//

Čustvena inteligenca

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako ravnate s čustvi in kakšen odnos imate do sebe? Pogovorite se med seboj in z malo bolj izkušenimi.
Svetovalka na forumu: Metka Furlani, univ. dipl. soc. in psihodinamska psihoterapevtka
Vem kakšno je večinsko mnenje MONovcev glede žensk, ki smo se zapletle z oddanimi, ampak tokrat me ne zanima vaše mnenje. Naj bo tema namenjena le tistim, ki smo to kdaj storile. Ostali pa prosim preskočite to temo.

V glavnem: tiste, ki ste že imele zvezo z nesamskim moškim, zakaj ste to storile?

Jaz osebno sem to storila, ker boljšega nisem dobila. Sicer ob začetku razmerja nisem vedela, da je poročen, ker je rekel, da je samski, ampak sem pa vedela, da ni za resno vezo in sem sumila, da z bivšo nima še vse rešeno. Če bi našla boljšega oz. če bi me boljši maral, seveda ne bi bila zadovoljna z nekom, ki jasno pove, da ni za resno vezo. Ampak, če se v to razmerje ne bi spustila, bi bila že 13 let brez objema, brez poljuba, brez seksa.
In ne, ne ni mi v čast, ampak rada bi rešila to težavo, da se resni ne zanimajo zame, da dobim le ostanke. Zato me zanima kaj je razlog pri drugih ženskah, da ste imele oz. imate razmerje z oddanimi?
Mogoče kaj podobnega kot pri meni?
Mogoče materalni razlogi?

Ostali pa prosim, tokrat ne pljuvat po takih ženskah in tudi ne pisat na temo kako smo naivne, neumne, pokvarjene, da ne spoštujemo same sebe in podobno.
Navedeno

Ampak, če se v to razmerje ne bi spustila, bi bila že 13 let brez objema, brez poljuba, brez seksa.

Tega dejansko ne veš, to je le tvoja predpostavka. Tako si pa na račun vezanega moškega spustila marsikatero priložnost, ki je najbrž tudi sama nisi videla kot priložnost. Verjetno nisi spoznavala drugih moških, ko si bila z njim?

In še eno vprašanje: če se bo zopet pojavil vezani, se boš zapletla z njim?
Če smem: zakaj ste ženske tolk hude lovače, da vam vsi tipi pobegnejo in dobite ostanke...?
Treba je ljubiti, punce. Tudi za ženske to velja.
tadej, si ti ženska?
škoda, kje je tvoja izkušnja? Tema je namenja izkušnjam. Pa svoje nisi opisala.
Zato, ker je tako naneslo.. privlačnost je bila premočna... Nisem ena tistih, ki je mnenja, da je kriva ljubica, moški pa nedolžen.. lepo prosim, no.. Brez slabe vesti..
time to say goodye

Re: Zakaj ste se zapletle z vezanimi moškimi?

13.06.11 22:44
Milijonkrat sem se vprašala zakaj, pa odgovora še sedaj nimam. Prebrala na stotine tem na monu, da bi razumela, kar je težko razumeti. Lahko povem le kako. V tistem obdobju sem bila ravno dobro ločena, zaradi vseh spremljajočih težav pa tudi popolnoma ohromela. Ločitev ni bila posledica varanja enega ali drugega, pač prevelike razlike v značaju. Slab zakon je v meni na nek način ubil željo po spolnosti, biti z nekom. Bila sem prepričana, da sem svoje opravila in se mi je zdelo skoraj nemogoče, da bi še do koga kaj čutila. Prišla sem v novo okolje, kjer sva se spoznala. Ni sodil v krog moških, ki so mi bili do sedaj všeč, zato sem bila sproščena v pogovoru. Mislim, da sem ves čas v njem videla nekaj lepega, pa se tega nisem zavedala. Ko mi je enkrat pa le kapnilo, da mi je pravzaprav všeč in da me v bistvu osvaja, sem bila tako presenečena nad sabo, da se mi je zdelo, da sem zrela za v norišnico. Začelo se je razmišljanje, kaj narediti, izogibanje, pa vendar močna želja na drugi strani po spoznavanju. Po njegovem obnašanju sem sklepala, da je poročen. Doslej sem vedno striktno odgnala vsak poskus kakšnega vezanega tipa, to se mi je zdelo višek nespoštovanja. Povedala prijateljici, ki mi je seveda to norost odsvetovala. Nisem razumela kaj me vleče v to norost, ko pa sem imela že drugih realnih težav dovolj. Enkrat sem se odločila, da moram priti stvari na jasno, saj sem še vedno upala, da se mi vse to le dozdeva. Odločila sem se, da se mu ne bom več izogibala, ampak bom v vsaki situaciji ravnala tako kot čutim, ne glede na to kaj je prav ali narobe in tudi ne na posledice. Zadeva se je zelo hitro odvila in bil mi je všeč. Vedno bolj in bolj in nisem imela moči, da bi mu rekla, naj me pusti na miru, ker se bom zaljubila. povedal je, da je poročen in da se z ženo dobro razumeta. Sklepala sem, da imata odprt zakon, nikoli pa se nisem hotela pogovarjati o ženi in zakonu. Nekako sem pristala na to, da sva v bistvu f frenda, ki se občasno dobivata, pogovarjala sva se predvsem o meni, pri tem mi je bil v oporo. Čez čas sem izvedela, da žena pravzaprav nič ne ve o tem. Po eni strani mi je bilo to skrivanje muka, po drugi sem se trudila, da sem živela mimo tega. srečevala sem se z drugimi moškimi, resda se z nobenim nisem zapletla, ker sem bila pač čustveno z njim in se mi je zdelo, da bi s tem zlorabila svoje lastno telo. Spoznavala nove ljudi, hodila okrog, itd. Odločila sem se, da bom zadevo izživela do konca, ne bom pa vztrajala več kot dve leti. po enem letu je njegov zakon razpadel, žena se je zaljubila v drugega in dala vlogo za ločitev. Nekaj časa sva še vztrajala po starem, potem pa sva začela graditi odnos na drugih temeljih. Takrat se je začelo garanje in plačevanje cene za nazaj, pa tudi resnična odkritost. Včasih pomislim, da je bila to zgolj preizkušnja zame, če sem resnično pripravljena sprejeti vse v sledenju zvestobi do sebe. Nikakor pa ne mislim, da je varanje opravičljivo. Tudi njegovo ni bilo.
Jaz imam izkušnje, ko sva bila oba vezana, in bi ti več znala povedati s takega primera. Zdi se mi bistvena razlika, če si ti oz. eden samski in drugi ne. Malokrat slišimo, da bi se samski moški zapletel z vezano žensko. Tebe pa zanima, zakaj se samska ženska zaplete z vezanim moškim.

Ko sem postala spet samska, nikakor nisem iskala niti pristala na srečavanje z vezanimi moškimi. Tudi zanimali me niso, ker imam o sebi spoštljivo mnenje.

Na koncu pišeš, naj ti nihče ne piše o nespoštovanu same sebe... prav, pa ne bom. Je pa edini odgovor tukaj.
nevpletena, tisto, da ne pišite o nespoštovanju same sebe sem rekla zato, ker to je običajen komentar (poleg pljuvanja seveda) in vem, da je resničen. Mene pa zanimajo izkušnje, ker bi mi mogoče pomagalo rešit moje probleme v glavi.

nemirnakri, pri meni sicer gre delno za slabo vest, čeprav v končni fazi je varal on, ne jaz. Jaz sem bila samska in nisem začela jaz njega osvajat. Bolj me žuli dejstvo zakaj jaz to dopuščam: da privolim v razmerje, ki ni tako kot bi si ga želela. Predvsem me muči dejstvo, da nisem sposobna dobit boljšega.
Time to say goodbye, hvala, se mi je odprl še en pogled.
Jaz sem se zapletla njim preprosto zato, ker sem se vanj zaljubila tako močno, da me je dobesedno vrglo. Zaradi te moje ljubezni sem od okolice požrla že marsikaj, ampak jaz ga enostavno ljubim, še nikogar do zdaj ne tako. Nimam slabe vesti, ker vem, da svoje družine ne bo zapustil. Zaradi tega ga še bolj spoštujem. On je enostavno človek, ki bi si ga zase izmislila. V svoji vlogi trpim, ker vem, da se bo pač enkrat končalo, ampak.....
Spoštuješ ga? On vara svojo družino, a je to vredno spoštovanja??
Ti lolika pa namestno, da bi si našla samskega, leta zapravljaš za vezanega...
Klara_, ta tema ni namenjena, da ljudi obkladaš z lolikami in podobnim. Tema je namenja za izmenjavo izkušenj.
Prepričana sem, da bi zapletena tudi rada videla, da bi imela samskega moškega in prepričana sem, da je veliko komentarjev v tvojem stilu slišala, ampak to pač ne pomaga.
Pri meni se je v življenju zgodil velik zlom (dolga veza se je končala, smrt v družini, izguba službe...). Dolgo časa sem bila na tleh, nato pa sem se začela na novo sestavljati. Bivši je začel silit nazaj, pa ga nisem hotela, čeprav sem ga imela še vedno rada. Nato sem spoznala njega, se zaljubila na prvi pogled. Bila sem mu všeč takoj, ko sva se spoznala. In sva pristala skupaj. Razlog zakaj: zaljubljenost, priložnost, da prebolim bivšega in močna privlačnost. Vse skupaj je trajalo cca. 1 leto, zvedelo se ni za naju. Pred kratkim sva zaključila. Zakaj sva zaključila: končno sem se našla, začela sem se zavedati, da si želim resne veze in ne samo droptinic; poleg tega pa se je tudi on zresnil in postal vzoren mož ter očka. Danes sem še vedno samska, a mi ni več do tega, da bi bila še z njim, čeprav ga še nisem prebolela. Nekje nekadaj bo prišel mimo nekdo (samski), ki si bo želel biti z mano ravno tako kot jaz z njemu (upam, da ni to samo tolažba)!
Čeprav naj bi se javile le tiste, ki so bile ali so v taki vezi, se bom tudi jaz. Če bi se mi dalo ukvarjati z vezami, bi se definitivno odločila za vezanega. Zakaj? Točno bi vedela, da mi ne bi nikdar težil, da se preseli k meni, ne bi bilo skrbi zanj (beri: kuhanja, pranja, likanja, pospravljanja), tako mi ne bi bilo potrebno jamrati po MONU, kakšnega lenuha imam doma, kako je čustveno mrtev, kako samo še pirčka in gleda TV, mene pa zanemarja:). Tak bi se takrat, ko bi bila skupaj, maksimalno posvetil meni (jaz pa njemu, recimo), potem pa adijo vsak po svoje.
to je odvisnost

14.06.11 13:11
Navedeno
Zapletena
Jaz sem se zapletla njim preprosto zato, ker sem se vanj zaljubila tako močno, da me je dobesedno vrglo. Zaradi te moje ljubezni sem od okolice požrla že marsikaj, ampak jaz ga enostavno ljubim, še nikogar do zdaj ne tako. Nimam slabe vesti, ker vem, da svoje družine ne bo zapustil. Zaradi tega ga še bolj spoštujem. On je enostavno človek, ki bi si ga zase izmislila. V svoji vlogi trpim, ker vem, da se bo pač enkrat končalo, ampak.....

Nočem obsojat ampak odgovor zakaj je ravno v temle pisanju - od odnosov in sanjarjenja in zaljubljanja odvisna ženka. Sijajen uplen uza avanturic željega filača ega :) In to je tudi eden od razlogov zakaj se jih toliko zaplete z vezanimi.

Ženske, ki ne vedo kaj je to ljubezen živijo od sanjarjenj in zaljubljanja! Ker enostavno nimajo pojma kaj je to realna ljubezen. Tko kot pijančki lađžje živijo v omami alkohola. Isto sranje samo drugo pakovanje!

Realni ljudje (beri okolica iz zgornjega posta), ki to bebavo lucidnost vidimo (saj tudi okokica ponavadi hoče pijačka spravit na zdravljenje, mar ne, razne drugih pijačkov, ki ga podpirajo, a ne?) pa seveda govorimo v prazno in pol se nam pač očita obsojanje. Ampak zgorni zapis je res krasna ilustracija ženske neumnosti in zboljenosti, tako krasna,d a bolj jasna ne bi mogla bit.

Trdo delo na sebi, abstinenca in zdravljenje od takšnih odvisnosti pa pripeljejo k spoštovanju same sebe in resnični ljubezni - zanesljivo! Trdo delo pa ni nekaj kar bi dišalo zasvojencem, niti slučajno...
to je odvisnost, veš v čem je problem tvojega posta? Napisala si kar je bil že stokrat napisano. Nisi pa dala nobenega pametnega nasveta kako to rešit? Praviš abstinenca. Jaz sem bila na abstineci 7 let. Potem pa je bila kriza prevelika. Želja po objemu prevelika, želja po poljubu prevelika in preprosto nisem več zdržala.
Navedeno

Točno bi vedela, da mi ne bi nikdar težil, da se preseli k meni, ne bi bilo skrbi zanj (beri: kuhanja, pranja, likanja, pospravljanja), tako mi ne bi bilo potrebno jamrati po MONU, kakšnega lenuha imam doma, kako je čustveno mrtev, kako samo še pirčka in gleda TV, mene pa zanemarja:). Tak bi se takrat, ko bi bila skupaj, maksimalno posvetil meni (jaz pa njemu, recimo), potem pa adijo vsak po svoje.

zato sem bila jaz s porocenim...
Glej "to je odvisnost", tudi jaz sem prebrala že veliko kvazi psiholoških priročnikov na temo odvisnosti od odnosov, pa še zdaj ne vem, kaj konkretno pomenijo sledeče floskule:
- imeti se rad
- trdo delo na sebi
- resnična ljubezen

Za sabo imam dolgoleten zafuran zakon, dokler nisem srečala svojega ljubljenega, nisem bila zaljubljena približno 20 let. Torej nisem odvisna od zaljubljanja, od sanjarjenj, niti od odnosov. Sem precej realno na tleh in upam, da bom sčasoma sprejela filozofijo življenja, ki jo ima moj ljubi in sicer; živi za ta dan, ker ne veš, če bo kdaj jutri. Privošči si, kar ti življenje ponuja, če s tem nikomur ne škodiš. Tedaj bom res v sebi svobodna.
A ti zafurana res dejansko misliš, da s temule nikomur ne škodita? Me res zanima, kaj bi njegova družina rekla, pa kakšni tvoji otroci ko bi vedli, s kom se njihova mama peča... no toliko o škodovanju...

Pa da se pustitie toliko trpeti v takih odnosih, če veste, da ne bo vaš!Kje je logika, zakaj? Leta minevajo, on vas drži in zarad njega ne morete oditi, ker ste preveč zaljubljene....namesto da bi vas držal nek samski in dajal ista čustva nazaj.
Kdo pravi, da ne dobimo ljubezni nazaj?
metka**, obsojat je lahko, svetovat pa je težje. SPloh, če nisi nikdar kaj podobnega doživela. Veš zapletena in jaz in še katera drugega, bi bile vesele, če bi znale drugače. Zato, če imaš nasvet kako popraviti v svoji glavi, kar na plan z njim.
Veš jaz sem naredila po sistemu, ker sem bila toliko in toliko let bosa, ker nisem dobila celih čevljev, sem vzela rabljene, ponošene, ker je bilo to vseeno bolje kot biti bosa. Vesela pa bi bila novih čevljev, takih s pravo številko, samo ne znam si jih dobiti. Zato prosim tu gor za nasvete. Pljuvanja, obsojanja pa ne rabim.
Spoznala sem ga službeno in sva se zelo ujela. Ker sem bila zmeraj tako "pametna", da se meni ne more zgoditi, da se zapletem s poročenim, ga seveda o tem nisem povprašala. Šla z njim parkrat ven, ko mi je povedal, da ima ženo in otroka. Zraven pa še vso klasiko, kako ga žena ne razume. Zato ženske, ki ljubice tako obsojate, nikoli ne rečite nikoli. Jaz sem bila vase trdno prepričana, ampak ko sem zvedela, je od zaljubljenosti vsa pamet izginila. In sem mu vse verjela. Pa nisem bila tako mlada, skoraj 30. K sreči se je "pamet" po nekaj mesecih vrnila. In ko danes berem kakšne izpovedi kakšne ljubice, si pač mislim svoje. Jaz sem takrat resnično verjela, da se je z menoj našel, da sva sorodni duši, da sem njegova življenska ljubezen in podobno. Aja, pa ni izgledal, kot kak osvajalec. S takšnimi sem imela ves čas opravka (kar dobro zgledam - pa to ni hvaljenje, ampak v razumevanje) in seveda nisem hotela imeti z njimi nič. No, sedaj imam moža, ki ni ravno sorodna duša, je pa moj z vsemi napakami. Sicer pa, ko z nekom živiš, se mi zdi, da je konec s sorodnostjo duš.
Dejstvo je, da se malokateri odloči za ločitev; razlogi so različni, vsekakor finance in udobno življenje nista zanemarljiva. Večinoma žene tudi niso tako grozne, ko znajo moški naplesti. Konec koncev potem ne bi bili poročeni že x let in ko pride ljubica odrešiteljica to spoznali. Ampak, saj pravim, zarečenega kruha se največ poje, in naenkrat si preveč sit...
Navedeno
tudi jaz*
metka**, obsojat je lahko, svetovat pa je težje. SPloh, če nisi nikdar kaj podobnega doživela. Veš zapletena in jaz in še katera drugega, bi bile vesele, če bi znale drugače. Zato, če imaš nasvet kako popraviti v svoji glavi, kar na plan z njim.
Veš jaz sem naredila po sistemu, ker sem bila toliko in toliko let bosa, ker nisem dobila celih čevljev, sem vzela rabljene, ponošene, ker je bilo to vseeno bolje kot biti bosa. Vesela pa bi bila novih čevljev, takih s pravo številko, samo ne znam si jih dobiti. Zato prosim tu gor za nasvete. Pljuvanja, obsojanja pa ne rabim.

Človek vedno ravna v skadu z doživljanjem svojega sveta in spoznanj o življenju. Zato je nemogoče dati drugemu nasvet, kako naj ravna - če pa je že ravnal v skladu s svojim dojemanjem. To, da ti takšno ravnanje le ni prineslo zadovoljstva, je že korak naprej. Bljižnice do sreče ni. Učimo se na svojih napakah, ki jih prepoznamo po rezultatih našega dela in odločitev.

Tvoja prispodoba s čevlji je enaka z vrabcem v roki in golobom na strehi. Ko držiš v roki vrabca te golob ne zanima več in zato odleti dalje. Za vse, kar v življenju dosežemo, je potreben čas in prava naravnanost. Najprej je treba biti zadovoljen s tem, kar imamo, potem pride tudi tisto, kar si še poleg tega želimo. Nič hudega, če ni takoj pravega moškega na dosegu roke, med tem se lahko neobremenjeno ukvarjaš mnogimi stvarmi. Moški nikoli ne sme biti sredstvo za doseganje sreče in zapolnitev praznine. Ker pa obstajajo tudi taki moški, je normalno, da si naletela na poročenega. Zelo kmalu se pokaže, da sta se našla dva, ki rabita nasprotni spol za tolažbo; oddan moški ima doma ženo, pa vendar čuti praznino, ki jo hoče zapolniti še z eno žensko. Torej, še en tak človek, ki misli, da ga bo oseba nasprotnega spola osrečila in potolažila.
Dokler boš čutila tako, da moškega rabiš, boš tudi vedno srečala moškega, ki rabi (še eno)žensko.

Sliši se obrabljeno, a je vendarle res. Obnovi stara ali poišči nova prijateljstva z raznimi ljudmi, omisli si kakšen hobi, priključi se skupini, ki počne kaj takega, kar počneš rada sama in uživaj življenje. Postani samostojna ženska in prenehaj razmišljati, kako rabiš moškega. Ko boš imela dovolj dobro mnenje o sami sebi, te poročeni moški ne bodo več zanimali, niti ne ti njih.

Kar se zaljubljanja tiče, je resnica takšna, da se zaljubimo takrat, ko si tega želimo, ne glede na to, koga srečamo. Zaljubljenost je daleč od ljubezni, saj takrat nismo zmožni trezne presoje. Zato se izogibaj zaljubljanju v moške, o katerih ne veš niti tega, ali so prosti. Najprej se je treba vsaj deloma spoznati, da sploh lahko ugotoviš, ali je ta moški primeren kandidat za kaj več.
Zelo lepo napisano in življenjsko. Hvala.
Po ločitvi (ali po dolgih letih samskosti) je ženska v zelo ranljivem stanju - zelo pogreša bližino, objeme, poljube, seks - zato pa smo pripravljene pristati tudi na zvezo s poročenim. Ni se treba obsojati, ampak delati na sebi, da naslednjič zmoremo reči ne.

No, jaz sem imela srečo, po ločitvi me nikoli ni resno osvajal kakšen poročen moški. Tiste pa, ki so poskusili, tako mimogrede, za vsak slučaj (no, moški to delajo), sem pa tako debelo pogledala, da jim je bilo kmalu jasno, da ne bo nič. Imam srečo, da je nekaj v meni, da sploh ne pomislim na zvezo s poročenim - namreč moškega si želim celega zase, neznosna mi je misel, da ga delim z neko drugo žensko, rajši nimam nič in to me varuje pred takimi slabimi zvezami.

Poskušala pa sem neobvezuječ seks s samskimi, tako za eno noč, pa sem tudi pri tem ugotovila, da kakšnega hudega zadovoljstva ne čutim, še več, z ljudmi, ki jih slabo poznaš, je veliko možnosti za kakšno neprijetno izkušnjo (no, tudi jaz sem jo doživela). Takrat sem sklenila pri sebi, da bom živela v celibatu toliko časa, dokler ne spoznam nekoga, ki ga imam lahko rada in mu lahko zaupam in me spoštuje. Po dveh letih sem dočakala tudi to in zdaj sem v normalnem odnosu. Se je splačalo. Je bila pa huda odločitev in ni bilo enostavno se jo držati.
Zakaj? Ker mi ni povedal.
Ko je resnica prišla na dan, sva ga zapustili obe. Žena in jaz.
Je po 16-ih letih še vedno samski, žena mu je pustila tudi njunega otroka in se odselila v tujino.
In kako to, da tega nisi zvedla tako ali drugače? Ti ni bilo nič sumljivo, da ga ob določenih urah ne moreš dobit, da se glede določenih stvari ne zna izjasnit? Kako dolgo sta bila skupaj? In kako si zvedela?
Ne, mi ni bilo sumljivo, ker sem ga dobila kadarkoli oz. nisem oseba, ki bi klicarila za brezveze, torej sem ga bolj malokrat. V družbi me nikoli ni skrival, predstavil me je celo svoji družini. Kako naj bi posumila, čeprav sem takrat bila mlada in naivna? Dobivala sva se skoraj 1 leto, vmes je žena rodila.
Izvedela sem, ko me je njegova žena pričakala pred vrati in me zlasala. Ko sem jo uspela toliko obvladat, da mi je sploh povedala, za kaj gre, sva se usedli, pomenili in odšli. Obe.
Kak pofukan prasec, naj crkne ušivec!!!
Navedeno
Miriam_
Kak pofukan prasec, naj crkne ušivec!!!

izborno izražanje

koliko si stara?

imaš težave?
Navedeno
tudi jaz*

Ostali pa prosim, tokrat ne pljuvat po takih ženskah in tudi ne pisat na temo kako smo naivne, neumne, pokvarjene, da ne spoštujemo same sebe in podobno.

natančneje določi, kaj se sme pisat
mislim, da moramo biti pošteni. Redki so, kis e NAMERNO zapletejo s poročenimi. Pa ni važno, je to poročena ženska ali poročeni moški.
Čustva, kemija, naklonjenost, bližina se preprosto pač - zgodi.
Problem nastane potem, ko sta obe strnai že čustveno vpleteni. Ko se pričneta zavedati, na kakšno nevarno pot sta se oba vpletena podala.
Poznam tipičen par, on poročen, ona sveže ločena. Oba imata odrsle otroke. On ima ženo, ki ji je mar za vse, le zanj ne, ona nežna,m ranjena, željna nežnosti.
Našla sta se, srečujeta se, imata se lepo, čeprav ona ve, da se o0n ne bo ločil. Nihče ni prizadet, drug od drugega dobita to , kar potrebujeta.....
Seveda pa je njuna zgodba bistveno drugačna od zgodb, ko skačejo čez plot mladi zakonci, tisti, ki imajo še mladoletne otroke. Tam pa so taki skoki res smrtnonosni in prizadenejo tiste, ki so najmanj krivi....
:-(
Delajte kar hočete. Karkoli hočete. To boste tako ali tako ne glede na kakršnakoli druge dejavnike. Samo naredite uslugo vsebini želodcev bralcev teh postov, da bo ostala tam kjer je, in
SE NE PROJICIRAJTE KOT MUČENICE !!!
sobotka2011
Navedeno

Čustva, kemija, naklonjenost, bližina se preprosto pač - zgodi.
Problem nastane potem, ko sta obe strnai že čustveno vpleteni.
Ko se pričneta zavedati, na kakšno nevarno pot sta se oba vpletena podala.

Človek je tudi razumno bitje, se pravi da sprejema odločitve. Pri živalih tega ni, zato tudi narava ni moralna ali nemoralna, je pravzaprav amoralna. Iz svobode oz. povzdignjenosti nad naravo izhaja potem tudi osebna odgovornost.

Navedeno

On ima ženo, ki ji je mar za vse, le zanj ne, ona nežna,m ranjena, željna nežnosti.

Se strinjam, posledica "čustvenega zanemarjanja" je lahko varanje.
Živjo, vsem skupaj,

zanimivo branje...
No, jaz sem tudi bivša ljubica...da boste razumeli, kako sem jaz doživela svojo izkušnjo.

Po moje smo tudi tukaj ljubice razdeljene na dve skupine - ene, ki jim je to v zabavo in uživajo v samih dejanjih, da "zavrtijo" moškega, se imajo v središču pozornosti in so verjetno še ponosne na to, kako deci (po vsej verjetnosti vezani) padajo na njih in jih potem vrti okoli prsta in si filajo svoj ego, čustveno se po moje ne navežejo kaj preveč (bolj samo seksualno), potlej jih pa čez čas vsa ta pripetija zdolgočasi in imajo že drugega v paci in gredo skozi začetke (ki so najbolj sladki) zopet z novim.....težava se pojavi, če se moški preveč čustveno naveže na takšno ljubico in je potem razočaran nad vsem skupaj itd....SUPER pa je, če sta oba vpletena takšna, ker doživita takšno aferico in se čutita izpolnjena...

Na drugi strani so pa take ljubice, ki se v svoje moške ZALJUBIJO in ga ljubijo, čakajo, trpijo, (no, na začetku še ne trpijo, ker začetki so pač sladki in omogočajo, da ti tvoj moški lepo počasi zleze pod kožo in se kar naenkrat zaveš, da si ZATRESKANA!), ker mora vezani moški dati ženski malo več čustvene pozornosti, ženskam pa to paše, seveda, saj smo čustvena bitja. Problem nastane, ker gre tudi ta proces razmerja skozi faze...in ko se te faze sčasoma ne zdijo več obema zaodvoljive (npr. ljubica ima dovolj čakanja na klic ljubega in da se vidita samo takrat, ko to "dopuščajo" družinske in poslovne obveznosti, ljubici se zdi, da je zadeva že zrela za resno zvezo in da mora ljubi pri sebi razčistiti, s katero bo nadaljeval svoje razmerje - na dveh stolih pač to ni več možno (čeprav se mi zdi, da bi moški lahko takšno razmerje vlekel tudi 20 let, ker mu pač paše) in mislim, da je nekako magična meja maksimalno od 1-2 let, da so ženske-ljubice pripravljene "čakati" na svojega dragega, ali bo pač on potegnil črto glede razemrja, v kolikor tega ni, jo potegne ona. Zopet problem: V kolikor jo je imel on samo za seksualne namene, ne bo zapustil družine in bo živel naprej, kot da nič ni bilo, v tem primeru je ljubica zelo prizadeta in jezna, razočarana -ampak zelo bogata za eno resno izkušnjo, v kolikor pa tudi on spozna, da jo ljubi, bo pač končal prejšnje razmerje in začel s to ljubico resno zvezo (v tem primeru je sicer razočarana njegova žena in prejšnja družina, ampak bolje tako, kot pa živeti v neljubečem zakonu).
No, midva sva izbrala to zadnjo varianto in sva skupaj deset let, v resni zvezi (sicer nisva poročena), imava dva otroka in še vedno čutiva (no, vsaj jaz), medsebojno veliko privlačnost, sva prijatelja in tudi sex je zelo zadovoljiv za oba, ne pustiva, da vse skupaj postane preveč rutinirano in še vedno poflirtava skupaj drug z drugim in to se mi zdi zelo lepo (pa še nikogar ne prizadaneva s tem). In dokler bo trajalo, pač bo...

sorry, sem se razpisala...pridni bodite....
!3 let z vezanim,poročen?Žena od njega to ve in otroci?Joj,koliko opojne substance ti je dal popit,da še vztrajaš z njim,čeprav veš,da nimaš kaj več pričakovati,kot ti nudi.
Vse priložnosti samskih so šle mimo,ker stojiš na napačnem mestu.Napačno ene razmišljate,da ste preslabe za samske.
Ljubica biti je nekaj kar družba na splošno ne sprejema in nikar ne govorite,da niste nič krive!Pa še kako!
Rajši bi živela v popolnem celibatu,kot se dajala dol,kot ena reva,ki boljšega ne najde!Če imaš v glavi 100% razdelano,da poročeni ali kako drugače vezani ne pridejo v poštev,boš že s pogledom odgnala tistega,ki bi kaj hotel od tebe.Tako pa....pomilovanja vredno!
Ker sem se zaljubila. Bila sem relativno mlada..23 let.
Zdaj se jih izogibam v velikem loku. Ampak...zarečenega kruha se največ poje...a ne @kuku***
Dajte zaboga že enkrat recept, kako se odljubit. Jaz vse to vem, kar pišete, pa se ne morem odtrgat od njega, ker ga imam rada in sva si nekako tako podobna po karakterju in mi vsaj on daje uteho, da nisem čisto sama, sem pa sveže ločena in zato tudi ranjena, bil pa je prav on povod za razvezo.
Navedeno
Čist v pm
Dajte zaboga že enkrat recept, kako se odljubit. Jaz vse to vem, kar pišete, pa se ne morem odtrgat od njega, ker ga imam rada in sva si nekako tako podobna po karakterju in mi vsaj on daje uteho, da nisem čisto sama, sem pa sveže ločena in zato tudi ranjena, bil pa je prav on povod za razvezo.

Če si se ločila, si že naredila en korak naprej. Zdaj naj to stori še tvoj ljubimec in začnita na novo. Brez zaupanja bo bolj težko. Ne vem zakaj se imaš zdaj željo odljubit ?
Ne bo se ločil, to ni opcija, majhni otroci....on vidi najino zvezo v prihodnosti tako, kot je sedaj ( z njegovega zornega kota je to seveda idealno), če sem depresivna, mi pravi, naj ne razmišljam o prihodnosti, ker je vse mogoče in nihče ne ve, kaj bo jutri. Ali je možno, da po določenem času taka zveza enostavno izzveni in nekako brez bolečin odideš?
čist v pm
Navedeno

če sem depresivna, mi pravi, naj ne razmišljam o prihodnosti, ker je vse mogoče in nihče ne ve, kaj bo jutri.

Jah, tu pa te lovi na cenene vložke upanja, češ, saj se lahko zgodi karkoli, sanje, da se loči in bo samo s tabo.
To seveda ni pošteno od njega, da govori nekaj, česar ne misli nikoli uresničiti, ampak ve pa, da so ti v tolažbo pravljice.
On bi se moral odločiti med ženo ali tabo. Če bi te imel dovolj rad, bi seveda bil s tabo, saj s tem ne zanemari očetovske vloge, če se loči kot partner.

Ampak potem se pojavi drugi problem, če resnično zapusti svojo ženo in ti stopiš na njeno mesto, mu lahko zaupaš, da ti bo zvest?
zanimivo, da se takšni posti tu enostavno ignorirajo :-)))))
Navedeno
čist v pm
Ne bo se ločil, to ni opcija, majhni otroci....on vidi najino zvezo v prihodnosti tako, kot je sedaj ( z njegovega zornega kota je to seveda idealno), če sem depresivna, mi pravi, naj ne razmišljam o prihodnosti, ker je vse mogoče in nihče ne ve, kaj bo jutri. Ali je možno, da po določenem času taka zveza enostavno izzveni in nekako brez bolečin odideš?

To bo pa težko. Sama zapadaš sedaj v depresijo zaradi tega, kar si že vedela, da se ne bo zgodilo. Ali je bil vzrok tvoje ločitve le zaljubljenost v njega ali je bilo še kaj drugega, ki je bil pravzaprav bistveni vzrok ?.Otroci niso vzrok, da se on loči, enostavno mu je dobro doma, pa še tebe ima za zraven. Tukaj ni zaupanja in spoštovanja, če nisi človek z trdo kožo, takšnega načina živčjenja ne sprejemaš. Spomni se na Moniko, ki je bila 10 let ljubica poročenemu, pa se ni ločil, nazadnje je pa ostal brez žene in Monike. Tudi sama poznam gopspo, ki se je ločila pred več kot 10 leti, pa je še vednjo ljubica. Ali se vidiš v tej vlogi še leta in leta ?
čist v pm
preveč si žalostna in preveč tlačiš jezo. Ti si se ločila, ker nisi zdržala na dveh stolih, tale tvoj kaliber je pa iz drugega testa. Precenjuješ ga. Poskusi malo gledat na to s humorjem, daj jezo iz sebe, pa ga začni malo zafrkavat. Naj se on trese ne ti.
Bistven vzrok ločitve je bil v tem, da sva bila z možem dva različna svetova z različnimi interesi, vrednotami, psihično me je nadvladal in tudi maltretiral (skozi leta tega niti opazila nisem več), počasi me je odvračal od prijateljic in me nekako podredil svojim interesom. Trudila sem se, poskušala sem imeti enak pogled na svet kot on, pa vendar je v zakonu moj jaz počasi otopeval in umiral, praznino sem na grozo vseh naokrog utapljala tudi v alkoholu. Postajalo mi je vseeno. Potem je prišel on, mi dal vedeti, da so moški lahko tudi drugačni, da sem tudi jaz v svojem bistvu drugačna od tega, kar sem postajala in prav on je tako silovito pretresel moj svet, da sem v opoju zaljubljenosti zmogla vse težke korake, povezane z ločitvijo.
Armanda, dober nasvet, tole s humorjem, humor naravnost obožujem. Samo verjemi mi, da v taki čustveni razburkanosti težko z distance in s kančkom humorja opazujem nastalo zmešnjavo.
Ne vem kaj se delaš žrtev,to je prvo, saj si vedela v kaj se spušaš...
Drugo pa, če bi se želel ločiti bi se kljub otrokom, saj bi še vedno izpolnjeval svojo očetovsko vlogo, kljub temu, da ne bi bila z ženo več skupaj.. veliko je ločenih, pa so vseeno dobri starši- še boljši, ker so bolj srečni, ko so narazen in ni več kreganja itd.... loču se ne bo, ti boš dolga leta še trpela, ti garantiram.... kako se odljubit pa ni formule.
Navedeno
tudi jaz*

Jaz osebno sem to storila, ker boljšega nisem dobila.

Vse povedano: zato, ker se cenite.
Takole je bilo.Pred mnogimi leti sem spoznala fejst dečka.Super me je privlačil ,ujela sva se ,imela podobna razmišljanja .Nakar po mesecu dni od njega zvem ,da ima partnerko in celo majhnega otroka z njo.Seveda zvedela slučajno.Me je neslo stran zelo hitro.Ja ,je bilo malo srčne bolečine ampak sem se zavestno odločila,da pa se jaz v tako vezo ne bom spuščala !
Torej odločitev je razumska.
On pa še vedno okoli preganja ženske !
Moja sodelavka preprosto zato, ker se je tega pač spomnila, njemu pa je bilo vseeno za ženo in otroke ter je pač hotel potešitev. Peljal jo je v avto in čez pol urce, kot da se ni nič zgodilo. Mnoga mlada dekleta danes seks jemljejo kot rekreacijo in ne razmišljajo o posledicah. Moralni zadržki so zanje višja matematika. Drug zelo pogost primer po mojem pa so poročeni moški, ki v službi osvajajo mlada dekleta, se slinijo, ko prihajajo odkrito oblečena, puncam se zdi fajn, da se vesijo po vratih, govorijo si, da to še nič ne pomeni, mogoče to potrebujejo tudi kot potrditev v svetu, kjer vlada boj za ultimativno lepoto. Če gre po možnosti še za nadrejenega, seveda rade izkoristijo priložnost. Pri nas v službi so pripadnice te skupine punce, stare okrog 30 let, nezadovoljne s svojimi nezrelimi fanti, ki si ne želijo otrok in skupnega življenja, živijo pri starših, sanjajo v nekem svojem svetu in so ponavadi razvajene šmrklje. V obeh primerih gre sicer za dokaj izobražena dekleta, ki pa dejansko še niso izkusile realnega sveta. Zdi se mi tudi, da jih je začelo "metati" prav zdaj, pri teh letih, kot da niso preživele pubertete.
Navedeno
tudi jaz*
Vem kakšno je večinsko mnenje MONovcev glede žensk, ki smo se zapletle z oddanimi, ampak tokrat me ne zanima vaše mnenje. Naj bo tema namenjena le tistim, ki smo to kdaj storile. Ostali pa prosim preskočite to temo.

V glavnem: tiste, ki ste že imele zvezo z nesamskim moškim, zakaj ste to storile?

Jaz osebno sem to storila, ker boljšega nisem dobila. Sicer ob začetku razmerja nisem vedela, da je poročen, ker je rekel, da je samski, ampak sem pa vedela, da ni za resno vezo in sem sumila, da z bivšo nima še vse rešeno. Če bi našla boljšega oz. če bi me boljši maral, seveda ne bi bila zadovoljna z nekom, ki jasno pove, da ni za resno vezo. Ampak, če se v to razmerje ne bi spustila, bi bila že 13 let brez objema, brez poljuba, brez seksa.
In ne, ne ni mi v čast, ampak rada bi rešila to težavo, da se resni ne zanimajo zame, da dobim le ostanke. Zato me zanima kaj je razlog pri drugih ženskah, da ste imele oz. imate razmerje z oddanimi?
Mogoče kaj podobnega kot pri meni?
Mogoče materalni razlogi?

Zakaj? Zato, ker sem se zaljubila na prvi pogled in ob prvem srečanju. V tistem času bi lahko dobila veliko boljših, pa tudi slabših, ampak "bil je on". Ko mi je povedal, da je poročen je bilo že prepozno, saj sem bila prepričana, da ljubezen vse premaga. V času, ki sva ga preživela skupaj, je vedno bolj pogosto govoril o svojih otrocih in posredno tudi o ženi (sam se tega ni niti zavedal).
Zato sem odšla vstran... in nikoli mi ni bilo žal niti za trenutek, ki sva ga preživela skupaj, niti za to, da sem mu dala prosto pot.

Po več letih sva se lani zopet slišala in videla. Je skupaj s svojo družinico, kot mi je rekel je zadovoljen, ni pa srečen. Tudi jaz sem danes zadovoljna s svojim življenjem .....
Zakaj sem to storila?
Zato, ker me je osvajal skoraj eno leto. V tistem trenutku ni bilo nobene druge pametne ponudbe, preizkušala sem sebe in njega do kje si upa/va. Dokaj neizkušena nisem mogla verjet, da je poročen moški res sposoben prevarati. In ja-točno sem vedela v kaj se spuščam, da ima ženo, otroke... Od začetka je bila to igra mačke in miši, igra z ognjem. Kasneje mi je priznal, da niti sam sebi ni mogel verjeti, da sem pristala. Nisem pa bila prva ljubica. In vrjetno tudi ne zadnja.
Vmes, ko sem se zavedla v kaj se spuščam, da postaja resno, da se čedalje bolj vpletajo čustva-tako moja kot njegova, sem hotela prekinit. Videla sem, da družine ne namerava zapustit, meni je vlival lažna upanja-kaj pa če nekoč...V trenutku nesoglasja in tišine sem zbrala moči in končala.
Navedeno
to je odvisnost
Navedeno
Zapletena

Nočem obsojat ampak odgovor zakaj je ravno v temle pisanju - od odnosov in sanjarjenja in zaljubljanja odvisna ženka. Sijajen uplen uza avanturic željega filača ega :) In to je tudi eden od razlogov zakaj se jih toliko zaplete z vezanimi.

Ženske, ki ne vedo kaj je to ljubezen živijo od sanjarjenj in zaljubljanja! Ker enostavno nimajo pojma kaj je to realna ljubezen. Tko kot pijančki lađžje živijo v omami alkohola. Isto sranje samo drugo pakovanje!

Realni ljudje (beri okolica iz zgornjega posta), ki to bebavo lucidnost vidimo (saj tudi okokica ponavadi hoče pijačka spravit na zdravljenje, mar ne, razne drugih pijačkov, ki ga podpirajo, a ne?) pa seveda govorimo v prazno in pol se nam pač očita obsojanje. Ampak zgorni zapis je res krasna ilustracija ženske neumnosti in zboljenosti, tako krasna,d a bolj jasna ne bi mogla bit.

Trdo delo na sebi, abstinenca in zdravljenje od takšnih odvisnosti pa pripeljejo k spoštovanju same sebe in resnični ljubezni - zanesljivo! Trdo delo pa ni nekaj kar bi dišalo zasvojencem, niti slučajno...

Odličen odgovor. Ljubice so samo tiste ženske +, ki se premalo cenijo, ker so pripravljene pobirati drobtinice, ki jim jih meče ON, kadar je pri volji.
Seveda reve trpijo, ko morajo preživljati vse vikende, dopuste, praznike... same, ker on je pač s svojo ženo.
Zakaj se ena ženska zaljubi v poročenega moškega? Zato ker se nima dovolj rada!!!
Samozavestna ženska, ki ve kaj je, se nikoli ne spusti v razmerje s poročenim moški, razen v primeru, če ima kakšno upanje, da si ga pridobi zase in to v roku leta dni. Če ji ne uspe, gre dalje.
Več letna razmerja s poročenimi pa ohranjajo zakompleksana bitja, ki nimajo ne volje in ne moči, da bi si priznale, da so odvisnice od odnosov.
Vidim, da se vas veliko ne more zadržat in vseeno piše v temo nekaj, kar ni rdeča nit teme :).

hahheh, to kar si napisala seveda drži, ampak to je bilo že 100x napisano, tako, da je že zlajnano. Vse je res kar pišeš. Ampak ni pa nikjer nobenega nasveta. Ok, si priznaš vse to kar si napisala. Ampak kaj to pomaga? Prav nič. 100x napisano, amapk 100x brez učinkovitih nasvetov.
Če imaš na izbiro biti 10 let popolnoma brez moškega ali pa imeti nekega ljubimca, ki je vsaj kdaj pa kdaj s tabo. S pač izbereš drugo varianto. In odkrito povedano, da životarit leta in leta popolnoma brez moškega je veliko slabše kot imeti ljubimca. Oboje sprobala tako, da vem. Dve slabi varianti, ampak ena je vseeno boljša.

Fenix, enata, tudi pri meni je bilo podobno. Samo, da sem se jaz več let upirala :)
4nny, pri nas je polno visokoizobraženih samskih žensk, ampak nimajo nobenih ljubimcev, vse hlepijo po resni vezi, nobena se ne oblači divje, niso žurerke. Po drugi strani pa je bilo v SŠ na kupe punc, ki so počele ravno to, kar pišeš: šle so z vsakim.

matjazko, kar se mene tiče, niti ne bi želela, da je ta moški, ki sem ga ljubila, zapustil ženo in šel v resno razmerje z mano. Zakaj ne? Točno to kar si ti napisal: ne bi mu zaupala. Če je varal ženo...

No se nisem, močna punca. Jaz bi tudi rada imela toliko moči.

mi je pa zanimivo tu gor to, da se nobena ni javila, da bi napisala, da je imela razmerje s poročenim zaradi materialnih koristi. Ali pa preprosto zaradi avanture.
Navedeno
hahheh

Odličen odgovor. Ljubice so samo tiste ženske +, ki se premalo cenijo, ker so pripravljene pobirati drobtinice, ki jim jih meče ON, kadar je pri volji.

Če jim gre zgolj za seksualno avanturo, sploh ne, saj ničesar ne pričakujejo od ljubimca razen spolne zadovoljenosti. V tem primeru ne pride do globlje čustvene navezanosti, tako da ne mroemo govoriti o "pobiranju drobtinic".
to je odvisnost

13.07.11 13:55
Punca ne plozaj! Jaz sem iz leta v leto prepričana, da v slabi vezi (kljub obilici ne tako slabega sexa z lastnim ekskluzivnim možem) nočem bit več, polovičarske variante in avanturice za filanje ega me pa ne privlačijo več, saj sem se postopoma začela ceniti. Tko da, bit kvalitetno sam je zame osebno mnogo boljše kot bit ljubica torej v polovični vezi. Pa nisem pristašica skupnega življenja, sploh ne, ampak določena eskluziva pri intimi in to, da sem prva ne njegovem spisku prioritet sta mi pa zelo pomembni. Definitivno nočem bit vsak vikend, praznike in počitnice sama, saj ravno takrat rabim družbo!

Se pa strijam, da ni ravno težko prebrodit hrepenenja po nežnosti in podobno, ampak če delaš na sebi in razmišljaš o svojih resničnih potrebah sčasoma ni več težko. Če pa se vdajaš polovičarstvu in iščeš izgovore za to potem se pač ne premakneš nikamor...izbira pa je itak tvoja :))) In kolk simptomatično, seveda si jih celo tukaj našla kar nekaj, ki ti pritrjujejo, vseh ostalih pa itak nočeš slišat :)) Ti kr "uživaj" dalje :)))))))))
Edini odgovor - pomanjkanje samozavesti in samospoštovanja. sama sem potrebovala kar nekaj let, da sem se izkopala iz začaranega kroga v katerem so me vedno obeltavali zasedeni moški. In vedno znova obsojala življenje, ki mi ni dalo nekoga normalnega ampak nekoga , ki je rabil ventil. Ventil za sex, za pogovor, za nežnost ipd. Če bi se v tistem obdobju cenila bi bač oddajala drugačne signale in vibracije. tako pa je bila stvar izključno v meni in mojem pomanjkanju samozavesti ter spoštovanja.

Poleg tega tista "neustavliva" privlačnost - iskrice nimajo kaj dosti veze z ljubeznijo. Pač v življenje pritegnemo točno to kar si želimo. Pa ne si lagat, da pridejo sami, namreč partnerja si izbereš sam in če je vezan pa veš je to pač odločitev da rečeš da ali ne.

Drugače pa bila v stiku z kar nekaj veznanimi, ne vedno sexualno, večkrat prijateljsko in vsi imajo nekaj skupnega. Nimajo "moči po domače povedano jajc" biti iskreni do sebe. Kaj šle do drugih. Na koncu se moraš vprašati ali želiš biti sploh z nekom , ki ti laže pa ne samo tebi ampak vsem. Jaz moram reči, da kot mlada frklja niti nisem razmišljala o tem na tak način. Pač vsak drugi je bil bogi, ga žena ne mara, ne sprejema , ne sexa ipd.. vse te neumnosti. Brezbrižno sem se sprehajala skozi življenje z pomanjkanjem samozavesti in totalno sebičnostjo do drugih "žena, punc" . Sej sebičnost, nesamozavest, nespoštovanje vse to paše v en kup, ki ti pripelje do tega da ne sprejemaš odgovornosti za svoje življenje. Na koncu ljubica ostane sama za praznike preživlja dopuste sama, v hrepenenju po nekomu. Čaka na telefonski klic. Skrivanje, laganje, bežanje .... je to vredno človeka. Takrat sem mislila, da sem na pol rešiteljica teh bogih moških, sedaj pa vem, da so le slabiči, ki lažejo vsem naokoli. In nikoli se nisem vprašala kako se počuti ona druga.

No življenje ne bi bilo življenje , če me ne bi postavilo na drugo stran - tudi na stran ko sem bila sama prevarana in ja sedaj šele razumem kak velik egoist sem bila in da življenje vsakemu prinese možnost za učenje , vprašanje le če jo sprejme. Tako da vsem , ki se tolažite da vas ima ljubček rad, da to rabite , da vas ceni in spoštuje, da se same cenite in spoštujete in fanje , ki ste ljubčki se vprašajte isto.

Vam dam odgovor laže vam in vsem naokoli, če bi vas nekdo cenil predvsem pa če bi se sami se v tako situacijo sploh ne bi spustili, klub ne vem kakim iskricam in neustavljivi privlačnosti.

jaz sem svoje pokasirala, se marsikaj naučila o sebi, drugih, nama in vam svetujem da predno se znajdete na drugi strani pomislite na druge - jaz nisem... na žalost in se kesam za vse bolečine ki sem jih zadala zaradi svoje šibkosti.
NOčeš razumeti:
meni je povsem jasno, da imam nizko samospoštavanje in mi zato posti v to smer nič ne koristijo. Jaz rabim nasvete kako to spremeniti.
V svojih 35 letih življenja sem imela samo eno zvezo, vem, da je bila slaba. Vem, da mi ni dala kar bi si želela. Ampak, kaj pa naj bi drugega? Bila pri 35ih še vedno devica?
Če ni bilo kruha, če ne dobim kruha, sem vzela drobtinice. Veliko knjig na temo delanja na sebi sem prebrala, hodila na predavanja, k psihologu. In kaj mi je pomagalo? Prav nič. In potem so drobtinice boljše kot lakota.
Dvomim, da bi pisala tako kot pišeš, če bi leta in leta bila brez objemov, brez poljubov, brez seksa. Jaz sem bila zelo dolgo brez, potem sem si pa rekla, bolje drobtinice kot nič.
Jaz se zavedam, da imam težave, ampak če mi pišete vse to kar že vem, mi prav nič ne pomaga. Ni pa nobenega nasveta, izkušenj. Daj pameten nasvet. Napisatti delaj na sebi je enostavno. In kaj to pomeni? Delati na sebi? Ko že več let od SŠ naprej delam le na tem, da bi stvari izboljšala? Dolečene stvari so se izboljšale, ampak to mi ni prinselo fanta. In oprosti, ampak kot vsaka druga ženska imam tudi jaz potrebe po spolnosti, objemih, poljubih.

Navedeno
to je odvisnost
Punca ne plozaj! Jaz sem iz leta v leto prepričana, da v slabi vezi (kljub obilici ne tako slabega sexa z lastnim ekskluzivnim možem) nočem bit več, polovičarske variante in avanturice za filanje ega me pa ne privlačijo več, saj sem se postopoma začela ceniti. Tko da, bit kvalitetno sam je zame osebno mnogo boljše kot bit ljubica torej v polovični vezi. Pa nisem pristašica skupnega življenja, sploh ne, ampak določena eskluziva pri intimi in to, da sem prva ne njegovem spisku prioritet sta mi pa zelo pomembni. Definitivno nočem bit vsak vikend, praznike in počitnice sama, saj ravno takrat rabim družbo!

Se pa strijam, da ni ravno težko prebrodit hrepenenja po nežnosti in podobno, ampak če delaš na sebi in razmišljaš o svojih resničnih potrebah sčasoma ni več težko. Če pa se vdajaš polovičarstvu in iščeš izgovore za to potem se pač ne premakneš nikamor...izbira pa je itak tvoja :))) In kolk simptomatično, seveda si jih celo tukaj našla kar nekaj, ki ti pritrjujejo, vseh ostalih pa itak nočeš slišat :)) Ti kr "uživaj" dalje :)))))))))
to je odvisnost

15.07.11 08:58
draga moja, res ne vem katera noče razumet :)))

Ravno to ti pravim, (morda sem v življenju kar se "razmerij" tiče mnogo "uspešnejša" od tebe zaradi boljšega štarta ali pa zaradi večje odprtosti za "razumevanje"), bila sem mnogo let v slabem razmerju, brez čustev, brez pravega odnosa, sex pa je bil, pa nežnosti (sedaj vem, da lažne in nepristne) kao tudi ampak!!!!! to ni to. Ko se je zakon končal sem se lotila sebe in nisem takoj iskala nove "duše dvojčice" in nežnosti in .... Sem veliko eksperimentirala v zadnjih 5h letih in po temeljitem delu na sebi prišla do zgornjih ugotovitev. Rajši brez sexa kot pa v zlaganem, kvazi nežnem odnosu. Kapiši?????? Se mnnogo boljše počutim in kot sem rekla se imam sedaj preveč rada, da bi pristala na polovičarstvo ali slab odnos. Hočem pravi odnos, drugače mi je sami lepše - me ima vsaj nekdo res rad - sama sebe :))) (tud brez kruha se krasno živi veš, pol lahko ješ tudi potico vsak dan :)))))

Glede tvojega dela na tebi pa..morda nimaš pravih terapevtov, morda še nisi prišla do dna otroštvu (saj jaz tudi še nisem čisto - ker tam do sedaj nisem našla veliko kar bi vplivalo na mojo izbiro neustreznega popolnoma zlaganega partnerja),...kot pa vidim iz tvojega pisanja si pa polna obramb in izgovorov .- manjka ti odprtosti do tega, da je drugače možno. Ko boš to dojela boš stopila naprej (kdaj bo to in kako se bo to zgodilo ti težko napišem, ker je odvisno predvsem od tebe) boš razmišljala popolnoma drugače (sej tudi shujšat npr ni lahko in tud tisti, ki jim uspe pogosto spet zapadejo v debelost, le redki pa uspejo pošlihtat v glavi in rezultat je dolgoročen...). Je pa res, da mnogi terapevti zlo "silijo" ljudi v razmerja, saj je dejstvo, da se ljudje v razmerjih "zdravimo", saj kmalu po metuljčkih pridejo na plano vse naše podzavestne lastnosti in reakcije na partnerja (ki je praviloma traumatično izbran) - in pol je terapevtom lažje delat, saj si ne želijo, da bi se njihov klient navezal nanje (pa jasno se ne želijo zaplest globje čustveno, ker normalno to je njihov job) ter preigravat teh vlog zato ostanejo "nepristranski opazovalci" in pustijo, da se "učiš" na lastnih napakah.

Predvsem ti manjka zavedanja, da noben drug ne bo naredil tvoje sreče (sreča ni v vezi, če ti to do sedaj ni jasno - partnerstvo je lahko ekonomska varnost, starševstvo, skupno preživljanje časa, hobiji, ..tudi sex pride zraven, skratka fajn dopolnilo k sreči, če ti rata bit s pravim, drugače pa je mizerija in pravo nasprotje sreče) temveč se lahko osrečiš le sama. V življenju je tolk topline, nežnosti, osebnega zadovoljstva moč najti v stvareh, ki s sexom nimajo nobene zveze (pa ne mislit, da ne sexam rada :))) ampak kot sem že rekla, ni to bistvo okoli katerega bi se mi vrtelo življenje in bi to zadovoljevalo moj lovaški pristop k iskanju partnerja, ki naj bi me osrečil...ker to je vedno psihološko ozadje sexualnega razmerja) temveč le ti SAMA.

Pa še nakaj - zaradi tebi ljubih odzivov, ki jih bereš zgoraj od žensk, ki jih je "spodneslo", ti lahko napišem še to: ljudje, ki se blazno radi zaljubljajo pogosto niso sposobni prave ljubezni (u bistvu tiste po kateri pa naravno hrepenimo vsa človeška bitja), zato tudi uživajo v nadomestkih, odvisnostih in izgovorih... Pa te ne obsojam, saj mi je jasno, da gremo v življenju skozi različna obdobja rasti, enim rata odrasti, drugim nikoli. Samo dejstvo je, ne glede kako se prej omenjeni prepričujejo kolk fajn jim je u lajfu, da neodraščenost povzroča podzavestno veliko nezadovoljstvo. In ker si pisala sem, čutim, da si želiš nekaj spremeniti in doseči notranje zadovoljstvo, zato ti sploh odgovarjam.

Ker odhajam na daljši dopust žal nekaj časa ne bom več replicirala, pa najbrž tudi nima smisla. Upam, da boš našla svoje notranje zadovoljstvo in srečo. Pot do tja ni lahka in včasih zahteva tudi odpovedovanje

PS: Trenutno sem na pragu neke nove zgodbe, vendar kot sem zapisala sem popucala kaj naj bi mi to pomenilo...prav vseeno pa mi je četudi ostanem do konca življenja samska in če nikoli več ne sexam, ker sem našla toliko drugih večjih zadovoljstev. Mogoče je keč ravno v mojem razmišljanju, da mi je vseeno tud če umrem devica :)))))
Vidim, da me nočeš razumet :). Glej jaz bi bila pri 35ih še nedolžna, če ne bi imela enega razmerja z oddanim. En je bil, ne več. In če si 10 let brez seksa, brez kakrkšnegakoli razmerja, potem verjetno vem kako je biti v takem stanju. Dosti slabše kot slabo razmerje (tu seveda ne mislim razmerja, kjer je nasilje, alkohol, ampak razmerje, kjer sicer je prijaznost, nežnost, ni pa ljubezni). Oboje sem izkusila in slabo razmerje je bilo 100x bolje kot tisto 10 letno obodobje. Terpavti pa niti pod razno ne silijo v kaka razmerja, vsaj jaz nisem imela takih izkušenj.
Nisem ponosna na tisto razmerje, ampak vseeno mi pa ni žal, da sem ga imela. Vsaj nekaj nežnosti sem okusila. Drugače pa bi bila pri svojih letih še vedno ženska, ki ne bi razumela šal o seksu, ne bi vedela o čem se sodelavke menijo, zardevala bi ob omembah seksa.
Ljubice so v osnovi zelo dobre dušice saj lahko le take uloviš in vlečeš za nos.
Tiste, ki pa poročene moške lovijo pa še zdaleč niso dobre dušice in jih ne metat v isti koš, ker zavestno zapeljujejo, torej so lovače in ne ljubice.
Navedeno
to je odvisnost
PS: Trenutno sem na pragu neke nove zgodbe, vendar kot sem zapisala sem popucala kaj naj bi mi to pomenilo...prav vseeno pa mi je četudi ostanem do konca življenja samska in če nikoli več ne sexam, ker sem našla toliko drugih večjih zadovoljstev. Mogoče je keč ravno v mojem razmišljanju, da mi je vseeno tud če umrem devica :)))))

No, glede na vse zapisano pa jaz v tvojem in podobnih primerih, ko je nekomu res tako vseeno, resnično dvomim, da gre res za tapravo "popucanost" ali bolje "ozdravitev", temveč mi vse skupaj bolj deluje na zatrta čustva in želje (npr.: nekoga, ki mu odrežeš nogo, ga ta sigurno ne bo več bolela). Seveda se potem sprašujem ali je tak človek v resnici sposoben pravega razmerja, saj si po vsej verjetnosti partnerja izbira na izključno racionalni podlagi.
to je odvisnost

15.07.11 11:13
Navedeno
Boom

No, glede na vse zapisano pa jaz v tvojem in podobnih primerih, ko je nekomu res tako vseeno, resnično dvomim, da gre res za tapravo "popucanost" ali bolje "ozdravitev", temveč mi vse skupaj bolj deluje na zatrta čustva in želje (npr.: nekoga, ki mu odrežeš nogo, ga ta sigurno ne bo več bolela). Seveda se potem sprašujem ali je tak človek v resnici sposoben pravega razmerja, saj si po vsej verjetnosti partnerja izbira na izključno racionalni podlagi.

Ne vem, morda imaš prav, morda ne..kako se bodo zadeve odvijale bom najbrž lahko povedala čez leta... Izbire na izključno racionalni podlagi ni mogoče izvesti (come on nooo ne morem noooo sexat z raciom!!!!!!), izbira je tam kjer je privlačnost, potem pa razumsko preveriš ostale postavke, predvsem pa ugotavljaš kaj te privlači in čekiraš, če si že kaj odrastel od prejšnjega razmerja. Ne spadam med ženske, ki bi si odrezale nogo in zagrenjeno živele do konca življenja v prepričanju, da so "vsi moški prasci". V teh petih letih sem jasno (na varen način) spoznala, da niso :))

In seveda mi ni vseeno kako se bo zadeva odvila, ampak dejstvo je, da vem, da če ne bo "uspela" pomeni le kamenček na moji poti učenja in da se imam tolk rada, da ne bom dovolila neprimernega odnosa do sebe ter da z lahkoto preživim brez razmerja in brez sexa. Hočem poudarit, da sem se naučila, da ni tako pomembno bit v vezi in imet sex, da bi bil človek srečen. Razumeš?

Sem pa po zadnjem postu opazila tistega zgoraj od ene55 - sijajen zapis.

Drugače pa ... tudi jaz* mi2 sva čisto na drugem nivoju odraščanja in morda boš nekoč razumela v čem je poanta al pa nikoli... Meni res ni jasno zakaj ti sexualne izkušnje tolk pomenijo, saj je sex ženski dobit pa ja nekaj najlažjega na svetu... Je pa res,d a je mni najbrž lahko govorit, ker sem po tvoje najbrž itak sita belega kruha, ker se skoz gobljem pretežno v moških krogih in lahko izbiram.. Očitno mi že to prepričanje o tem kako lahko izbiram tolk napolni ego, da ne rabim it sexat z vsakim, ki pokaže mal interesa zaradi strahu, da bi ne vedela kaj sex sploh je.

Mi je pa res smešen ta argument o tem kolk izkušenj o realnem sexu si pridobila z enim, jaz iz pogovorov vidim, da večina slovencev nima ravno zlo razvite sexualne domišljije, niti prakse, tko, da se da z branjem o sexu izvedet dosti več :)

Lepe počitnice vsem!
A se res o ljubezni nikomur nič ne sanja? Kajti nihče je ne omenja. Vse je samo bolj ali manj, torej manj, uspešen lov. @ja,ja je preveč točno povedal. Vse je lov in vlečenje za nos.

Tega pa spet ne verjamem in sem v nasprotju sam s sabo. :)
redka dobrina, pride šele z leti...

itak pa ljubezni v tej temi ni in je ne more bit, saj zapleanje z vezanim moškim nikoli ne pomeni ljubezni.
drugače misleča

15.07.11 12:21
Navedeno
ljubezen je
redka dobrina, pride šele z leti...

itak pa ljubezni v tej temi ni in je ne more bit, saj zapleanje z vezanim moškim nikoli ne pomeni ljubezni.

Nisem brala odgovorov, samo na tega bi se oglasila: pred parimi leti sem se zapletla z vezanim moškim, čeprav je bilo to skregano z vsemi mojimi načeli; še več, dajala sem in dajala, čeprav sem vedela, da dolgoročno ne bom imela ničesar od tega. Že to, da mu lahko podarim vso sebe, se mi je zdel velik privilegij! Ničesar nisem pričakovala, skupaj z njim sem se trudila, da sem "zaščitila" njegovo ženo in otroke, čeprav sem se ob tem sama izpostavljala.... seveda je zgodbe konec, seveda sem bila prizadeta in opeharjena. Toda če sem bila pripravljena toliko tvegati in toliko investirati.... potem je to bila ljubezen. Vsaj z moje strani.
Tudi jaz nisem brala prejšnih prispevkov, odgovarjam le na tvojega "drugače misleča", ker mi tvoje navedbe niso popolnoma jasne.

Nekaj vprašanj, da bom lažje tvoj post razumela:

- za koga je bil privilegij, da podarjaš vso sebe, zate ali zanj?
- kako si izpostavljala sebe, da si zaščitila njegovo družino ?
- kako si bila opeharjena, če nisi ničesar dolgoročno pričakovala?
- v kaj si pa investirala, če skupne poti ni bilo?
- in še za konec - kaj si pa tvegala?
Jaz sem že od začetka vedela, da ljubezni z njegove strani ni. Samo kaj, ko sem bila pa jaz zaljubljena.

Navedeno
tadej
A se res o ljubezni nikomur nič ne sanja? Kajti nihče je ne omenja. Vse je samo bolj ali manj, torej manj, uspešen lov. @ja,ja je preveč točno povedal. Vse je lov in vlečenje za nos.

Tega pa spet ne verjamem in sem v nasprotju sam s sabo. :)
Jaz sem se zalpetla in ostala. Kaj, kako, zakaj, niti nimam odgovora. Bila sem po ločitvi, čisto ok, stabilna, brez bolečine ali česa podobnega. Nič nisem planirala, nič iskala. Preprosto sva se spoznala (prijatelji). Takoj sem zvedela, da je poročen, zato nisem niti pomislila na kakšno zvezo, na kaj telesnega. A takoj sva si bila blizu, na vseh nivojih, vseh ravneh. Pa se očitno ni dalo ustavit, tako da sva si postala blizu tudi na telesnem. Šla čez vse možne kalvarije, od občutkov krivde, do ... nobeden ni od nobenega pričakoval nič, nobenega pogojevanja, izsiljevanja, nobenih pritiskov. Le bila sva, ker sva oba želela biti. In sem z njim. Njegova bivša kakšnega pretresa ni doživela, ker je bil zakon mrtev že leta.
uravnoteženje neskladja.
Ker sva se zaljubila. A ker ljubi svojo ženo, je prekinil on.
Navedeno
enaaaa

Ljubi svojo ženo? hahaha Taki se ne zaljubljajo v druge ženske..
Bolj verjetno mu je žena gate stresla pa je stisnil rep med noge in se cvileč odiplazil nazaj, še bolj verjetno pa je, da se je zaljubil in se te je tako enostavno in elegantno rešil, češ, ljubim ženo.
Ja žena je super in zelo priročen pripomoček ko želiš drugo dobiti in ko se je želiš znebiti.
Zato se moški redki ločijo. Ker jo rabijo, ne pa ljubijo.
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

Bolj verjetno mu je žena gate stresla pa je stisnil rep med noge in se cvileč odiplazil nazaj, še bolj verjetno pa je, da se je zaljubil in se te je tako enostavno in elegantno rešil, češ, ljubim ženo.
Ja žena je super in zelo priročen pripomoček ko želiš drugo dobiti in ko se je želiš znebiti.
....smo se zjasnili, da ženske rabite štempelj od druge ženske, da pove, da je ta roba OK?

Ker v osnovi se gre za to, da se ene patološko odmikajo od prostih in iščejo zasedene.
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

Misli si, kar si hočeš. Jaz ga poznam, ti pa ne.
In ne, žena ni izvedela. Pa tudi kakšne tretje ni bilo. Te pa ne silim, da to verjameš - kaj si ti misliš, namreč res ni moja stvar.
Ni pravil. Pustila sem takratnega fanta zaradi poročenega. Enostavno zacopala sem se, smo o njem sem še razmišljala. Pa tudi s poročenim, ko sem pogruntala, da ne bo nikoli pustil žene, sem hitro zaključila. :(
Navedeno
enaaaa
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

In ne, žena ni izvedela. Pa tudi kakšne tretje ni bilo. Te pa ne silim, da to verjameš - kaj si ti misliš, namreč res ni moja stvar.

A da ga poznaš? Varalico? Ah ti naivnica.. no to res ni moja stvar, verjemi kar hočeš, če ti je tako lažje živeti.
Navedeno
Se pravi....
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

....smo se zjasnili, da ženske rabite štempelj od druge ženske, da pove, da je ta roba OK?

Ker v osnovi se gre za to, da se ene patološko odmikajo od prostih in iščejo zasedene.

da je govor v osnovi o moških - varalicah in o njihovem patološkem obnašanju in zlorabljanju žensk , najsi gre za žene ali ljubice, ker od vsake rabijo kot praviš štempelj da so ok.
Navedeno
a ja?
Navedeno
enaaaa
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

A da ga poznaš? Varalico? Ah ti naivnica.. no to res ni moja stvar, verjemi kar hočeš, če ti je tako lažje živeti.

Prav imaš. Res ni tvoja stvar. Torej se ne vtikuj.
Navedeno
enaaaa
Navedeno
a ja?
Navedeno
enaaaa
Navedeno
1aaa
Navedeno
enaaaa

Resnica boli ane?
Navedeno
auuuu
Navedeno
enaaaa

Resnica boli ane?

Očitno res. Edina resnica tule je, da se to tebe niti malo ne tiče. Razen če si seveda njegova žena. :)
Navedeno
enaaaa
Navedeno
auuuu
Navedeno
enaaaa

Resnica boli ane?

Očitno res. Edina resnica tule je, da se to tebe niti malo ne tiče. Razen če si seveda njegova žena. :)

Te je mOčno štrafalo ko te eno mnenje tak prizadane.
Kaj pišeš in se razkrivaš, če je to tvoja osebna stvar in ne preneseš tujega mnenja kar je daleč od vtikanja.
Bodi raje pametno tiho.
A samo jaz tukaj ne razumem logike pojasnila: ...ker sva se "zaljubila", ker pa "ljubi" ženo, je odšel k njej? Kako lahko "ljubiš", če se "zaljubiš" v drugo?! Bo že bolj verjetno, da je šlo za fizično potešitev vsaj ene vpletene strani.
Navedeno
uf uf
Navedeno
enaaaa
Navedeno
auuuu
Navedeno
enaaaa

Resnica boli ane?

Kaj pišeš in se razkrivaš, če je to tvoja osebna stvar in ne preneseš tujega mnenja kar je daleč od vtikanja.
Bodi raje pametno tiho.

Eni smo le odgovorili na vprašanje. Eni pa se pač morate ukvarjati z drugimi, namesto da bi pred svojim pragom pometli.
Navedeno
enaaaa
Navedeno
uf uf
Navedeno
enaaaa
Navedeno
auuuu
Navedeno
enaaaa

Resnica boli ane?

Bodi raje pametno tiho.

Eni smo le odgovorili na vprašanje. Eni pa se pač morate ukvarjati z drugimi, namesto da bi pred svojim pragom pometli.

Pometaj pometaj
Nekaj me zanima, pa čeprav, poudarjam, nobene zaradi tega ne obsojam (prej se mi smilijo oz. smilite): Zakaj delate največjo dramo o neskončni zaljubljenosti do svojega moškega in ljubezni do smrti prav tiste, ki imate poročene?

Sicer pa, sama nimam s tem izkušenj, imam pa nelkaj znank, ki imajo tovrstne izkušnje s poročenimi/resno vezanimi moškimi. Njihovi profili so povečini takšni:

1. Ena ima z njim razmerje zaradi udobja; ima dobro, garantirano službo pri njem. Nikjer drugje ne bi imela tako dobre, saj je skromno šolana. V službi je napredovala takoj, ko je njun odnos prestopil poslovne.Ve, da mož ne bo zapustil žene. Nevarnost: ni več rosno mlada, ta vrli mož peca tudi druge, nekaterim je že ponudil službo, Lahko jo izgubi, ker bo na njeno delovno mesto vzel drugo. V tem primeru bi izgibula oboje: finančno varnost in ljubljenega moškega.

2. Vedno, od najstniških let, je osvajala samo fante v resnih zvezah, in še to nujno fante od sester, najboljših prijateljic, znank, sorodnic ... Zdaj, ko je starejša, pa poročene. Ker ji je bilo t v veselje, navdajalo jo je s samozavestjo, da je boljša od njih. Večkrat se je hvalila, kako se vedno vračajo k njej po seks. Z leti ji zaradi slabega slovesa in nenazadnje let uspeva čedalje manj. Od kod bo po tem črpala vir pozitivne sampodobe?

3. Starejše ženske, ki so že malo obremenjene zaradi let, izbubljajo samozavest, pa morajo zato nujno razdirati mlade družine. Njaverjetneje se spet spolno obudijo, pa morajo zato po mlajši plen - še najbolje, da je poročen, saj bo zmaga v tem primeru še večja. To, da so ukradle moškega celo mlajši in morda razdrle družino, jih navda s samozavestjo. Zanimivo, da poznam teh primerov največ.

Vem, vem, vse bo dvignilo, da "je tudi moški kriv". Seveda je, ampak ve to počnete zaradi slabe samopodobe.
1. Imam magisterij, on ima poklicno šolo. Jaz boljšo plačo kot on. Moja, njegova služba - nobene veze.
2. Nikoli nisem nikogar osvajala (nimam tega poguma). NIkoli se nikomur hvalila, nikomur povedala s kom sem se zapletla. Vse je ostalo skrivnost.
3. Sem mlada, moj bivši je bil starejši od mene, njegova tudi (par let).
4. nekaj profilov ti zgleda manjka :), ker 1.-3. me niti slučajno ne opisujejo :)

Seveda, da zaradi slabe samopodobe. To tudi jaz vem,da je moj problem. Drugače se ne bi zapletla s poročenim (ki je sedaj zame bivši).

Navedeno
Alexis
Nekaj me zanima, pa čeprav, poudarjam, nobene zaradi tega ne obsojam (prej se mi smilijo oz. smilite): Zakaj delate največjo dramo o neskončni zaljubljenosti do svojega moškega in ljubezni do smrti prav tiste, ki imate poročene?

Sicer pa, sama nimam s tem izkušenj, imam pa nelkaj znank, ki imajo tovrstne izkušnje s poročenimi/resno vezanimi moškimi. Njihovi profili so povečini takšni:

1. Ena ima z njim razmerje zaradi udobja; ima dobro, garantirano službo pri njem. Nikjer drugje ne bi imela tako dobre, saj je skromno šolana. V službi je napredovala takoj, ko je njun odnos prestopil poslovne.Ve, da mož ne bo zapustil žene. Nevarnost: ni več rosno mlada, ta vrli mož peca tudi druge, nekaterim je že ponudil službo, Lahko jo izgubi, ker bo na njeno delovno mesto vzel drugo. V tem primeru bi izgibula oboje: finančno varnost in ljubljenega moškega.

2. Vedno, od najstniških let, je osvajala samo fante v resnih zvezah, in še to nujno fante od sester, najboljših prijateljic, znank, sorodnic ... Zdaj, ko je starejša, pa poročene. Ker ji je bilo t v veselje, navdajalo jo je s samozavestjo, da je boljša od njih. Večkrat se je hvalila, kako se vedno vračajo k njej po seks. Z leti ji zaradi slabega slovesa in nenazadnje let uspeva čedalje manj. Od kod bo po tem črpala vir pozitivne sampodobe?

3. Starejše ženske, ki so že malo obremenjene zaradi let, izbubljajo samozavest, pa morajo zato nujno razdirati mlade družine. Njaverjetneje se spet spolno obudijo, pa morajo zato po mlajši plen - še najbolje, da je poročen, saj bo zmaga v tem primeru še večja. To, da so ukradle moškega celo mlajši in morda razdrle družino, jih navda s samozavestjo. Zanimivo, da poznam teh primerov največ.

Vem, vem, vse bo dvignilo, da "je tudi moški kriv". Seveda je, ampak ve to počnete zaradi slabe samopodobe.
Pravzaprav Alexis, sploh ne poznam nobene, ki bi ustrezala tvojim trem profilom. Vsaj osebno nobene take ne poznam (v smislu, da bi bili znanki, ne štejem pa tistih babjih čenč, ko en govori nekaj tam o neki tretji osebi). Verjetno pa je med znankami tudi kaka taka, ki je bila kdaj z oddanim pa podobno kot jaz, vestno molči.
Res še nisem slišala nobene, da bi se hvalila s poročenim. Če je kaka taka, bo to skrivala, ker ni ravno v čast se okrog hvalit, da ne moreš dobiti drugega kot poročenega. Vsaj jaz tako mislim. In mi nikoli ni padlo na kraj pameti razlagat okrog, da sem bila s poročenim. To bi naredila sebi sramoto, ker bi si vsak mislil, da ne morem dobiti boljšega (pa še prav bi imel).
Devica pri 35-ih letih? Pa dej se enkrat malo izgonit, prosto, pa brez občutka krivde, pa vse kar spada zraven. Ne glede na to, ali je dec poročen, vdovec ali najstnik. Pobrala si prvega, ki mu je uspelo priti čez vse tvoje nervoze. Mislim, da tvoj fetiš ni ravno neko zapletanje z vezanim. Če bi iskali kaj je ženski fetiš glede na izgubo devičnosti bi slišali marsikaj. Ampak reeeees marsikaj. Večina žensk (tudi Monovk, hihihi) se tako zaletavo potrebuje razdevičiti, da res ni problema ne kdo ne kje ne kdaj ne kako, samo da prebije.
Si pa malo nesrečno naslovila temo in tisto zapletanje z vezanimi ima neke resnična ozadja v današnji družbi. To obstaja in pozitivna naklonjenost žensk do zasedenih moških je včasih prav srhljiva. Veliko žensk je takih, da rabi imeti ob sebi enega "zasedenega". Saj ne vem, ali si tajijo seksualnost, ali kaj. Res ne vem.
No, ti se nisi zapletla z vezanim, ampak si se rešila devičnosti. On je pa tako v varalski zvezi in nima smisla, da se s tem sploh kaj prida ukvarjaš. Mogoče bi bil pa pri tvojih letih že počasi čas, da si omisliš svojo lastno pravo pravcato zvezo.
kr_eden, vidiš, v tem je problem: ne najdem prave veze. Ne bom rekla, da sem pobrala prvega, ker to ni res. Sem ga dovolj spoznala, da sem vedela, da ni nasilen, grob, da je prijeten sogovornik, da ni materialist. Je bil pa problem: zaseden. TUdi sedaj, ko je vse že par let mimo, lahko rečem, da je sicer prijetne človek z vidika, če je le prijatelj. Ni pa človek za resno vezo, ker je varal in še bo varal (sam je povedal, da z mano ni prvič varal žene, da je to že prej počel z drugo in tudi par let).
Dejstvo je, da sem bila z njim, ker boljšega ne dobim. Ja, želim si boljšega (lahko je tak kot ta kar se večini lastnosti tiče, amapk biti bi moral zvest in resnicoljuben).
Zavedam se, da nimam ok samopodobe, ampak uspe mi pa ne kaj izboljšat.
Je pa res, da sem še vedno prepričana, da je bilo bolje z njim kot pa s kakim tipom, ki bi ga kar pobrala na nekem žuru za eno noč. Ni šlo samo za potrebo po izgubi nedolžnosti, to bi bil dovolj en seks. Hotela sem več in še hočem več. Pač tudi ženske imamo telesne potrebe.
kr_eden, ja drugače se pa načeloma strinjam s tvojim zapisom, samo praksa mi ne gre :(.
Hej, mala, začni se zanimat za samske, samo samske in stvar bo rešena.

Med njimi so tudi prijetni sogovorniki in predvsem niso zasedeni. Seveda pa te tega, da so prosti in povsem na voljo za odnos s tabo, ne sme biti strah. Če ti je informacija, da je nekdo zaseden, še vedno lažje sprejemljiva, potem še nisi pripravljena za zrel odnos s samskim moškim.
Veš jaz se zanimam že vrsto let, samo kaj ko z njihove strani ni zanimanja zame. Meni je večkrat kdo simpatičen, samo, če on ni za spoznavanje, si ne morem kaj pomagat.
In v moji starosti je že tako, da je samskih še zelo malo.
samskih je več k dost, res! ko boš želela svoj fokusing preklopiti, boš našla.
Le kje so samski? Povej, kje jih najti?
Drugače pa saj sem povedala, da mi je večkrat kdo všeč, ampak jaz njemu nisem. Torej: mene zanimajo, jaz jih ne zanimam.

kr_eden, tvoj komentar pa ne spada ravno v ta forum, se mi zdi.
Poglej na forum ljubezenski nasveti. Se jih kar nekaj ponuja.
Navedeno
tk preprosto
Hej, mala, začni se zanimat za samske, samo samske in stvar bo rešena.

Med njimi so tudi prijetni sogovorniki in predvsem niso zasedeni. Seveda pa te tega, da so prosti in povsem na voljo za odnos s tabo, ne sme biti strah. Če ti je informacija, da je nekdo zaseden, še vedno lažje sprejemljiva, potem še nisi pripravljena za zrel odnos s samskim moškim.

No, jaz pa tega nisem in ne bom nikoli razumela. Da iščeš. Iščeš kaj? Greš v množico in izbereš najboljše od morda nič primernega? To ni to. Ljubezen oziroma zaljubljenost se zgodi ali pa se ne zgodi. Če pa ravnate tako, da se odločite, da zdaj boste pa našli, potem se sploh ne čudim vezm, zvezam, odnosom ... vse prazno, vse brez ljubezni.

Ja, zgodi se, pa če hočeš ali nočeš. Se zaljubiš v poročenega. In kaj naj ženska naredi? Odljubit se ne moreš. če imaš možnost, se preseliš, da s tem možnost srečanja izničiš. To je pa tudi vse. Ker če bi kdaj res bile zaljubljene, še huje, zares ljubile, potem bi vedele, da biti ob, biti v stiku s takim človekom ... ne, ne moreš tega v sebi ubiti. Ne moreš.
Hahahahahaha !

Češpljurstvo eno!

A vi babe same sebi verjamete? Dejansko?!?!
a kar v poročenega ?

31.08.11 16:05
No vidiš ..... pa čeprav ima pet ali več otrok........????? Pacike ene !!!
Najbolj hecno je to,

31.08.11 18:08
da se ne "zaljubijo" v moškega, če ta ni v zvezi.
no vidiš, nisva se dobro razumeli. Ne govorim o ISKANJU, ampak o ZANIMANJU. Razlika je.

Če bi zares ljubila, bi mu pustila, da se zrelo sooča s svojo partnerko in rešuje svoje in njune probleme v njunem odnosu. Če bi ti vedela, res želela vedeti, slišati, videti, da je tista ženka kar v redu in ti on govori ene pravljice brez realne osnove, bi se zamislila. Če ti pašejo čustveni tobogani, kar lahko imenuješ tudi ljubezen, izvoli. Upam, da boš nekoč dojela. Da tega ne rabiš.
Navedeno
tudi jaz*

Brez posebnega napenjanja možganov sem jih naštela 8. Verjamem, da jih ti lahko še več. V svoji okolici.
Navedeno
no vidiš

Ja, zgodi se, pa če hočeš ali nočeš. Se zaljubiš v poročenega. In kaj naj ženska naredi? Odljubit se ne moreš. če imaš možnost, se preseliš, da s tem možnost srečanja izničiš. To je pa tudi vse. Ker če bi kdaj res bile zaljubljene, še huje, zares ljubile, potem bi vedele, da biti ob, biti v stiku s takim človekom ... ne, ne moreš tega v sebi ubiti. Ne moreš.

huh, še dobro, da smo si ljudje različni in ne ocenjuj, kdo ljubi zares in kdo ne (to so le tvoja merila). se pač ne zaletamo vsi z glavo ob zid. to ni dokaz ljubezni.
Evo še ena "ljubica" kle

Jaz sem se zapletel z zasedeno...in se hudo opekel, ker sem se v njo na smrt zaljubil. Zakaj sem se zapletel, pa v bistvu sva bila prejt sošolca, pa sva se dosti družla ker se je čutila privlačnost, čeprav sva se oba upirala. No fora je v tem, da čeprav so bila pri menu čustva pristna in zelo iskrena, me je ona imela sam za jebača. Pa v bistvu sploh nisem bil še edini. Trpel sem hudo in sedaj vem kako se počutijo ljubice. Ena sama muka in pobiranje drobtinic. Ja težko se je kontrolirat ob tako močnih čustvih in ko si enkrat notri, je težko pridt ven, ker sem jo hotel samo zate in sem jo nekako nenehno osvajal. No teh pravljic je konec.

Trpeča izkušnja mi je prinesla to, da če čim zvem da je deklina zasedena, dobesedno obrnem hrbet, rečem adijo in naj vara kar s kom drugim. Jaz se tega sranja več ne grem, se preveč cenim, da bi imel samo drobtinice.
Škoda, da jih jaz ne morem našteti niti 8. Razen, če štejem zraven še 20letnike pa 50 letnike, ja potem jih lahko naštejem ogromno.
Če pa štejem svoje vrstnike, teh pa ni. Pa daleč od tega, da bi kar doma čepela. Sem v par društvih, potujem, športam.

Navedeno
tk preprosto
Navedeno
tudi jaz*

Brez posebnega napenjanja možganov sem jih naštela 8. Verjamem, da jih ti lahko še več. V svoji okolici.
poročena ljubica

01.09.11 08:58
Nikogar nisem iskala. Mislila sem, da moža iskreno ljubim. Ogromno tudi investirala v zakon in najino skupno pot. Nobenih finančnih problemov nimam. Sem popolnoma samostojna oseba z zelo visoko samopodobo. V življenju si postavljam realne cilje. Poznam svoje pomanjklivosti in svoje prednosti.

S poročenim ljubimcem sva padla med rjuhe po eni uri. Oba s poročnimi prstani na rokah. Brez razmisleka, racionalne razlage. Z ogromno količino želje, potrebe, nagona

Potem sva zbežala vsak v svoj brlog. Nisva si izmenjala telefonov, še priimekov ne. Imela sem gromozanskega moralnega mačka, porušila sem svoj lasten svet vrednot. Ampak čez dva dni me je koža bolela od hrepenenja. Bila sem povsem vržena iz tira. V meni se je borila zdrava pamet z brezmejno željo po užitku. Povsem jasno sem se zavedala, da sem zaljubljena bolj od mojih srednješolskih hčera. V tej fazi bi verjetno morala poiskati pomoč pri možu. Pozoren mož bi verjetno tudi kaj povprašal. Pa se ni zgodilo nič.
Po enem tednu sem kljub blaznemu odporu zdrave pameti našla priimek, službeni naslov in telefon ljubimca. In se naprej borila s čustvi in pametjo. V celofan zavito moje morebitno sporočilo sem hranila v službenem računalniku. Doma in v službi sem bila še vedno povsem rastresena.
Potem dobim SMS, ki je vseboval samo datum, uro in kraj. Pa sem šla. Z ljubimcem sva se pogovarjala celo popoldne. Zase vem, da niti besede nisem lagala. Mislim, da tudi on ni.
Srečujeva se že nekaj let. Zelo racionalno izbirava pogostnost in predvsem paziva na tajnost. Brez pogovorov po telefonu, SMS, e-sporočil. Brez daril, obljub, upov, pričakovanj. Ne mešava najinih družin v najino zgodbo. Uporabljava samo čustva - takrat, ko sva skupaj.

Recimo, da ljubimcu namenim 2% svojega časa in misli, vse ostalo pripada družini. Pa vendar, nekje v sebi povsem dobro vem, da delam možu hudo krivico. Ljubim ljubimca bolj, kakor sem kdaj ljubila moža. Moža sem in ga imam še zmerjej zelo rada.

Zakaj se ne ločim ? Zaradi moža. Resnica bi ga čustveno ubila. Po toliko letih še toliko bolj. Žal mi je, da nisem doma vrgla kart na mizo na začetku zgodbe. Čas je potem tako hitro stekel mimo nas.

Moja zgodba naj bi bila prevaranim v pomoč. Ni vse tako enostransko. Vse prevečkrat je zadeva zelo siva.

Kaj bi vas bolj bolelo in prizadelo ?

Vedenje, da partner občasno skoči čez plot, pa vas ima zelo rad ?
Vedenje, da vas partner ne mara, je pa tehnično gledano zvest ?

Bi se morda raje odločili za nevednost ?
Poročena ljubica, to ni ljubezen, to je samo telesna strast...ne vemo zakaj nekatere zadane, druge pa pač ne...izven razuma. Samo to NI ljubezen... to je kr neki....
jaz imam apd okaj zapleteno zgodbo za sabo.
v službi sem se po parilh letih ( bila sem še brez otrok) zblžala s sodelvcem, ki je imel pač krizo v zakonu, par krat sma šla na pijačo, sex, lepe besede,..skratka pravljica..potem kar naenrat sma zadevo prekinila , nisva se skregala..pač tak je naneslo. konec je blo. med tem časom sem jaz zanosila in bila 2 leti doma. po porodniškem dopust sem delala skrajšan delovni čas nekje 3 leta. in ko sem šla na polni delovni čas sem prišla ravno v tisto izmeno v kateri je bil on.po tem se je on poročil in ogenj je spet začel tleti....v vseh pogovorih mi je dal vedet, da so bili najini trenutki nekaj najlepšega in da z nobeno še ni doživel takšnega sex-a kot z mano. saj mogoče bo kdo mislil, da nakladam ampak vem, da je zelo čustven človek, da je mislil resno.
vem da delam narobe ampak kaj lahko naredim.. probala bom zaključit vse skupaj...
A se ti zavedaš, da ti tip nabija? Ker če si bila ti tako posebna, zakaj se je pa potem poročil, če je samo s tabo vse to doživel?
Tip ti nabija, da lahko dobi, takšni so...ti pa naivna ljubica.
In krizo je imel v zakonu pa jo je reševal s seksom z tabo???
Ma daj, tip je osel, ti pa še večja!
poročena ljubica

01.09.11 11:42
Navedeno
ljubezen???
Poročena ljubica, to ni ljubezen, to je samo telesna strast...ne vemo zakaj nekatere zadane, druge pa pač ne...izven razuma. Samo to NI ljubezen... to je kr neki....

Ja, saj to je bistvo telih naših problemov. Kaj je ljubezen ?

Je ljubezen čustvo, ki si ga nekdo zgradi s pomočjo razuma in ščepcem hormonov v svoji glavi ?
ali
Je ljubezen čustvo, ki ga vodijo hormoni, nagon - in jo samo delno lahko kontrolira razum ?

Jaz sem verjela v razum dokler nisem naletela na nagon.
Zadnje čase se tudi jaz sprašujem glede tega... vedno sem verjel, da se je možno kontrolirati, svoj nagon in svoja čustva, saj se ravno na podlagi tega razlikujemo od živali, vendar tako kot pravijo, da se zarečenega kruha največ pove in si nikdar nisem misli, da bom v ime zaljubljenosti tako zmešan...ja zajeban je tole vse skup, črno belo ni nič več ničesar.
Čedalje bolj razmišljam o odprti zvezi, kjer si oba partnerja popestrita življenje s potešitvijo nagona ob X osebku, ki se nam pojavi v življenju.
Vsaj skrivnosti ni, saj si sam brez iskrenosti, zaupanja in spoštovanja ne predstavljam življenje ob življenjskem sopotniku. Rajši sem sam, ker kaj ti je partner, če se ne moreš zanesti nanj.
skodelica kave

01.09.11 17:28
Kako enostavno krščanski nauk razloži to zadevo: duh nečistosti.

lepo vas prosim, da bi v današnjem času, ko se da vse pojasnit z znanostjo in tehnologijo, kdo še verjel v duhove in take neumnosti kot nas uči krščanstvo.

Ni samo eksorcizem znamenje prisotnosti duhov ( npr. pripoved znanega eksorcista Gabriele Amorth v knjigi Izganjalčeva pripoved) ampak je prisotnost duhov v našem vsakdanjem življenju.

Nagon, ki se ga ne da brzdati, enostavno pripisujemo svoji naravi. Takšen pač sem. Ne zavedamo se, da smo okuženi z duhom pornografije, razduzdanosti, nečistosti, ki udarja danes na tako enostaven način v nas. Mislimo, da je pretiran nagon naše normalno stanje. V bistvu smo mučeni preko svojih občutkov. Vse, kar čutimo in zaznamo, niso vedno naši lastni občutki, ampak od duhovnega bitja, ki se je prilepil na nas. Od tod toliko uničenih družin, sprevržene spolnosti in raznih zablod.

Blagor tistemu, ki veruje, kajti zna se boriti z zlom in ima pomoč od zgoraj.
Navedeno
skodelica kave

lepo vas prosim, da bi v današnjem času, ko se da vse pojasnit z znanostjo in tehnologijo, kdo še verjel v duhove in take neumnosti kot nas uči krščanstvo.

Ni samo eksorcizem znamenje prisotnosti duhov ( npr. pripoved znanega eksorcista Gabriele Amorth v knjigi Izganjalčeva pripoved) ampak je prisotnost duhov v našem vsakdanjem življenju.

Nagon, ki se ga ne da brzdati, enostavno pripisujemo svoji naravi. Takšen pač sem. Ne zavedamo se, da smo okuženi z duhom pornografije, razduzdanosti, nečistosti, ki udarja danes na tako enostaven način v nas. Mislimo, da je pretiran nagon naše normalno stanje. V bistvu smo mučeni preko svojih občutkov. Vse, kar čutimo in zaznamo, niso vedno naši lastni občutki, ampak od duhovnega bitja, ki se je prilepil na nas. Od tod toliko uničenih družin, sprevržene spolnosti in raznih zablod.

Kako resnično in upam da bo še kdo razumel napisano.
poročena ljubica

02.09.11 14:06
Ja, ravno ta cerkven ( ne krščanski !!) nauk o zatiranju nagonov nas sili v mučenje občutkov. Ko za vsako ceno zatiramo nagon trpimo in v zameno za naše trpljenje pričakujemo nagrado. Nekateri na tem svetu ( zvestoba partnerja, hvaležnost otrok) drugi v onostranstvu (Najteže umirajo tisti, ki so celo življenje zatirali svoj notranji jaz. Kakor da bi v tistih zadnjih urah lovili zamujeno življenje. )

Ampak pekel in nebesa nosimo ves ta čas s seboj. Ravno naši lastni nagoni so sv.Peter, ki odpira vrata iz pekla v nebesa. Dani so nam bili, zato da jih ob pomoči možgan uporabljamo na način, ki nam prinaša lastno zadovoljstvo brez pričakovanja nagrade drugega ali posmrtnega raja.

Obstoj duhov je dokaj verjeten, vendar precej neopredeljiv. Ne upliva pa na razvoj potrošništva, ki ga ob zatiranju nagonov uporabljamo kot nadomestek za srečo, zadovoljstvo, ugodje.

Tri dni lahko gledaš porno filme pa občutki niti približno ne bodo podobni občutku ob samo misli na osebo, ki jo ljubiš.
Pa saj ne gre za zatiranje nagonov in čustev. S tem res ne prideš nikamor. Gre za odločitve. Zvestoba ni zatiranje nagona po drugih partnerjih ampak je odločitev za dugo opcijo. Tako na začetku zveze, kot v vsaki "skušnjavi".
Če se odločim za to, da skrbim za svoje zdravje, telo in kondicijo, ker mi to veliko pomeni in sem v to pripravljen vložit nekaj truda, mi ne bo težko it na rekreacijo, teč ali vzdrževat zdravih prehrambenih navad.
Če pa se osredotočam samo na vsako skušnjavo pred čokolado, mekdonalci ali kaučpotatingom, pa bo moj trud slejkoprej zaman.
V prvem primeru imam pred sabo pozitiven cilj, ki me vzpodbuja in mi daje moč da grem čez ovire, ki mi stojijo na moji poti. V drugem imam pred sabo samo oviro za oviro in slej ko prej pred eno obležim.
Navedeno
poročena ljubica
Ja, ravno ta cerkven ( ne krščanski !!) nauk o zatiranju nagonov nas sili v mučenje občutkov. Ko za vsako ceno zatiramo nagon trpimo in v zameno za naše trpljenje pričakujemo nagrado. Nekateri na tem svetu ( zvestoba partnerja, hvaležnost otrok) drugi v onostranstvu (Najteže umirajo tisti, ki so celo življenje zatirali svoj notranji jaz. Kakor da bi v tistih zadnjih urah lovili zamujeno življenje. )

Ampak pekel in nebesa nosimo ves ta čas s seboj. Ravno naši lastni nagoni so sv.Peter, ki odpira vrata iz pekla v nebesa. Dani so nam bili, zato da jih ob pomoči možgan uporabljamo na način, ki nam prinaša lastno zadovoljstvo brez pričakovanja nagrade drugega ali posmrtnega raja.

Obstoj duhov je dokaj verjeten, vendar precej neopredeljiv. Ne upliva pa na razvoj potrošništva, ki ga ob zatiranju nagonov uporabljamo kot nadomestek za srečo, zadovoljstvo, ugodje.

Tri dni lahko gledaš porno filme pa občutki niti približno ne bodo podobni občutku ob samo misli na osebo, ki jo ljubiš.

Samo gledanje porniča ne sproži občutkov ljubezni. Lahko pa jo izkrivi. Takrat mislimo da smo zaljubljeni. V bistvu pa si samo želimo seksa z nekom pač. In tu so tisti lažni metuljčki v trebuhu. S krščanskimi besedami - skušnjava in zavajanje hudiča.
Pa še kako vpliva na razvoj potrošništva. Ker se identificiramo s tem kar imamo in ne kar v resnici smo.
In duhovi niso neku buuuuuu v belih rjuhah. So preprosto energija.
No tole ni temu namenjeno. Samo toliko. Treba je gledati precej širše.
Skodelica kave, tako pametno se delaš, hkrati pa si tako konzervativna, da v duhove ne verjameš... zanimivo.
Saj niso takšni kot jih prikazujejo neki filmi, so pa neka energija, duša, če nekaj ne moremo čist dokazat, še NE pomeni, da ne obstaja.
Duše obstajajo, je že preveč takšnih zgodb, kjer ljudje pričajo o tem, pa se ne lažejo. Ni vse vedno res, ni pa vse vedno laž.
Navedeno
čisti zrak
Navedeno
skodelica kave

Kako resnično in upam da bo še kdo razumel napisano.

Ja ko želja spočne rodi greh, greh pa rodi smrt.

Duh oz. vpliv sporočil raznih medijev na nas je strašen in resnično uničujoč, se sploh ne zavedamo kakšne marionete smo v njihovih rokah ko nam v isti sapi govorijo kako ok smo.
V bistvu smo to kar mislimo in če mislimo tako kot oni hočejo to nismo več mi. Grozljivo se sliši vse skupaj ampak tako je.
Veste da se zaradi nekaj sekund trajajočega oglasa bistveno poveča prodaja oglašenega artikla?
Ovčke smo. Velike.
Tudi na področju čustev, izgubili smo kompas in tako nas iščoče sreče in ljubezni premetavajo vse te sape novodobnih misli in naukov ,svobodi, ker ne znamo več biti zvesti sami sebi.oz.si čuden če si dandanes tak.
V bistvu smo največji sužnji, ujeti v pasti lažne svobode. In si mislimo kako fajn se imamo.
Navedeno
poročena ljubica
Ja, ravno ta cerkven ( ne krščanski !!) nauk o zatiranju nagonov nas sili v mučenje občutkov. Ko za vsako ceno zatiramo nagon trpimo in v zameno za naše trpljenje pričakujemo nagrado.

Potem je res mučenje, če tako praviš.
a je res tako težko?

03.09.11 12:23
poročena ljubica, če ti je pa tako težko ostat v monogamnem odnosu, kaj si se silila v zakon? Zakaj si pristala na to, če ti dejansko ustreza odprta veza?

problem vas varalic je v tem, da se niste pripravljeni odpovedat udobju in ugodju, ki vam ga prinaša stabilen odnos v obliki resne veze, po drugi strani pa se tudi niste pripravljeni odpovedat večim spolnim partnerjem.
Nakladite si, kot si želite. Obstaja večna gonitev okrog (ki ji nekatere ženske očitno pripisujejo intergalaktične razsežnosti hrepenenja in tralala). Pač @#$%& od enega druzga hočeš. Če moraš še v anonimnosti dodajati kako te je koža bolela in pekla, ker si rabla seks in ves placebo te tipkovnice, potem bom malo bruhal, ko bom bral, resnica se pa s tem ne spremeni. Gonijo se okrog vsi, razen tisti, ki so kaj zaj*.

Ampak tu je pa nekaj res bolanega.

Namesto lepo svobodne zdrave gonitve in odkritega odnosa s samo seboj in svojim možem in svojimi jebači se gre baba igrat mamico monogamije. Od pretvarjanja in spletk se ti v svojem lastnem okolju zmeša. To je problem varanja. Tu ni nobenega rušenja svete monogamije, ki je tako fabrikacija ampak predvsem občutek nadmoči v enem trenutku (pravzaprav v večih trenutkih) in pretvarjanje, ki te okuži (pa če se še jaz dramatizacijsko seksualno izrazim) v dno telesa tvoje duše. Gonite se poročene ljubice, ampak laganje in pretvarjanje svojemu možu je nekaj, kar vas bo spremenilo še za leta vnaprej, svojim otrokom boste pa pustile seksualne fetiše pretvarjanja, manipulacij neiskrenosti in še marsikaj drugega verjetno. Šmrkavci bodo vse posnemali in svojo mamo iskali.

Če pa nimaš otrok pa tako ali tako ne vem kaj počneš v tem zakonu.
Optimistična

04.09.11 23:41
Po 10 letih resne zveze, ki ni imela več nobene prihodnosti, sem začela resno razmišljati o tem, da moram nekaj spremeniti, saj sem se nekega dne zavedla, da ne živim življenja kakeršnega si želim. Partnerja sem namreč vedno v vsem podpirala in mu bila zvesta, on pa me je ves čas omejeval in postavljal moje potrebe in želje na zadnje mesto, me psihično matretiral in poniževal.
In, ko sem začela tako poglobljeno razmišljati o tem kakšen bi prav za prav lahko bil moj idealni moški, in zakaj moj ni takšen,se je v mojem življenju pojavil on, prav takšen kot sem si ga želela. In kaj je tudi zanimivo, je to, da je po videzu zelo podoben bivšemu partnerju, po karakterju pa čisto nasprotje. Takoj, ko sva se spoznala sem začutila med nama energijo privlačnosti. Spoznala sva se zaradi posla, nato pa začela ugotavljati, da sva si zelo podobna. Oba imava hobij, ki nama veliko pomeni, sva zelo vesele narave , optimistična in se zavedava, da je srečo potrebno poiskati v sebi... Saj vem, zdaj čakate kdaj bom napisala, da sva se zapletla v prepovedano razmerje... žal moram vas razočarat. Včasih je dovolj že to, da veš, da nekje nekdo je in ti že sama misel nanj polepša dan. Zalo mi je pomagal, ko sem se odločila z dvema otrokoma zapustiti partnerja, zaupal mi je tudi, da v njegovem razmerju nič ne štima. S tem mi je dal upanje, da bo morda tudi on naredil isti korak. Jaz sem sedaj srečno samska za kar sem se odločila zaradi sebe, ker se imam rada in želim živeti, ne trpeti. Zdaj upam, da se bo moja želja izpolnila in se bo tudi on odločil za tak korak in takrat se mu bom lahko približala brez slabe vesti. Pravijo, da prava ljubezen premaga vse ovire in jaz ostajam glede tega optimist. Sledim svojemu srcu, a ne na tak način, da bi s tem koga prizadela. Res je , da srce ne izbira, a še vedno je tukaj razum, ki nam pove kaj je dobro in kaj ne. In na koncu bi povedala še tole, kar ti bo morda v pomoč... Vzami si čas, samo zase, vzami list papirja in nanj napiši kakšne lastnosti naj bi imel moški, ki si ga želiš in na koncu ne pozabi dopisati tega, da naj bo samo tvoj. Jaz sem to podrobnost izpustila, žal, ker takrat še nisem vedela, da zakon privlačnosti tako deluje.Vse te lastnosti moraš najprej poiskati v sebi. Ko boš v sebi našla vse te lastnosti, boš avtomatsko v svoje življenje privlačila takšnega moškega, ki bo imel iste lastnosti. Namreč Prazno privlači prazno in polno privlači polno. Vedno privlačimo v svoj svet sebi podobne ljudi:) In, ko boš to naredila in bo takšen moški prišel v tvoje življenje, te tiste drobtinice, ki jih dobivaš sedaj ne bodo več zanimale. Punca začni se CENIT in tudi drugi te bodo CENILI!!! Tudi jaz se nisem znala dovolj ceniti, zdaj vem, da si zaslužim le najboljše, kar si zaslužimo vsiiiiii!!!
zaenkrat srečna

05.09.11 09:27
Navedeno
kr_edn
Nakladite si, kot si želite. Obstaja večna gonitev okrog (ki ji nekatere ženske očitno pripisujejo intergalaktične razsežnosti hrepenenja in tralala). Pač @#$%& od enega druzga hočeš. Če moraš še v anonimnosti dodajati kako te je koža bolela in pekla, ker si rabla seks in ves placebo te tipkovnice, potem bom malo bruhal, ko bom bral, resnica se pa s tem ne spremeni. Gonijo se okrog vsi, razen tisti, ki so kaj zaj*.

Ampak tu je pa nekaj res bolanega.

Namesto lepo svobodne zdrave gonitve in odkritega odnosa s samo seboj in svojim možem in svojimi jebači se gre baba igrat mamico monogamije. Od pretvarjanja in spletk se ti v svojem lastnem okolju zmeša. To je problem varanja. Tu ni nobenega rušenja svete monogamije, ki je tako fabrikacija ampak predvsem občutek nadmoči v enem trenutku (pravzaprav v večih trenutkih) in pretvarjanje, ki te okuži (pa če se še jaz dramatizacijsko seksualno izrazim) v dno telesa tvoje duše. Gonite se poročene ljubice, ampak laganje in pretvarjanje svojemu možu je nekaj, kar vas bo spremenilo še za leta vnaprej, svojim otrokom boste pa pustile seksualne fetiše pretvarjanja, manipulacij neiskrenosti in še marsikaj drugega verjetno. Šmrkavci bodo vse posnemali in svojo mamo iskali.

Če pa nimaš otrok pa tako ali tako ne vem kaj počneš v tem zakonu.

Toliko gneva, sovraštva, strupa, nesreče, predvsem tvoje osebne, je izlite v tvojem postu, da se mi kar smiliš. Nekaj se pri vsem tem pisanju na forumih da razbrati. Kar pišeš to si.
Srečnim tako ali drugače se mi ljudje s problemi smilijo. Nikoli ne obsojam nekoga, ki je "prestopil". Nisem poklicani da sodim. Če ne morem pomagati, sem raje tiho.
Pravzaprav sem že celo življenje srečna. Rojena v srajčici. Vendar se zavedam, da lahko to vsak čas mine. Da bom miorda nekoč nesrečna. Takrat bi rabila okrog sebe ljudi, ki bi me poslušali. Brez obsojanja. In ki bi me skušali razumeti. Kakor tudi jaz poskušam njih.
Tako kot pišeš ti lahko napiše samo ena ranjena duša. Si prevarana ženska, ki se skriva za moškim , mož katerega je žena prevarala ...?
Ne zagovarjam prevar, zagovarjam pa ženske. Kadar moški vara, mu je treba zelo malo. Ko se pa ženska odloči, ji pa mora it čez rom, že desetič ne prvič. Kako vem? Iz moje prakse. Ne iz mojih osebnih zkušenj. Zakaj se ne loči? Vsaka ima svoj zato.
NE SODITE DA NE BOSTE SOJENI.
Če ne znate in ne zmorete pomagati raje samo preberite in pojdite mimo.
Ne pljuvajte in ne žalite in ponižujte drugih. Če imate osebne probleme, si poiščite pomoč. Ne izlivati svojega gneva na druge.
Čeprav je namenjena tema tistim, ki so to storile, bom tidi jaz povedala, zakaj tega nisem storila.
Rojena kot nujno zlo, vzgojena kot manjvredna, zato ker sem ženska, se poročila s prvim ki me je sploh hotel, saj iz prepričevanja s strani moje mame - "nisi tako lepa ali kaj posebnega, da bi kar v vrsti časkali. Bodi zadovoljna da se sploh kdo zanima zate."
Pred poroko se je trudil, bil dokaj soliden oz. normalen. Po poroki in dveh ortocih, v roku petih let pa totalna katastrofa. Samo en detalj naj navedem. Ni se več trudil s kakšnimi sicer zelo kratkimi božanji ali kakorkoli, da bi končalo pri seksu. Po 5. letih se je vse e začelo in končako z "dej mi en @#$%& ". "-3x na dan. Jaz pa sem se , ko je on zvečer zaspal, samozadovoljevala, trpela, hrepenela po nežnosti.
Še pa še je bilo tega sranja v zakonu. Sem bila noseča, pa mi nikoli ni nosil vrečk iz trgovine, nikoli pomagal, kon sem bils bolana, mi je očital kaj še nisi zdrava? Sem lačen. Na zunaj je bil pa normalen. Moja žena to pas ono.
Nekoč mi je bilo dovolj in sem sklenila da se ločim. Po dolgih debatah in prigovarjanju in moledovanju, ker sem bila trdno odločena in neomajna, mi je zagrozil da bo ubil ba otroka in potem sebe, pa da naj živim s tem srečno naprej če morem. In kupil je en nož tak lovski in mi ga pokazal.
Vem da bi to tudi naredil. Tako sem se premislila. Med tem časom sem spoznala moškega, nesrečno poročen bla bla bla. Vendar zaradi predsodkov in predvsem zaradi takih ćistunov v svoji okolici, takih kot ste tu gori, nisem tega naredila. Sedaj pro 50. letih, mi je žal, da nisem pred 12. leti se spustila v avanturo, da bi vsaj malo sreče okusila. Da bi se predala nekomu iz ljubezni, da bi užila tisto malo ljubezni, pa čeprav ukradene. Kaj pa njegova žena? Briga me. Saj ker nisem bila jaz, si je poiskal drugo.
Lahko rečem samo eno. Čistuni in čistunke. Sovražim vas. Brigajte se zase. Če nekdo vara ima že razlog zato. Tako kot ga imam jaz doma razlog da se ne ločim. Morebitnega zločinca ki ga niti prijaviti ne morem. Ker me niti 1x ni udaril. Samo grozi.
Že ko tako vsevprek kritizirate in pametujete. Kaj bi na mojem mestu naredili?
Niti samomora ne morem narediti, ker bi s tem samo otroke prizadela. To vem. Edino molim prosim in upam da bi čim prej crknil.
Ti ta zgornja, grožnje so tudi psihično nasilje in se lahko prijavijo. Seveda!
Navedeno
zala72
Ti ta zgornja, grožnje so tudi psihično nasilje in se lahko prijavijo. Seveda!

Ja, seveda. In zgodilo se bo - kaj?
Dala preveč tega skozi, da bi verjela.
vam je kaj znano tisto ......... PA TAKO FEJST JE ZGLEDAL ............. NIKOL SI NEBI MISLILI
grožnje bi kaznovala z kaznijo, nihče te nima pravice siliti v zakon in groziti. res te razumem avtorica, da mu želiš, tisto kar mu, ker je smet!
Nikar ne pametujte. Če nimate kaj pametnega za povedati pojdite mimo. Res!
Pred kar nekaj leti nazaj. Ženska je kaj kmalu spoznala, da njen dragi ni tak kot se je kazal. V zakonu je bilo precej čustvenega nasilja. Na zunaj pa je bil on zelo umirjena in uravnovešena osebnost.
Ženska se je kljub njegovim grožnjam, da bo ubil otroke in sebe, kot navaja "ena nemočna", ločila. Bila je dovolj močna in odločna, da naredi konec in da ponudi otrokom zdravo in normalno življenje. Čeprav je on imel rad svoje otroke? Seveda ga jej prijavila pristojnim službam. In socialni in pooliciji, da se zavaruje. Oboji so to vzeli na znanje s pripombo da dokler se nič ne zgodi ne morejo nič. In zgodilo se je. Kmalu po ločitvi je on odpeljal otroke ( bili so 5 in 10 let) na dan ki so mu po razsodbi sodišča bili dodeljeni, jih zverinsko ubil (na naćin da so v mukah umirali) sebi pa sodil po kratkem postopku.
To se je zgodilo pri nas.
Ne pametujte kaj bi vi naredile zala72 in njej podobne.
A misliš, da bi tvoje varanje tvoj psihični nasilnež pa mirno gledal? Mi je zelo žal, ampak če nimaš jajc za nič (ločitev, varanje, izogib nasilju), ti tega drugi niso krivi. Kakorkoli te drugi opravljajo, račune moraš plačat sama. Nisi nemočna, znaš delat, razmišljat, uporabljat internet. Najdi si različne informacije, kako uiti iz začaranega kroga, kako postati močnejša. Čakanje na njegovo smrt zna biti dolgo, ali pa od vse te zadrževane jeze tebe prej pobere.
Moraš zbrati moči. Drugače ne boš nič imela od življenja. Verjemi, da zmoreš.
Poišči kako skupino za pomoč,delavnice o samospoštovanju, beri literaturo. Poišči pomoč. Takega človeka se moraš rešiti, če ne zaradi sebe pa zaradi otrok.
Ni si edina v takem položaju. Veš, da je več takih primerov. Saj veš, da je veliko teroriziranih žensk, ki nekoč izbruhnejo in ubijejo moža. Ti pa tega nočeš. Še manj pa želimo, da bi se kaj takega zgodilo tebi ali tvojim otrokom.
Verjemi, da zmoreš. On lahko še zelo dolgo živi. In z leti bo postajal zlobnejši.

Navedeno
ena nemočna
Čeprav je namenjena tema tistim, ki so to storile, bom tidi jaz povedala, zakaj tega nisem storila.
Rojena kot nujno zlo, vzgojena kot manjvredna, zato ker sem ženska, se poročila s prvim ki me je sploh hotel, saj iz prepričevanja s strani moje mame - "nisi tako lepa ali kaj posebnega, da bi kar v vrsti časkali. Bodi zadovoljna da se sploh kdo zanima zate."
Pred poroko se je trudil, bil dokaj soliden oz. normalen. Po poroki in dveh ortocih, v roku petih let pa totalna katastrofa. Samo en detalj naj navedem. Ni se več trudil s kakšnimi sicer zelo kratkimi božanji ali kakorkoli, da bi končalo pri seksu. Po 5. letih se je vse e začelo in končako z "dej mi en @#$%& ". "-3x na dan. Jaz pa sem se , ko je on zvečer zaspal, samozadovoljevala, trpela, hrepenela po nežnosti.
Še pa še je bilo tega sranja v zakonu. Sem bila noseča, pa mi nikoli ni nosil vrečk iz trgovine, nikoli pomagal, kon sem bils bolana, mi je očital kaj še nisi zdrava? Sem lačen. Na zunaj je bil pa normalen. Moja žena to pas ono.
Nekoč mi je bilo dovolj in sem sklenila da se ločim. Po dolgih debatah in prigovarjanju in moledovanju, ker sem bila trdno odločena in neomajna, mi je zagrozil da bo ubil ba otroka in potem sebe, pa da naj živim s tem srečno naprej če morem. In kupil je en nož tak lovski in mi ga pokazal.
Vem da bi to tudi naredil. Tako sem se premislila. Med tem časom sem spoznala moškega, nesrečno poročen bla bla bla. Vendar zaradi predsodkov in predvsem zaradi takih ćistunov v svoji okolici, takih kot ste tu gori, nisem tega naredila. Sedaj pro 50. letih, mi je žal, da nisem pred 12. leti se spustila v avanturo, da bi vsaj malo sreče okusila. Da bi se predala nekomu iz ljubezni, da bi užila tisto malo ljubezni, pa čeprav ukradene. Kaj pa njegova žena? Briga me. Saj ker nisem bila jaz, si je poiskal drugo.
Lahko rečem samo eno. Čistuni in čistunke. Sovražim vas. Brigajte se zase. Če nekdo vara ima že razlog zato. Tako kot ga imam jaz doma razlog da se ne ločim. Morebitnega zločinca ki ga niti prijaviti ne morem. Ker me niti 1x ni udaril. Samo grozi.
Že ko tako vsevprek kritizirate in pametujete. Kaj bi na mojem mestu naredili?
Niti samomora ne morem narediti, ker bi s tem samo otroke prizadela. To vem. Edino molim prosim in upam da bi čim prej crknil.
Pa kak bolane mora to bit da ubije svoje froce??
Ne moreš verjeti... groza res. Upam, da se cvre v peklu
Jaz nisem pisal o kršenju svete monogamije, ampak o kršenju dogovora. Babe, ki pravite, da je mož kriv, da ga varate al pa ne vem kaj se izmikate enostavni temi, da ste se same dale z njim v jarem in da tam same ostajate.
Kar sem hotel jaz napisati je to, da je razlika med zdravo gonitvijo in med spletkarjenjem, igranjem itd.. To se potem prenese na otroke, ki morajo potem sami okusiti dno preden se začnejo postavljati na pravo pot (po enem nesrečnem zakonu dveh rojenih otrokih in cca desetih letih zakona običajno). Nič ni narobe s tem, če se nekdo suče okrog, ampak varanje pomeni kršenje dogovora in posledično nesposobnost komuniciranja. Če pač ne morete s svojim možem živet pač.......ne živet. Otrokom tudi ni kaj dosti težje prenašati ločitve kot pa dveh patoloških staršev.

OK, razlika je neka posesivnost in grožnje in ne vem kaj še vse. Takrat ločitev ni zgolj formalnost. Ni pa to nekaj nemogočega. Če te skrbi zase in za svoje otroke je vzvodov v državi za to dovolj, verjemi. Nekdo si je iskal ženo na tak način, da izkoristi mladostniško cvetenje male deklice in jo oplodi. Tako nastane veliko zvez. Famozni Rugelj je omenjal nekje prek 80% rojenih otrok v takih zvezah. To so seveda vsi falirani nevortiki. Pa BTW. Verjetno ni mislil ubiti svojih otrok. Le pozna prave poteze in glasove, da ženo zabije na kolena. Otroci so mu pa več kot očitno orodje za držati žensko skrbnico.
komentar nemočni...

Lepo si se postavila v vlogo žrtve... ko se človek postavi v vlogo žrtve ima vedno izgovor kako so drugi krivi za tisto, kar se mu dogaja in pravi, da je nemočen zaradi svojih strahov... V življenju je potrebno prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Iz tvojega opisa je lepo razvidno, da si v tej vlogi bila že od otroštva, saj praviš, da si se poročila s prvim, ki te je hotel, ker je tako želela tvoja mama...torej si se v to vlogo postavila že pred svojo mamo. Nanjo si zagotovo jezna... in si govoriš " le zakaj sem jo poslušala" ona je vsega kriva... Ampak tisto najpomembnejše česar se moramo ljudje zavedati, je to, da smo si za vse kar se nam dogaja krivi sami. Namreč vsak si sam kreira lastno realnost s pomočjo misli... Dobro je, da to počnemo zavedno. Torej od zdaj naprej začni razmišljati o pozitivnih stvareh, če si boš govorila, da si nemočna in verjela v to, da se ti lahko zgodi nekaj tako groznega, kot si opisala, si na dobri poti, da se ti bo to tudi zares zgodilo..., če pa boš svoje misli preusmerila v pozitivno, verjela v to, da si dovolj močna, da se možu upreš, se mu boš uprla. In, ko boš verjela vase, da ti to zmoreš, se ti bodo stvari odvile v pozitivno smer in sicer še bolje, kot si sploh upaš zamisliti. Ljudje smo namreč duhovna bitja, veliko več, kot samo telo. Predlagam ti, da se obrneš na zakon privlačnosti: dobravila.com, kjer se boš lahko poglobila vase in upam, da ti bo uspelo:)
Zakon privlačnosti res deluje, jaz ne govorim tega kar tako v tri dni, ker sem to pač nekje prebrala, ampak iz izkušenj... Pred dobrima dvema mesecema sem tudi jaz še bila do grla v blatu. Bila sem 10 let v zvezi, kjer sem bila vsak dan psihično matretirana in kljub dvema otrokoma, eden je star 3,5let drugi pa šteje 5mesecev, sem se odločila, da začnem znova živeti.
Tudi mene je bilo na smrt strah, kako bo moj partner odreagiral,ko mu bom povedala, da odhajam... Ko sem nekega dne končno zbrala pogum in mu to povedala, še sama nisem mogla verjeti, kako močna sem bila in on mi ni mogel čisto nič, priznal mi je celo, da sem zdaj jaz tista, ki ima moč...Želel je, da si premislim, obljubljal, da se bo poboljšal, ampak jaz sem šla trmasto naprej. Ko sem se odločila, da naredim spremembo, so me podprli vsiiii, tudi tisti od katerih sem pričakovala neodobravanje. Vse stvari so stekle brez problema, moj bivši partner mi je seveda tudi želel nagajati in se mi posmehoval, "saj boš videla kako si tupa, ko neboš mogla preživet"
Ampak jaz sem si v roku dveh mesecev življenje uredila tako, da še sama ne morem verjeti kako mi je to sploh ratalo. In zdaj lahko rečem samo to, da bi to morala narediti že veliko prej, šele zdaj vem kaj pomeni biti svobodna duša in kaj pomeni biti srečen. Ko si zaupaš, da zmoreš, potem zmoreš in če verjameš vase si zaščiten, tako, da ti nihče ne more nič!!! Samo odločiti se je treba, da bomo zapustili vlogo žrtve in prevzeli odgovornost za svoje življenje. Na tem svetu smo vsi z določenim razlogom, ker se moramo nekaj naučiti. Ti si izbrala vlogo žrtve, okusila grenkobe, ki spadajo zraven, da se naučiš in občutiš kako je, ko drugi odločajo o tvojem življenju. Ampak zdaj je tega dovolj, saj ne želiš biti vse življenje trpeča duša, mar ne? Naredi nekaj zase in svoje otroke, nenazadnje tudi svojim otrokom ne koristiš v tej vlogi. Če boš tako nadaljevala boš kmalu po svetu začela hoditi napol mrtva in svojim otrokom ne boš mogla dati tega kar si želiš. Vse skupaj je ena velika preizkušnja in na svetu nismo zato, da bi trpeli, pač pa zato, da ŽIVIMO! Upam, da razumeš, da sem z malce bolj ostrimi besedami želela poudariti situacijo samo zato, da ti dam misliti in ,da ti s tem pomagam. Popolnoma razumem tvoj položaj, ker sem tudi sama že od otroštva bila v vlogi žrtve, vendar sem se odločila, da jo zapustim in bilo vredno vsakega truda. Bodi močna in prosim nikar se ne daj v usodo, ampak si sama skreiraj boljšo lastno realnost. Jaz verjamem vate, začni verjeti tudi ti!!!
@poročena ljubica

Pametno si povedala. Večina tukaj ne razume, ampak resnica je nazorna. Pohvalno!
Res je žalostno gledati biološko odrasle ljudi, ki so na stara leta odkrili, da so celo seksualna bitja, in zdaj s srednješolskim razpredanjem poskušajo najti razlago zase, povrh pa jim uspe v afero, ki ni nič drugega kot občasno druženje s seksom, stlačiti še ljubezen.

Z resnico pogosto lažje (pre)živi tisti, ki je oškodovan, kot tisti, ki je škodo povzročil, zato je iskati opravičila v stilu "nočem prizadeti xy" in prenašati odgovornost za svojo nesposobnost soočenja s posledicami lastnih dejanj na drugega, milo rečeno, nepošteno.

Res pa je, da so takšni, kot sta poročena ljubica in priden mož, po svoje izjemno hvaležen material, ker zaradi občutka krivde in strahu nimajo nobenih pravic, ne doma ne v aferi. So zgolj predmet, ki ga tako partner kot ljubimec molče, a koristno uporabljata.

P.S. Zruši se lahko le vrednostni sistem, ki je bil prevzet, tisti, ki si ga človek zgradi na osnovi lastnih življenjskih izkušenj, se lahko zavestno modificira, ne pa tudi zruši.
Navedeno
roboti

P.S. Zruši se lahko le vrednostni sistem, ki je bil prevzet, tisti, ki si ga človek zgradi na osnovi lastnih življenjskih izkušenj, se lahko zavestno modificira, ne pa tudi zruši.
O katerem vrednostnem sistemu ti pišeš?
O tistem, da so moški, ki so nekaj pomenili vedno dajali dol tiste bejbe, ki so jim bile podrejene, ali tistega, da so bejbe vedno izbirale tistega, ki je v družbi nekaj pomenil?
Dekle in gospodarji, graščaki in spletične...........................................?

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
Zanimivo. Nekatere tiste, ki varate (ali ste varale), opravičujete varanje s tem, da ste imele razlog. Je razlog dovolj, da varanje pridobi pozitivni predznak? Torej če sem jaz brez denarja in nimam za kruh, je to dovoljšen razlog, da kradem?

Logično je, da od ljubimca dobite nekaj, kar doma ne, nekaj kar vam primanjkuje, vendar je način reševanja z varanjem napačen. Težavo rešuješ pri izvoru, torej v teh primerih v sami vezi, s partnerjem.
Navedeno
ZivelaPomlad
Je razlog dovolj, da varanje pridobi pozitivni predznak? Torej če sem jaz brez denarja in nimam za kruh, je to dovoljšen razlog, da kradem?
.

Točno tako! Težavo rešis s tem, da si pridobiš denar za kruh. Al ga greš zaslužit, al greš na RK al pa ga fehtat je stvar tehnikalij. Ampak mna vsak način moraš dobit sredstva=privoljenje za svoje početje. Al to pomeni konec obstoječe veze al pa svobodno vezo, al pa dobrohotno privoljenje partnerja so le še tehnikalije.
Navedeno
ZivelaPomlad
Zanimivo. Nekatere tiste, ki varate (ali ste varale), opravičujete varanje s tem, da ste imele razlog. Je razlog dovolj, da varanje pridobi pozitivni predznak? Torej če sem jaz brez denarja in nimam za kruh, je to dovoljšen razlog, da kradem?

Iz zgodovine ven pa tudi iz dogajanj pri nas, bi lahko rekli, da je v določenih primerih kraja (bila) pač nujna za preživetje. Žal. Če pa pogledamo današnjo situacijo tu, bi se lahko reklo (če bi do takšne kraje prišlo), da si nekaj ukrademo nazaj. Še enkrat bom napisal, kar sem že nekajkrat: pravno gledano se kraji reče kraja dokler se zakonsko ne regulira. Torej, da se postavijo pravila, ki določajo komu je krasti dovoljeno, in komu ne.

Vzporednice z varanjem pa iz tega sami potegnite :-)
Navedeno
Boom
Navedeno
ZivelaPomlad

Iz zgodovine ven pa tudi iz dogajanj pri nas, bi lahko rekli, da je v določenih primerih kraja (bila) pač nujna za preživetje. Žal. Če pa pogledamo današnjo situacijo tu, bi se lahko reklo (če bi do takšne kraje prišlo), da si nekaj ukrademo nazaj. Še enkrat bom napisal, kar sem že nekajkrat: pravno gledano se kraji reče kraja dokler se zakonsko ne regulira. Torej, da se postavijo pravila, ki določajo komu je krasti dovoljeno, in komu ne.

Vzporednice z varanjem pa iz tega sami potegnite :-)

Boom, ob branju komentarjev (ko na tak način vlečeš vzporednice z varanjem) me spreleti misel, ali se tudi stalnim, trezno mislečim forumašem dogaja, da začnejo dvomiti v tisto prepričanje, ki so mu bili doslej zvesti.

Morda bi pa samo želela, da bi se ohranilo tisto, kar je bilo dobrega zapisano tu gor v preteklosti. Tolikokrat omenjen obrnjen pogled, s katerem postane videnje in zagovarjanje iste situacije neprimerno drugačno - če se vživiš v občutke tistega, ki je na 'drugem bregu'. Ob tem je popolnoma zanemarljivo, kolikim ljudem se to dogajalo oz. se še dogaja ...
Mogoče si si vse skupaj malo narobe razložila. Sicer ne mislim na drobno razlagat kaj konkretno sem z vsem mislil, vendar pa vedno izhajam iz tega, da prevara ni samo skakanje po tujih posteljah, čeprav nekateri to zelo neradi slišijo in ... kdo ve zakaj. Morda prav zaradi tega, ker varajo / so prevarali tudi sami. V glavnem, prevara je še marsikaj drugega in ne malo prevar se zgodi že tisti trenutek, ko se pred matičarjem izreče usodni "DA". :-)
Se popolnoma strinjam da je treba težave reševati doma in ne okrog z varanjem. Z majhnim popravkom.
Prevarane ženske. Začnite najprej pri sebi doma. Najprej ugotovite zakaj je sploh do tega prišlo. Ljubica je samo posledica. Vzrok pa je pri vas doma. Torej? Prevara se je začela že v njegovi glavi ko njo še niti poznal - te ljubice nesrečne - in ne v postelji ali avtu z njo. Kdaj boste že enkrat to razumele? Nobeni ne želim da bi pri 70. ovdovela in spoznala, da je šele takrat začela živeti.
Vzrokov da privede nekoga do tega je toliko kolikor je oseb. Lahko si zoprna, tečna, butasta ... Čisto lahko pa je da sta oba krasna človeka. Samo za skupaj nista.
Najbolje se spoznamo po tem ko kritiziramo druge.
Ženske ki varate. Poskusite razmisliti, zakaj vseeno vztrajate v zakonu z možem. Kaj dejansko tiči za izgovori.
Od otroka pa do zelo odraslih kdor namenoma krši neka pravila kriči po pompči.
Navedeno
"tudi jaz*"

Vidim, da se vas veliko ne more zadržat in vseeno piše v temo nekaj, kar ni rdeča nit teme :).

hahheh, to kar si napisala seveda drži, ampak to je bilo že 100x napisano, tako, da je že zlajnano. Vse je res kar pišeš. Ampak ni pa nikjer nobenega nasveta. Ok, si priznaš vse to kar si napisala. Ampak kaj to pomaga? Prav nič. 100x napisano, amapk 100x brez učinkovitih nasvetov.
Res je, bilo je 100X napisano in 100X zlajnano in pri tebi še zmeraj nobenega učinka. Veš zakaj je tako ? Ker se smiliš sama sebi ! Enostavno nimaš dovolj velike želje, da bi se spremenila. Pravijo, da ko se zaveš, da imaš težave, da je to že prvi korak k temu, da jih odpraviš, samo potem je pa potrebno še kaj narediti glede tega.
Navedeno
"tudi jaz*"

Če imaš na izbiro biti 10 let popolnoma brez moškega ali pa imeti nekega ljubimca, ki je vsaj kdaj pa kdaj s tabo. S pač izbereš drugo varianto. In odkrito povedano, da životarit leta in leta popolnoma brez moškega je veliko slabše kot imeti ljubimca. Oboje sprobala tako, da vem. Dve slabi varianti, ampak ena je vseeno boljša.
Mislim, to je pa že komedija. A ti v 10ih letih ne boš mogla drugega spoznati, a si omejena pri tem, so te zaprli v kletko ? Come on no, že v enem dnevu lahko spoznaš več kot 30 moških, če si želiš in ni hudiča, da se nebo vsaj eden našel, ki bo za resno zvezo, samski in, da bosta vsaj malo podobnega razmišljanja. S tem odstavkom si spet dokazala, da si reva in da imaš velik odpor proti temu, da bi se spremenila.
Navedeno
"tudi jaz*"

mi je pa zanimivo tu gor to, da se nobena ni javila, da bi napisala, da je imela razmerje s poročenim zaradi materialnih koristi. Ali pa preprosto zaradi avanture.
Kaj je pa tukaj kaj pretresljivega ? Ženske, ki so bile s poročenim samo zaradi materialne koristi v resnici niti niso tako naivne. Taka ženska je z njim samo zaradi denarja in do njega ne čuti prav ničesar in zaradi tega bi jih jaz uvrstil v čisto drugo kategorijo. Jaz v njej ne vidim podobo krhke ženske, prej preračunljive, ki točno ve s kakšnim razlogom se podaja v to situacijo.
Navedeno
"tudi jaz*"

To je pa tako kot, da bi jaz nekoga ubil in potem od vas zahteval, da mi povesta, da to ni zločin in da nisem ničesar storil narobe. Seveda, da si naivna in da ne spoštuješ same sebe, kaj pa si pričakovala, da boš dobila nazaj ?

In če ti resno misliš, da ti bodo zgodbe drugih, ki imajo podobne izkušnje kaj pomagale, se boš pač morala zbuditi iz pravljice. To je enako, kot, da bi se nek fant, ki ima težave z ogovarjanjem punc začel družiti s podobnimi sebi. Prej bi mu pomagalo, če bi se začel družiti s takimi, ki se jim flirtanje s puncami zdi mala reč in se pri tem še zabavajo. Od njih bi se lahko naučil kaj je prav in kaj ni, tisto jokcanje in nobene akcije ga pa nebi pripeljalo nikamor.
Sadni, žal tudi tvoji nasveti (verjetno nasveti osebe, ki tudi ni ravno uspešna kar se tiče nasprotnega spola) v resnici niso nasveti. Nič konkretnega nisi napisal, da bi mi pomagalo. Nič novega, ampak vseeno hvala, da si si vzel čas :).
Praviš kako je enostavno spoznati partnerja, zakaj pa tebi to ne gre (sodim po tvojih postih tu gor, da nisi ravno uspešen pri nasprotnem spolu :))?

Navedeno
Sadni
Navedeno
"tudi jaz*"

Res je, bilo je 100X napisano in 100X zlajnano in pri tebi še zmeraj nobenega učinka. Veš zakaj je tako ? Ker se smiliš sama sebi ! Enostavno nimaš dovolj velike želje, da bi se spremenila. Pravijo, da ko se zaveš, da imaš težave, da je to že prvi korak k temu, da jih odpraviš, samo potem je pa potrebno še kaj narediti glede tega.
Navedeno
"tudi jaz*"

Mislim, to je pa že komedija. A ti v 10ih letih ne boš mogla drugega spoznati, a si omejena pri tem, so te zaprli v kletko ? Come on no, že v enem dnevu lahko spoznaš več kot 30 moških, če si želiš in ni hudiča, da se nebo vsaj eden našel, ki bo za resno zvezo, samski in, da bosta vsaj malo podobnega razmišljanja. S tem odstavkom si spet dokazala, da si reva in da imaš velik odpor proti temu, da bi se spremenila.
Navedeno
"tudi jaz*"

Kaj je pa tukaj kaj pretresljivega ? Ženske, ki so bile s poročenim samo zaradi materialne koristi v resnici niti niso tako naivne. Taka ženska je z njim samo zaradi denarja in do njega ne čuti prav ničesar in zaradi tega bi jih jaz uvrstil v čisto drugo kategorijo. Jaz v njej ne vidim podobo krhke ženske, prej preračunljive, ki točno ve s kakšnim razlogom se podaja v to situacijo.
Navedeno
"tudi jaz*"

To je pa tako kot, da bi jaz nekoga ubil in potem od vas zahteval, da mi povesta, da to ni zločin in da nisem ničesar storil narobe. Seveda, da si naivna in da ne spoštuješ same sebe, kaj pa si pričakovala, da boš dobila nazaj ?

In če ti resno misliš, da ti bodo zgodbe drugih, ki imajo podobne izkušnje kaj pomagale, se boš pač morala zbuditi iz pravljice. To je enako, kot, da bi se nek fant, ki ima težave z ogovarjanjem punc začel družiti s podobnimi sebi. Prej bi mu pomagalo, če bi se začel družiti s takimi, ki se jim flirtanje s puncami zdi mala reč in se pri tem še zabavajo. Od njih bi se lahko naučil kaj je prav in kaj ni, tisto jokcanje in nobene akcije ga pa nebi pripeljalo nikamor.
jao, a še ne boste zaprl te teme...brez veze no...
aučččččč

09.09.11 13:18
Navedeno
tudi jaz*
Sadni, žal tudi tvoji nasveti (verjetno nasveti osebe, ki tudi ni ravno uspešna kar se tiče nasprotnega spola) v resnici niso nasveti. Nič konkretnega nisi napisal, da bi mi pomagalo. Nič novega, ampak vseeno hvala, da si si vzel čas :).
Praviš kako je enostavno spoznati partnerja, zakaj pa tebi to ne gre (sodim po tvojih postih tu gor, da nisi ravno uspešen pri nasprotnem spolu :))?

Oprosti, ker sem se na smrt nakrohotala ob temle tvojem odgovoru Sadnemu, ki resnično do obisti izdaja vso bedo tvojega življenja in razmišljanja!

Temeljita razlika med teboj in Sadnim (mimogrede ga nisti slučajno ne poznam in niti ne sledim njegovim pisarijam tule gor) je rpedvsem v tem o čemr je pisal, on NE traumira zaradi tega ker je (morda) trenutno brez partnerke, pa tudi ne zaradi preteklih vez, temveč ŽIVI. Živi življenje v katerem poskuša vsak dan narediti lep in ne čaka kdaj bo prišla prava in se ne drži neke popolnoma neustrezne samo zato,d a ne bo sam. Če punca ni ok je pač čas za konec in se odpraviš SAM naprej. Koga pa na tej samostojni poti srečaš je pa deloma stvar naklučja, deloma pa tudi izbire poti (hobijev, krajev kjer se giblješ...). Tko izi je to :)))

Odgovori oseb, ki so se zapletele z vezanim zaradi denarja in drugih oprijemljivih koristi, bodisi zato ker nočejo nikogar imet stalno (pranje in pedenanje resnega partnerja, lastna svoboda, ipd) pa tudi oseb, ki so same vezane in rabijo samo nekoga za zraven (ki naj bo po možnosti tudi sam vezan, da "nimajo problemov" :))) so mi še nekako logični in razumljivi. Celo tiste, ki jih pač očara sanjski prinnc z napako, je pač vezan in jim nalaga kako se bo ločil lahko razumem - so pač naivne; vendar,d a vztrajajo s takim tipom več kot pol leta (ajd eno leto) pa ne več.

Vsekakor se je treba cenit. In bolje je namenit čas psihoterapiji za dvig samopodobe in samozavesti kot pa ga zgubljat z zasedenim tipom, ki je buhahaha opcija, da nismo brez sexa. Jaoooo, me ne čudi zakaj imajo moški (ponavadi luzerski jebači) o ženskah pogosto tako zelo slabo mnenje, njihov ego pa sega preko neba!
Navedeno
"tudi jaz*"

Narobe sklepaš. Pa če te že zanima, trenutno se dobivam z eno prijetno punco, s katero sva ravno včeraj ugotovila, da se zelo dobro ujameva. Eni se pač ne skrivamo po forumih in furamo nek fake imidž, smo gor izključno zato, da pomagamo. Zdaj kako si pa ti vse skupaj razlagaš mi je pa popolnoma vseeno.
Tih bod in dam pejd.
Velika Kislica

09.09.11 15:03
Ženske imamo internet zato, da lahko svetu povemo, kakšne žrtve smo v resnici.
Sadni, punco imaš pa izgubljaš ure in ure na netu in prebiraš teme in razlagaš ljudem kako so bedni :)? Jaz na tvojem mestu bi bila raje s punco. Ne bi igrala raznih iger na netu (no saj jih nikoli ne), ne bi prebirala vseh tem, ki me sploh ne zanimajo (le zakaj bi me zanimalo varanje, če bi imela partnerja :)), ampak bi bila z njo. Jaz tu gor klikam le teme, ki opisujejo podobne težave kot jih imam jaz. Welcome to club Sadni.

aučččč, hvala za razlago. Jaz sem pa prebrala par njegovih komentarjev :). Hvala za tako dobre nasvete, tvoja čustvena inteligenca je ziher zelo visoka :)
Ljubice --- fuj sram vas bodi no. Da segate po zasedenih dedcih. Svojga si najte. Veste kolko truda je ona vložila da ga lohk dobi. Pa kako se mora mantrat da je vsak dan spediran u nulo. Da je sploh boljša od drugih babnic. Ve pa frajle mal z ritko pomignete, mal pokoketirate pa že ji ga speljete. A se vam prau nč ne smiljo te uboge žrtve? Mislim no

Uboge ženke. Kok se vi men smilite. Pa tako se trudite bit najboljše pa mu v usemi ustreč. Ah ti dedci ko pa so tako švoh. Sej verjamem da je doma čist u redu. Da skrbi za družino pa otroke pa vas ima taaakoooo rad pa ... pa ... kaj čmo ko pa podleže skušnjavi a ne. Ve se pa kar zjokajte tu gori, pri prjatlci pa pr sosedi. Pa enih par mu pa le povejte. Postaute se zase. Naj vam hudič frdirbani po pravici pove zakaj je to storil, ti pacek ti, pol mu pa ( ne takoj no da nebi izpadle lahke"
naslednji dan al pa čez par dni vse oprostite. Saj je vaš možek no. Aja, pa še vi ste njegova žena.

Ti ti lažnjivi kljukec. Itak se boš ven zvleku kot vselej. Če si kje z gorenjske imam v hribih eno kajžico tako čist majhno. Ležišče pa tak mali kamin. Če rabiš javi. Te nebo hrbet bolel kot v avtu pa še vedu ne bo nihče.

Sam brez mene. Jaz imam partnerja. On pa tut ne vem če bi bil za to. Da bi šel s tabo mislim.
Navedeno
tudi jaz*
Jaz tu gor klikam le teme, ki opisujejo podobne težave kot jih imam jaz. Welcome to club Sadni.
Kako bi si pa potem pomagali, če bi vsi imeli enake težave ? Da se smilimo drug drugemu ? Res logično razmišljaš.

Eh, ne da se mi več.

Lp
sem mislila, da se tukaj "pasemo" tisti, ki nas zanima teorija in praksa čustvene inteligence :))

Pa tisti, ki spotoma še komu, ki je v stiski kaj svetujemo in posredujemo svoje izkušnje s področij kjer smo uspeli :)) No al pa kaj vprašamo koga z izkušnjami kako uspeti v čem in kako uspešno uporabljati in upravljati s svojimi čustvi v zadovoljujočem življenju. Včasih kdo tudi kaj vpraša, da bi lažje svetoval prijatelju/ci v kakšni hudi ali problematični življenjski situaciji. Poleg tega pa imamo za odgovore na voljo tudi strokovnjakinjo.

Nikakor pa nisem dobila občutka, da se tukaj nahajajo osebe, ki imajo težave s partnerstvom, prodobivanjem partnerja/ke, varanjem, in drugimi deviantnimi stanji, ki se bolj na široko obravnavajo na forumih, ki so temu bolj specifično namenjeni (pa še tja je zanimivo it včasih pofirbcat, da bidiš kaj ti je vse prihranjeno ali kam vse seže človeška neumnost in zaplankanost). Obstaja pa tudi za področje partnerskih odnosov in tovrstnih "težav" strokovni forum, kjer odgovarjajo strokovnjaki - morda bi se avtorica lahko obrnila tudi tja, da bi dobila popolno psihoanalio svoje osebnosti, ki izhaja iz njenega početja in sklepanja bližnjih odnosov (ampak se bojim, da se ne počuti dobro, če ji kdo nastavi ogledalo in verjento spada med tiste, ki se psihologov bojijo kot "hudič križa"....)
Navedeno
ČI forum
sem mislila, da se tukaj "pasemo" tisti, ki nas zanima teorija in praksa čustvene inteligence :))

Sem lahko tudi mene šteješ. MON zame ne pomeni izguba časa ( kot za nekatere ), veliko se lahko naučiš že samo z opazovanjem kako razmišljajo drugi, ter kaj so že vse doživeli in kako se potem lotijo samega problema. Konec koncev lahko tudi sami kdaj zabredemo v podobne težave, tako, da so nam lahko takšne zadeve samo še v pomoč. Meni se je recimo ta tema zdela zanimiva, sem prebral nekje polovico postov, potem se mi pa ni dalo več, ker sem videl, da se stvar samo še ponavlja.

Glede na to, da hodim na te forume že lep čas sem ugotovil, da se večina ljudi samo še smili samemu sebi, da bi pa kaj naredili glede tega je pa skoraj nemogoče pričakovati od njih. Potem pa ostanejo gor teme po pol leta stare, kjer se avtor še vedno išče in čaka na nek superioren nasvet, ki btw sploh ne obstaja. Nasvet nekoga ti je lahko kvečjemu samo v pomoč, lotiti se problema se boš pa moral sam. - dejstvo. Ravno zaradi tega ti tudi obisk k psihiatru, ali kakršnemkoli strokovnjaku ne bo pomagal.

Nikakor pa nisem dobila občutka, da se tukaj nahajajo osebe, ki imajo težave s partnerstvom, prodobivanjem partnerja/ke, varanjem, in drugimi deviantnimi stanji, ki se bolj na široko obravnavajo na forumih, ki so temu bolj specifično namenjeni (pa še tja je zanimivo it včasih pofirbcat, da bidiš kaj ti je vse prihranjeno ali kam vse seže človeška neumnost in zaplankanost)
Na sosednjem forumu so Ljubezenski Nasveti.
Navedeno
"Čl forum"

Sem lahko tudi mene šteješ. MON zame ne pomeni izguba časa ( kot za nekatere ), veliko se lahko naučiš že samo z opazovanjem kako razmišljajo drugi, ter kaj so že vse doživeli in kako se potem lotijo samega problema. Konec koncev lahko tudi sami kdaj zabredemo v podobne težave, tako, da so nam lahko takšne zadeve samo še v pomoč. Meni se je recimo ta tema zdela zanimiva, sem prebral nekje polovico postov, potem se mi pa ni dalo več, ker sem videl, da se stvar samo še ponavlja.

Glede na to, da hodim na te forume že lep čas sem ugotovil, da se večina ljudi samo še smili samemu sebi, da bi pa kaj naredili glede tega je pa skoraj nemogoče pričakovati od njih. Potem pa ostanejo gor teme po pol leta stare, kjer se avtor še vedno išče in čaka na nek superioren nasvet, ki btw sploh ne obstaja. Nasvet nekoga ti je lahko kvečjemu samo v pomoč, lotiti se problema se boš pa moral sam. - dejstvo. Ravno zaradi tega ti tudi obisk k psihiatru, ali kakršnemkoli strokovnjaku ne bo pomagal.
Navedeno
"Čl forum"

Nikakor pa nisem dobila občutka, da se tukaj nahajajo osebe, ki imajo težave s partnerstvom, prodobivanjem partnerja/ke, varanjem, in drugimi deviantnimi stanji, ki se bolj na široko obravnavajo na forumih, ki so temu bolj specifično namenjeni (pa še tja je zanimivo it včasih pofirbcat, da bidiš kaj ti je vse prihranjeno ali kam vse seže človeška neumnost in zaplankanost)
Na sosednjem forumu so Ljubezenski Nasveti.
Sadni, jaz sem pa preživela prijeten vikend na dvatisočakih, namesto na netu :)
No vidiš, pa si se končno spravila iz bajte. Čestitam !
Ej, sadni, jaz sem alpinistka. Meni ni treba na netu viset, prebrati vseh tem in odigrati vseh iger :)
Ne sekiraj se punca, saj ti verjamemo ;)
Sadni, jaz se ne sekiram, tudi, če mi ne verjameš :). Nič veliko uspeha pri igranju internetnih igric, jaz pa letim v Osp potrenirat.
so očitno napadli osebki brez minimuma Čustvene inteligence :)) (razne ljubice in hvalisavke o tem kaj vse one počno, pajade :)))
Navedeno
forum ČI
so očitno napadli osebki brez minimuma Čustvene inteligence :)) (razne ljubice in hvalisavke o tem kaj vse one počno, pajade :)))
Kljub temu, da je njeno življenje tako razburljivo, polno novih dogodivščin, še zmeraj ni deležna nobene pametne ponudbe in nato zaradi tega prisiljena pobirati ostanke. Logično ane ? :)
ja Sadni, jaz sem se pa lih mislila priključit enemu alpinističnemu odseku
))))
Navedeno
forum či
ja Sadni, jaz sem se pa lih mislila priključit enemu alpinističnemu odseku
))))
Pojdiva skupaj, da nama bodo vsi na tem forumu nevoščljivi. Pokaživa jim vraga !
Včas smučam hit včas pa počas

JOV, JOv

Mimogrede Sadni povem ti, da sem mel zanič vikend
Navedeno
"en Glaijator"

Sadni, hribi niso zate, ti se kar drži internetnih iger, je bolj varno. V reali, če ne zabiješ ok klina, odletiš, v reali imaš le eno življenje, v internetnih igrah pa kolikor se ti jih srce poželi.
Vidim pa, da nimam le jaz težav s čustveno inteligenco, da nas je kar veliko tu gor. Samo, da jaz sem težav zavedam, jih priznam. Eni jih pa ne priznate in se raje zatekate v virtualno 'resničnost'. Eni priznamo, da imamo težave in smo zato ne tem forumu, eni pa...
Draga tudi jaz, greš lahko prosim prebrat svoje poste tuki gor in potem jih pošlješ kakemu strokovnjaku, da ti pove kako je s tvojo čustveno inteligenco. Vse znanje, ki ga premorem mi žal ne da potrditi ti, da imaš kak visok nivo ČI, še posebej če poste upoštevam kot odzive na pisanje drugih.

Ti odzivi predvsem te izdajajo, ker te s Sadnim (čeprav se niti pod razno ne poznava) prav fino provocirava :))))))) Provociranje pa je krasen način merjenja višine ČI in ugotavljanja psihičnega stanja osebka.

PS: Seveda greva :)) Zabijanje klinov ni problem v reali, ker na netu pač visimo le v odmorih med napornim delom :)))
Dragi forum či, odvetnik Sadnega, daj preberi še enkrat moj post poslan danes ob 7:53. Jaz za razliko od vaju, se ne hvalim, da nimam problemov in se ne hvalim z visoko ČI. Jaz priznam, da sem gor zaidem, kadar imam probleme in berem teme, ki se tičejo mojih problemov.
Zakaj eni bedimo, do 5.00 in se vozimo naokoli??
Navedeno
Sadni

Navedeno
Klara__
Spoštuješ ga? On vara svojo družino, a je to vredno spoštovanja??
Ti lolika pa namestno, da bi si našla samskega, leta zapravljaš za vezanega...
Klara,
kaj naj napišem "Zaljubljenost je slepa" zadene kot strela z jasnega. Ko doživite kaj takega bo lažje za razumet.

LP

Tally
Navedeno
Brigadir
Zakaj eni bedimo, do 5.00 in se vozimo naokoli??
Navedeno
Sadni

Zakaj?

LP
Tally
GNUSNE STE ! TUD ŽENI DOMA PORIVA , VAS NE MOTI ??

19.09.11 14:29
Navedeno

Tebe pa že zelo dolgo ni nihče pošteno...
Navedeno

PREDVSEM SO DALEČ NAJBOLJ NAGNUSNI TAKI DEDCI ,KI SE EDINO S PORIVANJEM SAMO-DOKAZUJEJO, BEDNIKI.
Sem prebrala samo prvi post. Jaz sem bila z zasedenim, ker sem se pač zaljubila v njega. Potem je on pustil punco zaradi mene in potem sem ga jaz pustila, ker se je izkazal za drugačnega kot je bil na začetku. Na začetku je bil tak frajer-alfa samec pol pa je izgubil "moč"(verjetno ker se je zaljubil) in mi ni bil več zanimiv.
Bila sem tudi s poročenim, sam sex, ker mi je pač bil fizično privlačen.
Nikoli pa ne bi bila z nekom prav v razmerju, ker si ne delim tipov..
Saj ne veš, s kakšnim si v razmerju, dokler nisi v razmerju z njim. Torej je tud tvoj sedanji ena taka jebačina, ki te na pol ignorira, malo jebe in si vsa srečna. no zdaj mi je jasno zakaj iščeš prijatelje in prijateljice na forumu.
Pikica22, si pa res ena kuzla! Le mirkaj, da se katerea v tvojega (če ga boš sploh dobila) ne bo zaljubila, da ne boš preveč užaljena potem:-)
Sem napisala v svoji temi zakaj iščem prijatelje. Moj tip pa ni tak kot si ga opisal/a:)) če bi bil tak ne bi bila z njim..
Kuzla v mojega so se že zaljubljale in se še bodo sam je tip na mestu in jih ne jebe 5 posto:)) nisem vam jaz kriva, če ne znate izbirat tipov.
Če pa bi se moj zaljubil v drugo(kar pa dvomim) bi ga razumela in si želela, da je srečen z njo. Nič ne bi bila užaljena:)
Aja misliš, da si tolk super, da ni možnosti, da se v drugo zaljubi? Tud ti si kriva, če se pleteš z zasedenim, ne sam on. tolk o tem.
Navedeno
pikica22

Če pa bi se moj zaljubil v drugo(kar pa dvomim) bi ga razumela in si želela, da je srečen z njo. Nič ne bi bila užaljena:)
Na tvojem mestu ne bi bil tako močno prepričan v to.
Itak, da se lahko zgodi, da se zaljubi lahko se me tud naveliča po tolkih letih zveze vendar zaenkrat ne kaže prav nič na to, ker se imava super! Sama ne krivim ženske, ki so z vezanimi moškimi ampak moške. In to je itak že normalno, da je tok kurbarije okoli kateri je pa danes zvest no ja razen moj:p

Sadni a ti to po sebi sodiš?
Navedeno
pikica22
In to je itak že normalno, da je tok kurbarije okoli kateri je pa danes zvest no ja razen moj:p

normalno? kaj vse ne proglasite kot normalno nekateri!

vaše izkušnje so vaš lajf.
In kaj zdaj, normalno? Je treba nadlegovat folk, ki še verjamejo v zvestobo? Res ne vem zakaj ste se spravli na pikico, nase se dejte pa spucajte pred svojim pragom.

Mislim, da je odgovornost obeh v paru kako skrbita za vezo in ljubica (ali ljubček) nima prav nobene odgovornosti do ljubimčeve zveze, zakaj le, saj ni z njima obema v odnosu.
Navedeno
pikica22
Itak, da se lahko zgodi, da se zaljubi lahko se me tud naveliča po tolkih letih zveze vendar zaenkrat ne kaže prav nič na to, ker se imava super! Sama ne krivim ženske, ki so z vezanimi moškimi ampak moške. In to je itak že normalno, da je tok kurbarije okoli kateri je pa danes zvest no ja razen moj:p

Sadni a ti to po sebi sodiš?
Ja ne moreš vedet kaj se dogaja v njegovi glavi. Lahko, da že danes razmišlja o kateri drugi. Preveč si prepričana v določene stvari, samo to je.
Ma on ima tolko hobijev in službo, da ne verjamem da ima še čas o drugih razmišljat. Ni tak tip, da bi nekaj sanjaril. Pogleda pa lepo punco tko kot jaz lepega tipa. Še komentirava včasih skupaj.
Tipa maš mogoče na mestu, ti pa nisi lih kej preveč, če si se zapletala z zasedenimi. Čudno, da je tip na mestu pol sploh s teboj, glede na to, da verjetno ve, da si zapletale se z zasedenimi. Če sploh ve...

Inn- lih tako je ljubček/ljubica kriva kot je kriv vezani. Oba sta kriva, on nima kej varati, ona pa nima kej se plesti z zasedenimi! Halo, kakšn beden izgovor,nekater res nimate vesti!
Navedeno
inn?
In kaj zdaj, normalno? Je treba nadlegovat folk, ki še verjamejo v zvestobo? Res ne vem zakaj ste se spravli na pikico, nase se dejte pa spucajte pred svojim pragom.

a bejž no!

Navedeno
pikica22
In to je itak že normalno, da je tok kurbarije okoli kateri je pa danes zvest no ja razen moj:p
Ti normalno nehaj se kurčit tukaj.

Samski lahko seksa s komerkoli želi, če je njen ljubimec ali ljubimka vezan, jebiga, vsak za sebe odgovarja. Zakaj bi ljubimec bil odgovornejši kot tisti, ki vara? Kaj ma on z njegovo ženo al možem? Mal mn moralizirite pa bo.
...je tisti, ki vara. ljubimka/ljubimec, ki se zaplete z nekom u vezi želi uživat, oz naj igra drugo violino če se ne želi odpletet
Navedeno
inn?
Ti normalno nehaj se kurčit tukaj.

Samski lahko seksa s komerkoli želi, če je njen ljubimec ali ljubimka vezan, jebiga, vsak za sebe odgovarja. Zakaj bi ljubimec bil odgovornejši kot tisti, ki vara? Kaj ma on z njegovo ženo al možem? Mal mn moralizirite pa bo.

Vendar kako ima tisti, ki je samski sicer, pa je z nekom, ki je vezan, "apetit" biti intimen s človekom, ki je prejšnji večer spal/a z ženo/možem? Ker v tem primeru si deliš partnerja, kot če bi šlo za neke vrste grupni seks. Torej tudi samski/a bi moral zahtevati, da se vezani odloči za eno stran.
Boljse vprasanje je: 'Zakaj vztrajate v mucni zvezi brez prihodnosti?'
Toso itak, da ve pa ne moralizira tok k ti..eni ste preveč občutljivi, ni vam lahko...
Sicer pa, ena moja znanka je uspela razdreti družino in sta zdaj skupaj. Po moje vztrajajo v taki zvezi, ker upajo, da bosta nekoč skupaj. En moj kolega je ljubici 7 let obljubljal, da se bosta poročila pa jo je na koncu skenslal.
No...tu gor je pa velik pljuvanja...brrrrrrr
Vse je v tem, da nikoli ne reci nikoli...

Zakaj s samska s poročenim?

Odgovora še vedno ne poznam...celo življenje se mi pa odvija v smislu samska s poročenim...
Ko si z njim je naravnost odlično, ko ga ni te pa stiska, da si mislit ne moreš...pa še vseeno ne moreš nehat...še vedno ne vem zakaj?! Mogoče mi/nam je tako usojeno?

Zakaj so pa samski moški drugačni v vsem??

Mogoče je pa že vse razgrabljeno ;)

90 % moških živi dvojno življenje, le da si nekatere beybe in žene delate utvare...potrebno je čuvat ga, ga zadovoljit...ipd, ne pljuvat po ljubicah...pa saj na koncu tako ostanejo vam ;)
vse povedala že sama

22.09.11 13:33
Navedeno
bajac
...potrebno je čuvat ga, ga zadovoljit...ipd, ne pljuvat po ljubicah...pa saj na koncu tako ostanejo vam ;)

ZATO ker tako bebavo razmišljaš nikoli ne boš dobila enega samo zase. Tista, ki razmišlja, da je ptorebno moškega čuvat in negovat je neumna kokoš!!!!!

Čuvat in negovat je potrebno SEBE in samo sebe, moški so tukaj zato,d a nosijo ženske po rokah. Moški, ki mu ženska preveč daje je nikoli ne bo znal ceniti, ženska mora od moškega predvsem prejemat (to je naraven postopek) in vsake toliko pa mu v zahvalao za vse prejeto tudi kaj nakloni :))) Lahko pa sta moški in ženska v današnjem času tudi enakovredna patnerja. Kakršnakoli druga filozofija odnosa ne pije vode na dolgi rok. Ženske pa dejte se no že začet zavedat svoje vrednosti!

PS: zakaj neki misliš, da tvoj vedno ostane s tisto bitch ženo, a???? Ko pa ga ti pedenaš spred in zad in si sploooh toookl najboooljšaaaa s tem bogi bogi bogijem??? Čist enostavno, ker cenijo bitches! Teb se pa slabičko še tega ne upa povedat, da se je naveličal tvojega sluzkanja
Navedeno
"Vse povedala že sama"

Moški, ki mu ženska preveč daje je nikoli ne bo znal ceniti, ženska mora od moškega predvsem prejemat (to je naraven postopek) in vsake toliko pa mu v zahvalao za vse prejeto tudi kaj nakloni :)))
LOL, lol, LOL pa kaj še. Potem sem pa raje samski celo življenje kot, da se samo jaz matram za nekoga ona mi pa tega ne vrača oz. mi niti pol od tega ne vrne.
Navedeno
"vse povedala že sama"

PS: zakaj neki misliš, da tvoj vedno ostane s tisto bitch ženo, a???? Ko pa ga ti pedenaš spred in zad in si sploooh toookl najboooljšaaaa s tem bogi bogi bogijem??? Čist enostavno, ker cenijo bitches! Teb se pa slabičko še tega ne upa povedat, da se je naveličal tvojega sluzkanja
Upam, da to ni mišljeno na splošno, ker jaz jih ne cenim.
ma dejte že nehat s to temo, porka flek !!
Šefe, zaklen tole sranje !!
moški so tukaj zato, da nosijo ženske po rokah

Tako je!!:))

Sicer pa je lepo skrbeti za svojega dragega in je lepo, če on skrbi zate, obojestransko more bit. Enakovredna si morta bit.
Navedeno
pikica22
moški so tukaj zato, da nosijo ženske po rokah

Tako je!!:))

Sicer pa je lepo skrbeti za svojega dragega in je lepo, če on skrbi zate, obojestransko more bit. Enakovredna si morta bit.
Lih tko kot mi mate tud ženske roke pa noge. Noste se same :P
Navedeno
vse povedala že sama

Čuvat in negovat je potrebno SEBE in samo sebe, moški so tukaj zato,d a nosijo ženske po rokah.

LOL. In potem se ene še čudite, da moški bežijo pred vami, vsaj taki bolj normalni.

Jaz s tabo niti na prvi zmenek ne bi šel, pa če si 1 A lepotica. Preveč si samoveščna, ignorantska, kao princeska, "jaz sem nekaj več od moških" varianta. Take ženske privlačijo samo moške, ki so tudi sami nezreli.
Navedeno
vse povedala že sama
Čuvat in negovat je potrebno SEBE in samo sebe, moški so tukaj zato,d a nosijo ženske po rokah.

Saj imaš po svoje kar prav. Če zna moški dobro nosit po rokah svojo ženo, potem tudi ljubica ni kakšen velik problem.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 5 krat 3?