Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

porova omaka

avatar lačnaaaa 22.04.08 12:40
Ali mi zaupate recept za porovo omako?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ivje 22.04.08 13:41
Jaz naredim tako: na olivnem olju prepražim čebulo in česen (da rahlo zadiši, lahko tudi brez čebule, saj por je v bistvu njen sorodnik, čeprav jaz čebulo dajem povsod). Na to vržeš narezan por. Pazi, ko ga čistiš, ker zna biti not meed kolobarji zemlja, zato ga dobro splahni.

Malo še popraži, nato pa zalij z vodo (ne preveč). Posoliš, popopraš, jaz sicer skupaj s porom dušim ponavadi še korenje. Od začimb dam kako zeliščno sol, če jo imam, sicer pa majaron, peteršilj.

Dušiš do mehkega in to je to.

Lahko bi dodala še smetano ali pa kak mehek sir, da se stopi.

Vse omake so na v bistvu isti princip narejene. Dodajaš po okusu, mešaš zelenjavo skupaj po okusu. Meni gresta zelo skupaj por in koreje (ne bi pa v to dala smetane, samo k poru pa).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 krat 3?
Na vrh