Čustvena inteligenca

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako ravnate s čustvi in kakšen odnos imate do sebe? Pogovorite se med seboj in z malo bolj izkušenimi.
Svetovalka na forumu: Metka Furlani, univ. dipl. soc. in psihodinamska psihoterapevtka
arka

otrok me je udaril

15.02.11 21:07
Nevem kako naj napišem,zelo sem žalostna moj devet letni si me je odaril, ko sem mu prepovedala gledati televizijo barcelono.To mu je pač kazen ker se je v šoli slabo vedel in niopošteval navodil,pa saj ni naredil nevem kaj samo klepetal je med telovadbo,ampak dogovor je bil tak da se mora glede tega popraviti in držal dogovora,ker se ga ni je pač kazen.Kako se naj obnašam jutri do njega,saj se mi je opravičil in rekel da ni hotel.
jana banana

Re: otrok me je udaril

15.02.11 21:14
Za jutri ne vem....
Sicer ne vem kako te je udaril, vsekakor bi ga pa jst osebno užgala takoj nazaj, pa še 2 tedna nobenga tv-ja...
Kaj bo šele pri 16h?
Upam, da sta se pogovorila glede tega. Ne vem, zakaj bi te bilo strah jutrišnjega dne in tvojega odnosa do sina. Star je 9 let, opravičil se ti je, povedal da tega ni hotel. In zdaj te skrbi tvoje obnašanje do njega? Ti si mama, daješ mu zgled. Ne kuhaj zamere, vendar bodi dosledna pri tem, da se tako ne dela. Zdaj karkoli delati za nazaj...je prepozno. Veliko se pogovarjaj s svojim otrokom, gradita na prijateljstvu in odprti komunikaciji.
Navedeno
jana banana
Za jutri ne vem....
Sicer ne vem kako te je udaril, vsekakor bi ga pa jst osebno užgala takoj nazaj, pa še 2 tedna nobenga tv-ja...
Kaj bo šele pri 16h?

Nasilje se ne rešuje z nasiljem. S takim pristopom pokažeš lastno nemoč in neustrezen način reševanja problemov z udarci.

15.02.11 22:41
Kaj pa je z očetom? Tu je še bolj pomemben oče, ker matere ste pogosto "premehke", namreč potemtakem te bo fant pri šestnajstih vrgel iz hiše, če mu boš postavljala omejitve.... Verjetno se mu je preveč dopuščalo in se ga razvajalo že od malih nog, ampak takrat se ga še da usmerjati, pozneje ne več....

16.02.11 07:37
Ah, kakšno nasilje, tralala?! Kaj ti je?!

Kar se pa kazni tiče, ne maltretiraj otroka s psihičnim kaznovanjem, odvzemanjem "kolačkov" (televizija). Če je kaj ušpičil kar ne bi smel, mu pritisni eno čez rit, vse ostalo pa se da doseči z besedo.
belmel

16.02.11 08:40
Navedeno
tadej

Kar se pa kazni tiče, ne maltretiraj otroka s psihičnim kaznovanjem, odvzemanjem "kolačkov" (televizija). Če je kaj ušpičil kar ne bi smel, mu pritisni eno čez rit, vse ostalo pa se da doseči z besedo.

Ah, daj, Tadej, ne klanfaj spet. Ne razglabljaj o stvareh, o katerih nimaš pojma. In ne, prepoved gledanja TV-ja ali izhodov ali kakšnih priboljškov NI psihično kaznovanje, temveč VZGOJA. (Si že kdaj slišal za kaj takšnega?). Da ga tepeš pa je nasilje in s takšno "vzgojo" dosežeš zgolj kratkotrajni učinek. Posledica mora biti v neki smiselni zvezi z napačnim ravnanjem.

Arka, opravičil se je, to je o.k. Ampak mislim, da za tako hud prekršek to ne more biti dovolj. Ena posledica še mora biti (ne vem, npr. par dni brez TV-ja). Drugače pa ja, veliko pogovarjanja, da ohranita v občutljivih letih, ki prihajajo pristno povezanost in ne izgubita stika.
Navedeno
tadej

Tadej, tepsti 9 letnika po riti je ponižujoče. Kako bi se počutil, če bi jih vsakič dobil po buči? Žal mi je, da vidiš rešitev v nasilju, potem dolgo nič in na koncu bi se ti pogovarjal:)).
strelica44

16.02.11 10:07
Navedeno
tralala...
Tadej, tepsti 9 letnika po riti je ponižujoče. Kako bi se počutil, če bi jih vsakič dobil po buči? Žal mi je, da vidiš rešitev v nasilju, potem dolgo nič in na koncu bi se ti pogovarjal:)).

Ponižujoče je tudi, če 9-letni mulc udari mamo. Za mamo. Do takih pojavov sploh ne bi smelo priti.
Navedeno
strelica44
Navedeno
tralala...

Ponižujoče je tudi, če 9-letni mulc udari mamo. Za mamo. Do takih pojavov sploh ne bi smelo priti.

Se strinjam...ampak do tega ne pride čez noč, a ne. Nekje v vzgoji je zaškripalo in skrajni čas, da se postavijo meje in se začne spoštovati drug drugega. In to ni z vračanjem udarcev...moje mnenje:).

16.02.11 10:31
tralala...
Navedeno

Ko te bo narezal lastni otrok zaradi vsedopuščajoče vzgoje, ko boš naredila iz njega razvajnega in neodgovornega pamža, maminega sinčka, ker se mu ne postavlja meja, boš drugače razmišljala o tako imenovanih "miroljubnih metodah".

Bognedaj se ga dotakniti, saj če mu že skriviš las, mu lahko zadaneš "hude psihične poškodbe", se ne bo normalno razvijal itd., bo pa te znal premikastit, če treba!

permisivna vzgoja press
Navedeno
matjazko
tralala...
Navedeno

Ko te bo narezal lastni otrok zaradi vsedopuščajoče vzgoje, ko boš naredila iz njega razvajnega in neodgovornega pamža, maminega sinčka, ker se mu ne postavlja meja, boš drugače razmišljala o tako imenovanih "miroljubnih metodah".

Bognedaj se ga dotakniti, saj če mu že skriviš las, mu lahko zadaneš "hude psihične poškodbe", se ne bo normalno razvijal itd., bo pa te znal premikastit, če treba!

permisivna vzgoja press

Kdo pravi, da zagovarjam vsedopuščajočo vzgojo?? Govorim o tem, da se nasilje ne rešuje z nasiljem, ker s tem otroku daješ napačne vzorce. Učiš ga naj druge spoštuje, jih ne tepe, a hkrati mu primažeš eno. In roko na srce...starš udari otroka v navalu jeze, strasti...torej, sam sebe ne more kontrolirati. Ja, najlažje je tepsti....vzgojo, besede se pa prepušča institucijam.

Otroku se postavljajo meje, omejitve...s tem ga učimo in pripravljamo na svet. To je odgovorno ravnanje in s pravim pristopom se vzgoji "zdravega" otroka, ki se je sposoben spopasti z vsemi izzivi v lajfu.

16.02.11 10:50
Trašpaš neumnosti, tralala, obtožuješ starše za nasilje in nisi nič drugega kot nesramna.
Navedeno
tadej
Trašpaš neumnosti, tralala, obtožuješ starše za nasilje in nisi nič drugega kot nesramna.

Hahaha...nasilje ima nekje korenine, se ti ne zdi?:) Nikogar ne obtožujem, zagovarjam samo stališče, da lepa beseda lepo mesto najde...enkrat že:).

In 9-letnik še ni izoblikovana osebnost...odrasel človek pa naj bi bil, a ne:). In če se sama nečesa zavedam, sem dala kakšno izkušnjo že čez, si ne želim ponavljati svojih in tujih napak:). Otrokom želimo najboljše, kar ne pomeni da to vodi v nevzgojene pamže. Je pa res, da si je treba za vzgojo vzeti čas....tega marsikdo ni sposoben, pripravljen:).

Tadej, ne jemlji vsega tako osebno...pišem zgolj svoje mnenje in bog ne daj, da bi se strinjal:). Zato je misel o nesramnosti odveč...

16.02.11 11:35
Ostaja da obtožuješ starše za fizično nasilje. Obenem pa ti je čisto prav psihična tortura. Videz je lepši. Posledice pa stokrat hujše.

Vzgoja tudi ni dajanje vzorcev. Dresura je dajanje vzorcev. Otrok ne more odrast iz vzorcev, ker se ti v življenju vedno kaj novega zgodi, pa noben "vzorec" ne paše.
milamadona

16.02.11 12:41
Verjamem, da te tale zaušnica hudo, hudo boli in na nek način tudi straši, da se sprašuješ kako ravnati naprej. To, da so otroci ogledalo nas samih kot staršev tako že veš in tudi to, kako zelo pomemben je vzgled, ki ga otrok dobi iz svoje okolice. In ker ga ne moreš izolirati, so ti vzgledi pač različni in vseh vrst, tudi nasilja je veliko preveč.
Na tvojem mestu bi trenutno dejanje ignorirala saj je bilo fantu žal in se je opravičil. Bi pa bil to zame jasen alarm, da se je potrebno na novo poglobiti v fantovo vzgojo, ki bi morala postati odločnejša in predvsem dosledna pri zahtevah in omejitvah, ki bi jih dogovorili skupaj - oče, mama in fant. Tepeškanje in odrekanje ljubezni je popolnoma nesprejemljivo saj bi fant to posvojil kot življenjski vzorec.
Mislim, da fant vstopa v obdobje, ko bo potreboval vsega več. Več doslednosti, realnih omejitev in brezpogojne ljubezni. Ti pa boš potrebovala močne živce in veliko potrpljenja.
Jasno in glasno

16.02.11 18:42
@ arka ...

A sta se pobotala s sinom? Saj najbrž ni moglo biti kaj groznega. Ni ti treba slikati vraga tam, kjer ga ni. "Klepetanje med telovadbo" se sliši tako bizarno, da človeka verjetno res kar pogreje, če mora biti zaradi tega kaznovan. Pa dobro. Če si postavila taka pravila, potem je prav, da se jih spoštuje, vprašanje pa ni, kaj storiti, če se pravila ne spoštujejo (jasno: kazen), ampak kaj, če se!! Ali svojega otroka spodbujaš, ko "dela prav"? Ali ima njegovo "pravilno ravnanje" pozitivne posledice zanj? Ga za izpolnjevanje njegovih dolžnosti motiviraš s pohvalo, pozornostjo, naklonjenostjo? Ali ima kaj od tega, da je "priden"?

Garbati je enostavno. Kot vidiš po odzivih jane banane, Tadeja in Matjazka, ki s svojo dikcijo jasno izražajo poniževalni odnos do otrok ("užgati nazaj", "mu pritisni eno čez rit", "razvajen pamž"), nasilje odraslih nad otroki (ja, tudi "užgati nazaj", "eno čez rit" in zmerjanje otroka s "pamžem" je nasilje!!) izhaja iz njihove lastne prizadetosti in užaljenosti, ki so jo občutili, ko so bili sami na sprejemnem koncu udarcev. Vsako nasilje odraslega nad otroki (in ne dosledna vzgoja, da ne bo pomote!) je posledica maščevalnih vzgibov, ki jih odrasli čuti do lastnih staršev, katerim je bil nekoč na milost in nemilost prepuščen, da ga "užigajo", mu "pritiskajo eno čez rit" (res samo eno???) in ga zmerjajo s "pamžem". Nasilje je maščevanje za lastno ponižanost!

In govoriti o "vzorcih" kot o jub barvah ali tapetah, ki pašejo ali ne pašejo nekam, je samo odraz popolnega nepoznavanja otroške psihe in otroškega doživljanja sveta. Tadeji in Matjazki so pač tiste baže Slovenci, ki bodo šli takoj na sodišče terjat težke evrske tisočake za užaljenost, če jim bo kdo rekel, da so kreteni. Ker jim bo s tem prizadejano nezaslišano duševno trpljenje in večmesečna nesposobnost za delo in hude čustvene posledice. (Ampak otroka pa lahko "užgemo" in ga zmerjamo s "pamžem", a ne?)

16.02.11 21:51
Jasno in glasno
Navedeno

Garbati je enostavno. Kot vidiš po odzivih jane banane, Tadeja in Matjazka, ki s svojo dikcijo jasno izražajo poniževalni odnos do otrok

Seveda, kar zamenjamo vlogi in postavimo nasilneža v vlogo žrtve, ker tak fant bo kasnje tudi z lahkoto udaril po ženi, otrocih, ko bo zadostno frustriran, če se ne bo znal kontrolirati. Sam sem proti vsakršni obliki nasilja, tako psihični kot tudi fizični. Ampak ko situacija eskalira do te mere, da se 9-letnik spravi na lastno mater, pa da mu jih naloži par po riti, ga s tem zagotovo ne bo ubila, ampak bo drugič prej premislil, preden kar tako iz vedrega udari. Tak fant po moje rabi moški vzor, saj se očeta tu ne omenja, ki je ravno tako odgovoren za vzgojo.

17.02.11 08:34
Otroka vzgajaš, ne pa da se mu prilizuješ. Je pa lažje seveda, mu tlačit žlico v usta in gledat kako lepo raste, potem pa ko je velik nisi nič kriv. Ga pa pošlješ še k strokovnjakom.

Tale 9-letnik je še zelo majhen. Je pa verjetno mamo udaril, ker je imel poln kufer njenega
večnega prigovarjanja in provociranja, kar arka najbrž misli, da je vzgoja.
NoNi

17.02.11 12:21
Eni otroci so taksni, drugi drugacni in tako je tudi prav. Sam ne mi, da so otroci nase ogledalo, otroci so tudi ogledalo risank, druzbe in samih sebe, svojih karakterjev! Zmes vsega.

Meni se zdi okay, ce ga nazaj poknes, da sam zacuti, kako to boli in kako je to za cloveka. Ce ne dobi, ne bo vedel in bo slej kot prej storil isto. Res je, ko pride tak otrok v puberteto, se sele zacne lustno s tem izsiljevanjem, agresijo in podobnimi stvarmi, zato je fajn ce se ukrepa sproti.

Sicer se je opravicil, hja in kaj zdaj, ce mu brez kazni oprostis, bo drugic storil isto in se kasneje opravicil - kaj pocno agresivni moski se ve, prvo naklofajo zensko ali otroke, potem pa se opravicujejo in jokcajo. To NI nacin in prinasa vec gorja kot cesarkoli drugega. Daj mu kazen, katera ga bo resnicno potrofla in si bo zapomnil, da mu tak nacin ne prinasa nic dobrega.

Tudi moje mnenje je, da je pri tem pomemben faktor oce otroka - kaksen odnos ima on do tebe?
jana banana

17.02.11 22:37
Navedeno
matjazko
Jasno in glasno
Navedeno

Garbati je enostavno. Kot vidiš po odzivih jane banane, Tadeja in Matjazka, ki s svojo dikcijo jasno izražajo poniževalni odnos do otrok

Seveda, kar zamenjamo vlogi in postavimo nasilneža v vlogo žrtve, ker tak fant bo kasnje tudi z lahkoto udaril po ženi, otrocih, ko bo zadostno frustriran, če se ne bo znal kontrolirati. Sam sem proti vsakršni obliki nasilja, tako psihični kot tudi fizični. Ampak ko situacija eskalira do te mere, da se 9-letnik spravi na lastno mater, pa da mu jih naloži par po riti, ga s tem zagotovo ne bo ubila, ampak bo drugič prej premislil, preden kar tako iz vedrega udari. Tak fant po moje rabi moški vzor, saj se očeta tu ne omenja, ki je ravno tako odgovoren za vzgojo.

Podpis....

Sem proti nasilju in nisem govorila o tem, da otroka tepeš iz dolgčasa, ampak sorry, če bi me udaril, bi ga udarila nazaj.In če smo odrasli ogledalo otrokom, naj vidijo tudi, da se morajo znati tudi branit.

Pa pustmo filozofijo.... Moj otrok mene tepel NE BO!!!! Če bo pa že probal, si bo pa to zapomnil za vse večne čase in verjemi mi, da mu naslednič to tudi v sanjah ne bo padlo na pamet!

Moje mnenje.... pa me maste lahko 1000x za nasilno mater itd.... Pač včasih je treba narest tudi kar ne želiš v dobro svojega otroka in sebe!

Lep pozdrav

18.02.11 08:48
Saj ne gre za obrambo! Sicer pa morda ženkse pač ne razumete kaznovanja. Jst ne vem.
Uf ne morem držati svojega kljuna zaprtega. Moram dati pripombo.

Tako je, da 9 let star otrok udari svojo mamo samo zaradi naše pokvarjene družbe. V šoli jih učijo samo o pravicah, na dolžnosti otroka pa pozabijo. In še nekaj: učitelj nima več nič avtoritete. Če reče učencu kakšno takšno besedo, kar ni za njega ali za njegove starše je že cel ogenj v strehi, ga tožijo.... Mislim, da to ni prav.

Naj okaram še CSND-je: ko mati udari otroka, ker ni ubogal, je cel halo, to je trpičenje otroka, izživljanje nad otrokom, nasilja........ In kaj je po mnenju CSND, če otrok udari mamo - menijo, da je to dovoljeno, saj ni nobenih sankcij.....Halo!!!!

Vsak vzgaja svoje otroke po svoje. Ker ga v šoli danes ne smejo kaznovati (za klepetanje so te včasih poslali stati v kot - pa nihče se ni pritoževal), je tako, da se to "dovoljeno nasilje otrok" prenese v domove, ker otroci mislijo, da tudi tam lahko počnejo vse. Pravilno je mama storila, da mu je prepovedala gledanje televizije. Otrokova reakcija, da je mamo udaril, pa potrjuje samo še to, da ne pozna besede "NE TEGA PA NE SMEŠ". A je to vzgoja? Mislim, da ne. Če otrok iz upravičenih razlogov dobi kakšno čez rit mu zato ne bo padla krona z glave, in zato ne bo nič slabši - samo to naj bo redkokdaj. In če bi ga v navedenem primeru mati udarila nežno nazaj, bi se tudi otrok malo zamislil nad svojim ravnanjem.

Če se ji je za svoje dejanje opravičil, opravičilo mora vsekakor sprejeti in mu razložiti, da ga ima vsekakor rada, a za svojo neubogljivost v šoli mora imeti tudi del kazni. Drugače pa jaz mislim, da za klepetanje v šoli, bi ga morali kaznovati tam in ne doma.

Tudi sama sem vzgojila dva otroka, mislim, da uspešno. Lahko pa povem, da ko sem rekla NE je pri tem NE-ju tudi ostalo in se nisem premaknila tudi za mm ne. V trgovini je vsaka smela vzeti samo eno stvarco in nič več. Če so bile dve različni za vsako, sem kar na blagajni ju postavila pred dejstvo, da naj izbere samo eno.
kruhek

27.02.11 13:30
Mislim, da je bila vzgoja napačna že v štartu.
Ker nobenemu 9-letniku ne bi smelo priti na kraj pameti, da udari svojo mamo...halo!!!!

Potem pa še vprašanje mame...kako se naj naslednji dan obnaša...mialim...!!!!
Bolno!!!!!
cecicaci

06.03.11 21:54
OMG, 9-letni otrok...HUDO! Jaz ga ne bi nazaj vžgala, ampak bi mu namerno prepovedala televizijo in računalnik in podobno najmanj 1 mesec oz. dokler se stanje v šoli in doma drastično ne spremeni. Otroka je potrebno kaznovati, seveda nikakor ne fizično, ampak z drugimi sredstvi je potrebno pokazati kdo je glavni in kdo ima avtoriteto. Če se je opravičil to še ne pomeni, da se ne bo ponovilo. Pri 20-ih te bo udaril in se bo opravičil, pri 25 spet in se bo opravičil, pri 30-ih te bo pa nalomu in bomo brali v novicah kako je sin brutalno pretepel svojo mamo...
Dokler imaš priložnost, se potrudi in situacijo spravi v red.
smrki

20.03.12 20:49
Navedeno
cecicaci
OMG, 9-letni otrok...HUDO! Jaz ga ne bi nazaj vžgala, ampak bi mu namerno prepovedala televizijo in računalnik in podobno najmanj 1 mesec oz. dokler se stanje v šoli in doma drastično ne spremeni. Otroka je potrebno kaznovati, seveda nikakor ne fizično, ampak z drugimi sredstvi je potrebno pokazati kdo je glavni in kdo ima avtoriteto. Če se je opravičil to še ne pomeni, da se ne bo ponovilo. Pri 20-ih te bo udaril in se bo opravičil, pri 25 spet in se bo opravičil, pri 30-ih te bo pa nalomu in bomo brali v novicah kako je sin brutalno pretepel svojo mamo...
Dokler imaš priložnost, se potrudi in situacijo spravi v red.
ti lahko prepoveš kr češ ampak s tem se ne doseže nič
matorg

21.03.12 11:58
tralala ima zelo prav!
Bunka

21.03.12 17:28
Jst sem enkrat udarila mamo po roki, stara sem bila pa okrog 15let, od šoka me je udarila nazaj, da me je fejst zapeklo po licu, potem pa sva se usedli in dolgoooo debatirali o tem, da ne jst ne ona nisva nardili prav. Opravičili sva se ena drugi in to je blo to. In to da me je udarila ni blo čisto nič narobe, meje je treba postavit. seveda ne zagovarjam tepeškanja. a včasih čisto nič ne škodi. Pa glede na to, da me je takrat in pa še kdaj prej udarila po riti, mi čisto nič zdaj ne fali. Sm odrasla v super punco. To, da bodo ne vem kakšne travme in bla bla bla...za moje pojem so ti malo kako bi se izrazila malo čez les. Zakaj do sedaj potem nobenemu ni nekaj drastično škodilo, če so kdaj po riti dobili...se jim je pa vedno povedalo tudi zakaj so dobili po riti oziroma so vedeli zakaj so dobili.
Biba M

29.03.12 09:35
Sej zato pa imamo danes takšno otroško anarhijo, ker svojemu otroku ne smeš prtisnat kero čez rit, ko je to nujno potrebno! Zdej bodo pa spet vpili, da se jih ne sme tepst, pa da nasilje ni rešitev, pa da s tem kažeš svojo nemoč, pa bla bla bla...
Pa kakšno nasilje je to, če mu eno prpopaš na rit, ko te mulc tk razkajfa, pa vse imajo, pa vse jim daš, od osnovnega pa še kaj več, na koncu te pa začne tepst, pa iz bajte metata, pa socialno klicat, pa o otrokovih pravicah ti razpreda, pa ti si ja nor, pa ta vset je postal nor!!!
A65

29.03.12 16:23
Navedeno
Biba M
Sej zato pa imamo danes takšno otroško anarhijo, ker svojemu otroku ne smeš prtisnat kero čez rit, ko je to nujno potrebno! Zdej bodo pa spet vpili, da se jih ne sme tepst, pa da nasilje ni rešitev, pa da s tem kažeš svojo nemoč, pa bla bla bla...
Pa kakšno nasilje je to, če mu eno prpopaš na rit, ko te mulc tk razkajfa, pa vse imajo, pa vse jim daš, od osnovnega pa še kaj več, na koncu te pa začne tepst, pa iz bajte metata, pa socialno klicat, pa o otrokovih pravicah ti razpreda, pa ti si ja nor, pa ta vset je postal nor!!!

Biba M, so tebe doma vzgajali s tepežem? Si ubogala samo, če si vedela, da ti sledi taka kazen? Se avtoriteta pridobi z ustrahovanjem? Se ti zdi prav, da močnejši z nasiljem izkazuje svojo premoč?

Da ne bi vprašala, če že imaš svoje otroke. In da se skozi svoje izkušnje naučiš, kaj je tisto, imenovano VSE, kar otroku lahko daš oz. česa vse ga lahko skozi svoja dejanja naučiš.

So ravnanja, ki si jih naj ne bi dovolil (čeprav v afektu) niti starš, niti njegov otrok.
Biba M

30.03.12 07:25
Mene niso vzgajali s tepežem. Kje kakšno sem pa že dobila po tazadnji, pa sej jim dam prav. Sem si zaslužila.Vse drugo je brezpotrebno filozofiranje psihologov, da imajo delo!

Je zelo velika razlika med tepežem in eno prisolit po tazadnji, ko si to res zasluži!

Ne sodi napak, da ne bo tebi napak sojeno!
Biba M

30.03.12 07:31
A 65, Bunka ti je lepo napisala in sem istega mnenja!
A65

30.03.12 08:00
Navedeno
Biba M
Mene niso vzgajali s tepežem. Kje kakšno sem pa že dobila po tazadnji, pa sej jim dam prav. Sem si zaslužila.Vse drugo je brezpotrebno filozofiranje psihologov, da imajo delo!

Je zelo velika razlika med tepežem in eno prisolit po tazadnji, ko si to res zasluži!

Ne sodi napak, da ne bo tebi napak sojeno!

Le povedati želim, da vsak izhaja iz svojega doživljanja (preko lastne kože ali opažanj v svojem okolju). Če veš, da je pri tebi ena po riti delovala (v svoji repliki, na katero sem se odzvala, si izpostavila, da se sicer razbohoti otroška anarhija), jo boš z veliko verjetnostjo delila tudi naprej. Čeprav lahko obstaja še veliko drugačnih, učinkovitejših razpoložljih 'prijemov'.

Ker pa sama vem, na kakšen način so ljudje uspevali z avtoriteto pri meni, bom ponovno povedala, da je tepež ena tistih metod, ki ni le nasilen in neučinkovit, temveč tudi boleč in žaljiv (ne le v fizičnem, temveč tudi v psihičnem smislu).

Psihologe, še posebej pa njihovo (praviš) filozofiranje, potrebujejo ljudje, ki se doma niso mogli naučiti pristnih odnosov oz. razumevati lastnih reakcij, zaradi česar so kot odrasli nesrečni in nezadovoljni. Poiščejo pa jih takrat, ko to želijo spremeniti.
kurbe hudičeve

30.03.12 14:04
Navedeno
jana banana
Za jutri ne vem....
Kaj bo šele pri 16h?
Kaj bo pri 16-ih? To so tudi meni rekli, ko sem imel skoraj 11 let. Sicer pri 16-ih mame nisem tepel, jo bom pa pri 26-ih živo zažgal.
On _

30.03.12 21:23
Nasilje je znak nemoči.
Ko smo (verbalno) nemočni se zatečemo k "edinemu" možnemu, ki še deluje - batine.

Mali ni mogel uveljavit svoje volje in je udaril mamo, pri 9ih!
Vprašanje je kaj ste delali 9 let?
Se pravi 9 x 365 = 3204 dni je bolj ali manj, lahko počel kar je hotel?
On ima v glavi, da ste vsi njemu na voljo, vi ste tam zato da njemu služite, to njemu roji po glavi in sedaj, ko mu mama prepove gledat TV mu "pade mrak na oči" in "staro" klofne. Kaj si le misli baba zmešana, da njemu prepove tv....

Ne bi imel preveč usmiljenja zanj in bi mu naložil dela za dobro družine in nič tv. Bi se našlo kup stvari za postorit in pri 9ih lahko postori večino gospodinjskih del namesto mame, ona naj pa gleda tv.....
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 plus 17?