|
tepka1
Zbir. zamaškov (dobila mail) 16.04.09 22:47 |
Če kdo karkoli ve, da je to res in kam se to pošilja, ker ni v mailu zadostnih podatkov, prosim suport.
ŠE TEKST IZ MAILA
Tistega usodnega dne v Januarju je Anžetu počila guma. Poklical je
AMZS pomoč. Ko sta z serviserjem urejala še papirnate podrobnosti, je
vanju treščil tovornjak. Serviser je takoj izgubil življenje, Anže pa
je bil hudo poškodovan. Izgubil je nogo.
Nedavno se je vrnil iz bolnišnice. Energije in volje do življenja ima
veliko. Želi še marsikaj storiti, predvsem pa si želi aktivnost, vsaj
podobno tisti pred nesrečo.
Včlanjen je v Oriflame Slovenija, saj ne želi samo posedati in se
smiliti samemu sebi. Glede na to, da še vedno vsak dan obiskuje
terapijo v Soči, bo počasi zaplul tudi v Ori vode. Kot računalničar po
izobrazbi nam bo z svojimi idejami tudi kaj doprinesel.
Prosim za pomoč.
Bi lahko prosim razposlali mail vsem članom Oriflamea in vsem vam
poznanim??? Če stopimo skupaj, verjamem, da lahko storimo veliko
dobrega.
Plastčne zamaške vseh vrst pijač bi morda lahko skupno zbrali v vreči
v recepciji, za odvoz pa bomo poskrbeli sami.
Odkup zamaškov je zagotovljen in sicer 1000 kg---------300,00 EURO. Anže
mora zbrati 40.000 EURO za protezo, ki je naročena v tujini. Časa pa ima
le 6 mesecev.
Verjamem, da se bodo člani in vaši prijatelji in znanci odzvali na poziv.
Anže mi je poslal fotografije in skromno prošnjo, ki je v prilogi.
Vsem skupaj hvala v naprej.
Topel pozdrav, Slavko Debelak
|
zbiralka zamaškov
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 16.04.09 23:08 |
zagotavljam ti, da je to ok. še podatki, kam lahko dostavite zamaške.
lp
zbiralka
ZBIRALIŠČA ZAMAŠKOV
• Ljubljana – Rakovnik - pri založbi Salve (ko prideš do CERKVE Marije Pomočnice na Rakovniku, zaviješ levo v don Boskov park, se povzpneš na prvo ploščad, kjer je parkirišče; na tisti ploščadi je zbirališče; če ne najdeš, vprašaj)
• SMC Cerknica
• Pesnica pri Mariboru – pri starših s. Dani Kordeš
• Bled – sestre HMP, Partizanska c. 6
• Škofljica – pri bencinski črpalki (obvezno prej pokliči Kajo Končar)
Za vse dodatne informacije in za odvoz zbranih pokrovčkov se lahko obrnete na:
ga. Kaja Končar, Clevelandska 23, 1000 Ljubljana
mobi: 031 353 984, elektronska pošta: kaja.koncar@gmail.com
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 05:59 |
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 06:56 |
LPTadeja!
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 07:08 |
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 07:24 |
LPTadeja!
|
*katka*
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 07:52 |
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 08:01 |
Se vam sanja kakšen kup je to?
40000€ / 300 = 133 takih kupov
oziroma po domače in zaokroženo - slabih 70 milijonov
35 štoflcev na vsakega Slovenca.
Po mojem je tole ena natega al pa spet en podvig funkcionalno nepismenih.
Če želite dejansko komu pomagat, zakaj rajši ne zbirate tistih hecnih listkov, ki imajo gor napisane številke?
Recimo tistih s petico bi rabil samo 8000. Pa še nobenega konvoja tovornjakov ne bi rabili za dostavo.
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 08:40 |
Lep dan....
|
Jadajajajaja
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 08:41 |
|
Petica
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 08:46 |
|
tiane
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:16 |
|
Barca
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:30 |
Citiram:
račun
Ena tona je okoli pol milijona zamaškov.
Se vam sanja kakšen kup je to?
40000€ / 300 = 133 takih kupov
oziroma po domače in zaokroženo - slabih 70 milijonov
35 štoflcev na vsakega Slovenca.
Po mojem je tole ena natega al pa spet en podvig funkcionalno nepismenih.
Če želite dejansko komu pomagat, zakaj rajši ne zbirate tistih hecnih listkov, ki imajo gor napisane številke?
Recimo tistih s petico bi rabil samo 8000. Pa še nobenega konvoja tovornjakov ne bi rabili za dostavo.
Ni nateg - zamaški pa gredo v reciklažo [www.rm-mpi.si]
|
lannina
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:37 |
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:37 |
Ne vem... al ste vsi nori al ne znate računat?
In teh 1700 zamaškov, vrednih en evro, ne pride samih na zbirališče.
Jih je treba peljat. In bencin je... kaj zastonj?
Butli boste skurili za tri evre bencina na en evro zbranih zamaškov.
Ni čudn, da gre vse k hudiču.
|
Varčna
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:41 |
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:45 |
In mulo seveda za hec odnese 34 kil štoflcev v šolo, a ne? V levi roki.
ĐIZS
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:48 |
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:52 |
Sem predlagal kako pomagat. Namesto 34 kil štoflcev recimo eno tako lepo srebrno ploščico s številko 1 gor vgravirano. Isto zaleže, vaga pa manj kot en štoflc.
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:55 |
|
Varčna
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 09:57 |
Citiram:
račun
Ja, dobijo. En evro za 34 kil.
In mulo seveda za hec odnese 34 kil štoflcev v šolo, a ne? V levi roki.
ĐIZS
Starši itak peljemo otroke v vrtce in šole. A gre zaradi parih zamaškov kaj več bencina? Džizus prav zares. Sigurno bolje, kot pa da pristanejo v navadnih smeteh.
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:01 |
en evro je 34 kil zamaškov
ja, bolje je da pristanejo v navadnih smeteh
bojo vsaj končali tam kjer morajo
Ti pa, če želiš komu pomagat izpljuni par evrov, ne pa se tolažit da s parimi štoflci rešuješ svet.
|
dežek**
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:20 |
|
zbiralka zamaškov
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:21 |
in ko bi ti videl(a) obraze otrok, ki v vrečkicah nosijo zamaške v za to pripravljene koše. zanje je to tudi vzgojno.
Hvala Bogu, da nismo vsi enakega mišljenja, ne??
lp
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:43 |
Saj poznamo tisti pregovor: "Zrno do zrna pogača, kamen na kamen palača."
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:47 |
|
Ziva02
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:53 |
Važno pa se mi zdi tole:
če se ne motim, se ne zbirajo samo mali zamaški pijač, ampak vsi, ki imajo vtisnjen "eko znak", mali trikotnik, ki označuje, da se pokrovčki reciklirajo. To so npr. tudi od nutele, pa z instant čajev za dojenčke (hipp, bebevita ...) ...
Mogoče to ni dovolj znano in poudarjeno na zbirnih mestih, se pa z večjimi zamaški veliko hitreje nabere potrebna količina.
Lep dan, Živa
|
moja mala
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 10:56 |
Citiram:
zbiralka zamaškov
jaz že eno leto BREZPLAČNO IN PROSTOVOLJNO vozim zamaške iz šole in vrtca na zbirno mesto.
in ko bi ti videl(a) obraze otrok, ki v vrečkicah nosijo zamaške v za to pripravljene koše. zanje je to tudi vzgojno.
Hvala Bogu, da nismo vsi enakega mišljenja, ne??
lp
Moja hčerka vsak dan navdušeno nese v vrtec vrečko zamaškov!
( Jih pač imamo možnost dobit na kile in kile)!
In je vsak dan znova navdušena!
Če bi pa jaz dala 5 EUR, za to še vedela ne bi in ji ne bi nič pomenilo!
Sorry, vsi ekonomisti, ki zdaj hladno preračunavate kilometre, bencin, stroške...nekaj je tu tudi srca!
( Aja, pa jaz sem tudi ekonomist mimogrede!
|
in kje lepo prosim?
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:00 |
Citiram:
račun
Parih zamaškov?
en evro je 34 kil zamaškov
ja, bolje je da pristanejo v navadnih smeteh
bojo vsaj končali tam kjer morajo
Ti pa, če želiš komu pomagat izpljuni par evrov, ne pa se tolažit da s parimi štoflci rešuješ svet.
In kje bodo končali buča pametna? V navadnih smeteh? Misliš v odpadkih, kjer jih nihče ne bo prebral in recikrilal?
Da mi je vidit koliko evrov ti izpljuneš za dobrodelne namene, če jim še del svojih odpadkov ne privoščiš!!!
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:03 |
A rabljene zobotrebce tudi zbirate?
Baje jih odkupujejo toplarne na biomaso.
Odklop od realnosti, matematike, ekonomije in logike.
Še za ono zgoraj - 35 kil, ne 35 zamaškov.
35 kil zamaškov = 1700 zamaškov = 1 evro
V bistvu se s temi svojimi igricami s štoflci dobesedno norca delate iz tistih ki rabijo pomoč. Ker od vaših štoflcev ne bo haska. Samo da imate vi in vaši sončki svojo zabavo.
|
Barca
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:12 |
Citiram:
račun
Lep zgled, da učite otroke z zamaški reševati svet.
V bistvu se s temi svojimi igricami s štoflci dobesedno norca delate iz tistih ki rabijo pomoč. Ker od vaših štoflcev ne bo haska. Samo da imate vi in vaši sončki svojo zabavo.
In koliko si dal ti? Denarja, ker zamaške, mi je jasno, mečeš v smeti.
Pač ponudi več, kot ponuja MPI, jih bomo z veseljem vozil k tebi.
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:16 |
Dam 50€ za tono.
|
pa od
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:22 |
Citiram:
račun
Lep zgled, da učite otroke z zamaški reševati svet.
Pa od stalnega razlaganja kako se nič ne splača pa da je vse kar drugi počnejo bedasto in nerealno, tudi ne bo prevelikega haska!
|
in potem...
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:24 |
Citiram:
račun
Zamaškov ne rabim, lahko se pa zmeniva za zobotrebce.
Dam 50€ za tono.
In nato daš teh 50 EUR v dobrodelne namene! Zmenjeno?
Aja, pa svizec zavije tisto bedasto čokolado v folijo...
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:28 |
Nevednemu enkrat poveš, pa ve.
Neumnemu lahko stokrat pa mu še ne bo kapnilo kako zgleda 34 kil zamaškov.
Zato se bom rajši lepo umaknil. Škoda časa, sem ga zapravil zihr že za par tisoč štoflcev z vami.
|
in potem...
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:36 |
Citiram:
račun
Maš prav.
Nevednemu enkrat poveš, pa ve.
Neumnemu lahko stokrat pa mu še ne bo kapnilo kako zgleda 34 kil zamaškov.
Zato se bom rajši lepo umaknil. Škoda časa, sem ga zapravil zihr že za par tisoč štoflcev z vami.
U! Gospod tudi svoj čas ceni zelo visoko!
Pa pazi komu govoriš kako zgleda par tisoč štoflcev! Jih vsak dan v naši firmi naštancamo par milijonov...
|
majčižok
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 11:56 |
|
ja žal
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 13:16 |
Citiram:
majčižok
Žal se tukaj strinjam z računom.
je tudi takšnih kar nekaj na svetu...
|
koprčanka
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 17.04.09 16:50 |
Na Hrvaškem je možno vrniti plastenko v trgovino in ti dajo nekaj malega denarja, a zamaškov ne jemljejo, ker kot sem že napisala, gre za različno vrsto plastike. Lani sem imela priložnost videti, kako je ena starejša gospa pobirala plastenke iz smetnjaka, odvijala zamaške in jih metala po tleh. Okoli smetnjaka je bilo vsaj 200 zamaškov.
Zato letos, ko greste na Hrvaško, naberite zamaške za domov ;)
|
račun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 18.04.09 20:03 |
Zdaj boste še ničvredne odpadke UVAŽALI al kaj???
|
poračun
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 29.04.09 01:00 |
(in ne 34kg, kot je bilo izračunano zgoraj - seveda velja vse to ob predpostavki, da ima zamašek 2 grama, ker tako občutljive tehtnice nimam, da bi preveril).
@in potem...:
Če bi iz vaše firme, kjer štancate zamaške, celotno dnevno proizvodnjo (par miljonov = 2.000.000) odpeljali direktno v reciklažo, potem bi za to potrebovali nekaj več kot 33 dni. Kar je več kot dovolj, glede na to, da je časa 6 mesecev oz. verjetno je že kakšen mesec manj :)
Toliko za lažjo predstavo, o čem govorimo... in smiselnosti tega početja, če je cilj proteza; saj je lepo in prav, da se ozavešča in skrbi za ekologijo. Vendar ali ni v tem primeru glavni namen nakup proteze, ne pa zbiranje zamaškov (to lahko sicer poteka neodvisno od te akcije še naprej)? Razlika med enim in drugim je velika...
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 29.04.09 15:31 |
Citiram:
poračun
40.000€ = 133,33 ton => 1€ = 3,33kg
(in ne 34kg, kot je bilo izračunano zgoraj - seveda velja vse to ob predpostavki, da ima zamašek 2 grama, ker tako občutljive tehtnice nimam, da bi preveril).
@in potem...:
Če bi iz vaše firme, kjer štancate zamaške, celotno dnevno proizvodnjo (par miljonov = 2.000.000) odpeljali direktno v reciklažo, potem bi za to potrebovali nekaj več kot 33 dni. Kar je več kot dovolj, glede na to, da je časa 6 mesecev oz. verjetno je že kakšen mesec manj :)
Toliko za lažjo predstavo, o čem govorimo... in smiselnosti tega početja, če je cilj proteza; saj je lepo in prav, da se ozavešča in skrbi za ekologijo. Vendar ali ni v tem primeru glavni namen nakup proteze, ne pa zbiranje zamaškov (to lahko sicer poteka neodvisno od te akcije še naprej)? Razlika med enim in drugim je velika...
hja,
zanimivo se je malo poigrati z matematiko, škoda, da nekateri nočejo ali pa ne morejo razumeti, kaj številko pomenijo!
66 milijonov zamaškov, ki bi bili teoretično vrendni 40.000 €, pomeni, da bi moral vsak Slovenec zbrati 33 zamaškov. Kar ni videti tako veliko, a to ne bi bilo možno. Ampak, če vemo, da nekateri z birajo zamačke za Anžeta, drugi za Jožeta, tretji za Natalijo, četrti pa za Jožico, potem bomo pač samo z zbiranjem zamaškov težko napraskali kaj večk kot nekaj evrov.
In če predpostavimo, da povprečna slovenska družina odpre recimo eno plastenko na dan, pomeni to reci in piši 30 zamaškov na mesec / 4-člansko družino. In če je polovica slovenskih družin (pa jih je bistveno manj) ekološko in humanitarno dovolj zavednih, da zbirajo zamaške, potem lahko izračunamo, da v enem letu zberejo 30 x 12 x 500.000 / 2 = 90 milijonov zamaškov, kar je slabih 60.000 € za vse humanitatne potrebe skupaj.Ampak se moramo zavedati, da zamaškov niti približno ne zbira polovica slovesnkih družin, pa da jih povprečna družina verjetno porabi manj kot 30 / mesec, pa da je za dostavo 90 milijonov zamaškov potrebno še pa še nafte (konec koncev je to približno 200 ton, kar bi sicer po teži zmoglo peljati kakšnih 5 šleperjev, zaradi majhne specifične teže / velikega volumna pa bi jih bilo tudi 10 premalo), pa če odšteješ vse te stroške, ugotovimo, da bi ob idealnih predpostavkah komajda zmogli zbrati skupaj dovolj zamaškov za eno protezo v enem letu.
Kakor je rekel že račun, veliko bolj ekološko in manj obremenjujoče do okolja bi bilo zbiranje evrčkov, če bi uspeli prepričati pol slovenskih družin (recimo, da jih je vseh 500.000), bi to prišlo celih 16 centov po familiji.
|
ena tuja
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 29.04.09 18:54 |
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 03.06.09 07:53 |
To velja za osebo "račun", če bo seveda vedel kaj to sploh pomeni. Ne samo, da ne zna računati, celo toliko ni, da bi dojel smisel zbiranja zamaškov. Naj se utopi v svojih smeteh, ne potrebujemo še njegovih zamaškov. Do danes smo jih zbrali že 10 ton oz. 10.000 Kg, ki so že bili pripeljani v reciklažo. Denar za protezo je že nakazan na ustrezen račun in Anže je že korak bližje do nakupa ustrezne proteze. Če je kdo zainteresiran kako izgledajo "kupice" zamaškov se naj javi in mu bom poslal slikice.
Vse dobre ljudi pa prosim, naj nadaljujejo z ekološko humanitarno akcijo, neglede za koga se zbira denar.
"Računu" pa še to, nekateri darujejo zamaške, nekateri humanitarno prispevajo za prevoz, nekateri zrtvujejo svoj čas in pomagajo koordinirati akcijo. Za nekater pa bi bilo najbolje, da dajo vsaj mir, če ne želijo pomagati.
Hvala in L.P.
Iztok
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 03.06.09 22:44 |
Ampak to ni poanta mojega pisanja. Poanta je, da mi, kljub temu da zbiram zamaške, še nikoli ni prišlo na misel, da bi kakorkoli blatil tiste ki jih ne zbirajo, ali pa skeptike. Zakaj morajo vsako še tako lepo akcijo sfižiti nestrpni akcijaši? Če si DOBER ČLOVEK, potem pač ne moreš biti nesramen do drugih, Iztokp.
|
dede
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 04.06.09 10:32 |
|
ens3c, račun in podobni 04.06.09 12:06 |
Najbrž imaš polno rit vsega in nimaš pojma, kaj pomeni normalizacija življenja za enega mladega fanta, kot je Anže.
Četudi nam ne rata zbrat ne vem kolk milijonov zamaškov, je vsak prispevek dobrodošel.
Pa mimogrede, brezposelna gospa na Hrvaškem je z zbiranjem sicer plastenk in pločevnk sezidala hišo!
In ne mi govori, da se ne splača, v slogi je moč, da o vzgojnem aspektu dotičnih akcij ne govorim!
|
IrenA
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 04.06.09 21:03 |
Citiram:
ena tuja
meni pa se pri vsem tem poraja eno vprašanje. torej, če se mi nekaj zgodi in bom ob roko ali nogo ne morem računati na naše zdravstvo ampak bom prepuščena milosti ljudstva in plastičnim zamaškom? proteza ti ne pripada in ni financirana vsaj delno? očitno sem naivna in mislim, da če mi nogo odrežejo da mi bodo dali nadomestno? no sicer pa, če mi lasje izpadejo si bom mogla sama kupit lasuljo in če mi izpadejo zobje si jih moram sama plačat! in izguba roke ali noge se obravnava enako?
Tudi meni se zdi naravnost nezaslišano, da ena umetna noga stane tako ogromno denarja. Kaj ima vgrajene kristale Swarovski, ali kaj?!? Pa ne vem, če ne stane toliko tudi kakšen luksuzen avto, v katerega so, upam trditi, vgradili dosti bolj sofisticirano vezje, mehaniko, elektroniko itd... kot pa v eno umetno nogo, ki tehta kak kilogram. Seveda me bo precej kdo napadel, da kako lahko primerjam avtomobil z nožno protezo. No, kako pa lahko primerjamo nožno protezo s pravo, meseno nogo? Tudi najboljša proteza na tem svetu, z vdelanimi ne vem kakšnimi mehanizmi iz nevem kakšnih materialov, ne seže niti do kolen (primerjava na mestu ;) pravi nogi. Če bi pa bila izumitelj tako zelo napredne proteze, ki bi tako zelo izboljšala kvaliteto življenja ljudem, da bi bila le-ta vredna 40.000 €, potem bi patent podarila državi s pogojem, da omogoči protezo vsem, ki jo rabijo in to ZASTONJ!
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 04.09.09 10:05 |
Če ne pomagate, pustite vsaj tistim,ki to počnejo, da lahko počnejo to naprej! Na Rakovnik sem pred časom peljal na prošnjo kolega pol kombija zamaškov, pa vas nisem vprašal ne za pomoč pri zbiranju, ne za pomoč pri nakladanju, vožnji ali razkladanju! Pa tudi mi vi ne pišete potnih nalogov!
Imate vi svobodno voljo, imamo jo pa tudi mi! Lep pozdrav!
Mimogrede, o pripomočkih, ki jih daje ZZZS, in dobaviteljih, pa bi se dalo veliko razpravljati! A to je že druga tema!
|
simpl
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 04.09.09 10:52 |
načeloma je vsaka akcija, ki REALNO prispeva k izboljšavi česarkoli spodbudna in jo pozdravljam..
ne razumem pa vas, da tako vehementno udrihate po "račun"-u, če je hotel izpostaviti dejanski problem finančne učinkovitosti tega početja-oz sam fokus tega zbiranja..
kolikor gledam v našem kraju so ljudje kar ekološko ozaveščeni in lepo ločujejo odpadke na ekoloških otokih..
vem pa tudi, da je npr.. vprašljiv odkup papirja, ki ga vsako leto zbirajo osnovnošolski otroci..
tako, da ni vse črno, če se nekdo vpraša o smiselnosti kakšnega dejanja..
jaz osebno odnesem kakšen material(obleke, obutev) na rdeči križ, pa v mercatorju sem kakšno moko ali špagete pa kakšne konzerve kupil pa dal v voziček, pa enim brez rok, ki vsako leto pošiljajo voščilnice, ki jih narišejo tisto plačam..
..zamaškov, zobotrebcev ipd. stvari pa ne bi zbiral zaradi pomoči nekomu..
lp
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 21.10.09 19:56 |
Zato bi vas lepo prosila če imate kaj zamaškov in neveste kam z njimi dajte jih nam.Smo družina iz Velenja.Vse ostale inf. na e. naslovu. joze.pinter1@siol.net
L.p. mamica Nataša
|
Anze
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 14.12.09 01:18 |
Kot ze receno nestetokrat sem skupaj z celotno slovenijo in zamejstvom uspel zbrati in odpeljati ze 82 TON zamaskov. tako je ja, 82TON! Akcija zame se zakljuci cez dva dni, vendar imamo v skladiscu se priblizno 20ton zamaskov, tako da se bomo ustavili pri 100TONah zamaskov, zbranih z pomocjo celotne slovenije.
Kar se pa same matematike tice: Ja, res je, vcasih se za pobiranje 10kil zamaskov ne splaca iti na lokacijo in bi bilo bolje, da se enostavno poslje "gotovina". Ampak vse ostalo pa je humanitarne narave in se ti stroski porazdelijo po velikem stevilu ljudi, in na koncu je vsak od teh, ki je pobiral zamaske mogoce doniral 10 ali pa 20, mogoce celo 30€.. Je to veliko? Za nekatere ja, za nekatere ne.. So pa vsi delali to iz srca in iz zelje pomagati meni..
Tako da pustimo matematiko. Ob koncu akcije bomo zbrali iz zamaskov priblizno 30.000€ in mislim da tukaj ni nastalo stroskov, ki bi presegali 3000€ za bencin in amortizacijo vseh udelezencev, ki so to vozili, razvazali oz kakorkoli vlozili notri sredstva, ki niso samo prosti cas.
Torej ce je pa 10% "dobicka" namenjenega v stroske, pa tudi ni taka rec. Raje se vprasajte, koliko bo drzava hotela od tega imeti pri oddaji moje dohodnine..
Za vec informacij sem dosegljiv na subjectx@gmail.com ali na moji spletni strani www.subjectx.net
|
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 14.12.09 08:31 |
Anže tebi pa vso srečo še naprej res pogumen si in da maš take ljudi da ti stojijo ob strani.Lepo se mej pa vse lepo.Družina Pinter iz Velenja. joze.pinter1@siol.net
|
nmj
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 14.12.09 13:13 |
smo zbirali zamaške (za anzeta) in jih bomo še naprej.
zanima me, če boste kje na obali imeli kakšno zbirno mesto oz. kako vam to dostavit?- no, da ne bo pomote, nisem kakšna firma , pač to zbiramo doma in malo po malo se kej nabere.
Lp
|
u
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 14.12.09 14:09 |
aja pa še to naše zdravstvo in zdravstveno zavarovanje je res "fenomenalno", človek prej umre in sprhni, kot pa da zdravstvo kej nardi!!! vem iz lastnih izkušenj kako je in tud vidim in občutim kako je ko zdravstveno zavarovanje začne zategovat pas in zraven zatrjuje, da je preventiva boljša kot kurativa. kakšno usrano nakladanje!
|
Anze
Re: Zbir. zamaškov (dobila mail) 14.12.09 14:35 |
Hvala vsem ki so zbirali in zbrali zame do zdaj neverjetnih 80ton zamaskov!
Vec informacij na mojem emailu: subjectx@gmail.com ali pa na moji spletni strani www.subjectx.net
Lp Anze
Vas pestijo različne težave, nadloge, bolezni, večji ali lažji problemi, ki kdaj zahtevajo urgentno rešitev, pogosto tudi hitro diagnozo, včasih pa samo tolažilno in vzpodbudno besedo? Ekipa specialistov in strokovnjakov s posameznih področij vsakodnevno deli svoje znanje, izkušnje ter nudi nasvete in podporo vsem, ki se nanje obrnejo po pomoč. Vsi zdravstveni nasveti so sedaj dostopni na enem mestu.
Izbor forumov:
Poiščite namige, koristne nasvete ter predloge, kako zanimivo, predvsem
pa prijetno preživeti prosti čas. Vas zanima, kaj se dogaja na sceni? Kako urediti dom za nas in naše hišne ljubljenčke? Vse to in še mnogo več boste našli znotraj kategorije forumov Dom, tehnika in prosti čas.
Izbor forumov:
Domače živali >>
Gradimo, opremljamo in urejamo dom >>
Skrinjica idej >>
Življenje, ah to življenje >>