama nikoli ne bi storila česa podobnega nikomur, vedno sem vrnila dokumente ali denar, ki sem ga našla, zato sem še toliko bolj razočarana nad dolgoletno znanko. Lep dan
Navedeno
Niana
Naj omenim še to, da sama nikoli ne bi storila česa podobnega nikomur, vedno sem vrnila dokumente ali denar, ki sem ga našla, zato sem še toliko bolj razočarana nad dolgoletno znanko.

Expecting life to be good to you because you're a nice person is like expecting an angry bull wont attack you because you are a vegetarian.
McLife

Re: Nepoštena prodajalka

22.04.12 22:33
Navedeno
MeDreamer
Navedeno
Niana
Naj omenim še to, da sama nikoli ne bi storila česa podobnega nikomur, vedno sem vrnila dokumente ali denar, ki sem ga našla, zato sem še toliko bolj razočarana nad dolgoletno znanko.

Expecting life to be good to you because you're a nice person is like expecting an angry bull wont attack you because you are a vegetarian.

asshole
Navedeno
McLife

asshole

A zdaj si pa upaš reči, da tisto ne drži?
Niana

22.04.12 23:36
MeDreamer, hvala za pregovor, čeprav sem pričakovala kakšno osebno izkušnjo ali nasvet. Se strinjam, da sem bila preveč zaupljiva in verjela, da je prodajalka poštena oseba, tako kot sem sama in priznam, da sem zelo razočarana nad njenim ravnanjem, saj jo srečujem skoraj vsak dan. Morda pa se to ni zgodilo prvič in bo tako ravnala tudi ob naslednji priložnosti. Takšne osebe ne bi smele biti prodajalke. Lep večer.
PS. Tisto zgoraj ni bil moj odgovor.
ferbčna

23.04.12 07:48
Mislim, da ne moreš kar obtožiti prodajalke ... in ne verjamem, da bi si drznila to tako izpeljati, saj bi dobro vedela, da bo prva osumljenka.

Tisoč evrov je pa že tak znesek, da bi policija morala reagirati. Navsezadnje vlačijo ljudi po sodiščih za precej manj. Znanka pa menda ja ve, ali je za teboj še kdo stopil v trgovino? Kaj ti je rekla, ko si odšla nazaj vprašat, kje je denarnica? Je začela vneto naštevati, kdo vse je bil, ali je kar nekaj mutila?

Drugače pa to, kar je napisal MeDreamer, kar drži.
Niana

23.04.12 09:16
Tudi sama najprej sploh nisem mogla verjeti, da bi bila dolgoletna znanka tako predrzna, vendar vedno znova pridem do iste ugotovitve. Ko sem prišla nazaj v trgovino, se mi niti ni zdela preveč začudena, zatrjevala je da je prišla za mano v trgovino neka njena soseda in da denarnice ni bilo. Mislila sem, da bo policija vsaj preverila kakšen podatek, dala sem jim tudi njeno mobi številko, vendar očitno niso niti mignili, tako da sem tudi nad policijo razočarana. Res pa je, da se ne mislim kar tako sprijazniti s tem dogodkom, čeprav se strinjam da sem bila sama nepazljiva, kar pa nikakor ne opravičuje tega dejanja. Hvala za vaše mnenje in lep dan.
A65

23.04.12 10:43
Iz odgovora v odgovor se vedno bolj odraža tvoje prepričanje, da je prodajalka lahko edina možna osumljenka. Najprej pišeš, da jo je premamil denar; nadaljuješ, da ni poštena, omenjaš, da se morda ni prvič polastila tujega denarja in da bo tako ravnala tudi ob nasledni priložnosti; praviš, da take osebe ne bi smele biti prodajalke.

A vendarle obstaja možnost, da denarja v resnici ni vzela. Si predstavljaš, kakšno krivico se na tak način lahko nekomu povzroči? Kako bi odreagirala ti, če bi bil položaj obrnjen in bi te tvoja stranka obdolžila takega dejanja? Nenazadnje: kaj boš storila, če se izkaže, da si se v svojih sklepanjih prenaglila?

Nekje sem nekoč prebrala prispodobo, po kateri je učitelj učencu dal pernato blazino in mu dejal, naj jo razdre in strese vsebino v veter. Učenec je to z lahko to storil. Potem mu je bilo naročeno: "Zdaj pa pojdi in spet zberi vse perje nazaj ..."

Kaj storiti? Naredila si prijavo in obstaja kar precejšnja verjetnost, da ne denarja, ne dokumentov ne boš videla. Draga šola sicer, a tudi take se ljudem dogajajo in v tem primeru je le od tebe odvisno, koliko slabega priokusa ti bo pustila cela zadeva.
Niana

23.04.12 11:08
Se popolnoma strinjam z napisanim. Zakaj pa mislite, da nisem takoj poklicala policije? Zato, ker nikakor nisem mogla verjeti v to, da bi bila ona sploh sposobna takšnega dejanja. Ko sem premlevala vsak svoj korak in vse možne variante, sem vedno znova prišla do tistega trenutka, ko v trenutku nepazljivosti odložim denarnico in da je storilka lahko edino prodajalka. Ona seveda dobro ve, da ji ne morem dokazati ničesar, zato pač vedno znova ponavlja svojo verzijo dogodka. Šele potem, ko sem vsak svoj korak premlela neštetokrat, sem se obrnila na policijo, pa vendar niso ukrenili prav ničesar v smeri poizvedovanja. Seveda tega neprijetnega dogodka nikakor ne morem pozabiti, precej lažje bi mi bilo preboleti v primeru, če bi npr. hodila kje po mestu in jo izgubila ali se vozila npr. z avtobusom in bi mi denarnico ukradli, zdaj pa se nikakor ne morem sprijazniti. Lep dan vam želim.
Mamamia

23.04.12 12:05
lepo te prosim, le kako si lahko tako prepričana, da si jo pozabila prav v butiku in si se na to spomnila šele čez eno uro, haloooo
Niana

23.04.12 12:23
Prepričana sem, zato ker sem tam zadnjič plačala z gotovino, takoj nato pa sem odšla nazaj v službo, ki je od tam oddaljena nekaj korakov. V službi pa ni bilo nikogar, ker so bili takrat vsi na kolektivnem dopustu. Žal sem opazila, da sem brez denarnice šele potem, ko sem želela iti na kavo. Lep dan.
škraba

23.04.12 20:03
kar je izgubljeno je.ne vem zakaj takle zganjaš ker denarja ne bo nazaj.ne morš kar obtoževat.ti pa goniš ena in isto.kaj če ji res delaš krivico.če bi ti bila tako vase prepričana kakor tukaj pišeš,tud denarnice ne bi zgubila.oooh kaj pa če jo nisi????????
Niana

23.04.12 23:51
Škraba, danes sem izvedala, da nisem bila edini okraden primer, to se je v tej trgovini dogajalo že prej. Ne vem kako bi se vi počutila, če bi slučajno pozabila denarnico nekje, potem pa bi se vrnila prepričana da jo boste dobila nazaj, prodajalka pa bi trdila da je ni videla. Naj še enkrat povem, da sem 100 % prepričana, da jo je izmaknila prodajalka. Nikoli ne bi obdolžila človeka po nedolžnem, nikomur pa ne privoščim česa podobnega, zato bom naredila vse kar je v moji moči, da ženska dobi tisto kar si zasluži. Lep večer
Petelin

24.04.12 10:23
Bedarija. Verjetno v tisti trgovini nisi bila tisti dan ti edini kupec. Kdorkoli je lahko izmaknil denarnico. Verjetno pa imaš neko podzavestno zamero do tiste prodajalke (je morda bolj vitka, ima lepše lase, ima bolj umirjeno življenje, morda boljšega partnerja?), zato si se odločila da jo brez vsakršnega dokaza čimbolj oblatiš pred znanci. Saj je samo to problem, kaj ne?
Yo_ 

24.04.12 12:14
Če imaš verodostojne priče, ki so pripravljene na Policiji podati izjave o predhodnih dogodkih, potem se skupaj z njimi oglasi na pristojni PP.
Pozanimaj se še, če je trgovina varovana z video kamerami.
^.^

24.04.12 14:33
video kamere?:) ampk če si odlozila na pult jo skor 90% ni nihce drug pajsnu kot prodajalka sama.
ja mi dobri ljudje, potem nam pa lajf meče polena pred noge. jz bi vrnila denarnco,itk kot dobro delo ,sam se dobro počutiš pa še enkrt sm tko dobila nagradico:)
A65

24.04.12 15:28
Navedeno
^.^
video kamere?:) ampk če si odlozila na pult jo skor 90% ni nihce drug pajsnu kot prodajalka sama.
ja mi dobri ljudje, potem nam pa lajf meče polena pred noge. jz bi vrnila denarnco,itk kot dobro delo ,sam se dobro počutiš pa še enkrt sm tko dobila nagradico:)

Sicer ne vem, za kakšno obliko butika gre, kako je varnostno opremljen, kakšna je frekvenca obiska v njem. A denarnico, odloženo na pult (ki je delno založen ob blagajni z artikli, ki se prodajajo), lahko skoraj neopazno vzame tisti, ki pride v trgovino za tabo. Možno bi bilo tudi, da ti v primeru, ko imaš v roki še torbico, kako prtljago, morda plašč, zdrkne na tla ali pod police in tega ne registriraš . Pri meni osebno bi se lahko zgodilo, da se mi ob prvem zaviranju zakotali kam pod sedeže (tam sem jo že enkrat našla) ali celo (če je tanjša) v ‘žep’ na vratih. Če jo prineseš s seboj v službo, obstaja možnost, da ‘odide’ s kakim sodelavcem, stranko, naključnim obiskovalcem ali vzdrževalcem, če ima dostop v skupne prostore.

Možnosti obstajajo in ni prav, da se nekoga obdolži brez dokazov. Po drugi plati pa ne mislite, da boste očuvani takih dogodkov, da vam ‘lajf ne bo metal polen pod noge’, če skušate drugim delati dobro. Saj ne delate tega iz pričakovanja povračila, kajne?
Yo_ 

24.04.12 15:46
Navedeno
^.^
video kamere?:)

Kaj je v tem smešnega? Ko je moji sodelavki izginila denarnica (z veliko manj denarja, kot je omenjeno zgoraj), so najprej preverili posnetke kamer.
Niana

24.04.12 20:02
Daleč od vsega kar si navedel. Ženska je že v pokoju in je vdova, tako da je bila prej ona lahko nevoščljiva. Kolikor mi je znano naj bi delala tam na črno in vedno sem kaj kupila pri njej, zdaj me ne bo več videla. Nikoli ne bi nikogar obdolžila brez tehtnega razloga, zato ti lahko povem, da so tvoje domneve popolna bedarija.
Niana

24.04.12 20:19
Butik je bolj redko obiskan in ni opremljen z video nadzorom. Takoj po dogodku sem se pri varnostnikih pozanimala za video kamere, pa so mi povedali da so tam le za opazovanje.
Navedeno
Yo_
Če imaš verodostojne priče, ki so pripravljene na Policiji podati izjave o predhodnih dogodkih, potem se skupaj z njimi oglasi na pristojni PP.

Tega pa res ne razumem, kaj naj bi priče tu pravzaprav potrdile. Da je imela denar? Da ga zdaj nima več?
hej!

24.04.12 21:30
Navedeno
leelee_
Navedeno
Yo_

Tega pa res ne razumem, kaj naj bi priče tu pravzaprav potrdile. Da je imela denar? Da ga zdaj nima več?

Odgovor Yo je razumljiv, saj Niana piše: "Škraba, danes sem izvedala, da nisem bila edini okraden primer, to se je v tej trgovini dogajalo že prej."

Če so priče, naj dajo izjavo. Če jih ni, ne natolcujte in ne delajte ljudem škode.
hej!

24.04.12 21:33
Navedeno
Niana
Butik je bolj redko obiskan in ni opremljen z video nadzorom. Takoj po dogodku sem se pri varnostnikih pozanimala za video kamere, pa so mi povedali da so tam le za opazovanje.

Aha, kamer ni, torej so varnostniki za opazovanje. Ziher je kdo videl, če je tvoja denarnica ostala na pultu.
ijoooj kake eni sekate.Pred letom sva se z sodelavcem skupaj vozila do mesta,kjer sem cez 2-3 metre vsedel v svoj avto in nadaljeval vožnjo.Nekega jutra sem mu dal vizitko iz denarnice in jo hoto vrnit v hlačni žep.Čez eno uro sem v svojem avtu opazil,da ni denarnice.Seveda,sem takoj poklical sodelavca,če je morda ostala na sedežu v njegovem avtu.Počakaj,da pogledam je rekel in malo za tem :*NI je,*delala sma v podjetju njegovega očeta in tip je bil vedno brez denarja.Že zato,ker mu ga oče nekaj dosti ni dajal,ker je menil,da ne zna delat z njim.Če bi jo že izgubil,bi jo lahko samo takrat,ko sem izstopil iz njegovega v svoj avto in to zelo blizu trgovine,biffeja.Res da sem imel not samo 120-150 ev,ampak čisto vse dokumente.Grozna in draga izkušnja,predvsem,ker izgubljeni dokumenti stanejo enkrat več,kot pretečeni.Nikoli je nisem našel,njemu sem pa v oči povedal,da sem prepričan,da je ostala v njegovem avtu na sedežu,že zato,ker se je čudno obnašal,ko sem ga klical in povprašal.Je rekel,počakaj,da še od zadaj pogledam,pa kaj če zadaj gledat,če sem zraven njega sedel.Ja in še doma je mamici čez čas povedal,čeprav je star krepko čez 30(samski)in me je pol klicala in vprašala,kaj pa si mislim,češ,da njihov pa že ni tak in,da ne bi nikoli ničesar vzel.Kaj mislite kdo ima prav ona ali jaz?Najbrž on,ki se je najbrž po tiho smejal ob pivu in cigaretu.Ob očetu namreč ni smel kaditi,na skrivaj pa je fehtal redno.Da dol padeš.
mascevanje je sladko

26.04.12 22:21
Ja @#$%& si smotana kot zajla. Ce si res 100%, ne 99,9 - ampak prav 100% da je bila ona, pa ji kao ne moras nic drugega, jo lepo prijavi za delo na crno. Daj pravis da je u penziji pa nekaj dela na crno ali kaj? To je tvoja kajla :D, tvoje mascevanje ali karkoli. Bo placala isto vsoto kot jo je tebi sunila, pa se peklo jo bo ko satana :)
Niana

26.04.12 22:52
Mario, hvala ker si opisal svojo neprijetno izkušnjo. Tudi sodelavci in prijatelji v teh kriznih časih prav lahko postanejo tatovi, mogoče bi kak tujec prej vrnili vsaj dokumente, če bi ukradel denarnico. Ti si imel pač to smolo, da je domnevni tat tvoje denarnice tudi sin tvojega delodajalca, tako da si imel na nek način zvezane roke, če si želel pri njem delati še naprej.
Seveda so vsi nedolžne ovčke, šefov sine seveda ne more biti tat, na koncu se človek počuti slabše kot tisti ki je kradel. Tudi delodajalka te tatinske prodajalke je trdila, da ona pa že ne, da je zaposlena že dolga leta pri njej in tako poštena, da ne bi ukradla niti evra. Seveda, vsi kupci plačujejo s karticami, teh se pač ne splača ukrasti, evra ne bi ukradla, ampak ko se ponudi priložnost... keš je pa le keš. Lep pozdrav
Niana

26.04.12 23:03
Navedeno
mascevanje je sladko
Ja @#$%& si smotana kot zajla. Ce si res 100%, ne 99,9 - ampak prav 100% da je bila ona, pa ji kao ne moras nic drugega, jo lepo prijavi za delo na crno. Daj pravis da je u penziji pa nekaj dela na crno ali kaj? To je tvoja kajla :D, tvoje mascevanje ali karkoli. Bo placala isto vsoto kot jo je tebi sunila, pa se peklo jo bo ko satana :)

:) Tudi na to varianto sem pomislila, priznam, ampak sem se raje odločila za nekaj drugega, kar žal ne morem tu napisati. Sem pa stopila v stik z detektivom, ki dela v bližini in je bil že seznanjen z zadevo in je lahko le potrdil moje domneve. Najprej mi je ponudil pomoč v stilu, da stopiva do prodajalke in rečeva da imava posnetke kamer, vendar sem mu raje predlagala nekaj drugega. Prijava ostane za konec. Smotana te pozdravlja. ;)
Tako to je

27.04.12 01:52
Zadnjič smo bili v toplicah. Med oblačenjem pred kabino slišim rahel tlesk. Se ozrem naokoli in vidim, da mi je iz žepa padla denarnica. Slišati jo je bilo, ker je k sreči padla na floh, sicer bi ostala tam na tleh za vratci. Ker se tam stalno preoblači polno ljudi, bi jo skoraj gotovo eden od njih pobasal. No in potem grem ven na recepcijo oddat brisačo. Je bilo treba čakati na vrsto, ker je ravno policist zasliševal receptorko. Da so dobili prijavo, da je pred nekaj dnevi nekomu med kopanjem izginila denarnica in da je to lahko naredil samo receptor, ker ima edini univerzalno kartico za odpiranje vseh omaric. Se kar oglasim, da se mi zdi taka prijava neumna. Prvič zato, ker je v prostoru z omaricami nonstop polno folka in receptor ne more neopaženo odpirati tujih omaric brez prisostvovanja uporabnika in tam brskati po žepih. Drugič zaradi dogodka, kot se mi je zgodil ravno pred nekaj trenutki. Se mi je tista prijava zdela čisto kot Nianina zgodba in njeno zatrjevanje o krivdi prodajalke, čeprav za to nima najmanjšega dokaza.
Niana

27.04.12 09:37
Očitno so policaji v tistem kraju bolj aktivni, ker so vsaj prišli povprašat o okoliščinah kraje denarnice. V tem primeru bi lahko denarnico ukradel tudi kdo od obiskovalcev, saj je bilo v toplicah verjetno veliko ljudi. Poleg tega težko verjamem, da so policaji receptorja kar obdolžili kraje, ker so verjetno samo zbirali informacije. V mojem primeru lahko ponovno zatrdim, da sem 100 % prepričana, da je tatica prodajalka, saj tisti dan ni bilo v bližini nikogar, vendar žal nimam dokazov. V nekem pogovoru, ko je bila prisotna še ena oseba, smo se pogovarjali o tem ali bi katera vrnila najdeno denarnico ali ne, je ona takoj povedala da je nikoli ne bi vrnila. Saj mi je jasno, da ne morem ničesar storiti in da ona to dobro ve, zato mi je toliko težje gledati kako se mi posmehljivo reži, ko se srečava. Lep dan
škraba

27.04.12 16:22
očitno imaš dosti denarja za najem detektiva in zraven še časa za ne vem kakšne filmske akcije-mislim,da gre pri tebi za čisto nekaj drugega,da si tak psihić
Niana

27.04.12 20:01
Navedeno
škraba
očitno imaš dosti denarja za najem detektiva in zraven še časa za ne vem kakšne filmske akcije-mislim,da gre pri tebi za čisto nekaj drugega,da si tak psihić

Ja seveda, zdaj sem pa jaz psihič, ker sem pričakovala, da bo prodajalka poštena in vrnila kar ni njeno. Detektiva poznam že dolgo in ga nisem najela, ampak se je sam ponudil za pomoč, ker je tudi on prepričan, da je prodajalka tatica. Me prav zanima kaj bi storila ti v mojem primeru in ali bi se kar tako sprijaznila, ko bi te okradla dolgoletna znanka. Ali sem po tvoje psihič, če hočem pravico in pričakujem, da prodajalke ne kradejo in vrnejo kar ni njihovo? Tvoje mnenje kar zadrži zase, pa lep pozdrav.
recesija je...

02.05.12 23:43
Kako si pa zdaj užaljena!Najprej med službo laziš po butikih,s sabo nosiš ogromno denarja in ga polagaš na pult...Jaz denarnico vedno pospravim direkt v torbico,večje vsote hranim posebej,da ne izzivam smole!
Je pa zelo zoprno,če te nekdo brez dokazov obtoži kraje!!Pri nas so se manjše kraje vlekle občasno nekaj mesecev,nihče ni bil varen pred njimi:Iz nekega vzroka je šef obtožil mene pred celim kolektivom,češ da jaz pa vedno rabim denar-kot da ga drugi ne.Pravega tatiča so našli po naklučju,meni pa je ostal grenek okus nezaupanja še nekaj let!!
Ne obtožuj kar povprek,sem pa radovedna,kaj bosta z detektivom ugotovila!
Niana

03.05.12 10:52
Med službo sem šla na kosilo, od tam pa sem šla kupit v butik eno malenkost. Slučajno sem imela pri sebi več denarja kot ponavadi, ker sem ga dvignila zaradi nakupa darila. Nikoli ne bi naredila krivice nedolžnemu človeku, ker si predstavljam kako hudo mora biti nekomu, ki ga obdolžijo po nedolžnem. Ni nobene variante, da bi denarnico pospravil kdo drug, tako da v tem primeru ne more biti dvoma kdo je krivec. Me pa moti to, da policija niti povprašala ni dotične prodajalke, za katero sem 100 % prepričana, da jo je premamil denar. Strinjam se, da sem bila nepazljiva, verjetno tudi zato ker prodajalko poznam že dolga leta, vendar to ne opravičuje njenega dejanja. Težko se je sprijazniti s tem, da natančno veš kdo je krivec, vendar ne moreš nič dokazati. Lep dan
Kaj češ

03.05.12 13:45
Denarja ni več, prav tako ne denarnice. Če nimaš 100% feedbacka in dokazov (!!!), ne obtožuj, če imaš - veselo na delo. Ne vem kaj klamfaš tu gor, da bi si olajšala dušo. Živim se dogaja marsikaj. Nisi prva ne zadnja, ki se ji je zgodila krivica. Morda si pa bila sama "šlampasta". Najbrž nikoli ne boš izvedela. Back to life.
mišlamaš

03.05.12 21:13
ja raztrgej jo uživaš,a ne
axl

05.05.12 23:56
ojla!

ja mogoče si jo res pustila v trgovini...lahko ti je kje padla na tla...pa jo je vzel nekdo drug...tudi meni se je zgodili..dvignila denar in je partner rekel da bo on nosil denarnico...kao da jo kje ne pozabim in glej zlomka on jo izgubi..pred avto mu je padla na tla....imela sem srečo vse je ostalo notri...v glavnem lahko ti je kje padla...pa sploh nisi vedela.....ne obsojaj dokler nisi 100%....se pa spomniš da si tam nazadnje plačevala....včasih res prehitro sklepamo..pa upam da dobiš dokumente nazaj..
lp a
bali na štali

08.05.12 22:55
Dajte že nehat s tem kaosom okrog penezov in to... vsako sekundo izgubimo na 1000€ pa nikome ništa.
Pa si prepricana, da ti ni sunil denarja kdo v sluzbi? Npr. ko si skocila za 5min na WC ali kaj podobnega? Denarnica ti je lahko tudi kje (npr. na ulici) padla na tla pa nisi niti slisala

Ker meni se je pred 3 leti, v prejsnji sluzbi, med kolektivnim dopustom zgodilo, da mi je zmanjkal denar v denarnici. Ni se moralo zgoditi med malico, ker takrat sem pisarno zaklenila, zato je lahko bilo samo vmes, ko sem za nekaj minutk sla ven iz pisarne (ali na WC ali skocila do fotokopirca ali printerja). In ceprav nas je uni dan bilo v sluzbi le 5 skupaj z receptorko (in sem tudi jaz imela svoje sume), nisem morala nobenega obtoziti, ker 100% nisem morala biti. Izginilo pa mi je na sreco "le" 20eur.
Niana42

09.05.12 19:45
V službi je bila takrat prisotna samo še snažilka, ki za nas dela že dolga leta in tega zagotovo ni storila, kar smo tudi preverili na kameri. V pisarni sem bila sama in v tisti uri nisem hodila nikamor, tako da ni možnosti da bi se to zgodilo v službi. Med potjo je tudi zagotovo nisem izgubila, ker je to zaprt prostor in je moja pisarna od trgovine oddaljena le nekaj korakov. Dokumenti se do danes še niso našli, tako da mi je žal le to, da takrat nisem pregledala nekaj bližnjih kontejnerjev, kjer bi po vsej verjetnosti našla prazno denarnico z dokumenti. Lep dan
Čičerika fsf

09.05.12 21:41
Zdravo,

poznam kar nekaj ljudi, ki ne verjamejo, da če nekdo nekaj govori, da je to lahko tudi laž. Prepričani so, da če ti nekdo nekaj reče v tvoji prisotnosti, da že ne more biti izmišljeno.

Prepričani so tudi, da so vsi tako pošteni kot so sami. To je odlika, vredna spoštovanja, a treba se je tudi naučiti, da ostaja tudi drugačna vrsta ljudi, morda ravno med našimi znanci in takimi, ki jim zaupamo in jim ne bi pripisali takih lastnosti v katere ne verjamemo radi.

Mislim, da ti je življenje prineslo z namenom to izkušnjo, da imaš priložnost ob njej rasti. Samo ne se krivit, prav? Čisto vredu si odreagirala.

Tudi, ko boš spoznala, da so ljudje mahnjeni na denar, da so sposobni lagati v obraz... Verjetno boš izjemno jezna na začetku, da sama ne moreš biti taka...
A poskusi priti do kakšnega plemenitega zaključka. Ostani dobra. Splača se.
Niana

10.05.12 21:19
Spoštovana Čičerika, zahvaljujem se ti za prijazno sporočilo, s katerim se popolnoma strinjam. Nikoli ne bom razumela kako lahko nekdo brez slabe vesti stori takšno dejanje, ker sama česa podobnega nikoli ne bi bila sposobna. Žal je res, da so med nami ljudje, ki se znajo zelo dobro pretvarjati in niso takšni kot se kažejo na zunaj, zato bi morali biti še bolj previdni. Bolj kot ukraden denar me boli dejstvo, da sem bila preveč zaupljiva. Slaba izkušnja, ki me je izučila, da ne gre zaupati prav nikomur, razen svojim najbližjim. Lep pozdrav.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 krat 10?