Popotovanja

Za vse, ki radi odkrivate svet in si dopust predstavljate drugače kot ležanje na plaži.

Irska - Nasveti

avatar Lizzee 20.11.08 20:11
Zivjo!:)

S prijateljico se pogovarjava o potovanju na (v republiko) irsko naslednje leto nekje maja ali junija. Šli bi sami, brez agencije, s svojo organizacijo...
Če ima kdo kaj nasvetov in izkušenj, bi prosila, če lahko deli z nami/mano:)

Šle bi v Dublin za prib. teden dni, ter se nato odpravili iz Dublina z avtobusom na ogled kakšnega mesteca in tako..

Kakršne koli izkušnje in nasveti bi bili dobrodošli.

Zanima pa me, če je kdo potoval na irsko z vlakom s karto interrail..Če je kdo, naj pove kaj o tem...

Upam, da nisem prezahtvena;)

Lep pozdrav in veliko užitkov v vaših potovanjih vam želimČ:)

lizzee
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaljubljena v Irsko 22.11.08 18:07
Evo mene, že moj nik pove vse:-)

Bila na Irskem pred desetimi leti, zato informacije niso najnovejše.
Midva (s fantom) sva šla na Irsko v lastni režiji, vendar sva rentala avto, tako da ne vem kako je z avtobusi in vlaki. Moraš pa vedeti, da na Irskem, razen Dublina, ni velikih mest. Malo večja sta še Cork (ne tako grozno daleč od Dublina)in Galway na zahodu. Midva sva spala v BB-jih, teh imaš na Irskem res ogromno in če ne greš ravno v vrhuncu sezone, ti ni treba nič rezervirati. Midva sva šla sicer konec septembra.

V Dublinu sva bila 3 dni. Spala sva v BB malo ven iz Dublina, tako da sva se vsak dan vozila v Dublin. Mesto je zelo luštno in se ga da pregledati peš.
V ostalih 10-ih dneh pa sva prekrižarila Irsko. Šla sva tudi na S.Irsko.
Meni je bila všeč celotna Irska, tiste njihove vasice, pa gradovi, pokrajina, obala, ....
Ko se voziš po Irski vidiš ogromno gradov, ostankov gradov, samostanov, ostankov samostanov... Da ne plačuješ vstopnine vsakič posebej si lahko nabaviš kartico Irish Heritage (vsaj mislim, da se imenuje tako).

Še posebno pa mi je bila všeč zahodna Irska: Galway in okolica, to bi ti res priporočila. Tam poleg angleščine govorijo tudi keltščino in so res zavedni Irci. Dublin je le ogromno mesto z veliko priseljenci.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

Uživaj na Irskem!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzee 23.11.08 16:19
Zivjo! Najprej, hvala za vse informacije, prepričana sem da mi bodo prišle zelooo prav :)

Galway bi tudi rada obiskala, sem veliko slišala o njem in res mora biti pravi irskih pridih prav v tistem koncu.

Mogoče veš, kje v okolici Dublina je se da ogledati njihovo pokrajino, vasice ipd.? To bi si vsekakor rada ogledala, saj se mi zdi da je na irskem to najlepše.

Zaenkrat bi si ogledala le Dublin in okolico, za več verjetno ne bo niti časa predvsem zaradi službe. Sem pa prepričana, da se bom po tem izletu želela čimprej vrniti na Irsko, v druge kraje :)

Veš morda, kakšne so kaj cene nasploh? Recimo v lokalih in trgovinah? V mislih imam Dublin. Pravijo, da so podobne cene Londonu?

Še enkrat najlepša hvala za vse informacije ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hihi hihi 24.11.08 12:43
Pozdravljena!
Jaz sem bila na Irskem par let nazaj, tudi s fantom. Šla sva z letalom, gor pa sva se vozila z javnimi sredstvi (beri: bus), parkrat sva tudi štopala. Midva sva bila gor 2 tedna.
Moje mnenje: meni se zdi za Dublin en cel teden absolutno preveč. Dva, tri dni mi je bilo več kot dovolj.
Potem sva šla pa na zahodni del, pa v eno mesto tam pod Galway-em (se ne spomnim imena, so pa blizu Clifs of Moher, pa ladjo sva šla na enega od Aranskih otokov - ful lepo in malo drugače).
Potem pa na jug, Dingle, pa Cork pa še nekaj vmes (madonca, mi danes spomin za imena ne deluje!!). Veliko sva se prevozila tudi s kolesom - lahko rentaš in si potem svoboden kot ptička :)
Aja, pa na en grič sva šla, Mt. Brandon, bojda drugi najvišji vrh (celih 950 metrov; ampak štartaš pa skoraj od morja).
Bilo je zelo lepo, edino kar je zoprno, če si vezan na bus, je to, da se ne moreš svobodno odločati, kam bi šel in kaj bi si ogledal - oz. je to povezano z veliko več logistike, kot če si z avtom.
Tako da sem si obljubila, da če grem še kdaj, obvezno z lastnim prevozom.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaljubljena v Irsko 24.11.08 17:20
v Dublinu živi več kot milijon ljudi, zato v okolici Dublina ne boš našla tipičnih irskih vasic. Treba bo ven iz Dublina, na podeželje. Ne vem kakšne so avtobusne povezave. Midva sva se preprosto vozila po Irski, kjer nama je bilo všeč ali če sva videla kaj zanimivega sva se ustavila.

V Dublinu pa si moraš ogledati:
-Kilmainham Gaol- nekdanji zapor, kjer so bili zaprti tudi nekateri najslavnjejši irski borci za neodvisnost
- pivovarno Guiness
- Trinity Collega in Book of Kells - midva je nisva mogla videti, ker so takrat ravno prenavljali knjižnico
- destilarno viskija npr. The old Jameson distelliry (midva sva si ogledala eno drugo izven Dublina)
- Dublinia - v njej izveš vse o zgodovini Dublina
- Dublinski grad
- in seveda njihove pube, uličice, parke, ....

Veliko informacij boš našla tukaj: http://www.dublintourist.com/

Uživaj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaljubljena v Irsko 24.11.08 17:23
Aja, še to sem pozabila.
Jaz sem bila na Irskem v času irskega funta, ne evra. Takrat je bilo drago. Predvidevam, da je zdaj tudi. V trgovinah so bile cene še nakako primerljive z našimi, pubi, gostilne, restavracije pa niti slučajno. Takrat so bile še najbolj ugodne italijanske restavracije.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar t678 25.11.08 04:27
Oj,

Sem se ravno vrnila iz pardnevnega potepa po Irski....
Midva sva z možem prvič bola 3 leta nazaj in pa sedaj jeseni. Vsakokrat sva rentala avto in prvič naredila krog, Dublin, Galway, Cork, Dublin. Seveda s postanki v Connemari, Burren, Dingle, Kerry, Glendaloch. Za Dublin je absolutno preveč 1 teden, midva sva prvič naredila to napako. Kar se mene tiče bi Dublin lahko tudi izpustila, predvsem zato, ker ima Irska za ponudit toliko lepe narave, da se za mesta skoraj ne splača zgubljat časa... sicer so nekatera mesta simpatična a Dublin definitivno po mojem mnenju ne paše med njih.
Letos sva predelala še severni del republike, Donegal, Sligo, Mayo... ta del je definitivno bolj divji in manj popularen s turisti. V Donegalu je čudovita obala, klifi, da se Cliffs of Moher, ki so by the way čista turistična zanka, lahko le skrijejo... Achil Island, en najlepših kotičkov tega sveta...
Kot sem že rekla, sem se ravno vrnila iz irske v sredo... imam kolegico, ki je trenutno na nekajmesečnem delu tam tako da sva s prijateljico spokale za par dni, v Dublinu rentale avto in pičile na sever. V Galwayu smo šle lepo ven v enega od simpatičnih pubov, ki jih tam ni težko najti, podnevi pa smo ne glede na vreme kruzale naokrog... uživancija! Dež ali ne! Zdaj se prijateljica nič več ne čudi zakaj se vedno vračam na Irsko... po novem pravi, da greva spomladi spet, pa še možički bodo lahko šli zraven! :)
Razen tokrat, ko sva s prijateljico spale v toplem stanovanjčku od kolegice, sva z možem vedno spala v hostlih. Ali An Oige (youth hosteling international) ali pa independent hostels... načeloma vseeno, le da so independent večkrat družinski mali in prijetni (seveda obstajajo tudi taki ogromni in neosebni). V vseh hostlih imaš možnost hrano skuhat tako, da je to kar v redu varijanta, vsaj nama je vedno funkcionirala.
Kar se pa tiče hrane... hrana v trgovinah je tam 30% dražja kot pri nas, odvisno kaj kupuješ. Imajo tudi Lidla ampak je hrana tudi tam dražja kot pri nas.

Upam, da sem ti podala kako uporabno zadevo.

LP

T
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena fajna 26.11.08 21:29
Zdravo!

Na Irski sva bili s prijateljico letos avgusta za 14 dni. Šli sva v lastni režiji, vse hostle in letalsko karto sva si rezervirali in plačali že aprila. Po Irski sva potovali z avtom, ki sva ga tudi rezervirali pred potovanjem po internetu. Malo naju je skrbelo, kako bova vozili, ker vozijo po levi strani, pa sva se hitro navadili na to. Irsko sva prevozili okoli - od Dublina, na jugu do Corka, šli sva tudi na otok Cobh, na zahodu do Killarneya, Limericka, Galwaya, Westporta, Sliga, Derryja in končali v Belfastu.
Irska ima čudovito! pokrajino. Če bi si rada ogledala kakšno tipično vasico, ti lahko predlagam Wicklowsko hribovje, južno (ampak blizu) od Dublina, recimo Rathdrum, Ballinderry... Če potuješ z avtom, imaš to prednost, da si lahko ogledaš tudi kraje, ki so malo bolj odročni - in tudi zelo lepi. Posebej všeč so mi njihove cerkve, ki jih je tam zelo veliko. Temno sive barve pročelij v kombinaciji z lepo zeleno barvo trave pričarajo pravljično pokrajino.
Za Dublin ti tudi jaz priporočam največ tri dni. Mesto mi je bilo všeč in ne potrebuješ prevoza, razen do zaporov se pelješ z avtobusom. Mesta so mi bila na splošno zelo všeč, zdela so se mi prijazna. Pročelja hiš so pobarvana z raznimi barvami, kar še bolj poudari domačnost, brezskrbnost. Še posebej lepa so manjša mesteca, recimo Dingle, Doolin, Clifden, Westport... Zelo všeč mi je bila tudi Antrimska obala na S Irske.
Cene so malo višje kot pri nas, še posebej sadje. Spomnim se, da sva za 2 jabolki dali 1,50 EUR. Prehranjujejo se zelo nezdravo, pri vsaki jedi jedo zraven pomfri. Prevzela me je tudi vesela, poskočna irska glasba, ki jo zvečer slišiš iz pubov, ko se sprehajaš po ulicah. Ljudje so vljudni in prijazni - vsaj na prvi pogled.
Priporočam ti, da si v knjižnici sposodiš knjigo Dežela na dlani ali LP, tam je vse razloženo in lepo opisano. Na podlagi tega si potem izdelaj načrt in veselo na pot. Ničesar se ne rabiš bat, to je civilizirana dežela, midve sva jo "obdelali" brez enega samega zapleta.
V 14 dneh sva imeli samo 3 dni lepo vreme, ostale dneve je bil dež. Ampak kljub temu lahko rečem, da je Irska prečudovita dežela in ti sigurno ne bo žal, če jo boš obiskala.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

Lepo se imej!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sbon 27.11.08 15:30
Vsi zgoraj, ki ste bili na Irskem, kje so najbolj ugodne letalske karte? Imam v mislih za prihodnje leto.
Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena fajna 27.11.08 20:39
Zdravo!

Za najbolj ugodne letalske karte ne vem. Jaz sem letela z Ryanairom iz Gradca v London, tam prestopila za Dublin, nazaj pa iz Belfasta v London in spet prestopila za Graz. Karto sem rezervirala aprila in plačala 250 EUR (povratno).

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzee 27.11.08 21:44
Najbolj ugodne karte se mi zdi da boš našla na ryanairovi spletni strani, letiš iz benetk v dublin. Pride zelo ugodbno, mislim da okol 145€ povratna in vključena je notri tud pristojbina.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzee 27.11.08 21:44
Hvala vsem za informacije! Upoštevala bom vse, ker se mi zdi, da je iz prve roke še najboljše in najkoristnješe! Lep pozdrav vsem;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sbon 28.11.08 15:40
Navedeno
Lizzee
Najbolj ugodne karte se mi zdi da boš našla na ryanairovi spletni strani, letiš iz benetk v dublin. Pride zelo ugodbno, mislim da okol 145€ povratna in vključena je notri tud pristojbina.

Ja, to varianto poznam, me je zanimalo, če je še kakšna ugodnejša. Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lizzee 28.11.08 15:48
Hm, pomoje da boš ugodnejšo težko našel/la, ker že tako se mi zdi zelo zelo poceni. Easyjet je še eden izmed nizkocenovnih,a ta ne leti v Dublin. 140€ ponavadi stane skorajda samo pristojbina, tako da se mi zdi to zelo ugodno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bosty 08.12.08 23:33
Eno vprašanje. Pri kateri agenciji ste rezervirali avto in koliko je prišel ta strošek (ali je potrebno kakšno zavarovanje)?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena fajna 18.12.08 20:04
Zdravo!

Za 11 dni sva s prijateljico dali okoli 600 EUR pri Avtoeurope. Zavarovanja so bila tista obvezna, katera točno, se pa ne spomnim. Akontacijo sem plačala preko interneta, ostalo pa na letališču, ko sem prevzela avto. Zapletov ni bilo nobenih, dobili sva celo boljši avto, kot sva ga rezervirali. Pa še tank je bil poln, vrnili sva ga pa lahko s praznim.

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Aphrodita 19.12.08 09:17
Najem avta se dobi tudi ceneje, tak da 600€ je za moje pojme blazno drago.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena fajna 20.12.08 09:59
Nisem rekla, da je to najcenejša varjanta, povedala sem samo, koliko sem plačala za najem. Pozabila sem pa povedat, da sem avto prevzela v Dublinu, oddala pa v Belfastu, za kar sem tudi morala nekaj doplačat za "prečkanje meje", ker sta to dve državi.

Pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar t325 31.12.08 16:26
Oj,

Avto pri Irish car rentals je sigurno najcenejša izbira... preverjeno, ampak preveri sam.
Drugače, zavarovanje vzameš ali ne, če ne vzameš potem imej na kk dovolj kredita, ker ti bodo kartico bremenili za odbitno franšizo, če avto vrneš nepoškodovan, pa ti to spet sprostijo.


LP,

T
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DIN 10.01.09 22:57
Pozdrav, predlani sem z družino (cena 3 odralsi+otrok 10 let) za prvomajske bil na Irskem. Čisto vse v lastni režiji. Nekaj podatkov za občutek. Let iz Trevisa (130 km iz Nove Gorice) v Shannon JZ obala Irske, cena z Ryanair 286 eur. Rent a car 5 dni 200 eur, 4 nočitve v sobi za 4 osebe 268 eur. Limerick je zgodovinsko lepo mestece, je kaj videti. V okolici do 100 km je gradov, cerkva, zgodovinskih nahajališč na pretek. Dokaj blizu so tudi slavne pečine, ki jih ne gre zamuditi. Ceste na podeželju so malce ozke, je pa promet zelo redek.Vse je vzorno označeno in ni problemov z orientacijo in izbiro v križiščih.Prve pol ure je problem z vožnjo po levi, potem pa nekako gre, najlepše je, če ti sopotnik stalno aktivno pomaga in sugerira pri vožnji.
Čau

DIN
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marbaj7 16.01.09 12:27
Zelo fajn je potovanje s kolesom, če je nekaj kondicije in pa če vreme zdrži. Mi smo prekolesarili od Dublina do Galwaya in nato na jug do Corka v enem tednu in videli ter doživeli res veliko. Krasna pokrajina sploh ob zahodni obali, prijazni ljudje, skratka super.

http://www.spletnidonos.si
http://www.zaposlitev-v.eu
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 13.02.09 20:32
mal sem zdaj brala tole temo o irski in govora je tudi o "ugodnih" kartah za dublin..nekdo piše, da je karta za 146 eur zelo ugodna..hmmm, jst sem pa dala celih 34 eur za povratno..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar a res? 16.02.09 10:25
Navedeno
vaia
mal sem zdaj brala tole temo o irski in govora je tudi o "ugodnih" kartah za dublin..nekdo piše, da je karta za 146 eur zelo ugodna..hmmm, jst sem pa dala celih 34 eur za povratno..

Kdaj, kje... Povej malo več, me zanima, ker se poleti odpravljam tja. Ker trenutno je na Ryanairu 185 EUR...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar K_ris 16.02.09 10:50
Saj se tudi zdaj dobi povratno karto za 34,26 eur. Let Treviso-Dublin, 11. 3. 2009, stane 10 EUR, povratni let 4 dni kasneje pa 24,26 EUR.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar K_ris 16.02.09 10:55
Še cenejša varianta pa je odhod 4.3. in povratek 11.3., kar stane 20 EUR.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 16.02.09 18:50
evo a res, si dobil-a odgovor :) kris, saj jst bi šla od 4.3. do 11.3., sam kdo mi bo dal dopust :))) za tistega, ki pa lahko gre, je res ugodno ja, sam mal je treba brskat in počakat na pravi trenutek..jst sem dobila karto po taki ceni za konec aprila, za poleti jih ni še..preko ryanaira seveda..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar xxx5 16.02.09 22:52
Ja samo do Trevisoja pa je tudi treba prit!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar a res? 17.02.09 09:33
Navedeno
vaia
evo a res, si dobil-a odgovor :) kris, saj jst bi šla od 4.3. do 11.3., sam kdo mi bo dal dopust :))) za tistega, ki pa lahko gre, je res ugodno ja, sam mal je treba brskat in počakat na pravi trenutek..jst sem dobila karto po taki ceni za konec aprila, za poleti jih ni še..preko ryanaira seveda..

Sem dobila odgovor, ja. Ampak jaz imam namen iti poleti. A meniš, da bodo šle cene za julij še kaj dol? Ker ravno veliko izkušenj z gibanjem cen pri Ryanairu pa nimam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar K_ris 17.02.09 11:09
Po mojem mnenju je sedaj še prezgodaj kupovati karto za poletje. Cene kart začnejo padati kakšne 2-3 mesece pred odhodom. Je pa tukaj bistveno, kako prilagodljiva si lahko glede datumov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 17.02.09 17:17
a res, ne vem kakšne cene ima ryanair poleti, ker sem ga "odkrila" šele lani konec avgusta, ko sem rezervirala karto za oktober..zdaj imajo vključeno ponudbo do maja..redno spremljaj in tako kot je rekla kris - nekje 2-3 mesece prej je nekje najugodnejša, če pa jo dobiš že prej, toliko bolje..ko sem prvič rezervirala, sem dala za enosmerno 10 eur, dva tedna pred odhodom je bila 0,1 EUR (sam to ne govorim za dublin), drugič sem dala 5 EUR, čez dva dni je bila skor 200 EUR več..

XXX5 ja, do trevisa je treba res prit, ne morem pričakovat, da bi mi letalo pristalo za hišo, sploh pa ne za tako ceno :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Oja 19.02.09 10:58
Lahko pa letiš z Easy Jetom v iz Ljubljane v London in nato v Belfast. Sem malo pobrskala za april, prideš gor in nazaj že za 140 evrov. Od Belfasta do Dublina je pa itak manj vožnje kot od tu do Trevisa.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar a res? 19.02.09 14:06
Oja hvala, ampak do Trevisa oz. Benetk mi pa res ni problem priti. Sploh glede na to, da imam potem direkten let do Dublina. Upam, da bodo šle karte do poletja še malo dol.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Irska 09.04.09 20:48
Živjo,

kupila sem karto benetke-dublin, 117 euro na osebo z pristojbinami. če bi bila kak teden ali dva hitrejša bi jo dobila za manj kot sto. z aerlingusom.

lp
Ir1
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar e3r4t5 10.04.09 08:23
živjo. nisem vsega brala, so ti kar veliko napisali.
tudi jaz sem zaljubljena v irsko, prvič sem bila l. 98, potem pa še 2x kot au pair in vmes seveda kot turistka, tako da sem nekaj pa le videla.
za dublin je tudi meni dovolj 3 dni, nikakor ne ves teden. meni je šlo bolj za shoppinge, spala sem v hoslu centru, kjer sem imela vse na dosegu rok in je blo super, imena se ne spomnim, lahko pa pogledam (piši na [email protected]).
tudi meni je bil všeč galway, zelo.
v dublinu sem si ogledala riverdance, kar mije blo super, ker so irci in še vnjivi domovini sem jih videla (v slo sem gledala tudi lord of the dance in še ene podobne, vendar so riverdance original) - nastopali so v gaiety theatre (al kako se napiše ...) v dublinu.
moherske klife je treba videt, seveda.
ne vem, no, meni je zato tam tako fino, ker se počutim kot doma, ker so tako prijazni in na sploh vse mi je super, no, nič me ni bilo strah, ko sem bila sama, skratka super občutek in z veseljem bi se vedno znova vračala, če bi le imela denar, ampak grem rada pogledat še kaj drugega, tako da .. vsaj vsakih par let malo, pa bo :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 10.04.09 19:57
zdaj je povratna benetke - dublin dobre 3 eure - končna cena.. mislim, da se zdaj kar splača :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar limi 14.04.09 22:09
Živjo!

Konec tega emseca potujem s 4 prijateljicami na Irsko. Najele bi avto v Shannonu in ga tam tudi vrnile. Zanima me ali kdo ve ali je nujno plačevnanje vseh tax in kar hočejo od tebe, ko prevzameš avto oz. ko ga vrneš s kreditno kartico? Namreč od nas je nima nobena, pa prepozno je pa tudi, da bi si jo dale delat. Avto bi že rezervirale z mamino kreditno kartico.
Prosim za nasvet
Hvala in lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaljubljena v Irsko 15.04.09 09:24
Se mi zdi, da je kar treba plačat s kartico. Lahko si date delat kartico Visa Elektron na Abanki. Narejena je v parih dneh. V bistvu je to gotovinska kartica, lahko zapraviš samo toliko kot imaš gor nanoženo. Je brez stroškov.
Lepo se imejte na Irskem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kje 21.04.09 21:36
Vaia kje si gledala te karte?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 22.04.09 06:24
na ryanairu, vedno gledam samo tam..prejšnji teden si tudi dobil karte za smešno ceno, če se ne motim..no, kot sem že napisala, čez dva dni letim v dublin za 34 eur - s taksami vred..iz benetk..naj napišem samo še to, kartico visa electron se dobi tudi na banki koper, kar močno priporočam vsem, ki letite z ryanairom (na vsak let se prihrani 10 EUR in je potem cena karte dejansko tista, ki jo vidite izpisano)..lep pozdravček :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kje 22.04.09 09:30
Midva sva rezervirala let za julija in dobila karte za 10 eur...ampak potem pa še takse in oni imajo še doplačilo 30 eur, če imaš prtljago...tako da naju bo na glavo karta prišla 120 eur.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kje 22.04.09 09:39
Ampak, kako je lahko končna cena 3 eur...meni ne gre v glavo :-))

Midva sva dobila za 10 eur, ampak je tok enih doplačil, da na koncu pride 120 na glavo...

Vse to morva plačat: tole je za dve osebi napisano.

PAYMENT DETAILS

********39.96 EUR Total Fare

*******112.30 EUR Taxes, Fees & Charges

********40.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)

********20.00 EUR Passenger Fee: Web Check in

********12.00 EUR Passenger Fee: Priority Boarding

********20.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee

*******244.26 EUR Total Paid

In mi res ne gre v glavo, kako je lohk končna cena tok nizka? Tudi če dajo za 0 eur, morš še zmeri vse te takse, prtljago...plačat? A sem jaz kej spregledala?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar *jst* 22.04.09 13:56
Navedeno
kje
Ampak, kako je lahko končna cena 3 eur...meni ne gre v glavo :-))

Midva sva dobila za 10 eur, ampak je tok enih doplačil, da na koncu pride 120 na glavo...

Vse to morva plačat: tole je za dve osebi napisano.

PAYMENT DETAILS

********39.96 EUR Total Fare

*******112.30 EUR Taxes, Fees & Charges

********40.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)

********20.00 EUR Passenger Fee: Web Check in

********12.00 EUR Passenger Fee: Priority Boarding

********20.00 EUR Passenger Fee: Handling Fee

*******244.26 EUR Total Paid

In mi res ne gre v glavo, kako je lohk končna cena tok nizka? Tudi če dajo za 0 eur, morš še zmeri vse te takse, prtljago...plačat? A sem jaz kej spregledala?

Včasih je tud brez taks, če imaš srečo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vaia 22.04.09 15:37
tko je..jst grem vedno brez prtljage, ker mi je 10 kg več kot dovolj..tukaj imam potem pri računici ničlo..brez taks je ogromno datumov, tako da če grem, grem na tiste datume..priority bordinga ne vzamem nikoli, sem pa vedno med prvimi na letalu, zato mi sploh ni jasno, zakaj ljudje za to plačujejo..priznam pa, da se v benetkah poslužujem "finte" od francija, ki je napisana nekje na tem forumu pri londonu če se ne motim..ne vem, bila sem na malti za 10 eur povratno karto, v londonu za isti denar, v rim grem za 5 eur..to govorim s CELOTNIM plačilom, brez kakršnegakoli doplačila..najdražje do zdaj me je prišel tale dublin za 34 al kolko že EUR..samo gledati je treba in če kovček tehta nekje 12 kg, pač 2 kg vzameš manj in vzameš samo ročno prtljago to je to..se opravičujem, ma pišem na hitrco v službi..če koga še kaj zanima, naj kar vpraša..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar betka-cvetka 09.07.11 16:40
tudi mi smo se letos odločili za obisk Dublina preko Londona z Ryanair. Vendar me nekaj skrbi - med prihodom v London in poletom naprej v Dublin je samo 45 min časa. Ali ima kdo izkušnje s prestopanjem? Gre tako hitro ali bomo zamudili vkrcanje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SaBbbina 08.02.12 12:32
jaz sem iskala karte na ryanair in jih ne najdem tako poceni, oz. sploh ne najdem leta iz benetk.(verjetno je finta v kakšnem letališču ali bližnjem hraju)...malce pomoči prosim:) dopust bi si vzela od 24.4-7.5

Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tkole 09.02.12 09:37
Iz Benetk-Treviso je cca 117 evrov (25.4. - 7.5.). Tko grozno drago spet ni.
Jaz sem letela pred par leti, iz Trevisa direkt v Dublin tud za okoli 100 evrov.
Poglej še Aerlingus, mislim, da leti iz Benetk v Dublin.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dublin 06.03.12 00:38
Iz Benetk-Treviso grem 23. 4. - 27. 4. za 95eur z ryanair. Se mi zdi kr ugodna varjanta!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Legian 14.04.15 20:13
Kako je z prenočišči v juliju, ali je potrebmo sobe vnaprej rezervirati?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tejkaM 26.01.16 20:43
Lep pozdrav vsem tukaj. Sem prebirala vaša sporočila. In me zanima kako so bila vaša potovanja? PO teh pogovorih?
Letos grem na potovanje na Irsko v lastni režiji.. Z letalom do Dublina ( tam bi bila cca 3 dni) potem bi pa šla v eno mesece oz vasico ozven( tud za kakšne 3 dni in potem nazaj v Dublin)? Še izbiram med Galway-em, Limerick-om in Cork-om? A mi mogoče lahko kdo svetuje, kam it izmed teh treh krajev? Kjer imam več za videt? Kaj priporočate nasploh? Kakšne so prometne povezave? Če moram biti na kaj posebno pozorna'? Malce so drugi bolj skeptični kot jaz,ampak samo zato ker grem sama... =/
Hvala vsem in bom vesela kakšnega komentarja ali priporočila za kaj.. =)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 5?
Na vrh