Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

lahka sadna torta z jogurtom

avatar pesjanarka30 29.03.07 20:10
Za rojstni dan bi rada naredila torto v obliki knjige. Ena polovica knjige bi bila orehova tortqa, druga polovica pa kakšna lahka jogurtova ali skutina torta s sadjem (breskvami).

Našla sem že kar nekaj receptov za skutino torto, vendar je problem, ker je le ta na začetku bolj tekoča in bi jo bilo potrebno dat v hladilnik oz. skrinjo, da se strdi. To ne bi bil problem, če bi jaz imela štirioglat pekač za torto in bi potem samo drugi dan vzela torto s tistega pekača in jo potem skupaj sestavla z orehovo. Tako pa imam le okroglega. Imam sicer razne štirioglate pekače, ki pa niso ravno praktični za jemanje cele torte ven - sploh če je že dokončana. Torej takšna torta ne pride v poštev.

Rada bi torej torto s filo, ki ne bo tekoča na začetku in jo bom lahko takoj tudi skupaj z orehovo združla in potem premazala s smetano ter okrasila. Bi pa rada, da bi bila ta fila ena taka fajn lahka (jogurt to naredi zelo fajn).

A ima kdo kakšno idejo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pesjanarka30 30.03.07 10:44
Kaj res noben ne ve? :(
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mimi N. 13.04.07 10:10
Mogoče je pa težka naloga, če hočeš jogurtovo...

Jaz sem za en rojstni dan poleg "težke" orehove naredila zelo "lahko" jagodno smetanovo torto. Zelo lahek biskvit (na 1 jajce 2 dag moke in 2 dag sladkorja, nič drugega), 2x prerezala, bogato nadevala z mešanico gozdnih sadežev in stepeno smetano. Zamrznje gozdne sadeže (z dodatno vrečko samih jagod) sem odtopila v kozici in sladkala, to je bilo obenem tudi daleč dovolj za namočit torto. Okrasila s smetano. Izpadlo je zelo dobro in zelo lahko.

Lepo praznovanje, če ni že mimo. Drugače pa drugo leto :-)
Mimi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar petra 13.04.07 12:16
jogurtovo-smetanovo torto delam na enem oblatu /če kupis, je to tisti,ki je malo ubocen in ima malo visje robove/...sicer pa speci. stepem smetano,dodam 1/2 loncka navadnega jogurta,par zlic kisle smetane ali gladke skute.....sladkor,malo naribane lim. lupine, lahko tudi 1 vanilij sladkor. jagode vmesam res rahlo in napolnim oblat. okrasim...namesto jagod lahko vzames tudi maline,borovnice...ipd. nekaj casa naj stoji v hladilniku. lp petra
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 5 krat 8?
Na vrh