Čustvena inteligenca

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako ravnate s čustvi in kakšen odnos imate do sebe? Pogovorite se med seboj in z malo bolj izkušenimi.
Svetovalka na forumu: Metka Furlani, univ. dipl. soc. in psihodinamska psihoterapevtka

zamera

24.04.12 16:31
S svakom sem se na začetku zelo dobro razumela. Z možem smo podobnih let in smo bili veliko skupaj. Ko se je začel hoditi s svojo kasnejšo ženo je naredila temu hitro konec. Polno konfliktov, neprimernih izjav, ter veliko nerodnosti. Vse skupaj nas je zelo daleč pripeljalo. Tako daleč, da smo prekinili vse stike, tako, da moj otrok ne ve niti tega kako je ime bratrancem. Res, da je bilo nekaj prilik, na katere se je on odzval in je prišel, vendar kakega kontakta ni bilo. Po tem sta sledili se dve hujši nepriliki, tako da se sedaj nekaj let nismo vedeli.
Pravzaprav ga nisem pogrešala, ker je bila naša zadja srečanja zelo burna. Potem je prišla neka priložnost, pri kateri sta se z možem srečala. Zelo kmalu po tem srečanju je poklical moža in ga povabil k sebi. To me je zelo presenetilo, saj se zadja leta ni nikoli spomnil na nas. Njegova žena nam je dala to tudi jasno vedeti. Mož je v dilemi ali bi šel ali ne, jaz pa v še večji. Tam bo takrat veliko ljudi, kar nekaj sorodnikov. Veliko premišljujem o teh naših zamerah, čutim, da bi jih bilo treba pustiti zadaj, vendar jih ne znam. Nisem sposobna iti k njemu, ker sva se zadnjič, ko sva se videla kregala. Kakšen odnos naj zavzamem do njega? Kako pozabiti najhujše žalitve, ki jih je izrekel na račun moža?
On_ 

Re: zamera

25.04.12 09:21
Navedeno
etica44
Kako pozabiti najhujše žalitve, ki jih je izrekel na račun moža?
Tako, da boš razumela zakaj jih je izrekel. Po moje drugače ne gre.
Če veš zakaj so padale žaljivke, zakaj je hotel, da ste prizadeti ob njegovih besedah, je lažje oprostit, pozabila itak ne boš nikoli.

Pojdi tja in bodi pripravljena na kakšno pikro, ker sigurno ni pozabil in te bo "spomnil", tudi njega muči.... To ne pomeni, da mu moraš takoj vrnit milo za drago, lahko mu pa z obnašanjem poveš, da si ne želiš prepirov.
Če bo le prehudo je bolje, da ste "tujci" kot da se "grizete". Nima smisla, boš našla kake druge ljudi s katerimi si boste blizu.
samostojna 50+

25.04.12 15:00
Vprašaj samo sebe, ali mu še zameriš. Če te ob misli nanj tišči v prsih ali trebuhu ali ti gre na jetra, je odgovor telesa jasen.

Ne splača se na silo obnavljati stikov z ljudmi, s katerimi ne greš skupaj. Nima smisla, na svetu je še dovolj ljudi, s katerimi se da dobro shajati. Žlahta gor al dol.

To še bolj drži, če je zdaj povabil samo zaradi zunanje forme, ker se brata pač povabi. Če bi se najprej opravičil za zmerljivke in ponudil spravo, pa potem povabil, bi bilo drugače.

25.04.12 17:34
Mislim, da zadeve še nisem predelala, če jo sploh kdaj bom. Žalil je, ker si je obetal materialno korist. Kako kratkoročno! Težko bi rekla, da gre za formo, ker tolikokrat na razne zadeve pri njem nismo bili povabljeni.
Pravzaprav sem obstala ob vprašnju, kako oprostiti. Verjetno bi to že davno naredila do nekoga do katerega ne bi nič čutila do človeka s katerim pa smo si bili blizu je to teže, vsaj meni.
baba brez hrbtenice

25.04.12 18:12
spet ena baba brez hrbtenice, ki živi življenje svojega moža. Njegov brat je tvojega dedca skurcal, onadva sta se očitno pobotala, ti bi pa v moževem imenu (žalil je njega ne tebe) še naprej držala ruselj (nos) po možnosti do smrti, pa še tri generacije naprej bi skregala. Malo manj se obremenjuj z moževo žlahto, če boš šla na eno familijarno srečanje, te tudi ne bo pobralo. pa še materiala za opravljanje za naslednjih pet let boš tam dobila.

25.04.12 21:29
Detajlov ne bom pisala, ne živim moževega življenja ampak z možem. Da bi kam hodila zato, da bi potem lahko mlela mi na misel ne pride. Če bi bila stvar taka, potem verjetno ne bi bila v dilem in ne bi o tem nobenega nič ne vprašala.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 plus 16?