Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sob, 11. avg 2007
tor, 19. maj 2009
tor, 28. apr 2009
tor, 28. maj 2013
pon, 13. maj 2013
sob, 20. nov 2010
sre, 05. sep 2012
ned, 17. feb 2013
sob, 04. maj 2013
pon, 21. maj 2012

Načini zdravljenja alkoholizma19.05.09 10:27 |
Re: Načini zdravljenja alkoholizma20.05.09 19:29 |
Re: Načini zdravljenja alkoholizma22.05.09 11:01 |
Uredništvo MON |
|
botjana
Re: Načini zdravljenja alkoholizma25.02.10 22:28 |
|
joskos
Re: Načini zdravljenja alkoholizma26.10.11 09:27 |
Navedenobotjana
Pozdravljeni!
Oče več let pije, le da se to pitje z leti le še stopnjuje. Sam dejstvo da je alkoholik sicer zanika, vendar to vidimo vsi ostali. Pred 3. leti je pustil službo, zaradi slabih razmer, nove pa ne dobi. Je tudi nekaj procentni invalid, zaradi poškodbe hrbtenice. Doma imamo kmetijo, kar pa samo poslabšuje položaj, ker nezadostno skrbi za živali. Sebe in vse ostale nenehno spravlja v težave (vožnja v opitem stanju, večinoma psihično pa tudi fizično nasilje).
Sam se zagotovo ne bo odločil za zdravljenje, kaj naj storimo? Naj ga na silo odpeljemo na zdravljenje? Kajti pogovor nič ne zaleže. Stanje je vsak dan slabše. Prosim pomagajte.
|
al-anon
Re: Načini zdravljenja alkoholizma14.03.12 15:52 |
|
Damjanas
Re: Načini zdravljenja alkoholizma27.03.12 00:16 |
Re: Načini zdravljenja alkoholizma28.03.12 08:00 |
Uredništvo MON |
NavedenoDamjanas
Kaj pa alkoholizem pri osebi stari skoraj osemdeset let? To je namreč moj oče,ki popje več litrov žganega na teden.Ne vem kdaj je bil zadnjič trezen. Da ne govorim kako je moji mami ,ki z njim živi. Moja brata in jaz pa smo od vsega, kar se mogoče nečloveško sliši, že popolnoma otopeli. Zdravljenje v bolnišnici- neuspešno, ves naš trud je zaman. Prosim za nasvet, kako s človekom, ki ne more ne živeti ne umreti. Naj čakamo odrešilne ... Hvaležna bom vsakega nasveta.
|
Monika Tirolika
Re: Načini zdravljenja alkoholizma08.05.13 18:09 |
|
ZNANO
Re: Načini zdravljenja alkoholizma25.05.13 10:51 |
|
tšž
Re: Načini zdravljenja alkoholizma28.05.13 20:21 |
|
AL_AKatja
Re: Načini zdravljenja alkoholizma03.06.13 12:59 |
|
ehaja..
Re: Načini zdravljenja alkoholizma06.06.13 16:04 |
NavedenoNihče ne bo. Sprejmi odgovornost za svoje odločitve, četudi je tvoja odločitev ostati.
Rada bi, da bi kdo drug kaj naredil namesto mene
NavedenoSaj ni. Kar se njega tiče ni. Kar se tebe tiče pa je. Perspektive.
Rekla je, da ni tako hudo, kot govorim jaz
NavedenoSaj ve, ne skrbi.
Prosila sem samo, da bi mu kdo povedal, da je alkoholik, ker meni ne verjame.
NavedenoČe noče, potem ne.
Zjutraj se trese, zmedeno govori, ponoči kriči, je psihično zelo nasilen. V obraz je bakrene barve. Okoli oči je rumen. Spije več litvrov žganja, piva, vina na teden. Ali je to za zdravljenje?
NavedenoNe, seveda nič ne reši. In to zato, ker se bojiš sprememb tako zelo, da še predno poskusiš, obupaš in iščeš ovire, namesto rešitev. Saj sploh ni izvedljivo, ane? Ja prav, potem pa ni.
Človek je v pokoju in namesto mirnega življenja je vsak dan hudo, brcanje v vrata, poniževanje itd. Kam se odseliti, če nimaš dovolj še za najemnino ne. Kako hišo deliti? Ti nasveti so ene same oslarije. Stvarnost je drugačna. Priporočajo mi ločitev. Ali ločitev kaj reši? Če ni možno seliti se, ni nič.
NavedenoAlkoholizma se ne zdravi s potuho. Kako si predstavljaš zdravljenje nekoga, ki pravi, da ni bolan in zdravljenja noče? Dokler se ti ne pozdraviš, ne moreš zdraviti nikogar drugega.
Baje je alkoholizem bolezen. Če ti partner zboli ali ga zaradi tega zapustiš? Ne, stojiš mu ob strani in pomagaš. Če pomoči ne sprejme, prosiš naprej.
NavedenoKako lepo, da je toliko ovir, da ti ni treba ničesar spremeniti in se lahko mirno naprej smiliš sama sebi.
Kam, kam? Skupnosti anonimnih alkoholikov so predaleč za obiskovanje. Prevoza ni.
Nihče mi ne bo pomagal, saj vem. Nekega dne bom obupala.
|
Monika Tirolika
Re: Načini zdravljenja alkoholizma07.06.13 19:25 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.