Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Cimetovi polžki - Babi

avatar sonce rumeno 05.12.04 15:39
Babi hej (najraje bi spremenila nick, imam občutek da se samo še moje teme pojavljajo, hehe).
Vem da si delala cimetove polžke za vnuka, pa me zanima sledeče: so naslednji dan še dobre? ali se jih lahko zamrzne in ponovno pogreje?

Hvala za vsko info tudi od ostalih, ki so polžke delale.

Lepo nedeljo in prijetnega Miklavža želim vsem ;-))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Babi 05.12.04 18:50
Hej, Sonce! Samo nicka ne spremeni:))

Sem prebrala, da so polzki ze v pecici.

S polzki je tako kot z vsakim kvasenim testom: Najslastnejsi so takoj peceni ( mogoce ne nejbolj zdravi), drugi dan se vedno dobri; dam jih tudi v zamrzovalnik. Vcasih jih pa naslednji dan zavijem v alufolijo in pogrejem v pecici. Porocaj, ce so ti vsec.

Lep pozdrav Babi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonce_rumeno 05.12.04 20:19
Oh, seveda da so dobri - kar je kvašeno je vse dobro, pa čeprav je samo kruh (sem pač maniak na kvašeno, he he). Mogoče bi za piko na i res potrebovali še en sladkorni preliv (tako kot je naredil tvoj vnuk če se ne motim), a je že tako kalorijska bomba da glava boli ;-). Sem še topla zmazala dva. Super zadeva za kakšno pogostitev, tudi zelo lepi so za pogledat. Gotovo jih bom še pekla.
Sem pa naredila en mix iz uršinega (jo še vedno pogrešam) recepta in tistega angleškega (mislim da iz Danske). V uršino testo sem dala namesto skute kar kislo smetano, ostalo enako (samo delala sem iz tretjine mase t.j. pol kg moke in ostalo prilagojeno), namazala sem pa z mešanico masla, cimeta in sladkorja. So pa vonjave omamne ;-)). Čisto decemberske.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Babi 05.12.04 22:24
Oja, vnuk je tocno povedal, da morava narediti se " leden dodatek" in je s tistim stepenim snegom s sladkorjem kar sam okrasil. Kako?
Copic je namakal in potem pihal in otresal, da je padlo, kot je padlo:))

Jaz sem pa danes spekla drugo rundo medenjakov, ki sem jih odtisnila v lesenih modelckih; nekaj za necaka, nekaj za sestro in nekaj za v svojo kosarico, da bo presenecenje za najin jutrisnji zajtrk.
V Anglijo sem jih ze v ponedeljek poslala v plocevinasti skatli; zraven sem se dodala nekaj kosckov " crnega oglja za poredno deco". Prodajajo ga v Italiji prav za Miklavza; zelo okusen, na videz pa pravo oglje.
So jih ze dobili. Drugace pa v Angliji ne poznajo tega Miklavzevega obdarovanja.
Kaj ni ganljivo, da se pubertetnik se vedno razveselili majhnega paketka iz Sovenije,ceprav je v njihovih trgovinah vsega na pretek!?

Lep jutrisnji dan Babi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kresnica 06.12.04 08:57
A sta delali po receptu ta cimetove štručke od urše? Pod cimetovi polžki namreč ne najdem nič...

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Babi 06.12.04 09:02
Hej, Kresnica!

Da, pod Ursinem postom. Zraven je tudi danski recept, ki ga se raje uporabim.
V Angliji se to pecivo imenuje Danish cinnamon pastry in je vnuku eno najljubsih. Lp Babi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonce rumeno 06.12.04 10:42
Ja Kresnička, točno to. Recept za Lucijine mačke in cimetove štručke. Testo sem naredila kot sem že napisala, bom pa drugič tudi testo delala kar po tistem danskem receptu (pod isto temo, mislim da ga je napisala mmm). Če ne najdeš povej, bom polinkala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kresnica 06.12.04 13:14
soncek, a je to to?
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=9893&t=9757

Bere se odlično! Bo res treba preizkusit, sploh v tem času, mislim, da ne bo težav z "odjemalci", ker sama raje ne bi vsega konzumirala, glede na to, da bo potem tehtnica pokazala kakšne nesramne rezultate ;)

Malo heca, ker je ze tak bolj oblačen dan :)

p.s. Babi, včeraj sem bila na vašem koncu. Natančno na nekem stadionu, blizu Kopra. Sem mislila nate, vendar sem bila res samo par ur tam, ker je imel od fanta brat tekmo in smo samo pogledali in potem šli kar na Gorenjsko. Še zjutraj sva gledala vremensko napoved in lepo je pisalo: Koper, jasno, 12 stopinj. No, bolj kot smo se bližali obali, večje in bolj pgoste so bile deževne kaplje... Toliko o točnosti napovedi. No, pa smo se potem potolažili pri Ančki :)

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kresnica 06.12.04 13:17
Pa še tale link, za tiste, ki mogoče iščete recept.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=9757&t=9757

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kresnica 06.12.04 13:17
Mhm....sem smotana :) Se vidi, da sem trenutno miselno neaktivna :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonce rumeno 06.12.04 13:51
Ja, to je to ;-)).

Naj še povem, da so bili danes zjutraj polžki pri kafetu čisto solidni - še vedno zelo mehki (glede na količino maščobe se niti ne čudim).

GLede miselnih aktivnosti : uživaj dokler traja ;-))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 plus 3?
Na vrh