Popotovanja

Za vse, ki radi odkrivate svet in si dopust predstavljate drugače kot ležanje na plaži.

poceni prenočišča - Florida

avatar lep je dan 05.12.08 09:26
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s poceni prenočišči - sOUTH BEACH, ORLANDO.
Januarja potujemo za tri tedne z 2,5 letnikom.
Če ima kdo kakšen naslov oz. priporočilo se priporočam.

hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 05.12.08 15:54
Spomladi smo bivali 5 dni v Orlandu točneje področje Kissimmee, Sunlake Resort. Bili smo zeloooo zadovoljni. Dobili smo apartma, ki je bil bolj podoben hiši (vsaj po kvadraturi): dnevna soba z jedilnico, kuhinja opremljena v celoti, 3 spalnice, 2 kopalnici ter balkon. Cena pa je bila 85 USD. Za 4-člansko družino z dvema najstnikoma je bilo to idealno. V bližini je velik supermarket - tako, da smo si kar sami kuhali (nismo ravno feni ameriške hrane...). Vsem prebivalcem resorta je na voljo tudi bazen ter fitnes. Namestitev smo si rezervirali na www.bookit.com in je vse štimalo. Če te še kaj zanima, vprašaj...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 09.12.08 20:33
Tudi jaz bom januarja na Floridi, zanima me prenočišče v Miamiju, kako je s prevozom z letališča, priletim dokaj pozno zvečer. Zanima pa me tudi, ali se splača najeti avto ali je bolje uporabljati avtobus. Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 09.12.08 20:37
Tudi jaz bom januarja na Floridi, priletim v Miami pozno zvečer, kaj je najboljša varianta za prevoz z letališča. Se splača za pohajkovanje po Floridi najeti avto ali je bolje uporabljati avtobus? Zanima me tudi prenočišče v Miamiju? Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 10.12.08 09:10
Če imaš namen potovati sam, je verjetno potrebno razmisliti in primerjati stroške, odvisno je tudi koliko časa boš potovanju namenil. Mi smo bili štirje in je bil avto definitivno najoptimalnejša varianta. V času prvomajskih počitnic s parkingom nikjer nismo imeli težav - sem pa brala, da je lahko v Miamiju cela štala in predvsem precej drago. Splača se ti pogledati kateri hoteli nudijo parking svojim gostom (sicer proti doplačilu - ampak še vedno ceneje kot parkirne hiše, na cesti je pa problem, ker nikoli ne veš kje ga boš dobil - če ga boš dobil, pa še kovančke je treba sproti metati...
Mi smo sicer pristali v Orlandu in takoj prevzeli avto - za Miami je pa mogoče res bolje, da se prvič pelješ z busom ali taksijem (promet je kar gost in ogromno je enosmernih ulic..). Glede prenočišča v Miamiju - mi smo spali v hotelu Carlton South Beach*** - smo dobili za Miami kar OK ceno in sobo za 4 osebe; http://www.carltonsouthbeach.com/index.asp
Pazi: mi smo na spletni strani www.bookit.com dobili boljšo ceno kot na hotelski spletni strani.
Na njihovi spletni strani zgleda veliko bolj fensi-šmensi v bistvu pa ni nič posebnega - je pa na super lokaciji in ima parking :). Skratka hotel je že v letih in prenovili so ga tako, da na slikah res izgleda super. So pa sobe precej majhne in v kopalnici/wc se komaj obrneš. Ne vem koliko časa nameravaš biti v Miamiju - mi smo bili po 4 dneh kar veseli, da smo ga zapustili.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 10.12.08 14:19
Na potovanje grem z ženo, za 16 dni, vmes za 6 dni na križarjenje po vzhodnih Karibih. Priletiva v Miami,po prihodu z ladje imava namen cca 4 dni v Orlandu in 4 dni v Miamiju (z izleti Key West, Everglades). Priletiva zvečer in na "www.bookit.com" sem gledal "www.midtowninnmiami.com." Cena sobe na noč (motel naj bi imel tri zvezdice) je 105USD z zajtrkom in prevozom z in na letališča. Glede na tvoje izkušnje, kaj pomeni v Miamiju ta cena oz. tri zvezdice. Lokacija bi mi tudi ustrezala , glede na to, da bi prva dva dneva namenila predvsem "organizaciji" za dneve po križarjenju.
Vprašal bi še tole - je bolje prenočišča (do konca potovanja) rezervirati vnaprej, a bi se dalo zadevo prilagajati željam in urejati tudi sproti... Že vnaprej hvala za prijaznost, ker se bom najbrž še kaj spomnil vprašati ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 10.12.08 21:34
Pri rezervacijah se jaz držim načela, da vedno vnaprej rezerviramo prvo noč in vse nočitve, kjer nameravamo spati več kot 2 dni, ostalo pa sproti. Na Floridi imajo ogromno nekih reklamnih brošur s kuponi na podlagi katerih lahko dobiš res ugodno namestitev. In res deluje.Mi smo na zahodnem delu Floride (Naples) dobili hotel*** za 64 USD na sobo. Kar vprašaj že na letališču, če imajo brošure za turiste. V njih so tudi priročni zemljevidi in ostale splošne informacije.
Glede cene hotela pa - glede na to da je vključen tudi zajtrk- še ni tako drago, ker so drugače zajtrki kar dragi - sploh v Miamiju.
Kar se pa tiče kakovosti hotelov - mi slabih izkušenj s tremi zvezdicami nismo imeli. Povsod je bilo čisto in vsi hoteli so bili klimatizirani, ter z bazenom.
Upam, da sem vsaj malo pomagala...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 12.12.08 10:59
Vprašanje glede denarja - ali na Floridi Maestro kartice za dvig gotovine funkcionirajo? Slišal sem, da je zanje avtomatov bolj malo, kar se mi zdi čudno, glede na to, da sem jih doslej našel vsepovsod po svetu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 13.12.08 11:47
V spominu nimam prav nobenih težav z ATM-ji ali Maestro kartico. Mi smo še v samopostrežni plačevali z Maestro kartico...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 18.12.08 10:44
Še vprašanje glede rent-a-cara, čeprav mi ne diši preveč... Najela bi ga po prihodu z ladje v Miamiju, za pot v Orlando in po štirih dneh vrnila spet v Miamiju. Kakšne so izkušnje, na kaj je treba posebej paziti, kakšen je promet, se splača kot doplačilo vzeti GPS Garmin? Avto bi rabila predvsem v Orlandu (in okolici)in na povratku nazaj najbrž še za pot preko Evergladesa. In morebiti še nasvet za (enodnevni) izlet v Key West - avtobusni prevoz ali rent a car? Hvala vnaprej.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 18.12.08 20:56
Ja po moje je rent-a-car najboljša opcija, razdalje so le malce prevelike, da bi se vozil z busom. Že samo področje Orlanda je ogromno. Kar se prometa tiče sploh ni panike - vsi lepo pridno vozijo in po vseh grozotah na slovenskih cestah, smo se mi tam dobesedno spočili - prevozili smo pa v 10-ih dneh skoraj 3.500 km. Garmina po moje ne potrebuješ - oznake so zelo jasne in mi se nismo nikoli izgubili. Everglades - super, že samo če se pelješ po Tamiami trail cesti...
Key West - pozabi na enodnevni izlet - je predaleč. Možno je - ampak se res samo voziš in praktično ne vidiš nič.
Če bosta imela čas, toplo priporočam ogled mesta Naples (na Z obali) in prekrasne mestne plaže (res bel droben pesek).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 19.12.08 10:57
Je treba pri najemu avtomobila na kaj posebej paziti, je potrebno dodatno zavarovanje, mednarodno vozniško dovoljenje, razlike pri različnih firmah so kar velike, morda katero posebej priporočaš ...
Kar sprašujem in sprašujem, ampak vsaka informacija mi je še kako dobrodošla ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 19.12.08 11:50
Kar sprašujem in sprašujem, ampak vsaka informacija bo na poti dobrodošla. Torej - je pri najemu avtomobila treba v Ameriki na kaj posebej paziti, je potrebno dodatno zavarovanje, mednarodno vozniško dovoljenje, priporočaš za rentanje mogoče kakšno posebno firmo (cene so sicer precej različne). Hvala.
P.S. Ko me boš imela vrh glave, kar povej. Pa bom nehal ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 19.12.08 12:46
Nekaj mi ga lomi računalnik, zato sem vprašanja zapisal dvakrat.
Ampak bolje dvakrat kot nobenkrat, a ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 19.12.08 15:07
Saj vem kako je, predno greš - vprašanja se porajajo in porajajo in najslabše je, če ne moreš nikogar vprašat. Zato pa, kar sprašuj!
Ja, potrebno je mednarodno vozniško dovoljenje, ki ti ga brez težav uredijo na AMZS. Priporočljivo je da vzameš "full coverage" zavarovanje, ker nikoli ne veš... Žal, se firme ne spomnim več, vem pa, da smo rezervirali po netu in da je vse štimalo. Nobenih drugih posebnosti ali da bi bilo potrebno na kaj posebno paziti.
Če se bo slučajno moj dragi spomnil pri kateri rent-a-car firmi smo najeli avto, ti še sporočim... vem samo, da ni bila svetovno znana, ker so ponavadi le-te najdražje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar martinov 24.12.08 09:42
A kdo ve, kolk je cena bencina na Floridi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar **** 27.12.08 19:28
Navedeno
martinov
A kdo ve, kolk je cena bencina na Floridi?

Tam nekje okoli 1,6-1,7USD/galono.
http://www.floridastategasprices.com/
kar znese kakih 0.33€ na liter
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar robert12345 31.12.08 04:36
Sam se sedaj pravkar nahajam v Orlandu in ze skoraj mesec dni uzivam po Floridi.Za hotele si poglej tole www. Hotelcoupons.com in www. Bestwestern. Com. Moteli so od 30 do 60 dolarjev za sobo boljsi hoteli pa od 80 do 120 na sobo kar pa ne velja za miami beach tam so cene visje bankomatov oz atm je tukaj kot ....skoraj v vsaki trgovini in po ulicah z dvigom gotovine ni nobenoh tezav za potovanje si vzemi renta car z zavarovanjem je okoli 50 $ na dan rrzerviraj si ga iz slo preko neta ( avis ,almno itd)gps si obvezno vzemi zraven
ce se potrebujes kaksno info mi pisi na
robert12345@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 28.01.09 19:13
Robert 12345 + April 44, pravkar sem se vrnil s križarjenja po Bahamih (Carnival) in pohajkovanja po Floridi, hvala za napotke in informacije, prišle so še kako prav, vse je laufalo - hoteli, rent a car,kartice, itd ... - skratka, bilo je super.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar april44 31.01.09 14:42
Lepo, da je bilo super - v bistvu sem ti kar malce "fouš", ker me tole ljubljansko vreme rahlo ubija :(
Prosim, povej mi malce več kako ti je bilo všeč na križarjenju? Ali bi bilo to tudi za moje fante (14 in 15 let?), ki jima je trnutno itak vse beda...
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 31.01.09 22:46
Enkrat sva hotela doživeti tudi te sorte križarjenje, čeprav sva drugače bolj "potovalna" tipa, ki sva se doslej vedno izogibala all inclusive variante na istem mestu ...
Skratka - križarjenje, 6 dni, Miami - vzhodni Bahami - Miami, luksuzna ladja, rabiš dva dni, da jo sploh raziščeš, trgovine, casino, fitness, jacuzzi, trim steza, bazeni,...
Hrane da dol padeš, poleg treh normalnih obrokov še non stop 24 ur na voljo grill, pizzeria, kava, brezalkoholne pijače, tudi sladoled.
Kabine velike in udobne, TV, radio, telefon, sef, wireless, klima,... Ponoči potuješ, čez dan si na otokih, tudi dan na morju je super, zabave ogromno od jutra do večera za stare in mlade, predstave, filmi, živa glasba ... In vse našteto, kar se dogaja na ladji, je zastonj oz. vključeno v ceno. Plačuje se le alkoholna pijača, je pa na ladji duty free, tako, da tudi glede tega ni panike.
Skratka - za nekoga, ki še ni bil, zares doživetje. Tudi za mladino, "ki jim je itak vse bedno". Poznava to ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pieer 09.02.09 11:22
vsako leto konec februarja šibamo za slab mesesec na Florido. Izkušnje: zgolj in samo pozitivne. Pa na brzino:

letalske karte najcenejše pri delti in american airways (iz Munchna), da se pa letet tudi iz Graza (lufthansa) za 550 Eur. Rentanje avtomobila najboljše za ves čas potovanja, ker tako dosežeš ugodno ceno (vzet polno zavarovanje), rezervacija od doma, cel kup linkov na rent a car na straneh letališč (Orlando, Miami, Tampa...). GPS po moje ni potreben, saj je potovanje po njihovih cestah enostavno in razumljivo po karti. Če si stacioniran na enem mestu priporočam Orlando, saj je dobro izhodišče za dnevne izlete (4 x disney world v mestu - kdor ima otroke, pa seaworld, universal studio, bližina space centra, pa Daytone, Tampe, priporočam St Petersburg...). Za Miami (plus Kea west in Everglades) vzet kvečjemu dva do tri dni dolg potep. Če pa si mobilen, ni potrebnih nekih rezervacij vnaprej, prenočišča se dajo ugodno dobit sproti in jih je dosti, najbolje pa je šibat naokrog z avtodomom (priključki za elektriko, vodo in sanitarije so skoraj vsepovsod, kjer je kaj turističnega). Hrana zna bit zelo poceni, a to kvečjemu njihov fast food in se ga hitro preobješ. Če si nimaš možnosti kuhat sam, išči restavracije all you can eat, je poceni in kar kvalitetno. S karticami ni problemov, tudi Maestro funkcionira čisto ok. Kopanje priporočam v Atlantiku, čudovita je cocoa beach (blizu space centra).

Drugače pa pred ogledi prebrskat prospekte in se šele potem odločit za obisk, saj te znajo hitro olajšat za 50-60 dolarjev vstopnine. Vsekakor pa to naredijo prijazno in z nasmeškom :)

Spominkov ne kupovat na letališčih in na "prireditvenih" lokacijah, saj so tam cene dva, tri krat višje. Zelo poceni je v verigah marketov ValMart, kjer dobiš praktično vse, ni pa to vrhunska kvaliteta. Če že moraš v "šoping", išči večje centre in si vzami čas. Je pa tega škoda, zato raje nakupuj doma.

Varnost je v manjših krajih kar ok, v večjih mestih pa se je za nočna potepanja dobro informirat, kje so še tisti kvarti, kjer je to varno (info v vsaki turistični pisarni, pa tudi pri domačinih in predvsem pri vsakem policaju - so zelo zelo prijazni).

Na cestah se držat omejitev (kot se jih bolj kot ne vsi), kazni so konkretne.

Aja, pa še to: prvih 24 ur po prihodu je dobro bit v kraju pristanka (ali nekje blizu na vnaprej znani lokaciji), saj se zna zgodit, da bo vaša prtljaga prišla na cilj malce kasneje kot vi (še posebaj, če potujete z Ameriško avio kompanijo in na ozemlju ZDA prestopate - pogosto Atlanta, Philadelphija in Washington).

Pa lepo potujte.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bojan1100 12.02.09 15:24
Lep pozdrav vsem,

Če gre kdo slučajno v kratkem na Florido, lahko sporočim da se da trenutno dobiti dokaj ugodne karte iz Trsta, jaz grem 9 Marca in sem dal za karto 412 EUR... Drugače pa nihče ne rabi kaj veliko prej rezervirati prenočišč ker jih je ogromno po ugodnih cenah... Jaz grem že 15 stič in nikoli si ne rezerviram nič, razen rent a cara. Običajno vzamem avto pri firmi Dollar rent a car. Kdor pa ne bo vzel avta lahko na letališču vpraša taxista za kakšen cheap hotel in ga bo sigurno peljal, samo tisto ni ne vem kaj. Florida je zelo zanimiva samo je pač potreben čas in pa denar. Jaz hodim gor predvsem poslovno, vendar se da vedno združiti prijetno s koristnim. Priporočam temeljit ogled Miamia z okolico litle Havana, Coral Gables, Coconut grove, Key Biscane, Fischer Island, Cellebrity Island,.., prav tako so absolutno zanimive Ameriške Benetke Ft, Lauderdale, Pompano Beach in potem vse do Cape Caneveral (JFK space center), Daytona ( v začetku Marca je moto dirka 200 milj Daytone in hkrati en večjih moto zborov v ZDA (traja cel teden), v Orlandu in okolici imate ogromno znamenitosti kot je že nekdo omenil na tem forumu, prav tako si greste lahko ogledat NBA tekmo v Orlandu ali Miamiu, če se boste podali proti West coastu, si absolutno oglejte otoke in plaže okoli Ft.Myersa (V Ft. Myers Beach dobite hotel sobo že za 60 USD/dvoposteljna), okolica Naplesa je tudi čudovita... Mimogrede, meni so plaže na zahodni obali veliko lepše kot pa na vzhodni. Ko se boste peljali skozi nacionalni park Everglades, si absolutno privoščite vožnjo z Air Boatom, ali pa pojdite na aligator farmo... Pot proti Key Westu pa je spet pesem zase, ogromno malih otočkov in na katerem koli se vstavite je marsikaj za videti... Lepo je na Islamoradi, Duck Key,... Za vse mlajše, katreri načrtujete pot na Florido, ne zamudite Spring Breaka na Key Westu, ker tam se pa dogaja veliko bolj kot na South Beachu... Verjemite, je preverjeno... Če bo koga še kaj zanimalo me lahko prosto kontaktira...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Luta 13.02.09 08:57
Bojan preko katere letalske družbe ste rezrvirali karte? Mi bi šli sicer za prvi maj ampak mogoče se da tudi zdaj dobit tako ugodno karto? Nekako pa bi šli najprej v Orlando, kjer bi bili 5-6 dni - zaradi otrok bi obiskali Diysney world, Seaworld in Universal studio. V Space centru smo bili že lani, tako da bi ga tokrat izpustili. Potem pa bi šli še na križarjenje bo Bahamih iz Port canaverala. Me pa zanima, kakšno je vreme za prvi maj v Orlandu? Pa ker sta že dva omenila NAples - ali je to relativno blizu Orlanda in ali gre za turistični kraj, kjer se lahko kopaš? Miami bi letos tudi izpustili, saj smo si ga dodobra ogledali lani pa moram rečt, da me sam Miami ni preveč navdušil - Everglades in Key west pa zelo!!! Mi smo šli z avtom na enodnevni izlet v Key west, pa je res malo dolgo za se vozit, ampak se da.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lojz 13.02.09 10:06
Maja je v Orlandu zjutraj 20, čez dan pa blizu 30 stopinj, dežja minimalno.
Letalska karta pred mesecem dni (prek Odklopa) Munchen - Philadelphia - Miami in nazaj - 460 evrov.
Od Orlanda do Naplesa ni blizu - slabih 400km, je pa sicer Naples mondena zgodba, tako urejenih mest po svetu nisem videl prav veliko. Kar pa se kopanja tiče - 7km dolga peščena obala.
Križarjenje na Bahame je super stvar. Priporočam www.carnival.com, maja gredo iz Port Canaverala (če zdaj rezerviraš) za 4 dni za 274 USD+39 USD taksa (ladja Carnival Sensation,notranja kabina), kar je izredno ugodno. Zunanja kabina (pogled na morje) pa je 30USD dražja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bojan1100 14.02.09 14:12
Jaz sem tokrat vzel karo kar direkt prek Airfrance.si, Trst - Pariz - Miami in nazaj za 432 EUR...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar robert12345 09.03.09 16:21
ravno zase gledam na
www.martinair.com

Amsterdam - Miami
April/May 2009
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday SaturdayMay 06
€280.27 May 07
-

May 08
€280.27

May 09
€280.27

May 10
€726.27
Miami - Amsterdam
May 2009
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday

May 03
€642.33

May 04
€642.33 May 05
-

May 06
€826.33 May 07
- May 08
-

May 09
€642.33

May 10
€243.33

May 11
€196.33 May 12
-

May 13
€196.33 May 14
-

May 15
€196.33

May 16
€196.33

May 17
€196.33
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ČEBELICA3 27.06.09 12:40
Živjo,

mene pa zanima, če kdo ve, kako je z javnimi prevozi (avtobus ali vlak) iz Orlanda do Miamija?
Koliko so cene prevozov?

Če ima kdo s tem kakšne izkušnje, ga lepo prosim za odgovor.

Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Beetle 28.07.09 14:20
Živjo,

konec avgusta imava v planu potovanje na florido in na Bahame.

Ali mi lahko kdo pove, kako je na tej ladji Carnival.... V ceni je vključena vsa hrana itd na ladji? Kaj pa po otokih? A to so organizirani izleti na otoke in se potem spi na ladji ali je v tej ceni tudi prenočišče na otokih?

Ker nameravava rentat avto, me zanima kakšni so stroški potovanja po ameriških cestah? Gorivo sem slišal, da je zelo poceni za naše razmere, kaj pa cestnine?

Ali mi lahko kdo priporoči kakšen v redu hotel na Bahamih? Iščeva za nekaj dni popolnega uzitka na obali. Kakšne so cene na Bahamih? Ali lahko priporočite še kakšen drug otok na katerega se splača odleteti?

hvala in lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dzomba 07.12.09 23:29
zdravo...

ewo da povem kasna je situacija...s kolegom načrtujeva it februarja v miami za dva mesca...najin namen je da si probava najdt kšno delo tm lih tolk da si delno pokrijeva stroške...
drugače me pa zanima če je šou kdo že na tako varjanto...pa kolko te pridejo stroški recmo na dan za kšn hotel al pa apartma...kok je treba kej denarja sabo vzet tko da nekako lahko prežviš normalno ne pa da shiraš tm...pa če je kdo že delu tm pa če ma kašne izkušnje stem kako najdt šiht pa kok je kej plačan...verjetno da je najbolš če greš v gostinstvo delat anee..

no kakšne informacije bi mi vsekakor prišle prav...

tnx

Lp Luka
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Monci 16.03.10 20:30
Živjo,

mene pa zanima, če ve kdo za kakšen bolj miren kraj na floridi pa da ima vseeno lepo plažo. Rada bi bila namreč nekaj dni v Miamiju potem pa kakšne teden bolj umirjenih počitnic v dvoje.

Hvala;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar regarega 06.04.10 21:37
Pozdravljena,

definitivno je to mesto Naples. Je najbolj čisto, urejeno, prijetno mesto. Plaže pa božanske... mivka - do kamor ti seže pogled.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gost 05.08.10 10:33
a ima kdo v planu it kaj v kratkem na Florido?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar juhu 06.08.10 13:19
25.8.10 v Miami
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Primy 16.12.11 22:17
Zivjo.

Tud jest se odpravlajm na florido za en mesc in 10 dni. Karte imam ze kupjene, in sicer za marec. Ker grem sam me zanma veliko stvari. Najprej priblizno koliko denarja nej vzamem s sabo da mi ne bo zmankal. Zanima me cela florida, zato kako potovat in kje spat. Verjetno mi ne pride avto v postev ker bo predrag?, kje spat (soba za enga je ponavad drazja)... Lahko mi pisete tud na mejl enprimoz@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar polonak 30.01.12 06:17
Florida je relativno poceni, tako da se z malo denarja da skoz prit,je pa res da se sobe placujejo glede na sibo in ne na osebe v njej.
Avto je pa priporočljiv, se lažje kam pride:)
Meni je bil najbolj všeč Palm beach, pa Key West z koralnim grebenom, pa seveda kennedy space center, everglades pa za vse tiste, ki imate radi kače in ostalo močvirno golazen.
Najboljša pa je klima, pa tudi šoping:))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Kensington Kensington 25.02.12 18:36
Jst sem bil julija lani in ni bilo pretirano drago. Bilo je pa nekje 300 £ za 5 dni. Drugac pa kjerkoli sem bil v Ameriki smo sobe placali po isti ceni neodvisno od oseb v sobi. ;)

フォロー
Powered by: Toucan internet services and Shibe tech support doge!

...
They say that crowns are reserved for kings
That jewels are the realm for those who deserve them
And in the blink of an eye
In the changing of the wind, fortunes change
Through every shipwreck comes the chance to begin again
To rebuild anew atop the mistakes of the past
Out of death comes life
We come to you, the soul of a proud knight and the trash-filled mind of a laser-bathed socialite
Let us begin the story now...
...

Disturbed The Sound Of Silence (cover)

Trance <3
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kosarkas 11.03.12 22:24
Mene zanima če se nam splaca rezervirat sobo po netu ali raje pocakamo in rezerviramo na mestu samem? kaksne so cene taxijev?so kaki avtobusi ali podzemna?kak je najcenejsi prevoz?kje so kake trgovine, kjer se da ugodno dobit obleko, cevlje?hvala za pomoč
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jk09 23.04.13 15:47
Lep pozdrav,
mi pa potujemo 15.05. na florido z malčkom starim 23 mesecev. Je že kdo potoval s tako majhnim otrokom? Kaj mi priporočate?
Kar gledam hotelov na netu, je vse kar drago. Kaj pa hrana. Rada bi se izogibala fast foodu.

Mogoče bi vključili tudi mini križarjenje po bahamih, kam naj se odpravimo?

Hvala za vse info.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Neca1313 24.04.13 11:31
Naša najmlajša je bila sicer stara 4 leta, ko smo bili na Floridi, ampak potujemo okoli že od njenega drugega leta. Čim manj komplicirat, pa bo. Mi smo potovali ob vzh. obali in vedno spali v hotelih (Days Inn, Comfort Inn,...) ob avtocesti, ker so cenejši kot v mestih. Vzeli smo eno sobo, kjer sta dve veliki postelji, in smo brez problema spali vsi štirje (2 odrasla+2 otroka). Plačali smo nekje od 60 do max. 80 $ na noč.
Jedli smo pa velikokrat v iHop in Cacker Barrel restavracijah, v Pizza Hut, pa tudi fast food. Se nismo mogli izognit. Sicer se doma ne prehranjujemo na ta način, zato nismo komplicirali.
Za Bahame ti pa ne morem svetovat, nismo šli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andrej555 23.02.14 15:50
Navedeno
pieer
vsako leto konec februarja šibamo za slab mesesec na Florido. Izkušnje: zgolj in samo pozitivne. Pa na brzino:

letalske karte najcenejše pri delti in american airways (iz Munchna), da se pa letet tudi iz Graza (lufthansa) za 550 Eur. Rentanje avtomobila najboljše za ves čas potovanja, ker tako dosežeš ugodno ceno (vzet polno zavarovanje), rezervacija od doma, cel kup linkov na rent a car na straneh letališč (Orlando, Miami, Tampa...). GPS po moje ni potreben, saj je potovanje po njihovih cestah enostavno in razumljivo po karti. Če si stacioniran na enem mestu priporočam Orlando, saj je dobro izhodišče za dnevne izlete (4 x disney world v mestu - kdor ima otroke, pa seaworld, universal studio, bližina space centra, pa Daytone, Tampe, priporočam St Petersburg...). Za Miami (plus Kea west in Everglades) vzet kvečjemu dva do tri dni dolg potep. Če pa si mobilen, ni potrebnih nekih rezervacij vnaprej, prenočišča se dajo ugodno dobit sproti in jih je dosti, najbolje pa je šibat naokrog z avtodomom (priključki za elektriko, vodo in sanitarije so skoraj vsepovsod, kjer je kaj turističnega). Hrana zna bit zelo poceni, a to kvečjemu njihov fast food in se ga hitro preobješ. Če si nimaš možnosti kuhat sam, išči restavracije all you can eat, je poceni in kar kvalitetno. S karticami ni problemov, tudi Maestro funkcionira čisto ok. Kopanje priporočam v Atlantiku, čudovita je cocoa beach (blizu space centra).

Drugače pa pred ogledi prebrskat prospekte in se šele potem odločit za obisk, saj te znajo hitro olajšat za 50-60 dolarjev vstopnine. Vsekakor pa to naredijo prijazno in z nasmeškom :)

Spominkov ne kupovat na letališčih in na "prireditvenih" lokacijah, saj so tam cene dva, tri krat višje. Zelo poceni je v verigah marketov ValMart, kjer dobiš praktično vse, ni pa to vrhunska kvaliteta. Če že moraš v "šoping", išči večje centre in si vzami čas. Je pa tega škoda, zato raje nakupuj doma.

Varnost je v manjših krajih kar ok, v večjih mestih pa se je za nočna potepanja dobro informirat, kje so še tisti kvarti, kjer je to varno (info v vsaki turistični pisarni, pa tudi pri domačinih in predvsem pri vsakem policaju - so zelo zelo prijazni).

Na cestah se držat omejitev (kot se jih bolj kot ne vsi), kazni so konkretne.

Aja, pa še to: prvih 24 ur po prihodu je dobro bit v kraju pristanka (ali nekje blizu na vnaprej znani lokaciji), saj se zna zgodit, da bo vaša prtljaga prišla na cilj malce kasneje kot vi (še posebaj, če potujete z Ameriško avio kompanijo in na ozemlju ZDA prestopate - pogosto Atlanta, Philadelphija in Washington).

Pa lepo potujte.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andrej555 23.02.14 15:59
Zanimam se za izlet na florido. Pred časom je uporabnik pieer napisal veliko podatkov o floridi, zato bi prosil če bi lahko na mail info@tady.si poslal svoje kontaktne podatke, da še kakšno rečeva.
Andrej
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Katunga 12.04.14 00:05
Ja, naj še kdo napiše če je možno še kje spati za do 50 usd z davkom na noč, kakšni moteli ipd. ALi je preko neta ceneje ali je vseeno če kar prideš brez najave v motel. Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar obscurson 02.08.14 14:17
Živjo. Pri nas tudi padlo na misel, da bi naslednje leto dopustovali 14dni, Miami, konec junija, 4 odrasle osebe. Malce namakanja na Miami beach, pa ogromno potepanja. Predvsem lokacija Orlando, tam vidim je ogromno za videti. Malce sem razmišljal kako bi si znižal stroške s tem, ko bi šel iz hotela v hotel. Npr. Miami 5 dni, potem Orlando 5 dni, in nazaj v Miami še za preostanek dni. Kako hudiča bi lahko to speljal? gledam tam rent-a-car ima dovoljeno število potovalk v avtomobil? ali kako to gre? a moraš kombi naročiti? Klima tam v juliju je najbolj vroče, če sem prav videl? to je nekako tako kot v Kubi ne? kar se tiče dežja.

če mi želi kakšna dobra dušča kaj več povedati in ima voljo, ter čas, prosim kontakt na mail

obscurson@hotmail.com

hvala in srečno

lp
Gregor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 10 krat 6?
Na vrh