ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.
Moderator: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Spoštovani,

po pošti težko ugibam, teoretičnih možnosti pa je več:
1. za bolečino, ki jo povezujete z jajčniki ni nujno, da se res tiče jajčnikov. Boli vas pač v spodnjem delu trebuha, malce levo in desno, kjer so res rodila, vendar še marsikaj drugega (mehur, črevo, maternica, mišice medeničnega dna, živci itd.
2. PO sproščenem in zadovoljujočem splnem odnosu, ki ga označuje tudi vrhunec ali celo več vrhuncev, ni nič nenvadnega, če pride do takoimenovanega "musklfibra" ali preobčutljivosti mišic. Tako kot po intenzivnem teku lahko bolijo vse mišice v telesu, tako po intenzivnem seksu lahko boli vse v notranjosti medenice. Skratka, nič posebnega
3. Lahko imate res malce povečane priveske k maternicei (jajčniki in jajcevodi), ki se med seksom močno premikajo in lahko kdaj tudi zasukajo okrog svoje osi. Če se bolečina po določenem času poleže, gre le za delni zasuk in se priveski sami vrnejo v izhodiščni položaj, če bi se bolečina kdaj stopnjevala in ne bi ponehala ali vsaj precej omilila v manj kot enem dnevu pa velja obiskati ginekologa, magari na urgenci.
4. Že ob vrhuncu se mišice medeničnega dna močno krčijo in tudi to lahko boli. Če je bolečina prisotna le kratek čas po spolnem odnosu, potem je to TO in ne potrebuje nobenega ukrepanja.
Pozdravljeni, oglašam se s podobnim problemom. Pri meni nastopijo bolečine že ob samem vznemirjenju - ne glede na to ali pride do spolnega odnosa ali ne. Bolečine trajajo približno pol do enega dneva in so skrajno neprijetne. Imam zgodovino cist na jajčnikih in zabrazgotinjenosti, tudi krvavela sem že iz jajčnikov. Ali je možno, da so bolečine posledice novih cist?
Hvala za morebitni odgovor.
 

Za konverzacijo na tem forumu je potrebna vaša registracija.

Kliknite tu za prijavo