Duhovnost, meditacija in joga

Kako najti in ohraniti pot k notranjemu miru, k radosti in življenjskemu optimizmu? Pogovorite se s poznavalcem različnih duhovnih poti in učiteljem zen vadbe.
Moderator: Igor Triller, HCL

regresija

12.03.07 11:45
Lep pozdrav vseh in podajte svoje izkušnje,

zanimajo me posledice regresije in če kdo pozna dobrega strokovnjaka iz tega področja,

hvala
nmoc 

Re: regresija

18.02.08 16:57
Pozdravljena

O regresiji sem napisala članek, ki je bil objavljen v reviji Karma, prebereš ga lahko na strani www.notranjamoc.com - pasti regresije.

Regresijo izvajam na na individualni terapiji. Najpogosteje se zanjo odločim, ko nekdo opisuje, da se mu težave kronično ponavljajo, ali ima močan občutek, da je trenutna težava povezana z preteklim življenjem.

Ločimo regresijo v preteklo življenje in to življenje.

Moja osebna izkušnja regresije v preteklo življenje, je bila občutek velikega olajšanja, nekako tako, kot bi si očistila zasušeno težko blato iz čevljev.

Kot terapevt sem pozorna, da varno peljem osebo skozi proces. To pomeni, da sledim njegovi pripravljenosti srečati se s preteklostjo in preteklimi občutki.
Včasi nam nagaja ego, ki želi od nas več, kot pa smo v resnici pripravljeni predelati. V tem primeru predlagam delo na drugih vprašanjih, ki jih mora oseba še razrešiti.

Lp

Anita Kejžar Škulj, fizioterapevtka, energo terapevtka in core terapevtka. Tri letno izobraževanje na The School of Energy Healing in štiriletno iz telesne psihoterapije Core energetike.
pavel 

15.06.08 16:11
IŠčem kakšnega dobrega strokovnjaka na področju regresije.
Vendar bi rad takšnega, ki te spravi v čisto hipnotično stanje.
seveda če obstaja.

lp

16.06.08 08:37
Iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svojih kolegov resno svarim pred igricami z regresijo, zlasti z regresijo v globoki hipnozi, ki lahko posega v pasivne dele spominov prejšnjih življenj. To je izredno nevarno početje, ker tisti, ki vodi regresijo, ne more v celoti kontrolirati dogajanja. Obvezna je prisotnost psihiatra, zdravnika interne medicine in dobro poznavanje učinkov regresije ter izkušnje, kako človeka privesti nazaj. Prevečkrat se je namreč že zgodilo, da je bil človek po prebujanju popolnoma drugačen, agresiven, paničen, z motnjami vedenja itd.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI
Death 

23.08.08 18:14
Tudi mene zanima regresija, ker imam telo polno negativne energije in ne najdem vzroka za to.Zato me zanima iz kod izvira vzrok.

Pred dvema letoma in pol mi je umrl oče za rakom, še vedno se nisem sprijaznil da je odšel, medtem se cel čas borim s samim seboj, sem bil v hudi depresiji, ko se sploh več nisem trudil da bi živel še naprej, milo rečeno smilil sem se sebi in se prepustil toku življenja.
Ko sem bil koliko toliko fajn, pa mi pred 4-imi meseci v prometni nesreči odide najboljši sosed in prijatelj in še en starejši sosed, oba v istem avtu:(Tisti dan pa sem ju videl še 2 uri pred njuno smrtjo, ko sta se odpravila na pot:(žal ju ni bilo več nazaj:(Tisti dogodek me je zopet zabil v tla, da sem komaj še dihal, no sedaj pa pred tednom dni sva se razšla še s punco....

Saj se ne sekiram tako zelo za vse, delam veliko na sebi, veliko kaj preberem in vem, da se moram s tem sprijazniti in da je vse breme na meni, ampak veste obup pride hitro, vsaj če se dolgo boriš....
Depresija me je čisto ohromila, menjavam razpoloženja na hitro, sem brez energije, brez kakršnekoli motivacije, čeprav hodim v službo in sem v sorazmerno hitrem času napredoval, toda to mi nič ne pomeni....

Žalosti me, od očetove smrti se prepiram z mamo skoraj vsak dan, za večino sem jaz kriv, saj se trudim a mi mama zna stopiti na žulj in je spet ogenj v strehi, pravzaprav sva oba kriva za to.Jaz si enostavno več ne znam pomagat,zato se zatekam po pomoč v regresijo.Rad bi vedel ali je težava povezana s prejšnjim življenjem, ker sem v življenju nasploh bolj občutljiv in depresiven, sem nedonošen in pravijo da so nedonošeni otroci bolj nagnjeni h depresijam in so občutljivejši.Tudi na svet sem prišel burno, zaradi nedonošenosti sem bil na pol mrtev, rodil sem se v rešilnem avtomobilu pozimi na božič:DNo vsaj nekaj pozitivnega:)Nato sem zboleval za raznimi hudimi oblikami raznih bolezni, a sem preživel.Zato me zanima povezava s prejšnjim življenjem, ker enostavno želim ozavestiti in dati konec tej depresiji in nekoliko zvišati samozavest sebi.
Star sem 20 let.

p.s.:v bioenergetiko verjamem, ker sem v otroških letih imel težave s prebavo in sem z njeno pomočjo ozdravel in od tedaj naprej nisem imel nikakršne težave več.
Pa še nekaj, upam da nisem preveč off topic.

Hvala za odgovore pa lp

23.08.08 22:43
Sploh nisi "of topic", saj smo tu zato, da skušamo pomagati, ko se ljudje znajdejo na razpotjih.

Regresija je metoda, v kateri te vodja popelje, s pomočjo delne hipnoze, v enega od prejšnjih življenj. Vendar regresija ni primerna za terapijo težav, ki jih imaš. Kaj vemo, koliko življenj v človeški obliki je tvoja duše že morala živeti? In niti tega ne vemo, če tvoje težave izhajajo iz enega od prejšnjih življenj tvoje duše, kaj šele, da bi vedeli, ali je bilo to že življenje v človeški podobi. S HATMARA tehniko se obraćamo celo na začetek stvarstva, v jedro tvojega energetskega bitja in tam iščemo napako. Oglasi se kaj po mailu in skušala bova odkriti, kje je prišlo do napake, ki je kriva za sedanje stanje!

Igor T. - LOSANG TASHI

28.10.08 15:35
Veliko sem brala o teh stvareh in v regresijo s hipnozo se mi zdi prenevarno spuščati, zato najbolj priporočam nehipnotično regresijo. Poznam gospo iz okolice Ljubljane, ki jo je pred kakim letom še izvajala, a bi se morala pozanimati, ali se s tem še ukvarja (če koga zanima, naj mi sporoči).

Moje izkušnje so samo pozitivne, po nehipnotični regresiji (kjer sem bila ves čas pri polni zavesti in sem lahko vse kontrolirala) sem se počutila bolj lahko in sproščeno. Res pa je, da nisem šla tja z namenom razreševat neke probleme, ampak zaradi radovednosti, in tako se mi ni zgodilo nič šokantnega. Vsekakor pa se zdaj bolje poznam.

29.10.08 12:19
Draga Manca!

Vidim, da si bila zelo aktivna zadnje dni, po tvojih prispevkih. Na MON-u imamo radi take sodelavce, čeprav smo veseli tudi vseh tistih, ki nas klikajo, da bi prebrali nekaj o podobnih težaveh, kot jih imajo sami. A taki, ki napišejo svoj prispevek, so nam še posebej dragi.

Z regresijo se ukvarjam že 22 let in moram ti povedati, da je delitev na "hipnotično" in "nehipnotično" napačna. Postopek v globoki hipnozi, ki omogoča dostop do najglobjih plasti pasivnega spomina prejšnjih življenj, se imenuje "degresija" in se lahko izvaja le ob prisotnosti usposobljenega zdravstvenega osebja ( psihiater, internist, reanimator ), ki zna poseči vmes, če gre kaj narobe ( in pogosto gre ). S tem postopkom zdravimo težje primere shizofrenije, sveda ne pri nas, kjer bi bil samo namig na kaj takega heretično dejanje in bi temu sledila takojšnja izključitev iz ceha.

Tudi regresija se opravlja pod hipnozo, s tem, da je ta hipnoza veliko blažja in ji pravimo "alfa stanje", torej ima človek budne vse čute, vendar je popolnoma sproščen in miren ter se zaupa terapevtu, ki ga vodi "na izlet po plasteh aktivnega spomina prejšnjih življenj". Tudi v tem postopku lahko pride do nepredvidenih reakcij, saj pogosto naletimo na travmatične spomine iz prejšnjih življenj, ki se niso umaknili v pasivni spomin. Terapevt mora vedeti kar nekaj stvari več, kot samo poznati postopek vodenja v regresiji, zato se prepuščemo le terapevtom, ki jim popolnoma zaupamo. Je pa sam postopek poživljajoč, zelo umirja, odpira nove dimenzije v razmišljanju o samemu sebi in rešuje mnoge probleme, ki jih ima človek s samim seboj. Recimo, da jih osvetli iz novega zornega kota in omogoči prepoznavanje vzrokov zanje.

Kar se pa radovednosti tiče, pa priporočam previdnost. Kot ne jemo farmacevtskih zvarkov iz radovednosti in se ne podvržemo raznim teapevtskim postopkom, kot je obsevanje s cobaltom ali invazivnim diagnostičnim postopkom iz čiste radovednosti, tudi ne priporočam uporabe regresije, zlasti pa ne degresije "iz čiste radovednosti". Zelo pa priporočam regresijo v primeru težav ( neosnovan strah, tesnobe in ostala anksiozna stanja, nemir, depresija itd. ).

Igor T. - LOSANG TASHI
Gostja

22.09.09 20:51
Jaz imam taka stanja, kot so napisana v oklepaju zgoraj.

Rada bi šla na regresijo, da ugotovim, zakaj tako propadam, oziroma zakaj mi nobena stvar v življenju še ni uspela. Gre se za nek globok občutek v sebi, ki je totalno destruktiven in me je pripeljal pred lastno destrukcijo. Tega nočem več, pa se ga ne morem znebiti, že kar vnaprej mislim, da bo vse propadlo in dejansko potem res propade. Je pa tolk globoko, da mi povozi skoraj vse.

Kdo in kako bi mi znal pomagati? Lahko dobim kakšen naslov?

23.09.09 00:44
Žal tvoj elektronski naslov ni dostopen, Gostja, zato prosim, da se mi čim preje oglasiš po mailu na naslov help@siol.com.

Igor T. - LOSANG TASHI
popotnica6

28.09.09 15:39
Pozdravljeni, glede na to, da sem odločena iti na regresijo, bi vas prosila za kakšen nasvet - strokovnosti pri tej občutljivi poti, se ne bi branila.
Zanima me, glede na to da imate večletne izkušnje, ali obstaja možnost, da izvem zakaj imam že skoraj celo to življenje določene zdravstvene težave, katere mi predstavljejo težave na večih pomembih področjih?
Hvala popotnica

28.09.09 18:22
Spoštovana popotnica!

Večkrat sem že pisal o regresiji tudi na tem forumu in z njo se ukvarjam že 22 let. Priporočal bi vam knjigo Vilija Ravnjaka: Smaragdna pot, ki opisuje celoten postopek, ozadje in učinke regresoterapije, pa še mnogih drugih duhovnih poti. Knjiga se mi, v tem oolju, zdi najprimernejša, pa tudi g. Ravnjaka cenim, kot izjemnega strokovnjaka za to področje.

Vzroki za nekatere nevšečnosti lahko ležijo v karmičnih zapisih duše in nekateri od njih so tudi "odpravljivi" s postopkom regresoterapije. Predvsem gre tu za psihične in psihosomatske težave. Tako, kot nobena od znanosti ni univerzalno uporabna, pa seveda tudi regresoterapija nima odgovorov na vsa vprašanja, zato vam težko zagotovim uspeh, predvsem, ker ne vem, za kakšne zdravstvene težave gre. Reciva pa tako, kot pravi danes sodobna medicina: "Poskusite, škodovati vam ne more!"

Vas pa tudi tokrat opozarjam pred neetičnimi "zdravilci" ( in še zdaleč ne spadajo v to kategorijo vsi, ki se ukvarjajo z alternativnimi vedami ) - dogovorite se za ceno in ne pristanite na veliko število ponovitev terapije! Jasno, da je tudi znanje zdravilca dragoceno in ga je potrebno spoštovati in ceniti. Ne nazadnje je tudi veliko invstiral v svoje znanje (običajno). Vendar vedite, da stane izobraževanje in usposabljanje vrhunskega strokovnjaka v sodobni medicini cca. 4.000.000,00 USD ( recimo, da ima tak strokovnjak naziv prof.dr....................., dr.med ). Pregled v samoplačniški ambulanti pri takem strokovnjaku stane med 40 in 60 EUR. Za 60 EUR tak strokovnjak že uporabi tudi napravo, ki stane najmanj 10.000,00 USD. Ustrezno temu naj bi bile tudi cene v alternativni dejavnosti, kjer pa je potrebno ceno izobraževanja in usposabljanja deliti s 500 do 1000. Rekli vam bodo sicer ( nekateri ), da je njihova "sposobnost" Božji blagoslov, ampak Bog ima tudi nekaj pri tem, ko dr. Kneževič ali dr. Klokočovnik, dr. Vokač ali kdo drug od naših priznanih strokovnjakov 8 ur brskajo po vašem odprtem srcu ali, ko dr. Koršič ali kdo drug brska celo dopoldne po možganih vašega otroka. Bog, veste, je v vsakem od nas, pa tudi v vsakem martinčku in vsaki travici.......

Igor T. - LOSANG TASHI
popotnica6

28.09.09 19:09
Hvala za odgovor. Bi mi lahko napisali kakšno referenco - mogoče izvajate to vi? Res vam bi bila hvaležna - nisem dolgo na tem portalu tako, da ne vem ali tu obstaja kakšen zasebni mail? Namreč, ko brskam po internetu najdem kar preveč ˇstrokovnjakovˇ, tako da se je v tej poplavi težko znajti.

29.09.09 00:18
Ker vaš elektronski naslov ni dostopen in vam ne morem odgovoriti preko zasebnega sporočila, mi prosim napišite sporočilo na help@siol.com.

Igor T. - LOSANG TASHI
alais 

29.09.09 14:40
Pozdravljeni

Že kar nekaj let se odločam za regresijo, pa mi do sedaj še ni uspelo... Eden glavnih razlogov je primeren terapevt, kje, kako ga najti. S temi stvarmi se ni za igrati, na žalost pa je med nami preveč samooklicanih "mojstrov" ki take odločitve še otežujejo. Torej kako priti do nekoga, ki ve kako se tem stvarem streže?

Lep dan
Svoboda

05.11.09 19:45
Živjo!

Tudi jaz se zanimam za regresijo. Pri dveh letih mi je umrl oče in zelo rada bi se ga spomnila, ker nažalost nimam niti enega spomina. Zanima pa me tudi zakaj imam v glavi nekakšno oviro pri risanju. Bi lahko rešile te stvari s pomočjo regresije? Je omejitev starosti? Stara sem 16 let in me je malce strah, da me ne bi jemali resno.

Lp

06.11.09 00:25
Draga Svoboda,

oba problema, ki ju izpostavljaš, nista rešljiva z regresoterapijo. V kolikot ti to predstavlja travmo, bi priporočil kakšno drugo metodo, recimo metodo transformacije. Vendar žal s teboj, zelo verjetno, ne bo hotel delati noben terapevt, dokler ne dopolneš 18. leta ali ob prisotnosti strašev oz. pooblaščenih skrbnikov.

10.02.10 21:46
Navedeno
Gostja

Jaz imam taka stanja, kot so napisana v oklepaju zgoraj.

Rada bi šla na regresijo, da ugotovim, zakaj tako propadam, oziroma zakaj mi nobena stvar v življenju še ni uspela. Gre se za nek globok občutek v sebi, ki je totalno destruktiven in me je pripeljal pred lastno destrukcijo. Tega nočem več, pa se ga ne morem znebiti, že kar vnaprej mislim, da bo vse propadlo in dejansko potem res propade. Je pa tolk globoko, da mi povozi skoraj vse.

Kdo in kako bi mi znal pomagati? Lahko dobim kakšen naslov?

Tudi meni se dogaja enako! Edina pozitivna in svetla točka, ki jo vidim ta trenutek sta moja otroka. Sicer pa težave in negativizem na celi črti (zdravje, ljubezen, finance...)! Bi mi lahko kdo pomagal pri reševanju moje situacije?

11.02.10 12:06
Tudi za tvoje probleme, brezupna, verjetno regresoterapija ni prava pot. Ni "čudežnega" ozdravljenja oz. poti iz situacije, če sama nisi pripravljena sodelovati. Ne glede na to, za kakšno terapijo se odločiš, je tvoja vstrajnost in sodelovanje neizogiben pogoj.

Igor T. - LOSANG TASHI
asika

13.02.10 14:28
Ali je že bil kdo pri xxxxxxxxxxxxxxx iz xxxxxxxxxxxx? On tudi izvaja regresijo, pa me zanimajo vaše izkušnje.

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 14.02.10 00:36.

14.02.10 00:36
Nekajkrat sem že napisal, da smo resen forum, ki se ukvarja s svetovanjem za boljšo kvaliteto življenja. Vsi naši sodelavci svetujejo volontersko, zato ne bomo dopuščali reklamnih sporočil, pa četudi v obliki "vprašanj", kako se je obnesel kakšen terapevt. Pa pika.

Igor T. - LOSANG TASHI
asika

14.02.10 15:30
Kako smo hudi...!
Pa vi svetujte h komu naj grem! Kje naj poiščem mnenje? Zdaj je pa že vse reklama.
Prosim vas, če mi pošljete kakšno mnenje na naslov. xxxxxxxxxxxxxxx@gmail.com
Hvala

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 15.02.10 00:46.
Lijana50

14.02.10 20:53
Zanima me, kako, s katero terapijo (svetovali so mi nehipnotični trans in regresijo) se bi dalo človeku pomagati, da bi se zadeve obrnile na bolje, če ima sledeče težave:
- zdravljenje hude poškodbe iz prometne se vleče in vleče res dolgo časa, pa še ni videti uspešnega konca (v tem času več zelo hudih psihičnih kriz oz. obupa);
- človeku pri več življenskih projektih nikakor ne gre pozitivno (čeprav v začetku izgleda vse super, je rezultat največkrat majhen ali zelo slab);
- čiste zadeve se mu zakomplicirajo do amena;
- nenehni občutek doživljanja krivice.
Razlaga, da je pač to usoda ni sprejemljiva. Nekako se ne morem otresti občutka, da se poplačuje dolg od nekje iz preteklosti - tudi numerološki izračun govori, da naj bi šlo za nekaj takšnega. Kaj menite vi g. Igor?

15.02.10 00:41
Spoštovana Lijana!

Ne vem, če bi osebi, katere stanje opisujete, regresoterapija kaj pomagala, saj se le-ta ukvarja s karmičnimi zadevami iz prejšnjih življenj. Omenjena oseba pa ima probleme, ki se tičejo "samoprepoznavanja" in "samosprejetja" ( selfrecognition in selfacceptance ).

Omenjeni osebi bi svetoval najprej poglobljen pogovor, v katerem bi ji predstavil moč misli in samodestrukcijo. Nato bi ji priporočil, da se temeljito seznani s Sedmimi kozmičnimi zakoni zavesti in nato opravil še en pogovor.

Stvari so tako preproste, vendar, v kritičnih trenutkih, jih vidimo, kot izredno komplicirane. V bistvu gre tu le za sprejemanje samega sebe in posredno sprejemanje ljudi okrog sebe in sveta okrog sebe. Ko se človek postavi v središče dogajanja oz. za najpomembnejšo osebo v svojem življenju, to ni sebično dejanje, saj s tem sprejme popolno odgovornost za vse, kar se mu v življenju dogaja, tako dobrega, kot slabega. Potem pride na vrsto prepoznavanje sebe, spreminjanje, kar se spremeniti da in nato sprejemanje sebe oz. stvari, ki se ne dajo spremeniti. Ko enkrat človek sprejme samega sebe, mu ni težko sprejeti ljudi okoli sebe, saj ugotovi, da imajo prav take lastnosti, kot on sam. Da so namreč Božanska bitja, kot on sam.... Prepoznavanje karmičnih dolgov pa seveda temu procesu ne doprinese ničesar......

Igor T. - LOSANG TASHI

15.02.10 00:46
Spoštovana Asika!

Prav nobene jeze ni v meni.... Težko pa vam svetujem, kam naj greste, če vaših problemov ne poznam. Če o njih nočete pisati na forum, obstajajo tudi zasebna sporočila. Na vaš zasebni mail pa vam ne smem pisati, dokler vi ne vspostavite kontakta.

Igor T. - LOSANG TASHI
Lijana50

15.02.10 15:50
Navedeno
"Igor HCL"

...
Ko enkrat človek sprejme samega sebe, mu ni težko sprejeti ljudi okoli sebe, saj ugotovi, da imajo prav take lastnosti, kot on sam. Da so namreč Božanska bitja, kot on sam.... Prepoznavanje karmičnih dolgov pa seveda temu procesu ne doprinese ničesar......

Spoštovani g. Igor!

Ravno s tem zadnjim stavkom, ste postavili "." na koncu našim ugibanjem iz "?". Nikakor nam ni bilo jasno, kaj bi lahko popravilo nastalo dogajanje, če bi na primer s transom ugotovili dolg nekega prednika. Razlagali so namreč, da je možno, da je nekdo nekoč storil hudo krivico oz. prizadejal fizično bolečino nekomu, s tem pa zadolžil potomce - torej omenjeno osebo, ki trpi fizično in psihično. Vendar, kako odplačati tak dolg, se ga sploh da?

Zanima me še, ko ste govorili o postopkih, ki bi jih izvajali kot pomoč tej osebi, ste mislili na sebe ali koga drugega? Seveda, pa bi se morala ta oseba sama odločiti za tak način. Jaz ji samo posredujem prejeti odgovor. Naj dodam še podatek, da je na žalost zelo skeptična oseba, kar se alternative tiče - ne zavrača jo sicer popolnoma, a vendar (bolj kot svetopisemski neverni Tomaž!). Hvala za vaš odgovor!

20.02.10 18:33
Veliko karmičnih dolgov je poplačanih že v istem življenju, kjer so nastali, tega se je potrebno zavedati. Le oseba sama ( nosilec dutične duše ) lahko spozna svoje karmične dolgove in najde "bližnjico" pri njihovem "poplačevanju", če se poda v globoko regresijo, vspostavi s tik s svojim notranjim vodnikom in preko njega s svojim Višjim jazom ( po Ravnjaku ). O tem, da moraji njegovi potomci nositi breme karmičnih dolgov, pa raje ne bi govoril, ker je to popoln nesmisel. Duša se namreč le zelo redko vrača v okolje, kjer je že opravila svojo Dharmo....

In seveda taki osebi ne morete pomagati vi. Le sama se lahko odloči za tak postopek. Če se ne odloči, je pač tudi to karmično pogojeno in bi vsako dejanje proti temu predstavljajlo nov karmični dolg za tistega, ki bi poiskušal takšen postopek izvesti.....

Igor T. - LOSANG TASHI

24.02.10 00:34
Hm, pri tej metodi se mi zdi precej nenavadno, da se veliko ljudi spominja "prejšnjih življenj", kjer so imeli ponavadi same prestižne družbene vloge in ugled, bili so vojskovodje, svečeniki, predstavniki kraljevih dvorov... Težko verjamem, da gre pri tem za kaj drugega, kot za enostaven psihološki mehanizem kompenzacije svojih hrepenenj in skritih želja, ki jih ne moremo doseči.

24.02.10 01:01
Res ne vem, pri kom in kako si pridobil te izkušnje in katero ter kakšno metodo regresije je le-ta uporabil. Moje izkušnje so čisto drugačne, kot tudi izkušnje vseh tistih, ki so šli v regresijo po metodi, ki jo opisuje gospod Vili Ravnjak v svoji knjigi SMARAGDNA POT. Se pa zavedam, da j tudi na tem področju veliko šarlatanstva in se temu tudi ne čudim. Vsakdo pač išče svojo srečo..... No, takim ljudem vsekakor ne nosim denarja....

Igor T. - LOSANG TASHI
chico

28.02.10 23:38
a zdaj vem kaj je tisto kar sem spraseval pri temi progresija,biu sem premalo pozoren!vidim pa g.igor da to tudi sami izvajate...sej sploh nevem kje bi začeu,samo lahko pripomnim to da imam ogromno zivljenskih tezau ki pa seveda čutim da so povezana z prejsnim zivljenjem...nekako vsako stvar ki jo zacnem graditi ali je to naljubezenski ravni ali na poslovni ravni se enostavno zrusi...(kod nekaksen strah)neglede na moj trud,ki me pa seveda ze posteno isčrpava!čutim in se enkrat čutim da je nekaj posteno povezano iz prejsnega zivljenja zdaj z mojim zdajsnim...prosil bi za kakrsno koli pomoc...hvala!

01.03.10 01:02
No pišite mi na help@siol.com, pa se bova zmenila, kateo stvar pravzaprav mislite.

Igor T. - LOSANG TASHI
morje rdeče

27.04.10 20:09
Pozdravljeni,

tale tema me je spomnila na neko mojo izkušnjo, glede katere bi želela vaše mnenje. Sem še dokaj mlada, že dolgo pa me zanimajo duhovnost in osebna rast, berem tovrstno literaturo in se skušam po svojih zmožnostih razvijati, spoznavati samo sebe in svet okoli mene...

Izkušnja z regresijo pa je sledeča: pred leti sem šla na regresijo, razlog je bil, če sem iskrena, predvsem radovednost, čeprav sem imela tudi določene težave. Na terapiji, ki naj bi potekala v alfa stanju, pa se je zgodilo, da se nisem mogla dovolj sprostiti in tako nisem videla oz. podoživela ničesar. Terapevtka se je nekaj časa trudila z mano, nato pa mi je rekla, da očitno še nisem pripravljena in sva terapijo končali. Zanima me, kaj pa vi mislite o tem? Ali je možno, da se pri vseh ljudeh ne da opraviti regresije oz. da še nismo pripravljeni? Sama sem bila takrat seveda precej razočarana, saj sem se želela bolje spoznati, si ogledati svoje življenje in težave z druge perspektive, na koncu pa se ni zgodilo nič (terapijo sem seveda morala vseeno plačati). Če gre res za to, da še nisem bila pripravljena, kako pa naj vem, kdaj bom? Hvala:)

28.04.10 23:24
Draga morjerdeče!

Stvari, v katere se podajaš, niso tako enostavne, da bi bile razložljive v nekaj stavkih. Nekaj najosnovnejših resnic o regresoterapiji:
1. Ni vsak problem za regresoterapevta, večina problemov se rešuje v okviru enega življenja;
2. Ni vsak, ki se izdaja za regresoterapevta, regresoterapevt. Pri nas poznam morda 3 ljudi, ki se s tem res znajo ukvarjati in imajo dovolj znanja in izkušenj. O vsem ostalem imam svoje mnenje, ki pa ga nikomur ne vsiljujem;
3. Namen vstopa v regresijo oz. v stanje, ki te popelje v regresijo, mora biti pravi, pošten in zanj mora obstajati vzrok, sicer je vse prizadevanje zaman. Ni vprašanje, če si zrela za regresoterapijo, ampak, če jo sploh potrebuješ;
4. Regresoterapija se resda dogaja v alfa stanju. A alfa stanje, če si ga sposobna doseč, ni garancija za uspeh regresoterapije oz regresije same. Te je tvoja terapevtka pripravila pravilno? Si izklapljala senzorje? Te je tvoj Notranji vodnik pripravljen sprejeti? Te tvoj Višji Jaz sploh hoče kam popeljati?
5. Prevelika pričakovanja, ki jih postavlja tvoj ego, prav gotovo niso v podporo regresoterapevtu;
6. Kako pa je sicer z meditacijo? Si fizično zdrava in imaš urejene tokove življenske enerije? Se zlahka sproščaš? Si sposobna koncentracije? Lahko vstopaš v transcedentalno meditacijo?

7. Ko govoriš o osebni rasti, o rasti zavesti in duhovnosti, s kolikšnim zavedanjem sprejemaš kozmične zakone zevesti? Se jih skušaš držati? Jih razumeš ( zlasti zakon namena in želje )?
8. V kolikšni meri živiš po načelih Jam in Njam?
9. Imaš kakšno motnjo, kot je epilepsija, pospešen ponovni prevzem serotoninov, balansiranje med adrenalinom in serotonini ( suprarinalki in epifiza), oz. imaš morda porušeno hormonsko ravnovesje ( ščitnica in paraščitnica oz obščitnične žleze, kontracepcijske tablete, hormonske terapije ) ?? ?
10. Imaš uravnotežene, aktivirane, očiščene čakre ( vsaj glanih sedem ali osem ) ??

In še in še bi ti lahko pisal o vzrokih, zakaj pri je pri nekaterih ljudeh pot v regresijo izredno lahka, pri drugih izredno zežka in zahteva mnogo predpriprav, pa vse vmes. Dober regresoterapevt običajno ni samo regresoterapevt. Zaveda se vsega, kar sem zgoraj napisal in ti pove, kaj vse moraš storiti s seboj, z ali brez njegve pomoči, da te o lahko popeljal v eno od prejšnjih inkarnacij tvoje duše, v kateri leži , morda, vzrok za sedanje težave in poiskušsl s pomočjo tvojega >Notranjega vodnika in Višjega Jaza te težave odpraviti in te vrniti po pravi poti v normalno stanje.

Mi pa, v tvojem sporočilu tolče ven stavek ( v oklepaju ) : " (terapijo sem seveda morala vseeno plačati)", ki izraža izredno močan ego. Tvoje plačilo je imelo svoj namen. Težko povem kakšen. Morda je komu pomagalo iz stiske, nekomu preživeti? Morda pa samo tebi povedati, da se je potrebno zadev lotevati bolj sistematsko in kompleksno....

Večkrat sem že napisal, da se skušamo danes posluževati najrazličnejših metod, recimo, iz področja klasične oz. alternativne medicine, ki niso bile ustvarjene za reševanje naših bolezni, ampak vzdrževanje našega zdravja. Seveda smo potem razočarani, če slučajno "placebo efekt" ne deluje. Mnogo ljudi išče srečo z izmiljanjem vedno novih in novih metod, s katrimi skušajo vliti ljudem upanje. Upanje v ozdravitev, vrnitev izgubljene sreče, ljubezni, denarja.... Samo krivi niso oni, krivi so vsi tisti, ki jim nosijo denar. Nekaj sem poslušal oni dan o prihodkih vedeževalcev, ki po SMS sporočilih prerokujejo bodočnost in sem pomislil na krivice, ki se istočasno dogajajo uradni medicini, ki iskreno skrbi za naše vsakdanje zdravje. Če bi ves denar, ki ga namenjamo sumljivim alternativnim, komplementarnim, klasičnim, tradicionalnim, zeliščarskim, čarovniškim, eksorcističnim, vedeževalskim in drugimmetodam usmerili v krepitev materialne osnove našega zdravstva in dodali temu še vso energijo, ki jo porabimo za preklinjanje čeznje in obiskovanje zgoraj omenjenih modrecev z in brez narekovaja, bi bili danes veliko bolj zdrava nacija.

Ko bo prvi vedeževalec zadel na loteriji ali Lotu in prvi alternativec postregel z znanstvenim dokazom ( da ne bo spet nepotrebnih dialogov - znanstveni dokaz je dvojno slepa metoda, ki se uporablja v kliničnem okolju in ob prisotnosti strokovnjakov ), bom začel razmišljati drugače.

Sam sem, iz prav takšnega "firbca", kot vi, hodil na mnoge od teh terapij. Ne zato, ker bi jih potreboval, ampak iz čistih raziskovalnih vzgibov. Moje ugotovitve:

1. Človek je sam sposoben odpraviti večini svojih težav, če se le zaveda svojih danosti ( beri Martina Kojca );
2. Za stvari, ki jih osveščeni, ozaveščeni in pozitivno-razmišljujoči človek ne more sam rešiti, je edina pot k zdravniku uradne medicine! ( Bog nam je dal uradno medicino z namenom in ne zato, da se iz nje delamo norca in iščemo grešnega kozla tam, jer ga ni - pa čeprav so tudi zdravniki samo ljudje, kot vi in jaz in on.... )

Seveda je v drugi točki potrebnih mnogo pojasnil, ki jih dobite, če malo podrobneje preletite tale forum in moje zapise. Jasno, da mnogo ljudi potrebuje pomoč pri ozaveščanju in osveščanju ter mnogo pomoči, učenja in truda na poti k pozitivnemu načinu razmišljanja ( za začetek morda o moči pozitivnega razmišljanja ). A to je že druga zgodba. Nažalost, kot niso iznašli še čarobne tabletke, ki bi takoj in popolnoma in v celoti ozdravila vsako bolezen, tudi univerzalne metode za pot do svoje nadzavesti ni...

Vsak človek je izredno unikatno bitje in tega se veliko premalo zavedamo. V stotisočletjih, od kar je homo erectus kreiran in v stotisočletjih, ko bo še obstajal, ne bo nikogar, ki bo točno tak, kot vi, vi, vi in vi... Ne gre samo za razlike v prstnih odtisih, roženici, DNK verigi itd., torej o že znanih razlikah. Gre za mnogo še neodkritih razlik ( pa čeprav človek preživi tudi s trasfuzijo ekstraktov prašičje krvi ). Zato se je potrebno zavedati tudi te enkratnosti in neponovljivosti in jo, koncem koncev tudi spoštovati. Pa duša in reinkarnacija gor ali dol.... Zato v temle ( predolgem ) odgovoru tudi ni napotkov, ker pač ni univerzalnih napotkov. Je pa dovolj tem za razmišljanje....

Sploh pa je danes VESAK in grem meditirat.

Igor T. - LOSANG TASHI
morje rdeče

02.05.10 00:02
Spoštovani gospod Igor,

hvala, da ste si vzeli čas za tale izčrpen odgovor. Mi je v marsičem dal misliti.

04.05.10 01:29
Zato smo tu, da ljudem pomagamo v stiski in jim svetovati, kako do boljše kvalitete življenja....

Igor T. - LOSANG TASHI
kathrin

06.05.10 11:00
Pozdravljeni, kar nekaj časa že razmišljam o regresiji, zadnje čase pa še bolj. V to me je pripeljajo v bistvu življenje. In sicer...vedno sem bila srečna, nasmejana ter vedno in povsod za zganjat norčije. Ljudje so me imeli zelo radi. Zelo tudi zagreta za delo, še posebej moj poklic, ki sem ga z veseljem upravljala. Prav tako s partnerjem sva že kar nekaj časa skupaj, živiva skupaj, bilo je kar nekaj nesoglasij ampak nekako so se vedno rešile...do pred nekaj časa. Enostavno ne morem več biti jaz, nisem srečna, ne v službi ne z partnerjem, ki pa me je tudi dal že čisto na stranski tir. Ne morem se več veseliti...začele so se razne zdravstvene težave, od tesnobe, nespečnosti,problemi s srcem, nekajkratnih kolapsev..enostavno se mi je življenje "zapacalo"...nikakor ne najdem več izhoda, čeprav bi ga lahko ne zastopim zakaj nočem. Zakaj ne najdem druge službe, zakaj ne zapustim partnerja s katerim nimam skoraj nobene stvari več skupne, veže naju le dolga zveza ...se mi zdi da so to neki ustaljeni vzorci, ki me ne pustijo pri miru...ne morem se osvobodit, ter pustit življenja da samo steče. Lahko bi rekla, da skoz "bremzam". In ne znam nehat. In to me vsak dan bolj utruja. In potem sem se začela spraševati, od kje neki ti vzorci. Zakaj se človek ne more tega osvoboditi in zaživeti. Mislite, da lahko regresija razjasni kakšno vprašenje o spremembi vedenja. Čeprav si močno želim spet "zaživeti", enostavno za veselje in radost nimam več moči.
Hvala

07.05.10 08:10
Spoštovanas Kathrin!

Regresija posega v spomine prejšnjih inkarnacij vaše duše. Vaše trenutno stanje pa, zelo verjetno, ne izhaja iz prenešenih karmičnih vzorcev, ampak iz razlogov v tem življenju.

Ko pridete v določeno starostno obdobje ( nekdo preje, nekdo malo kasneje ) prične doživljati hormonske spremembe. Če sta jemali kontrcepcijske tablete, imeli težave s ščitnico, se podvrgli kakšni drugi hormonski terapiji, ste seveda nastjanje teh sprememb pospešili. Organizen se ne odziva vač tako, kot nekoč. Vprašanje je tudi, kaj vas je vodilo k izbiri partnerja. Ljubezen to prav gotovo ni bila, ker ljubezen lahko obstja le med ljudmi, ki imajo, v glavnem iste interese in tudi skupaj duhovno rastejo. Ko se nekaga petka zbudite ob tujcu in ugotovite, da pravzaprav nimate nobenega skupnega interesa več, da vaju vežejo le še otroci in skupna ekonomija, ki je ponavadi tudi razlog, da niste pripravljeni ali sposobni narediti nobene spremembe ( upoštevajoč tudi ekonomsko situacijo v okolju ), potem ugotovite, da je bila le KATHEKSA tisto, kar vaju je družilo. V Katheksi ni ljubezni, je pa lahko veliko kathekse v Ljubezni.

V kolikor želite obdržati obstoječe razmerje, bo potrebnega ogromno skupnega prizadevanja in energije, da bosta spet pričela usklajevati skupne interese, skupne dejavnosti itd. To ni lahek in ni kratkotrajen proces, to je trajnostna naloga obeh. V kolikor pa ta interes ne obstaja več, potem bo potrebno poiskati svojo pot. Najprej poskrbeti za uravnoteženje hormonskega sistema, spoznavanje sebe, iskanje stvari, ki vas veselijo, sproščajo, izpolnjujejo in osrečujejo. Tudi ta proces je trajnosten in tega stanja se ne da doseči v trenutku. Prdolgo ste podrejali svoje interese nekim skupnim interesom in sedaj se srečujete s samo seboj.

Dokler ne boste sebe postavili na prvo mesto med osebami, ki so vam najpomembnejše v življenju, dokler ne boste prevzeli odgovornosti za vse, kar se vam dogaja, tako dobrega, kot slabega ( saj ste končno počeli vse v življenju po svoji volji in vas nihče ni v nič prisilil ), imate seveda malo možnosti bega iz sedanjega začaranega kroga. Hormonsko neravnovesje, nekompatibilna skupnost, ekonomska odvisnost in tradicionalno okolje, ki vam ne dovoli bega iz starih vzorcev, so običajni dejavniki, ki v vas počasi, a vstrajno razvijajo stanje, ki ga radiimenujemo depresivno

Zavedanje same sebe, spoznavanje same sebe, ponovno vspostavljanje tokov življenske energije, učenje sproščanja in koncentrcije, je ena od poti. Na žalost pa se zdi premnogim to prenaporna in predolga pot. Raje se zatečejo pod okrilje farmacije, ki vam nudi neštete preparate, s katerimi boste sicer začasno in delno ustavili procese entropije v sebi. Vendar potem spet pride neko petkovo jutro.....

Prenehajte razmišljati o zapletenih metodah, kot je regresoterapija in se raje odločite za šolo življenja, ki sta jo zamudili nekoč davno. Zaradi ponavljajočih vzrocev življenja v katere ste se ujeli. Za izboljšanje kvalitete življenja si dovolite uživanje v poti in ne v dosegi cilja. Dovolite si kaj neobičanega, nekonformnega. Dovolite si želje, pa vednar ne ostanite fokusirani samo na cilj. Nepričakovano naj vam predstavlja izziv in ne oviro. Izstopite iz ustaljenih vzrcev obnašanja in življenja, ki vam doslej niso prinesli nič dobrega. In končno, poiščite si pravo vadbo joge, kjer se boste naučili, kako najhitreje pobegniti iz začaranega kroga ustaljenega nezadovoljstva.....

Igor T. - LOSANG TASHI
Akaša

21.05.10 21:20
Pozdravljeni,

tudi mene zanima ali bi s pomočjo te metode lahko poiskala vzroke mojega pomanjkanja spolne sle oz. nezdravega odnosa do spolnosti.

Ne vem ali je moje stanje odraz kakšnih izkušenj, ki sem jih potlačila ali sem enostavno hormonsko hladna...ipd.

Hvala

28.05.10 00:06
Draga Akaša,

veliko premalo vem o tebi, da bi lahko karkoli odgovoril. Vedno me lahko kontaktiraš na naslov help@siol.com za podrobnejše informacije.

Igor T. - LOSANG TASHI
tinci 

14.07.10 14:09
Pred leti sem sla na regresijo, da bi pogledala v prejsnja zivljenja, pa ni slo :(. Ne dolgo nazaj, pa sem bila na hipnozi (ce se temu tako rece) da bi se vrnila v otroska leta (zdajsnjega zivljenja), pa tudi ni slo. Delam kaj narobe ali imam preprosto blokado, ki me sciti da se cesa ne bi spomnila?

Hvala za pomoc..

15.07.10 01:18
Mislim, da gre le za problem sposobnosti sproščanja, ki se da zelo hitro odpraviti.

Igor T. - LOSANG TASHI
Snežinka5

30.07.10 21:25
Gospod Igor, želela bi vaše mnenje: Rada bi poskusila z regresijo, vendar vsi izvajajo "nehipnotično" regresijo mene pa zanima globlja regresija. Vem da ste že opozorili da to ni pravilni izraz vendar le tega uporabljajo. Nisem še poskusila te nehipnotične regresije in je tudi ne želim. Nekoč sem poskusila na podoben način progresijo, postopek ni prav nič posebnega, to kar je bilo izvedeno zame ni imelo nobenega pomena. Seveda popeljal me je daleč naprej, vendar imam jaz tako močno domišljijo da si v budnem stanju lahko predstavljam karkoli želim da bom čez mogoče 20 let. Ker me je opozoril da je "nehipnotična" regresija nekaj podobnega, se mi to ne zdi smiselno, mislim da bi se moj um in domišljija precej vpletla. Iz tega razloga bi želela poskusiti globljo regresijo, kjer jaz ne bi bila pri popolni zavesti, samo tako bi verjela da so to spomini iz preteklega življenja in ne nekaj kar je ustvarila moja domišljija. Moj problem je da sem že celo življenje samska (stara sem 29 let). Z menoj psihološko ni nič narobe. Ker sem astrologinja vem da je vzrok moje samote karmičen jaz bi želela vedeti in razumeti zakaj. V kolikor bi vi lahko izvedli globljo regresijo vas prosim da mi odgovorite in sporočite kako, kje in kdaj. Naj vas opozorim da mi je gospod ki je izvedel progresijo rekel da "negipnotična" regresijo pri meni ne bi uspela, saj imam premočnega kontrolorja - karkoli je pač s tem mislil. Hvala

30.07.10 22:49
Ne vem, s kom ste se pogovarjali o regresoterapiji, niti nevem, kaj vam je povedal o tem. Vsakar regresoterapija je "hipnotična", če jo že hočete tako imenovati. Za odpravljanje različnih težav uporabljamo le različne stopnje hipnoze. Najbolj je v rabi @-stanje. Višje hipnotične oblike se uporabljajo za resnejše primere psihičnih motenj, kot je n.pr. shizofrenija.

Glede "kontrolorja" res ne vem, kaj je s tem mislil vaš sogovornik. Gre le za to, do kakšnje stopnje se lahko regresiranec sprosti in kako ga pripravimo na to. Včasih sta za to potrebni tudi dve srečanji.

Lahko mi pišete na moj naslov help@siol.com in mi poveste več o svojih problemih, pa jih bova morda skupaj uspela rešiti.

Igor T. - LOSANG TASHI
mimica88

31.07.10 09:10
pozdravljeni
pišem prvič, ker sem šele pred dnevi našla to stran o duhovnosti.

Zanimivo je, koliko ljudi vidijo v regresiiji rešitev svojega problema, kot tabletko.

Pa ni tako. Kot je povedal Igor, je regresija bolj informativnega značaja, rešitev problema pa ne.

Bila sem na regresiji in moram reči, da nisem rešila nobenih problemov za moje klofute v življenju.

Edino kar pomaga je meditacija, da se človek v sebi pomiri.

Da se začne čutiti, da se zaveda svojega občutja tisti trenutek, ko se mu dogaja.

To je zelo težko, vendar moramo vztrajati, če želimo probleme rešiti. (Tu pa nastane problem, ker morda zadeva še ni zrela za rešitev)

Svojega" Angela" prositi za zaščito in s prošnjo za rešitev teh težav.

Veliko razmišljati o problemu, zakaj je nastal, kaj je bil vzrok, kje je nastal,.ga nekako poskusiti obelodaniti, ker možgani imajo vse rešitve, le mi z svojo blokado jih nočemo videti.

Vsi seminarji tečaji ne pomagajo, če se ne potopimo v sebe in informacije ne sprejmemo.
Zato nekateri hodijo na vse mogoče seminarje, tečaje in upajo, da bodo dobili tabletko za rešitev vseh težav.
To pa ne gre tako.

Tvoje življenje je le tvoje in nihče nima te moči, da manipulira s tvojim življenjem, razen, če mu dopustimo. Tu pa nastane problem.
Meni je veliko pomagala knjiga ŽIVLJENJE JE TVOJE
Zaenkrat toliko

lp

31.07.10 11:35
Hvala, Mimica, za tvoj prispevek. Vsak ima pač svoj recept. Definitivno je najboljši tisti, ki deluje....

Ne vem, od kod sicer ljudem informacije o regresoterapiji. To niso izleti s Kompasom po preteklih življenjih. V regresoterapiji se dogaja popolnoma isto, kar Mimica opisuje, kot angažiranje lastnih potencialov, le da to ni mogoče v normalnem stanju. Regresoterapevt te privede do tvojega Vodnike, le-ta do tvojega Višjega jaza ( popolnoma enakom, kot v globoki meditaciji ) in z njim potem rešuješ preobleme, če so le-ti karmične narave.

Na FESTIVALU EZOTERIKE, ki bo zadnji vikend v avgustu ter prva dva vikenda v septembru v Ljubljani, boste izvedeli veliko več o tem, zato priporočam obisk.

Igor T. - LOSANG TASHI
beeb

17.08.10 13:51
Pozdravljeni,
imam zelo pereč problem, ki se vleče že več kot desetletje. Gre za odnos, ki pomeni vse in hkrati nič, ki je nekoč bil, pa ga več ni, a ostaja v nama in ga enostavno ne moreva pozabiti. Preverjeno 100% je enako na obeh straneh. Okoliščine pa so nekako takšne, da realno zveza ni mogoča, oz. obstaja nešteto ovir, oseb in situacij, ki nama to preprečuje. Nekako pa ohranjava "povezanost na duhovni ravni". Mogoče se zdi smešno, ampak dejansko se začutiva že s samim pogledom. Ne vem v čem je poanta tega odnosa, kdaj bo to minilo, če sploh, gre za iluzijo ali karmično navezo?
To se sprašujem že dalj časa in me zanima, če bi mi lahko regresija pomagala?

19.08.10 17:26
Z regresijo bi lahko ugotovil karmično povezanost. Vendar bi bili vsi ukrepi proti temu nenaravni, zato na to temo noben pravi regresoterapevt ne bo delal terapije, razen eseveda gre za nenaraven ali kazniv odnos.

Igor T. - LOSANG TASHI
anabelle1

25.08.10 16:31
Mene pa zanima, za kaj oz. v kakšnih primerih sploh delate regresijo. Vsi, ki vam tu napišejo svoj problem jim posredujete odgovor, da jim je ne svetujete, ker to ni področje, ki ga regresija reši. o.k., pod globoko hišnozo rešujete probleme shizofrenikov, kakšne primere pa "rešujete" v alfa stanju. Sama sem trdno prepričana, da bom šla na regresijo iz razloga, ker se mi konstantno ponavljajo enaki odnosi s partnerji, plus tega imam občutek, da je v meni veliko več moči,kot jo navzven kažem, enostavno vem, da obstaja rdeča nit iz preteklih življenj, ki jih želim prepoznati, da lahko tu v tem času in življenju zadevi naredim konec in se "sprostim". Hodila sem že na razne terapije o spoznavanju sebe, bla,bla,bla....vendar to še vedno ni to. Kar se tiče meditacije, je edina, ki mi pomaga "vrnitev v prejšnja življenja" problem je samo v temu, da me glas moškega, ki ima uvodno besedo tako umiri, da zaspim še preden se sam postopek regresije začne. Vodi ga ena punca, ki mi pa po glasu ne ustreza, pa moti me, ker ves čas omenja angele. No, predvsem me zanima, kakšen problem mora človek imeti, da vi naredite regresijo v alfa stanju?

26.08.10 14:04
Z regresoterapijo "rešujemo" primere, kjer ugotovimo, da stvari ni mogoče urediti na nivoju obstoječega ezoteričnega telesa. Takrat pomislimo tudi na karmiične vzroke in v regresiji prepustimo človeka njegovemu lastnemu "vodniku". Vsakdo seveda ni sposoben regresoterapije, saj se morda ne more niti sproščati, kaj šele, da bi prišel v potrebno alfa stanje ( ni pravzaprav ni alfa stanje ). Tudi ta oblika ni čisto brez nevarnosti, saj naj bi jo izvajač le izkušen terapevt. Majhna napaka, n,pr, pri vračanju v sedanje življenje, lahko povzroči namreč trajnejše motnje...

Malce me je zmotil tvoj narekovaj pri besedici "rešujete". Mi nič ne rešujemo, človek rešuje sam, mi ga le usmerimo na pravo pot k rešitvi.

Premalo vem o tvojem problemu in o tebi, da bi lahko povedal, česa vse še nisi naredila na nivoju sedanujega življenja in ali je res potebna regresoterapija. Vera v Dobro, recimo, zelo pogosto pomaga bolj, kot katera koli regresoterapija. Vedno pa se lahko obrneš tud neposredno name na moj mail: help@siol.com.

Igor T. - LOSANG TASHI
prejšnje-zdajšnje življ....

31.05.11 09:02
Pozdravljeni!

Ali to drži, da smo bili v prejšnjih življenjih nekako v tesnejših stikih s tistimi s katerimi smo danes v stiku?

Zanima me še tole, če antipatija do nekoga drži v taki meri, kot nekateri opisujejo, da naj bi imeli do njih še nerazčiščene stvari iz prejšnjih življenj-a, kar ima za posledico antipatijo do njih danes?

na kakšen način pa je sploh mogoče ugotoviti s katerimi ljudmi , ki so danes v tvojem življenju, bil povezan-z njimi v prejšnjem?

(se opravičujem, zamotana vprašanja, ampak upam ,d a je mogoče odgovoriti na njih)

o teh zadevah sem že bral apo netu, pa me vseeno zanima mnenje strokovnjaka na tem področju.)

včasih ugotavljam nekakšno "čudno simpatijo" od nekoga, ki ga prvič vidim (v tem življenju) pa ga srečujem (ne dolgo časa ) skoraj vsak dan, čeprav me ne pozna, do nekoga pa strašno antipatijo z moje in njegove strani? ima to kakšno vezo s prej. vprašan

se je že zgodilo, da prav tako nekoga "prvič" srečaš in v tistem trenutku, mogoče v naslednjih "klikne nekqa povezava" nerazumljena da ti je simpatičen (kot oseba, brez "ljubezenskih" čustev, čustva so pristotna, vsekakor) da ti ugaja kot prijatelj, da bi se družil z njim/ te ne odbija in ti nekaj pomeni tako nekako. Pa vendar te ne pozna.

res me zanima , bila hvaležna za odgovor, lp

31.05.11 14:13
Odgovor je na novi temi PREJŠNJE - DANES.

Igor T. - LOSANG TASHI
cana 

regresija

17.08.11 22:01
Zanima me, če je kdo že bil pri seansi regresije.
Morda poznate oz. priporočate katero osebo.
Čitala sem da izvaja regresijo:
Xxxxxx X, Xxxxxxxx
1000 Ljubljana

Je morda kdo že bil pri njej. Kaj pravite o njeni strokovnosti.
Hvala za odgovore.

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 17.08.11 23:10.

17.08.11 23:13
Sporočilo je delno cenzurirano. Izbrisan je del, ki spada v pristojnost naše oglasne službe

Sicer sem pa o regresiji, in to prav pod tem naslovom, že toliko zapisal, da se mi enostavno ne ljubi več ukvarjati se s tistimi, ki so tako ignorantski, da se jim ne ljubi niti pogledati nekaj tem nazaj. V ta namen sem temi ( celo z istim imenom ) združil, da bi vam in sebi olajšal življenje. Sedaj je na vrhu ni treba vrteti niti gumba na miški.... Ampak tega tudi regresija ne odpravi.....

Igor T. - LOSANG TASHI

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 17.08.11 23:20.
cana 

04.09.11 12:05
Spoštovani!
Globoko se opravičujem, ker nikakor nisem želela biti in nisem "ignorantska".
Vse vaše članke na to temo sem prebrala in tudi dosti razmišljala.
Ker pa je toliko objav, kam lahko gre človek na regresijo, in vsi so strokovnjaki....

Moram vam povedati, da se zdravim za depresijo, tesnobo, anksioznost....
Prišla sem do te točke, da ne rabim zdravila, da moram narediti nekaj sama.
Že od majhnega se mi pojavljajo ,nenadoma neki odgovori, ki se potem uresničijo.
Ko sem povedala mami, mi je to v kali zatrla, da me nekaj slabega obseda.
Psihiatrinji tudi nisem povedala, ker znanost za to ni odprta. Bala sem se, da bi me poslali v bolnico. Sedaj vem, da sem si nekatere bolezni priklicala (sladkorna, pljuča..)
ker sem želela ubežati, skriti se pred službo (mobing) in mamo (ki mi jemlje energijo)

Vaš prejšnji odgovor in moje vprašanje, je bilo kakršno je bilo.
Jaz sem med tem časom bila na seansi regresije.
Ne želim pred vsemi razlagati, kako je bilo.
Nekatere stvari malo lažje razumem in se imam rada, takšna kot sem.
Sem dobra duša, ki pa ne želi stikov z drugimi.
Ostalim živim bitjem pustim živeti njihovo življenje.
Mislim, da bi morala nadaljevati z regresijo.
Baje sem duša na prehodu, v staro dušo.

Kaj menite vi o tem ?
In kako lahko "regresor" ve, kako stara duša si oz. ali si dobra oz. slaba?
Še enkrat se vam opravičujem in vam želim vse lepo

04.09.11 20:26
Spoštovana Cana!

Tudi meni je žal, da sem vam takrat odgovoril na način, na kakršnega sem. A tudi mi, učitelji in terapevti, smo samo ljudje.....

Glede vaših problemov in njih reševanja niste na pravi poti. Če želite pomoč, mi čimpreje pišite na moj naslov help@siol.com.

Igor T. - LOSANG TASHI
svašta

05.09.11 18:51
Navedeno

Glede vaših problemov in njih reševanja niste na pravi poti. Če želite pomoč, mi čimpreje pišite na moj naslov help@siol.com.

A to pa ni reklama?

Sem mislila, da so forumi za to, da si tukaj sodelujoči delimo informacije... Mene bi pa zelo zanimalo, kaj ljudje mislijo o xxxxxxxxxxx in yyyyyyyyyyy, tako pa lahko zvem samo naslov vašega maila, ki ste baje tudi terapevt.

05.09.11 19:42
Draga Svašta,

seveda neidentificirana, kot se spodobi za ljudi, ki zjutraj sovražijo samega sebe, zvečer pa že ves svet. Ponovno razlaganje koncepta naših forumov bi bilo nesmiselno. Če doslej zapisanega nisi dojela, bolj preprosto ne znem povedat. Na spletu je nešteto forumov, kjer lahko stresate svojo slabo voljo in se, anonimno, znašate nad ljudmi, ki so drugagčnega mnenja od tvojega. Veliko ljudi to tudi počne in na ta način prazne svoje vsakodnevne frustracije. Zakaj si ne najdeš enega takih forumov in svojo slabo voljo stresaš ljudem, ki pridejo tja, da bi brali takšne zadeve. MON je izključno namenjen ljudjem, ki se s svojimi problemi obrnejo na nas in pričakujejo odgovor, ki ga, običajno, tudi dobijo. Ni pa namenjen ne raklamiranju in ne polemiziranju. Ste kdaj poizkusili polemizirati s katerim od zdravnikov, ki delujejo ne našem forumu? Seveda ne. O medicini običajno ljudje vedo bolj malo, o duhovnosti pa vsak misli, da ve vse....

Ko objavim svoj naslov, ki je tudi sicer dostopen vsakomer v mojem profilu, ga objavim zato, da bi zaiteresiranemi povedal, razložil ali ga opozoril na kaj posebnega, kar se ne tiče ostalih ali zato, ker bi odgovor na njegovo vprašanje bil enostavno predolg za forum. To ni reklamiranje, saj svojih nasvetov ne zaračunavam in tako, kot vsi, ki sodelujejo na forumih MON, to počnemo prostovoljno in brezplačno.

Draga Svašta, kot sem že mnogokrat napisal, če nimaš kaj početi, prosim ne počni tega tukaj.......

Igor T. - LOSANG TASHI

13.09.11 01:04
V redakciji smo prejeli prispevek D.H. o hipnoterapiji. Ker avtor sam povdarja v prispevku, da hipnoterapija ni povezana z duhovnostjo, smo prispevek posredovali moderatorjem foruma o psihiatriji.

Igor T. - LOSANG TASHI
D.H

13.09.11 09:35
Morda ste narobe razumeli. Nisem napisal, da ni povezana z duhovnostjo, vendar je to ena izmed smeri.

D.H.

15.09.11 09:39
V tem primeru vas prosimo, da predelate vaše sporočilo, ker takšno, kakršo je spada ali v rubriko psihiatrija ali pa pod reklamne oglase.

Igor T. - LOSANG TASHI
512

26.10.11 14:03
Zanima me, kako lahko bralci tega foruma prepoznajo Vaše sposobnosti, gospod Igor?
Delujete, kot vsevedi in boljši od vseh. Vsako kritiko obrnete sebi v prid in grajate ljudi, ki kaj napišejo oz. podajo svoje mnenje. Se vam zdi manipulacija na tem mestu primerna?
Sama sem proti reklami, ampak kako pa naj izvem, kateri terapevt poleg Ravnjaka, ki ste mu naredili že ogromno reklamo tukaj (parafrazirano iz vaših odgovorov), je kvaliteten. Kakos e naj potem človek odloči k komu bi šel na regresijo, v primeru, da ne pozna nikogar, ki je n aregresiji že bil?

27.10.11 06:58
Spoštovana 512!

Nasprotno. Sam se zavedam, verjetno bolj, kot mnogi, kako malo vem. In kako nikakor nisem boljši od drugih, zato delam pokoro in pišem tele odgovore, da jih vi potem lahko raztrgate. Tudi kritike ne obračam sebi v prid, ker od tega "prida" pač nič nimam in ne vem, zakaj bi to počel, obračam pa jo v prid neukih in neinformiranih, da bi jih skušal zaščititi pred tistimi, ki jih hočejo še zadnje "fičnike" vzeti iz žepa s prodajanjem megle. Za to početje imam drug izraz, ki je nasproten vašemu izrazu "manipulacija". Manipulirajo namreč tisti, ki na teh straneh skušajo, manj ali več prikrito, oglaševati svoje početje.

Delo g.Ravnjaka sem sam ocenil za hvalevredno, kot tudi delo Aristida Havlička in za temi svojimi izjavami stojim, kot tudi stojim za vsemi izjavami o delu g. Osojnika na področju TKM. Ostalih v svojem pisanju ne omenjam.

Na internetu, če se le malo potrudite in "pogooglate", boste našli nešteto prispevkov o regresiji in regresoterapiji. Sezname terapevtov, diskusije o njihovem delu itd. Tu se s tem ne ukvarjamo. To, kar lahko izveste na tem forumu je, da regresoterapija ni neka magična medicina, ki bo rešila vse vaše probleme. Šele, ko boste zares prepričani, da so vaši problemi karmične narave, začnite iskati nekoga, ki se na to res spozna. In, če napišem svoj naslov in vas prosim, da mi pišete, je to zato, dam na bolj neposreden način povem, da iščete rešitve na napačnem koncu. Večina ljudi, ki se mi oglaša, potrebuje strokovno medicinsko pomoč in, če kaj, potem v tej deželi res razpolagamo z uveljavljenimi strokovnjaki s področja psihologije, psihiatrije, psihoterapije in nevrologije.

Neštetokrat sem že zapisal, da so vse alternativne, tradicionalne, komplementarne in podobne "medicine" nastale nekoč davno za zdravljenje zdravih ljudi, torej za vzdrževanje njihovega zdravja, pretoka vitalnih energij, vzdrževanje njihovega energetskega ravnotežja in uglaševanje. Danes pričakujemo, da bodo te vede posedovale magično moč in premagale naše bolezni, kjer je moderna medicna obstala, omagala in/ali odpovedala. Ne zavedamo se, da vse te vede nimajo te usmeritve, da jih pa radi izkoriščamo in si dajemo lažno upanje ali pa s tem prebujamo svoje notranje moči. Zdravje je v nas samih in le pot do njega nam lahko kdo pomaga najti, pri tem pa, pogosto zelo uspešno, uporablja preprosti placebo efekt, ki nedvomno deluje.

Svoje zdravje varujte in se z njim ukvarjajte, dokler ga imate. In to počnite zelo intenzivno, vsaj toliko intenzivno, kot, ko ga izgubite, iščete magično silo, vrelec mladost in ostale metode, ki naj bi nadomestile edino stroko, ki se neprestano, parmanentno, intenzivno in kompleksno ukvarja z raziskavami, razvojem in posodabljanjem metod za vračanje zdravja - sodobno medicinsko znanostjo!

Igor T. - LOSANG TASHI
512

29.10.11 00:01
Najlepša hvala za odgovor.
Me veseli, da stojite za svojimi stališči in sem se sprijaznila z naravnanostjo tega foruma.

Vse dobro vam želim:)

29.10.11 00:04
Hvala tudi vam!

Igor T. - LOSANG TASHI
bilby

03.11.11 09:11
Pozdravljeni,
odločila sem se za regresijo ali lahko dobim vaš kontakt.
Hvala LP

03.11.11 10:18
Pozdravljeni!

Moj kontakt je pa ja vsem znan in dostopen in zanj ni treba prositi. Če mi želite kaj osebno sporočiti, mi lahko napišete zasebno sporočilo ali pa mi pišete na mail, ki je tudi znan: help@siol.com.

Bolj me moti tisto "odločila sem se"! Če malo pobrskate nazaj na tejle temi, boste morda spoznali moje stališče do rgeresije in regresoterapije. Vi ste se najbrže odločili, da se z nekom končno pogovorite. Potem se bo šele videlo, če so vaše težave karmične narave in, ali jih jje mogoče odpraviti z regresoterapijo ter kakšno. Ste že kdaj prišli k zdravniku in mu, že z vrat rekli: "Odločila sem se za Amoksiklav!" ? Domnevam, da reakcija ne bi bila ravno prijetna in da bi vam zdravnik povedal, kakšno zdravilo je to in za kaj se uporablja, potem bi se pa z vami pogovoril o vaših težavah in se sam odločil za terapijo.

Torej le pišite mi o svojih težavah, pa bova videla, kaj bi blahko bila prava resitev za vaš problem.

Igor T. - LOSANG TASHI
Deva

06.02.12 19:59
Spoštovani!
Preletela sem večino sporočil v tej temi, mojo pozornost je posebej pritegnilo opozorilo, da naj bi se za regresijo odločili, če imamo težave karmične narave. Mene zanima, na podlagi česa se neki problemi klasificirajo kot karmični, oziroma po čem se sploh razlikujejo od "drugih" problemov, saj se mi vse skupaj zdi precej nejasno.
Se opravičujem za kompliciranje in upam, da je na moje vprašanje možno zadovoljivo odgovoriti.

07.02.12 03:44
Draga Deva!

Kárma je izraz, ki označuje ezoterični pomen vzrokov in posledic, ki sledijo vsakemu dejanju. Karma zaobjema pravzaprav vse, kar počnemo, smo počeli in bomo počeli. Gre za dejanja v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Dejanja, ki jih počnemo danes namreč določajo našo prihodnost, dejanja, ki smo jih opravili v preteklosti pa določajo našo sedanjost. Gre seveda za preteklost in prihodnost naše duše, v različnih inkarnacijah.

Težave, ki jih imamo, so lahko:
- somatske narave - torej fiziološke, fizične, mehanske itd.
- posledice izprijenosti uma ( pravimo jim tudi psiho-somatske, čeprav psiha nima nič pri tem - psiha je duša - ampak ima pri tem um );
- karmične narave - torej nekaj, kar je duša prinesla iz prejšnjih življenj ali prenaša v bodoča življenja.

Kakšne so lahko te zadnje? Od shizofrenije, do poravnavanja karmičnih dolgov, od dharme, torej poslanstva duše, do nenadnih vdorov pasivnih delov spomina duše v aktivni spomin sedanjega življenja. Primer: neka ženska je bila posiljena in zadavljena v enem od prejšnjih življenj. To je privedlo do tega, da se je bala moških, bala se je biti sama, bala se je hoditi po temi itd. Iz primarnega strahu so se razvile fobije in psihoze. Z rergesoterapijo smo našli vzrok, ga osvestili in ženska je zaživela polno življenje. Nekdo drug se je otepal z zelo prekomerno težo in nobena dieta ni pomagala. Pri 200 kg je poiskal pomoč regresoterapevta, ki je pomagal najti vzrok v prejšnjih inkarnacijah duše, ko je človek trpel hudo lakoto. Zato je nezavedno jedel vse, kar mu je prišlo pod roke. Z regresoterapijo je bilo tudi to obdobje ozaveščeno in trasformirano ( odelovanje Metamerja ) in človek se je z veliko željo in veseljem podredil 10-mesečni terapiji ter shujšal 110 kg. Sedaj smuča, igratenis, po plastični operaciji pa je celo našel zelo prijetno življensko sopotnico ( ki ni debela ).

Lahko bi torej še našteval. samo upam, da sedaj razumeš, kdaj govorimo o karmičnih vzrokih.

Igor T. - LOSANG TASHI
Urška-wellbe

16.02.12 10:35
Pozdravljeni,

regresoterapevt, učenec dr. xxxxxxxxxxx(avtorja knjig xxxxxxxxxxxx in xxxxxxxxxxxx) bo imel predstavitveni večer, kjer bo odprt pogovor o potovanju duše, preteklih življenj in lekcije duše skozi oči xxxxxxxxxxxxx in xxxxxxxxxxxxx- vedska astrologinja- Djotiš.

DATUM: petek, xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zna biti zanimiva debata.

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 16.02.12 15:11.

16.02.12 15:13
Morda ste opazili določeno cenzuro na zgornjem obvestilu. Žal ne moremo objavljati obvestil, ki spadajo v pristojnost našega oglasnega oddelka.

Igor T. - LOSANG TASHI
Gouzelj

09.03.12 00:00
Robert Zupančič? Obvlada zadevo? Sistem Quantec? Kaj to je sploh?

05.04.12 18:10
G. Zupančič se žal ni identificiral, njegova trditve v sporočilu pa nimajo strokovno prevrejene osnove, zato je sporočilo delno izbrisano. Ko bo dopisovalec pripravljen postreči s "kliničnimi testi", ki jih omenja in dokazi o svoji strokovnosti ter se seveda identificiral, bomo drugi del njegovega sporočila objavili, ves reklamni del pa prepustili dogovoru med njim in našim oglasnim oddelkom.

Igor T. - LOSANG TASHI
Robert Zupančič

06.04.12 10:21
Spoštovani gospod Igor T.,

zahvaljujem se Vam za reakcijo na moj post, ki pa še vedno ni ustrezna, saj niste objavili celotnega zapisa, s čimer kršite pravico do popravka, ki ga ima vsak oškodovanec, ko se v javnih medijih o njemu ali v zvezi z njim pojavljajo neresnične ali delno resnične navedbe.

Povejte na kakšen način se lahko identificiram, da bo za Vas veljavno, sicer pa me lahko pokličete na tel. 031 xxxxxx oz. pišete na superlativ@amis.net. Moje uradne podatke o podjetju lahko poiščete na povezavi http://www.bizi.si/xxxxxxxxxxxx.

Prav pa bi bilo, da se identificirate tudi sami oz. sporočite kako Vas lahko dosežem preko maila ali po telefonu, da se pogovoriva o spornih objavah. Razumeti morate namreč, da je internet izjemno pomemben medij, kjer lahko nepreverjene ali celo neresnične objave povzročijo veliko škode, tudi v poslovnem smislu, saj se s predmetnimi zadevami ukvarjam profesionalno, zato pričakujem tudi z Vaše strani ustrezen odnos.

Nepreverjenih in neustreznih komentarjev na tako razširjenem forumu kot je med.over.net, ne morem tolerirati, še posebej ne, če prihajajo s strani moderatorja, ki v očeh obiskovalcev predstavlja določeno avtoriteto.

V pričakovanju konkretnejšega stika z Vami Vas pozdravljam,

ROBERT ZUPANČIČ
xxxxxxxxx@amis.net
031 xxxxxxxx

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Igor HCL ob 06.04.12 15:54.

06.04.12 15:52
Spoštovani g. Zupančič!

Identifikacija dopisnika pomeni, da imate pri nas shranjene osebne podatke, s katerimi odgovarjate za vse, kar napišete in potem to objavimo. V nasprotnem primeru odgovarjamo za zapisano mi, to je M.O.N.

Moja identifikacija, z naslovom, tel.št. in življenjepisom je med zapisi o moderatorjih in vsem dostopna. Tudi zasebno sporočilo mi vedno lahko pošljete, ker moj elektronski naslov ni skrit.

Objave na tem forumu niso namenjene ne rušenju in ne vspostavljanju dobička ali škode v poslovnem smislu, temveč skušajo ljudem odgovoriti na njihove stiske, dvome in težave. Vi delujete na področju bioenergetike, kot je to razvidno iz informacij, ki so dostopne, zato je bil dopisnik, ki je spraševal po vas, usmerjen na forum, ki se ukvarja s temi stvarmi. Ostale metode, ki jih predstavljate in trdite, da so strokovno utemeljene in klinično preizkušene, žal ne spadajo na ta forum, zato o njih ne govorimo, v kolikor ni nujno potrebno. V kolikor pa ne uspemo najti potrditve o stokovni utemeljenosti metode, na to dopisnike tudi opozorimo.

V kolikor smatrate, da so metode vašega dela strokovno utemeljene, lahko kadarkoli objavite sporočilo v oblik oglasa. O tem se dogovarjate z našo oglasno službo. O sistemih, s katerimi se ukvarjate, nimam pojma. Vkljub temu, da je na internetu kar nekaj informacij, n.pr. o sistemu Quantec, mi ni upelo pridobiti nobene relevantne informacije, ki bi bila potrjena s strani strokovno priznane osebe ( pravne ali fizične ) o ustreznosti te metode. Strinjam se z vami, da morda delamo krivico ali celo škodo s tem, da ne pritrjujemo vsemu, kar nam ljudje napišejo o ustreznosti ali neustreznosti posameznih zdravilskih metod. Pri tem pa nas vodi uradno priznana doktrina in spremljajoče metode, ki so priznane, preizkušene in v rabi strokovnjakov, usposobljenih ne samo za uporabo teh metod, ampak tudi v smislu zahtev ki jih predpisuje zakon.

Živimo v času in prostoru, ko vsakdo išče svojo srečo, prepogosto na račun nesreče nekoga drugega. Ko hkrati želimo sreče in zdravja vsem ljudem, jih skušamo tudi obraniti pred slabim in prav o tem si lahko ogledate kar nekaj prispevkov v našem forumu. S tem nikakor ne želim omalovaževati vaših metod in vaših dobrih namenov. Z veseljem pišemo o tem, ko dobimo potrditev posamezne dejavnosti in posamezne metode. In obratno, z veseljem napišemo opozorilo ljudem, ki preradi nasedajo sladkim besedam in lepo urejenim stranem na svetovnem spletu, če te ne vsebujejo strokovnega mnenja kvalificirane pravne ali fizične osebe.

Nešteto možnosti imate torej, da svoje metode uveljavljate in uveljavite. Vendar je ta forum namenjen duhovnosti, meditaciji in jogi in obrniti se boste morali na druge forume, ki se nahajajo na naših straneh. Sam pa si, glede na svoje izkušnje, usposobljenost in starost pridržujem pravico izraziti svoje misli, ne da bi jih s tem komur koli vsiljeval.

Opozoril bi predvsem na sistem, ki ga imenujete Quantec in katerega razvoj sem spremljal od začetka 80-tih let prejšnjega stoletja, ko so se pojavili prvi takšni računalniški programi, še v sistemu MS DOS in so prihajali iz bivše Sovjetske zveze. Simpifikacija diagnostičnih metod zmanjšuje njihovo zanesljivost. Če bi bilo vse, kar je na svetovnem spletu zapisanega o tem konkretnem sistemu in podobnih, ki so v rabi pod drugimi imeni, bi ne potrebovali dragih diagnostičnih preiskav in naprav ter instrumentov, kot jih danes uporabljamo v medicini. Krizno obdobje bi nas prisililo v uporabo bistveno cenejših metod, vendar bi bilo to, s stališča bolnika, bistveno preveč tvegano.

Zavajanje ljudi, da takšna naprava, ki stane dobrih 1.000 EUR lahko nadomesti drage naprave za CT, MR, PET CT idt. in da pri tem omogoča še predvidevanje bolezni, ki naj bi nastala ter odpravljanje vzrokov za te bolezni na daljavo, je navarno početje, strokovno neutemeljeno in neodgovorno. To je moje osebno mnenje, ki ga nikomur ne vsiljujem, navajam pa ga, kot primer, zakaj se v takšnih primerih poslužimo tudi cenzure.

Vi, g. Zupančič, pa me vedno lahko kontaktirate preko zasebnih sporočil, preko mojega elektronskega naslova ali tel.št., ki je objavljena in poslušal bom vaše mnenje in vašo resnico. Pod pogojem seveda, da mi le te ne boste vsiljevali, kot jaz vam tudi ne vsiljujem svoje. Zaenkrat pa bom vseeno še zaupal moralno-etičnim načelom ljudi s Hipokratovo prisego in nihovin strokovnim mnenjem.

Da pa vaš prispevek ne bi izzvenel reklamno, sem iz njega odstranil vaš elektronski naslov in tel.št. , ki ju bomo z veseljem objavili preko našega oglasnega oddelka, če boste tako naročili.

Igor T. - LOSANG TASHI

06.04.12 17:05
V tej rubriki zaključujemo polemiko o zdravilskih in zdravstvenih metodah in napravah ter njihovih cenah. Prosimo, da o tem pišete na ustrezne forume ali oglašujete preko pglesnega oddelka. Tu pa bomo z veseljem odgovrajali na vaša vprašanja o regresiji, kot je tudi naslov teme.

Za polemiko je na razpolago dovolj forumov, med drugim tudi na našem portalu in se jih prosim poslužujte.

Igor T. - LOSANG TASHI
Sirius5

11.05.12 14:27
Ali kdo od vas pozna tehniko regresije ki jo izvaja Dolores Cannon, somnamulistic trance technique to ona imenjuje. Klienta popelje v zelo globoki trans, kjer se klient ne spomni kaj govori, ona to posname, in baje je zelo učinkovita metoda ker se ego ne more vmešavati. Ona je tudi dobila že veliko informacij na splošno od sveta in vsega od klientov.

Kdo pri nas, ki izvaja tako tehniko regresije?

12.05.12 15:21
Gleda na svoje izkušnje absolutno odsvetujem t.zv. DEGRESIJI, t.j. regresijo v globoki hipnozi, ne da bi pri tem sodeloval dobro usposobljen team strovnjakov s področja medicine - psihiater, reanimator, internist in v dosegu mora biti medicinska oprema, sicer se takšen "izlet" kaj hitro konča lahko tragično. Pred mnogo desetletji smo to poiskušali izvajati, vendar medicinski team ni bil več pripravljen sodelovati.

Kar nekaj je "mejnih" metod, ki se izvajajo brez nadzora in, če ste me že vprašali, jih odločno odsvetujem!

Igor T. - LOSANG TASHI
Gouzelj

17.05.12 08:38
Gospod Zupančič je priznani hipnoterapevt, če resnično dela regresije po metodi Dr. Newtona. Verjetno ima za pokazat kakšno diplomo oz. karkoli bi dokazovalo, da se je šolal na njegovem inštitutu?

Kolegica je bila sinoči na nekih predavanjih o regresiji pri Asji Širovnik, ki baje tudi dela po Newtonu in ima dokaze - ona je tudi na seznamu terapevtov na spletni strani Newtonove inštitucije?

a kdo pozna? Skratka Zupančič in Širovnikova? Ali imata dokaze, ki jih lahko predložite, da resnično izvajate regresijo po metodi Newtona?

Hvala
NPP

19.05.12 22:52
Pozdravljeni,

težave s fobijo bi poskusil rešiti z regresijo. Morda tudi povezanost z eno osebo, s katero naj bi bil karmično vezan.
Kako priti do dobrega regresoterapevta?

Hvala za odgovor in vse dobro.

21.05.12 18:31
Ali je fobija karmičnega značaja ali ne, sa da ugotoviti šele s Reinkarnacijsko analizo in Karmično diagnostiko. Piši na ZS ali na moj mail help@siol.com.

Igor T. - LOSANG TASHI
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 minus 4?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.