Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

slano pecivo

14.06.05 09:50

vedno pečemo samo sladko...kaj pa slano pecivo...
razen slanih palčk in pitulic...

prosim za kak recept...
hvalamihana

Re: slano pecivo

14.06.05 10:12

- pitulice
- slani rogljički (gosence)
- listnato testo (razvaljano, narezano na poljubne oblike, premazano z jajcem in posipano z razlicnimi posipi (sezam, mak, parmezan)
- slane pite
- kruh marjetica
- pizzete

Re: slano pecivo

14.06.05 10:22

kaj so to pizzete???

recept bi prosila

hvalamihana
Zoya  

Re: slano pecivo

14.06.05 10:44

Picete so mini pice.

Re: slano pecivo

14.06.05 10:57

Za vse zgoraj nasteto najdes ze vpisana navodila - iskanje- za tri leta nazaj.

Potem so tu se peciva - testo na bazi skute, jogurta. Razvaljas, prerezes na kvadrate, polnis z mesnimi ali zelenjavnimi nadevi in prepognes v zepek ali izrezes z okroglim obodom polunice - pecene piroske. So pa tudi ocvrte piroske ( recepti vpisani).

Meni pa so absolutno najboljsi slani rogljjicki iz kvasenega testa, namazani s skutino mesanico in peceni. Skuta se potem vpije v testo, se je ne vidi, le testo dobi nekaksne plasti in krasen okus. Tudi vpisano.

Lep pozdrav Babi
jzst  

Re: slano pecivo

14.06.05 15:56

Pizzete so lahko na več načinov. Eden je na starem kruhu. Rezine starega kruha naložim, kot običajno pizzo in popečem. Drugi način: testo za pizzo razvaljam, namažem s paradižnikovo mezgo in origanom, posujem z zmiksanim sirom, kateremu dodam po želji tudi malo zmiksane šunke. To zvijem v rulado, ki jo režem na rezine in polagam v pekač. Potem spečem. Dobre so tople, pa tudi mrzle.
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 16 minus 10?