Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.
Jaz prepražim sesekljano čebulo, stresem na olje da zarumeni in nanjo stresem mleto meso - 1 kg, ker ima mama dieto dam samo govedino, pražim , dodam 1 dcl ali 1 in pol dcl surovega opranega riža, pomešam, dodam česem in peteršilj ter odstavim. ( eni dodajo pred mesom na čebulo še sesekljan špeh da se malo popeče in potem meso...) Pripravim zeljne liste, če so fino kisli, jih na hitro splaknem z vodo. Predenstano maso večkrat med tem pomešam, da se na pol ohladi, nato vanjo dodam 2 jajci, fino pomešam solim, popram. Na zeljne liste dajem po 1 veliko žlico mase, zavijem, spnem z zobotrebcem -drugače se mi razkopljejo- in zlagam v lonec. Ko to končam, zalijem z vodo da prekrije sarme, dodam paradižnikovo mezgo najmanj 2 dcl, solim malo popopram in kuham 40 minut, potem zmešam 2 žlici moke in še malo paradižnikove mezge, malo paprike - sladke- in to zlijem v lonec, kuham še 15 minut in gotovo. Zraven skuham pire krompir, čeprav moja hči in mož raje jesta zraven kruh.