Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.
Moderatorka: mag. Iva Verbnik

MANGOSTEEN

avatar manca39 08.11.08 22:35
ZANIMA ME ČE KDO POZNA TA SADEŽ KI MENDA ZELO POMAGA PRI RAKAVIH BOLNIKIH? ZANIMA ME ČE KDO VE KJE SE GA DA PRI NAS KUPITI?HVALA
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar iva verbnik
Moderator
09.11.08 19:26
Pozdravljeni,
Tega sadeža ne poznam, zato sem se malo pozanimala in našla stran, kjer lahko preberete več informacij o njem.

http://www.mangosteen-zdravje.si/

Zanimivo, gre za zelo "bogat" sadež, ki izvira iz Azije.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal iva verbnik ob 09.11.08 20:37.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BostjanX 14.12.08 11:44
Pozdravljeni,

za mangosteen trdijo, da je najboljši naravni antioksidant. Pri nas lahko dobite naravni sok iz mangosteena: http://www.xango-sok.si.


Lep pozdrav,
Boštjan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mishika 18.12.08 16:34
A ga niso enkrat celo pri Šparu imeli? Ne morem se spomniti, v katerem prospektu sem ga videla...

Je pa res okusen sadež in bi ga tudi jaz z veseljem kupila, če bi se kje pri nas dobil.

Lp, mishika
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar izzy12 28.05.09 20:54
Pozdravljeni,

Vidim, da je tema že nekoliko zastarela, toda napisal bom vseeno, saj vem da marsikdaj iščeš informacije in jih težko dobiš, posebaj takrat ko jih najbolj potrebuješ.
Da odgovorim na prvotno vprašanje, zaradi katerega je bila ta tema odprta:
Sam poznam osebno enega, preko prijateljice pa še nekaj več primerov ozdravitve raka. Trenutno spremljam in stojim ob strani mojemu znancu, ki je po 10 mesecih kemoterapije po mojem prepričevanju naj le poskusi Vemmo (prehrambeni dodatek, katerega osnovna sestavina je mangosteen), saj vem in sem prepričan da mu bo stvar pomagala, saj so ksantoni katere vsebuje mangosteen (vsebuje jih 45, vsaj toliko so jih do sedaj odkrili) res neverjetni v boju proti raku in seveda še našteto drugim bolezni. Priporočam Vam, da si ogledate tale intervju z zdravnikoma, kjer govorijo o dosedanjih raziskavah in odkritjih o mangosteenu: http://video.google.com/videoplay?docid=-4084532987911822649&ei=-dcJSsWtAcOg-AaSmISgDQ&q=x+factor+templeman

Osebno Vam priporočam prehrambeno dopolnilo Vemma, saj vsebuje največ ksantonov, poleg tega pa še celi spekter vitaminov in mineralov, ki so seveda bistvenega pomena za Vašo zdravje in počutje.
Pripel sem tudi neodvisno raziskavo primerjave med Vemmo in Xangom, katerega so priporočali moji predhodniki.

Na internetu je ogromno gradiva na temo Vemme in ostalih prehrambenih dodatkov. Iz osebnih iskušenj Vam priporočam, da pri izberi prehrambenega dodatka dobre premislite kaj dajate v Vaše telo. Vemma je 100% naravna, brez konzervansov in ostalih umetnih (kemičnih) dodatkov.

Upam, da sem s tem sporočilom marsikomu razširil obzorje in odgovoril na vprašanja, na katere pred branjem ni imel odgovora. Če odgovora niste našli, me lahko kadarkoli kontaktirate in skupaj bomo našli odgovor. Vse podatke dobite na naslednji strani: http://www.my.vemma.eu/iztok55/

Lep pozdrav,
Iztok
vemma-comparison.pdf (598,9 KB)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vemma 07.07.09 19:53
VEMMA – ZLATO ZA VAŠE TELO!

Najverjetneje najpopolnejši multivitaminski, mineralni in antioksidantni program v tekoči obliki, odličnega okusa. Tekočino telo z lahkoto absorbira! Vitamini, Esencielni Minerali, Mangosteen in Aloa.

VEMMA je največje ameriško wellness podjetje s staro družinsko tradicijo, ki je svetu ponudilo revolucionarno prehrambeno dopolnilo iz MANGOSTEENA. Nenehno izpopolnjujejo svoj doprinos v dobro človeštva, v sodelovanju z največjimi svetovnimi strokovnjaki na vseh področjih zdravljenja in preventive. Na podlagi starodavnih vzhodnjaških zdravilskih znanj nenehno proučujejo nova odkritja in nove možnosti, ki bi človeku ohranjali in omogočali zdravo in srečno življenje in čim daljšo aktivno življenjsko dobo.
Zaradi današnjega hitrega tempa življenja je včasih težko zaužiti vse za telo nujno potrebne vitamine in minerale, ki jih priporočajo zdravniki. Dandanes se bojujemo za vsak mineral, vitamin,... ki ga lahko zaužijemo, saj je zaradi hiper proizvodnje hrane, le-ta postala izropana hranljivih snovi, ki jih nujno potrebujemo za dnevne potrebe fizičnega in psihičnega delovanja našega telesa in njegovega obnavljanja. Vsako sekundo odmre milijone celic in se izgradijo nove. Kakšne in koliko, pa je odvisno od tega, kako svoje telo hranimo, ali ima vse elemente, ki jih potrebuje. Ravno zato so strokovnjaki oblikovali 'Vemmo': vaše dodatno zagotovilo, s katerim boste zapolnili svoje vrzeli v prehrani.

Vaših 63 milijard celic v telesu vsak dan bombardirajo 'prosti radikali', ki se nahajajo v zraku, ki ga dihate, v hrani, ki jo jeste, in vodi, ki jo pijete. Zato je pomembno da uspešno ščitite svoje celice in zaščititi vam jih pomaga Vemma; 12 esencialnih vitaminov, popoln spekter 65-ih glavnih mineralov, aloa, zeleni čaj in mangostin.
Mangostin lahko pomaga pri: srcu in ožilju, mišicah, kosteh, koži, infekcijah, diabetesu, vidu, raku, ledvicah, sečnemu traktu, čustvenemu zdravju, zdravju zob, zdravju pljuč, menstrualnih bolečinah, alergijah…. Morda se zdi neobičajno da ima eno samo naravno dopolnilo moč in sposobnost v boju za preprečitev tolikšnega števila zdravstvenih stanj, dokler ne razumemo, da ima veliko bolezni pravzaprav isti vzrok; poškodbe prostih radikalov in kronična vnetja. Mangostin je tropski sadež ki so ga v Aziji stoletja uporabljali zaradi njegovih prehranskih in zdravilnih lastnostih, v njem se skrivajo ksantoni, ki našemu telesu pomagajo da se okrepi in pomladi na povsem naraven in varen način.

Veliko gradiva je v angleškem in nemškem jeziku, ni pa še prevedeno. Če te članke in objave želite, sporočite: iris.skrlec@yahoo.ca in prejeli jih boste.

Več na www.my.vemma.eu/issa1502
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vemma/i 07.07.09 19:55
Zelo pomaga. Če želiš ti lahko priskrbim informacije iz prve roke (bolnic z rakom). Lahko si malo pogledaš mojo spletno stran: www.my.vemma.eu/issa1502

Za dodatna vprašanja sem na voljo.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mandura 15.04.10 15:36
Pozdrav,

res je tema malo zastarela, vendar novosti in nove informacije ne škodijo.
Priporočam Xango in Vemma sok, ker sta res odlična.

Zdaj je odvisno od osebe do osebe kaj si želi, kateri okus je boljši,...

Priporočam pa novi sok, ki je 100% sestava "kraljevskega sadja" bogatega z antioksidanti.

Iz osebnih izkušenj povem, da je sok odličen, odličnega okusa in že po treh tednih sem čutil, da se mi je izboljšalo zdravstveno stanje.
100% naraven, brez konzervansov in ostalih umetnih dodatkov.
Moja žena je Tajka in imava okoli najine hiše Mangosteen i Durian sadež.
Seveda še boljša sta sveža ;) ... vsak Tajec ali Tajka vam bodo povedali, da je Durian najboljše sadje na svetu..
Še nekaj.. zanimivo je da v ženini družini vsi živijo dlje od 95 let pa vse do 105 let..

Durian se smatra kot kralj sadja in Mangosteen (Mangostan) kot kraljica sadja.

Sok sem naročal preko online trgovin, dokler se podjetje ni začelo širiti na evropski trg.
Tako, da bo sok možno naročiti od junija naprej.
Sestavljen je iz Mangosteena, Durian, Acai Berry in ameriške borovnice.
Od tod tudi ime MANDURA.
Več si lahko pogledate tukaj..in tudi naročite svoj sok: www.mandura.si
Vabljeni..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar iva verbnik
Moderator
18.04.10 22:11
Zanima me ali je ta sok pasteriziran in kakšen je rok trajanja?
Kot mi je znano povzroča uživanje sadeža durian zelo neprijeten telesni vonj. Ali se pojavi tudi ob pitju tega soka?
Kakšne so vaše izkušnje z uživanjem tega soka?
Vsi bomo veseli kakšne informacije več.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
iva.verbnik@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zarj 20.04.10 11:08
Veliko na temo mangosteena si lahko preberete tudi na mangosteen blogu
Sama imam dobre izkušnje s pitjem soka in do zdaj še nisem zasledila kakšnega neprijetnega vonja. Izkušnje so pozitivne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zarj 20.04.10 11:14
Vidim da objavljate tudi kje se da te sokove dobiti. Jaz ga kupujem pri Naravni sokovi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marjanca44 24.04.10 15:54
Ja, sok od sadeža mangostin je res super, vendar je sok imenovan MANDURA še boljši saj je v bistvu sestavljen iz štirih sadežev iz Mangosteena, Durian, Acai Berry in ameriške borovnice.
Več pa lahko preberete na tej strani http://www.marjanca-1.mandurarep.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar iva verbnik
Moderator
02.05.10 13:41
Spoštovani,
Vesela sem vsakega vašega prispevka, ki nekaj doprinese temu forumu in nam, ki to beremo.
Želela pa bi opozoriti na dve stvari:
1. Ne želim, da se izkorišča v marketinške namene, ker je predvsem svetovalen in za izmenjavo mnenj (vsi ki ga soustvarjamo smo prostovljci) , takšne objave pa so predvsem za širitev vaše prodajne mreže, spletne trgovine...........to je zelo očitno, Dodajte svoje mnenje, izkušnje, znanje, naj bo neka dodana vrednost v vašem sporočilu, to se pričakuje, če v njem sodelujete in v tem ste zelo dobrodošli. Izključno taka marketinška sporočila ne bom več objavljala.
2. Razmišljajmo širše in zares ekološko. Vsaka dežela ima sadeže, plodove, rastline, zelišča, ki imajo veliko vrednost za zdravje prebivalcev. Mi živimo v določenem okolju in predvsem poiščimo te sadeže v tem našem okolju, ki jih je zagotovo veliko, veliko antioksidantov imata naprimer tudi borovnica in brusnica, rasteta pri nas, pa še zdravo je, če jih nabiramo sami, saj smo v naravi in v gibanju ob tem. Predelani sokovi in pripeljani od daleč, za kar smo porabili veliko goriva, pač ne more biti ekološko povsem opravičljivo. Morda se s tem ne strinjate, želim le vzpodbuditi širše razmišljanje in zavedanje.

Torej dobrodošli vsi vaši konstruktivni prispevki.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
iva.verbnik@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mandura 15.05.10 20:14
Pozdrav,

se opravičujem za pozen odgovor..Citiram in odgovarjam..
Zanima me ali je ta sok pasteriziran in kakšen je rok trajanja? Sok je polnjen na aseptični način, tako da vsebina ni uničena ob postopku. Postopek si lahko ogledate na naši spletni strani in razlago zakaj se poni tako...http://www.mandura.si/Proces-polnjenja.php
Rok trajanja pa ne bi vedel, bom pa preveril...
Kot mi je znano povzroča uživanje sadeža durian zelo neprijeten telesni vonj. Ali se pojavi tudi ob pitju tega soka? Neprijeten zadah izhaja iz uživanja svežega sadeža, tudi malo telesnega vonja, vsaj jaz sem izkusil na Tajskem.
Kakšne so vaše izkušnje z uživanjem tega soka? Sok sem probal na Tajskem januarja letos, mi ga je američan Daniel dal za probati v hotelu, ker me je zanimalo kaj pije zraven zajtrka.
Okusa se ne da opisati, vonj in okus sta fantastična. Eden izmed razlogov zakaj sem šel v ta posel. Pri uporabi soka tega vonja ni ker je dodano naravno sladilo, ki to uniči..koncentrat belega grozdja in prečiščena voda..

Lep dan..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mandura 03.12.10 14:48
Pozdrav,

rok uporabe soka je 24 mesecev, ko se prvič uporabi, se hrani v hladilniku, ena steklenica 948 ml je dovolj za 32 dni uporabe po 2 veliki žlici na dan.

Se pa že dostavlja v Slovenijo..;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MOJCA1 11.12.10 14:10
Pozdravljeni,

mene pa zanima ali lahko ta sok uzivajo nosečnice? Zasledila sem namreč na njihovi strani, da ga priporočajo po porodu.
A ve morda kdo kaj o tem.
Sama sok ze imam doma, pa ga iz gornjega razloga ne upam piti. Moti me zelo, ker zraven ni prilozenih nobenih slovenskih navodil.

Hvala.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spela_ 23.12.10 14:01
Navedeno
izzy12
Vidim, da je tema že nekoliko zastarela, toda napisal bom vseeno, saj vem da marsikdaj iščeš informacije in jih težko dobiš, posebaj takrat ko jih najbolj potrebuješ.
Da odgovorim na prvotno vprašanje, zaradi katerega je bila ta tema odprta:
Sam poznam osebno enega, preko prijateljice pa še nekaj več primerov ozdravitve raka. Trenutno spremljam in stojim ob strani mojemu znancu, ki je po 10 mesecih kemoterapije po mojem prepričevanju naj le poskusi Vemmo (prehrambeni dodatek, katerega osnovna sestavina je mangosteen), saj vem in sem prepričan da mu bo stvar pomagala, saj so ksantoni katere vsebuje mangosteen (vsebuje jih 45, vsaj toliko so jih do sedaj odkrili) res neverjetni v boju proti raku in seveda še našteto drugim bolezni. Priporočam Vam, da si ogledate tale intervju z zdravnikoma, kjer govorijo o dosedanjih raziskavah in odkritjih o mangosteenu: [video.google.com]

Iztok

Jaz pa poznam primer, ko tale "čudežni" preparat ni prav nič pomagal.
Predlagala bi, da pobrskaš glede stranskih učinkov. Tega, da ti lahko zaradi tega sadeža odpovedo jetra (sploh če pač ta niso zdrava), ti namreč noben prodajalec ne bo povedal. Nasprotno, tudi če ve, da ima oseba npr. raka na jetrih, ji bo sok vseeno prodal.
Odgovornost? Hvala lepa, ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Katy_the_Cat 29.12.10 10:56
Pozdravljeni,

again odpiram zastarelo temo, ampak...na osnovno vprašanje nismo odgovorili, kje se kupi sadež, ne sokovi iz njega. Sama sem ga jedla v Aziji in zame je to najbljši in najbolj zanimiv sadež, kar jih obstaja (o durianu raje ne bi zgubljala besed, res preveč smrdi, da bi ga lahko dala v usta) :) Videla sem ga nekoč (mangostne, ne duriana) v Leclercu za 24 EUR, ampak domnevam, da je bil poskus preboja na trg neučinkovit, saj ga od tedaj dalje ni več videti. Bi drevo Mangostina pri nas uspevalo? :) Resno razmišljam, da ga začnem kar gojiti :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Žigaa 02.02.11 15:17
Kje se lahko kupi oziroma naroči ta sok MANDURA?

Hvala in lp,

Žiga
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KristinaR 22.02.11 15:09
Spoštovani Žiga,

sem zastopnica mandure, zato ti pri nakupu lahko pomagam, v kolikor še nisi prišel do njega.
Ravno tako sem na razpolago za vsa ostala vprašanja.

LP, Kristy
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ederin 17.03.11 15:59
Kakšna je pa razlika med mangosteen-om in germanium ge 132
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar iva verbnik
Moderator
21.03.11 13:28
Mangosten je sadež iz katerega se pripravlja sok.
Ge 132 pa sem zasledila samo kot dietni pripravek.

Sicer pozdravljam vse kar je dobrega in novega, toda naj vas malce usmerim na bolj "domača" živila. Pozabljamo na zelenjavo, ki je prav tako bogata z antioksidanti (naprimer brusnice), pri rakavih obolenjih naj bi zelo dobro delovali tudi beluši, regrat pomaga pri obnovi hrustanca, čemaž (ki že pridno kaže svoje prve liste) je močan čistilec strupov v telesu, limone delujejo na telo bazično..... in še in še.
Osebno se bolj nagibam k takšni prehrani, a to je pač stvar vsakega posameznika.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar RobiD 18.05.11 14:47
Pozdravljeni.

vem, da je malo pozno a vseeno me zanima ali ste že naročili mandura sok ali ne?
Če ne, se lahko kontaktirava in vam razložim način, kako to narediti ter če vas zanima mogoče tudi sistem zaslužka v podjetju Mandura.

več informacij dobite pri meni na Robi.Domadenik@gmail.com

Lp, Robi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar RobiD 19.05.11 08:43
Pozdravljeni.

Če še nimate dostopa do Mandura soka (antioksidanti) oz. še nimate informacij, se mi javite na Robi.Domadenik@gmail.com

Lahko vam povem kje in kako si ga naročite, ter če vas posledično zanima še posel okrog tega produkta (produktov imamo še več), se javite, da vam razložim način, kako začeti celo z dobičkom.

Lp, Robi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar beyba78 31.03.12 21:19
Kljub temu, da je tema že zastarela pa vseeno bi povedala iz lastnih izkušenj kako in kaj deluje sok mangostin.
[*] ...
Prvo bi omenila kolegico, ki ga pije 3 mesece in se počuti izvrstno, preden je začela piti sok je bila skozi brez energije, pojavljali so se ji herpesi skratka imunski sistem čisto porušen. Sedaj je polna energije in ko gre teči preteče 20 km brez bolečin v nogah.
[*] ...
Drugi primer je pa moj primer namreč prekomerno sem se potila po celem telesu, herpesi, beli tok, nenehna utrujenost,........
Sok pijem 5 mesecev in nisem nič več utrujena kljub pomladi, potenje se mi je zmanjšalo za 50%, herpesa še od takrat nisem imela, belega toka tudi nimam več skratka sem čisto prerojena.
Moram reči, da vsakemu ta sok ne pomaga škoduje pa tudi ne, odvisno od človeka do človeka. Eni čutijo 100% razliko prej in potem eni pa nič.
Najbolje je, da stavr preizkusite in se sami prepričate kako deluje.


Za več informaciji pišite na : [email protected]
z veseljem odgovorim na vsa vprašanja.
Poldka
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar silvanao 28.05.12 13:52
Če koga zanima sok MANGOSTEEN,ga lahko naroči na mail:
oblak.silva@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Shipman 04.09.12 12:37
Pozdravljeni,
Ce koga zanimajo VSE in PRAVE informacije naj se javi na spodnji mail. Posredujem informacije in vase kontakte posredujem zastopniku, ki je odgovoren ta sloveski trg- je samo eden uraden zastopnik!
Zadeva deluje, vsekakor je dodatek in ni zdravilo, da je jasno o cem govorimo.
rikob1@wp.pl
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Xan-maX 06.02.13 21:06
Pozdrav!
100% Mangosteen juice lahko naročite na www.xan-max.com
Brez kakršnih dodatkov. 40 različnih antioksidantov, vitamini...
Več informacij tudi na info@xan-max.com

lp, Xan-maX
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zoya xxxxxx 24.02.13 16:25
Spoštovana ga. Iva
popolnoma se strinjam z vami glede prehranjevanja z "domačimi" živili,kar jaz tudi počnem (na žalost verjetno ne v dovolj velikih količinah). Ker sem zadnji dve leti precej utrujena in brez energije, sem se odločila, da bi mogoče poskusila z kakšnim "močnejšim" prehrambenim dopolnilom, npr. z Vemmo.Ker pa sem dokaj skeptična do zadev, ki se prodajajo preko neta in mrežnega marketinga, vas prosim za sledeče pojasnilo: ali mora imeti takšen izdelek kakšen certifikat oz. ali ustreznost teh dopolnil preverja kakšna SLO institucija v okviru Ministrstva za zdravje ? Pa tudi s trditvijo, ki sem jo nekje prebrala, da ni vse varno, kar je naravno, se strinjam. Kdo mi zagotavlja, da ni neko čudodelno prehransko dopolnilo rastlinskega izvora onesnaženo z težkimi kovinami, pesticidi, mikroorganizmi .......
Pa tudi glede prevoza in primernega skladiščenja "internet" prehranskih dopolnil imam pomisleke.........
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ALjaž Rupar 27.10.13 13:45
Zivjo!
Vemmo lahko kupite na tej spletni strani: http://energyon.vemma.eu/
Priporočam jo tudi jaz !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tidka orp 18.12.13 16:21
Pozdravljeni,
mogoče kdo ve kje bi lahko kupila sadeže NE sokove? Za sokove ste že 100x napisal, tko da me odgovori v to smer ne zanimajo...
Hvala v naprej!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Olga Kuzmich 13.05.14 14:15
Kupite ga lahko preko oseb ki delajo v mrežnem marketingu. Lahko pa tudi v lekarnah. Vse je odvisno kje kakšna cena.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nurija 17.02.15 17:43
butli marketinški!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar iva verbnik
Moderator
22.02.15 18:00
Nekorektnih komentarjev junakov, ki se skrivajo pod vzdevki ne bom več objavljala. Žal vam tega sporočila nisem mogla posredovati zasebno, zato je tokrat objavljeno.
Hvala za razumevanje,Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal iva verbnik ob 22.02.15 18:02.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sandi5 06.05.15 10:06
Če koga zanimajo kakšne dodatne informacije oz. karkoli v povezavi s temi izdelki
, naj me kontaktira na cosic.sandi@gmail.com
LP Sandi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Silvo 06.08.15 22:40
Tisti, ki vas zanima več v zvezi s tem čudovitim sadežem, mi pišite, z veseljem vam posredujem koristne informacije! Zaslužite si najboljši antioksidant, počutite se kraljevsko z uživanjem tega božanskega sadeža! Info na silvo.kmetic@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: jpg, gif, doc, pdf,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 plus 9?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.
Na vrh