Politični čvek

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem.
parazitka

sem javna uslužbenka in podpiram

06.04.12 10:37
Sem javna uslužbenka, oba z možem sva in naju bodo seveda ti ukrepi udarili po žepu, ampak objektivno gledano jih sprejemam. Sploh zadnja varianta se mi zdi veliko bolj sprejemljiva (razen tisth 100 evrov regresa od 40. razreda navzgor je malo nesmiselnih).

Bi pa želela, da se začne v tej državi spodbujat predvsem "srednji razred" - ljudi, ki delajo in vodijo družbo dalje. Družine z zaposlenima staršema - to je naša prihodnost. Taki starši dajejo zgled otrokom, da se z delom ustvarja in prispeva družbi tako, da se skrbi za bolne, dela nezmožne (res nezmožne), hkrati pa naj se res sankcionira tiste, ki se šlepajo.

To pogrešam. Ker trenutno je tako, da se ne splača delat, ker padeš skozi čez vse ugodnosti, hkrati pa se od tebe zahteva vedno več (dela, davkov).
Očitno imata lepe plače...No, saj pri takšnih je treba varčevati, ne pri tistih, ki dobijo 700 evrov.
raje malo razmisli!

Re: sem javna uslužbenka in podpiram

06.04.12 10:45
Navedeno
parazitka
Sem javna uslužbenka, oba z možem sva in naju bodo seveda ti ukrepi udarili po žepu, ampak objektivno gledano jih sprejemam. Sploh zadnja varianta se mi zdi veliko bolj sprejemljiva (razen tisth 100 evrov regresa od 40. razreda navzgor je malo nesmiselnih).

Bi pa želela, da se začne v tej državi spodbujat predvsem "srednji razred" - ljudi, ki delajo in vodijo družbo dalje. Družine z zaposlenima staršema - to je naša prihodnost. Taki starši dajejo zgled otrokom, da se z delom ustvarja in prispeva družbi tako, da se skrbi za bolne, dela nezmožne (res nezmožne), hkrati pa naj se res sankcionira tiste, ki se šlepajo.

To pogrešam. Ker trenutno je tako, da se ne splača delat, ker padeš skozi čez vse ugodnosti, hkrati pa se od tebe zahteva vedno več (dela, davkov).

Ne vem pišeš, da podpiraš ukrepe vlade, če bodo pa ravno ti počasi ukinili srednji razred. Na zadevo moraš gledati celostno!
Končno ena PAMETNA javna uslužbenka, ki se tudi zaveda, da se dolgo ne da na pufe živet. Če država nima kje vzet, kako naj daje?
se strinjam

06.04.12 10:54
Delam v javnem sektorju in menim, da so ukrepi še zelo blagi. Tam, kjer delam, se nihče ne trese za službo, saj kakih velikih odpuščanj ne bo. Vse sicer malo stiskajo znižanja plač, a se vsi zavedamo, da bomo s tistim, kar bo ostalo, še vedno lahko preživeli.
Si pa rajši ne zamislim, kako težko mora biti ljudem v gospodarstvu. Cele dneve delajo, da bi firma preživela, potem pa še plače ne dobijo!
rahlo me stiska

06.04.12 11:02
Tudi jaz sem javna uslužbenka. Iz Kamnika se vozim v LJ, delam 6 uri delovnik zaradi starševstva (4 otroci) in tudi jaz podpiram zadnji predlog vlade. Moja trenutna plača znaša 700 neto + vožnja in malica. Bolj kot znižanje plače se mi bo poznal nizek odstotek povrnitve stroškov za vožnjo predvidevam, da bom zaradi obeh ukrepov ob 300 evrov mesečno. Me je pa malo strah, da bodo dejansko takoj uvedli plačilo za vrtec za vse otroke, saj imam kar 3 v vrtcu. Da ne bo pomote: vedno sem bila mnenja, da ni ok, da vrtec za drugega in ostale otroke ni plačljiv, moral bi biti vsaj 50 € na otroka. Bojim pa se, da vseh teh stroškov (nižanje plače, nižanje kilometrine, ukinitev regresa, plačilo vrtca, ...) naenkrat ne bomo zmogli oziroma bomo zelo tenko piskali.
razum.....

06.04.12 11:05
Navedeno
se strinjam
Delam v javnem sektorju in menim, da so ukrepi še zelo blagi. Tam, kjer delam, se nihče ne trese za službo, saj kakih velikih odpuščanj ne bo. Vse sicer malo stiskajo znižanja plač, a se vsi zavedamo, da bomo s tistim, kar bo ostalo, še vedno lahko preživeli.
Si pa rajši ne zamislim, kako težko mora biti ljudem v gospodarstvu. Cele dneve delajo, da bi firma preživela, potem pa še plače ne dobijo!

se strinjam s tabo. Ljudem manjka razuma......

Sem iz gospodarstva. Res se "tresemo" vsak mesec. Čakamo na plačila kupcev, da mi potem lahko plačamo dobaviteljem, pa da odvedemo davke, DDV in nato, kar nam ostane "spraskamo za plače".

Vsi, ki smo zaposleni v naši firmi, smo seznanjeni s krizo in vsi se zelo trudimo, da nam znese vsak mesec zbrati za plače in prispevke (prispevke redno plačujemo, smo vzorna d.o.o.)

Najlažje je biti zaposlen v JU in vsak mesec "brez skrbi" počakati na plačilni dan in dobiti plačo po pogodbi....pa še cel kup sindikatov vam krije hrbet....
Tudi meni je jasno, da je treba varčevati. Stavkala bom pa zato, ker hočejo udariti samo po srednjem sloju, zgornji pa ne bo za nič prikrajšan. Naj vzamejo sorazmero vsem, ne pa samo nekaterim!
delo plačat

06.04.12 11:13
Navedeno
rahlo me stiska
Tudi jaz sem javna uslužbenka. Iz Kamnika se vozim v LJ, delam 6 uri delovnik zaradi starševstva (4 otroci) in tudi jaz podpiram zadnji predlog vlade. Moja trenutna plača znaša 700 neto + vožnja in malica. Bolj kot znižanje plače se mi bo poznal nizek odstotek povrnitve stroškov za vožnjo predvidevam, da bom zaradi obeh ukrepov ob 300 evrov mesečno. Me je pa malo strah, da bodo dejansko takoj uvedli plačilo za vrtec za vse otroke, saj imam kar 3 v vrtcu. Da ne bo pomote: vedno sem bila mnenja, da ni ok, da vrtec za drugega in ostale otroke ni plačljiv, moral bi biti vsaj 50 € na otroka. Bojim pa se, da vseh teh stroškov (nižanje plače, nižanje kilometrine, ukinitev regresa, plačilo vrtca, ...) naenkrat ne bomo zmogli oziroma bomo zelo tenko piskali.

vidiš jaz pa sem za to, da se delo pošteno plača, potem pa naj ljudje, delajo s tem kar hočejo. zaradi mene magari preživljajo svoje lastne otroke. ampak v sloveniji bi vsi raje imeli socialo, tisti, ki dela bi bil pa zastonjski suženj.
narobe razumela

06.04.12 11:14
Navedeno
na vrh
Tudi meni je jasno, da je treba varčevati. Stavkala bom pa zato, ker hočejo udariti samo po srednjem sloju, zgornji pa ne bo za nič prikrajšan. Naj vzamejo sorazmero vsem, ne pa samo nekaterim!

Sem morda narobe razumela vladne ukrepe? Mar ne bodo vsem - sorazmerno - vzeli 10% od plače? Mar ne bodo regresa ukinili vsem, ki so višje od 41. razreda? Res me zanima, česa v javnem sektorju ne bodo odvzeli tistim, ki prejemajo bajne plače, v primerjavi s tistimi, ki imajo nizke.
parazitka

06.04.12 11:23
Poglejte, moja neto plača je malo več kot 800 evrov, moževa pa okrog 1100. Oba s fakulteto.
Sem pa jaz veliko let delala tudi v gospodarstvu. In poznam plusein minuse obojega. Pri privatniku sem velikokrat dobila kaj na roko, preko napotnic, potnih stroškov. Delalo se je veliko več, sem pa zato vedno bila tudi nagrajena. Konkretno mie je vsebna dela, ki jo sedaj delam v JU zelo všeč in rada hodim v službo. Je pa tudi manj stresno, kar mi odtehta manjšo plačo.

Našo družino bodo ti ukrepi seveda prizadeli - mene manj kot moža, ker je zadnji ukrep precej selektiven (več vzame tistim z več).

Želim pa si, da bi kot družba šli v drugo smer - sociala je super in z veseljem bi plačevala zanjo, če bi vedela, da se je ne zkorišča. Da pa delam zato, da potem subvencije dobi nekdo, ki dela manj kot jaz in prejema plačila na črno, to pa nočem. In to se dogaja.
rahlo me stiska

06.04.12 11:25
Navedeno
delo plačat
Navedeno
rahlo me stiska

vidiš jaz pa sem za to, da se delo pošteno plača, potem pa naj ljudje, delajo s tem kar hočejo. zaradi mene magari preživljajo svoje lastne otroke. ampak v sloveniji bi vsi raje imeli socialo, tisti, ki dela bi bil pa zastonjski suženj.
Sama sem istega mnenja: naj mi pošteno plačajo moje delo, pa ne bom potrebovala nobenih otroških, prevoza in malice.
ne sanjaj

06.04.12 11:28
Navedeno
parazitka
Poglejte, moja neto plača je malo več kot 800 evrov, moževa pa okrog 1100. Oba s fakulteto.
Sem pa jaz veliko let delala tudi v gospodarstvu. In poznam plusein minuse obojega. Pri privatniku sem velikokrat dobila kaj na roko, preko napotnic, potnih stroškov. Delalo se je veliko več, sem pa zato vedno bila tudi nagrajena. Konkretno mie je vsebna dela, ki jo sedaj delam v JU zelo všeč in rada hodim v službo. Je pa tudi manj stresno, kar mi odtehta manjšo plačo.

Našo družino bodo ti ukrepi seveda prizadeli - mene manj kot moža, ker je zadnji ukrep precej selektiven (več vzame tistim z več).

Želim pa si, da bi kot družba šli v drugo smer - sociala je super in z veseljem bi plačevala zanjo, če bi vedela, da se je ne zkorišča. Da pa delam zato, da potem subvencije dobi nekdo, ki dela manj kot jaz in prejema plačila na črno, to pa nočem. In to se dogaja.

točno to se sedaj dogaja in ti to dobro veš. jemlje se delovnim, materam, otrokom in daje v lonec brez dna in brez haska.
vsak dan opažam, kako se špara v JU, niti kulice ne dobimo več ... ampak oni - tavišji si še vedno privoščijo - neke dodatke za delo, ki ga opravljajo med službenim časom, kupujejo se neke ikebane, ekskurzije, seminarji (beri pijanke)
Navedeno
ivonny
Končno ena PAMETNA javna uslužbenka, ki se tudi zaveda, da se dolgo ne da na pufe živet. Če država nima kje vzet, kako naj daje?

Lepo te prosim. Od kje je pa jemala, če ne od nas? Plačevali smo vsi svojo doto, pa jo je zagonila. Naj jo potem tudi sama pokrije, zakaj bi jo morala jaz? Kdo bo pa meni kril tisto, kar imam na kreditu? Nam bi vzeli vse, a Grčiji se je prostodušno namenil znesek že v drugo, kjer se ti mora zatakniti. Ministrom in vsem tistim bogatunom, ki pokasirajo še dodatno denar, se 500 € neto ne bo poznalo nikjer. Saj je jasen primer, če nekdo prejema primer nadomestila celo leto, zraven pa še zasluži z učenjem na fakulteti dobrih 100 jurjev. Pa vprašaj delavca, kaj mu bo pomenilo, ko mu bodo vzeli 100 ali 200 €.

Pa vprašaj malo žensko, s čim kot poslanka pripomore k tvorjenju plus bilance z izgovorom, da združuje slovence po svetu. Kot zunanji sedanji, ki niti Simšiča še ni opremil in ga plačujemo prav vsi. Še Čeferina naj najame, pa bo šel spet zajeten znesek iz državnega proračuna. Takšne, kot je Simšič, je Virant pri malih ljudeh že davno in takoj odpustil. Zakaj potem plačujemo vsaj 3 jurje Simšiču še naprej vsak mesec?

Neprimerljivo je, da smo v negativnih sferah, ko moramo spet vsi plačevati vsi na kupu. Ko jemljejo sami, ko je treba kaj dati, kot že obljubljena odprava nesorazmerij pod Virantovo daktirko naprej, ni bilo ne duha ne sluha. Čeprav se bere, kako so nekaterim dali to in ono. Kako naj razumem, da ni napredovanj, če se bo nekomu prav s 01.07. zvišal rang in bo tako napredoval? Na podlagi česa? Če tega ni.

Za osebo, ki je odprla post - ja, naj varčujejo, najprej pri sebi. Ker nobenemu ni v interesu, da grehe plačujemo in rešuemo pa mi, ki nismo imeli nič zraven. Če je še avtomobilček pač stvar interesa, ki se požvižga na trošenje denarja, kjer gospod potrebuje udoben sedež, ker ne bi rad pristal tudi on na trdih tleh, kot nam pretijo, potem je jasno, da takega zapravljanja nihče ne bo podpiral, še manj, da bi iz tega naslova trpel primankljaj, ki se mu reče osebni dohodek.

Ko bom za svoje delo, kjer sedaj delam za dva dobila spodobno plačo, potem tudi meni ne bo težko dati 100 €, če mi bodo obrazložili, zakaj jih moram jaz dati, ker so jih oni zagonili.

Lepo te prosim, kosila bodo dvignili na 6 €, katerih si dnevno ne moremo privoščiti marsikateri javni uslužbenci, ker imajo zaposlene čistilke, kot je izjavil Virant. Da jih ni sram.

Da jemljejo povprečje primerjav plač, ki segajo čez 1000 €, je absurdno in da po tem "razporedu" vlečejo neke ločnice.

Dajejo pa potem nadomestilo za brezposelnost takšnim, kot je bila včeraj, ko kristalno jasno priznava, da se ji ne da delati in je nekaj najlažjega, ko vleče državni denar.

Če je nekdo pameten, potem naj on plača državni puf, ki so ga storili zgoraj. Mene ne zanima in ga tudi ne mislim odplačati, ker imam dovolj svojih stroškov, katere mi ne bo država plačala.

Se strinjam tudi sama, da je potrebno nekaj ukreniti. Ampak, najprej naj pri sebi začnejo, ker pri sebi ravno ne bi kaj preveč odtegovali ali mrdali. Oziroma želijo storiti tako, da bo njim še vedno lepo, ostala raja pa naj pač samo še crkne. Do tega stanja nismo pripeljali delavci, ampak le zgornja raja, ki je upravljala negospodarno s svojimi odhodki in transakcijami.
Navedeno
razum.....
Navedeno
se strinjam

se strinjam s tabo. Ljudem manjka razuma......

Sem iz gospodarstva. Res se "tresemo" vsak mesec. Čakamo na plačila kupcev, da mi potem lahko plačamo dobaviteljem, pa da odvedemo davke, DDV in nato, kar nam ostane "spraskamo za plače".

Vsi, ki smo zaposleni v naši firmi, smo seznanjeni s krizo in vsi se zelo trudimo, da nam znese vsak mesec zbrati za plače in prispevke (prispevke redno plačujemo, smo vzorna d.o.o.)

Najlažje je biti zaposlen v JU in vsak mesec "brez skrbi" počakati na plačilni dan in dobiti plačo po pogodbi....pa še cel kup sindikatov vam krije hrbet....

Pri gospodarstvenikih bi se dalo razpravljati. Kaj pa tisti, ki so kot Tovšak in Zidar in cela paleta ostalih, ki so se zvrstila za njimi? Požrešnost, da jim ni pare. Ravno tako so nastradali delavci, še se vsaj z nekim odtenkom lahko povleče v kaj.

Pri vas nimate sindikatov, če se že komu kaj očita vsepovprek? Tudi gospodarstvo je treba gledati celostno in ne samo na delu, kjer si kot vzor, če si. Na besede nič ne dam, medtem, ko po drugi strani po kom pljuva.

Na obeh straneh so krivi tisti, ki vodijo podjetje ali državo. Ne more se potem nekdo zgledovati po Angelci, ki ima vsaj dvakrat višji standard. Če ne dvakrat, pa enkrat sigurno. Dojemljivemu človeku da že to marsikaj za misliti.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 plus 17?