Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 03. apr 2013
sre, 06. jun 2012
tor, 09. apr 2013
ned, 12. avg 2007
tor, 01. jan 2013
sob, 16. feb 2013
sre, 01. apr 2009
sre, 26. dec 2007
sre, 22. maj 2013
pon, 28. jan 2013

|
katarina73
Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev22.09.10 14:08 |
|
pripomba
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev22.09.10 16:40 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev22.09.10 21:29 |
|
mama Ana
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 09:51 |
|
neugodna
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 11:26 |
|
:))
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 13:38 |
Navedenoneugodna
mama Ana, tvoj sin bo odločbo januarja dobil še po starem zakonu, torej bo veljala eno leto. Zdaj je le vprašanje, ali bo potem septembra mogoče vložiti vlogo za štipendijo, s čimer mu bo ukinjen dodatek, ali bo za štipendijo lahko vložil šele po izteku odločbe za OD. Predvidevam, da drugo, ker so štipendije višje od OD.
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 14:36 |
Navedeno:))
Navedenoneugodna
mama Ana, tvoj sin bo odločbo januarja dobil še po starem zakonu, torej bo veljala eno leto. Zdaj je le vprašanje, ali bo potem septembra mogoče vložiti vlogo za štipendijo, s čimer mu bo ukinjen dodatek, ali bo za štipendijo lahko vložil šele po izteku odločbe za OD. Predvidevam, da drugo, ker so štipendije višje od OD.
Ne drži!
Novo odločbo, ki jih izdajajo CSD, mu bo veljala do do 1.maja. Po tem datumu bo potrebno ponovno zaprosit za OD po novem zakonu. Ker bo starejši od 18 let, mu OD ne bo pripadel (bojo pa višji kot sedaj:) ) Septembra bo lahko zaprosil za štipendijo, ki mu pripada po novem zakonu od 1.9.2011.
|
mama ana
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 14:54 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 15:10 |
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 15:25 |
Navedenokatarina73
ana: maj 2010 je že zdavnaj mimo.
|
mama ana
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 16:12 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.09.10 17:57 |
|
Oče
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev27.09.10 09:33 |
Navedenokatarina73
jaz imam dve dijakinji, mene se to zelo tiče. ne samo, da je srednja šola že v osnovi dosti dražja od osnovne, čeprav domov ne dobivamo položnic za malico/kosilo, dejstvo je, da otroci v času šolanja v SŠ stopajo tudi po malem v sve odraslosti, kar pomeni, da hodijo ven, se družijo z drugmi vrstniki, obiskujejo kino in gledalliške predstave ... skratka stroški se enormno povečujejo, dohodki družine pa so bolj ko ne na isti ravni. da sploh ne omenjam, kako pomembna je zunanja podoba.
dobro res je, imamo otorke, ki smo jih hoteli, zanje smo odgovorni sami. se strinjam s tem. tudi stari so vse življenje delali, tudi zanje lahko rečemo, da so za svojo starost odgovoni sami, ampak ... če se gremo socialno državo, v kateri si generacije med seboj pomagajo, mi, ki delamo starim, ki so v penzijah, tistim, ki imamo otroke pa država z dodatki, potem naj tako bo. pa ni. v senci pregovarjanj o pokojninski reformi, zdravniških zahtevah, stavki javnih uslužbencev, je država izglasovala zakon, ki pretresljivo zarezuje v pomembne socialne transfere, pa ga ni medija, ki bi sploh omenil ta zakon, je ni institucije, ki bi povzdignila glas in pozvala starše in otorke na ulice, recimo. to nikogar ne zanima, ker ... kaj? gre za otroke, za skupino ljudi brez volilne pravice. staršev, velike večine davkoplačevalcev, nihče ne vpraša če se s tem strinjamo, nihče nam javno ne pove "halo vi, ki imate otroke stare tolk in tolk, fino bi bilo da veste, da boste od zdaj naprej brez možnosti za državno štipendijo, pa otroške dodatke vam bomo tudi ukinili." kolikšna masa staršev je zdaj na minimalcih ali na soc. pomoči. vsi ti, ki imajo doma dijake, bi bili skoraj zagotovo upravičeni do državnih štipendij, pa jih ne bodo dobili, ker ... ker naša država ni socialna država, niti ni poštena, niti odkrita. naša vlada na tiho sprejema zakone, ki so zelo pomembni in ki bodo marsikaterega otroka priprajšali za željeno šolanje, ker mu starši ne bodo mogli plačati bivanaj v dijaškem domu ali vozovnice za avtobus/vlak, ki bi ga vozil v kraj, kjer ima šolo, ki si jo je izbral. kdo največ izgublja? otroci. le kdo se bo potegnil zanje če ne mi, starši.
|
armanda3
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev27.09.10 10:40 |
|
brezposelna
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev29.09.10 07:47 |
Navedenoarmanda3
Načeloma se strinjam, da država prav potiho sprejema pomembne zakone, razburjamo se pa za nepomembne reči. Sem se že hotela razburjati, potem sem se pa vprašala zakaj. Kot otrok nisem oz. starši niso dobivali otroškega dodatka, ker smo imeli visok katastrski dohodek. Uspelo mi je pridobiti Zoisovo štipendijo, kar mi je dejansko omogočilo študij. Sedaj je moja povprečna plača kar lepo obdavčena, plačujem vse na vseh koncih in krajih, in ne boste verjeli dobival celih 20 evrov otroškega dodatka. Upam, da mi bo zdravje še naprej služilo in da se ne znajdem v kategoriji, da bom resnično odvisna od socialnih transferjev. Nimam pa razlogov, da bi zagovarjala stanje, ki na področju socialnih transferjev vlada sedaj. Prevečkrat se mi zdi, da lahko, če se za to specializiraš, resnično nabereš več denarja od sociale kot od dela.
|
armanda3
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev29.09.10 08:41 |
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev29.09.10 08:56 |
Navedenobrezposelna
Navedenoarmanda3
Načeloma se strinjam, da država prav potiho sprejema pomembne zakone, razburjamo se pa za nepomembne reči. Sem se že hotela razburjati, potem sem se pa vprašala zakaj. Kot otrok nisem oz. starši niso dobivali otroškega dodatka, ker smo imeli visok katastrski dohodek. Uspelo mi je pridobiti Zoisovo štipendijo, kar mi je dejansko omogočilo študij. Sedaj je moja povprečna plača kar lepo obdavčena, plačujem vse na vseh koncih in krajih, in ne boste verjeli dobival celih 20 evrov otroškega dodatka. Upam, da mi bo zdravje še naprej služilo in da se ne znajdem v kategoriji, da bom resnično odvisna od socialnih transferjev. Nimam pa razlogov, da bi zagovarjala stanje, ki na področju socialnih transferjev vlada sedaj. Prevečkrat se mi zdi, da lahko, če se za to specializiraš, resnično nabereš več denarja od sociale kot od dela.
Specializiraš? še tega, kar ti po zakonu pripada, ne dobiš, da bi pa dobil kaj več, pa sanjaj. No, kateri socialni transferji misliš, da so taki, da presegajo minimalno plačo? Kot samohranilka s tremi si prizadevam dobiti vsaj službo z minimalno plačo, pa bom imela skoraj dvakrat več denarja (računam še malico in regres) kot sedaj. Preživnine ne dobivam. Če bi jo, bi živela, če bi bila zaposlena, še vedno mnogo bolje kot sedaj. Pri tako nizkih dohodkih, se vsakih 10 eurov več pozna, 200, 300 in več pa ti omogočijo preživetje. Sedaj lahko samo crknem, če ne bo kmalu službe. Socialna pomoč ni niti za položnice.
|
brezposelna
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev29.09.10 15:30 |
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev30.09.10 09:50 |
Navedenobrezposelna
cca 370 otr. dodatek
cca 260 socialna pomoč
srednja šola - zastonj topel obrok, tretjino torej na boljšem kot ostali
štipendija - še ne vem
minimalna plača + regres + malica = cca 700 = 450 več kot socialna pomoč, ostalo itak ostane enako
|
RobertaN
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev23.02.11 11:19 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev24.02.11 08:38 |
|
RobertaN
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev24.02.11 18:23 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev25.02.11 08:04 |
|
DejanP
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev01.12.11 06:47 |
|
katarina73
Re: Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev01.12.11 08:20 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.