Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.
Pozdravljeni !

Lepo, lepo vas prosim za recept snežnih kep v vanilijevi omaki. V mislih imam , mislim vsaj , da je tako - stepen beljak s sladkorjem, ki ga vržeš v vrelo mleko za nekaj minut, zraven pa pripraviš neko omako iz rumenjakov in vanilijevega pudinga....

Hvala za odgovore !

lp, mimi
Jaz poznam tak recept, kot si ga v bistvu že ti napisala: stepen beljak po žlicah vkuhavam v vrel vanilijev zelo gost puding (puding sladkam, beljaka pa ne). Vsako kepico nekajkrat obrnem, da se "obleče" v puding in serviram. Nekateri prelijejo z marmelado ali čokoladnim Sladkim grehom.
Jaz pa sladkan stepen sneg dajem s žlico pokuhat v vrelo mleko. kasneje v preostelem mleku zakuham vanilijevo maso, ki je narejena iz rumenjakov, vanilijevega pudinga, malo ruma in sladkorja v prahu. To kuham in stalno mešam ene 3 minute, potem pa polijem po kepah. Mnjami.
Pazi, da mleko ne vre! oz. tako malo da komaj vidis. Ko so vse kepe kuhane pa iz mleka skuham puding - bolj redek (na 1liter mleka en zavitek) Koliko sladkorja gre v beljake se ne spomnim, nasla sem pa recept na kulinaricni sloveniji:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1766
KO SO KEPE ŽE SKUHANE, PRECEDIM MLEKO V KATERIH SEM JIH KUHALA, MU DODAM ŠE HLADNO MLEKO, VANILIJEV STROK IN SLADKOR IN V VODNI KOPELI(VODA NE SME VRETI) MED MEŠANJEM Z METLICO DODAJAM RUMENJAKE.
MEŠAM, DOKLER SE NE ZGOSTI.
POTREBNO JE PAZITI, DA NE ZAVRE, SICER SE VSE SKUPAJ SESIRI.
NA KONCU STROK VANILIJE PREREŽEM PO DOLŽINI IN POSTRGAM VANILIJO, KI JO DAM V KREMO.
NOBENEGA PUDINGA!!!!!!
Pa še ena "pravopisna", pa ne rečt, da sem picajzlasta:

Snežni žličniki so v nemščini Schneenockerl, iz tega je pa nastala "naša" beseda "šnenokerli", nikakor na ne "šnelovkrle".

Pa brez zamere!
Zdaj si me spomnila, da jih že res dolgo nismo jedli.
P.S.
Res pazi, da snežene kepe samo potopiš v mleko, obrneš in vzameš ven. Če se kuhajo predolgo postanejo "gumijasti".

Pa dober tek.
jaz pa poznam tak recept iz beljaka stepeš sneg in ga ublikuješ v mlince na peki paper ki je v lami
pečico priklopiš na 100stopinj celzija pa jih sušiš v pečič 6 ur
ssssssssssssssssssssssssssss

Re: recept - SNEŽNE KEPE ali "šnelovkrle " - NUJNO !!!

17.02.12 10:56

To ni to... Je pa res, da tudi to narediš iz beljakov...
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 2?