Urgenca

Posvet o urgentnih stanjih, bolečinah, povišani temperaturi in poškodbah. Kje poiskati pomoč?

Nejasne bolečine v zgornjem delu trebuha

avatar strto srce 02.11.08 21:45
Pozdravljeni,

stara sem 27 let. Pred mesecem dni sem imela splav (17. teden), kar me je psihično kar dosti uničilo. Nisem imela volje po hrani, tako, da sem v prvih dneh zaužila mogoče le en obrok na dan. Zdaj že mogoče en 14 dni normalno jem. In takrat so se mi začele pojavljati bolečine v žlički, malo nižje in pod obema rebrnima lokoma - torej od popka gor. Ponoči me ne boli in normalno spim, hujšam ne, apetit imam. Boli me in mogoče tudi malo peče neodvisno od hranjenja, tako, da težko rečem, da hrana na to vpiva. Enako je tudi s samim položajem telesa. Boli me tudi na otip.
Me pa muči predvsem to, ker traja že ves mesec in me je začelo že resno skrbeti. Včeraj sem bila pri urgentnem zdravniku in ta ni posumil na nič posebnega, predpisal Ultop in pravi, naj bi bilo bolje čez par dni. Ugotavlja, da je to mogoče posledica stresa, ki sem ga doživela, in se odraža skozi te bolečine.
Ker pa sem kar v paniki, razmišljam, če bi se bilo mogoče smiselno čimprej naročiti na UZ trebuha in eventuelno gastroskopijo ali kolonoskopijo. Ne vem, mogoče si samo domišljam kaj, česar v resnici ni.
Aja, še to, zadnji UZ in gastroskopijo sem imela nekje lani v tem času, zaradi podobnih težav, vse b.p.
Prosim, da mi podate svoje dragoceno mnenje, kaj bi mi lahko bilo in
svetujete ali naj se naročim na katerega izmed zgoraj omenjenih pregledov.

Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vaš odgovor.

Lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
03.11.08 12:15
Najverjetneje težave res povzroča želodec in je terapija, ki ste jo prejeli primerna. Gastroskopija pa, če po njej (po 2 tednih) ni izboljšanja težav.
V primeru težav z želodcem, ultrazvok ni najbolj uporabna preiskava.
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strto srce 05.11.08 22:00
Spoštovani,

bolečine so se mi začele pojavljati tudi v hrbtu, v isti višini.
Ne vem zakaj sem pomislila, da bi šlo mogoče za obolenje trebušne slinavke?
Kakšni bi bili simptomi pri recimo vnetju, ali v najhujšem primeru, raku tr.slinavke? Nekje sem prebrala, da je prav bolečina v zgornjem delu trebuha in ki se širi v hrbet značilna za tovrstno obolenje.
Naj omenim, da mi po cca 5 dneh jemanja Ultopa (2 na dan) ni nič bolje.

Hvala in lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
06.11.08 08:50
Pozdravljeni!
Taka bolečina se res pojavlja pri vnetju trebušne slinavke, a le to ni dovolj za diagnozo, zraven bi šla še običajno huda prizadetost od bolečin, trd trebuh, visoki vnetni parametri na pregledu krvi inše zvišane določene druge laboratorijske vrednosti. Prav tako bi bilo nenavadno, da bi imela težave že cel mesec (pri 27 letih).
Mislim, da ima lahko vaš nick tudi precejšnjo vlogo pri vaših težavah.
Lep dan!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strto srce 06.11.08 10:16
Pozdravljeni,

tudi sama dopuščam možnost, da je izvor bolečine čisto psihični, vendar sem mnenja, da je potrebno prej vse druge izključiti, mar ne?
Trenutno se počutim malo bolje, težave se običajno poslabšajo proti koncu dneva. Ali se vnetje trebušne slinavke vidi samo na krvi ali tudi z UZ?

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
06.11.08 11:02
UZ je uporaben predvsem pri ugotavljanju žolčnih kamnov, ki imajo lahko vlogo pri nastanku pankreatitisa, za potrjevanje diagnoze pa ne.
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strto srce 06.11.08 12:38
Zelo sem vam hvaležna za vaše odgovore in za čas, ki ste si ga vzeli zanje.
Moj zdravnik mi ne razloži tako. Ker je on vzel vse skupaj bolj "na lahko", si bom pač morala pomoč poiskati sama. Rada bi prišla stvari do dna, ker bolečina sama po sebi ni "normalna" in ji je treba ugotoviti vzrok.
Za začetek sem se naročila samoplačniško na UZ, pa tudi kri/urin bi si dala pregledat. Zanima me samo, katere parametre bi bilo potrebno preverit pri meni.
Ali vročina nujno spremlja vnetje? Jaz je nimam.

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
06.11.08 16:47
Z izvidi običajno želimo potrditi ali ovreči neko teorijo-možnost. Korist pregledovanja "na slepo" je pogosto vprašljiva. Pri pregledu urina nimate veliko izbire, pri osnovnem pregledu krvi za vnetne težave najpogosteje uporabljamo hemogram in CRP. Načeloma pa vam odsvetujem samoodrejanje
preiskav in je vredneje vztrajati, da vam osebni zdravnik pojasni možne vzroke in kako zadevo olajšati ali zdraviti. Tudi pri ultopu je vredno se nekaj vztrajnosti!
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strto srce 13.11.08 12:53
Spet lepo pozdravljeni,

moje bolečile v trebuhu so nekje pojenjale še preden sem šla na UZ trebuha, ki je bil b.p.
Ostale so samo še tiste "pekoče" v žlički in se "preselile" v prsni koš.
Ponoči povsem ponehajo, ob jemanju Ultopa in Ranitala (ki sem ga dobila naknadno) se stanje ne spremeni. Pekoče bolečine, ki niso stalne, niso odvisne od premikanja, mislim da niti hranjenja,občasno začutim tudi v hrbtu/hrbtenici. Čutim jih tudi za ali v prsnici. Letos v začetku leta sem bila kardiološko pregledana (tudi UZ srca) zaradi povišanjega krvnega tlaka, ki pa je zdaj normalen, in je bilo vse b.p.

Kaj bi to lahko bilo in s čim si lahko pomagam do naslednjega pregleda pri mojem osebnem zdravniku, ki bo enkrat v naslednjem tednu.

Hvala in lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
13.11.08 21:04
Kljub vsemu se mi težava s kislino, ki zateka nazaj v požiralnik (refluks) zdi najbolj verjeten vzrok. Na to temo je možno v samozdravljenu poskusiti zraven še z antacidi (kot je rupurut, rutacid......)
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar žolčni kamni 18.11.08 12:23
Pozdravljena,če si šla na UZ potem že veš rezultat, drugače pa ti lahko povem, da mene zmeraj boli v žlički pa bolečina se širi nazaj v hrbet, ko imam napad žolčnih kamnov. Kamni so bili pa ugotovljeni z UZ.
Pa srečno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strto srce 18.11.08 14:13
Pozdravljena,

ja, UZ je pokazal vse b.p., kamnov ni.
Zato res ne vem, od kje vse to. So pa bolečine postale pekoče v prsnem košu, za prsnico, zgornji del trebuha, občasno povleče tudi v hrbet (hrbtenico) in nazadnje dni še v roke.
Nič mi ni več jasno. Moj zdravnik pa pravi, da je vse od stresa. Ne vem.
Kardiološko vse b.p.
Čaka me še pregled pri revmatologu (zaradi splava v II. tromesečju) - mogoče pa je tu težava.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
18.11.08 19:11
Občutke lahko povzroča tako refluks, tudi "stres" oziroma tesnobnost....žal pa je še bolj podrobno opredeljevanje težav na daljavo nemogoče.
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sotrpinka2 04.02.09 09:52
Kot, da bi nekdo v mojem imenu pisal. Skratka "strto srce" te čisto razumem...in grem po tvojih stopinjah, danes UZ trebuha, čez 14 dni gastroskopija. Ja zato, ker bolečina ni normalno stanje, vsaj zame ne, in bi rada temu prišla do dna. Upam, da ti v tem vmesnem času si.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tajci 22.04.09 20:23
Pozdravljeni!

Tudi jaz se obračam z istim problemom na Vas. Za bolečino v zgornjem predelu trebuga že trpim nekje 6 let! Stara sem 26 let. Tekom teh 6 let sem dala skozi že vrsto terapij s tabletami kot so oltop, ortanol, .... Zdaj prejemam Nolpazo 2 krat na dan.In ni nič pomagalo. Bolečine pa so se stropnjevale zmeraj bolj in bolj, dokler nisem lani decembra pristala v bolnišnici za en teden. Naredili so mi preiskave kot so gastroskopijo, ultrazvok, vendar niso našli nič posebnega kot želodčno kislino ki mi zateka nazaj v požiralnik. V krvi sem imela zvečanje amilaze in lipaze kar so posumili da imam aktuni pankreatitis. Zato sem prejemala umetno hrano in ifuzije kasneje pa so mi uvedli dieto za trebušno slinavko.
Zdaj po treh mesecih, ki sem jih preživela res brez kakršnih koli bolečin, so se bolečine spet pojavile tako da sem spet bruhala in bolečina ni popustila niti ob spasmexu in drugih tabletah proti bolečinam za trebuh sem odšla k zdravniku na enekcije. In po njih je bolečina ponehala. Vendar se strogo držim te diete in nisem naredila nobenega prekrška. Zdaj čakam na koloskopijo ki jo imam junija in se mi zdi da zdravniki še sami ne vedo kaj se dogaja v mojem trebuhu. Ali mi lahko še Vi posredujete kaki nasvet, kaj naj naredim? Ali naj še opravim kake preiskave ali še je sploh kaka možnost da se odkrije kaj v resnici se skriva za tem. Sicer moj dedek se že 30 let zdravi za kroničnim vnetjem trebušne slinavke ampak mislim da to ne more biti čisto nič v povezavi z njim! Žolčnih kamnov nimam, razen ledvične peske do 1mm vendar pa mislim da mi ti ne delajo takih velikh napadov kot jih imam. Ali je to normalno da imam žolčevod esasto zavit?

Pa lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
22.04.09 23:18
Želodčna kislina, ki zateka nazaj v požiralnik lahko povzroča te težave in ji ne moremo reči "nič", tudi vnetje trebušne slinavke je zelo konkreten razlog za bolečine v zg delu trebuha. Stvari bi se vsekakor lotil najprej v smweri te trebušne slinavke, dokler se ne izključi (ponovno) vnetje. Z obliko žolčevoda se ne bi obremenjeval, ker pa imajo bolečine v trebuhu številne možne vzroke in po vsem, kar ste že opravili, bi bil težko še pametnejši oz je neizvedljivo po netu. Napadi žolčnih ali ledvičnih kamnov imajo določene karakteristike in je nanje laže posumiti ob pregledu, vsekakor pa ta "napad" ne more trajati kar 6 let. Kot vedno, ko gre za kronične težave, kjer ni najti telesnih nenormalnosti, ne gre pozabiti na morebitno psihično komponento težav.
Lep pozdrav!

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sivivolk 18.07.09 19:12
Pozdravljeni,

moje težave so enake kot pri Tajci samo da jaz nikoli ne bruham. Star sem 26 let in že 6 let imam bolečine pod prsnim košem ki segajo po levi strani do hrbta. Moje bolečine se hitro pojavijo pri kajenju, pitju kave, pitju lakohola, pitju vročega čaja pekoča hrana in zelo zanimivo pri športu predvsem pa ko je velika vročina. Predčasoma ko sem šel v lunapark na eno napravo ki se vrti sem mel take bolečine da sem komi zdržal. Naredil sem že vrsto preiskav ( sicer je že par let od tega) in vse je bil ouredu gastroskopija, ultrazvok trebušne votline, kardiolog .... Ma kdo idejo kaj bi lahko bili ker moj zdravnik mi ne zna pomagati a bolečina me zelo ovira pri vsakdanjem življenju. Je mogoče možnost da imam žolčne kamne in da mi jih niso pred 2 letoma opazili???

lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
19.07.09 22:59
Pozdravljeni!
Kako pa na bolečine vplivajo zdravila proti želočni kislini, obrok hrane (ki vam težav ne povzroča), kaj jo ublaži?
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bicikl2 20.07.09 21:41
Pozdravljeni,

Žal se tudi jaz obračam na vas s podobnimi problemi kot jih ima Tajci, le da nimam občutka slabosti in ne bruham. Star sem 31let, bolečine so skoraj non stop prisotne na desni strani pod rebri oz. zgornjem delu trebuha, sedaj se pa na trenutke brez pametne osnove pojavljajo tudi v desnem pljučnem krilu (zgoraj) ene 8cm pod ključnico. Zdravniki so mi na gastroskopiji ugotovili, da imam GERB. Veliko se mi spahuje in vsako jutro imam izpljunek malce obarvano rdeče. Ali je mogoče, da GERB povzroča bolečine tako visoko?
Pred parimi tedni se mi je zgodilo tudi to, da sem težko dihal (zelo težko sem popolnoma zajel(zamenjal) sapo), sedaj je to izginilo, diham normalno tudi pod obremenitvijo delujem OK. Na splošno imam pa že kakšno leto in pol občutek, kot da moje telo ne funkcionira najbolje, kot da vedno delujem nekje na 70%. Starost?
Pred časom sem imel dokaj stresno življenje, sedaj ga popolnoma obvladujem in sem se dokaj sprostil. Edina zadeva, ki me zadnje čase skrbi, so te bolečine. Vedno se bojim, da so v igri kakšne rakaste zadeve. Pred letom sem opravil tudi EKG prsnega koša, kateri je bil po mnenju osebnega zdravnika BP.
Kako naprej? in če so takšni simptomi in bolečine za GERB normalne?

Hvala lepa! Lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sivivolk 21.07.09 11:17
Pozdravljeni,

kakšnega zdravila proti želočni kislini še nisem jemal pomaga mi pa naklofen čeprav ga ne jemljem velikokrat ker se nočem navajat na tablete ampak samo ko je res nujno. Če jem lažjo hrano se boljše počutim ampak vedno je prisotna neka bolečina! Mate kako idejo mogoče? Da probam kakšne tablete proti želočni kislini? Drugače sem pa telesno zelo pripravljen, apetit imam nikol kakšnih drugi znakov nisem videl razen te bolečine ki je že zeloooo moteča.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
21.07.09 19:26
Pozdravljeni!
Vredno bi bilo poskusiti z zdravili proti želodčni kislini in prenehati jemati naklofen (ki bi v primeru, da gre za težave z želodčno kislino, dolgoročno težave poslabšal in ne izboljšal, saj draži želodec)
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sivivolk 22.07.09 13:16
Pozdravljeni,

katero zdravilo proti želodčni kislini pa naj uporabljam pa v kakšnem odmerku? Ali so rezultati vidni hitro ali je treba več časa uporabljati?


Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bicikl2 22.07.09 15:28
Pozdravljeni,

Opazil sem, da ste odgovorili na zadnje sporočilo, mojega (z dne: 20.7.) pa verjetno spregledali. Prosim, vas za vaš komentar na objavljeno sporočilo.

Hvala.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
22.07.09 20:30
sivivolk, zdravila, ki so v prosti prodaji, so antacidi (npr rupurut, rutacid rennie....), ki naj bi (prehodno) olajšali težave skoraj takoj, ranital S in še kaj, za posamezno zdravilo, odmerke povprašajte farmacevta,.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
22.07.09 20:39
bicikl2, vaše vprašanje sem spregledal....
Gerb težave lahko povzroča težave "visoko", gre za zatekanje kisline navzgor v požiralnik, težko vam zatrdim, če vam tudi bolečine na desni strani prsnega koša povzroča gerb. Starost ne bo imela dosti pri tem, stres pa lahko, tudi strah pred boleznimi je stres, ki težave praviloma poslabša če ne že povzroči. EKG je preiskava srca (ne prsnega koša). Kri v izpljunek (če je rdeč od krvi) lahko pride z dlesni, iz nosu in ne vedno iz pljuč, a kaj več o njem po netu ne bo mogoče povedati. GERB in tesnoba sta glavna osumljenca za vaše težave, če vaš zdravnik meni, da potrebujete še kakšen pregled, pa se dogovorita.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bicikl2 22.07.09 21:08
Pozdravljeni,

Hvala za odgovor. RTG sem želel napisati ne pa EKG.:) Hmm ravno sem se malo špilal s trebuhom (sliši se čudno) in v primeru ko trebuh "napihnem" (kot če se želiš pokazati, da imaš velik trebuh - čeprav ga jaz nimam) se pojavi enaka bolečina v želodcu in sega v desni predel prsnega koša. (kar visoko). Če pravilno sklepam, bo verjetno to to?

Za gerb trenutno ne jemljen nobenih zdravil, od časa do časa vzamem kakšen rutacid, čeprav z zgago(grenkobo v ustih in grlu) nimam problemov v bistvu zelo redko 1-2x na mesec se mi pa zato dnevno zelo spahuje.
Kakšna zdravila se pa v tem primeru jemlje?

Lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
22.07.09 21:28
Na podlagi vašega poskusa bi težko potrdil ali izključil gerb, če ste terapijo po ugotovljeni bolezni dali čez bi bilo vredno razmisliti o ponovitvi, če niste sploh nikoli še imeli terapije, odkar so vam zadevo ugotovili, bi vam utegnila popraviti težave, zdravi se z zdravili, ki zavirajo izločanje želodčne kisline, ki pa niso v prosti prodaji.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar D.H. 10.10.09 09:59
Zdravo. Star sem 20 let in imam problem z bolečino v zgornjem delu trebuha. Mislim da je to na podrčju pleksusa. Bolečino imam zdaj kaka dva dni, vendar bolečina ni stalna. Zaboli, potem pa je premor 3-5min in spet zaboli. Bolečina je dokaj močna in traja cca 5 sekund. Pred kratkim ( 2-3dni nazaj ) sem imel neljub dogodek. Jedel sem pizza burek in ga takoj zatem izbruhal. Nevem zakaj, mislim da z njim ni bilo nič narobe. Zelo se mi je mudilo, jedel sem hitro, zato sem tudi izbruhal velike kose. Bi lahko bilo to kako povezano z mojo bolečino ? Hvala za vaš odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
10.10.09 20:57
Pozdravljeni. Tako želodčne kot črevesne težave bi lahko povzročale vaše bolečine. Možnih vzrokov za bolečine v trebuhu pa je en kup in tisti, ki pride prvi na misel, ni vedno tudi pravi razlog.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar krnemasa 04.05.12 19:13
zdravo. mojega moža že ca 2 leti boli v spodnjem delu trebuha. sedaj pa se je bolečina preselila pod rebra. bil je na uz trebuha, na gastroskopiji, imel je kolonoskopijo, kri jebila v redu in povsod niso nič našli kaj naj bi bil vzrok bolečin. ali je možno da to prihaja od hrbtenice, zadnje čase ga zelo boli in se komaj pobere zjutraj ko vstane. hvala za odgovor. lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
04.05.12 22:15
Pozdravljeni
Sicer ni nemogoče, a glede na to, katere preiskave je že opravil, je po netu težko biti pametnejši, poleg seveda pregleda, manjkajo podatki o prebavi, okoliščinah, ki zadevo poslabšajo ali izboljšajo, odvajanju, vplivu gibanja ali položaja telesa, hrane....
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lili 19 20.02.13 21:21
Zdravo

stara sem 19 let in imam že nekaj dni bolečine v zgornjem delu tebuha. Imam zelo slabo prebavo tako da hodim na večjo potrebo 1x na teden. Ali je možno da imam zaradi tega bolečino v trebuhu?

Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vaš odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
21.02.13 00:50
Čisto možno je, da boli od zaprtja, v zgornjem delu bi sicer lahko bolelo tudi od težav z želodcem oziroma želodčno kislino (in še večih drugih možnosti)
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Senija 17.07.14 16:39
Spostovani ze tri dni imam bolecine pod levim in desnim rebrenim lokom .Bila sem pri zdravniku ki mi je ..pregledao trebuh in je vse bp.mene se naprej boli pri vdihu .Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
17.07.14 23:04
Pozdravljeni, tri dni ni veliko in zgolj iz opisa lokacije bolečine, skoraj ni mogoče potegniti pametnega sklepa, možno pa je, da bolečina izvira iz stene prsnega koša in ne iz notranjosti trebuha...
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar eeeeeva 04.08.14 10:21
Pozdravljeni,

Pred tremi dnevi se mi je pojavila huda bolečina v zgornjem delu trebuha in bolečina v hrbtu (na isti višini).
Včeraj zjutraj pa se je pojavila tudi driska - imela sem jo tudi danes zjutraj. Tudi ponoči sem se zaradi bolečine zbujala.
Bolečina se malo zmanjša, če ležim zvita v klopčič ali ko hodim, vendar vseeno ne preneha čisto. Najbolj neznosno je ko sedim ali stojim.
Imam tudi občutek slabosti, vendar mi ravno zato paše da bi kaj pojedla, a se nato bolečina le še stopnjuje.
Bolečino pa spremlja tudi napet trebuh, tako zgornji kot spodnji del. Najprej sem to povezovala z menstruacijo, a se je ta zaključila, napihnjenost pa še vedno ostaja.
Danes zjutraj sem vzela tudi Rupurut, a ni bilo nobenega učinka.
Prosim za vašo pomoč. Kaj mi svetujete? Kaj bi bil najverjetnejši vzrok za moje težave?

Hvala, LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
04.08.14 22:27
Kljub temu, da so povzročitelji prebavnih težav in trebušnih krčev največkrat virusne okužbe, pa bolečine v trebuhu niso varne za diskusije po netu, saj je raznolikih možnosti, ki izgledajo podobno, enostavno preveč.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ninaaaaaaaa 03.12.14 09:59
Pozdravljeni,
Na vas se obracam v upanju da mi lahko pomagate.
Ze priblizno 1 leto imam bolecine nad popkom ki so se pred kratkim zacele siriti se v hrbet. V zadnjem casu opazam tudi bolecino po celotnem trebuhu in tudi v zlicki. Parkrat so se mi te bolecine pojavile tudi ponoci(kot kaksen napad) ki je trajal tudi po par ur. Ne bruham in nisem nic shujsala. Opravljeno sem imela gastroskopijo kjer je bila ugotovljena razdrazena zelodcna sluznica(za to sem jemala par vrst tablet brez ucinka) in pa kolonoskopijo ki je bila bp. Stara sem pa 27 let.
Ali ti znaki kazejo da je kaj narobe z trebusno slinavko?
Za vas odgovor se vam lepo zahvaljujem,
Lp Nina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
SRebolj SRebolj
Moderator
04.12.14 10:38
Zdravo Nina!
Težave bi lahko povzročal tisti gastritis, ki ga omenjate in kar malo dvomim, da v tem smislu ne bi našli nobene učinkovite terapije. Možnosti za vaše bolečine je seveda še precej, a glede na trajanje težav se mi vnetje trebušne slinavke ne zdi prav verjetna možnost.
Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mojcca 04.12.14 16:14
Jaz se pa oglašam, da povem, da sem imela pred leti natanko enake težave kot zgoraj našteti. Ni bilo za prenašati, tako je bolelo na istih mestih in na način kot tudi oni omenjajo.
Ugotovili so mi želodčno bakterijo (Helicobacter pylori). Dobila sem komplet 3 zdravil, jemala sem jih 14 dni. Že po parih dnevih je bilo občutno bolje, na koncu sem bila zdrava. Od takrat se mi ni nikoli več ponovila niti ni bilo nobenih bolečin v trebuhu ali kjerkoli drugje. Od tega je že 12 let.
Za določitev bakterije ni nujna gastroskopija. Lahko se pogleda protitelesa v krvi in v izdihanem zraku. Mogoče ima kdo od zgornjih bolnikov kaj takega?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 minus 5?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.
Na vrh