Čustvena inteligenca

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako ravnate s čustvi in kakšen odnos imate do sebe? Pogovorite se med seboj in z malo bolj izkušenimi.
Svetovalka na forumu: Metka Furlani, univ. dipl. soc. in psihodinamska psihoterapevtka
Pozdravljeni

Pred 2 letoma sem v bloku, kjer sem živela kot študentka, po naključju srečala gospo, kateri sem kasneje pomagala pri opravilih- šla sem ji po nakupih, sprehajala njenega psa, velikokrat me je povabila k sebi na čaj. Prijetna, topla ženska, vdova, otroci preseljeni v tujino.
Nekega dne se je nama na čaju slučajno pridružila njena upokojena prijateljica, ki se v prostem času ukvarja z numerologijo. Zelo aktivna in umirjena ženska. Seveda je bila na mojo pobudo pripravljena »obračunati« z mojimi številkami. Takrat sem vse njene stavke vzela bolj za hec. Ampak ženska me je zadela v nulo. Lastnosti, nagnjenja, prednosti, slabosti. Naslednjič sem ji dala datume bivših fantov in oseb, ki so mi v življenju blizu (prijatelji, starši, sestra), kar je "obrodilo" tako hudo sliko, da sem na poti domov imela mešane občutke- po eni strani navdušena, po drugi zgrožena. Kot, da bi vsakega izmed njih izjemno dobro poznala. Za vsakega posebej je natančno »vedela«, kakšen je kot človek, katere finte ima, prednosti, slabosti. Skratka- opisala jih je točno take, kot so. Z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. A ne na široko, za vsakega posebej je govorila zelo specifično. In zadela je vse.
Naj še enkrat poudarim- ženska sploh nikoli ni posploševala, za vsakega posameznika je govorila zelo specifično in nikakor ne v stilu, da bi se lahko kdorkoli našel v tem. Kar zmrazilo me je, ko je za vse »izprašane datume« vedno večkrat poudarila npr. eno lastnost (ali reakcijo ali nagnjenje ali…), ki res pripada samo tisti osebi.
Nikoli tega ni želela početi za denar (povedala je, da je imela veliko ponudb).

Zataknilo se je pri fantu, s katerim greva skupno pot v peto leto. Vmes sva imela polletno pavzo, a sva se nato odločila nadaljevati. Seveda ga je zadela v nulo. Od ranega otroštva prek situacije doma, od pubertete do danes in nekaj prihodnosti. Njegova življenjska vizija, načini, reakcije, temperament, nagnjenja, pogled na svet. V koleraciji z mano je opisala vse prednosti in slabosti najine zveze, vse razloge za prepire in prednosti, ki jih imava kot par. Vse točno tako, kot v resnici je! Kdo popušča, zakaj, kdo se prilagaja, komu je kaj pomembno, kje se ujameva, kje sva si različna. Vse. A rekla je tudi, da sva za zdaj kar ok, a da to ne bo zveza za življenje. Seveda me je to precej potrlo. In seveda je vedno poudarjala, da ima človek lastno voljo in moč spreminjati, se prilagajati, odločiti- drugače. A mene bega. Vse od takrat imam občutek, da to res ni to, kar imava s fantom. Ko gre kaj narobe, hitro obupam, se sprašujem, se spomnim nanjo, na vse »zadetke«, ki jih je kot mimogrede stresala z rokava.. Mislim, da mi je ta ženska naredila precej škode, po drugi strani pa ni povedala čisto nič, kar ne bi vedela že sama. (No, razen tega, da ta zveza ne bo za življenje.) Povedala je tudi to, da imam vedno nek občutek »manjkanja« pri njem, in, češ, zelo možno bo, da mi bo ob njem, če se zanj odločim, celo življenje nekaj manjkalo. In res- to sem pri fantu zaznala še preden sem jo srečala prvič. A sem nekako to dala na stran, češ, vsak par ima težave, nikjer ni popolno in samo rožnato. Če pa potegnem črto, je med nama veliko več dobrih stvari kot slabih. Tudi fant je do mene zelo dober, spoštljiv, pozoren, ljubeč. Vem, da me ljubi. To čutim, to kaže v dejanjih. A jaz.. Jaz dvomim. In se vedno znova sprašujem. Celo o tem, če bom sploh kdaj zares prepričana, da je to res to.

Ko sem se z njo videla tretjič, po enoletni pavzi, in tudi zadnjič, sem imela občutek, da se me več ne spomni oz. zelo bežno. Spet je glede naju povedala enako, češ, to ne bo trajalo za vedno. Da bom sama imela družinske težave (kar me je presenetilo, saj se drugače super razumemo, smo si precej blizu), da bo fant uspel v poslu, sestra dobila otroka in zanj skrbela sama itd. Od te »napovedi« je pol leta. In vse to se je zgodilo. Doma smo imeli hud konflikt, sestra je v 5. mesecu nosečnosti, fant jo je zapustil, mojemu fantu pa je uspelo točno to, kar je napovedala. Z nikomer o tem nisem nikoli govorila, fant, ki je zelo racionalen človek, in bi se temu najbrž le smejal.. :)

Zdi se mi, da je od takrat dalje nekje globoko v meni usidran nek dvom. In sprašujem se, kako bi bilo, če je ne bi nikoli srečala- bi imela manj dvomov? Bi čutila drugače? Ali bi v najino zvezo dvomila tudi brez besed te ženske? Bi se z njim že poročila in imela otroke (fant vem, da je »tam«), če bi mi povedala, da je to to?
Kak nasvet?
Vsak se kdaj zmoti. Ona se je pri zaključku vajinega odnosa. Prenehaj dvomiti, čaka te poroka in rojstvo sina. Sedaj pa veselo na delo :-)
Ne verjemi, da ima ta gospa kakšne nadnaravne sposobnosti. S pomočjo numerologije ni mogoče napovedati ali bo neko razmerje trajalo do konca življenja. Numerologija ne služi temu namenu, kvečjemu bi tako sposobnost imela kaka jasnovidka. Tem pa se tudi izgibaj.

Če bi bila ta gospa tako vsemogočna, bi zase napovedala zmagovalno loterijsko kombinacijo, pa verjetno ne gre za bogatašinjo. Kaj pa bi ti rekla, če bi ti napovedala, da se bosta s fantom skupaj postarala, potem pa bi se čez eno leto dokončno razšla? Dobro je, da ne vemo, kaj nas čaka, tako vedno lahko upamo na najboljše.

Verjemi v vaju in da se bo zgodilo to, kar je napovedal/a 522833. :)
Saj si sama rekla, da si dvomila že prej, da si čutila, da ti ob njem nekaj manjka. Torej? Sicer nam nisi zaupala, kaj je tisto, kar ti manjka in ali sploh znaš to, kar ti manjka, opisati. To je pomembno, ker če ne veš, kaj ti manjka, potem je velika verjetnost, da boš to morala poiskati pri sebi, ne pri (drugem) fantu.
522833 in cranberry, prišlo je do nesporazuma pri branju, najina poroka ni načrtovana in nisem jaz tista, ki je noseča, temveč moja sestra. Vem, napisala sem res dolg post.. :)

Marko, po naravi sem človek, ki dvomi. V vse, ne le zvezo. In ja, podvomila sem v to vezo, sploh po ponovnem poskusu, čeprav nama zdaj prav lepo gre. A vendar ostaja- nekje globoko v meni- nek grenak priokus te ženske in njene napovedi, saj je za vse moje bližnje zadela popolnoma vse. Za nazaj, za zdaj, za naprej. In zaradi nje sem začela še bolj dvomiti v naju in se spraševati, če je to to, kar s fantom imava.. In zdaj se sprašujem, kako bi bilo, če bi mi povedala drugače- da bova skupaj tudi ostala. Seveda bi bilo možno, da bi tudi v tem primeru šla nekega dne narazen, a vendar- važno je, kako je stanje danes. In danes nimam tiste globoke vere, da je to res to (ki bi jo lahko imela ob drugačni napovedi?), ampak se je vame naselil dvom. Pa nama sploh ne kaže, da bi šla narazen, saj nama je trenutno čisto fino, a vendar- v meni ostaja neka "rezerva"- nekoliko manj sem mu predana, ko pa gre kaj narobe, precej hitreje obupam, kot sem prej, zalotim se celo, ko razmišljam, če bova nekega dne res šla vsak svojo pot.. In to me mori, pa si vseeno ne morem pomagati..
Zdaj veš zakaj so včasih gorele grmade!??

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
Ne oziraj se na to žensko ali pa tudi, oziraj se, če drugače ne gre. Pomembno je, kar sama verjamaš. Če boš dvomila in če si "po naravi" taka da dvomiš, potem dvomi vsaj na tak način, da zveza in ti ob tem ne boš trpela. Verjamem, da dvomiš zato, ker se bojiš to, kar imaš, izgubiti. Ampak dvom ti prprečuje, da se popolnoma predajaš njemu. On ta odmik čuti in tudi sam začne dvomit, ali ti daje dovolj, nato se lahko zgodi, da se tudi on začne umikat. To pa lahko res vodi do odtujitve v odnosu in na koncu do velikih vprašanj. Se pravi, predlagam ti, da o se teh dvomih s fantom iskreno pogovorita, vsakič, ko se pojavijo. Ti pogovori delajo čudeže, saj če sta ob iskren, bosta oba mirnejša in bolj predana drug drugemu. Napoved numerologinje pa boš morda tudi pozabila. Sicer pa ti je tudi sama povedala, da je življenje v tvojih rokah. Potrudi se, da bo lepše.
Navedeno
izgubljena28
522833 in cranberry, prišlo je do nesporazuma pri branju, najina poroka ni načrtovana in nisem jaz tista, ki je noseča, temveč moja sestra. Vem, napisala sem res dolg post.. :)

Marko, po naravi sem človek, ki dvomi. V vse, ne le zvezo. In ja, podvomila sem v to vezo, sploh po ponovnem poskusu, čeprav nama zdaj prav lepo gre. A vendar ostaja- nekje globoko v meni- nek grenak priokus te ženske in njene napovedi, saj je za vse moje bližnje zadela popolnoma vse. Za nazaj, za zdaj, za naprej. In zaradi nje sem začela še bolj dvomiti v naju in se spraševati, če je to to, kar s fantom imava.. In zdaj se sprašujem, kako bi bilo, če bi mi povedala drugače- da bova skupaj tudi ostala. Seveda bi bilo možno, da bi tudi v tem primeru šla nekega dne narazen, a vendar- važno je, kako je stanje danes. In danes nimam tiste globoke vere, da je to res to (ki bi jo lahko imela ob drugačni napovedi?), ampak se je vame naselil dvom. Pa nama sploh ne kaže, da bi šla narazen, saj nama je trenutno čisto fino, a vendar- v meni ostaja neka "rezerva"- nekoliko manj sem mu predana, ko pa gre kaj narobe, precej hitreje obupam, kot sem prej, zalotim se celo, ko razmišljam, če bova nekega dne res šla vsak svojo pot.. In to me mori, pa si vseeno ne morem pomagati..

In s takšnim obnašanjem si na odlični poti, da se napoved uresniči.

Sicer sem ti odgovorila že na Ljubezenskih, ampak tale pripomba je pa za tukaj. Punca, ti si neumna. Karkoli se bo že zgodilo z vama, je ta zveza morda vseeno najboljša, kar jih boš imela v življenju.
samostojna 50+

Re: Škoda, ki jo je naredila numerologija

10.05.12 09:51
Čas je, da odrasteš in začneš zaupati sama sebi in svojim občutkom. Ne zanašaj se na napovedi neznancev, pa če so te še tako točne. Ti sama moraš poznati svoje bližnje boljše, kot lahko pove o njih najboljši astrolog ali numerolog. Delaj na tem in se ne zanašaj na svetovanje od zunaj.

Predvsem pa ne krivi zunanjih svetovalcev za svoje težave in jim ne pripisuj prevelikega pomena.

Ti dvomi, ki naj bi jih zbudila napoved numerologinje, so tvoji lastni dvomi. Razmišljaj o njih in se pogovarjaj s svojim fantom o tem, predvsem pa delaj na gradnji vajinega odnosa, da bo tak, da boš zadovoljna v njem.

Če te napovedi numerologov begajo, je najboljše, da se jim izogibaš. Živi tu in zdaj in iz sebe.
Navedeno
izgubljena28

Če pa potegnem črto, je med nama veliko več dobrih stvari kot slabih.

Imam prijateljico, ki selektira novice oz. informacije: verjame takim, ki so ji všeč in čisto nič tistim, ki ji niso. Obenem zna s polno paro zagovarjati prvi, a tudi drugi vidik. Včasih se prav nasmehnem, kako se da vse razložiti tako, da se v pojasnilu tudi ‘najdeš’.

Ljudje, ki se poslužujejo raznih vedeževanj, naj bi računali tudi s tem, da bodo morda slišali kaj takega, kar jim ravno ne bo po godu. Res želijo biti vedeti vnaprej, kaj se jim 'naj bi' obetalo in ‘čakati na preži’? Četudi bi bilo to nespremenljivo dejstvo, ti greni že sedanjost in pričakovanje obdobja, ki še prihaja. V bistvu posledično preusmerjaš vitalno energijo v strah pred prihodnostjo, namesto, da bi jo zasidral v sedanjost in užival, se res čutil že danes.

Raste tisto, kar izpostaviš, čemur namenjaš svojo pozornost in čas. Če so to dobre plati, kvalitete, ki jih fant ima, razumevanje, ki ti ga zna izkazovati na pravi način (če temu ne bi bilo tako, ne bi skozi njegova dejanja čutila, da te ljubi) – imata velike in dobre možnosti, da bosta skupaj kos tudi vsem preizkušnjam, za katere danes še ne vesta in s katerimi se človek spopada takrat, ko mu pridejo na pot.

Želim ti notranje ravnotežje in srečo.
sugestibilnost

10.05.12 12:23
problem je v tebi, ker si izjemno sugestibilna in negotova vase. Idealen material za ljudske psihologe, ki znajo ljudi prebrati. odvisna si od mnenj in potrditev od zunaj, zato se tudi tako šlepaš preko te gospe.
imaš dve varianti: da začneš poslušat sebe in si začneš zaupati ali pa se prepustiš tej ženski in naj ona vodi tvoje življenje.
verjemi v ljubezen ne v številke

11.05.12 02:32
Če v nekem odnosu nisi srečna, to sama najbolje veš in ne potrebuješ nobene numerologije za to. Če si pa zaradi numerologije začela dvomit v svojo srečo, pa to nikakor ni v redu. A nimaš lastnega prepričanja? A ne veš kaj čutiš, kaj si želiš? Zaupaj vase in v svoje občutke. In v partnerja, če hočeš, da zveza funkcionira. Ko se dvom zažre pregloboko, je težko kaj narediti. Za vsako zveze se je treba trudit, jo ohranjat pri življenju. Če bo vajin odnos umrl, ne bo zaradi številk, ampak zaradi vaju dveh samih. Ne oziraj se na to. Zaupaj svojim čustvom. Zdaj si že tako dolgo s fantom, da bi lahko vedela pri čem si. Zaljubljenosti gotovo ni več in če je tisto, kar je ostalo, ljubezen, potem je to to. Pomembno je, kaj je sedaj, kaj čutim v tem trenutku. Ne obremenjuj se, kaj bo čez 10 let. Človek je minljiv. Hitro nas lahko ni več. Zato uživaj v vsem lepem, kar ti nudi življenje in ne obremenjuj se s tem kaj bo, pa do kdaj bo.
To ti pišem predvsem zato, ker sem nekaj podobnega tudi sama doživela. S to razliko, da se je v mojem primeru po nasvete k neki vedeževalki ali nekaj podobnega zatekal fant. V bistvu je bil z njo v kontaktu še preden sva se spoznala, analiza najinega odnosa je očitno prišla tako mimogrede. Bila sva nora drug na drugega od samega začetka, ampak on je v tem odnosu vedno nekaj bremzal. Ni hotel, da bi to bila takoj resna zveza, ki vodi v poroko. Bila sva nenehno skupaj, zaljubljena, kot fant in punca, pa nekaj le ni bilo v redu. Potem mi je povedal, da je v dvomih glede naju, da se boji resne zveze z mano, ker mu je vedeževalka to odsvetovala. Češ da sva čisto nekompatibilna tudi v astrološkem smislu in da se to ne bi obneslo. Jaz sem se zgrozila predvsem nad tem, da sploh verjame kaj takšnega. To me je zelo prizadelo, nisem mogla verjet, da sem z nekom 8 mesecev, a si on ne upa biti z mano zaradi ene šlogarce. Zame je bila to čisto resna zveza. Videvala sva se vsak dan, si preostali del dneva pošiljala smse, se klicarila. Potem pa se mi je v hipu porušil ves svet. Bila sem žalostna in nisem več vedela kaj naj rečem. Takrat sva se razšla brez besed. In nikoli več se nisva videla. On je to razumel kot uresničitev napovedi vedeževalke, jaz sem čakala,da se odloči. Ko sva pozneje čez precej časa govorila, je priznal, da me ima rad, a me ni hotel videt, ker je trdno verjel, da je vse »zasral«, da je itak konec. Nisem našla načina, da ga prepričam v nasprotno. Potem sem si pa rekla, kaj naj s takšnim tipom, če gradi zvezo pri vedeževalki ne tam, kjer bi jo moral. Nisem več vztrajala. Najine poti so šle potem v različne smeri, ampak zelo veliko časa sem potrebovala, da sem vse skupaj prebolela. Verjetno zaradi samega načina, kako se je vse zaključilo. Zdaj sva oba že dolgo vsak s svojim partnerjem. V zvezah, kjer ni bilo pol toliko kemije kot takrat med nama. Ko sva se enkrat naključno slišala, mi je zatrdil, da je srečen. Jaz sem se še bolj trudila razlagat kako sem srečna. Mislim,da nihče od naju ni lagal, hkrati pa nisva bila niti najbolj prepričljiva. Mogoče sva v tistem trenutku pomislila, kako bi bil, če bi bilo…
Zakaj dvomiš, boš morala odgovor poiskati v sebi, za svoje odločitve pa prevzemati odgovornost. To je lahko včasih najtežje, a četudi se boš odločila "narobe", se boš lahko iz tega kaj naučila, spoznala sebe, odkrila v sebi kaj, kar ti meče polena pod noge in te usmerja s tvoje začrtane poti.

Želim ti veliko pozitivnih odločitev.
mene pa ta gospa numerologinja fascinira, a lahko posreduješ njen kontakt?
Najlešpa vam hvala za te odgovore, vsem in vsakemu posebej!
A65, zanimivo in krasno pisanje, hvala!

Vem, da je najbolj pomembno to, kako se bom naravnala v mislih, koliko bom v to verjela, koliko si zaupala.
S fantom se o tem veliko pogovarjava, skuša me razumeti, čeprav na to žensko in njene besede ne polaga nikakršne vrednosti. Žal je nikoli ni spoznal. Vem, da se mi je vse to zgodilo zaradi lastnih dvomov, a, kot sem opisovala zgoraj, ženska me je fascinirala s svojim "vedenjem" in vprašanje, če bi sploh dvomila v zvezo, če je ne bi nikoli srečala. Spet pa po drugi strani- mogoče pa bi dvome vseeno sprožil nekdo tretji (npr. kak drug moški, ki bi ga spoznala- le ugibam) in bi to teorijo, da so dvomi že bili v meni, čeprav "neodkriti", potrdili. A do zdaj to ni uspelo še nikomur, čeprav so že bili primeri, ko mi je kdo namignil, da si za življenje zaslužim "nekaj več". A me niti najmanj ni zmaknilo. Pri njej pa me je, močno.

Navedeno
sšs
mene pa ta gospa numerologinja fascinira, a lahko posreduješ njen kontakt?

Nikoli nisem imela njenega kontakta, videla sem jo trikrat v življenju, zadnjič pred enim letom. Je pa povdarjala, da tega ne počne "uradno", čeprav bi imela lahko s tem velik biznis kot tudi sloves.
Dvomi so v tebi gotovo že bili, sicer ne bi nikoli šla k njej po "nasvete". Slej ko prej bi udarili ven, tako kot si že sama ugotovila. Lahko si ji na nek način hvaležna ali pa sebi, kakorkoli ti je lažje. Vedno se da poiskat v vsaki stvari pozitivno plat, če si le pripravljen na učenje in rast.
Navedeno
Marko
Dvomi so v tebi gotovo že bili, sicer ne bi nikoli šla k njej po "nasvete".

K njej nisem šla po nasvet (nikoli se tega nisem šla..), o tem sem pisala v prvem prispevku, ampak sem jo srečala slučajno pri gospe, kateri sem pomagala pri opravilih, kamor je ta ženska prišla na čaj. Vse skupaj je bilo najprej za hec.
Saj mi ni povedala samo negativo, ampak tudi veliko pozitivnega, predvsem pa resničnega! A vendar nisem mogla mimo stavka, da on zame ne bo za življenje...
Pozdravljena Izgubljena28

Tale stvar mi da misliti, da je v življenju veliko oprvlivcev in raznega govorenja. Si mogoče pomislila, da je tvoja "delodajalka" lahko marsikaj o tebi že prej spregovorila s to numerologinjo? Mogoče si tudi iz manjšega kraja doma?

Sicer pa me to močno spominja na moj prvi obisk pri vedeževali. Vsa vzhičena sem šla od nje. Kako je vse "vedela". No, ko sem se počasi "streznila" sem ugotovila da vsa dognanja, ugotovitve in točne napovedi zame in za mojo družino, lahko veljajo za vsakega izmed nas. Naprimer, v vsaki družini pride kdaj do sporov, se zgodi določena nesreča, imamo uspehe in padce, v vsakem od nas je nekaj enakega karakterja, ljudje imamo ponavadi enake želje, navade in zahteve... Se pa strinjam da so zelo odlične psihologinje in takoj preberejo karakter človeka in na tem gradijo svoje "ugotovitve". Zraven uporabljajo še statistiko, ekonomijo in razmere na trgu,..

Moji prijateljici je natvezila podobne ugotovitve kot meni, le da obrnjene moalo drugače.

Zato, če fant dela lepo s tabo, je pozoren in ljubeč,in ga imaš rada, pozabi na neumnosti ki so ti jih natvezili in uživaj v življenju z njim.
lp
Navedeno
izgubljena28
Navedeno
Marko
Dvomi so v tebi gotovo že bili, sicer ne bi nikoli šla k njej po "nasvete".

K njej nisem šla po nasvet (nikoli se tega nisem šla..), o tem sem pisala v prvem prispevku, ampak sem jo srečala slučajno pri gospe, kateri sem pomagala pri opravilih, kamor je ta ženska prišla na čaj. Vse skupaj je bilo najprej za hec.
Saj mi ni povedala samo negativo, ampak tudi veliko pozitivnega, predvsem pa resničnega! A vendar nisem mogla mimo stavka, da on zame ne bo za življenje...
Če bi blo za hec, potem ne bi tega resno vzela. Resno pa si vzela, ker je dvom že obstajal. Ampak čist možno je, da dvomiš vase, ne v njega. Občutki so lahko zelo podobni.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

08.06.12 11:21
Jaz podatkov o bivših ne bi nikoli, ampak res nikoli, delila z nobeno vedeževalko. Ker preprosto ne verjamem v to in nimam nobene potrebe po tem, da bi o svojih pravilnih ali nepravilnih odločitvah v življenju spraševala nekoga, ki se ukvarja z vedeževanjem. Niti slučajno na čaju. Če kaj, naj mi pove, kakšno bo jutri vreme, to je pa vse, kar me zanima in še to lahko zvem od drugih znanstvenikov.
Bo pa kar držalo, kar je napisal moj predhodnik Marko, vedeževalke so kar dobre psihologinje, pa še precej izkušene v smislu poznavanja karakterjev ljudi in njihovih življenjskih razmer ter seveda na splošno razmer v družbi. Sicer pa ti ni treba bit nek Nostradamus, da ti je jasno, da človek, ki o nečem sprašuje, ga skrbi kako bo itd. tudi ima določene dvome v to zadevo, ni čisto 100% prepričan v to. Takšnemu dvomljivcu lahko hitro napoveš prihodnost. Je pa zelo pomenljivo tudi, če ti vedeževalka reče, ali bi imel/a dvome v nekaj, tudi če o tem ne bi spraševal/a nje. Drugače pa kolikor mi je znano vedeževalci večinoma dopuščajo odprte možnosti, da posameznik sam vpliva na svojo usodo in nikoli naj ne bi napovedovali smrti.
Ne pravim, da so to zdaj vsi po vrsti eni šarlatani, prevaranti. Verjetno določeni sposobnosti imajo.Ampak jaz to dojemam bolj kot neke vrste laične psihoterapevte, ki se spogledujejo s parapsihologijo, v okviru katere je še veliko neraziskanega. Preložit odgovornost za svoje lastno življenje v njihove roke pa je vsaj butasto, če ne že kaj hujšega.
Smešno mi je tudi, kako nekateri ljudje po nasvetu numerologinj, kar nekajkrat vživljenju spremenijo svoje ime. Ok, naj to naredijo, če jim ni všeč, ampak zaradi numerologije?? Saj je razumljivo,da je ime tisto, ki na nek način določa človeka, toda na kakšen način? Nas določa ime, po katerem nas kličejo bližnji ali je to ime, ki je zapisano v nekem uradnem dokumentu? A je z vidika numerologije res tako zelo pomembno, kaj piše v nekem dokumentu? Kaj pa če tega dokumenta ne bi bilo, če ne bi bilo urada, ki bi takšen dokument izdajal? A bom jaz zdajkaj bolj srečna, če mi na osebni izkaznici namesto Barbara piše Barbra, mož pa me recimo še vedno kliče Barbi? No, ni mi ime Barbara, niti Barbra, gre samo za primer.
Dajte se ljudje malo vzet v roke, pa si uredit svoje življenje, predvsem pa prevzet odgovornost zanj v svoje roke. Sami sebi največ pomenite in sami lahko najbolj spreminjate svoje življenje. Vse ostalo je larifari.
Kot prvo- sploh ne govorim o vedeževalki, zdi se mi, da bi to dvoje lahko ločili!

Kot drugo- moji "delodajalki", ki ni nič drugega, kot stara mama, ki nima nikogar in ji občasno pomagam, ne ve o meni osebno zelo malo, o fantu nikoli ni bilo govora.
Kot tretje- ženska je za nekatere datume mojih bližnjih (seveda me je zanimalo, kaj bi rekla na nek datum- pa tudi, da bi le z datumom rojstva razkrila nekaj osebnega ali pomembnega, se mi res ni zdelo) zadela tako močno, da nima pomena tu razlagati, ker bi moral vsak na lastne oči in ušesa doživet. Pač vedela je stvari, ki nikakor niso mogle veljati kar za vsakogar, niti najmanj ni govorila nasplošno, ampak o vsakem posebej točno to in tako, kakšen ta človek je.

Marko, začelo se je za hec, takrat sploh nisem vedela, kdo ta ženska je, le datum sem ji dala, ko me je vprašala.. Tudi prvič sem jo vzela zelo "na približno", potem pa že ne več.
Zdaj- ali je dvom v meni že bil ali ga je ona samo "razkrila" ali sprožila, ali pa ga povzročila. Tega pa ne vem. Če bi mi nekdo rekel samo stavek, da s to osebo ne bom skupaj, bi se mu smejala. A po vsem, kar je povedala o teh ljudeh ona.. Uh.. :) Saj vam niti ne morem razložit in opisat..

Kakorkoli, hvala za odgovore! :)
Navedeno
izgubljena28
Pač vedela je stvari, ki nikakor niso mogle veljati kar za vsakogar, niti najmanj ni govorila nasplošno, ampak o vsakem posebej točno to in tako, kakšen ta človek je.

Kakorkoli, hvala za odgovore! :)
Mogoče pa ti tako malo veš o tem, kako delujemo ljudje, kako se odzivamo in kako zelo podobni smo si v resnici, v samem bistvu. Mogoče tudi sebe bolj slabo poznaš. In, če je tako, razumem, da ti je bilo fascinantno poslušati njo, češ koliko stvari je "ugotovila" o njemu. Jaz sem prepričan, da me ne bi niti malo fascinirala. Mi je pa zanimivo, kako ljudje, ki hodijo k vedeževalkam, nikoli ne povejo, kaj je bilo tisto, kar je ugotovila, čeprav je bilo hudo neverjetno. Imam občutek, kot da se bojijo zvedet resnico, da na tem ni nič in je to nekaj povsem splošnega in v bistvu nič posebnega in nobena napoved pravzaprav. Kot da ne želijo prevzeti odgovornosti za svoje življenje v svoje roke in ga raje prepuščajo neki "usodi".
Navedeno
Marko
Jaz sem prepričan, da me ne bi niti malo fascinirala.

:)) Jaz pa ne.

Navedeno
Marko
Mi je pa zanimivo, kako ljudje, ki hodijo k vedeževalkam, nikoli ne povejo, kaj je bilo tisto, kar je ugotovila, čeprav je bilo hudo neverjetno.

Spet, to ni bila vedeževalka in k njej nisem šla z namenom izvedeti več o sebi, drugih. Kaj šele, da bi za to koga plačevala? Lepo vas prosim..
Nekaj "hudih primerov", ki so se kasneje tudi zgodili, pa sem opisala zgoraj. In ja, res so neverjetni. A ženska je vedela.
Ne pravim, da me je impresioniralo to, da mi je povedala nove stvari o sebi in ljudeh, ampak o že obstoječih (!) zadevah, ki jih je zadela v nulo!
Navedeno
izgubljena28
Spet, to ni bila vedeževalka in k njej nisem šla z namenom izvedeti več o sebi, drugih. Kaj šele, da bi za to koga plačevala? Lepo vas prosim..
Kaj ima to veze ali ona računa za svoje storitve ali ne? Zakaj bi morali razlikovati med vedeževalkami in numerologijo? Zato ker so vedeževalke/ci (*) samo "goljufi", numerologi/nje pa so "resni" (v tvojem vesolju, ki se jasno razlikuje od mojega, ki se spet razlikuje od Markovega,...!).
In kako nisi šla tja z namenom izvedeti več o sebi? Na tvojo pobudo in za hec je ona "pogledala" tvoje številke! Drugič si šla do nje izključno z namenom poizvedovanja o svojih bivših in trenutnem fantu. In do nje si šla celo tretjič!
Sedaj si pa vzemi vsaj 10 minut in pomeditiraj malo na teh boldanih besedah in razmisli malo kaj povejo o tebi.
Si? Nič brat naprej dokler ne mine 10 minut. Resno!
Nimaš izdelanega mnenja o nadnaravnem. Sem ali tja te premaknejo dokazi. Čeprav bi bilo verjetno bolje besedo dokazi postaviti v navetnice. Nimaš neke močne naravoslovne izobrazbe, oziroma zdrava znanstvena skepsa in radovednost sta pri tebi praktično neobstoječi (še en hooray za naš celoten izobraževalni sistem). Kakšno resno izobrazbo oziroma zanimanje v smeri psihologije lahko tudi kar vržemo skozi okno. Problemi s samozavestjo in tudi trma.
Glede same situacije lahko tule na forumu operiramo samo z zamaknjeno sliko, ki si jo nam predstavila sama, z detajli, ki si jih predstavila sama. Tale stripek mi pade na misel. Torej dejansko nimamo predstavljene realne situacije, niti nimamo predstavljenih vseh relavantnih detajlov. Imamo sliko, ki si jo narisala po čustvenem sesutju. Prvič je bil hec, drugič si šla tja, ker te je prvič "prodala". Tretjič si šla tja za potrditev, ki je v bistvu niti nebi potrebovala, ker si že bila prodana. Zadovoljna stranka pač! Ljudje v splošnem in ne ti ne jaz ne ta numerologinja nismo delujemo kaotično ampak se v 90% primerih ravnamo po vzorcih, ki se jih niti ne zavedamo nujno.
Ta ženska se ravna po vzorcih, ki zanjo delujejo in ti se ravnaš po vzorcih, ki zate delujejo. Njej je uspelo zelo dobro prebrat tvoje vzorce obnašanja, reakcij,... Ti pa se sploh ne sprašuješ od kje njej te informacije. Ona je samozavestna in se točno zaveda svojih sposobnosti in če te je enkrat prebrala uspešno, te bo tudi drugič prebrala uspešno in tudi tretjič, čeprav je vmes minilo 30 let in se te tudi dejansko niti približno več ne spomni! Ve na kaj mora bit pozorna in ve, da je to to. Primer: Če nekdo zna sestavit rubikovo kocko, misliš da ga boš zmedla, če mu daš drugo rubikovo kocko? Ali pa če počakaš 10 let in bo pozabil kako se jo sestavi prvič? Nekateri ljudje je pa ne bodo sestavili, pa če se 10 let po 8 ur na dan ukvarjajo z njo.
Ti si po drugi strani šla k njej, ona te je prebrala iz detajlov, o katerih se tebi niti sanja ne, in sedaj si hooked, ko kakšen junkie. In se sprašuješ, kaj pa če je imela ona ženska prav, ker nisi dovolj samozavestna, da bi vedela ali ima prav ali ne. Si celo tolk nesamozavestna, da prihajaš na forum spraševat neznance ali je imela ona babnica prav! Seveda je imela prav, pismo pol leta pavze si nista vzela kar tako malo za hec ane? In to preden si to žensko sploh srečala (opazi, da tega podatka kaj je bilo prej nisi navedla). Po drugi strani je pa ta ženska tudi imela prav, da ima človek svobodno voljo! In to svobodno voljo TI tako prekleto prikladno povsem ignoriraš! Ti! Ne ona! Torej, če bi ti napovedala, da te bo jutri ob 9:33 na Celovški povozil avto, kaj tebi ostane:
1. Lahko se vsemu skupaj smejiš (in te avto povozi ali pa tudi ne)
2. Se vsa presrana zakleneš v stanovanje (in te avto povozi v ponedeljek ali pa tudi ne)
3. Greš zanalašč jutri ob 9:33 na Celovško (in te avto povozi ali pa tudi ne)
Ti izbiraš opcijo 2. In vem, da zgoraj nisi počakala in premislila 10 minut! ;-)
(*) - Zakaj misliš, da je ta kategorija "poklicev" praktično izključno rezervirana za ženske? Ker je kar precej splošno znano, da ste punce boljše pri prepoznavanju oziroma branju čustev od moških! Po drugi strani strani pa tudi bolj dovzetne za take namige.

Ne se sekirat! Tudi bolj brihtni in izobraženi od tebe so že foldali (poker sklepam, da te tudi ne zanima ;)) pri numerologiji in podobnih. Čeprav v primeru, za katerega vem osebno zna biti ravno izobrazba tista, ki je prevagala zadevo v moč številk.
Spustit moraš svoje strahove dvome na dan. Mogoče bodo na svetlobi izginili ali pa res ne boš več mogla živet z njimi.
Navedeno
Markiz
In kako nisi šla tja z namenom izvedeti več o sebi? Na tvojo pobudo in za hec je ona "pogledala" tvoje številke! Drugič si šla do nje izključno z namenom poizvedovanja o svojih bivših in trenutnem fantu. In do nje si šla celo tretjič!

Nikoli namenoma nisem šla tja, da bi srečala njo, ona je trikrat v obdobju skoraj 2 let prišla na obisk k tisti ženski na obisk! In ja, prvič je bilo seveda za hec, drugič me je impresionirala s svojimi "dognanji" in sem povedala še kak rojstni datum svojih bližnjih, tretjič pa sem iz gole radovednosti spet preverila, kako misli glede fanta in mene.
Kaj tu ni jasno?!

Seveda sem "opazila" stavek, da ima človek svobodno voljo! Pa kaj samo napadaš in žališ, sem gor sem prišla le po kak nasvet, mnenje, mogoče podobno izkušnjo.
Daj, dihaj raje... :))
Izgubljena28, vedno si šla ti k njej, tudi če je ona fizično prišla k tebi. Verjetno te ni privezala na stol in izsilila iz tebe vprašanja, na katera ti je potem proti tvoji volji odgovorila. Ali pa je morda bilo tako? Potem jo moraš prijavit zaradi nasilja nad tabo.
Ampak ja, razumem, skrbelo te je, zanimalo te je kakšna je tvoja prihodnost. Se ti zdi to odgovorno od tebe, da prepuščaš svojo prihodnost v roke drugim ljudem? Ali pa verjameš, da jo je večina v tvojih rokah?
Če dvomiš v zvezo s fantom, se vprašaj, kaj lahko narediš, da bodo dvomi izginili. Niso tam brez razloga.
Navedeno
Marko
Izgubljena28, vedno si šla ti k njej, tudi če je ona fizično prišla k tebi. Verjetno te ni privezala na stol in izsilila iz tebe vprašanja, na katera ti je potem proti tvoji volji odgovorila. Ali pa je morda bilo tako? Potem jo moraš prijavit zaradi nasilja nad tabo.
Ampak ja, razumem, skrbelo te je, zanimalo te je kakšna je tvoja prihodnost. Se ti zdi to odgovorno od tebe, da prepuščaš svojo prihodnost v roke drugim ljudem? Ali pa verjameš, da jo je večina v tvojih rokah?
Če dvomiš v zvezo s fantom, se vprašaj, kaj lahko narediš, da bodo dvomi izginili. Niso tam brez razloga.

Seveda me nihče ni silil. Tisti stari mami sem pomagala, ta ženska pa je bila njen občasni obisk. :) In seveda se mi je zdelo blazno zanimivo, prvič sem se srečala s kako tako stvarjo, kot je numerologija. (Ali karkoli drugega.)
Saj ne pravim, da prepuščam svojo prihodnost v roke drugih, zanimalo me je vaše mnenje, izkušnje. Sem mislila, da vas je več, ki ste v življenju srečali nekoga, ki je tako "trofil" vas in vse vaše bližnje..

Hvala vsem za odgovore!
Kot vidim si še zelo mlada. Ker starejših ne bi stvar tako spravila iz tira. Starejši se opiramo na svoje lastne izkušnje, znanje, gradimo na svojih doživetih, prepričanjih, željah ...

Če je ta numerologinja prijateljica tvoje none, je ta toliko bolj poznala tvoje domače razmere. Ga ni človeka, ki prijateljem ne bi kdaj karkoli omenil. Sicer pa ni težko ugotoviti karakter, odnose in družinsko stanje človeka. To vidiš že v videzu, telesni drži človeka, hoji, mimiki, njegovi obleki, videzu in drži obraza, oči. Numerologinja je tudi razmere s tvojim fantom prebrala na tebi. Že s tonom glasu, hitrosti govora, ko si povedala rojstni datum, lahko to oceni. Med nadalnjim ugotavljanjem te je prav gotovo gledala v obraz in te prebrala. Tvoj sijaj v očeh, drža glave, napetost mišic na licih, osuplost, negotovost, odobravanje... In tako se gradi zgodbo naprej.
Verjemi, da se vsega tega da naučiti. Ko praviš, da je ženska stara, ima torej že veliko izkušenj. Pojdi v knjižnico pa kakšno knjigo in v 14 dneh boš tudi ti lahko prerokovala. Ali pa se usedi na klopco in opazuj ljudi. Ampak res opazuj. Ogromnega lahko izveš od človeka samo s pravilnim opazovanjem.

Nekoč so tudi čarodejem ljudje verjeli, da zajec živi v klobuku in ga nato čarodej ven pokaže. Pa da se prtiček spremeni v goloba, ki nato odleti. Pa da iz palice čarodej res spremeni rože. Temu danes veramejo samo 6 let stari otroci.

To je moje mnenje in nasvet. Ti se boš odločila, ali boš kaj upoštevala ali ne. Karkoli se boš odločila za naprej, ti želim srečo.
lp
Navedeno
001
Če je ta numerologinja prijateljica tvoje none, je ta toliko bolj poznala tvoje domače razmere.

Nihče v tej zgobdi ni v sorodu z mano, tej stari mami sem kot študentka enkrat tedensko šla po nakupih, ji sprehodila psa itd. O osebnih stvareh ji nikoli nisem govorila, vedela je le, kaj študiram in z mano pilila francoščino, saj se je v mladosti nekaj malega naučila..

Navedeno
001
Numerologinja je tudi razmere s tvojim fantom prebrala na tebi. Že s tonom glasu, hitrosti govora, ko si povedala rojstni datum, lahko to oceni. Med nadalnjim ugotavljanjem te je prav gotovo gledala v obraz in te prebrala.

:))) Sicer hvala za trud in ta odgovor, ampak to je prav smešno. Dejstev, ki jih je povedala ona o vseh mojih bližnjih, se res ne da prerokovati z mimike mojega obraza. :))
Opažamm, da prav nočete razumet, da je ženska vedela toliko stvari, ki jih o tebi ve lahko samo najbližnji ali ti sam. Ali pa v življenju niste nikoli srečali take osebe, tudi možno.

Sicer pa- saj ni pomembno..
Želela sem mnenja in sem jih dobila.
Hvala vam za to!
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

10.06.12 14:24
Numerologija je sicer specifična zadeva, znanost o številkah. Se pa uporablja tudi v vedeževanju. Če ti numerologinja na podlagi numerološke analize reče, da zveza z nekom ne bo zveza za življenje, pa za moje pojme ni nič drugega kot vedeževalka. Oseba, ki napoveduje dogodke, pa če je to z božanjem kristalov ali analizo številk, je vedeževalec ali vedeževalka. Tako to je.
Če torej predpostavimo, da na simboliki številk nekaj je, da ima ta starodavna zadeva neko težo, potem lahko na podlagi njih nekdo, ki se s tem ukvarja, dejansko zadane v nulo tudi karakter določene osebe. Če zadane konkreten potek dogodkov, pa tudi če je to za nazaj, pa je že vedeževalec. Navsezadnje se je tudi Nostradamus pri svojih napovedih naslanjal na numerologijo.
Če je numerologija znanost, pa če na celotno zadevo pogledamo bolj matematično, potem naša življenja določajo tudi številke. Ampak to so potem že bolj determinirane stvari, ne pa neki čudeži.
Je pa vedno tako, da te zadeve lahko nakažejo, ali v nekem odnosu lahko pričakujemo težave, dopuščajo pa možnost, da lahko ob zavedanju,da je ta odnos v osnovi problematičen, z vloženim trudim to izboljšamo.
Pač odloči se, ali boš dojemala numerologijo kot znanost, ali kot nekaj mističnega, nedojemljivega, neoprijemljivega...
Sicer je pa s temi zadevami vedno tako, da se sami podamo v to, sami pristanemo na to, ali nam bo nekdo delal tovrstne analize ali ne. Jaz osebno nimam potrebe po tem, da bi na takšen način preizpraševala svoje in tuja življenja. Če pa sprejmeš rizik, nosiš tudi posledice. Na vprašanja, ki jih navajaš "kako bi bilo, če je ne bi nikoli srečala- bi imela manj dvomov? Bi čutila drugače? Ali bi v najino zvezo dvomila tudi brez besed te ženske? Bi se z njim že poročila in imela otroke (fant vem, da je »tam«), če bi mi povedala, da je to to?" pa ti v resnici ne more nihče odgovorit razen kakšna vedeževalka. :)
Jaz osebno mislim, da bi se ti določeni dvomi pojavili, če bi srečala to žensko ali ne. Saj ne gre samo za to, kaj ti je ona rekla, saj v bistvu sama zatrjuješ, da je vse res, kar je rekla. Če ima človek probleme v zvezi, če odnos ni idealen, to menda ve, čuti in ne rabi za to numerologa. Problem nastane, če ta strokovnjak reče, da nekaj ne bo trajalo? V končni fazi bi ti to lahko rekel kdorkoli. Problem je očitno samo v tem, da se s tem tudi sama strinjaš, da se ti zdi, da stvari peljejo v to smer. Kaj bi bilo drugače, če je ne bi srečala? Kdo ve. Mogoče bi si še naprej zatiskala oči pred resnico, mogoče bi se pa, namesto ukvarjanja s temi dvomi dejansko bolj posvečala svoji zvezi.
Če se človek ne potrudi za neko zvezo, če sam ne verjame vanj, mu nobena znanost, niti črna znanost, ne bo prinesla čudeža.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

10.06.12 14:34
Pa še to... očitno je ta ženska v tvojem življenju resnično naredila veliko škode. Tudi zato, ker se stvari očitno loteva zelo mazaško in brez spoštoanja kakršnekoli etike. Če ima nekdo resnično nek tak dar in če resnično hoče z njim ljudem pomagat, ne škodit, potem nanj bi pri tem upošteval tudi določena etična pravila. Eno od njih je, da naj nikoli ne bi razkrival stvari iz življenja tretjih oseb.
Ampak kakorkoli, ne razumem samo tega, zakaj si po prvi izkušnji sploh pristala še na ponovitev "seanse". Ah,te skušnjave... :)
Navedeno
izgubljena28
Navedeno
001

:))) Sicer hvala za trud in ta odgovor, ampak to je prav smešno. Dejstev, ki jih je povedala ona o vseh mojih bližnjih, se res ne da prerokovati z mimike mojega obraza. :))
Opažamm, da prav nočete razumet, da je ženska vedela toliko stvari, ki jih o tebi ve lahko samo najbližnji ali ti sam. Ali pa v življenju niste nikoli srečali take osebe, tudi možno.
Pomembno je, da ti razumeš in verjetno se ti slabo piše.
Hvala ti, Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ !
odloči se

17.06.12 16:34
Navedeno
izgubljena28
Pozdravljeni

Pred 2 letoma sem v bloku, kjer sem živela kot študentka, po naključju srečala gospo, kateri sem kasneje pomagala pri opravilih- šla sem ji po nakupih, sprehajala njenega psa, velikokrat me je povabila k sebi na čaj. Prijetna, topla ženska, vdova, otroci preseljeni v tujino.
Nekega dne se je nama na čaju slučajno pridružila njena upokojena prijateljica, ki se v prostem času ukvarja z numerologijo. Zelo aktivna in umirjena ženska. Seveda je bila na mojo pobudo pripravljena »obračunati« z mojimi številkami. Takrat sem vse njene stavke vzela bolj za hec. Ampak ženska me je zadela v nulo. Lastnosti, nagnjenja, prednosti, slabosti. Naslednjič sem ji dala datume bivših fantov in oseb, ki so mi v življenju blizu (prijatelji, starši, sestra), kar je "obrodilo" tako hudo sliko, da sem na poti domov imela mešane občutke- po eni strani navdušena, po drugi zgrožena. Kot, da bi vsakega izmed njih izjemno dobro poznala. Za vsakega posebej je natančno »vedela«, kakšen je kot človek, katere finte ima, prednosti, slabosti. Skratka- opisala jih je točno take, kot so. Z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. A ne na široko, za vsakega posebej je govorila zelo specifično. In zadela je vse.
Naj še enkrat poudarim- ženska sploh nikoli ni posploševala, za vsakega posameznika je govorila zelo specifično in nikakor ne v stilu, da bi se lahko kdorkoli našel v tem. Kar zmrazilo me je, ko je za vse »izprašane datume« vedno večkrat poudarila npr. eno lastnost (ali reakcijo ali nagnjenje ali…), ki res pripada samo tisti osebi.

Zataknilo se je pri fantu, s katerim greva skupno pot v peto leto. Vmes sva imela polletno pavzo, a sva se nato odločila nadaljevati. Seveda ga je zadela v nulo. Od ranega otroštva prek situacije doma, od pubertete do danes in nekaj prihodnosti. Njegova življenjska vizija, načini, reakcije, temperament, nagnjenja, pogled na svet. V koleraciji z mano je opisala vse prednosti in slabosti najine zveze, vse razloge za prepire in prednosti, ki jih imava kot par. Vse točno tako, kot v resnici je! Kdo popušča, zakaj, kdo se prilagaja, komu je kaj pomembno, kje se ujameva, kje sva si različna. Vse. A rekla je tudi, da sva za zdaj kar ok, a da to ne bo zveza za življenje. Seveda me je to precej potrlo. In seveda je vedno poudarjala, da ima človek lastno voljo in moč spreminjati, se prilagajati, odločiti- drugače. A mene bega. Vse od takrat imam občutek, da to res ni to, kar imava s fantom. Ko gre kaj narobe, hitro obupam, se sprašujem, se spomnim nanjo, na vse »zadetke«, ki jih je kot mimogrede stresala z rokava.. Mislim, da mi je ta ženska naredila precej škode, po drugi strani pa ni povedala čisto nič, kar ne bi vedela že sama. (No, razen tega, da ta zveza ne bo za življenje.) Povedala je tudi to, da imam vedno nek občutek »manjkanja« pri njem, in, češ, zelo možno bo, da mi bo ob njem, če se zanj odločim, celo življenje nekaj manjkalo. In res- to sem pri fantu zaznala še preden sem jo srečala prvič. A sem nekako to dala na stran, češ, vsak par ima težave, nikjer ni popolno in samo rožnato. Če pa potegnem črto, je med nama veliko več dobrih stvari kot slabih. Tudi fant je do mene zelo dober, spoštljiv, pozoren, ljubeč. Vem, da me ljubi. To čutim, to kaže v dejanjih. A jaz.. Jaz dvomim. In se vedno znova sprašujem. Celo o tem, če bom sploh kdaj zares prepričana, da je to res to.

Ko sem se z njo videla tretjič, po enoletni pavzi, in tudi zadnjič, sem imela občutek, da se me več ne spomni oz. zelo bežno. Spet je glede naju povedala enako, češ, to ne bo trajalo za vedno. Da bom sama imela družinske težave (kar me je presenetilo, saj se drugače super razumemo, smo si precej blizu), da bo fant uspel v poslu, sestra dobila otroka in zanj skrbela sama itd. Od te »napovedi« je pol leta. In vse to se je zgodilo. Doma smo imeli hud konflikt, sestra je v 5. mesecu nosečnosti, fant jo je zapustil, mojemu fantu pa je uspelo točno to, kar je napovedala. Z nikomer o tem nisem nikoli govorila, fant, ki je zelo racionalen človek, in bi se temu najbrž le smejal.. :)

Zdi se mi, da je od takrat dalje nekje globoko v meni usidran nek dvom. In sprašujem se, kako bi bilo, če je ne bi nikoli srečala- bi imela manj dvomov? Bi čutila drugače? Ali bi v najino zvezo dvomila tudi brez besed te ženske? Bi se z njim že poročila in imela otroke (fant vem, da je »tam«), če bi mi povedala, da je to to?
Kak nasvet?

začni prevzemati življenje v svoje roke in ga ne poščaj tvoji numerologki. odločila si se, da boš dvomila, pa čeprav imaš ogromno potrditev, da je več dobrega kot slabega. morda želiš neko popolnost, tako trdno prepričanost, ki te bo žejno vozila skozi življenje, saj tega pravzaprav ni. ker nimamo vedno vpliva mi sami na naše življenje. imej in delaj na tem, kar si zgradila in ne delaj na tem, da to, kar si zgradila, lahko izgubiš ravno zaradi tvojih večnih dvomov, ki morda niso niti upravičeni. ker verjameš bolj tuji osebi, kot sebi ali osebi, s katero si.
če želiš življenje krojiti tako, kot ti ga narekuje numerologka, jo poslušaj še naprej. ali začni spoznavati sama, kar moraš spoznati. niso vse afirmacije, geste pozitivne, ki bi vedno vplivale ugodno na naše odločitve, delovanje. s tem, ko se poslužuješ tuje pomoči, reskiraš tisto, da boš morda nehote sama uničila nekaj, kar bi bilo pravzaprav lahko lepo. ker boš na podlagi drugih informacij vedno videla tisto nekaj nepopolnega, kar te bo onesrečevalo.
uči se iz lastnega odnosa in odnosa, ki ga imaš z nekom ter takrat delaj na tem, če gre že za pomankljivosti, ne pa na podlagi nečesa, kar ti reče nekdo drug. ki sploh ni v tvojem življenju in ga ne živi s teboj. če pa že potrebuješ druge informacije, pa jih vzami le kot neko berglo, ki ti bodo kot take pripomogle k reševanju morebitnih zagat.

ti se moraš odločiti, kaj sploh želiš. in ko si boš na to odgovorila z vedenjem, da dejansko nihče ni popoln in če si zmožna delovati s tem, da te kakšna stvar pri komu tudi zmoti, ker ni po tvojih načelih, potem bo vse lažje funkcionirati z nekom. kar ne pomeni, če gre za nepremostljive narave, s katerimi ne boš mogla živeti 40 let. vendar si sama rekla, da je več dobrega kot slabega.

podzavest raje sprejme in se hitreje primejo informacije, ko gre za negativen predznak in tako ni nobene razlike tudi pri tebi, ko si to vzela v zakup. saj počasi tudi sama delaš na tem, da bo temu tako. vprašaj se, ali res potrebuješ to numerologko, da ti kroji življenje. imaš še čas, da to spremeniš in vzameš življenje v svoje roke, ne da ga ponujaš v roke komu drugemu, kjer bo navsezadnje on kriv, ko boš morda rekla, kot posredno si, da je sedaj krivo za stanje, v katerem si.

če bi vsi v naprej vedeli, nikdar ne bi živeli. ker bi nas to blokiralo. tako kot je začelo tebe blokirati še bolj, ker si imela že prej dvome. naredi pa kot želiš. samo odločiti se moraš še prej.
Navedeno
odloči se
Navedeno
izgubljena28
Pozdravljeni

Kak nasvet?

začni prevzemati življenje v svoje roke in ga ne poščaj tvoji numerologki. odločila si se, da boš dvomila, pa čeprav imaš ogromno potrditev, da je več dobrega kot slabega. morda želiš neko popolnost, tako trdno prepričanost, ki te bo žejno vozila skozi življenje, saj tega pravzaprav ni. ker nimamo vedno vpliva mi sami na naše življenje. imej in delaj na tem, kar si zgradila in ne delaj na tem, da to, kar si zgradila, lahko izgubiš ravno zaradi tvojih večnih dvomov, ki morda niso niti upravičeni. ker verjameš bolj tuji osebi, kot sebi ali osebi, s katero si.
če želiš življenje krojiti tako, kot ti ga narekuje numerologka, jo poslušaj še naprej. ali začni spoznavati sama, kar moraš spoznati. niso vse afirmacije, geste pozitivne, ki bi vedno vplivale ugodno na naše odločitve, delovanje. s tem, ko se poslužuješ tuje pomoči, reskiraš tisto, da boš morda nehote sama uničila nekaj, kar bi bilo pravzaprav lahko lepo. ker boš na podlagi drugih informacij vedno videla tisto nekaj nepopolnega, kar te bo onesrečevalo.
uči se iz lastnega odnosa in odnosa, ki ga imaš z nekom ter takrat delaj na tem, če gre že za pomankljivosti, ne pa na podlagi nečesa, kar ti reče nekdo drug. ki sploh ni v tvojem življenju in ga ne živi s teboj. če pa že potrebuješ druge informacije, pa jih vzami le kot neko berglo, ki ti bodo kot take pripomogle k reševanju morebitnih zagat.

ti se moraš odločiti, kaj sploh želiš. in ko si boš na to odgovorila z vedenjem, da dejansko nihče ni popoln in če si zmožna delovati s tem, da te kakšna stvar pri komu tudi zmoti, ker ni po tvojih načelih, potem bo vse lažje funkcionirati z nekom. kar ne pomeni, če gre za nepremostljive narave, s katerimi ne boš mogla živeti 40 let. vendar si sama rekla, da je več dobrega kot slabega.

podzavest raje sprejme in se hitreje primejo informacije, ko gre za negativen predznak in tako ni nobene razlike tudi pri tebi, ko si to vzela v zakup. saj počasi tudi sama delaš na tem, da bo temu tako. vprašaj se, ali res potrebuješ to numerologko, da ti kroji življenje. imaš še čas, da to spremeniš in vzameš življenje v svoje roke, ne da ga ponujaš v roke komu drugemu, kjer bo navsezadnje on kriv, ko boš morda rekla, kot posredno si, da je sedaj krivo za stanje, v katerem si.

če bi vsi v naprej vedeli, nikdar ne bi živeli. ker bi nas to blokiralo. tako kot je začelo tebe blokirati še bolj, ker si imela že prej dvome. naredi pa kot želiš. samo odločiti se moraš še prej.

Najlepša hvala!!
Čirule čarule. Pusti to in uživaj s svojim fantom. Morda pa je ta tvoj dvom eden izmed razlogov za vse opiane težave. Glede na to, da je on do tebe spoštljiv, ljubeč ipd. morda podzavestno čuti ta tvoj dvom in to povzroča vse vajine komplikacije in konflikte. Nehaj dvomit in uživaj v njegovi prisotnosti. In vse bo bolje. Držim pesti.
HM30, hvala za to pisarijo. Osvežujoče, navdihujoče, predvsem pa pomirjevalno. Hvala!!
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

20.06.12 17:58
Zanimivo se mi zdi to, kar pravi HM30: »No.....in ugani zakaj se to dogaja: ker enostavno psihično močnejši ljudje začutijo koga lahko podredijo svojim željam in ciljem…«
Dejansko to veliko pove o tem zakaj nekateri ljudje tako ali drugače želijo vplivat na druge pa tudi o tem, zakaj se nekateri ljudje sploh zatekajo po »pomoč« k vedeževalcem, numerolgom itd.
Ko gre človeku vse kot po maslu, ko mu je v življenju lepo in ni nobenih težav na vidiku, je majhna verjetnost, da bo z zaskrbljenostjo zrl v prihodnost, da bo iskal odgovore na svoje strahove in skrbi. Ko se človek znajde v težavah, pa je situacija drugačna. Potrebuje te odgovore, pomiritev, ampak potrebuje tudi pomoč, ki pa jo pogosto išče na napačnih mestih. To je tudi eden od razlogov, zakaj sem velik nasprotnik vsej izkoriščevalskih praks vedeževanja – ker izkoriščajo človekovo stisko. Morda mu do neke mere tudi pomagajo,ampak bolj kot to, ga imajo tovrstni ljudje, ki so, o tem ni dvoma, v dani situaciji psihično bolj močnejši od njihovih strank,na nek način v svoji oblasti. Morda je oblast premočna beseda, ampak vračati se nenehno k nekomu po nove in nove odgovore vsekakor indicira vsaj na to, da je vedeževalec psihično nadvladal svojo stranko. Ni nujno, da so pri tem nameni slabi, da hoče njegov denar. Lahko so čisto dobronamerne zadeve. Gre za to, da na ta način, ko človek nenehno hodi k nekomu drugem po odgovore o svojem življenju, o svoji usodi, ni več sam sposoben vzpostaviti psihičnega ravnovesja v sebi in namesto, da bi ga odgovori pomirili, postane še bolj nemiren. In pri tem je čisto vseeno ali ti vedeževalec za to zaračuna ali ne, ali ima dobre ali slabe namene.
Kot je že HM30 omenila, psihično močnejši ljudje začutijo koga lahko podredijo svojim željam. In razni vedeževalci dejansko začutijo tudi kdaj je človek v stiski, kdaj je na nek način čustveno in psihično nestabilen. To lahko izkoristijo v svoj prid, lahko pa želijo zgolj pomagati in takemu človeku ponudijo neke vrste pomoč s tem da mu prerokujejo, delajo razne analize in podobno.
Ali se je to zgodilo Izgubljeni28, ne vem, sem se pa pred leti tudi sama znašla v podobni situaciji. Tistega dne mi je šlo vse narobe, imela sem še celo okvaro na avtu, sorodnica je umiral v bolnišnici, vreme je bilo katastrofalno. Na avtobusno postajo sem prišla ravno z obiska na onkološkem oddelku. Bila sem seveda žalostna in zaskrbljena, kar se je verjetno na daleč videlo. Nakar k meni pristopi ciganka (upam,da ta izraz ni žaljiv,vsekakor ni moj namen žaliti koga) in mi reče, naj ji dam dlan, da mi bo brala. V bistvu je kar posegla po moji dlani,a sem jo izmaknila in rekla: »Ni treba, hvala.« Potem je še enkrat poskusila in takrat sem ji precej bolj odločno rekla, da ne in da bo, kar bo, kar mi je pač v življenju namenjeno. Gledala me je v oči, pa ponovila ta moj zadnji stavek, potem pa se poslovila. Meni se je takrat zdelo malo debilno, da nekomu, za katerega si videl, da je prišel z onkološkega, ponudiš branje z dlani. V tistem trenutku sem tudi sama znala napovedat bolj kot ne temačno prihodnost in nisem imela nobene potrebe po tem, da bi uteho iskala pri vedeževalkah.
In kot sem že enkrat prej dejala, vedno se sami odločimo, ali bomo pristali na to ali ne in sami sprejmemo rizik, če pristanemo na to.
Je pa res, kar je napisala HM30, moramo se, če še ne znamo, naučiti reči NE in sami odločati o sebi.
enostavno ne morem verjet, da leta 2012 pri vsem napredku in dostopnosti informacij še vedno ljudje na veliko konzumirajo "trotlarije" in se še celo obremenjujejo s tem, res impresivno....

nobene številke, datumi, položaji planetov ali kaj že ne vpliva na potek tvojega življenja.

Sama ga definiraš, pa še malo sreče rabiš zraven da ti zdravje služi.

Imaš pa resen problem, če boš svoje odločitve sprejemala, da boš podzavestno sledila smeri, katero ti je nakazala gospa.... upam da se zavedaš tega

Saj vem, sedaj si navdušena nad tem, koliko stvari je zadela.... sedaj pa se malo ohladi in še enkrat malo razmisli, koliko stvari je zgrešila. Bodi poštena do sebe in si odgovori na to vprašanje.

Pa še ena malenkost za razmislit, pa ne zamerit.... niti tvoja veza fantom ni nič posebnega, (čeprav vsak za svojo misli da je neponovljiva, v dobrem ali v slabem ) glede na druge pare, vsi imajo več ali manj podobne težave, želje, potrebe... tu nekje smo vsi in verjetno bi njena napoved veljala za večino od nas.

Pa še resnična zgodbica... neka priznana vedeževalka/numerologinja je spisala horoskop(profil) za nekega serijskega morilca katerega so kasneje razdelili med študente, katerim so razložili, da bodo dobili vsak svoj horoskop , napisan samo za njih.

In hec, skoraj vsi so zatrdili, da jih so jih zadeli skoraj popolnoma.
In hec, vsi so dobili iste horoskope, od morilca.
( google najde zgodbo, kdor želi iskat)

Tak da, odstrani ta balast iz možganov in začni uživat v življenju.
Zelo lepo napisano, hvala ker si se potrudila deliti z nami svojo izkušnjo.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

21.06.12 12:07
@Devil, kar verjemi. :)
Smo v letu 2012, ki ga, bolj kot kaj drugega, zaznamuje gospodarska kriza. Posledično je vedno več vedeževalcev in takšnih in drugačnih strokovnjakov, ki poznajo odgovore na vse človeške skrbi in težave. Iz istega razloga je tudi vedno več "izgubljenih duš", ki se po "pomoč" zatekajo k tem šarlatanom. Žalostno, ampak resnično. Človeška naivnost ne pozna meja.
ki se po "pomoč"zatekajo k tem šarlatanom.
Metuljčica pazi,da si ne nakoplješ jeze teh nebodigatreba..
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

21.06.12 18:04
Mario, če imaš v mislih raznorazno črno magijo in podobno, se to pri meni ne bo obneslo. Trenutno sem (pre)močna in kvečjemu se jim lahko vse vrne nazaj v dvojni meri.
Ninetta_33

22.06.12 09:48
Izgubljena_28,
sama se ukvarjam z astrologijo, kar je sicer ni popolnoma enako kot numerologija, vendar deluje po podobnih principih. Predvsem bi ti rada povedala 2 stvari: numerologija je vedno bolj točna glede preteklosti kot prihodnosti, gre za to, da so se nek simbol (številka, planetni aspekt) lahko uresniči na več možnih načinov. pri tem dober numerolog ne črpa svoje napovedi samo iz številk, temveč deluje tudi po intuiciji. in seveda, ker so se v preteklosti dogodki že zgodili, oziroma v sedanjosti obstajajo, lahko za preteklost in sedanjost veliko bolj natančno napove zadeve, kot za prihodnost. zato je treba napovedi prihodnosti jemati s precej rezerve.
drugo je, da se tudi najboljši numerologi/astrologi v določenem procentu napovedi motijo. moja astrologinja je bila izjemno natančna, kot opisuješ sem bila tudi sama absolutno šokirana nad njenimi podatki (povedala je poklice mojih družinskih članov), vendar je pri tem cca 10% stvari povedala narobe. enostavno je tudi v teh zadevah človeški faktor napake.
ali pa se je njena napoved že uresničila s tem, kar te preganja zdaj- mogoče je to najhujša kriza ki jo boš kadarkoli imela s tem fantom (in bi do nje prišlo tudi brez obiska numerologinje)
lp!
izgubljena28,

Sama se ne spoznam na astrologijo ali numerologijo čeprav ,v te vede verjamem. Verjamem v ljudi, ki so toliko senzibilni in to z nekim občutkom predvsem pa z znanjem dobronamerno delijo z ljudmi. Bolj verjame tistim, ki to naredijo sami brez plačila, tistim ki se plačuje ali pa zaračunajo in kaj preračunajo pa ne, ker sumemim na šarlatanstvo.
Zakaj verjamem. Pri mojih petnajstih letih sem po nekem naključju in iz radovednosti in zabave obiskala starejšo gospo, ki mi je napovedovala prihodnost. Bilo je zanimivo. Kaj vse je povedala takrat, se ne spomnim in si nisem v mislih s tem ubadala niti takrat niti potem kasneje. Zaponila sem si le en stavek "preganjal ali nadlegoval vas bo moški z brki, nekaj takega "
Po dvajsteih letih sem se tega spomnila in ugotovila, da sem imela težave z d dvema moškima z brki, tretji je bil blizu a sem se tega uspela nekako otresti. Sploh ne, da bi o tem razmišljala, ampak ko sem prebrala temo sem se tega spomnila.
Kasneje v svojem življenju sem tudi po nekem naključju srečala še nekaj oseb, ki sem jih tako zaćutila in tako dobila nekaj potrditev. Zato verjamem.
Vendar vsekakor ni bilo na mojo škodo. Morda zato, ker sem to sama vzela dobronamerno in skušala spoznavati in odkrivati, kaj je s tem. Nekako pa sem ob takšnih srečanjih čutila, kot bi uzirala sebe v globjo bit. Tu ne gre za nobneo računanje in preračunavanje na način plačila, dobiti in imeti. Ampak morda bolj usmerjeno čuječnost in pripravljenost, kako s tem ravnati. To nekako jaz razumem tako.
Neki prijatelj mi je ob eneki priložnost, ko sem tožila o bolečinah v sklepih dejal. "Ko je mene bolel prst sem si ga namazal z mastjo, ne spomnim se točno kakšno, a bila je neka domača žajba. "
Naslednji dan sem si sama močno ranila prst, skoraj jokala, nad svojo nerodnostjo, kakšen prst bom imela čez nekaj dni, sem bila zgrožena. Bila je globoka rana. Domača žavba, to je edino kar bi lahko bila najhitrejša pomoč, je bila misel v glavi. Do tega trenutka se nisem posluževala takšnih zdravil, ampak tokrat, sem si rano razkužila z nekimi zelišči. Učinek je bil takojšen. Presntljiv."
Ob takšnih napovedih, res nekako o mnogih rečeh dvomimo. Ampak ravno dvom je tisti, ki nam omogoča napredek za rast in razvoj. Pri tem se nič ne porodi, nič ne preračuna, ampak se preprosto zgodi, mi pa smo tisti ki se na dogodek ,situacijo odzovemo. Ker že nekaj vemo, morda več, nas to lahko le opolnomoči v tej meri in smeri, da smo bolj pripravljeni, in odzivni da se odzovemo bolj razumno.
Živijo!
Mislim da moram svoje izkušnje deliti z drugimi. Mislim,da imam videnja. Žal pa ta videnja niso meni namenjena. Vidim stvari ki se dogajajo v naprej (recimo čez nekaj ur) nekomu drugemu.

Prvič se mi je to zgodilo, ko je moja sestrična šla na zmenek. Videla sem kako se bodo zadeve končale.

Drugič sem imela strašno vizijo glede smrti,ko sem to omenila so se stvari odvile v pičlih 5.ih minutah in od strahu sem bila cela naježena še cel mesec. Od tistega dne sem se zaprla v sobo kot bubica in imela misli vsepovsod in nikjer.

O tem nisem z nikomer govorila.
Potem sem pa zašla v knjižnico in brala o teh zadevah. Ne spoznam se na ničesar. Tudi v Boga ne verujem,dokler se ni nekaj popolnoma spremenilo v meni.

V tretje sem imela spet vizijo smrti, ampak nisem niti črhnila besedice nikomur o tem. Čez en mesec se je to res zgodilo.

Bojim se,da so moje vizije resnične in vidim stvari ki so stvarne. Ne vem zakaj se tako bojim. Vsega me je strah. Pred leti sem eni prijateljici brala z dlani. Rekla sem ji, da se samo hecam in naj moje besede ne jemlje resno. Stvar je bila za njo tako resna, da me je kasneje sama poiskala. Ni vedela od kod vem toliko stvari. O zasebnih stvareh ne bi govorila, rekla sem ji, da me to ne zanima. Upam, da me ne boste razumeli narobe, vidim veliko pozitivne stvari. Vsem se dogajajo čudovite stvari. Ali sem rojena pod nesrečno zvezdo? Zakaj se meni nič lepega ne more ali noče zgoditi?
poseben dar

03.03.13 23:17
Nisi rojena pod nesrečno zvezdo, le tvoj dar te malo straši. Verjamem, da imaš te zmožnosti, ne bi bilo nič čudnega, le nekako se moraš sprijazniti s tem in jih tudi uporabljati le v dobre namene (saj veš, dobro se z dobrim vrača:). Ne jemlji tega kot to, da se ti nič dobrega ne zgodi, verjamem, da je strašljivo, vendar imaš te sposobnosti z nekim namenom:)

Predlagam, da greš na kak drug forum, kjer ti bodo znali bolje pomagati. Recimo misteriji in paranormalno ali lunin.net. Poglej tudi malo po knjižnici in najdi knjige, si preberi, se pouči.

To, kar ti je dano, sprejmi kot darilo in ne kot breme. Naj te ne straši, samo pozanimaj se dovolj in potem živi življenje s tem darom.

Srečno!
Notty_Bee. Kaj pa bi rada, da se ti lepega zgodi in kaj si naredila za to, da bi se to zgodilo? Mogoče je v tem odgovor na tvoje vprašanje.
Ti si neumna. Verjameš stari babi in njeni interpretaciji astrologije/numerologije ali whatever in zacela dvomit v 5-letno vezo.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 minus 1?