Feng shui

Kako s tradicionalno kitajsko metodo o urejanju okolice in notranjih prostorov priti do kvalitetnejšega bivanja, zdravja, ljubezni, družinske harmonije, denarja, ugleda ...
Moderator: Mirza Terzimehić, inž., feng shui svetovalec

Energije v letu 2012

28.03.12 12:59
Mirza pozdravljeni,

iz literature o FS sem razbrala, da je postavitev energij v v letošnjem letu sledeča:

5 1 3
4 6 8
9 2 7

Ali pravilno razmišljam, da je glede na to postavitev smotrno letos aktivirati energije za:
- Prst 8 (torej za znanje, razmišljanje o sebi...)
- Les 4 (bogastvo, srečni blagoslovi)
- Velika kovina 7 (ustvarjalnost, kreacija, otroci,..)
- Ogenj 9 (ugled)
Morda še katero ? Morda katero od teh ne in zakaj ne ?

Ali taka postavitev pomeni, da za ostala področja ni smiselno aktivirati energij, ker aktiviranje ne bo učinkovito ? Npr. Voda 1 je ravno na področju Ognja 9 in ker voda gasi ogenj, bi lahko bilo aktiviranje energije za področje kariere letos neučinkovito ? Lahko prosim razložite, kako je s tem ?

Po drugi strani pa je po mojem vedenju razporeditev energij za mesec MAREC 2012 sledeča:
3 8 1
2 4 6
7 9 5

Je torej v tem mesecu, ko je v središču in torej dominantna energija lesa 4, smiselno aktivirati energijo bogastva, srečnih blagoslovov... in postaviti FS zdravilo (npr. krasulo ovato) v središče stanovanja ? Ali je smotrno in učinkovito aktivirati v tem mesecu v pripadajočih palačah še kakšne energije, npr. za:
- Les 3 (postaviti kakšno zdravilo v JV palačo) katero FS zdravilo ? mogoče družinsko sliko ?
- Prst 8 (postaviti kakšno zdravilo v J palačo) katero FS zdravilo ?
- Mala kovina 6 (postaviti kakšno zdravilo v Z palačo) katero FS zdravilo ? mogoče kakšno sliko prijateljev ?
- Velika kovina 7 (postaviti kakšno zdravilo v SV palačo) katero FS zdravilo ? mogoče kakšno sliko svojega otroka ?

Zelo vam bom hvalažna za vaš komentar, ali razmišljam v pravi smeri in ustrezna pojasnila, če sem kje "udarila mimo".

Vztrajna

Re: Energije v letu 2012

28.03.12 23:16
Whow, Vztrajna!

Ja, nekoliko ste "udarili mimo".
A najprej to, vi bi mene na vsak način prezaposlili za tipkovnico, a? ;-)))
Morda še ne veste, sem praktik in zelo rad pokažem ter obrazložim na "licu mesta".

Aktiviranje či energij je zelo zahtevno poglavje.
Na fs celodnevni delavnici delamo vsaj 6 do 7 ur samo okrog nujno potrebnih praktičnih pojasnil, preden začnem razlagati teoretični del samega aktiviranja. In šele potem sledi konkreten praktični del, iskanje akupunkturnih točk v stanovanju, namestitev fs zdravil, vrstni red aktiviranja…. itd.

Spoštujem in cenim to, da se pridno učite, res, čestitam vam, dobri ste.

Ampak, pridobljeno znanje, oziroma svoje razumevanje prebranega, lahko utrjujete pri meni samo prakticirajoč stari dobri grški parapatetis način, ki ga tako rad uporabljam. Upam, da se še spomnite mojega priporočila osvajanja znanja modrosti? Praktično je to videti bolj enostavno.

Vem to, da se želite prej dobro pripraviti in izvedeti marsikaj. Ampak, ne skrbite, saj imate odlične energetske danosti hitrega sprejemanja zahtevne in novih snovi. Samo še pogum aktivirajte!

Obstaja pomemben vrstni red osvajanja fs znanja. Ne morem vam odgovoriti, če še ne poznate tako pomembnih osnov, ki jih ne smete preskočiti oz. zanemariti.

Torej, v vseh vaših današnjih vprašanjih, “materiala” je za eno fs delavnico.

Prijeten najtoplejši pomladanski večer.
Mirza pozdravljeni,

se opravičujem, če se vas vznemirila s svojimi vprašanji. Nikakor vas nočem obremenjevati, kaj šele "mučiti" s teroretičnim odgovarjanjem na moja vprašanja. Zavedam se, da ste praktičen človek in na ta način delujete in to vsekakor zelo pozdravljam.

Sem samo po vašem vzoru razlage energij, ki se nahaja na tem forumu in ste jo naredili leta 2007, poskušala narediti to analizo za letošnje leto in za ta mesec, da bi preverila, ali prav razumem te zadeve.

Se strinjam z vami, potrebna bo praktična delavnica.

Lepo vas pozdravljam in se opravičujem, če malo "prehitevam".

Re: Energije v letu 2012

29.03.12 11:45
Opravičilo seveda sprejeto.

Lepo bodite.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 21 minus 12?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.