Velike družine

Kdo se najde v tem forumu? Zagotovo tisti, ki jim je avto registriran za pet oseb premajhen. Vabljeni tudi ostali.
Moderatorja: Urška in Tomaž
življenski stil

življenjski stil

13.12.11 13:48
Iz letečega življenjskega stila smo prešli na bolj mirno. Po četrtem otroku sem ostala doma, preživljamo se z moževo plačo, imam tudi nekaj prihrankov, mož dodatno dela, sama skrbim za kuho, vrt, otroke, razvoz.
Ugotavljam da ta življenjski slog ni sprejemljiv za večino ljudi.Imam čas za otroke, na pol zdravi ne hodijo v vrtec ali šolo, med počitnicami mi ni treba razmišljati kje bodo. Skratka poenostavili smo si življenje.Pač jedo doma kosilo, ne v šoli, končajo z dejavnostmi do treh, le enkrat na teden jih ni doma do šestih. Imajo čas za vajo, delo, šolo in igro.
To so plusi, ki štejejo več kot utrujeni starši, najeta gospodinja in čistilka.
Tema je življenjski slog in ne denar.
m.l.

Re: življenjski stil

14.12.11 14:33
Eh, tud jaz sem ostal doma... ma žena nekaj boljše dohodke, tako da je ostala v službi, jest pa špilam gospodinca... Bolj je bil problem varstva otrok, nimam nobenih starih staršev blizu za pomoč...
enako

15.12.11 14:59
Tudi jaz sem doma, imamo štiri otroke, dela čez glavo, tako da ne rabim še drugam hodit delat. Večini ljudi pa tako ni nič prav. Dva otroka, dve službi, pes to je to, odstopanja niso sprejemljiva.
helena b

16.12.11 11:00
Navedeno
življenski stil
Iz letečega življenjskega stila smo prešli na bolj mirno. Po četrtem otroku sem ostala doma, preživljamo se z moževo plačo, imam tudi nekaj prihrankov, mož dodatno dela, sama skrbim za kuho, vrt, otroke, razvoz.
Ugotavljam da ta življenjski slog ni sprejemljiv za večino ljudi.Imam čas za otroke, na pol zdravi ne hodijo v vrtec ali šolo, med počitnicami mi ni treba razmišljati kje bodo. Skratka poenostavili smo si življenje.Pač jedo doma kosilo, ne v šoli, končajo z dejavnostmi do treh, le enkrat na teden jih ni doma do šestih. Imajo čas za vajo, delo, šolo in igro.
To so plusi, ki štejejo več kot utrujeni starši, najeta gospodinja in čistilka.
Tema je življenjski slog in ne denar.

Zanimivo, da je za enkatere tak življenjski slog neprejemljiv.
Jaz se nisem nikoli spraševala, zakaj imam nekdo "samo" enega ali dva otroka ali nobenega. Kot komu paše. Zame je sprejemljivo vse oziroma me ne zanima, kaj si mislijo drugi.
Meni naš način življenja ustreza. Doma sicer nisem, imam manj zahtevno službo, mož pa bolj, ne smem pa zanemariti, da nam je moja mami, ko so bili otroci še manjši zelo pomagala z varstvom in prevozi; brez nje bodisi ne bi imela 4 otroke bodisi bi ostala doma.

Me veseli, da ste se odločli za večjo družino in da jo peljete uspešno naprej!
moja želja

16.12.11 22:17
Moja največja želja je, da bi lahko ostala doma pri 4 otrocih. Zaradi finančne plati sem se zadovoljila s polovičnim delovnim časom dokler mi bo pravica pripadala, potem pa ne vem...
Podpiram vse, ki se tako odločijo, saj je toliko pozitivnih stvari, ki jih takšna odločitev prinese. Prav tako mislim, da bi bilo pošteno glede na slabe demografske kazalce, da bi enemu od staršev s štirimi otroki to omogočila država tudi v finančnem smislu. Seveda smo še daleč od držav, kot so Švedska, Švica, tudi Nemčija, kjer je takšna praksa dokaj običajna, da so ženske doma.
življenjski stil

20.12.11 19:57
Saj meni je všeč, da imamo več miru,več časa, da vsaj vidim otroke in moža.
Je pa res,da nimam možnsoti,da bi mi kdo pomagal pri otrocih, tako da doživljam starševstvo v celoti. Všeč mi je.
tudi jaz.

25.12.11 13:30
Tudi jaz sem bila doma, sedaj pa delam, ker:
- sem finančno neodvisna od moža in mi je največje veselje nekaj kupiti otrokom (zanimivo da pa sebi ne kupim skoraj nič), prej smo morali paziti na vsak evro.
- šoloobvezni otroci in dijaki potrebujejo veliko več za obleči, za izvenšolske dejavnosti...., vse to pa stane. Nočem, da so moji otroci prikrajšani zaradi tega. Jaz sem kot otrok živela v pomanjkanju in vem, da sem se posledično izogibala krožkom in druženju z vrstniki.

05.01.12 14:18
Sem malo prej oddala podobno temo, nisem opazila da o tem pišete tukaj. Sama se tudi odločam ostati doma, in to predvsem iz razlogov ki ste jih našteli zgoraj, vem da bo finančno slabše, ampak mislim, da nam bo klju vsemu šlo , nimamo kreditov in smo na svojem, mož ima kolikor toliko lepo plačo, tako da glede na to da me zdaj cele dneve ni in ko pridem sem utrujena, nervozna mamica in mi to ni več všeč. Tako pa bi lahko skrbela za dom, otroke, in še vse ostalo kar bi ostalo - ja zdaj me bodo napadili določeni da mi bodo možgani zamrznili,...hehe,...ampak jaz imam zadovoljstvo tudi v tem in res me vleče na stran da ostanem doma. Prosim vas za izkušnje.
hvala.
samo v razmislek

09.01.12 09:30
Zakaj vsi razmišljajo kaj bi morala država takoj dat, če imajo več otrok. Zakaj nobena ženska ne razmišlja, da mora najti dovolj bogatega moža, da jo bo financiral in otroke?
življenski stil

10.01.12 08:40
Upam, da si prebral/a , kaj sem napisala. Stil življenja. Ne govorim o lenarjenju. Sama nisem odvisna od moževih financ, ker imava skupen račun in vsak svojo kartico.
anana 

04.02.12 15:17
joj, tudi jaz bi kaj napisala, ampak kaj ko vedno nekdo vskoči s svojim negativizmom!!! a se ne da tega nekako zablokirat?? sej vem, da ne, hehe ...

a se lahko babnce dobimo kje na kakšnem drugem forumu ali preko mejlov, ker me ta negativizem ubija!!!

ravno danes sem zaradi stresa poiskala forum 'velike družine', da bi videla, kako se 'sotrpinke in sotrpini' znajdete v vsakdanjem življenju (in NE kako se znajdete FINANČNO ali kolikokrat perete!), zdaj sem pa kar razočarana ...
... ista zgodba > "Lej, jo - izkoriščevalko države! Frajerka, nič ne dela!" ipd.
... če bi lahko, bi preko foruma še bolščali/-e v nas s tistimi zlobnimi pogledi, kot smo jih občasno deležni v Živalskem vrtu, na primer ...

Resno mislim: ima katera kakšno konstruktivno idejo za nas z velikimi družinami in zelo majhnimi otroki, ki živimo sredi velikega mesta in nimamo vrta ali atrija, kjer bi se otroci naužili svežega zraka? Je kar projekt v tem mrazu (oblačenje itd.) s čisto majhnimi iz četrtega nadstropja brez dvigala ...

No, pa še kaj podobnega bi se našlo, pa raje sploh ne vprašam, saj se BOJIM, da me bo kdo napadel, češ, sama si jih hotla met, zdej se pa znajd ... :(
ti dam nasvet

07.02.12 07:52
anana,mi smo tudi velika družina. tole vreme ,če si v bloku,brez vrta je res zoperno. sama se znajdem tako,da dostikrat ostanemo zunaj vsaj za pol ure kar po vrtcu,doma pa potem kaj ročnega delamo ,napr. sedaj so aktualne maškare in delamo maske,ali iz plastelina kakšne figure,ali kuhamo ,vedno nekaj,da so vsi vključeni..najstarejša je stara 12 in druga 10,pa se dogovorimo dežurstvo in mi malo pomagata napr zlikati in sortirati,šivati gobeline,ali pa kakšne kačice iz starih nogavic za pod vrata,da ne piha notri.približuje se velika noč,mogoče bi izpihala jajčka in te poskušala kako okrasiti,ali iz starega flisa izdelovati male metuljčke. mi delamo šopke s cvetlicami tako,da sem domov iz sprehoda prinesla nekaj borovničevih grmčkov,gor sem pa s kljukicami pripela rožice iz blaga,in imam pestro okensko polico,včasih pečemo kekse ipd. tako se zamotimo,sedaj ko je tako. nimamo kam za sankat ali kam drugam ven. upam,da sem ti kaj pomagala,kar veselo naprej,smo že v februarju, micka
sedmica7

08.02.12 18:40
Navedeno
življenski stil
Upam, da si prebral/a , kaj sem napisala. Stil življenja. Ne govorim o lenarjenju. Sama nisem odvisna od moževih financ, ker imava skupen račun in vsak svojo kartico.
:))))))))))))))))))))))))))))))
oprosti samo na možev račun denar nosi dobra vila :)))))))?
Mislim da kakor komu paše .Jaz sem bila nekaj let doma in meni to ne odgovarja ,čeprav sem tudi doma vedno zaslužila vsaj pol moževega prihodka.Jaz hočem biti finančno neodvisna in biti družbeno koristna.
Kar se pa tiče vašega stila življenja: se ga da lepo živet ,četudi starši hodimo v službo .
lunca22

19.03.12 16:47
Navedeno
življenski stil
Sama nisem odvisna od moževih financ, ker imava skupen račun in vsak svojo kartico.

Hahahah..ti to resno?
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 minus 13?