Kako živeti z rakom?

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Dr. Klerh

avatar Klavdija1 05.07.08 18:18
Glede nato da se veliko Slovencov zdravi pri Dr. Klerhu s takšnimi in drugačnimi izkušnjami sem odprla temo da si podamo pozitivne in negadivne izkušnje z njegovim načinom zdravljenja oz zazdravljenjem raka. Poleg tega se je V roku približno treh mesecih v oddaji Labirint na SLO2 predvajali dve čisto nasprotni izkušnji kar se tiče zdravljenja pri DR. Klerhu. Zato ste vsi povabljeni v to temo kajti skupaj smo močnejši, s čim več informacijami in izkušnjami pa modrejši zato poziv POMAGAJMO SI!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mira.com 09.07.08 22:32
zdravo
želim spoznati nekoga,ki se zdravi pri tem zdravniku,rada bi mu zastavila par vprašanj,ker nekaj o vsem tem vem,če je kje kdo in če bo to bral naj me pokliče 051 425 361
hvala vsem
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar alja.k 25.07.08 11:24
Pozdravljeni!
Rada bi vas opozorila glede Dr. Klehrja! V reviji Jana (številka 30, izšla 22.7.2008) sem zasledila članek, ki govori o tem, kakšen šarlatan je ta doktor. Piše o nekem gospodu, katerem je oče umrl mesec dni po tem, ko je končal zdravljnje na kliniki, čeprav mu je Dr. Klehr zagotovil, da mu lahko podaljša življenje za 5 let. In to ni osamljen primer. Prav tako piše, da naj bi bil vse to samo eksperiment, ter da je imel probleme s policijo. Le ta mu je namreč kliniko leta 2003 zaprla, zaradi neustreznih higienskih pogojev! Zelo toplo priporočam, da preberete članek! Kar se tiče pa oddaje Labirint na Slo2...tudi sama sem gledala in bila navdušena, da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom, toda ta članek jasno opisuje, da ni vse kot bi moralo biti!
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar medicinc(sedaj zdravnik) 25.07.08 12:46
Spoštovani!
Ne morem si pomagat,ampak moram podati svoje mnenje na zadnji odgovor od gospe(gospodične) alje.k!
Predvsem me je zmotil ali pa mi je še posebej vzbudil pozornost vas zadnji stavek:"...da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom...--->ali se po vasem mnenju na OI ne znajo spopasti z rakom?Saj je vse to zdravljenje, ki je danes uveljavljeno za zdravljenje raka dokazano učinkovito in je pač to zdravljenje zdravljenje za raka, citostatiki, biološka zdravila, hormonsko zdravljenje, operativno obsevanje-vse to so načini zdravljenja raka, ki so zaenkrat edini dokazano učinkoviti.vse ostalo je zaenkrat v zraku!Zato me zelo čudijo take izjave!Vsi bolniki z rakom,ki so preživeli bolezen, živijo zaradi specifičnega onkološkegazdravljenja. ki je kemoterapija, obsevanje, in prej omenjeno zdravljenje, in ne zaradi nekih neutemeljenih terapij!
Res pa je,da je za uspeh ozdravitve pomemeben tudi sam človek, o tem smo pisali že večkrat,kajti citostatiki pomagajo nekomu,nekomu hormonska terapija, nekomu pa nič od tega!

Toliko o tem...
Slovenci(vsaj nekateri) živijo še vedno preveč v pantiveku in imajo maligno bolezen za nekaj neozdravljivega oz.tabu!!Res so bogi!

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 26.07.08 00:22
@mira.com
ce nekaj veste o tem, zakaj pa ne napišete tukaj? Mi se lahko pogovarjamo o njegovi metodi, nesmiselno pa je njega hvaliti ali osirati. Ker vsi ljudje tudi živijo različen način življenja; pri nekaterih je bolezen pač močnejša kot zdravljenje.

Brezsmiselno se mi zdi, da je bila potrebna nova tema, kot da bi delali reklamo za kogarkoli. Moje mnenje je takšno, da je treba pametno kombinirati zdravljenje; ampak tega ne znamo pacienti sami, ker smo si zelo različni, imamo različne vrste raka, v različnih fazah bolezni; naši zdravniki ne sodelujejo, naši zdravilci pa nimajo pojma :(
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
26.07.08 20:20
Ravno danes mi je v roko prišla zadnja izdaja Jane (22.7.), ki govori o izkušnji slovenskega bolnika z dr. Klehrom. Izkušnja je izjemno slaba in obučtki opeharjenih težki. Napisano je kar nekaj informacij in presenetljivo velika številka slovenskih bolnikov, ki iščejo pomoč na 'kliniki' v Salzburgu. Svetujem v branje. Zadevo je komentiral tudi dr. Alojz Ihan, dr.med., imunolog.

Moram priznati, da sem vesela, da se je Jana lotila te teme in močno upam, da se bo še katere. V dobro bolnikov z rakom.

Kristina Modic

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
http://limfom-levkemija.org/
limfom.levkemija@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spelci 28.07.08 10:32
Najprej en lep pozdrav,

Spustila sem se v debato, ker me zelo moti vaše razmišljanje in ker imamo sami primer MM v družini vam bi opisala našo izkušnjo z Dr.Klehr-om.

Sami imamo zelo dobre izkušnje z njim vsaj do zdaj. Oče ki hodi na zdravljenje v Salzburg se po njegovih terapijah počuti odlično, je pa tudi res, da kombiniramo več zdravljenj hkrati, tako da ne moreš trditi kaj mu resnično pomaga,(ni važno samo da je počutje ok) ampak prvi teden ko je prišel domov se mi je zdelo, kot da je to spet moj ati. Podatek, da hodi gor veliko Slovencev drži, kajti ati je spoznal gospoda, ki se pri njem zdravi že 5 let in mu Klehr očitno pomaga. Pa saj ne da ga obiskujejo samo Slovenci, ogromno je tudi Američanov. Tako, da zaenkrat z naše strani samo pozitiva in tudi obravnavajo te kot človeka-ne pa tako kot na onkologiji, ampak to je že druga tema.

LP vsem in želim vam čim boljše uspehe pri zdravljenju te zahrbtne bolezni, pa saj veste kaj pravijo "kjer je volja tam je moč."
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 28.07.08 18:58
Kristina, imate mogoče kak link, kje si lahko to preberem na spletu? Ne verjamem, da v Nemčiji in v Avstriji dopuščajo takšno šarlatanstvo. Včasih pa tudi bolniki ne poročajo vsega tako kot je. Me pa res zanima.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
28.07.08 22:59
Na žalost nimam linka... le časopis.

Prav je, da se predstavijo različne izkušnje, potem pa je vse skupaj v rokah posameznika.

Lep pozdrav vsem!

Kristina Modic

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
http://limfom-levkemija.org/
limfom.levkemija@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spelci 29.07.08 12:53
Danes sem prebrala članek o dr. Klehr-u in kolikor sem jaz zastopila govori večina ljudi o tem kako jim je Klehr prepovedoval kemoterapijo in vsa druga zdravljenja oz. jim je odsvetoval. sami smo se že na začetku odločili, da ostanemo pri uradni medicini ne glede na vse. in dr. Klehr nam je to tudi svetoval in priporočal, tako da njegovo zdravljenje prilagajamo kemoterapiji. in kolikor sem iz članka razbrala so tudi ti ljudje resnično opustili vse ostalo, za kar pa mislim, da je napačno razmišljanje.
ker njegov način zdravljenja temelji le na tem, da se imunski sistem postavi nazaj v "normalno" stanje in zmanjšanje tumorjev oz. njihov razpad. ati tudi kemoterapijo zelo dobro prenaša in jaz sem mnenja, da mu to škodit ne more, kvečemu mu lahko pomaga da ima kemo boljši učinek in da jo lažje prenaša.

toliko zaenkrat iz moje strani

LP Špelči
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 29.07.08 18:23
Izgleda da je malo resnice, kar je vse napisanega. Četudi je dr. med. dermatolog, je zato vseeno zdravnik in ne bo in ne sme odsvetovati kemoterapije. Verjetno je šlo tu za nesporazum, ker je mogoče, da ni najbolj idealen čas za kemoterapijo takrat, ko se hodi k njemu na čiščenje krvi, ker kemoterapija uničuje tudi zdrave celice. Spelci, ali hodite vi med kemoterapijo tja? Enkrat na teden, ali kako vi to prilagajate?
lp
Kako velik MM pa je imel tvoj oče, da dobiva kemoterapijo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spelci 30.07.08 12:05
če je le možno gremo mi pred kemoterapijo tja, ker naj bi bilo zdravljenje tako bolj učinkovito, prav zaradi tega, kar ste že napisali. zgodba, ki jo opisuje t je zgodba mojega očeta, tako , da tam je vse napisano. nisem mislila, da bom kdaj pisala sem, ampak pisanje nepreverjenega me je resnično tako razburilo, da sem se morala vključiti. tako kot tudi članek v jani, saj so tam napisane vsote, ki so ogromne in preverjeno je ta način zdravljenja drag, ampak takšne vsote kot so opisane v jani niso resnične.ampak saj veste, da za osebo, ki jo imaš neizmerno rad narediš vse, kar je v tvoji moči.in tako bo tudi še naprej. vse za našega atija...

Lp Špelči
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 30.07.08 13:42
Jaz nisem bral Jane, samo tule berem, zato me zanima vse.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 04.08.08 20:27
Končno sem našel ta članek iz Jane. Moram rečt, da so zelo korajžni; kar težko verjamem, da se je ta revija držala 30 let, če se tako lažejo. Dr. Nikolaus Klehr je dr. med. kar je povsem nekaj drugega kot naš dr. Kobal. To je zdravnik šolske medicine in ne zdravilec, ker samo naše zdravilce lahko JANA mirne duše zmerja za šarlatane.

Pravtako, če nekdo reče, da se lahko ozdravi ali podaljša življenje, to ni obljuba, da se bo to sigurno zgodilo, saj je to odvisno od več faktorjev. Metoda dr. med. Klehra je priznana metoda zdravljenja, le da je za nas težko verjeti, da je tako draga. Tega procesa predelave krvi ne poznam, zato tudi ne poznam cen, vendar če se spomnemo, da stane ena delna hipertermija od pol do ene eure nekaj tisoč eurov in da rabi bolnik ca. 20 terapij, ali pa da stane samo en imunski status čez 600 eurov, potem me te cene ne čudijo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar remi 08.08.08 10:36
Ko berem kritike na račun dr. Klehra in poslušam oddaje z nasveti priznanih strokovnjakov, kot je npr. dr. Ihan, da odsvetuje zdravljenje na kliniki dr. Klehra, se zgrozim!!! Sama imam posredno zelo dobre izkušnje z diagnozo "mikrocelični pljučni rak z metastazami na jetrih, v požiralniku in v glavi" in z zdravljenjem na – za nekatere sporni salzburški kliniki. Takšno diagnozo so postavili moji 66-letni tašči, ki je vse življenje na svetu zato, da pomaga drugim. A ko smo izvedeli, da je tudi ona ena tistih onkoloških bolnic, ki ji verjetno ne bo več namenjeno nekaj let kakovostnega življenja, nas je vse dobesedno sesulo. Po njenem 14 dnevnem ležanju v bolnišnici in "gledanju v strop" - druge terapije ni dobila - so ugotovili, da ima pljučnico. To je konec!!! je zagrmelo v naših glavah, pa tudi zdravniki so ji "dali še največ mesec dni življenja", saj je bila povsem brez volje. Vendar upanje vedno umre zadnje! Ko smo se mi postavili na noge, je bila ona še vedno na tleh, brez želje do življenja, brez moči, 3 tedne ni zaužila niti žlice hrane, ni spila niti dveh decilitrov tekočine dnevno, ni vstajala iz postelje! Dobesedno sušila se je pred našimi očmi, mišično tkivo je izginjalo, na njeni nočni omarici je bilo polno robčkov, prepojenih s solzami. Ob sprejemu v bolnišnico je imela pri višini nekaj manj kot 170 cm 61 kg, po dveh tednih je izgubila 11 kg. A ni dobivala ničesar, razen antibiotikov za zdravljenje pljučnice. Nič se ni premaknilo, nam pa je zdravnik (sicer izredno prijazen in na voljo kadarkoli za pogovor) rekel, da ji ostaja še največ mesec dni življenja!!! Bali smo se, da bi konzilij na onkološkem dvignil roke in ne bi prišlo niti do poskusa zdravljenja. A so bili strahovi k sreči odveč - končno je dočakala prvo kemoterapijo. V Ljubljano je odšla iz bolnišnice z rešilcem, kemoterapijo pa končno naredili po 3 dneh prelaganj, ker njen organizem po zagotovilih onkologov tega ne bi vzdržal. Po treh dneh je končno dočakala prvo 3-dnevno kemoterapijo, a so jo prekinili dan prej, ker so bili zdravniki mnenja, da bi bila tretja doza prehuda. Pa so jo spet odpeljali z rešilcem nazaj v bolnišnico, kjer je dneve in noči gledala v strop, zavračala obiske, hrano, pogovore, celo svojih ljubljenih vnukov ni želela videti... otopela je, nas naganjala iz sobe - ona, vedno uglajena, prijazna, dobre volje, sočutna, požrtvovalna... nas ni več mogla gledati. Ker smo bili ZDRAVI!!! To je bila ena od najhujših faz OKREVANJA!!! Ja, prav ste prebrali - OKREVANJA! Teden dni po kemoterapiji, so jo odpustili domov, ker je sama tako želela! Še vedno je bila nepokretna, odpuščena brez zdravil, brez nadaljnjih napotkov, z nekaj papirji oziroma izvidi,.... v domačo oskrbo. Kot da je šla domov umret!
Že naslednji dan - bil je turoben in deževen - gledali smo televizijo in eno menda od številnih ponovitev prispevka, ko je bil gost na TV Slo dr. Klehr, v oddaji pa tudi posnet intervju z njegovim pacientom g. Milanom Muhičem iz Gornje Radgone. Muhičeva diagnoza je bila adeno karcinom pljuč. Vse smo naredili, da smo prišlo do telefonske št. g. Muhiča. Poklicala sem ga in ko je slišal, zakaj ga kličem, je bil njegov nasvet: k dr. Klehru danes, ne jutri!!! Prosim?! Sem prav slišala? Je res možno tako hitro priti na vrsto? In res, moja tašča je bila na kliniki pri dr. Klehru že v ponedeljek (prej kot v tednu dni), vendar se je pred tem mož osebno odpravil v Salzburg, da se je prepričal v "zdrave pogoje klinike" in se osebno srečal z dr. Klehrom. Ne le, da mu je o bolezni in možnostih zdravljenja govoril zelo odkrito, pač pa mu je tudi svetoval, da mama NE PREKINE kemoterapije v Lj. Torej - v ponedeljek gremo v Salzburg! Naša babi pa smeh na obraz, ... ja, dobila je spet upanje, našla roko, ki smo ji jo ves čas podajali in se odločila, da se bo borila. OBSTAJA še ena možnost, da se spet postavi na noge!
In res - že drugi dan je stala na nogah, polna optimizma, nasmejana,…dr. Klehru je verjela in mu zaupala, začela je jesti, piti, postala je dobre volje. Njena samozavest se je počasi začela prebujati, ko ji je dr. Klehr ozdravili ogromen herpes na obrazu, ki se je razvil s pojavom bolezni. Rekel ji je, da ji mora bolezen najprej pozdraviti od zunaj, potem se je bo lotil še od znotraj! V borih 3 dneh je herpes izginil! Za razliko od Lj, kjer ga tudi pogledali niso! In po enem tednu je šla domov! Ja, sama je hodila, tudi vožnja ji ni predstavljala napora! Potem je spet sledila kemoterapija - vzdržala je 3-dnevno in to brez težav. Po drugi kemoterapiji so ji začeli izpadati lasje, na kar so jo opozarjali tako v Lj, kot tudi v Salzburgu, a ona se ni dala! Dobila je lasuljo in danes je kot prerojena. Pa še enkrat je šla za teden dni v Salzburg in še enkrat na kemoterapijo. Niti enkrat ni bruhala!!! Danes, po dveh mesecih (takrat ni mogla vstati iz postelje), je spet na svoji teži, hodi, frajerka nam je v nedeljo celo skuhala kosilo, gre na vikend, z možem resnično uživata, ona živi, se veseli svojih vnukov, SPET IMA RADA ŽIVLJENJE!!! Dva meseca je od postavljene diagnoze mikrocelični rak pljuč z metastazami!!!
Pa še okrog plačila na kliniki! Moj mož kot plačnik zdravljenja svoje mame, je po prvem in po drugem odpustu dobil podroben seznam stroškov, razdelan račun do potankosti, pa še nasvete o zdravi prehrani, gibanju, nadaljnjem zdravljenju za mamo, načinu kontaktiranja v času do naslednjega zdravljenja na kliniki,.... V septembru gremo spet v Salzburg polni optimizma!
In v Ljubljani? Ne morejo verjeti, da se je tašča tako spremenila! Krvni parametri so v mejah normale, nekoliko je še povišan CRP, ki pa je močno padel, tumorskih markerjev NI,... včeraj je imela CT, ker zdravnik ne verjame, da se je stanje v tako kratkem času lahko tako izboljšalo (po zagotovilih, da ji ni dano več kot mesec dni življenja). Dr. Klehr nam je v prvem osebnem pogovoru sicer rekel, da so možnosti izboljšanja 50% - torej ni zagotavljal, da bo uspel spraviti bolezen pod nadzor! Prav tako je že na začetku povedal, da gre za »ambulantno zdravljenje« in da moramo za bivanje v času terapije in prehrano poskrbeti sami. Povsem smo bili seznanjeni, v kaj se spuščamo. Potem pa kot z vedrega neba začnejo padati kritike. Hvala bogu, da smo se za zdravljenje odločili že prej, ker bi sicer verjetno močno premislili – vprašanje, če bi v Salzburg k takemu mazaču, kot so ga predstavljali, sploh poslali našo babi. Po vodi bi nam splavalo še zadnje upanje!
Zato, dragi kritiki - lepo vas prosim! Ne uničujte upanja ljudem, ki ne vedo kaj bi storili, ko tako hudo zbolijo. Naša babi je obupala, ... do konca,... a ji je sonce posijalo z dr. Klehrom, ki nikakor ni nek "šalabajzar", ampak zdravnik, priznan znanstvenik na področju biogenetike, s posluhom za svoje paciente in kar je zelo pomembno, pripravljen na osebne stike kadarkoli. Občutek je res neverjeten in nenavaden, če tega prej nisi bil vajen!
Na kliniki slovenski jezik ni ovira, res pa je, da nastanejo stroški. 2x tedensko zdravljenje in mesečna doza ampul je okoli 3.600 eur. Na srečo smo si takšno zdravljenje lahko privoščili, da pa si ga mnogi ne morejo, je krivo naše zdravstvo in ne dr. Klehr.
In zakaj takšna gonja proti dr. Klehru? A ni čudno, da ga skladno s strogo nemško zakonodajo niso že zaprli, če je tak mazač? A ni čudno, da ima kliniko v Muenchnu in v Salzburgu, pa to že dolga leta? A ni čudno, da npr. homeopatija samo pri nas in v Albaniji ni priznana, drugod pa po vsej Evropi? Ne, sploh ni čudno, da so se na dr. Klehra spravili v Sloveniji, da pri nas na onkologiji ne marajo slišati zanj, ... Seveda, zdravstvo, farmacija, ZZZS - z roko v roki je treba delat! In ko naši pacienti od ZZZS zahtevajo delno povrnitev zdravljenja pri dr. Klehru, nastane problem. Po mojih informacijah in pogovorih s pacienti v Salzburgu, so najmanj trije s pomočjo dobrega odvetnika, dobili del stroškov povrnjenih, potem pa se je veriga sprožila. In dr. Klehra je treba uničit, sicer bo nastal problem, kako in od kod vrniti denar. Dragi ljudje, ne kritizirajte človeka, ki zna pomagati, pač pa sistem, ki ne omogoča takšnega zdravljenja in ga povrhu »slovenska stroka« še odsvetuje.
Kaj ni žalostno, da ljudem z rakom ne pustimo še kančka upanja - tudi rak pljuč je lahko obvladljiv! In dokaz temu je "naša babi". Dragi bolniki, ne obupajte in ne nasedajte lobijem! Poskusite vse, kar je v vaši moči, kajti morda je bilo že danes vašim svojcem rečeno, da vam ni več pomoči. Ne ležite v bolnišnicah, da bi gledali v zrak! Takoj naredite nekaj zase, morda boste med tistimi 50%, ki jim bo uspelo.
Mi gremo spet k dr. Klehru - septembra, do takrat pa uživamo, ko gledamo "našo babi", kako hiti razlagati o svoji bolezni. Še pred mesecem je imela le "neke spremembe na pljučih", danes pa samozavestno govori o raku! In zaupa dr. Klehru, le v Lj je o tem popolnoma tiho, da se ne bi komu zamerila, da ji ne bi kdo očital »njene nepremišljenosti«. Ja, takšno je pač življenje! Pa srečno vsem, ki ne nasedate nepreverjenemu pisanju in poročanju slo medijev.
Še to - glede poročanja TV Slo in pisanja v Jani: sprašujem se, zakaj ni objavljenih laboratorijskih analiz vsebine ampul dr. Klehra, v katerih dr. Ihan trdi, da je le sladkana voda in premajhna doza citokinov? Saj je vendar rekel, da so jih v laboratorijih analizirali. Prav rada bi videla te analize!

Bodite optimistični - Remi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 08.08.08 16:15
Približno tako gledam tudi jaz tole. Če je dr. Ihan imunolog in dr. medicine, potem bi lahko kaj več napisal o tej imunski terapiji. Izgleda, da hoče dr. Klehru bolj škodovati kot ostati objektiven, to pa je v nasprotju s poklicnim kodeksom zdravnikov. Ali le niso z dušo in srcem zdravniki in pokažejo do nemških zdravnikov svoj drugi jaz?

Moti pa me, da dr. Klehra mešate z bioenergetiko. To nima veze s tem. Edino kar bi bioenergetiki radi patentirali za sebe je tukaj psihoneuroimunološki aspekt, ki je za naš narod nepopisan list papirja. Pa vendar tako nujen aspekt v imunskem zdravljenju.

Na drugem mestu sem bral Pismo bralcev neke gospodinje, ki je povsem slučajno žena enega zdravnika. Ne vem, ali so ljudje tako nevoščljivi, ali so zato, ker se nočejo sami učiti, tako nepravični.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 08.08.08 17:57
Oglašam se kot zdravstvena delavka, zaposlena v UKC. Moram priznati, da z metodami in delom dr.Klerha nisem bila seznanjena vse dokler se s tem nisem srečala ob neozdravljivem stanju našega prijatelja. Vse od tedaj do mene prihajajo novi in novi primeri, ki me žal navdajajo le z jezo in nemo
čjo.
Prijatelj je zbolel za inoperabilnim rakom debelega črevesja s karcinozo peritoneja, kar pomeni da se je rak razširil po celotni trebušni votlini.
Znanci so ga opozorili na dvakratno reklamo v Nedeljskem dnevniku, zato se je nemudoma odločil za pot v SLZ skupaj s svojim sinom, saj je bil sam za pot in bivanje tam preslaboten. Po 14 dnevni terapiji, ki je skupaj z bivanjem v hostlu stala preko 1o.ooo E se je vrnil domov, čez 14 dni pa je moral ponovno v SLZ za en dan, pregled-5oo E, 4o ampul 28oo E. Od teh 4o ampul jih je porabil le 7, nato je umrl. Res pa je da je še ob zadnjem obisku dobil nov termin ponovnega obiska čez mesec dni, čeprav je bilo svojcem in prijateljem jasno da tega ne bo dočakal. Ves čas je bil deležen bodrilnih besed s strani dr.Klerha, kako dobri izvidi da prihajajo, kako boljši da je... nobenega pisnega izvida, ničesar oprijemljivega, le verbalna zagotovila. Kakšen cinizem!
Kar me pri dr.Klerhu moti, oz. me navdaja z dvomi, je dejstvo, da ste pri njem na vrsti takoj,kajti vsak dan šteje. In to dobesedno. Ko enkrat pričnete s terapijami pri njem, boste nanje primorani hoditi dokler boste finančno zmogli oz.do svoje smrti. Čudi me da tak čudežni zdravilec raka sploh potrebuje reklamo!
Tam pa so samo Slovenci, zavedeni s strani Nedeljskega dnevnika in TV SLO,drugih nacij skorajda ni. Če bi bil res tak čudodelec, bi bil SLZ že zdavnaj premajhen za vse pomoči potrebne, tako pa smo tam, kaj ni to nekoliko čudno, le Slovenci. Kje so Avstrijci? Porekel bo da oni hodijo na njegovo kliniko v Munchnu! Ima res nas tako rad, ali je v ozadju nekaj drugega? Avstrijci so ga že davno spregledali! Res je tudi da v Munchnu obstaja podobna klinika, cene so enake, terapije tudi, pacienti pa večinoma gastarbajterji na delu v Nemčiji. Po mojih preverjenih informacijah rezultati tudi tam niso ravno vspodbudni! če pa bi sami le raje šli na zdravljeneje v M., se bo dr.Klerh temu močno upiral, zakaj ve le on sam.
Rada bi spregovorila še o visoki strokovni usposobljenosti njegovih zaposlenih, na kliniki ki je sploh ni. Nekateri svojci so poročali o zdravnici iz Bolgarije, drugi o zdravnicah iz SA, ZG,BG, to so nedvomno visoke reference za uspešnost terapije!!! Radi bi kjerkoli na spletu prebrali objektivno analizo rezultatov njegove terapije,a teh ni.
Ne zanikam, da se večina pacientov po nekajdnevnih terapijah ne počuti bolje. Kot je znano so v teh infuzijah na katere so priklopljeni po več ur, med drugim tudi visoke doze kortikosteroidov in tramala, kar sicer trenutno izboljša počutje vseh, na daljši rok pa pusti hude posledice -
glej TV SLO 1/28.6./ sobotno popoldne.
Le še besedo o prof.dr.Ihanu, ki visoko kotira v svetovnem merilu, kar za dr.Klehra ni moč zaslediti nikjer, še celo lastni kolegi v Avstriji so se mu odpovedali.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Joca 08.08.08 20:23
Mi imamo za enkrat dobre izkušnje.. trkam!
Ne vem zakaj vsi tako blefirate okrog tega,
sploh tisti ki sodite po enem članku ali po prijatelju od prijatelja ipd.
Saj Salzburg ni tako daleč, pa se odpravite na izlet in se prepričajte kako in kaj.
Rade volje pa vsi tisti, ki imamo dobre izkušnje, odstopimo tudi kakšno ampulo za analize, ki bi jih (izvide) potem seveda tudi radi videli. Pa ne mikrobioloških pač pa bio-kemijskih!!!

še dobro, da imamo tisti z dobrimi izkušnjami drug drugega!

PA Lep Pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 08.08.08 22:37
Prof.dr.Ihan ne rabi več ampul, kot jih je že pregledal,prav po kranjsko je lepo povedal, kaj so našli v njih, kaj pa bi laikom, kot večina na tem področju smo, pomenile številke in kratice teh zahtevnih raziskav, pa res ne vem. Spomnim se le, da je omenil, da pri nas s to metodo nebi dobili dovoljenja niti za zdravljenje miši! Pa še nekaj bi rada dodala: še nikoli nisem slišala da se da zdravje kupiti z denarjem ! Pri celotni zadevi sem popolnoma osebno neprizadeta, žal pa dan za dnem slišim od sodelavcev za nove in nove primere, žal le s slabim koncem in ogromnimi finančnimi vložki! To je edini razlog, ki me je pripravil k pisanju-izračunajte-2o novih pacientov na teden, vmes pa še porabniki ampul, ki se vračajo le za en dan- groba kalkulacija- 1oo.ooo E in več v tednu dni! In to le od Slovencev! Koliko je to na mesec,leto? Ni težko biti prijazen za tak denar bi rekla, težko pa je izslediti laboratorij v katerem dr.Klerh zvari svoje ampule! Na njih da je bolj prepričljivo namreč piše le - NAT.LAB.
še tega da so njegove mu ni moč dokazati!
Namen mojega oglašanja ni bil vzeti bolnim poslednje upanje, pač pa opozoriti jih (preveč imam informacij), da naj slepo ne nasedajo obljubam o ozdravitvi (dr-Klerh za to nima nobenih trdnih dokazov, nobenega registra bolnikov, nobenih izvidov....),vem tudi kakšnim bolnikom je do zadnjega dajal lažno upanje...Hej, ustavite se in še enkrat premislite,
sicer bo to za vas spet le še ena a draga življenska izkušnja!
Money,money turns the world around. Pa lep pozdrav prav vsem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 09.08.08 08:41
"resnica" je morda kruta, treba bi jo bilo raziskati do konca. Sama ni prizadeta, ampak v službi se pogovarja o tem. Torej poklicni interes.
Pa poglejmo, koliko zaracunajo bolnišnice zavarovalnicam v 14 dneh in ker ima dr. Klehr Tagesklinik, kamor ne spadajo prenočišča, prištejmo še stroške hotela; pa sem vseeno siguren da pridemo na KC na višjo ceno, le da teh računov nobeden laik ne vidi; naš poklicni delavec pa jih zamolči, ker zastopa povsem druge interese. Kdor izračunava 20 pacientov na teden, posreduje sum nevoščljivosti.

Prav tako je z izjavo dr. Ihana, je to zdravnik? Torej dr. med. Ihan, če je zdravnik (imunolog?). Prav nič ne napiše o imunski terapiji. Bolj verodostojno bi izgledalo, če bi dal podatke v javnost, izgleda da jih nima. Če se njegove izjave pišejo v javnost, potem to niso izjave SAMO laikom. Kot zdravnik, lahko dr. med. Klehra toži, ne sme pa ga osirati v javnosti, to mu prepoveduje njegov poklicni kodeks. Grozno.

IN kdo pravi, da ne morete dokazati, da so te ampule od dr. Klehra. Če veste koliko slovencev hodi tja, potem jih tudi poznate, vsak teden 20, to je dovolj prič za pred sodišče, ki lahko dokažejo in imajo verjetno še tudi doma nekaj ampul. Zanima me le, kako boste kaj dokazali, ker naš slovenski imunolog (?) dr. Ihan se bo morda izkazal, da ni imunolog, saj bi sicer lažje našel kakšne argumente in ne bi njegovega strokovnega kolega le degrediral v javnosti.

Saj ne rečem, kritika je vedno zdrava in dobrodošla, ampak mora biti takšna, ki tudi opravičuje vse te obdolžitve, da naj bi bil šarlatan. Takšnim „osebnostim“, ki meljejo prazno travo, se ima dr. Klehr za zahvaliti, da ga na nekem blogu imenujejo celó za morilca. Kaj takega ne bi nihče napisal, če ne bi imel v ozadju trditev našega dr. Ihana, kateremu mnogi slepo verjamejo, ker jim ne pride na pamet, da bi naš zdravnik kršil svoj poklicni kodeks.

Potrebno bo malo več doslednosti, tudi v pogovoru z dr. Klehrom. Če on trdi, da lahko bolnik ozdravi ali da lahko zaustavi raka, to še ni nobena obljuba - ker on verjetno ne trdi: ozdravil vas bom. Če eden zdravnik trdi, da bo koga ozdravil, potem zahtevajte od njega, da to podpiše.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
09.08.08 09:57
Še sama bom dodala moje subjektivno mnenje in razmišljanja:

Lahko si izmenjamo še ne vem koliko mnenj, vendar če bodo za mnenji stale anonimne osebe, bo to le jara kača mnenj ZA in PROTI,včasih že prav napadlno obarvanih, zadeve pa ne bomo razčistili.

Po mojem mnenju bi bilo smiselno, da javno izpostavite svojo izkušnjo tako eni kot drugi, da se bo zadeva lahko raziskala in morda le dokazala, kaj je na stvari. V nasprotnem primeru pa bo vse skupaj ostalo le pri domnevah, slutnjah, pohavalah, pritožbah, celo obtožbah in bomo laiki prepuščeni le člankom najpogumnejših posameznikov, ki upajo javno povedati svojo izkušnjo.

Vsi tisti, ki ste pripravljeni javno spregovoriti o sovji izkušnji, tako pozitivni kot negativni, boste storili veliko za vse soborce, ki se soočajo z dilemo ali iti v Salzburg ali ostati doma.

Retorično pa je prepričljiv tisti, ki ima v žepu največ trdnih dokazov.

Dami, moram samo nekaj pokomentirati... Ko pišeš o Resničinem interesu.... Težko bi rekla, da gre za njen osebni interes ali fovšijo. Tudi sama sem bila v zadnjih letih mojega prostovoljnega dela z bolniki z rakom priča kar nekaj soborcem, ki so poskušali vse sorte dodatnih terpaij, ki so samoplačniške, nekatere tudi zelo drage. Pa žal nihče ni uspel do te mere, kot je upal in pričakoval po predhodnih optimističnih napovedih ponudikov teh terapij. Morda naklučje, morda zadeva daje slutiti, kako zanimiv je "trg bolnikov z rakom". Tudi sama sem bila v času bolezni na začetku obkoržena z vse sorte zdravilci, ponudniki raznih dodatkov....

Poudarjam, da sama sicer najbolj zaupam konvencionalnim metodam zdravljenja v kombinaciji s podpornimi terapijami, tudi takimi, ki jih pri nas v okviru celostne oskrbe oz. zdravlejnja bolniki z rakom nismo deležni in jih je potrebno plačati, včasih tudi drago.
Dr. Klehrove metode ne poznam, prav tako nikogar, ki bi se zdravil pri njem, zato za enkrat tudi po vseh vaših pisanjih še nimam trdnega mnenja. Čakam na bolj podrobne informacije, dokaze, analize, itd.... In na tiste z nekajletnim preživetjem po zdravljenju v Salzburgu. Zato je po mojem menenju vsak pogumnež, ki upa javnosti zaupati svojo pozitivno ali negativno izkušnjo, zlata vreden za vse, ki gredo za nami.

Kristina Modic
nekdanja bolnica z Ne-Hodgkinovim limfomom
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 09.08.08 11:21
Kristina, ti dam popolnoma prav. Gledam pa tudi iz druge strani vplivanja na bolnike, ki se mi tudi zdi neodgovorna.
Poznani so mi npr. primeri, ko gredo ljudje na dopust v Španijo ali Turčijo in iščejo tam neudobne postelje, se namestijo v hotelih, ki niso hoteli in poskušajo najti karkoli, da bi dobili ta denar povrnjen. Pravtako se bere tule o neprimernih prostorih in o kliniki ki ni klinika ipd.
Zato sem mnenja, da bi moral vsaj strokovnjak (dr. Ihan) spregovoriti strokovno, ne pa tako laično o sladki vodi. On, če bi bil dober strokovnjak, bi verjetno našel to ali ono, v čemer se ne bi strinjal z dr. Klehrovo metodo.
In da bi se moral bolnik najprej pozanimati tisto, česar ne pozna, npr. o Tageskliniki v tujini, ki se tudi imenuje klinika in ni skladna z našimi predstavami. Ali o zakonodaji, da se vsi pregledi beležijo v kartoteko in da se izvidi pišejo le po potrebi ipd.

Pravtako ni res, kar piše alja.k, da je brala, da je to eksperiment. Preberite še enkrat, da je dr. Ihan le uporabil besedo „poskus“ proti dr. Klehru. Nočem zagovarjati dr. Klehra, hočem le, da se razume, kaj je resnica. Nemški zdravnik ne sme obljubiti zdravja. Lahko pa trdi: „ta metoda lahko ozdravi ali podaljša življenje“ kakor tudi: „tega vam ne smem obljubiti, vendar lahko poskusimo“ (o tem poskusu je govora). To pomeni le, da ta metoda še ni dovolj raziskana in včasih pomaga, včasih pa ne. V bolnišnici ni problem dobiti plačilo od zavarovalnice, samostojnemu obrtniku pa je težko dobiti plačilo za njegove storitve pri takih cenah. Zato si mora vsak res sam premisliti, da ne plača za to, da bo ozdravel, temveč samo za to, da se bo lahko tam zdravil. Nikjer pa ne more zahtevati nazaj denarja v primeru, če bolnik umre tam ali pa potem doma.
To so stvari, ki jih je treba upoštevati, da se potem ne jezimo še bolj in komu škodujemo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 09.08.08 12:12
Kdo je prof.dr.Ihan vedo imunologi po vsem svetu, objavil je veliko prispevkov v svetovno priznanih strokovnih revijah, dr.Klerha ne pozna nihče, niti ne želi z njegovim imenom biti povezan . Razjarjena pa sem, da bi od prof.dr.Ihana radi izsledke pregledanih ampul. Več kot je povedal ni namreč mogel. V teh ampulah je lepo rekel, da ni ničesar, čudi pa me, da se nihče, ki dr.Klerhu stopate v bran ne zamislite nad zloglasnimi ampulami, ki jih drage kot suho zlato prodaja dr.Klehr. Vse kar piše na škatli z njimi je -NAT. LAB.!!!!!!! Na ampulah pa priimek in ime pacienta, ter njegova let.rojstva.

Ljudje, pa kaj vas je res zapustila zdrava razsodnost? Kupujete bio hrano, gledate vsebino teh in onih primesi, pa stanejo lahko le par evrov. Vase pa vnašate za tisoče evrov drage ampule, ne brez bolečin, pa čeprav z njimi še nihče ni dobil niti najmanjše deklaracije o proizvajalcu, naslov proizvajalca, dat.izdelave, rok trajanja, način shranjevanja, način aplikacije, možnost stranskih učinkov, serijska št. izdelave, ki je pri vseh zdravilih NUJNA, da so v primeru komplikacij lahko sledljiva, predvsem pa vas ne zanimajo snovi shranjene v teh ampulah!!!! HALO DRAGI SLOVENCI, kje je tu logika??????????? Ničesar dodati ampulam je najboljši alibi, kajne!!!!!
Ampule se vnašajo doma, brez strokovnega nadzora, in sicer si jih mora pacient SAM vbrizgavati v trebušno podkožje, vem da brez bolečin ne gre, pa sploh veste kaj si vbrizgavate? Kakšno zdravljenje je to???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dami 09.08.08 15:10
Kdo kje koga brani? Jaz ne branim ne eno ne drugo stran. Branjenje je prej to, ko tako lepo govorite v njegovem imenu, kaj dr. Ihan hoče in kaj ne. Izgleda da ga dobro poznate in drugega s tem zaničujete, ko napišete, da ne želi biti z njegovim imenom niti povezan, v javnosti pa ga je deskriditiral. Saj bi bilo dovolj, če bi bil poznan vsaj v Evropi, tako pa ga ne pozna niti google, niti ga poznam jaz.
Google prinese samo tole: <www.efis.org/members.html> in tu je omenjen samo kot tajnik Inštituta za mikrobiologijo, ni niti dr. med., niti profesor.
O dr. Klehru je prinesel google tole:
Dr. Nikolaus Klehr, medizinischer Direktor von PelzImmunologie Institut und Zellbiologic in München Deutschland.
Pa četudi bi bil ali je nevem kolikokratni dr. ali profesor; toliko hujše, da v javnosti deskreditira enakovrednega doktorja medicine, brez da bi argumentiral njegov načina zdravljenja. Njegove izjave sploh niso strokovno argumentirane, zato se tudi vaša resnica razlikuje od moje resnice. Čeprav ste katero od resnic že sami nevedno omenili. Vendar za to mu tudi ni potrebno raziskovati katerihkoli ampul, dovolj je napisano o tej metodi na spletu, da bi moral imeti vsak imunolog neko mnenje k temu.

Mislim, da te ampule ne stanejo 1000 evrov, temveč ena 60 eurov. Tako je ravnokar izračunal moj računalnik. Pa se malo pozanimajte kaj je to patentiranje, potem boste razumeli tudi zakaj je to tako. Če je dal to dr. Ihan raziskati, potem je povsem verjetno ugotovil, da niso škodljive in zato ne da primernega komentarja. Kot pišete so na ampulah kratice laboratorija in v primeru spora, mora ta laboratorij dokazovati. Tako da ne verjamem, da se gre za kaj protizakonitega. Zelo kruta pa je res cena za samoplačnike.

Verjetno tudi vi niste zdravnik, tako kot vse tiste, ki so se oglašale namesto možev zdravnikov. Na Delu se že ne dobi več pismo bralcev (prispevek gospe Kregarjeve), odkar smo tule omenili, da za temi prispevki stojijo zdravniki, ki hočejo še vedno trditi na kakšnem visokem nivoju je naše zdravstvo. Le zakaj se ne oglasijo sami s svojim imenom; zato namreč izgleda tako kot da nimajo argumentov. Pa naj me prepričajo, da to ni res, lepo prosim.

Pa še malo neotesane odkritosti:) t.i. črnega humorja: Morda bi se lahko od nas kaj naučili. Vendar, jaz povem že vnaprej, tale šola bo draga, ker odkar imamo v Sloveniji podjetnost in dobičkonosnost v zdravstvu, lahko moja cena prekorači tiste cene od Kliničnega centra.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dr.Klehr Institut 09.08.08 20:07
Wir sind von mehreren Patienten gebeten worden, uns in diesem Forum zu äußern, nicht nur, weil eine gewisse Verunsicherung entstanden ist, sondern auch weil sich eine gewisse Interessen-Orientierung herauskristallisiert. So gibt beispielsweise die Ehefrau eines umstrittenen Arztes ihren Kommentar mit eindeutiger Tendenz.
Lassen Sie uns deshalb hierzu Stellung nehmen, soweit es die Regeln der ärztlichen Schweige- und Standespflicht erlauben:

Beide Patienten, der Vater von Herrn Pate sowie die Ehefrau von Herrn Oblak, sind nicht an Krebs verstorben, sondern an einer anderen Erkrankung.
Wir können zwar den Schmerz der Angehörigen verstehen. Was wir jedoch nicht verstehen können, ist, dass diese im Fernsehen nun die Unwahrheit behaupten.
Sie selbst wissen, mit welcher Sorgfalt wir sie immer wieder darauf hinweisen, uns die Labordaten zuzusenden eben gerade weil auch andere Erkrankungen, als die Krebserkrankung, das Leben eines krebskranken Patienten gefährden können.
Deutlicher können wir uns hierzu nicht äußern aus eben diesen standesrechtlichen Gründen.

Der Grund weshalb Dr. Ihan sich so negativ von sich aus über unsere Therapie geäußert hat kann nur spekuliert werden. Vermutlich haben hieran bestimmte Interessensgruppen, die regelmäßig Patienten zum Sterben nach Hause schicken, wenn die Chemotherapie nicht mehr wirkt, Herrn Dr. Ihan dazu zu überredet, sich negativ über unsere Therapie zu äußern, damit sie nicht selbst in zunehmendem Maße an Glaubwürdigkeit verlieren. Patienten, denen wir geholfen haben, fragten nämlich nach, warum sie nicht auch eine solche erfolgreiche Therapie bei ihnen von vorne herein angewendet haben, von der wissenschaftlich belegt ist, dass sie bei Krebs hilft. Vermutlich musste Herr Dr. Ihan deshalb – sozusagen aus Gefälligkeit und als Pionier aus anderer Seite – diskriminierende Äußerungen über diese Therapie abgeben.


Üblicherweise werden wissenschaftliche oder therapeutische medizinische Meinungsverschiedenheiten vor Fachgremien bzw. in der Fachpresse ausgetragen. International ist es deshalb nicht üblich und von niedrigstem Niveau – wir glauben, dass es auch in Slowenien so ist -, dass sich ein Arzt über einen anderen in der Regenbogenpresse oder von sich aus im Fernsehen negativ äußert, ohne dass der Beschimpfte die Möglichkeit einer Stellungnahme hierzu hat. Dass sich Herr Dr. Ihan trotzdem auf dieses niedrige Niveau begeben hat, bestärkt uns in der Annahme, dass es sich hierbei um eine Gefälligkeit für diese Kreise handelt.
Im Übrigen ist Herr Dr. Ihan gar nicht berechtigt, in dieser Form in der Öffentlichkeit als Mitglied des Institutes für Immunologie und Mikrobiologie zu sprechen.

Wenn Herr Dr. Ihan in Deutschland diese Äußerungen getroffen hätte, müsste er mit einer sehr hohen Geldstrafe wegen Verleumdung rechnen. Ob dies auch für Slowenien zutrifft, wird das Gerichtsverfahren zeigen, welches wir wegen dieser Berichterstattung durch unsere rechtsanwaltschaftliche Vertretung haben einleiten lassen.

Zu den Beschuldigungen des Dr. Ihan wollen wir nur kurz Stellung nehmen, weil diese so abwegig, unglaubwürdig und unter jedem akademischen Niveau angesiedelt sind.

• Die Zytokine, von welchen Herr Dr. Ihan spricht, und die von ihm angewendet werden, haben mit den von uns angewendeten körpereigenen Zytokinen nicht das Geringste zu tun. Diese werden stattdessen aus Zellkulturen der Eierstockzellen des chinesischen Hamsters produziert gentechnologisch und in der Retorte. Sie haben keine spezifische Wirkung gegen Tumor, sondern nur eine allgemein immun-stimulierende Wirkung. Deshalb müssen die Zytokine von Dr. Ihan in sehr hohen Konzentrationen angewendet werden, damit sie überhaupt eine Wirkung entfalten können. Diese Zytokine aus den Eierstockzellen des chinesischen Hamsters sind mit hohen Nebenwirkungen und nicht selten mit tödlichem Ausgang verbunden. Sie werden seit vielen Jahren deshalb kaum noch angewendet.

• Unser Labor wurde zu keinem Zeitpunkt geschlossen.
Richtig ist vielmehr, dass unser Labor akkreditiert ist bei der international strengsten Laborüberwachungsbehörde, dem College of American Pathologists. Infolgedessen gibt es hier auch keinerlei Verunreinigungen oder Infektionen, wie von Herrn Dr. Ihan in Frage gestellt.

• Mit russischen Mitteln hat weder unsere Arbeitsgruppe noch Herr Dr. Klehr jemals gehandelt.

• Unsere Arbeitsgruppe hat selbstverständlich auch wissenschaftlich publiziert in mehr als 30 Veröffentlichungen in der Fachpresse, darunter auch ein Lehrbuchbeitrag für Ärzte.


• Die Wirksamkeit unserer Therapie ist durch eine gutachterliche Stellungnahme aus, wissenschaftlich glaubwürdig belegt. So wurde die Wirksamkeit der Therapie bei Patienten untersucht, die alle anderen Therapien, wie Chemotherapie, Strahlentherapie usw. erfolglos angewendet hatten und dennoch der Tumor bzw. die Metastasen weiter gewachsen waren. In einem Zeitraum von 5 Monaten kam es bei 45% der Patienten zum Stillstand, zur Rückbildung oder zur völligen Einschmelzung der Tumormassen.
Uns ist kein anderes Therapieverfahren bekannt, welchem mit einer so hohen Erfolgsrate die Wirksamkeit durch eine unabhängige Universität bestätigt worden ist.

Für das Dr. Klehr Institut:
Dr. med. N. W. Klehr Dr. med. L.H. Bauer Dr. med.Z. Grzeta

opomba: Andreja popravila zadnji odstavek teksta na željo avtorja.Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Andreja ob 13.10.08 10:37.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 09.08.08 23:20
Skušala bom dobiti pomoč pri prevodu pisma iz inst.dr.Klehra, verjetno je večina od nas boljša v angleščini, pa nič ne de. Še vedno trdno stojim za svojimi besedami napisanimi v prejšnjih blogih !!!!! Lep pozdrav vsem in lahko noč.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
10.08.08 00:02
Dami, prof. dr. Alojza Ihana sem spoznala kakšno leto ali več nazaj, ko sem poslušala njegovo brezplačno predavanje o imunskem sistemu, ki smo ga organizirali za bolnike z rakom.

V Google sem vpisala njegovo ime in priimek in mi je vrglo ogromno zadetkov. Nekaj prvih ti posredujem, da se boš prepričal, da je tako doktor kot profesor.

http://www.mf.uni-lj.si/imi/ihan/
http://www.ordinacija.net/members/www-fo.php?mg_fo_id=606&lang=slo
http://odmevi.zdravstvena.info/search.php?search=dr.+alojz+ihan&tag=true
http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=2660

Pozdravljam odziv klinike dr. Klehra. Prav je,da so zapisali svoje stališče. Tudi sama se bom potrudila in poiskala prevod napisanega. Še vedno upam, da se bo zadeva razčistila in da bomo dobili epilog, saj bo to koristno predvsem za vse nas oz. za bolnike.

Lp, Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 10.08.08 11:37
Nihče ne dvomi, da je dr. med. Ihan zdravnik, res pa je, da je še zelo mlad zdravnik in da je njegovo obnašanje do kolegov in drugih včasih vprašljivo. Bolnike, ki se poslužujejo imunskih terapij, imenuje on „poskusni zajci“ v isti sapi ko piše o morali (Imunski sistem in rak, stran 158). V naslednjem stavku navaja, da terapevti obljubljajo rakovim bolnikom uspeh. To je prepovedano, mar tega ne ve? Jaz ne poznam enega terapevta, ki obljublja ali zagotavlja uspeh. Tudi zdravnik tega ne more in ne sme.

Njegovo mnenje, kot mnenje imunologa je zelo neopredeljeno; vidi se, da je njegova teorija zelo obarvana s slovensko politiko (zakonodajo), zato tudi trdi, da je imunoterapija do neke mere znanstvena in da spada bolj v sivo območje alternativne medicine (str. 259). Že tu pa naredi hudo napako, ki bi jo kot zdravnik, sploh pa kot profesor ne bi smel narediti. Pod naslovom imunoterapij pri raku (!) ne sme govoriti o alternativnem (nadomestnem) zdravljenju, temveč lahko govori le o komplementarnem, t.j. dopolnilnem zdravljenju. Po tem pravilu se je zdravstvo dolžno ravnati v zaščito bolnika.

V naslednjem stavku trdi, da je znanstvenost najbolj moteča. In ko berem naprej, mi stojijo lasje pokonci. Njegove trditve so zelo ozkogledane in omejene. O mnogih vrstah imunske terapije obstojajo znanstvene študije, ki jih naše zdravstvo ignorira, ker hoče vedno sebe postaviti na najvišje mesto (in to mu uspe vsaj v domovini). Tako izgleda to kot neko otročje tekmovanje, ko imenuje imunske terapije kot „magijske, čarovniške terapije današnjega časa“, da bi s tem, ko degredira druge strokovnjake, sebe postavil na višje mesto. Pravtako kot trdi, da je vsebina ampul le „sladka voda“ (čeprav se lahko tukaj še žalostno pošalim, da je prav glukoza to sredstvo, ki ga nudi zdravnik prve pomoči preko infuzije pri kahektičnem bolniku;).

Njegova knjiga je slaba knjiga, ki bi lahko veljala le priročnik k biologiji v osnovni šoli. Seveda je napisana za laika, vendar se iz nje kristalizirajo njegove meje znanja, za kar so verjetno krivi predsodki, napačno presojanje novitet in samocenzura, ko nekaj ne ustreza njegovi predstavi. Težko je biti delavec in znanstvenik in pisatelj (11 knjig?) , še težje pa v vseh treh komponentah dober, ker manjka najglavnejše, to je čas za nujno potrebno kontinualno nadaljno izobraževanje.

Pozdravljam stališče dr. med. Klehra, ne verjamem pa, da bo tudi dr. med. Ihan podal svoje stališče. Potem se bom vsekakor vprašal, zakaj ne.
Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
10.08.08 16:27
Šepet,pišeš o obstoju znanstvenih študij za mnoge imunoterapije. Kot kaže zadevo poznaš, zato nam ostalim, prosim, sporoči, kje jih lahko tudi najdemo in malo "naštudiramo". Več ko bomo imeli informacij, lažje bomo tudi sami presojali o vsem skupaj. Če je zadeva na internetu, prosim, objavi linke, če pa ni pa vsaj vire, da si lahko poiščemno tisti, ki nas zanima. Hvala že v naprej.

Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 10.08.08 20:59
Bistra glavica, Kristina :)
kako lepo si preštudirala moj nik.

To glede študij bo problem, ker jih boš morala sama iskati v angleščini, in pa seveda tudi problem, ko boš morala vedeti kaj iščeš, npr. v
- Medscape
- Medline
- Lancet
- JAMA
vpišeš ključne besede: študija, imunska terapija, rak (angl.)

Jaz se omejujem na evropsko znanost;) pa tudi to ni vedno prosto dostopno, tako da ti ne bi zadostoval samo link.

<www.eortc.be/protoc/> v angleščini se tule vnesejo številke oz. kratice studije;
<www.eortc.be/protoc/listsites.asp> tule je sortirano po vrstah raka, nisem gledal,
v nemščini lahko na <www.studien.de>

to je zelo zamudna stvarca, za nezdravnike tudi ni preveč „zgovorno“, vseeno moraš poznati številko ali kratico študije. Pa ti kljub temu nič ne pomaga, ker v Sloveniji niso naučeni tega imunskega zdravljenja. npr. daš tole v google PS76A2.13.
Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 10.08.08 20:59
Bistra glavica, Kristina :)
kako lepo si preštudirala moj nik.

To glede študij bo problem, ker jih boš morala sama iskati v angleščini, in pa seveda tudi problem, ko boš morala vedeti kaj iščeš, npr. v
- Medscape
- Medline
- Lancet
- JAMA
vpišeš ključne besede: študija, imunska terapija, rak (angl.)

Jaz se omejujem na evropsko znanost;) pa tudi to ni vedno prosto dostopno, tako da ti ne bi zadostoval samo link.

<www.eortc.be/protoc/> v angleščini se tule vnesejo številke oz. kratice studije;
<www.eortc.be/protoc/listsites.asp> tule je sortirano po vrstah raka, nisem gledal,
v nemščini lahko na <www.studien.de>

to je zelo zamudna stvarca, za nezdravnike tudi ni preveč „zgovorno“, vseeno moraš poznati številko ali kratico študije. Pa ti kljub temu nič ne pomaga, ker v Sloveniji niso naučeni tega imunskega zdravljenja. npr. daš tole v google PS76A2.13.
Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 11.08.08 10:04
Saj za to tudi gre pri ampulah! Za glukozo z nekaj dodanimi citokini in bolnikovo plazmo.Glukoza po vseh bolnišnicah na vseh oddelkih po infuzijah teče iz vsaj 5oo ml vrečk, tu pa 2o ml(4oampulx5ml) stane 28ooE, a že s ceno le 3oo E bi želi nemajhen dobiček! Dober biznis, ni kaj!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
11.08.08 10:43
Uh, jej, tole bo pa res težko.... :) Ampak se bom en večer vseeno spravila brskat. Mogoče mi pa rata kaj najti, prebrati in celo razumeti, hehe.

Hvala. :)

Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 11.08.08 20:22
Resnica je pogosto neprijetna, tudi danes žal ne bo drugačna. Zgrozila sem se ko sem danes v pismih bralcev v Nedeljskem dnevniku prebrala zgodbo g.Marine Želježič iz Dramelj, zgrozila zato, ker se mi zdi ko da je nekdo vse moje prispevke iz tega bloga zgrnil v to žalostno zgodbo. Tudi tokrat vse sugestije dr. Klerha da raka že skoraj ni več, niso pomagale!!!!!!!

Žalostna sem. Vzorci se ponavljajo, le imena se menjavajo.....
Vsem še vedno neverujočim-KUPITE NEDELJCA!!!!!!!!!!!
....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Alojz Ihan 13.08.08 13:05
Spoštovani,

gospa MOdiceva me je opozorila na ta forum, zato bi napisal nekaj besed. Kot prvo, se z dr. Klehrom nimam posebne volje ukvarjati, samo v dveh polurnih intervjujih sem pač povedal mnenje, ker mislim, da morajo slovenski bolniki slišati tudi drugo stran medalje - nemško govoreči si naprimer lahko preberejo katero od spletnih strani kot:

http://esowatch.com/index.php?title=Nikolaus_Klehr#BiographieFirefoxHTML\Shell\Open\Command

http://www.medstep.de/lexikon/Medizin/Alternativmedizin/Alternativmediziner/Nikolaus_Klehr.html

V zvezi z dr. Klehrom torej nimam nobenega materialnega interesa (v nasprotju z njim), če izzvzamem, da sem naredil fakulteto s slovenskim davkoplačevalskim denarjem, in se mi zdi kot slovenskemu strokovnjaku neprimerno biti tiho ob dejstvu, da številni slovenski bolniki romajo tja pod vtisom, da gre za "priznano nemško medicinsko kliniko". To kar dela dr. Klehr, spada v alternativno medicino, kar priznava tudi dr. Klehr. Rezultatov o koristi njegove terapije za paciente nisem našel nikakršnih, čeprav sem precej vešč v takem iskanju. Bi se pa z dr. Klehrom z veseljem ukvarjal, če bi kot zdravnik in imunolog imel kakršnekoli podatke, ki bi mi dajali osnovo, da njegove preparate priporočim pacientom. Na žalost temu ni tako.

In potem gre tu še za vprašanje minimalnih standardov: pri nakupu navadne paštete mora proizvajalec napisati deklaracijo o sestavi, shranjevanju, roku uporabnosti, dovoljenju za promet... za tako deklaracijo pa stoji cel elaborat z analizami in dovoljenji. Ko gre za zdravila, je potrebno pridobiti registracijo, ki jo v vsaki državi potrdi urad za zdravila. V registraciji je opisana sestava, tehnološki postopek pridobivanja, rezultati kliničnih študij o tem, kakšno korist ima zdravilo pri določeni bolezni (za koliko podaljša preživetje, kako in za koliko izboljša kvaliteto življenja, kako vpliva na subjektivno počutje, telesno težo, pogostnost okužb, ponovitve bolezni... - vse in še več je mogoče razmeroma preprosto izmeriti). Brez teh podatkov zdravilo preprosto ne obstaja, zdravniki ga ne moremo priporočiti pacientom (ker ne vemo, kaj priporočati) in zdravilo se - legalno - ne more prodajati kot zdravilo. Če dr. Klehr svoje "zdravilo" (ki uradno ni zdravilo) trži pod naslovom "naravnih pripravkov" (kot napr. žajbljev čaj, kar ampula za intravensko vbrizganje gotovo ni), ali kot privatni medicinski eksperiment (za katerega - proti vsem standardom - pobira denar), sicer ne vem, je pa dejstvo, da se mi po 20 in več letih takega zdravljenja in verjetno tisočih pacientih zdi neprimerno, da s strani dr. Klehra še ni prišlo do vsaj preproste analize uspehov njegove terapije. Če bi bila analiza pozitivna, bi zanesljivo dobil na svojo kliniko številne strokovnjake, ki bi z veseljem in brezplačno preverili rezultate in jih skušali uvesti na svoje klinike.

In še glede testiranja: seveda sem dal testirati - na stroške lastnega raziskovalnega denarja - nekaj ključnih citokinov, ki jih omenja dr. Klehr. Ki jih v preparatih ni bilo. Kaj več nisem mogel testirati, ker je osnova za testiranje to, da proizvajalec napiše, kaj sploh je v preparatu - kako naj človek drugače ve, kaj testirati? In moji komentarji izhajajo iz dobre vere, da dr. Klehr po dobrih laboratorijskih standardih izvaja to, kar v zelo skopih besedah pove (in jaz, ki slučajno precej podrobno in v praksi poznam te postopke, lahko sklepam, kaj se v njegovem laboratoriju dejansko dogaja). O drugih sestavinah pripravkov - koristnih ali nevarnih - torej nimam podatkov. Ampak te bi moral imeti, in jih napisati tisti, ki pripravke proizvaja.

In na koncu - nikogar ne prepričujem, naj se ne gre zdraviti k dr. Klehru. Imam pa o njegovi terapiji, kot strokovnjak, pač svoje mnenje, ki mi ga narekujejo izkušnje, dosedaj znani podatki in način razmišljanja, ki sem ga pridobil v medicini.

Lep pozdrav

A. Ihan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 15.08.08 18:49
Spoštovani dr. med. Ihan,

včasih kakšni izzivi le uspejo delovati kot sredstvo namenu:) Me veseli, da ste se odzvali.

Da ne bo nesporazumov, tudi dr. med. Klehr je naredil medicinsko fakulteto, ne vem s katerim denarjem, pa se vprašam, ali je to sploh pomembno, ali bi moral tudi jaz navesti, kje sem študiral in kdo mi je financiral, da mi bodo ljudje verjeli? Dejstvo je, da se nekateri zdravniki strokovno izpopolnjujejo, drugi ne; mnogi pa si stojijo napoti s svojimi predsodki. Mimogrede, da se ne bi dotikali nekih navidezno nevrotičnih potez: Zakaj ne bi k nazivu dr. dodali tudi zaslužen med., da bi bralci to lahko razlikovali od dr. strojničarjev, ki tule ponujajo strojčke za zdravljenje raka, potem bi lahko odpadlo tudi povdarjanje lastne osebnosti.

Bolniki imajo tudi rajši , da strokovnjaki podajo strokovno in ne osebno mnenje. Predvsem pa, če bi se strokovnjaki vsaj dosledno trudili v že napisanem najti tisto drobtinico, ki bi pripomogla k uspehu v njihovem znanstvenem delu in je ne bi spregledali.
Sam osebno ne poznam dr. med. Klehra, ga tudi nisem videl v televiziji, vem pa, da je „Tagesklinik“ priznana oblika nemške medicinske klinike in da spada imunsko zdravljenje rakovih bolnikov v Nemčiji v uradno šolsko medicino. Zato bi vsaj v teh točkah trdil, da dajejo izrazi „romanje“ in „pod vtisom, da se gre za priznano nemško medicinsko kliniko", neprijeten priokus vašega osebnega in ne vašega strokovnega mnenja.

Možno, da je dr. med. Klehr trdil, da je to alternativa, ta izraz pa je širokega pomena; tako lahko alternativno za zrnati kruh, uživamo tudi zrnate žemlje. Alternativno zdravljenje je lahko, ko se predpiše bolniku za izkašljevanje naravno zdravilo namesto običajnih zdravil, ki deluje podobno. Tako je lahko tudi imunsko zdravljenje alternativno zdravljenje npr. pri inoperabilnih tumorjih; ne more pa biti imunsko zdravljenje alternativno zdravljenje raka nasploh; v temu je velika razlika, kar morate kot strokovnjak in kot vešč retorik priznati. Res pa je, da se to lahko le omejeno ali pa sploh ne more prenesti na slovensko dojemanje zdravstva, kjer je alternativno zdravljenje sedaj predmet *uradnih* gurujev in ezoterikov. Tudi pri nemškem onkološkem zdravljenju pa še vedno stoji na prvem mestu možnost operacije; sicer pa velja imunsko zdravljenje pri raku kot dopolnilno (komplementarno) zdravljenje, če poteka pravilno (kontrolirano) in ni izrecno kontraindicirano. Kakor lahko tudi predstavlja alternativo in alternativno medicino v inoperabilnih primerih. Tako, da se gre na tem področju zgolj za nesporazume, ki lahko kalijo naš „slovenski“ pogled.

Drugo je meni osebno nepoznano, ker ne vem, kako ima dr. med. Klehr to urejeno s patentiranjem njegove metode; njegova metoda je patentirana kot specifična imunska metoda pod patentom <DE 3923848 C 2>. Razumem vaše pomisleke. Vsak zdravnik pa ga je po kodeksu dolžan prijaviti na pristojno Zdravniško zbornico, če misli, da dela drug zdravnik kaj neodgovornega, protizakonitega. Tudi glede etikiranja, obljube ozdravitve, neupoštevanja cenika zdravniških storitev ipd. Težko je verjeti, da če bi se res izkazalo, da se gre za šarlatana, da bi nemški organi nič ne ukrenili, če pomislimo samo, da so dr. med. Hamerja iskali tudi internacionalno in ga aretirali v Franciji, zato, ker je v Nemčiji poskušal *zdraviti raka alternativno* z nedokazanimi metodami. Tako da nemška zakonodaja se bolj zavzema za zaščito bolnika kot naša (če pomislim samo na ZZdrav). Vse druge kritike oseb v internetu pa so večinoma nevednost, nagajanje, nevoščljivost in obrekovanje. Članki iz wikipedije naj ne bi bili kriteriji za strokovnjaka, niti se naj ne bi poskušali informirati primarno o zdravniku, temveč o njegovi metodi. To sem napisal za bralce, ker vi kot zdravnik to veste in se spretno gibljete med členi, ki vas sicer lahko omejujejo, preprečujejo pa škodovanje tako zdravništvu kot tudi bolniku.

Bilo pa bi plodno pogledati, na katerih spodrsljajih kapitulira neko imunsko zdravljenje, upoštevati kdaj je kontraindicirano; ali so ti neuspehi sploh posledica imunskega zdravljenja, ali česa drugega, ali pa prepoznega ukrepanja.
Zakaj romajo bolniki v tujino? Ko je namreč govora o pravočasnem komplementarnem zdravljenju z imunskimi metodami, bolniki tega nočejo slišati, razen če gre slučajno za kak škodljiv prehrambni dodatek, škodljive izolirane antioxidante ali pa čudežen strojček; ko pa je prepozno, pa so ljudje pripravljeni zapravljati na veliko in zapuščati dedičem dolgove. So to vedno bolnikove nedosegljivosti, ali je morda le pomanjkljivo in zavajalno tudi informiranje našega zdravstva?

In tu ostaja sredi poti bolnik, ki ne more profitirati od optimalnega zdravljenja. Pa se bo potrebno prilagoditi, saj se tudi pri nas privatizirajo zdravniki in žal se (nasprotno z nemškim organiziranjem) z novim zdravilskim zakonom približujemo žalostni resnici, da bo v Sloveniji zdravje odvisno od dobička. Noben laik tudi ne bo znal ločiti pleve od zrnja.
Vse skupaj kar nas moti, pa nam ne sme vzeti pogleda za bistveno, kaj lahko, kaj moramo, kaj smo dolžni storiti oz. s čim, kako, kje in komu škodimo.

Morda pričakujem preveč, zato me izmed vaših mnogih knjig, edina ki se tiče imunskega sistema in odpornosti, ni zadovoljila mojih pričakovanj, kar pa ne mora veljati za druge bralce. Za to mojo omejenost, se vam javno opravičujem.

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ampula 15.08.08 19:49
še5

Kaj pa ti meniš o deklariranju dr. Klehrovih ampul? Se ti zdi njegov način distribucije in označevanja ampul in njihove vsebino v skladu z EU regulativami (pa v katero koli branžo že spadajo ampule s citokini). Meni takšen način ni niti v skaldu z dobrim okusom, kaj šele v skladu z varnostjo. Kar se mene tiče - sam bi moral biti že v terminalni fazi, da bi si upal ali pustil pognati v telo vsebino ampule, ki nima deklaracije o vsebini.Imam kar malo filing, da gre s tvoje strani kar malo za reklamo za dr. Klehra. :O) Prepričan sem da dr.Klehr ne uživa posebnega odobravanja tudi med nemškimi bolniki kar kažejo tuji forumi. Nič nimam proti komplementarnim ali alternativnim metodam ampak žal način dela dr. Klehra, označevanje ampul, zaračunavanje ampul in izkušnje operharjenih Slovencev prej vzbudijo negativen odnos kot odobravanje metode dr. Klehra.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 15.08.08 19:59
Resnica,
danes sem še malo bolj počasi prebral tvoje prispevke. Vseh teh obtožb ne verjamem, pa vendar iz tvojega prispevka izberem marsikaj, Na nekaterih sledeh se približuješ resnici. Druge pa so produkt nepoznavanja zadeve v Nemčiji in Avstriji.
- Pišeš, da on nima nobenih registrov bolnikov. Tega ti ne morem verjeti, ker on mora hraniti po zakonu kartoteke 10 let. Vsako leto mora plačati davke, kjer morajo biti vodeni vsi prejemki in izdatki.
- Da ga avstrijski kolegi odklanjajo, je razumljivo, saj v Avstriji ni urejeno komplementarno zdravljenje raka tako kot v Nemčiji. Nedavno sem bral članek v ISIS (januar 2007), ki pravtako velja kot zavajanje. Ga bom v celoti kopiral sem:

-----------------------
ISIS januar 2007

Uspešno proti mazaču
Neki zdravilec iz Nemčije je v okolici Welsa v Avstriji v velikem slogu predaval o najrazličnejših boleznih ter metodah zdravljenja. Pravno proti predavanjem načelno ni mogoče ukrepati. V tem primeru pa se je ponujal utemeljen sum, da ta zdravilec v Avstriji dejansko na prepovedan način opravlja zdravniško dejavnost.

Zato je Zgornjeavstrijska zdravniška zbornica za daljše obdobje najela dva detektiva, ki sta mu sledila. Z njuno pomočjo so lahko zbrali ustrezne dokaze za začetek sodnega postopka. Najučinkovitejši postopek je v takšnih primerih tožba o nelojalni konkurenci.

Kot običajno v procesih o mazaštvu, tudi tokrat sodni postopek ni bil zelo preprost. Končno so pristali na OGH (verjetno Oberster Gerichtshof, Vrhovno sodišče). Prva sodna instanca je namreč nekatere posege (npr. svetovanje o dieti, presevanje prstov z baterijo, opazovanje žrela) sicer označila kot preiskave v najširšem pomenu, vendar presodila, da ne
gre za nedovoljeno dejavnost. Proti temu so se z vsemi pravnimi sredstvi uspešno postavili po robu in končno jim je v t.i. sodni primerjavi uspelo prodreti s svojimi zahtevki.

Tako je bilo temu zdravilcu prepovedano opravljati ali ponujati vse tiste dejavnosti, ki so sicer pridržane zdravnikom. Bili so tudi pooblaščeni to objaviti.
Vir: OÖ Ärzte, št. 196, oktober 2006 - Marjan Kordaš
---------------------------

Torej tudi tu se NE gre za zdravilca, ampak se gre za heilpraktika, ki jih imajo samo v Nemčiji. Zato velja ta sodna primerjava samo za državo Avstrijo. V Nemčiji pa lahko ima ta heilpraktik svojo ambulanto, lahko teoretično operira, če ima posebnega strokovnjaka za anestezijo, lahko jemlje kri, daje infuzije ipd... Zadeva je torej v tem, da Avstrija nima urejenega alternativnega in komplementarnega zdravljenja na tak način (ali pa sploh), kot je to vzorno v Nemčiji.

Potem pišeš, da se zdravje ne kupi z denarjem. Kot sem že omenil, se morajo nemški zdravniki, tudi privatniki, držati cenika zdravniških storitev. Visoke cene se nam zdijo, ker ne poznamo računov, ki jih bolnišnice zaračunavajo zavarovalnicam. Vsak, ki gre v tujino, pa se mora tega zavedati, da se gre za samoplačništvo. Zato je to bolj slab argument, ki pa se ga lahko preveri, če so poleg tega navzoči še drugi dejavniki za prijavo.

Rad bi si ogledal TV SLO 1/28.06., pa ne najdem, imaš morda kak link? Morda bom tam slišal tisto, kar si tukaj ne dovoli nihče izgovoriti.
Hvala za tvoje prispevke.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 15.08.08 21:40
Če se le malo potrudite, boste na straneh, ki jih omenja prof.dr.Ihan -
predvsem na prvi, hitro našli informacije o dr.Klehru, zlasti mnenje o njem s strani njegovih, t.j. nemških kolegov, ki so ga že leta 1998 proglasili za šarlatana ( tudi oni imajo enako terminologijo), , ki služi ogromne vsote denarja na račun bolnikov z rakom, leta 2oo3, pa so mu tudi prepovedali vsako delovanje na Bavarskem.
Naključje?
Ni naključje, da na njegovi kliniki v SLZ. , ne boste srečali nobenega Avstrijca!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 15.08.08 21:48
ampula,

napačno, jaz ne zagovarjam dr. Klehra, prisežem pred Bogom in pred vsem, kar mi je drago, da ga ne poznam in nimam nobenih odnosov z njim, niti privatnih, niti poklicnih; kakor tudi nimam nobenih materialnih teresov.

Seveda sem se tudi jaz informiral, vendar ne po forumih in tudi v internetu sem namenoma "spregledal" vso možno nagajanje (ki ni redkost v konkurenčnostni praksi) in drugače pretehtam argumente, kot nekdo, ki gleda to iz njemu poznanega sistema, ali iz njegovih osebnih izkušenj, ali iz njegove emocionalne strani.

Kot sem rekel, ne vem kako ima urejeno. Če se gre tu za lastno kri, potem je to težko individualno deklarirati.

Četudi homeopatija nikjer ni omenjena, bom navedel to v primerjavo, ker homeopatija velja v Sloveniji kot seriozna metoda in je v Sloveniji pridržana samo zdravnikom. Če razmišljam naprej (meni se kar sproti rojevajo misli:))), potem je možno, da je na podoben način preobšel predpise o zdravilih. V klasični homeopatiji tudi ni navedena nobena indikacija, navodila za uporabo ipd. Še drugače, tam je navedena npr. rastlina, ki je v teh homeopatskih pripravkih sploh ni možno analizirati.

Mislim, da je možno, da je našel kakšno luknjo v zakonodaji, da je zato to tudi patentirano. Ker pri vsih farmacijah, ki tudi nudijo sredstva s citokini, se gre za izolirane citokine in ne za autologe citokine, kot je to v njegovem primeru.

Pa mi pride spet nekaj v spomin. Niti ne sigurno, da je bila to njegova ideja. Kolikor vem, se pri alegikih tudi lahko kri pošlje v neko farmacijo, ki to predela in se spominjam, da to tudi ni poceni zadeva. Bom malo pobrskal v naslednjih dneh, da primerjam zadevce, vendar je ne bi hotel imenovati, da ne bi delal reklame;)
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ampula 15.08.08 22:19
No ti kar pobrskaj in javi. :o) Kaj pa je tvoj poklic če ni skrivnost? Pa še nekaj me zanima. Kako to da se tako podrobno zanimaš za način zdravljenja dr. Klehra in tako dobro poznaš različne raziskave in celo njene oznake? Oziroma da se ti ljubi pregovarjati z drugače mislečimi na forumu? Lastna izkušnja? Izkušnja svojca, prijatelja? Se morda sam nameravaš odpraviti tja? Kaj povsem drugega?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 15.08.08 23:46
resnica,
mene bi bolj zanimalo v drugo smer, če mi lahko posredujete link tiste oddaje, ki ste jo omenili od RTV 1 z dne 28.06.; morda boste tam našli kaj bolj uporabnega. Na RTV strani mi iskalnik prinese samo oddaje od 30 junija dalje.

Kar se teh linkov tiče, ki jih je navedel dr. med. Ihan, sem že povedal, da so za mene viri, ki ne vsebujejo dokazov, za moje uho kot prepih.
ker jaz poznam politiko nemškega zdravstva kolikor toliko dobro. Če bi imeli nemški zdravniki kaj proti njemu, bi ga že zdavnaj prijavili. V Sloveniji sedaj ne bo nič drugače, ko se bodo zdravniki v bolnišnicah jezili o zaslužku privatnikov, brez da bi pomislili, da morajo privatniki sami plačati svoje uslužbence, visoke najemnine ipd. V Nemčiji je tako, da odhajajo zdravniki v tuje države, ker npr. na Švedskem zaslužijo bolje, medtem ko si zdravniki privatniki gradijo svoje bolnišnice.
Boljša oskrba tam pa je za bolnike dana le skozi konkurenčnost.

ampula,
sem že našel. Pri alergikih je poznana protisensibilizacija. To izgleda podoben princip s predelavo lastne krvi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
17.08.08 11:09
Sporočam ti, da sem vezano na pravilnik o sodelovanju na forumih MON (http://med.over.net/pravilnik/) umaknila tvoje sporočilo. Prav je, da smo do ljudi, ki jih omenjamo z imenom in priimkom spoštljivi. Če pa koga javno pozivamo, je prav, da se tudi sami predstavimo z realnim imenom in priimkom, sicer zaman pričakujemo odziv. Na anonimke se žal ne bi odzval noben preudaren človek.

Predlagam, da svoje mnenje še enkrat predstaviš a tokrat na spoštljiv način pa tudi če se z njim ne strinjaš. Anonimno nekoga soditi o njegovem umu in še kaj, ni primerno.

HVala za razumevanje.

Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 17.08.08 14:01
Sem spet zamudil kaj zanimivega;)

Kristina, tale računalnik izgleda da je zelo počasen, pa so se vsebine že 2x ponovile (enkrat v tej temi, enkrat ravnokar pri Pljučni rak... Če lahko vsakokrat zbrišeš prvi prispevek, bi ne bilo tako moteče.

ampula,
jaz mislim, da se ravno z drugače mislečimi lahko razvijamo, napredujemo v poklicu, ali pa se vadimo nekaterih sposobnosti. Ali ne bi bilo dolgočasno, če bi si vsi samo kimali? Bi pod takimi pogoji lahko znanost sploh napredovala?
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
17.08.08 17:20
Šepet,

sem "porihtala" (beri umaknila, ker ne brišem ničesar :)) tvoj dvojni prispevek na tisti drugi temi. Ja, ne vem... res počasi dela vse skupaj zadnje dni. Bo že. :)

Lp, Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 18.08.08 00:54
Nekaterim tudi mnogo prepiha, pa ne skozi ušesa ampak skozi "sive celice" ne bi pomagalo! Ne vem ali so taki "stručkoti", da na tujih internetnih straneh ne znajo poiskati resnice in se z njo soočiti , ali pa si pred resnico iz samo njim znanega razloga zatiskajo oči, dejstvo pa je da jim je stiska sočloveka tuja. Žal.
Kar pa se tolikokrat omenjene JANE tiče - vsi ti ljudje so za razliko od vas bili TAM, dali skozi vso agonijo upanja,in razočaranja,oni so vse to skusili ,s kakšno pravico jim nekateri odrekate pravico do besede, do resnice in očitate celo tedencioznost?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jajca 21.08.08 06:02
Za Kristino Modic

Hm, žal mi je, da si moj "post" umaknila. Zdaj se pa res ne morem podpisati pod NIČ. Dejstvo pa je, da jaz nisem javna oseba in ne strokovnjak na tem področju (imunologija in sorodno) medtem ko pa oba omenjena doktorja sta. In glede na to da gre za naše zdravje in da naš zdravstveni sistem in roko na srce, tudi naši zdravniki, delajo tako z nami kot z našim denarjem kot @#$%& z mehom... pa si pač lahko privoščim, da njihovo gnado malo spodbodem. Aja, da ne bo pomote ne mislim, da so VSI zdarvniki slabi.
Mislim, da imam vso pravico biti jezen na obe strani in od obeh zahtevat pojasnilo. Sicer pa je ta isti Dr.Ihan obtožil šarlatanstva Dr.Klehra. Torej...? Bi pa zares rad videl konfrontacijo med njunimi argumenti. Če je Dr.Klehr zadevo patentiral verjetno ni bojazni, da bi pri tem kaj izgubil. Dr.Ihan pa bi lahko na to temo zaposlil še kakšnega mladega raziskovalca in skupaj bi ugotovili ali JE ali NI.

Nič drugega nisem hotel doseči. Je pa malo svetohlinsko Kristina, da se sklicujete na nek pravilnik, ki so ga že itak vsi kršili. Saj skoraj vsako sporočilo v tej "rubriki" vsebuje priimek Dr.Klehr in večkrat ni kot je spoštljivo obravnavan.

Prisrčen pozdrav,
JAnez KraJCAr
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še5 21.08.08 09:42
Pozdravljen Janez, draga Kristina;)

tako je. Popolnoma te razumem. Žal tule mnogi ne vedo, kaj pomeni delati reklamo in so zelo užaljeni če kdo napiše kaj proti. Radi gredo po poti brez upora, kar je v njihovi situaciji tudi razumljivo; Kristina pa ima široko srce in ne more ugoditi vsim. Zato umakne tu in tam tudi prispevke, ko kdo ugovarja užaljenim zagovornikom neke metode, ki jim je /po njihovi presoji/ pomagala. Sami pa ne morejo vedeti, kaj jim je pomagalo. Ali strojček ali samo vera v njega ipd. Morda je bil samo en datum, ki ga je nekdo še hotel doživeti, morda adrenalin, ko se je nekdo na novo zaljubil, ali so morda nehali vnašati strup v svoje telo in se je imunski sistem opomogel. Na takšne stvari niti ne pomislijo, ker ne poznajo močne vloge vplivanja tega v medicini in so zato trdno prepričani v napačno vero. Vsaka medalja pa ima dve plati, pa še površino obroča;)

Pravtako se tu ne dela razlika med zdravniki - dr. medicine in dr. strojničarji, kar bi bilo za zdravstveno orientiran forum nujno potrebno. To pa je neodgovorno, da se naši onkologi imenujejo prav tako dr. NN, medtem ko enega strojničarja imenujejo tudi dr. K. Morda bo naša draga Kristina to uvidela in tukaj poskrbela za preprečevanje nesporazumov in opozarjala na to, da so zdravniki „ dr. med.“, po tem ko nas/mene ne bo več tu. Človekovo življenje je res preveč resna zadeva, zato se mora spoznati tudi kdaj se s čim bolniku škodi.

Bral sem tudi, da je nekdo šel celó v Minhen, da bi pogledal drugemu pod prste, kako dela. Vsaka šola pa stane nekaj; če se hoče od nekoga učiti, se najprej vpraša, če nudi šolanje in mora plačati; tako je tudi v medicini. Predvsem pa, ali se je smiselno učiti od nekoga, ki dela napake. Ali bo zdravnik opazil napake, ki jih dela pravtako tudi zdravnik. Malo slučajno, saj tudi na forumu omenjene strokovne napake ni spoznal, ali jo je le zamolčal, ker ni hotel strašiti bolnike. Ne vem. Zato je po eni strani premalo dovoljena prava konfortacija iz katere se da mnogo izbrati, po drugi strani pa se forumaši ne počutijo varne, ker se bojijo da se spozna njihova identiteta. Včasih to anonimnost koristijo tudi nepridipravi, zato ni vedno lahko za moderatorja vedeti, kdo tudi ve, o čem govori.

Kot si rekel, če ne bi bila tukaj imena oseb, potem se bi dalo o neki metodi bolje razpravljati in bi tudi bolniki imeli kaj od tega. Tako pa so naše identitete v rokah moderatorjev, ki so jih na zahtevo primorani izdati, če kršimo pravila in nekoga, ki stoji v javnosti, deskreditiramo. Brez tega pa ne bi šlo, kjer se očitno delajo napake. O načinu metode pove za raziskovalca dovolj že naslov metode. O napakah pa se bo morala izbrati druga platforma, kjer se lahko komunicira brez imen zdravnikov. Žal je sedaj potrebno, da „preraste trava“ preko teh imen, da se bo mogoče dalo nekoč v drugačnem zavedanju pogovarjati tudi bolj konkretno.
Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kristina 29.08.08 22:32
Priznam, da ne poznam njegove metode zdravljenja, zato bom samo na splošno povedala, kaj me najbolj moti pri poročanju slovenskih medijev o celi zadevi.

Dr.Klehr je zdravnik in član avstrijske zdravniške zbornice. Naši mediji, predstavniki onkološkega inštituta in celo ministrstvo za zdravje pa ga imenuje "sleparski zdravilec", "zdravilec" itd.

Dokler mu ne dokažejo "krivde", "sleparstva" itd je nedolžen. To velja za vsakega. Prav tako ni zdravilec, ker je zdravnik in član zdravniške zbornice.


V Avstriji nihče, ki ni zdravnik, ne sme zdraviti. Kar pomeni, da v Avstriji sploh ne uporabljajo termina "zdravilec", ker jih uradno sploh ni.

V Nemčiji pa lahko zdravijo zdravniki in nezdravniki. Nezdravnike, ki zdravijo v ZRN, imenujejo Heilpraktiker, kar bi lahko poslovenili kot "zdravilec". V Nemčiji so zdravilske dejavnosti del ZDRAVSTVENE dejavnosti.

V Sloveniji imamo po novem zakonu o zdravilstvu tudi "zdravilce", vendar s to razliko, da so del GOSPODARSKE dejavnosti in NE zdravstvene dejavnosti.

Tu je cela zmešnjava s terminologijo, vendar jo je potrebno korektno uporabljati.

V Sloveniji je na primer zdravnikom (članom zdravniške zbornice slovenije) dovoljeno zdraviti z akupunkturu, ki je del tradicionalne kitajske medicine in kot taka spada med komplementarne metode zdravljenja. Če bi sledili zgledu ministrstva za zdravje in onkološkemu inštitutu bi takemu zdravniku v sloveniji rekli "zdravilec" in to samo zato, ker uporablja komplementarno metodo zdravljenja???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ama2 30.08.08 21:22
@all, be warned!

In Germany is much background material about Nikolaus Klehr.

[*QUOTE*]
---------------------------------------------
Das Forum fuer GalavitForum.de

Das Galavit-Forum
Das Forum ueber eines der beruechtigsten Wundermittel und ueber die Hintermaenner und deren Methoden 3 4

Die Akte Dr. Nikolaus Klehr

Die Akte Dr. Kurt Donsbach

Die Akte Theodor von K.

Die Akte Ivan Desny

Die Akte Dr. Eike Rauchf.
---------------------------------------------
[*/QUOTE*]

more:
http://www.transgallaxys.com/~kanzlerzwo/index.php?categoryid=29


In case you are a patient of Nikolaus Klehr or someone in your family is, please get in contact with your clinic in Slovenia. And please give us a note, so that we can forward material to them.[*QUOTE*]
--------------------------------------------------------------------------
Skandal um Salzburger "Krebsarzt" in Slowenien

Bereits drei Jahre Berufsverbot in Salzburg, Strafverfahren in Salzburg
und München

Der Präsident der bayerischen Ärztekammer nannte ihn ein
"erwerbsgetriebenes Ungeheuer". Der deutsche "Krebsarzt" Nikolaus Klehr
behandelt in Salzburg Patienten aus Osteuropa. Nach Todesfällen gehen nun
in Slowenien die Wogen hoch.
--------------------------------------------------------------------------
[*/QUOTE*]

mehr:
http://www.salzburger-fenster.at/rubrik/lokales/2808/skandal-um-salzburger-krebsarzt-in_9897.html

http://www.salzburger-fenster.at/rubrik/lokales/2808/skandal-um-salzburger-krebsarzt-in_9897_5.html


We speak German and English. For other languages we need your help.

ama
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jolanda 30.08.08 23:46
No, sedaj bodo pa kritike padale še na račun tujih novinarjev in medijev, če že domačim ne zaupate :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ama2 05.09.08 01:36
http://www.salzburger-fenster.at/rubrik/lokales/2908/weiter-riesenwirbel-um-salzburger_9937.html

[*QUOTE*]
-------------------------------
Home > 29/08 > Lokales >
SF29/08
Weiter Riesenwirbel um Salzburger "Krebsarzt"
Zahlreiche Medienreaktionen auf SF-Exklusivbericht und neue Vorwürfe

Entsetzte Röntgenärztin: „Krebskranke verschulden sich und nehmen Kredite für Behandlung in Salzburg auf.“ Salzburgs Ärzte- Präsident Karl Forstner zeigt sich über die Vorwürfe betroffen. Es mangle aber an „konkreten Fakten“.
-------------------------------
[*/QUOTE*]

Help the clinic in Ljubljana

Read more:
http://www.onko-i.si/sl/mediji/novice/

[*QUOTE*]
-------------------------------
Novice

Stališče Onkološkega inštituta Ljubljana do zdravljenja dr. Klehra
29. 08. 2008

V slovenski in avstrijski javnosti so se v zadnjih dneh ponovno odprla številna vprašanja, vezana na zdravljenje onkoloških bolnikov pri avstrijskem zdravniku dr. Nikolausu Klehru. Stališče Onkološkega inštituta, ki ga je strokovni svet OI sprejel že marca, in mnenje avstrijske zdravniške zbornice o delovanju imenovanega zdravnika, ki ga je na pobudo OI pridobila Zdravniška zbornica Slovenija, si lahko preberete v priponki.

Mnenje strokovnega sveta OI (pdf, 1.25 Mb)

Mnenje Avstrijske zdravniške zbornice (pdf, 862.95 Kb)

Arhiv novic
-------------------------------
[*/QUOTE*]

.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar linka do mnenj 05.09.08 10:23
http://www.onko-i.si/uploads/pdf%20doc/mnenje_SS_OI.pdf

http://www.onko-i.si/uploads/pdf%20doc/mnenje_Avstrijska_zdravniska_zbornica%28Salzburg%29.pdf

sem pripela povezavi na obe mnenji. So pa velike datoteke, ker so v pdf formatu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jolanda 08.09.08 19:43
No, vidite, ni dovolj, da je sorodnikom umrlih bolnikov pobral veliko denarja, sedaj jim grozi, da jih bo še tožil, če bodo medijem zaupali resnico o njegovem početju.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 08.09.08 21:39
Pa še zmaga lahko, ker so nekateri tako lahkomiselni v očitanju, namesto da bi pogledali kaj je kdo napisal, jih bolj zanima kdo je kaj napisal. Nespametno je tudi verjeti, da se morajo v tujini držati slovenskih zakonov in navad.
Čez nekaj let bo pri nas tudi tako, pa se ne bo nihče bunil.
Pogrešam forumko „resnico“, ona ima verjetno adute v rokah.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jolanda 08.09.08 22:53
Saj je tudi v tujini kršil predpise in zakone. Ker je na opisan način zaslužil mastne denarce, si lahko privošči dobrega advokata - in nemoteno nadaljuje s svojim umazanim početjem. Nas, slovence pa itak nateguje, kdor se pač spomni - naj bodo to Hrvati, Italijani, Avstrijci... ali Finci. Ves svet se nam smeje.
Takle mamo.... naivnost slovenskih fantov g.....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 09.09.08 15:27
Žal nimam v rokah nobenih adutov, res je le, da so in še vedno prihajajo do mene informacije ljudi, ki so bili tam, in da se počasi a vstrajno spuščajo tančice z mojih resnic,tako s strani JANE(tudi današnje), kot novinarjev na POP TV. A dr.Klehr se še vedno "bori" za "slovenski trg" (saj drugega nima) in svoj žep.
Nova in nova vprašanja, ki mu jih zadnje čase postavljajo novinarji, in na katera tako "suvereno" odgovarja, pa nam ga prikažejo še kot lažnivca.
Vsem tistim, ki vsem informacijam o njem navkljub, še vedno (baje) zahajajo k njemu, pa Bog pomagaj!i
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Triglav 12.09.08 13:00
Sami imamo težko zgodbo v zvezi z zdravljenjem pri tem zdravniku.Vsem občutkom prevare, sprenevedanja tega zdravnika pa smo dodatno doživeli še nesramno zastraševanje pred eventualno objavo
o postopku zdravljenja in hitri smrti naše, drage nam osebe.Žal pa mu samo zastraševanje ni
dovolj, temveč v el. pošti grobo žali naša najgloblja čustva do pokojne,drage nam osebe in
se poslužuje grdih laži1!!! Omenja,da smo,v času zdravljenja pri njem vsi njegovi, najožji, povsem pozabili nanj in je bil ves čas sam, brez kakršnekoli komunikacije niti z njim in ne z dr. Khlerom!!! Nepopisno smo nad njim še dodatno razočarani, da se poslužuje tako podlih laži, kajti nekaj oseb z naše družine je bilo DNEVNO v telef.stiku z njim, prav tako je ena
oseba vzdrževala stik z dr.Khlerom.Po tednu dni smo ga trije iz družine obiskali, plačali
stroške,ki so v tem času nastali,se osebno pogovarjali z dr.Khlerom...,ki je bil navdušen nad izboljšanjem, čeprav se naš oče..ni počutil nič boljše.Mi smo zato pričakovali, da ga bomo odpeljali domov, vendar po osebnem razgovoru z zdravnikom smo nadaljevali zdravljenje
še teden dni.Piše nam celo, da je naš oče njemu potožil,kaka slaba družina smo...Katastrofa
od laži, kajti naši stiki so bili vsakodnevni tako s strani žene, otrok in drugih oseb v
večernem času, ko je bil v sobi. Sploh pa je bil naš oče razočaran nad zdravnikom, ker ga je
vsak dan spraševal po počutju in ker je oče odgovoril tako kot se je počutil- da ni nič bolje
in se počuti slabo, mu je zdravnik vselej odgovoril, da je pesimist.Normalno, da je to očeta
prizadelo in je bil že vnaprej občutljiv na to vprašanje.V glavnem nizki udarci tega zdravnika nimajo meja! Kakšen je to vendar človek, da poskuša ob tem, da smo izgubili ljubljeno osebo, sedaj še s tovrstnimi lažmi prizadevati naša, že tako prizadeta čustva ???
Če bi bili pred zdravljenjem opozorjeni vsaj z eno negativno izkušnjo, bi ravnali povsem
drugače..! Namen našega pisanja je prav v tem - osvetliti njegovo osebnost tudi s te strani...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 12.09.08 13:59
Če nekdo iz svojega žepa plača toliko denarja je res težko trditi, da ne želi za to bližnjo osebo, da ozdravi; toliko težje bo žalujoči osebi dopovedati, kaj vse povedo bolniki zdravniku, ker bolnik ve, da mora zdravnik molčati. To je največkrat še bolj kruto, kot pa ves denar.
Nekateri požrtni otroci gredo še dalje in si izmišljajo zgodbe, kako bi zavezali zdravniku jezik, da ne bi dajal informacij o starših drugim otrokom. Marsikaj se dogaja, največkrat bolnik reče: komaj čakajo...

Seveda ta zdravnik tega ne ve, če ste vi stali v kontaktu z očetom, vendar ne razburjajte se zaradi njegovih izgovorov. Vsak, ki ga nekdo nekaj obtožuje, se brani na kakršenkoli način. zakaj se sploh prepirate o zadevah, ki niso dokazljive. Mar ni bolj pametno vedno zahtevati pismene izvide vsepovsod.
Ne razumem, zakaj se bi vi obešali na eno kritiko in bi se zato drugače odločili. V zdravstvu se pravtako kot v gosodarstvu dogajajo grozne stvari. Eden drugemu kaj kljubujejo, so zavidni, podtikujejo, namensko brišejo sledi ali delajo „namenske“ pomote, če hočejo nekomu škodovati, sploh pa če nimajo nobenih dokazov – jih naredijo. Po drugi strani nekdo nekoga tako hvali, da mu moramo verjeti, hvala gre naprej, preko interneta se takšna priporočanja hitro širijo. V tej anonimni solati ne vemo niti, ali jih razširja oseba sama, ali njegov družinski član ali prijatelj.
Isti zdravnik pa je lahko za nekoga dober, za drugega slab; tako osebno kot strokovno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ampula 12.09.08 16:05
Joj kakšno nakladnaje, pona. Upam, da vsaj sama razumeš, kaj si želela povedati. Tako prepoznaven je tvoj način pisanja. :-)

Triglav, hudo mi je, ko berem kaj vse doživljate....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 12.09.08 16:27
Se strinjam s tabo, da nekdo ki vidi samó sebe ali sklepa samó po sebi, tega ne more razumeti, ker je njegova situacija drugačna. Odvetniki in zdravniki vsekakor razumejo, ker poznajo več takih zgodb, ne samo tvojo. Če bi ti ne gledala samo na to, kdo s kom navija, bi tudi ti lahko razumela. Tako pa izgleda, da iščeš samo prepir.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 13.09.08 11:27
kar nekaj, v začetku zdravljenja evforično navdušenih zgodb je bilo zaslediti tudi na teh straneh, potem pa sta evforija in upanje začela bledeti, kajti prav v vsakem primeru je rak, kot sem že pisala v prejšnjih prispevkih, žal šel svojo, točno določeno pot.... svojci se niso več oglašali.....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Triglav 13.09.08 13:36
Pona, ni važno ali ste ženska ali moški, v glavnem je vaše razmišljanje za čutečega človeka
zelo nerazumljivo in nesprejemljivo!Očitno v resnici sploh ne poznate osebe, imenovane dr. Khler? Ali mislite, da si vzame čas za pogovor s pacienti v taki meri, da bi poslušal celo razne
osebne zgodbe posameznikov? Takšen kot je, to ni možno, saj od tega nima nikakršnega zaslužka. Sploh je pa skrajno podlo groziti, da bo objavil, kaj je določena oseba, ki je pokojna, govorila o lastni družini?! Mi tako vemo, da je to laž brez primere, vendar
smo zgroženi, saj nam tak način "komunikacije" z nami, pove osnovno bit tega človeka! Temu človeku smo mi s polno mero zaupali zdravljenje našega očeta, moža.., mu krepko plačali, vendar je kljub njegovemu zagotavljanju, da bo ozdravel, le nekaj dni po
prihodu iz Salzburga umrl! Velikemu šoku nad smrtjo,na katero sploh nismo bili priprav-
ljeni,pa je sledila zelo nekorektna nadaljna komunikacija! Pogovarjali smo se še z več ljudmi, ki so izgubili svojo osebo po zdravljenju pri dr. Khleru.Prav pri vseh se zgodba ponavlja- krivdo
vedno pripisuje malomarnosti najožjih ter zdravljenju naših zdravnikov!
Želim vam najboljše, če pa se boste v življenju vendar kdaj srečali s podobno situacijo, smo
prepričani, da se boste spomnili,kako nekorektno je bilo to vaše razmišljanje !
Sploh je pa povsem logično, da če človek dela korektno, pošteno, ne glede na kakšnem delovnem
mestu, ga ni strah kritik, obtožb, če dela vestno, pošteno, po vesti ! Sploh pa bi moral zdravnik, ki kakorkoli grozi svojcem pokojnika,izgubiti licenco, ne
glede v kateri državi deluje in kakšni so tam zakoni.To je preprosto absurd brez primere !!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 13.09.08 15:31
HAAALLLOOOO!!!!!! kaj ne razumeš slovensko?
Nerazumljiva so moja razmišljanja za tistega, ki gleda samo iz svojega kota. Kdor hoče biti razumet in noče razumeti drugih (nesprejemanje), si sam škodi. Da pa zato obtožuješ še mene nekonkretnosti, pa pove več kot preveč.
Ker „resnica“ resnice ne vidi, sem jaz prikazala tudi drugo stran, ker hočem prikazati, da to o čemer se sedaj na široko piše, niso neki argumenti, s katerimi bi lahko kaj dosegli.
Res je, da ga ne poznam, zato ne morem trditi, kakšen je. Vem pa, da ga nikoli ne bom rabila, ker nimam toliko drobiža; tako da mi ni treba nič podobnega privoščiti. Jaz imam najhujše že za mano, kar še sledi, je že vse predvidljivo, samo še sprejemam. Če pa bom kdaj rabila zdravnika, potem ga tudi ne bom rabila za moja čustva, ampak si bom izbrala strokovnjaka za mojo bolezen.
Triglav, jaz bi bila danes že v grobu, če bi tako razpolagala z mojo energijo, kot to ti počenjaš. Čeprav lahko jeza navidezno pomaga preko žalosti, to ni rešitev.

No poglejva tvoj zadnji stavek. Nikjer ne piše, da nekdo izgubi licenco, če ima ta oseba občutek, da je njegova eksistenca ogrožena in tistim, ki ga obrekujejo, grozi s tožbo. To ne piše niti v slovenskem niti v nemškem zdravniškem kodeksu. Za ogroženo eksistenco pa se šteje že to, če nekdo javno napiše o njemu, da je zdravilec in ne zdravnik... Pa četudi napiše resnico, ki je ne more dokazati. Zato je potrebno pravočasno poskrbeti za dokaze. Če grem jaz z nekom sklepati pogodbo (četudi je ustna), potem postavljam jaz vnaprej pogoje, vzamem s sabo pričo ipd. Pravzaprav zahteva normalen človek izvide pri vsakemu zdravniku, zakaj ne bi to zahteval tudi pri zdravniku, ki ga mora sam plačati oz. ki ima celó svoj laboratorij. Na računu mora biti vse specificirano, kaj je bolnik zaračunal... enostavno ne morem verjeti, da ljudje, ki mislijo, da se jim je zgodila krivica, nimajo dokazov. Treba jih je le videti ali prej za njih poskrbeti. Zaupanje gor ali dol. Čisti računi – dobri prijatelji...
Kaj praviš kje sem nekorektna?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Markus 13.09.08 16:08
Pona, mislim, da tvoj stil pisanja ni fair do ljudi, ki so praktično spoznali delo in komuniciranje s tem človekom. O dr. Klerhu je zavzel stališče strokovni svet Onkološkega inštituta v Ljubljani kot tudi avstrijska zdravniška zbornica, njegovo sporno početje pa je je bilo sankcionirano že večkrat prej. Zato menim, da dr. Klerh nikakor ne potrebuje 'svojega odvetnika' še na temle forumu.
Vsak sicer lahko razmišlja po svoje, vsako dolgovezenje in soljenje pameti svojcem ali bolnikom, ki so že imeli žalostno izkušnjo z dr. Klerhom, pa je lahko samo žaljivo in boleče zanje. Žal ste nekateri preveč nagnjeni k prepirom, za takšnih izpadov večina uporabnikov foruma (vsaj upam, da je tako?) ne potrebuje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
13.09.08 16:26
Pona, tvoji posti so vse bolj žaljivi in arogantni. Žalosti me dejstvo, da ob vsem, kar praviš, da si preživela, ne daješ ravno občutka sočutja in pripravljenosti na pomoč. Svoje drugačno mnenje se da pvoedati tudi na človeku bolj prijazen način.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 13.09.08 16:40
Le kdo tukaj izpada.
S stalnim menjanjem nikov tudi ne bo drugače. Pomoči nočete videti, ne morem pomagati. Ali pa jo nekateri vidite, pa niste hvaležni. Jaz ne zagovarjam nikogar, ampak to bi tudi moral vsak sam spoznati. Tako, da vidim, da nočete drugače, če hočem jaz kaj razčistiti, sem pa žaljiva. Kar kimajte si še naprej na vašem nivoju. Adijo pamet.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 13.09.08 16:50
Le kako da se jaz nikomur ne smilim, ko me ima Triglav (alias Markus) po nepravičnem za nekorektno in me s tem žali.

Nihče mi ne pomaga, nihče nima sočutja z mano :(

Zakaj?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Markus 13.09.08 20:06
Sedaj si pa užaljena. No, vsaj vidiš, kako se lahko drugi počutijo ob tvojem pisanju. Prepričan pa sem, da boš nasvet ali vsaj odgovor zagotovo dobila, kadar boš to potrebovala. Do takrat pa: lepa beseda lepo mesto najde. Razmisli malo o tem... Pa še nekaj: Triglav nisem jaz.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Trisha 25.09.08 16:20
Tudi moja dobra prijateljica, ki se je zdravila pri dr. Klehru je urmla.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
koliko je že bilo povedanega o DR.Klehru, pa še vedno ne razumem obnašanja nekaterih "bolnikov" na tem forumu. Sama sem bolnica ampak imam še vedno zaupanje v naše zdravnike, pa čeprav sem imela kar nekaj problemov z njimi. NA SVETU NE OBSTAJA NOBENO ČUDEŽNO ZDRAVILO ZA RAKA NITI ZA OZDRAVITEV RAKA. Kdor zboli za to boleznijo se potrudi na vse načine za boljše preživetje. Sama nimam namena iti k dr. Klehru, KER ZAUPAM našim zdravnikom, ki pa niso vsi sami "loleki" ali "vsevedci", kot bi rekel moj mož.Vse pa je odvisno od ljudi. Tako kot nima ena roka vseh prstov enakih tako nista dva bolnika enaka.
Vsem na tem forumu pa želim lepo prihodnost in čimveč zdravja. Ne porabite energijo za kreganje ampak za boljše življenje. Mateja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Trisha 26.09.08 20:33
Zanimivo pri Dr. Klehru je to, da ji je pri povišanju markerjev dejal, da je to pozitivni učinek zdravljenja in da tako mora bit (da je to odlično) in da naj zdaj hitro še enkrat pride. Teden dni zatem je umrla.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 27.09.08 10:28
Nič novega Trisha, žal. Prav vsi svojci se spominjajo enakih zagotovil - "razbite metastaze"-haalo, kaj je to?, zmanjšan volumen raka- pregled v Lj. je pokazal ravno nasprotno!, vse je bilo SUPER!, pacienti pa so kmalu zatem umrli!!!!! Res fantazmi bolnega v glavi, zapustila ga ni edino njegova brezmejna in brezčutna pohlepnost, njegovo edino vodilo.....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 27.09.08 10:50
Nič novega Trisha, žal.
Prav VSI svojci se spominjajo enakih zagotovil s strani dr.Klehra -"razbite" metastaze - halo,kaj je to?!!!, število metastaz pa se je povečalo; zmanjšan volumen raka - pregledi v Lj. pa so pokazali da gre za povečanje; vsi izvidi (ki jih pacienti nikoli niso videli) so bili SUPER;, bolniki pa so umirali kmalu zatem.... Rečem lahko le - fantazmi bolnega v glavi-katerega edino vodilo je bila le hladna in brezčutna preračunljivost!
Mnogi bodo še leta odplačevali najete kredite za lažno upanje.....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Trisha 27.09.08 11:11
Tudi nam se je vse zdelo sumljivo, toda ali bi ji naj to povedali, ko pa je v KLehru gojila edino upanje????

In takih ni malol.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar *marjetica* neprij. 03.11.08 13:44
Kot kaže, te zgodbe še ni in je še nekaj časa ne bo konec:

http://24ur.com/novice/slovenija/bodo-dr-klehru-odvzeli-licenco.html
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JA 04.11.08 20:39
JA RES NE IN TO HVALA BOGU,DA MU KONČNO POREŽEJO PERUTI.KAKO LAHKO ŽIVI TAK ČLOVEK,KI BOGATI NA RAČUN NA SMRT BOLNIH LJUDI.LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar urška t 04.11.08 23:37
Pozdravljeni!

Bom še jaz napisala nekaj vrstic. Moj brat je pred kratkim umrl zaradi raka trebušne slinavke z razširjenimi metastazami ...... Ker sem svojo - njegovo zgodbo že opisala na tem forumu v temi "vrste raka - pofočkaj se", se ne bom ponavljala, bi pa rada opozorila na "takšne in drugačne Dr. Klerh-rje".............. , ki so na žalost prisotni tudi pri nas, v Sloveniji. Žal resnično obstajajo ljudje, ki se jim zdi umirajoči človek odličen vir zaslužka, saj vedo, da so takrat svojci pripravljeni prodati tudi sebe, da bi pomagali svojemu bližnjemu.

Naj povem samo na kratko. KO smo izvedeli za zdravstveno stanje brata, smo seveda, tako kot vsi, ki se znajdejo v takšnih okoliščinah - ko uradna medicina odpove, ko da roke stran od pacienta, iskali rešitev, pomoč, v alternativi. In smo našli............ "Gospod" zdravilec, ki je bil pripravljen takoj nuditi pomoč bratu je zaračunal prvi dan 400 EUR za dveurno terapijo, naslednji dan zopet 400 EUR za dveurno terapijo in tretji dan bi tudi zaračunal za dveurno terapijo 400 EUR in tretji dan bi mu morali, če bi se odločili za njegovo zdravljenje, plačati 12.000,00 EUR za mesec njegovih terapij, zdravljenje pa bi trajalo 6 mesecev, denar naj bi se plačeval v naprej - skupni izračun 1.200 EUR + 72.000 EUR za 6 mesečno zdravljenje. In tudi on je, tako kot dr. Klerh zahteval, da brat ne jemlje nobenih zdravil, nič proti bolečinam, nič za spanje, nobenih inekcij proti strjevanju krvi. NIč!!!!!!!!!!! Iz nas je "čudežni" zdravilec uspel izpleti 800 EUR (zdravil je dva dneva), potem pa se je moj pokojni brat uprl njegovi terapiji in ga ni želel več v svoji bližini......, pa tudi mi nismo bili zadovoljni z njegovim načinom, najbolj pa nas je šokirala njegova cena, katere ni povedal, dokler ni opravil prvega obiska pri bratu ..... Pokojnemu bratu je natvezil cel kup laži in to s takim tonom in tako prepričljivo, da je celo njega, ki je sicer zelo hitro in dobro ocenil sogovornika, pripričal, da ga lahko ozdravi.... Ko se je zdravilcu prvi dan uspelo prikupiti bratu, nam je povedal svojo ceno, ..... Drugi dan, po končani terapiji, se je pokojni brat uprl njegovemu načinu zdravljenja - razlog: prvi dan zdravljenja so bili v sobi moj pokojni brat, drug brat in zdravilec, in takrat je bilo vse ok, ko pa sta bila naslednji dan zdravilec in pokojni brat sama, pa je bilo vse čudno, govoril mu je traparije in ga prepričeval v to, da je že napol odzravljen, da je spal celo noč, čeprav v resnici ni spal niti minute - vse dokler ni vzel tablet za spanje, da mu tumor na jetrih že poka in da se razkraja in čisti skozi vodo, ........... Zdravilec pa ni računal na inteligenco mojega pokojnega brata, ki ga je že na začetku drugega dne razkrinkal in odslovil...........


Ja nažalost so takšni in drugačni dr. Klerh-rji tudi pri nas, to so ljudje, ki so brez kančna sočutja in morale, ljudje, ki bogatijo in živijo na račun umirajočih...... In še bolj žalostno je, da zoper njih, če se ujameš v njihovo zanko, in ko ugotoviš, da si naredil sebi in bolniku nepopravljivo škodo, ne moraš ukrepati............

Lep pozdrav vsem skupaj!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez_44 05.11.08 14:20
Večkrat kdo zapiše, da bi potem, ko je uradna medicina dala roke proč, storil vse za svojca ali prijatelja, samo da bi mu pomagal. Vse lepo in prav, ampak tukaj se navadno pokaže naivnost ljudi, ki so pripravljeni nepremišljeno odšteti kar precej eurov. Razlog, da takšni in drugačni 'zdravilci' lahko opeharijo bolnike in svojce, vidim torej predvsem v naivnosti. Le-ta se kaže tudi na drugih področjih našega življenja in dela - o tem pričajo žalostne zgodbe prizadetih ljudi v raznih TV oddajah (npr. Preverjeno). Poti nazaj pa seveda ni. Takšni ljudje imajo ponavadi zaledje in dobre zveze, tako da jim niti razne kazenske ovadbe ne morejo do živega.
Opravka imamo z nadvse težkimi obolenji, ki ob napredovanju in nemožnosti ozdravitve hudo prizadanejo svojce bolnikov. Vendar bi se morda vendarle morali soočiti s kruto resnico, saj so obiski hudo bolnih pri raznih zdravilcih (zlasti še nekje v tujini) morda le še dodatno trpljenje. Razumem, da je to zelo težko, ampak takšno je pač naše življenje. Danes si, že naslednji trenutek pa ne veš, kaj te čaka.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 05.11.08 21:16
Spoštovani obiskovalci tega foruma, naprošam vas, da opozorite prijatelje in znance, ki so iskali pomoč za svoje bližnje pri dr.Klehru, da pošljejo izključno Klerovo dokumentacijo- t.j.račune in ev.izvide /FOTOKOPIJE!!!/ na naslov: ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE, Dalmatinova 10/II, Ljubljana. Le-ta bo prav vse posredovala na Avstrijsko ZZ. Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pona 09.11.08 19:34
Re: Dr. Klerh novo
Napisal: urška t
Datum: 04.11.2008 23:37

...

Naj povem samo na kratko. KO smo izvedeli za zdravstveno stanje brata, smo seveda, tako kot vsi, ki se znajdejo v takšnih okoliščinah - ko uradna medicina odpove, ko da roke stran od pacienta, iskali rešitev, pomoč, v alternativi. In smo našli............ "Gospod" zdravilec, ki je bil pripravljen takoj nuditi pomoč bratu je zaračunal prvi dan 400 EUR za dveurno terapijo, naslednji dan zopet 400 EUR za dveurno terapijo in tretji dan bi tudi zaračunal za dveurno terapijo 400 EUR in tretji dan bi mu morali, če bi se odločili za njegovo zdravljenje, plačati 12.000,00 EUR za mesec njegovih terapij, zdravljenje pa bi trajalo 6 mesecev, denar naj bi se plačeval v naprej - skupni izračun 1.200 EUR + 72.000 EUR za 6 mesečno zdravljenje. In tudi on je, tako kot dr. Klerh zahteval, da brat ne jemlje nobenih zdravil, nič proti bolečinam, nič za spanje, nobenih inekcij proti strjevanju krvi. NIč!!!!!!!!!!! Iz nas je "čudežni" zdravilec uspel izpleti 800 EUR (zdravil je dva dneva), potem pa se je moj pokojni brat uprl njegovi terapiji in ga ni želel več v svoji bližini......, pa tudi mi nismo bili zadovoljni z njegovim načinom, najbolj pa nas je šokirala njegova cena, katere ni povedal, dokler ni opravil prvega obiska pri bratu ..... Pokojnemu bratu je natvezil cel kup laži in to s takim tonom in tako prepričljivo, da je celo njega, ki je sicer zelo hitro in dobro ocenil sogovornika, pripričal, da ga lahko ozdravi.... Ko se je zdravilcu prvi dan uspelo prikupiti bratu, nam je povedal svojo ceno, ..... Drugi dan, po končani terapiji, se je pokojni brat uprl njegovemu načinu zdravljenja - razlog: prvi dan zdravljenja so bili v sobi moj pokojni brat, drug brat in zdravilec, in takrat je bilo vse ok, ko pa sta bila naslednji dan zdravilec in pokojni brat sama, pa je bilo vse čudno, govoril mu je traparije in ga prepričeval v to, da je že napol odzravljen, da je spal celo noč, čeprav v resnici ni spal niti minute - vse dokler ni vzel tablet za spanje, da mu tumor na jetrih že poka in da se razkraja in čisti skozi vodo, ........... Zdravilec pa ni računal na inteligenco mojega pokojnega brata, ki ga je že na začetku drugega dne razkrinkal in odslovil...........


Ja nažalost so takšni in drugačni dr. Klerh-rji tudi pri nas, to so ljudje, ki so brez kančna sočutja in morale, ljudje, ki bogatijo in živijo na račun umirajočih...... In še bolj žalostno je, da zoper njih, če se ujameš v njihovo zanko, in ko ugotoviš, da si naredil sebi in bolniku nepopravljivo škodo, ne moraš ukrepati............
-------------------------------------------------

To sem ponovila, ker je res grozno. Saj zdravilci baje ne smejo posegati v medicino?
Še hujše bo, ker so zdravilci sedaj gospodarski podjetniki in to pomeni dobičkarji.
Nihče se ni pobunil, ko se je delal zakon. Res škoda.
četudi to ne vrne vašega brata, apeliram na vas, da morate prijaviti tega zdravilca na Ministrstvo za zdravje, s polnim imenom in naslovom, priporočeno. Sicer bo še naprej izkoriščal hude bolnike.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A&S 14.11.08 13:32
Pozdravljeni, a je mogoče kdo gledal včeraj zvečer Odmeve,ko se je šlo zopet o Klerhu.Jaz sem zaspala ob televizorju,pa sem ujela samo konec,zanima me kaj so povedali, lp A&S
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez2 15.11.08 00:41
http://24ur.com/novice/svet/vlozili-obtoznico-proti-dr-klehru.html

Upam, da bo ta vest zaprla usta tistim redkim, ki so na temle forumu 'upali' pisali v prid dr. Klehru - in da se bo na sodišču tudi končalo njegovo goljufanje slovenskih bolnikov, njihovih svojcev in še koga. Prav gotovo so se pri dr. Klehru na podoben način 'zdravili' tudi ljudje iz drugih držav.

Nekateri žal niti tujim medijem niso verjeli, kaj šele domačim. Podobno se zna zgoditi tudi z afero Patria, kjer se je izkazalo, da brez korupcije v poslih z našo državo le ni šlo, saj so direktorja Patrie, ki je posloval s slovenijo, sedaj zaprli. Vedno pa se najdejo ljudje, ki - kot da bi imeli plašnice na očeh - ne vidijo ne levo ne desno. Ne verjamejo ne ljudem, ki opisujejo svoje grenke in boleče izkušnje, kaj šele novinarjem.

Vsaj tu pa tam se vendarle na koncu izkaže resnica in pravica. Žal pa kar ne verjamem, da bo to dr. Klehra ustavilo v njegovem početju, tudi če bo obtožen zaradi svojega nečednega delovanja. Podobno se je v njegovi praksi že dogajalo, pa je čez čas spet nadaljeval s takšnim 'poslovanjem'.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 15.11.08 00:59
Nič novega, vsi so ga odsvetovali, razen g. Muhič Milana, ki še vedno prisega nanj, pozablja pa da so njegov primarni tumor in metastaze odstranili naši zdravniki z onkološkega inštituta s citostatiki in kemoterapijo, za kar obstaja dokumentacija na OI. Žalostno je da ta uspeh zdravljenja pripisuje dr.Klehru in s tem žal zavaja številne bolnike!!!!!!!!!!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bostjany 17.11.08 20:11
sam imam precej dobre izkušnje z dr klehrom. mami se je tumor zmanjšal za 70% po 1 letu zdravljenja pri njem. bolniku, ki mu na oi ne morejo več pomagati mu zaprejo vrata, tako mu ne preostane drugega, kot da poskusi še druge oblikezdravljenja, ki pa jih, logično, slovenske institucije ne priporočajo. zanimiv je podatek, da je mama hodla na mr slikanje vsake 3 mesece, tako že ima zdaj 6 kompletov slik, ki jasno kažejo ponovno zmanjšanje tumorja. teh slik noben kirurg in onkolog ni HOTEL videti. vsi so pravili, da jih ne zanima. tako toliko o naših mohjstrih

tisti, ki pa pametujete na raznoraznih forumih, pa po večini samo brezveze blebetate, nikoli niste bili soočeni s tako situacijo, ko ti nekdo v družini zboli za to boleznijo. tako da imejte vsaj malo spoštovanja in postite tistim UPANJE. konc koncev se vsak sam odloča o svojem zdravju in tisti ki se odločijo za salzburg tudi vedo koliko jih bo to stalo.

koliko pa pri nas stane komoterapija? blizu 2000 eur+bivanje v bolnici= strošek dr klehra
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez2 17.11.08 22:58
bostjany, vsakdo ima na temle forumu možnost zapisati svoje mnenje in izkušnje o zdravljenju raka. Zravljenje na Onkološkem inštitutu v Ljubljani sem končal leta 1984 - in kot vidite še kar živahno kucam tule gor. Toliko glede "naših mojstrih", kakor vi etiketirate naše onkologe (!?)
Od svojca obolelega bi pričakoval, da ve kaj več o raku. Ta obolenja so namreč zelo različna, niso vsi tumorji enaki, tudi možnost remisije ali ozdravitve je zelo različna od primera do primera, celo od človeka do človeka. Vsak oboleli je svet zase. Če imunski sistem po osnovnem zdravljenju uspe premagati bolezen, se zadeve lahko povsem umirijo - ne boste mi verjeli: celo brez obiskov pri dr. Klehru in podobnih goljufov.
S tem seveda ne zanikam vaše izkušnje in prepričanja, da je vaši materi pomagal prav on. Hvala bogu, če verjamete v to in da je tako!
Žaljivo do drugih uporabnikov foruma, ki o "uspehih" dr. Klehra razmišljamo nekoliko drugače, pa je, da naša mnenja kar povprek etiketirate kot brezvezno blebetanje. S tem ste brez argumentov (hote ali nehote) kritični tudi do slovenskih priznanih specialistov in tudi do avstrijskih zdr. ustanov, ki so že sprožile ustrezne ukrepe proti kaznivemu izkoriščanju slovenskih državljanov in o tem tudi obvestile javnost in slovenske organe. Po vseh objavljenih informacijah v domačih in tujih medijih ter po internetu smo se lahko (vsi) prepričali, kako (ne)učinkovito je "zdravljenje" pri dr. Klehru. Ostajate eden tistih, ki mu še zaupajo. O tem seveda odločate sami, se strinjam. Ni pa treba zaničevati in smešiti drugače mislečih uporabnikov foruma. Da ne omenjam še nepotrebnega zavajanja javnosti.
Pomislite malo, kako se ob vašem postu počutijo ljudje, ki so imeli povsem drugačno in bolečo izkušnjo z dr. Klehrom in so jo tule zgoraj tudi opisali, njihovi dragi pa niso preživeli...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zvijezda 21.01.09 19:52
Molim Vas nemojte tako o dr.Klehru.Osobno imam dobra iskustva.Kad dođete kod dr. nitko Vas ne prisiljava na ništa,sve Vam se objasni,na Vama je da odlučite.Sin mi je sa 4 god. teško obolio,prošal je 4 ciklusa kemoterapije,na zadnjem ciklusu došlo je do recidiva.Kod nas je predloženo da se radi transplatacija.Njegov mali organizam je već tada bio sav iscrpljen.Zahvaljujem se poznaniku koji nas je spojio sa gospođom koja je tada išla kod dr. Klehra.Ona se raspitala ako primaju i djecu u dobi od 4 god. rečeno je DA.Naš je sin HVALA BOGU I DR.KLEHRU živ i zdrav dečko.Ima 14 god.Mi smo presretni roditelji!!!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A&S 01.03.09 09:28
Pozdravljen,a mogoče kdo kaj ve kaj se dogaja s tem človekom.Vse je potihnilo upam, da bo odgovarjal za svoje grehe,ali je nedotakljiv.Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez_ 01.03.09 09:51
Sploh ni pomembno, kaj se dogaja z njim. Bolj važno je to, da je slovenska javnost sedaj bolj osveščena in bolniki ter njihovo svojci ne bodo kar slepo drveli na 'zdravljenje' v Avstrijo. Vsak se bo seveda lahko sam odločil za alternativne oblike, pa vendar se mi zdi škoda, da bi ljudje kar slepo zaupali takim ljudem, ki izkoriščajo hudo človeško stisko in jih še materialno ogoljufajo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A&S 04.03.09 12:43
Veš,Janez, mene on kot človek, čisto nič ne zanima,samo zdi se mi pa kriminal,da bi ostal brez kazni,glede na to kaj je delal z ljudmi, za kater je bil zadnja svetla luč.Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Milenka 12.03.09 10:02
O njem bodo presojali avstrijski organi, ampak zagotovo bo našel način, da bo spet začel s svojo dejavnostjo, kot je že večkrat doslej.
Tudi pri nas poznamo ljudi, ki znajo zvabiti denar od naivnih ljudi, ki se v hudi stiski oprimejo tudi zadnje bilke, pa organi redko koga ustavijo. Mirno nadaljujejo svojo dejavnost, med svojimi 'pacienti' navadno uživajo veliko podporo. Nekaj je seveda tudi razočaranih, saj pri raku čudeži niso možni.
Tudi pri nas javnost postaja vse bolj osveščena glede napak, ki se dogajajo v zdravstvu. Zadnja dogajanja to dokazujejo, čeravno se odgovornost spretno prelaga o zdravnikov na zdr. zbornico ali pa na ministrstvo. Prejšnji in sedanji ministri znajo spretno manipulirati z javnostjo in mediji. Ampak nekaj se vendarle premika. Že zgolj priznanje, da so tudi zdravniki lahko kdaj zmotijo in so samo ljudje - je določen napredek. Včasih še tega nismo doživeli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dr. Klehr Institut 24.03.09 21:29
Dear Urska,

first of all please take our deep condolence about the fate of your brother.

Sorry, that we can not see from your presentation, who is the patient, you referred this horrible history, how long your brother was in our therapy and when he died and which conditions really leaded to his death, his tumor or lung embolia?

Please mention:
Every patient with far developed disease in pancreas carzinoma has high increase of these factors in the blood, they make blood clotting (Fibrinogen and D-Dimer), and untreated patients die not in their cancer, but in lung embolia or thromboses of the lower veins. Unfortunately much too much oncologists stopped the Heparin therapy against lung embolia, we ordered for the patients and they were undergone by us. We know several patients, they died in a lung embolia, after oncologists refused to continue Heparin treatment, even though from the scientific knowledge it is very necessary and live saving parallel therapy.

Of course we understand, that you are in your situation not able, to present your name or the name of the patient in the public. But nevertheless, please do us the favour, to send us by E-Mail the name of the patient, you are referring about, so that we can control the real circumstances of the death, since we are at the moment assembling a statistic about the absolutely unacceptable inhuman situation, how Slovenian oncologists treat patients even in the far developed stage of their cancer disease, what is planed to be published.

Looking forward to reading from you,
with best regardsDr. med. N.W. Klehr Dr. med. Z. Gržeta Dr. med. L.H. Bauer
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dr. Klehr Institut 24.03.09 21:33
Dear Janez 2,

we come back on your both remarks dated November 14th and November 17th 2008.
You pretend to be a patient, but you seem to be an oncologist in real.
You are writing, that what our working group is doing, would be not a permitted treatment.
This is very interesting, since our therapy is a registered therapy by authority. Therapy with cytokines (immune transmitter substances) are worldwide accepted in the medical scientific field (except in Slovenia?).
So we would appreciate highly, if you let the audience better know, what you mean by “not permitted treatment”. In the case, if you have not enough courage, to present it the audience, please feel free, to contact us by our E-Mail, what is well known to you. Put all your courage together and do it!

Coming to your other remarks:
Congratulation, that you was helped by oncological treatment in Ljubljana and could stop this treatment in 1984. Congratulation, that you are still alive.
So for the audience it would be very interesting to know, which type of cancer it was, because – as you very well and agreeable are writing – every cancer is different. So it would also be interesting for the audience, which kind of therapy you did, so that this can help other patients, to do the same like you did.
Have the courage, to help other patients by this!

That you do not believe, that immune system can cure cancer is very strange, since more than 20 years the scientific knowledge also accepts immunological treatments, because immuno therapy is parallel to the three columns of cancer treatment (radiotherapy, surgery and chemotherapy) the fourth column in the effectiveness!

On the other hand every person produces every day thousand of potential cancer cells, and only the immune system helps, to correct these potential cancer cells or kills them in natural way. So from which knowledge do you take, not to believe in the potential of the immune system, that keeps all human beings alive?
You are criticising other participants in the forum, they would have no arguments, but where are your arguments?

You only make statements without any explanation, where to take them from. So please do the audience the favour, to give the background about your exceptional knowledge.

Of course also we regret, that we could not help every patient, who was treated by us. Most of the reasons, why patients die, was, that oncologists stopped the very important parallel treatments. So we made a statistic and found, that most of the patients, they died, was not in their cancer, but in lung embolia or thromboses of the lower veins, because oncologists stopped the necessary Heparin therapy.
The second range takes apoplectic insultions and myocardial infarcts because of hypertension, since the by us started anti hypertensive therapy, that also was not previously detected by oncologists, was found by our working group and undergone therapy in addition.
Third range is diabetic diseases, they also had not been detected previously, since oncologists only look for cancer, but not to the total human being. Very interesting in this connection is also the fact, that oncologists do not investigate their patients, like we do, so they fail the parallel diseases, patients are suffering from.
One very exceptional case was a patient with more than 400 g/L of blood sugar.
With a letter from us he came to the oncological institute, asking to treat the diabetic disease like we started to do.
You believe it or not what happened: patient was given continuously glucose infusions with a blood sugar level of more than 400 g/L.
The next day he was dead.

We are just preparing the statistic about the oncological treatments in Slovenia, what will be published in the near future.
There will be to find everything presented, what happens to Slovenian patients in oncology, beginning from
• being treated only if they pay cash oncologists,
• clinical trials for pharmaceutics industry, what oncologists take money for and parallel give the bills also to the insurance,
• patients have not been treated, but even though the bills for treatment are send to the insurance,
and so on, and so on.

Be sure, there are many patients we helped. This is the silent majority and we are very proud on this. But most of all proud on the confidence that Slovenian patients have to us, to our working group and in special the very helpful treatment we are doing.Dr. med. N.W. Klehr Dr. med. Z. Gržeta Dr. med. L.H. Bauer
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
26.03.09 16:35
Sama imam odlične izkušnje s slovenskimi onkologi in kot aktivna predstavnica bolnikov pri svojem prostovoljnem delu srečujem številne bolnike s prav tako dobrimi izkušnjami zdravljenja s strani slovenskih onkologov. Pripadnost slovenskih bolnikov svojim slovenskim onkologom se kaže tudi skozi javne medijske podpore in skozi številne javne akcije v dobro bolnikov, ki se zdravijo na OI in v drugih SLO bolnišnicah.

Če ne bi bilo zaupanja v slovensko onkologijo, ne bi skupaj stroka in bolniki uspeli že toliko stvari premakniti naprej.


Vse dobro želim vsem uporabnikom foruma in ..... zaupajte v življenje!

Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Andreja Andreja
Uredništvo MON
26.03.09 17:12
Zdaj je morda čas in tukaj je morda priložnost, da še mi povemo nekaj o našem pogledu.

Onkološki inštitut in njihovi strokovnjaki so se takoj odzvali na povabilo k sodelovanju na Med.Over.Net.
Vedno so bili odprti za pogovore z nami in pripravljeni svetovati ljudem s problemi, dilemami in stiskami.
Vsi strokovnjaki, ki sem jih spoznala, so bili zasuti z delom, raziskovalnimi in povezovalnimi obveznostmi, pa so venbdar naredili vse in še več, kot bi se od njih pričakovalo.
In to ne samo zdravniki, tudi drugo zdravstveno in drugo strokovno osebje.

Pripravljali so prispevke, odgovarjali na vprašanja pacientov, se udeležili neformalnih srečanj za paciente, da bi se jim približali, nam predavali, svetovali ....
Ob številnih priložnostih je poleg njihovega altruizma bila izpostavljena tudi njihova strokovna usposobljenost.
Sodelovanje z njimi za nas predstavlja neprecenljivo vrednost, ki je najpomembnejša ravno za bolnike, ki imajo samo na našem sistemu in v okviru spletne strani onkologija.over.net priložnost, da se anonimno pogovorijo, prosijo za drugo mnenje ter se v miru svojega doma in intime posvetujejo s tistimi, ki so prehodili trnovo pot raka.
Ne predstavljam si, kako bi bilo, če jih ne bi imeli bolniki in njihovi svojci tako tesno ob sebi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez 2 26.03.09 20:41
Potemtakem smo kolegi :)

Če avstrijski doktorji znajo poskrbeti za prevode slovenskih forumov, bi lahko poskrbeli tudi za prevod svojih postov tule. Vsaj za reklamo, če še naprej želijo pritegniti čim več pacinetov iz naše države.
Čemu bi se pretvarjal, da sem onkološki bolnik? Na osnovi skromnega poznavanja raka in nekaterih načinov njegovega zdravljenja me imajo avstrijski dohtarji namesto ozdravelega že kar za onkologa. Sic!? Čestitajo mi, da sem po zdravljenju na državnem Onkološkem inštitutu še kar med živimi, a se obenem sprašujejo, le kakšnega raka sem lahko imel in kako so me na OI zdravili, da sem sploh preživel. Očitno so me zdravili PRAVILNO, dragi moji avstrijski 'kolegi'. Žal, se Avstrijci ne morejo pohvaliti s čim takim...
Po žalostnih zgodbah in bolečih izkušnjah Slovencev, katere smo lahko spoznali tule in v drugih medijih, se mi zdijo odgovori zgoraj omenjenih avstrijskih zdravnikov milorečeno arogantni in smešni. Prav zanimivo, kaj si nekateri kljub vsem kritikam privoščijo. Po tem sem samo še bolj prepričan v zmoto ljudi, ki so se naivno odločili za 'terapije' in 'zdravljenje' pri teh avstrijskih zdravnikih, o čemer so poročali celo avstrijski časopisi. Če kaj sovražim, je to prav gotovo sprenevedanje.

Kot smo lahko prebrali, je avstrijska zbornica po reakcijah Slovencev in slovenskih onkologov že zbirala podatke o zdravljenju slovenskih državljanov pri dr. Klehru, kakšni bodo njeni ukrepi, seveda lahko samo ugibamo. Če se ne motim, je v preteklosti že dobil prepoved opravljanja svoje dejavnosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 27.03.09 23:13
Kot prvo, višek predrznosti je da dr.klerh and co. na tem forumu še vedno išče potencialne kandidate med našimi bolniki za svoje "uspešno"???????????? in preverjeno - zelo drago "zdravljenje" na tako etično sporen način-diskriminacijo našega OI,in kar je še bolj žalostno za "zdravnika svetovnega formata", v tako polomljeni angleščini!
Ne potrebujemo vaše statistike o uspešnosti zdravljenja na našem OI, le-ta je na njihovih spletnih straneh vedno na razpolago, bolj bi nas zanimala vaša, a je ni!!!!!! NIKJER!!!!
Samo malce sprehoda po teh forumih vam priporočam, našli boste številne "hvaležne" svojce, ki so spregovorili o vaši "uspešnosti", ne le v svojem imenu, temveč tudi v imenu vseh ostalih, ki so jih imeli možnost spoznati tekom več dni trajajočih "terapij" in ki jih kljub vašemu "zdravljenju" žal ni več med nami.
To bo zelo žalostna statistika dr. klerh, zato najprej skidajte pri sebi!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar *marjetica* 28.03.09 08:29
V sestavku, ki so ga podpisali zdravniki s klinike dr.Klehra, je napisana vsaj ena velika in debela laž. Namreč, zgoraj trdijo (in da nameravajo to dokazati s statistiko, ki jo bodo sami naredili), da zdravniki na onkološkem inštitutu pacientov nočejo zdraviti, če jim ti ne prinesejo denarja.

Karcinom dojke so mi pozdravili dvakrat, tako da sem zaradi tega zdravljenja bila na onkološkem zelo velikokrat. V vsem tem času nisem nobenemu zdravniku ali sestri prinesla nobenega denarja ali drugega vrednega darila, enostavno zato, ker se mi je zdelo, da bi jih s tem užalila. Pa tudi sicer nikoli nikomur ne plačujem na roko. In kolikor sem se pogovarjala z drugimi pacientkami, so bile podobnega mnenja - namreč, da bi s kakšno kuverto zdravnika samo užalile.

Popolnoma jasno mi je, da to pravilo, namreč, da ni zdravljenja brez denarja na roko, velja za inštitut dr. klehra. Ampak to še ne pomeni, da tako delajo tudi na onkološkem inštitutu v Ljubljani. Pa kakorkoli se to že zdravnikom iz Avstrije čudno zdi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar urška t 28.03.09 09:41
No, najbolj, da se oglasim še jaz, ker je bilo eno pismo namenjeno meni, čeprav pravzaprav sploh ne vem zakaj....... SAj nisem nikoli omenila, da bi se brat zdravil pri njih, ..........

Kot sem v svojem pismu povedala, da nam pravzaprav sploh ni treba hoditi v Avstrijo, da bi prišli do takšnih in drugačnih dr. klerherjev, ker te z lahkoto najdete tudi pri nas. Tudi pri nas delujejo "čudežni" zdravilci, ki iz človeka zlahkoto, brez moralnih zadržkov, iztisnejo na desettisočev evrov, če le najdejo primerno žrtev, žrtve....

Kar se pa tiče zdravnikov na Onkološkem inštitutu.... ne morem veliko reči, ker je bil samo enkrat na OI - nedopustljivo pa se mi je zdelo, da mi je zdravica v pričo njega, ko je bil še pri polni zavesti, rekla, da se poslavlja; pohvalim pa lahko Paliativni oddelek, kjer so z njim, čeprav samo en dan, ravnali res kot s človekom...... Brat je odšel v bolnico zaradi tromboze leve noge, po slabih treh tednih je odšel domov z odpustno diagnozo: Ca pankreasa in peritoneja .... brez možnosti ozdravitve. Kar nekajkrat smo bili z njim na Urgentnem bloku v Ljubljani in lahko rečem, od vseh obiskov na UKC Urgentnem bloku, od vsega zdravniškega, sestrskega in administrativnega osebja lahko pohvalim samo dva zdravnika, ki sta z njim in z nami ravnala kot z ljudmi in ne kot s številkami ........ Je pa res in tega se zadevam, da mogoče, ko je človek v hudi stiski, ko ve da izgublja svojega najbližjega, da se mu vse zdi neprimerno, nepravično, .... Skratka ne vem, pač za zdravniško osebje v UKC - Urgentni blok ne najdem pohvalnih besed. Žal.

Naj pa povem še to. Avstrijski inštitut dr. Klerherja je g. Janeza spraševal, kako mu je uspelo ozdraviti brez dodatne pomoči - ali pač nekaj v tem smislu.... Naj povem, da je tudi moj oče leta 1993 prebolel raka na debelem črevesju - HVALA BOGU in je še danes živ in zdrav in to brez pomoči dr. Klerherja ........

Lep pozdrav vsem skupaj

Urška
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
29.03.09 11:31
Povsem se strinjam s staliscem Andreje! Tudi sama imam taksne izkusnje, tako osebne kot preko prosotovoljnega dela v Slovenskem zdruzenju bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Andreja Andreja
Uredništvo MON
31.03.09 09:15
OI v zvezi z dr. Klehrom ponavlja izjavo, ki jo je podal že 29. 08. 2008.

V slovenski in avstrijski javnosti so se v zadnjih dneh ponovno odprla številna vprašanja, vezana na zdravljenje onkoloških bolnikov pri avstrijskem zdravniku dr. Nikolausu Klehru. Stališče Onkološkega inštituta, ki ga je strokovni svet OI sprejel že marca, in mnenje avstrijske zdravniške zbornice o delovanju imenovanega zdravnika, ki ga je na pobudo OI pridobila Zdravniška zbornica Slovenija, si lahko preberete:

Mnenje strokovnega sveta OI (pdf, 1.25 Mb) - http://www.onko-i.si/uploads/pdf%20doc/mnenje_SS_OI.pdf
Mnenje Avstrijske zdravniške zbornice (pdf, 862.95 Kb) - http://www.onko-i.si/uploads/pdf%20doc/mnenje_Avstrijska_zdravniska_zbornica%28Salzburg%29.pdf
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marija01 03.04.09 22:00
Iz zasebnih razlogov sem se pred leti preselila v Nemčijo. Zatem sem, po dveh letih, zbolela za rakom na dojki. Poslušala sem nasvet prijateljice in šla v zdravniško oskrbo k dr. Klehru v Salzburg, ker Zdravstvena zavarovalnica plača zdravljenje v Avstriji po pravilih EU. Moje izkušnje so bile dobre, ker mi je dr. Klehr zelo pomagal. Hvaležna sem mu, saj mi gre zdaj veliko bolje.

V Salzburgu sem srečala rojake, ki so mi poročali o grozotah zdravljenja v Sloveniji. Večina je bila morala plačevati povsem normalne, a pomembne preiskave, iz lastnega žepa, ali pa k njim v celoti enostavno niso bili pripuščeni. Onkologi so jih bili podvrgli kemoterapijam, ne da bi bili vedeli, kje povsod so bile metastaze, ne, da bi bili napravili preiskave, če se je bilo stanje po kemoterapiji zboljšalo, ali ne. Nekateri so bili enostavno napoteni v bolnišnico, kjer več kot teden dni niso bili videli nobenega zdravnika. Onkologi pogosto niso bili dosegljivi, ker so bili baje na »izpopolnjevanju« v inozemstvu. Nekateri so poročali, da so onkologi z Zdravstveno zavarovalnico obračunali zdravljenja, ki sloh niso <bila izvedena. Zatem pa je dokumentacija izginila. Mnogi v Sloveniji so bili zdravljeni z zdravili, ki sploh niso bila dovoljena. Ti so se k dr. Klehru vrnili v opustošenem stanju, ker so se onkologi jezili na dr. Klehra, ker se ni brigal samo za raka, ampak je preiskal in zdravil celega človeka in so bili zavrnili vsa potrebna zdravila. Kljub temu me seveda veseli, da Christina Modič in Andreja poročata, da so zadovoljni z zdravljenjem slovenskih onkologov; izjeme očitno obstajajo.

Vsekakor pa sem spoznala številne na smrt bolne rojake, s katerimi so slovenski onkologi ravnali nečloveško. Ali pa so jih poslali domov, naj tam čakajo na smrt – danes pa po zaslugi dr. Klehra še živijo.

Vprašanje: Kaj vi veste, da naši onkologi prejemajo velike denarje od izdelovalcev zdravil zato, da vam dajejo zdravila proti raku, za katera je znano, da sploh ne morejo pomagati? Menda se pretaka veliko denarja v provizije, z akaterega nihče ne vpraša, ali je bel ali črn.

Najhujše doživetje zame pa je bilo, ko je prav naš profesor Marušič, odlična slovenska osebnost, podlegel zdravilu s strahovitimi stranskimi učinki. Zdravilo se imenuje »Biologic«, ali zelo podobno. Dobil ga je bil od slovenskega zdravnika, ki niti ni onkolog. Dr. Klehr je bil tega zdravnika večkrat svaril pred grozotnimi stranskimi učinki tega zdravila in mu je bil o tem predočil znastveno literaturo. Če bi bil vsaj poslušal dr. Klehra in bi mu šlo danes dobro, kot meni. Isto bolezen ima, kot jaz in v istem stadiju. Kako dober človek je bil, kolikim je bil pomagal!

Kako more biti slovenski zdravnik tako strahoten do svojega kolege? Kako more počenjati poskuse, ki vodijo njemu zaupanega v smrt?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar resnica 04.04.09 20:49
Naravnost presenetljivo si v določenih časovnih zaporedjih slede razni prispevki o "grozotah slov.onkologije", tako znano zvenijo, čeprav so pisani v različnih jezikih, tako znane so iztočnice le-teh, toliko je v njih pljuvanja po našem zdravstvu in toliko poveličevanja dr.Klerha da kar smrdi, smrdi,smrdi, tako smrdi.....................
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
04.04.09 21:33
Pisanje brez konkretnih dokazov in navajnaje infromacij o dr. Marušiču se mi zdi povsem neprimerno, zato ni vredno komentiranja.

Kristina Modic
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez 2 05.04.09 01:24
Se strinjam Kristina. Ni vredno komentirati. Sprašujem se, ali so razprave o uspehih/neuspehih omenjenega avstrijskega zdravnika sploh smiselne in komu koristijo? Če gledamo z vidika, da ima vsak tule pravico povedati svoje mnenje, je prav, da so objavljeni tudi posti, kakršnega je napisala gospa Marija01. Po drugi strani pa se mi zdijo takšne neargumentirane pisarije povsem odveč in nekoristne, če ne celo žaljive in skrajno nekorektne.
Napake se dogajajo na vseh področjih, tudi v zdravstvu, in nanje državljani zadnja leta tudi javno in povsem odkrito opozarjamo. A dovolite nam, ki živimo tukaj sedaj in danes, da ocenjujemo uspehe/neuspehe slovenskega zdravstva in ki ima velik ugled tudi v svetu - še zlasti če upoštevamo našo majhnost in v primerjavi z velesilami zelo skromno finančno zaledje, ki je namenjeno razvoju zdravstva in s tem tudi onkologije.
Poglejte samo, kakšne zahtevne operacije opravljajo slovenski kirurgi? Tudi oprema Onkološkega inštituta prav nič ne zaostaja za drugimi podobnimi institutu v svetu. Obstaja pa ena VELIKA razlika: pri nas za zravljenje raka bolniki NE PLAČAJO ničesar, če se odločajo za samoplačniške preglede ali terapije, je to njihova odločitev. Pogosto tudi zato, da pridobijo še drugo strokovno mnenje. Pred dnevi mi je prijatelj omenil, koliko je plačal za enostavno zobozdr. storitev v Švici - rekel sem mu: Slovenci imamo Švico doma, a se žal tega pogosto niti ne zavedamo.
Za konec samo razmišljanje (in niti ne predlog) moderatorki Kristini: Ali bi bilo kaj narobe, če to temo enostavno zapremo? Nisem zagovornik, še zdaleč ne, samo - vse ima svojo meje - in gospa Marija 02 jih je presegla. Ji bomo dovolili podobne pisarije še naprej? Sta si naše zdravstvo in onkologija to res zaslužila in S ČIM?! Prav nobene potrebe ne vidim, da bi redki posamezniki še naprej brezplačno reklamirali avstrijskega dermatologa, ki si tega ne zasluži - še najmanj pa na slovenskem forumu, in s podobnimi neresnicami in žalitvami tako neposredno in zlonamerno zavajali bolnike in njihove svojce.
Ugledni in v svetu priznani predstavniki in strokovnjaki Onkološkega inštituta v Ljubljani so o njegovem početju že večkrat podali svoje uradno mnenje i o tem obvestili medije in avstrijsko zdr. zbornico. To zadošča.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristina Modic
Moderator
05.04.09 09:31
Janez,

Tudi sama sem oklevala, ali temo zapreti ali umakniti. Posvetovala sem se tudi z uredniki spletne strani...

Je pa tako kot praviš ti... dobro je, da se dopusti objava različnih mnenj, saj bodo le tako lahko bolniki prepoznali in se odločili za obliko zdravljenja...

Še enkrat poudarjam moje stališče in stališče večine bolnikov, ki sem jih spoznala v večletnem delovanju na poodročju pomoči bolnikom z rakom - ZAUPANJE V SLOVENSKE ONKOLOGE JE ZARES VELIKO. To kaže tudi podatek, da se vsi, ki sem jih spoznala, zdravijo doma, v Sloveniji, le redki pa zaradi različnih osebnih razlogov v tujini - vendar v različnih priznanih bolnicah ali sanatorijih uradne medicine.

Temo bom za enkrat zaprla in se ponovno posvetovala z uredniki Med.Over.Net.

Kristina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Sporočilo

OK! Ta tema je bila zaprta
Ta tema je bila zaprta
Na vrh