Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.
Moderator: marko_ivan - dr. Marko Ivanišin, komunikolog

Bistvo življenja

avatar Bistvo življenja 28.09.10 00:22
Spet ne morem spat...razmišljam v čem je bistvo mojega življenja...zakaj sem se sploh rodila...nekdaj vesela punca, polna življenja, načrtov, ambiciozna, uspešna v šoli, na faksu, športu, družabna...ni več niti senca same sebe. Na zunaj mogoče še...sama v sebi pa vem, da nisem srečna. Pri 30 samska, pri starših, z negotovo službo...samo še igram, da je vse kul. V resnici ne verjamem več, da je možno, da bi bila še kdaj zaljubljena. Večina prijateljic, razen redkih izjem (ki se pretvarjajo tako kot jaz, kako da je fino, da smo samske in nas noben ne sekira...) poročene, mamice...Zdi se mi, kot da sem se znašla v zaprtem krogu in ne morem ven. Sicer spoznam kaksnega fanta, večinoma na in internetu...najprej zgleda vse super...ko pa pride na tisto kavo, pa me vse mine. Ne vem ali dajejo gor lažne slike ali se hodijo slikat k profesionalnim fotografom...ampak pogosto se zgodi, da v resnici tudi malo niso podobni tistemu za kogar so se predstavljali. Skušam se zaposliti na vse mogoce načine, ukvarjam se že z vsemi moznimi sporti, hodim na vse mogoce razstave, se ucim igranja na instrumente, tujih jezikov, potujem v daljne dezele...vse, da bi si zapolnila čas ...na koncu pa ugotovim, da bi vse to lahko počela še z nekom. strah me je dneva, ko se bom zbudila, stara 40 let, pa še vedno ne bo nic iz mene. strah me je, da mi bo življenje ušlo, da bo šlo mimo mene, jaz pa se bom tega zavedla, ko bo že prepozno, če ni že. nekako se ne najdem. vem, da sem ze malo prestara za tak stavek, ampak dejansko je tako. na videz prijetna, prijazna, energicna, zadovoljna, samozavestna punca...za vso to fasado pa nesrecna zenska, ki ne ve kako naprej. ja zdej si pac dala duska in povedala kako se v resnici pocutim. ne vzet tega kot brezvezno jamranje. sploh nocem jamrat. ampak res me zanima zakaj nekateri ostanemo sami, zakaj si ne moremo uredit zivljenja kot normalni ljudje, zakaj za nas ni sorodne duse...ali naj pustim to poglavje in zacnem svoj smisel iskati drugje...ne vem...kariera v tujini...enosmerna karta v revne dezele, kjer svoje zivljenje posvetis pomoci drugim...ne vem...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mayya 28.09.10 08:48
OMG, to je točno tako kot bi sama napisala:(
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 28.09.10 09:07
Razumem te, o čem govoriš. Ampak ne sočustvujem s tabo, ker ti s tem ne bi pomagala.

Glej...samski se sprašujejo, zakaj še niso srečali pravega, poročeni vzdihujejo, kako bi bilo, če....Hočem reči, da se vsak včasih znajde v nekem kalupu in je nezadovoljen s trenutnim stanjem. Pomembno je, da veš, kaj hočeš. Pri 30-ih se spraševati o bistvu življenja....hmmm, to moraš vedeti, imeti vsaj približno izoblikovano. Vem, da ni vedno vse odvisno od nas. Ampak verjamem v to, da se vse zgodi z določenim namenom. Pa ni to usoda. Morda samo dejstvo, da nekje nekdo čaka nate in ti bo kasneje veliko lepše, ko boš spoznala da se je splačalo počakati.

Veš kolikokrat tudi sama pomislim na svojo misijo v Afriki. No, zaenkrat sem še tukaj:). Trudim se delati dobro, živeti polno življenje...vse ostalo pride...danes, jutri...rada imam presenečenja. Ti ne? Želiš imeti vse začrtano, vnaprej znano? Ravno to je čar življenja...določenih stvari se ne da planirati...pridejo spontano:).

Bodi to, kar si! Krasno je, da si aktivna in ni vrag, da najdeš, kar iščeš!

Srečno:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SambaA 28.09.10 09:10
Se strinjam. Preveč pričakujemo od življenja takoj ali v bližnji prihodnosti in želimo imeti vse belo na črnem zapisano skoraj:-). Treba se je prepustiti in res uživati v vsakem trenutku in delati tisto kar počnemo iz užitka ne iz muje, da mogoče bo pa potem drugače.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rok-1 28.09.10 09:21
Pri 30 je čisto prezgodaj za razmišljanje o tem kako boš ostala sama za vedno.

Tudi iskanje smisla zunaj sebe (športi, kultura, učenje, potovanja) so samo mašila, ki slej ko prej izpuhtijo in ostaneš točno tam, kjer se najbolj bojiš. In mašila so le mašila - mašijo praznino.
To lahko napolniš le s svojim lastnim osebnim smislom in potem za čez še s stvarmi/dejavnostmi v katerih uživaš zaradi njih in sebe same.
Mislim, da je skrajni čas, da ugotoviš kaj na svetu je tvoj namen, kaj želiš početi in se potem tega lotiš - kar pa je pravzaprav enako, tudi če bi bila poročena in zdajle imela dva otroka.
Potem bi imela še bistveno več dnevnih mašil, še vedno pa bi bila enako nezadovoljna, ker ti tega smisla ne more dati ne partner, ne otroci.

In tudi njih (otroke,partnerja) postaviti čisto v center/smisel sv. življenja je prevelika obremenitev zanje - tako da - se kar lepo loti tistega v kar verjameš, upaš, ali bi samo rada.
Potem se ti bodo itak povečale šanse da koga spoznaš (ker boš imela drug fokus in boš posledično manj v krču), pa tudi če ne, to ne bo nikakršna tragedija.
IMHO.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lusi 28.09.10 09:29
Verjamem, da pridejo v življenju lepša in slabša oz. težja obdobja.
To, da se živi takole po nekih merilih...šola, faks, šiht, poroka, hiša, otroci...je naredila družba. In ko enkrat zaplujemo v skladu s temi merili, mislimo, da smo na pravi poti, oziroma, da nam gre dobro v življenju. Tik pred smrtjo se pa nečesa zavemo, kaj smo doživeli v življenju? Spomini privrejo na dan...kje sem vse bil, kako sem se tisti dan nasmejal, kako sem opazoval rasti otroke, kako smo ga lumpali naokol, kaj smo vse ušpičli, kako smo doživel s prjatli to pa to...
Takrat se ne spominjaš, da si živel v nekem pravem zaporedju, tako kot se je nenapisano od tebe zahtevalo, ampak privrejo kronološko mešani spomini na dan, pač tisti, ki so ti polepšali dan, teden, mesec..

Večkrat pridejo obdobja nezadovoljstva itd..tudi če imaš partnerja ali otroke ali si mlada mamica. Hočem reč, da moraš znati srečo v vseh življenskih okoliščinah, drugače te tudi tiste okoliščine, ki so po merilih družbe, ne bodo osrečevale.
Nič hudega, če še nimaš partnerja, pa če ti ni kar vsak všeč, pa če še nimaš stabilne službe...itd. Takih je ogromno. Prav je da se hrepeni in da imamo cilje, samo le ti pa nam ne smejo uničiti dneve mesece, dokler ne pridemo do njih. Vse imaš pred seboj, vse to boš lahko imela, samo do takrat ne zapravljaj časa s čakanjem in upanjem, ampak naredi tako, da boš s temi pogoji v tem trenutku kolikortoliko srečna. Partner, družina, služba to ej vse nekaj za zraven, bistvo pa je v tebi. Najdi to bistvo, ki te bo izpopolnjevalo in ko boš izpopolnnjena, boš srečna in sijala boš srečo in takrat bo to tudi nekdo, tisti pravi, začutil...
Verjemi mi, šla sem po tvoji poti, ampak dokler nisem sama pri sebi našla zadovoljstva, sreče...nisem videla niti ne zanimala nobenega potencialnega partnerja.
Sprašuješ se, zakaj pa gre enim tako lahko? Lahko so površinski tipi ljudi, ki se ne poglabljajo v čustva, smisle življenja itd..Lahko so s tega stališča že prej dozoreli...
Vse je za nekaj dobro in tudi ta čas je nekaj dober, samo še najti moraš zakaj.
Morda bo vse tole sprva vidit, kot skupek oguljenih fraz, ampak vsaj poskušaj ponotranjit nekja teh besed in svet bo lepši...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 28.09.10 09:29
Navedeno
Rok-1

Tudi iskanje smisla zunaj sebe (športi, kultura, učenje, potovanja) so samo mašila, ki slej ko prej izpuhtijo in ostaneš točno tam, kjer se najbolj bojiš. In mašila so le mašila - mašijo praznino.
To lahko napolniš le s svojim lastnim osebnim smislom in potem za čez še s stvarmi/dejavnostmi v katerih uživaš zaradi njih in sebe same.

Hmm, Rok-1 sem se zamislila na tvojimi besedami. Ja, to so mašila. Se pa sprašujem, kako brez teh mašil spoznati smisel? Če se sama ne bi učila, potovala itd., potem najbrž nikoli ne bi prišla do določenih spoznanj v sebi. Kako naj sama sebi podarim nekaj, kar nimam? Zato iščem, se učim izven sebe, potem projeciram za sebe. Nisem samozadostna in zato rabim "mašila".

Samo moje mnenje...:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mavrica1 28.09.10 09:41
@bistvo življenja

Ne vem če ti sploh iščeš bistvo življenja, ti iščeš ljubezen. Jaz bi ti priporočila, da ne iščeš več fantov na internetu (ona-on, kupico etc.). Res, zaključi s tem. Iz lastnih izkušenj ti povem, da te takšne odesijade pošteno dotolčejo. Enkrat, dvakrat, trikrat...in vsakič ugrizneš v kislo jabolko. En ali dva tedna si dopisuješ, se pogovarjaš po telefonu, ga celo vidiš na sliki. V glavi si že pričaraš sliko o tem človeku, potem se dogovoriš za srečanje. Stres ob tem srečanju se težko primerja s čim drugim. In potem hladno mrzel tuš. Človek lahko sčasoma postane čustvena razvalina. Ker praviš, da se ukvarjaš s športom, predvidevam, da rada tečeš. Mogoče pa te ljubezen čaka na kakšnem tekaškem forumu. Tam se boš pogovarjala o treningih, opremi, prehrani...seveda se lahko potem s to osebo srečaš na kakšni tekaški prireditvi. Mogoče celo preskočijo iskrice.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar miška223 28.09.10 12:10
Navedeno
Rok-1

Tudi iskanje smisla zunaj sebe (športi, kultura, učenje, potovanja) so samo mašila, ki slej ko prej izpuhtijo in ostaneš točno tam, kjer se najbolj bojiš. In mašila so le mašila - mašijo praznino.
To lahko napolniš le s svojim lastnim osebnim smislom in potem za čez še s stvarmi/dejavnostmi v katerih uživaš zaradi njih in sebe same.
Mislim, da je skrajni čas, da ugotoviš kaj na svetu je tvoj namen, kaj želiš početi in se potem tega lotiš - kar pa je pravzaprav enako, tudi če bi bila poročena in zdajle imela dva otroka.
Potem bi imela še bistveno več dnevnih mašil, še vedno pa bi bila enako nezadovoljna, ker ti tega smisla ne more dati ne partner, ne otroci

se popolnoma strinjam s tem.

Polno zaposlena, mati 2 otrok, žena... - pa vseeno razjeda črv v duši in me sili naj osmislim, osmišljam svoje življenje. Osmislim sami sebi, ne za druge. Drugi morajo poskrbeti zase, uživajo zase (otroci,mož,..) - pa to ne pomeni, da nismo skupaj, a v svoji duši je vsak sam, vsak mora sam najti svoj smisel, svoj motiv, svojo radost življenja - čeprav ti družinske obveznosti ne dajo veliko časa na voljo - včasih je to še težje, se še bolj oddaljuješ od "sebe", težje najdeš čas, da se pogovoriš sam s sabo, da vidiš kaj te boli, da najdeš stik s sabo, se sprejmeš - težko je, a upanje nikoli ne sme umreti. In na koncu: se ne znaš umirit, pogovorit s sabo, in "padaš, toneš.."

Ni lahko - jaz vedno mislim, da nikomur ni lahko. Slabo vedno samo pride, za dobro se moramo trudit.

GREMO!!! vsak dan, vsako sekundo....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Žarnica 28.09.10 16:22
Bistvo življenja

Samo po naslovu. Bistvo življenja nisi TI, nisem JAZ, ampak samo nadaljevanje človeške vrste.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dragocena si 28.09.10 20:14
kot da igraš na eno samo karto, ki pa da ni as - torej tvoje življenje ne more biti srečno, iz tebe nič ne more biti, izbereš lahko samo še nesrečno in nenormalno življenje, brez vrednosti in smisla.

pa ne verjamem, da je življenje tako črno belo. ne vem, zakaj bi se pretvarjala, ne vem zakaj bi igrala. morda te družbena klima spodbuja k temu, da si lahko del nje samo, če si polna življenja, uspešna, družabna, ambiciozna in predvsem nesamska. morda so te nekdaj drugi sprejemali samo takrat, kadar si bila takšna in si se naučila, da tudi ti sprejemaš samo sebe lahko le takrat, ko si kul in fino. če pa tako ne čutiš, potem pa je treba zaigrati.

morda je zdaj čas, da se naučiš še česa drugega. recimo tega, da nobena rastlina ne bi preživela življenja samo na soncu, da rabi tudi senco, dež, veter. da so obdobja, ko zorimo v bolečini in mukah, da je čas, ko cvetimo in žarimo. kateri del življenja je bolj normalen? oba sta potrebna in nihče se mu ne izogne. le oblike so različne. svojo poišči v sebi, ni se ti treba toliko primerjati z drugimi in se ocenjevati. pojdi v globino sebe, tam so tvoji biseri.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Galina 28.09.10 20:18
Navedeno
"dragocena si"

kot da igraš na eno samo karto, ki pa da ni as - torej tvoje življenje ne more biti srečno, iz tebe nič ne more biti, izbereš lahko samo še nesrečno in nenormalno življenje, brez vrednosti in smisla.

pa ne verjamem, da je življenje tako črno belo. ne vem, zakaj bi se pretvarjala, ne vem zakaj bi igrala. morda te družbena klima spodbuja k temu, da si lahko del nje samo, če si polna življenja, uspešna, družabna, ambiciozna in predvsem nesamska. morda so te nekdaj drugi sprejemali samo takrat, kadar si bila takšna in si se naučila, da tudi ti sprejemaš samo sebe lahko le takrat, ko si kul in fino. če pa tako ne čutiš, potem pa je treba zaigrati.

morda je zdaj čas, da se naučiš še česa drugega. recimo tega, da nobena rastlina ne bi preživela življenja samo na soncu, da rabi tudi senco, dež, veter. da so obdobja, ko zorimo v bolečini in mukah, da je čas, ko cvetimo in žarimo. kateri del življenja je bolj normalen? oba sta potrebna in nihče se mu ne izogne. le oblike so različne. svojo poišči v sebi, ni se ti treba toliko primerjati z drugimi in se ocenjevati. pojdi v globino sebe, tam so tvoji biseri.

Zelo lepo napisano:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar obzorje 29.09.10 13:24
Resnično moraš biti sama s sabo zadovoljna. Ker sem bil sam nekoč v partnerstvu pa bom povedal tako. Res moram znati živeti sami s seboj saj le tako lahko izpolnimo tisti notranji jaz. A živeti za nekoga, delati zanj dobro in ob tem uživati je nekaj kar nam zapolni srce. Poizkusil sem eno in sedaj drugo. Meni je žal, a sam ne čutim tako močnega ega da bi bil vesel ko osrečim le sebe. Pravzaprav sem velikokrat srečnejši ko vidim da sem z nečim osrečil drugega. Takrat mi je prijetneje. Ko vidim veselje v otroških očeh, ko vidim da lahko ponudim pomoč brez zahtev. Smo ljudje zelo različni in vsak je induvidum zase. Biti pa moramo zagotovo zadovoljni s seboj.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cadiz 01.10.10 12:53
ja tvoj problem je res v tem kot je zapisala dragocena, da očitno vse staviš in polagaš na eno samo karto. Kot da se bistvo življenja res vrti samo glede tega a imaš partnerja ali ne. In če bo ta prišel bo tudi rešil vse tvoje strahove in nesrečo če ga pa ne bo, ne bo očitno niti tebe in samega smisla.. In človek bi te še mogoče lahko nekako razumel, če bi hodila tam proti 50 ..tako pa..
Tudi tvoj pristop je očitno povsem napačen; namesto da bi vse to kar počneš počela zato ker naj bi ti bilo to všeč in bi v tem uživala, to kot praviš počneš zato, da si zamašiš čas, da se ne pomilujuš kako si nesrečna brez tipa.
In s takim načinom razmišljanja in gledanja na svet boš tudi ko ga boš končno dobila si boš zopet mašila čas s čim drugim in ravno tako stokala kako gre življenje mimo tebe..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 01.10.10 13:09
Navedeno
obzorje

Resnično moraš biti sama s sabo zadovoljna. Ker sem bil sam nekoč v partnerstvu pa bom povedal tako. Res moram znati živeti sami s seboj saj le tako lahko izpolnimo tisti notranji jaz. A živeti za nekoga, delati zanj dobro in ob tem uživati je nekaj kar nam zapolni srce. Poizkusil sem eno in sedaj drugo. Meni je žal, a sam ne čutim tako močnega ega da bi bil vesel ko osrečim le sebe. Pravzaprav sem velikokrat srečnejši ko vidim da sem z nečim osrečil drugega. Takrat mi je prijetneje. Ko vidim veselje v otroških očeh, ko vidim da lahko ponudim pomoč brez zahtev. Smo ljudje zelo različni in vsak je induvidum zase. Biti pa moramo zagotovo zadovoljni s seboj.

Lp

Podpišem! Lepo napisano...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bistvo življenja 01.10.10 22:48
hehe :D vsem hvala za odziv :D bom mogla vse še enkrat dobro prebrat in kaj potegnit iz tega. do zdaj sem dognala, da moramo biti zadovoljni sami s sabo, da moramo biti zadovoljni s tistim kar smo in kar imamo. S tem se delno strinjam, bi pa dodala še, da želja po nečem več mora vedno biti. Nikoli ni tako slabo, da ne more biti slabše, niti tako dobro, da ne more biti boljše. Torej ambicija po čem več je vedno dobrodošla. Še vedno pa ne vem, kako in kdaj človek doseže, da je zadovoljen sam s sabo, da začuti notranji mir, da ga ne razganja na vse strani, ker misli, da če bo kje manjkal...mu bo ravno takrat ušla življenska priložnost ( pa naj bo to partner, služba ali kaj drugega). Sama imam namreč ta občutek, da tam za vogalom nekaj je, nekaj me čaka, ampak ne vem kaj, pa ne vem kako do tja. Ta občutek pa povzroča, da sem zmedena in kar naprej nekaj pričakujem. Ko nič ni, sem pa seveda razočarana. Res včasih sem se počutila srečno, povsod zaželjeno, čutila sem, kot da lahko dosežem nebo. Velikokrat sem pomislila, da sem rojena pod srečno zvezdo. V zadnjem času pa tega ne čutim več. Eden od vzrokov je verjetno moja služba. Naložili so mi ogromno dodatnega dela, ki ga sicer z nadurami nekako opravim...ampak nikoli nisem sigurna ali je vse OK, ali sem naredila vse, ali bom dosegla plan...O teh k....cifrah razmisljam noč in dan...ko zjutraj pridem v sluzbo s strahom odprem outlook...če niso med prejetimi spet kakšna 'grozilna' pisma ...Ko si recimo enkrat na teden privoščim sauno in fitnes (kar nam plača firma, ampak že ve zakaj), grem kolesarit grem s psom na dolg pohod in se ustavim na vrhu kaksnega hriba, kjer uzivam čudovit pogled na Ljubljano se res sprostim, zaprem oči, globoko vdihnem in počasi izdihnem...takrat spet začutim občutek sreče...kot, da mi nihče nič ne more, kot da sem najmočnejša na svetu :D tako sem se včasih počutila zelo pogosto. v zadnjem času se moram za to potruditi. Včasih se počutim, kot da imam resnično skalo, ne pa srca. Srčno si želim, da bi enkrat spet našla ta mir v sebi. Pa vam tudi (tisti, ki imate tak občutek kot jaz). Marsikdo si verjetno misli, da sem malo čez les. Pa nisem. Samo rada bi čutila mir in veselje. Srečno:D
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rok-1 02.10.10 10:06
Tvoja želja po miru (v sebi) in izjava, da želja po "nečem več/ambicija vedno mora bit" - mi je v kontradikciji. Meni to izgleda kot izhodišče za take stiske, kot jo opisuješ.
Le od kje ti ideja, da je to dobro?

Namreč najbrž je res vedno lahko bolje - ampak ni pa si treba tega kar naprej želeti. Poskusi tole možnost; ko nekaj imaš v tem uživaj (če je vsaj približno to kar želiš) in če že ne moreš brez želja, si poskusi želeti le to, da bi trajalo dokler imaš veselje s tem.

Tako kot na vrhu tistega hriba... pravzaprav ni treba želeti, da to nekoč počneš in gledaš dol s Triglava (Mont Blanca, Himalaje, - kar bi bilio "vedno več"), ampak se raje "zaveš", da bo naslednjič enako lepo.
Tudi če bo isti hrib.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mmm 02.10.10 17:15
Draga Bistvo življenja,

še kako te razumem. Sama sem v 26.letu in se počutim točno tako, kot opisuješ. In osamljena do konca. Upam, da pride tudi trenutek "olajšanja" in sreče za vse nas!
Drži se!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bistvo življenja 02.10.10 23:52
Navedeno

Draga Bistvo življenja,

še kako te razumem. Sama sem v 26.letu in se počutim točno tako, kot opisuješ. In osamljena do konca. Upam, da pride tudi trenutek "olajšanja" in sreče za vse nas!
Drži se!

Mmm...sej nisem vesela, da maš tudi ti takšne težave...ampak po eni strani mi pa odleže, ko vidim, da nisem edina :D zgleda sem tudi malo egoistka :P Pomaga pa če si človek kaj privošči in se sprosti...sem bila zdej 4 ure v sauni...sem kot prerojena :D

Si pa vseeno nekaj let mlajsa od mene...sliši se malo, ampak v tem času se lahko veliko zgodi, veliko spremeni...imas se ogrooomno časa, izkoristi ga prijetno in koristno !!! :D Če ti povem po pravici sem ga jaz pri 26 se na polno zurala...in se nisem obremenjavala s stvarmi s katerimi se sedaj :P Bistvo življenja sem zacela iskati pred kakim letom :D Želim ti vse dobro, ne daj se !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonja1 26.10.10 09:33
Kasneje ko nekoga spoznaš, bolj trdna je veza, ker sta oba že izoblikovana človeka, ki vesta kaj hočeta. To se je že velikokrat izkazalo za resnično. Stara sem 31 let, pri 30-ih sem bila samska, tako kot ti, ker sem končala dolgoletno zvezo. Šele ko sem se nehala s tem obremenjevati, sem se zaljubila in to v prijatelja, ki sem ga spoznala na internetu in se z njim družila eno leto. Do tedaj sva bila samo prijatelja, saj z moje strani ni bilo nobene privlačnosti, potem pa se je zgodilo čez noč, čisto nepričakovano se je nekaj zgodilo v meni, da sem ga naenkrat videla čisto drugače in sva sedaj v resni zvezi, ful srečna. Svetujem ti nekaj: nehaj se obremenjevati s tem, da boš samska celo življenje. Pravi fant bo prišel mimo šele, ko ne boš več s tem obremenjena, ker boš šele takrat videla dlje in bo vse prišlo spontano, nič na silo. Ko boš sproščena, boš tudi privlačila takšne ljudi, ki ti bodo odgovarjali in se bo na koncu vse zgodilo čez noč, tako kot meni. Nobene panike, imaš še veliko časa. Ko namreč pri 30-ih spoznaš nekoga, si prej siguren, da je pravi, ker veš kaj hočeš in tudi fantje so bolj odrasli in stabilni in vse se potem odvija zelo hitro....stanovanje, družina itd. Sem prepričana, da bo tako.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tadej tadej 26.10.10 11:37
Vsi iščete vero. Vsi iščete tisto kar vera obljublja. Pa vendar boste to takoj zdaj zanikali. Res, paradoksalno. :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonja1 26.10.10 15:55
Kakšno vero neki? Iščemo način, da nam je v življenju lepo....:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
floating floating 26.10.10 16:42
Life is just a dream on the way to death.... :)

******************* flo *********************
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mala piška 26.10.10 20:43
Že dolgo ga iščem. Bistvo. In starejša kot sem, bolj razumem stavek, da je bistvo v tem, da nekaj dobrega poješ in nekaj dobrega spiješ :-) Vsak dojenček ve kaj je bistvo. Ugodje, ki temelji na zadovoljitvi lastnih potreb. Če je zadovoljen je priden, če ni zadovoljen se dere. Od takrat dalje, ko otrok shodi, pa se od tega bistva čedalje bolj oddaljuje. Namesto hočem mora reči prosim. Ko ga kaj boli mora stiskat zobe. Sladoled dobi, če je priden. Priden je, če bere želje iz oči svojih staršev...Potem pa je tu še bonton....spisek pravil, ki razlagajo zakaj se ni vljudno na ves glas dreti in zahtevati svoje ugodje. In potem ni čudno, da odrasli več ne vemo kaj je bistvo. Če pa že slučajno vemo, mislimo, da si ga moramo nekako zaslužit. Ali pa, da bomo doživeli razsvetljenje samo pod določenimi pogoji. Na primer tako, da bomo filali luknjo v sebi. Ali pa tako, da se bomo klistirali in postili. Ali pa tako, da bomo na točno določene datume izpolnili točno določene cilje. Kot npr. do 25. izgubiti nedolžnost. Do 30. postati minister. Do 40. imeti ferrari. Do 50. obdržati vse zobe. Do 60. živeti brez plenic....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 26.10.10 21:46
Navedeno
mala piška
Že dolgo ga iščem. Bistvo. In starejša kot sem, bolj razumem stavek, da je bistvo v tem, da nekaj dobrega poješ in nekaj dobrega spiješ :-) Vsak dojenček ve kaj je bistvo. Ugodje, ki temelji na zadovoljitvi lastnih potreb. Če je zadovoljen je priden, če ni zadovoljen se dere. Od takrat dalje, ko otrok shodi, pa se od tega bistva čedalje bolj oddaljuje. Namesto hočem mora reči prosim. Ko ga kaj boli mora stiskat zobe. Sladoled dobi, če je priden. Priden je, če bere želje iz oči svojih staršev...Potem pa je tu še bonton....spisek pravil, ki razlagajo zakaj se ni vljudno na ves glas dreti in zahtevati svoje ugodje. In potem ni čudno, da odrasli več ne vemo kaj je bistvo. Če pa že slučajno vemo, mislimo, da si ga moramo nekako zaslužit. Ali pa, da bomo doživeli razsvetljenje samo pod določenimi pogoji. Na primer tako, da bomo filali luknjo v sebi. Ali pa tako, da se bomo klistirali in postili. Ali pa tako, da bomo na točno določene datume izpolnili točno določene cilje. Kot npr. do 25. izgubiti nedolžnost. Do 30. postati minister. Do 40. imeti ferrari. Do 50. obdržati vse zobe. Do 60. živeti brez plenic....

Zanimivo razmišljanje:).

Če bi upoštevala Maslowo hierarhijo potreb..."Ljudje ne stremimo samo k zadovoljevanju naših osnovnih potreb, temveč tudi k življenju v blaginji. Blaginja pa ne pomeni samo, da ljudje brez večjih problemov zadovoljujemo svoje osnovne potrebe, temveč tudi, da živimo v varnem, zdravem in svobodnem okolju ter se zavedamo, da nam bo vedno nekdo priskočil na pomoč, ko jo bomo potrebovali. Blaginja je predpogoj za človekovo srečo in njegov resnični razvoj. Življenje v blaginji nas ne osreči samo po sebi, vendar bistveno pripomore, da smo lahko srečni, zadovoljni in ustvarjalni."
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mala piška 27.10.10 10:01
Ja, tralala, zelo pomembno je to, kar si zapisala. Jaz doživljam ugodje tudi ob tem, če vsi okoli mene živijo v blaginji. Nekaj je hudo narobe s slovensko kolektivno psiho, če je pri nas toliko fovšije. To pomeni, da je veliko ljudi, ki so zgrešili bistvo :-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tutjs 27.10.10 11:27
A bistvo je zunaj nas?
V zadovoljitvi fizioloških potreb?.... potrebe po hrani, pijači, obleki in strehi nad glavo, kakršnakoli že naj bi ta streha bila...?
V zadovoljitvi socialnih potreb, potrebe po prijateljstvu, partnerstvu, potomstvu?...
Ali je morda bistvo v zadovoljitvi višjih potreb, tj. po naklonjenosti, ljubezni, razumevanju življenja, vse do samouresničitve?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 27.10.10 12:03
Navedeno
tutjs
A bistvo je zunaj nas?
V zadovoljitvi fizioloških potreb?.... potrebe po hrani, pijači, obleki in strehi nad glavo, kakršnakoli že naj bi ta streha bila...?
V zadovoljitvi socialnih potreb, potrebe po prijateljstvu, partnerstvu, potomstvu?...
Ali je morda bistvo v zadovoljitvi višjih potreb, tj. po naklonjenosti, ljubezni, razumevanju življenja, vse do samouresničitve?

Ali obstaja bistvo brez nas?:)

Čist enostavno... če si žejen, lačen, potem težko razmišljaš o tem, kako bi imel prijatelja:). Ok, če bi ti le-ta prinesel sendvič, se ne bi nihče branil:)). Ko zadovoljiš primarne potrebe, se lahko fokusiraš na višji, psihološki nivo.

To je zgolj en vidik...Maslowa hierarhija potreb. Enkrat sem bila na nekem predavanju, kjer se je ta teorija predstavila v čisto drugačni luči. Predavatelj je argumentirano ovrgel celotno Maslowo idejo:). In moram reči, da je bil prepričljiv:). Ampak to je že druga zgodba...

Vsak naj pride do svojega bistva, kajti ni dveh enakih ljudi na svetu...vsi smo edinstveni:).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tutjs 27.10.10 12:53
Tralala,
bistvo imamo vsi isto.
Različnen je le smisel, ki se nam odstira. V tem res na svetu ni dveh enakih ljudi.

Hierarhija potreb po Maslowu.... omenjena stopenjska zadovoljitev potreb velja znotraj fizičnega preživetja. Ko pa človek preraste Newtonove zakone, se tudi od Maslowa poslovi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mala piška 27.10.10 19:48
Kako lahko človek preraste Newtonove zakone? Mene hudo zanima levitacija, pa mi nekak ne znese, ne uspe....ne vem kaj delam narobe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 27.10.10 21:37
Hmmm, Newtonovi zakoni:). Meni sta všeč zakon o vztrajnosti in zakon o vzajemnem učinku (t.i. zakon o akciji in rekciji). In če pustim ob strani dejstva, da gre za sile in ta dva zakona jemljem dobesedno, v korelaciji s psihologijo človeka...potem si želim to doseči:).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jaz Slovencelj 28.10.10 04:52
Navedeno
mala piška
Ja, tralala, zelo pomembno je to, kar si zapisala. Jaz doživljam ugodje tudi ob tem, če vsi okoli mene živijo v blaginji. Nekaj je hudo narobe s slovensko kolektivno psiho, če je pri nas toliko fovšije. To pomeni, da je veliko ljudi, ki so zgrešili bistvo :-)

Mali folk, kot smo mi slovenceljni je in je moral biti v svoji zgodovini dokaj zajeban, da je obstal, saj ga od edinih Slovanov obkroža in ga je ogrožalo več deset milijonov Romanov in Germanov z mnogo višje razvito kulturo in ekonomijo.

V kolikor bi še dodatno analizirali, kako ti temu praviš, slovensko kolektivno psiho, bi se dalo ugotoviti, da se je na to psiho vplivalo tudi večstoletno pitje šmarnice.

Vse to je vidno pri obnašanju na cestah, jaz in moja moč, neumnemu poseganju po tujih zemljiščih, netolerantnost in slično.
Rešuje nas lahko samo mešanje in izobraževanje folka.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rok-1 29.10.10 22:01
Navedeno
mala piška
Kako lahko človek preraste Newtonove zakone? Mene hudo zanima levitacija, pa mi nekak ne znese, ne uspe....ne vem kaj delam narobe.

Mala piška... vidim, da do zdaj še nisi srečala pravega guruja; Spomni se Douglasa Adamsa in poslušaj kar ti govori: Vrž se na tla, pa glej da fališ!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mala piška 29.10.10 22:12
Ha ha ha ha ha. A to je to? Vidim, da ne bo nič, ker ne znam dobro prenašati "avtoritet".
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rok-1 29.10.10 23:02
Pozabi "avtoritete". Trik je samo v tem, da ne misliš na to. Ko se naslednjič spotakneš, pozabi na tla... pa bo. Baje.
Poročaj, če ti uspe!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ZivelaPomlad 30.10.10 00:05
Pa zobe zaščiti, LOL Ziher je ziher.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar medvedkica 31.10.10 19:27
težava je "samo" v tem, da ne živiš svojih potencialov. ko si bila mlajša, si bila bližje njim in si čutila srečo, bila radostna, vesela, pozitivna..bolj ko se pacamo z genetioko-vzgojo, bolj ko na nas deluje ego, družbena sporočila..bolj se oddaljujemo od naših potencialov in to čutimo različno-pritiski, izguba službe, ni pravega partnerja, nerazumevanje s starši..vse to pa ne zato, da bi propadli, ampak da bi spregledali in našli pravo pot!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tom12 07.12.10 15:58
vidim da imas problem ki se mi zdi zelo resljiv.glede na tvoje stanje ti svetujem da se zacnes sprasevat kot do sedaj zakaj se ti to dogaja in ob tem odgovor ki ti pride iz notranjosti obcutkov vzames za resnicen in ne pustis razumu da ti govori eh to pa ni res ali pa to je nemogoce.Nato odgovor analiziras kaj ti pove tako da se povezes z notranjimi obcutki kaj ti oni pravijo glede vsakega problema in to vzames za resnico in jo uneses v svojo podzavest kot novo resnico kajti ta je spoznana na podlagi tvojih notranjih obcutkov ,tebe tvojega bistva.Pazi da ne mesas notranje zelje in tvoje obcutke do pogledov,stvari ki ti jemljejo zeljo po zivljenju.zelja te bo vodila na stara pota obcutki pa v svobodo da ne rabis nicesar za sreco tudi lastne srece ne fanta.ko te notranji obcutki pripeljejo do tega spoznanja in ne tvoj razum in ne zelje bos zazivela na novo z bistveno vec tega kar zdaj zelis-srece.

Tvoj problem je v predstavi na to kaj je zivljenje in kako ga ziveti zato moras to predstavo spremeniti.
to ti lahko tupi u glavo vsakdo vendar ti to ne mores verjet dokler se sama ne prepricas od sebe.zato se je nujno povezat z lastnim samim sabo in to preko obcutkov in ne pustit da ti kdor koli govori drugace sploh pa ne tvoj razum.Najpametnejsi stavek mojega zivljenja ki ga je izrekla zenska pa je:

vsa slava pameti tej pogubi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jana banana7 07.12.10 20:35
A ti dam lahko cifro od mojga brata?? Matr bi se vidva ujela
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar flashgordon 07.12.10 21:36
že samo vprašanje je napačno zastavljeno, oz vse tvoje pisanje temelji na napačni predpostavki, namreč bistvo življenja je samo eno in to je nadaljevanje vrste, zdaj kar se tega tiče si mrtva veja na drevesu, predvidevam da nimaš otrok...če pa si hotela zvedeti v čem je smisel življenja, predvsem tvojega, je pa zadeva sledeča, smisla ni, popolnoma vseeno je ali si ali nisi, zdaj dejstvo je da si, in od tu izhajajmo...predvsen imamš napačna stremljenja, predvidevam da is relativno inteligentna in me čudi da vso svojo energijo usmerjaš v stvari ki te ne izboljšajo, pač pa te silijo v stagnacijo, kako boš ti pomagala drugim , če ne moreš sebi? kot bi hrom šel tečt na 100 m, ne gre...namsto da greš v afriko delit ribiške palice, se raje nauči doma loviti ribe....ti prvo ugotovi kaj je tvoj osnovni namen, tvoj cilj,kaj je najbližje tvojemu srcu in ko se dokoplješ do tega, imej trden namen da to uresničiš, naj se gre za malo ali veliko stvar, nima veze..vse tvoje stremljenje mora biti usmerjeno v ta cilj, v to kaj si srčno želiš...ko se boš osredotočila na to, bo steklo samo od sebe
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tom12 07.12.10 23:26
Navedeno
jana banana7
A ti dam lahko cifro od mojga brata?? Matr bi se vidva ujela

ce ti bo bols mi kar daj stevilko,sicer pa sem napisal z dobrim namenom,kako dejansko komunicirat sam s seboj da dosezes dobro pocutje,itd.
verjamem da te tak pristop mori,zato lahko izberes lazjo pot,pa se prepricujes da ni tako in podobne oslarije,vendar vse sranje sveta te caka dokler se ga ne znebis.tud sam sm podobno razmislal predolgo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
ARTemida ARTemida 26.12.10 19:35
Navedeno
flashgordon
že samo vprašanje je napačno zastavljeno, oz vse tvoje pisanje temelji na napačni predpostavki, namreč bistvo življenja je samo eno in to je nadaljevanje vrste, zdaj kar se tega tiče si mrtva veja na drevesu, predvidevam da nimaš otrok...če pa si hotela zvedeti v čem je smisel življenja, predvsem tvojega, je pa zadeva sledeča, smisla ni, popolnoma vseeno je ali si ali nisi, zdaj dejstvo je da si, in od tu izhajajmo...predvsen imamš napačna stremljenja, predvidevam da is relativno inteligentna in me čudi da vso svojo energijo usmerjaš v stvari ki te ne izboljšajo, pač pa te silijo v stagnacijo, kako boš ti pomagala drugim , če ne moreš sebi? kot bi hrom šel tečt na 100 m, ne gre...namsto da greš v afriko delit ribiške palice, se raje nauči doma loviti ribe....ti prvo ugotovi kaj je tvoj osnovni namen, tvoj cilj,kaj je najbližje tvojemu srcu in ko se dokoplješ do tega, imej trden namen da to uresničiš, naj se gre za malo ali veliko stvar, nima veze..vse tvoje stremljenje mora biti usmerjeno v ta cilj, v to kaj si srčno želiš...ko se boš osredotočila na to, bo steklo samo od sebe

Lepo povedano....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar smrki 20.03.12 20:04
in zakwa se jz pr 17najstih sprašujem kwa je tok lepga da se splača živiet
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 22.03.12 12:25
pojma nimam zakwa se to ti pr 17najstih sprašuješ zkwa se splača živiet.
bi ti tok reku nawad se pisat ti bo vzelo sam par let tja recimo do 20tega pa boš mela za par let smisel življenja, smrki...

Se roža sprašuje, zakaj cveti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar amrki 22.03.12 19:42
ne ti men o pisanju medtem ko govoriš da sm ženska.roža nima inteligence in se ne sparašuje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 23.03.12 09:13
no widš roža se tega sparašuje ker roža preprosto je in cveti in obrne cwet za soncem in gleda sončne in deževnooblačne dni in spet sončne dnewe in to je njen smisel.roža preprosto - je,živi in cveti.

ti ni wšeč da si in da začenjaš cwetet, smrki? so zate prišli oblačni dnewi in si žalostna?pa saj bo spet posijalo sonce, dajno, wedno posije po dežju in wedno pride za zimo pomlad in may.ni wariante da ne bi spet posijalo tudi zate.kaj te muči da s žalostna, smrki?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A65 23.03.12 11:45
Ena tistih, sicer precej starih tem (sem se prav vprašala, kako da se je ne spomnim oz. da mi je ‘ušla’), kjer je zapisanih kar nekaj dobrih odgovorov. Včasih se ti ob prebiranju forumov celo zgodi, da z nekako pomirljivo radostjo pomisliš, da se kljub razlikam med ljudmi v njih prepletajo podobni občutki. Čutiti se živega in srečnega.

Načinov, kako to doseči, je toliko, da vsak zagotovo najde sebi ustreznega. Pravijo, da je le treba biti odprt za nove dogodivščine in da so te lahko še veliko pestrejše, kot so lastne sanje in pričakovanja. Samo dovoliti si je treba, da jih vidiš...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ŠKORPIJONKA 23.03.12 20:12
Takšno razmišljanje ne pelje nikamor. 30 let si stara in samska. Pa kaj! Lahko bi bila v zvezi, pa pri 35 spet samska. Ali 40. Ali 50. Človek se rodi sam in sam umre. Tisto, kar se zgodi vmes, je življenje. Ne glede na to, kaj boš počela, boš težko v življenju našla garancijo za karkoli. Zato se ne obremenjuj z mislijo na to kako je vse slabo, pa kako bo še slabše. Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Ali boljše. Stvar percepcije. Ljudem se zgodijo različne katastrofe v življenju. Sekunda ti lahko spodnese tla pod nogami. Poruši ves tvoj svet. Po drugi strani pa je lahko potrebna samo sekunda, da občutiš srečo.
Hočeš biti srečna? Ali želiš ujčkati in zalivati to svojo žalost v kateri se na nek način vendarle počutiš udobno? Tudi življenje v dvoje samo po sebi ne prinese neskončne sreče. Dobro, zaljubljenost je ok, ti da krila. Ampak na dolgi rok se je treba za srečo v dvoje še kako truditi. Predvsem pa se je potrebno zavedati, da naša lastna sreča ni odvisna od drugih. Ker se ti lahko kaj hitro zgodi, da na ta način tudi ko najdeš srečo v dvoje, padeš v posesivnost, ljubosumje,… to pa ne obeta dobrih temeljev za karkoli.
Predvsem živi. Bodi to, kar si. Imej se rada. Ne razmišljaj, kako si boga, misli na tiste stvari, ki so lahko razlog za veselje. 30 let se sliši ogromno. V resnici pa ni tako zelo veliko. Je pa določena prelomnica, za moške in ženske. Ponavadi to pomeni, da imaš kakšno leto občutek, da si stara, potem se pa vse samo od sebe uredi. Nikoli ni prepozno za srečo. Če le si dovolimo biti srečni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar satori 25.03.12 08:42
Si znimiva, inteligentna, aktivna ženskica, kot taka tudi zelo priuvlačna, vem pa o kakšnem občutku govoriš;

"Ko si recimo enkrat na teden privoščim sauno in fitnes grem kolesarit grem s psom na dolg pohod in se ustavim na vrhu kaksnega hriba, kjer uzivam čudovit pogled na Ljubljano se res sprostim, zaprem oči, globoko vdihnem in počasi izdihnem...takrat spet začutim občutek sreče...kot, da mi nihče nič ne more, kot da sem najmočnejša na svetu :D tako sem se včasih počutila zelo pogosto. v zadnjem času se moram za to potruditi."

Veš ljudje smo socialna bitja, sto pravil, omejevanj, družba nam postavlja zrcala kaj vse moramo doseči za svojo samopodobo, ki nas bo zadovoljila.., sami se ženemo, tistega pravega miru in sreče pa od nikjer...Zakaj, najglobje v nas je primarna prvinskost, NARAVA. JA, srečna si, ko si eno,ko zveniš s trenutkom in naravo. Svojo ŽENSKO naravo.

Po drugi strani pa postavljanje zahtev, podleganje socialnim kriterijem ubija ravno to Žensko v tebi. Čuten, spontan, predajujoč del. Preprosto bodi kar si, ne obremenjuj se,ne podlegaj lastnim pritiskom, uživaj v sebi in trenutku. Bolj ko boš ti, bolj boš privlačna in lepa. Globoko v sebi veš, kako zanimiva in privlačna si, zakaj zaboga nekdo tega preprosto ne vidi in vzame? Kaj ni to najbolj preprosto in naravno?

Skratka sprosti se, zaupaj svojim čutom in intuiciji...Kdaj si nazadnje imela imela osrečujočo, izpolnjujočo spolnost?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jana_banana 27.03.12 10:02
Navedeno
tom12
Navedeno
jana banana7
A ti dam lahko cifro od mojga brata?? Matr bi se vidva ujela

ce ti bo bols mi kar daj stevilko,sicer pa sem napisal z dobrim namenom,kako dejansko komunicirat sam s seboj da dosezes dobro pocutje,itd.
verjamem da te tak pristop mori,zato lahko izberes lazjo pot,pa se prepricujes da ni tako in podobne oslarije,vendar vse sranje sveta te caka dokler se ga ne znebis.tud sam sm podobno razmislal predolgo.

nism mislila nate tom12.... ampak na bistvo zivljenja...
ker kot bi njega brala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bpbpbp 27.03.12 14:11
Ah, ah, si te že predstavljam nekje čez 10 let: brez pol ure na teden zase, z možem, ki smrči na kavču, dvema majhnima mulcema, ki cel dan vreščita mama, kupom kreditov in skrbi, kako boš nostalgično gledala nazaj in se spominjala, kaj te je takrat osrečevalo in si boš zaželela da bi spet lahko rekla:

"se ustavim na vrhu kaksnega hriba, kjer uzivam čudovit pogled na Ljubljano se res sprostim, zaprem oči, globoko vdihnem in počasi izdihnem...takrat spet začutim občutek sreče...kot, da mi nihče nič ne more, kot da sem najmočnejša na svetu"

čeprav če mene prašaš: zakaj pa glih samo na vrhu hriba in ob pogledu na ljubljano, ne pa tudi sicer?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 2eX_ 27.03.12 14:17
Zivjo

Tudi meni se dogaja nekaj podobnega :) S punco sva se razšla, posledično na faxu nisem naredil nic (ni bilo volje). Trenutno opravljam prakso v nekem podjetju. Pricakovanja so bila zelo velika, zelja po znanju tudi, vendar je stanje tukaj katastrofalno(totalno sem razocaran)..+ ob vikendih imam se eno sluzbo.

Mam felling da se cca 6 mescov ne premaknem nikamor. Yeah.. pride dan, ko se zamislim WTF?! , najraje bi pustil vse in se v trenutku pogreznu v zemljo..Najbolj mi gre na zivce, da nisem srecen. Vem da je treba poiskati notranje zadovoljstvo, vendar mi ne uspeva. Poleg tega sem tudi mnenja, da se ti more lajf mal obrnt, da v takem obdobju najdes zadovoljstvo v sebi.

Upanja nisem zgubil. Vem, da se vsaka stvar zgodi z namenom in da za vsakim dezjem posije sonce!

Lep dan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar milamadona 27.03.12 15:30
2eX in ostali, ki obupujete...
Življenje je lepo in dragoceno in treba ga je čuvati kot punčico svojega očesa. V varovanju, ohranjanju in rasti je sam smisel.
Če ne verjameš, vprašaj bolnega, ki je ravno izvedel za strašno diagnozo. Vprašaj obsojenega na smrt, vprašaj starčka, ki hlepi za poslednjimi sončnimi žarki.
Ali res potrebuješ tako močan izziv, da končno zagledaš smisel? Praviš, da upanja še nisi izgubil... lepo in pozitivno. Zdi pa se mi kot greh, da moraš iskati smisel, ko imaš vendar ves svet na dlani. Mlad, močan, zdrav.... samo tazadnjo moraš dvigniti in skozi vrata moraš stopiti - da se soočiš z bistvom, ki se ti ponuja v nešteto oblikah.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar owe 29.03.12 00:39
Mnja, jaz se že pri 21ih tako počutim. :) ..Točno tako kot si opisala, pred ljudmi fasada, še najboljšemu prijatelju, ki si sicer poveva vse, se ne sanja o tem..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba M 29.03.12 09:55
Če si sama ne želiš, potem ti tut živ bog ne more pomagat!
Je pa fajn da si tk aktivna, pa ej sej živiš. Pač ne še tk, kot si misliš da bi morala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bum 07.04.12 11:25
Pomojem je cisto normalno, da se sprasujes, to kar se. Ljudje smo sestavljeni iz fizike, intelekta, morala - vrednote, custev in tudi duhovni aspekt ne smemo izpustiti. No, nicesar ni za ignorirat. Samo mogoce bi ti pomagalo, ce ves, da s tem, ko najdes partnerja potesis custvene porebe, ne pa tudi duhovnih. Pa predno bi kdo mislil, da govorim o cerkvi, to tako kot Maslowe potrebe najdes v ucbenikih na vecini faksov, ce ne celo srednjih sol.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Menka 08.04.12 19:38
Ljudje vedno hrepenimo po nečem v trenutkih osamljenosti in zapuščenosti. Nihče nam ne more tega pričarati, če si ne sami.
Čudovito je, če se najdeta dva, ki se dopolnjujeta, ki sta skupaj, a vendar svobodna, ki razumeta drug drugega in se slišita. Koliko jih ima to srečo? Ali jo znajo negovati in ohraniti?
Velika večina v tempu življenja pozabimo nase, na svoje drage, nismo vsak trenutek razpoloženi in na razpolago, imamo dobre in slabe dneve, življenje pa teče in lepega dne se zbudimo s tujci okoli sebe. Če dva ohranita spoštovanje imata možnost kaj spremeniti se pogovoriti, živeti drugače, če spoštovanja ni pa se sesuje še tisto malo. če je in človek je na tleh.
Pobiranje in sestavljanje samega sebe traja boleče in dolgo. Na izbiro imaš še naprej živeti nesmiselno prazno življenje ali pa narediti korak naprej , se spremeniti in sam najti svojo pot.Prepozno je, da bi se opiral na partnerja, čeprav živita skupaj sta si tujca, nepripravljena popuščati, si priti nasproti,si prisluhniti, tudi možnost kaj spremeniti je majhna, ker nista navajena biti enakopravna, enakovredna, podrejen pa ni pripravljen več popuščati, biti nihče, hoče svoj prostor pod soncem in začaran krog je sklenjen.
V mlajših letih je ločitev smiselna, starejši pa navadno vlečejo dalje a vsak na svojem bregu. Samo sostanovalca sta in to slaba, saj ne znata biti prijatelja in živeti razumsko skupaj, da bi bilo obema lažje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SigNora 10.04.12 14:41
Bistvo življenja, previsoko si šla in tisti moški, ki bi bili tebi všeč, se te "bojijo":)

Če sem kaj prav razumela, si precej ambiciozna, pridna, delovna in zato imaš dobro službo (ni sigurna, ampak katera pa je) in si lahko privoščiš tudi potovanja in razne dodatne dejavnosti, ki v družbi pomenijo tudi že luxuz. Iz napisanega lahko tudi sklepam, da si premalo samozavestna in živiš v stalnem strahu, če si dovolj naredila, če je vse prav, če nisi česa pozabila, ipd. Kot praviš, fasada je trdna in ljudjem se zdiš mogoče celo nedostopna, trda, samozavestna.

Predlagam, da večkrat pokažeš tudi svojo čustveno plat. Da kdaj rečeš v službi:stop, tega ne zmorem, potrebujem pomoč, potrebujem nasvet, več časa... Lahko, da boš s tem tvegala, celo kaj izgubila - ampak s tem boš obdržala sebe, svoj jaz, dostojanstvo.

Pri ljubezni pa je že tako, da si na prvem mestu ti "zahtevna" - končno je to prav, ker moraš vedeti, kaj si želiš in doletelo te je to, kar doleti mnogo pridnih deklet. Terapevt Vodeb ima dobre razlage takšnih težav. Preberi si kaj njegovega ali še bolje, kontaktiraj ga.

Rešitev vidim v tem, da počakaš na prvo pošiljko ločencev:), ker samskih fantov, takšnih, kakršnega si ti želiš, skoraj ni. Sploh ne na internetu. LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 11.04.12 14:44
Sicer je verjetno avtorica teme že zdavnaj pozabila na tole temo, ampak vseeno. Veliko podobnosti je med mano in avtorico, samo, da sem jaz že starejša.
Imam veliko hobijev, rada se ukvarjam s športom, rada potujem, vendar sem vse bolj osamljena. Pri svoji starosti še nisem imela fanta. Pa si ga vse bolj želim. Besede v stilu saj bo prišel, biti moraš zadovoljna s sabo pa bo prišel pa ne iskat in bo prišel... vse to v mojih letih ne zaleže. Če si v takih letih dojameš, da so že vsi poparčkani, da je čudno, da nisi oz. da sploh še nikoli nisi bil. Pa ne rečem, če bi ves čas doma čepela, ker ne čepim. Je pa tako, da kamor grem, ni nobenih samskih moških več. No dobro, čisto vsak ni dober, to je res, ampak, kaj ko je v tej starosti res težko koga spoznati. V času študija zaradi financ nisem imela možnosti okrog hodit pa tudi taka bolj mirna in tiha sem. Službo imam, sicer za določen čas, ampak je. Manjka pa mi partner. Rada bi šla s kom na dopust, ni prijetno vedno sam hodit okrog, rada bi šla s kom v gledališče, na potovanja, smučat, potepat. Rada bi s kom debatirala o knjigah, prebranem, o življenju, o lepotah sveta, o čustvih, o smislu vsega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar za samsko 34letnico 12.04.12 08:37
Koliko si aktivno delala na tem, da spoznaš potencialnega partnerja? Na koliko srečanj si šla z namenom, da spoznaš koga, s katerim se boš lahko fajn ujela in morda še kaj več? Če si res želiš fanta, ni dovolj da ostane samo pri želji, ampak moraš kaj nardit za to. Recimo oddat kak oglas na spletnih portalih in pri tem ne imeti predsodkov. Ali se udeležiti speed datinga ipd. Če bi bila jaz pri tvoji letih še samska in nesrečna, bi se definitivno aktivno lotila iskanja. Verjetno ne boš uspešna že v prvo, morda še v tretje ne, ampak si boš nabirala izkušnje z ljudmi, bolje znala razbrat govorico telesa, njihova dejanja, bolj oblikovat svoje želje, to pa je tud nekaj, ane.

Problem je, ker si verjetno vse poskuse iskanja fanta zminirala z raznoraznimi izgovori, zakaj se to in to ne bo izšlo.

Tisti, ki hoče, najde pot. Tisti, ki noče, pa izgovore.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 12.04.12 09:09
Bila sem na cca. 6 srečanjih samskih (izleti).
Sprobala sem kup spletnih portalov: ona-on, kupid, zasebni stiki, lolispot, badoo, netlog, twoo... srečala sem se pa kar velikokrat, recimo 30x

Navedeno
za samsko 34letnico
Koliko si aktivno delala na tem, da spoznaš potencialnega partnerja? Na koliko srečanj si šla z namenom, da spoznaš koga, s katerim se boš lahko fajn ujela in morda še kaj več? Če si res želiš fanta, ni dovolj da ostane samo pri želji, ampak moraš kaj nardit za to. Recimo oddat kak oglas na spletnih portalih in pri tem ne imeti predsodkov. Ali se udeležiti speed datinga ipd. Če bi bila jaz pri tvoji letih še samska in nesrečna, bi se definitivno aktivno lotila iskanja. Verjetno ne boš uspešna že v prvo, morda še v tretje ne, ampak si boš nabirala izkušnje z ljudmi, bolje znala razbrat govorico telesa, njihova dejanja, bolj oblikovat svoje želje, to pa je tud nekaj, ane.

Problem je, ker si verjetno vse poskuse iskanja fanta zminirala z raznoraznimi izgovori, zakaj se to in to ne bo izšlo.

Tisti, ki hoče, najde pot. Tisti, ki noče, pa izgovore.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On _ 12.04.12 09:23
Navedeno
samska 34letnica
Bila sem na cca. 6 srečanjih samskih (izleti).
Sprobala sem kup spletnih portalov: ona-on, kupid, zasebni stiki, lolispot, badoo, netlog, twoo... srečala sem se pa kar velikokrat, recimo 30x
Oprosti samo, da med vsemi temi ni niti eden vsaj približno ok....
Se ti ne zdi, da bi lahko bilo s teboj...ne, ne s teboj, s tvojim pristopom do teh reči kaj narobe? Da enostavno deluješ na tak način, da jih že v štartu odbiješ od sebe?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 12.04.12 09:45
Nisem rekla, da ni bil nihče ok. Nekateri so bili ok, samo, če potem mrkne ga pač ne morem prisilit v nadaljnje spoznavanje.
Tu in tam pa se je name kdo obesil in se mi vsiljeval sto na uro pa meni ni bil všeč.
Seveda, da sem pomislila. Saj nisem tako neumna, da bi mislila, da sem popolna pa vseeno ne dobim fanta. Če bi bila oh in sploh super, potem bi imela fantov na izbiro. Ker jih pa nimam, očitno moških ne privlačim, vsaj prijetnih ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 12.04.12 13:52
Kaj kaniš narediti?

Kake spremembe v tvojem lajfu?

Kaka strokovna pomoč morebiti?

Kake delavnice?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 12.04.12 14:24
Pojma nimam več kaj bi še naredila. Počasi mi manjka idej.
Vem, da moram narediti spremembe, samo ne vem kaj in kako.
Strokovna pomoč: hodila k psihoterapevtki pa sem še vedno samska.
Delavnice: bila na nekaj delavnicah pa se tudi ni obneslo. Ponavadi smo bile same ženske in potem se tekle debate na temo težav v razmerjih in psihoterapevtka je vedno govorila v stilu kot, da smo že vse bile v resnih vezah. In si potem nikoli nisem upala povedat kako je z mano.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 12.04.12 14:28
Navedeno
samska 34letnica
In si potem nikoli nisem upala povedat kako je z mano.

Vidiš, bojiš se, zato si neiskrena. Več moraš na sebi delat v smislu večje odprtosti, sprejemanja same sebe, brušenja svojega karakterja. Morda tudi prehitro odnehaš, vse sorte probaš, pa ker 3x ni rezultatov, greš drugam.

Kaj pozitivnega lahko poveš o sebi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On _ 12.04.12 15:52
Navedeno
samska 34letnica
Nisem rekla, da ni bil nihče ok. Nekateri so bili ok, samo, če potem mrkne ga pač ne morem prisilit v nadaljnje spoznavanje.
Tu in tam pa se je name kdo obesil in se mi vsiljeval sto na uro pa meni ni bil všeč.
Seveda, da sem pomislila. Saj nisem tako neumna, da bi mislila, da sem popolna pa vseeno ne dobim fanta. Če bi bila oh in sploh super, potem bi imela fantov na izbiro. Ker jih pa nimam, očitno moških ne privlačim, vsaj prijetnih ne.
Nisem misli, da si neumna, neeee takooo prosim ;)
Mogoče si samo "malo" previsoko postavila standarde in je prvi osip posledično prevelik in potem ni več kaj izbrati. Pa ne mislim samo sedaj, ko aktivno iščeš, kaj se je pa leta prej dogajalo?
Tudi nobenega "užitnega" ni bilo blizu?

Včasih se je treba tudi malo pripognit in iz kakega bisera kak prah popucat, si roke mal umazat, pogoltnit kaj grenkega, se pomatrat in naredit iz brezobličnega kamna lepo podobo...
Verjamem pa, da pri teh letih kamnov, ki se pustijo obdelovat ni na pretek in še bolj zahtevna orodja potrebuješ....
Ti pa brez izkušenj v kiparstvu? :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 13.04.12 10:17
Seveda, da je bilo precej kot praviš 'užitnih', samo simpatija je bila le z moje strani.
Moškega preoblikovati v nekaj drugega? Kolikor vem, da moški ravno tega ne marajo? Dvomim, da se da 35-40 letnike še konkretno preoblikovati, to so odrasle osebe. Odrasli pa smo že precej oblikovani. Možno so spremembe, če jih želimo sami, če nas pa hoče kdo spremenit pa je težje. Ne bi ravno vzgajala moškega, vzgaja se otroke :).

nadaljevanje, ja bojim se na delavnici, ki traja recimo 10x3 ure in kjer se debatira o tem kako v naših letih že vsi vemo kako je v partnerskih razmerjih reči, jaz pa ne vem. Bila sem na nekaj takih daljših delavnicah pa sem bila vedno edina taka. Vedno se je debatiralo o partnerskih zadevah, težavah, tu in tam se je našel kak samski, ampak samski krajši čas. O tem, ko vodja delavnice izjavi, da imamo tako ali tako vsi že izkušnje v partnerstvu in udeleženci tudi razpravljajo o tem, res ne zberem poguma zato, da bi rekla: jaz pa še nisem imela partnerja.
Že po ženskah, ki so par let samske, se pljuva, kaj bi šele zame rekli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 13.04.12 10:44
Navedeno
samska 34letnica
Seveda, da je bilo precej kot praviš 'užitnih', samo simpatija je bila le z moje strani.
Moškega preoblikovati v nekaj drugega? Kolikor vem, da moški ravno tega ne marajo? Dvomim, da se da 35-40 letnike še konkretno preoblikovati, to so odrasle osebe. Odrasli pa smo že precej oblikovani. Možno so spremembe, če jih želimo sami, če nas pa hoče kdo spremenit pa je težje. Ne bi ravno vzgajala moškega, vzgaja se otroke :).
Se strinjam s tabo, saaamo...
Nihče od nas se ni rodil že pameten in zveza je nekaj kar živi in se je treba skoz prilagajat. Ta željo po prilagajanju je odvisna tudi od "spretnosti" druge strani. Taki ki si tega ne želijo, zmorejo, hočejo... navadno ostanejo samski FF fehtarji na moški strani in punce z (mogoče) nerealno visokimi zahtevami do nasprotnega spola. Nekatere z idejo, da bodo našle kar nekoga, ki bo do pikice ustrezal njenim...idejam o moškem?
Drugače sem pa mnenja da ženska naredi iz fanta moža.
Se pa strinjam s tabo da iz 35-40letnega fant(k)a težko narediš moža, no na papirju že gre malo težje je ono drugo, kar se piše z velikim M ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 13.04.12 12:32
Spregledal si, da sem napisala, da sem spoznala že nekaj prijetnih moških, ki so mi bili všeč, samo jaz nisem bila njim. Nisem jaz tista ta zbirčna :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 13.04.12 14:12
Navedeno
samska 34letnica
Vedno se je debatiralo o partnerskih zadevah, težavah, tu in tam se je našel kak samski, ampak samski krajši čas. O tem, ko vodja delavnice izjavi, da imamo tako ali tako vsi že izkušnje v partnerstvu in udeleženci tudi razpravljajo o tem, res ne zberem poguma zato, da bi rekla: jaz pa še nisem imela partnerja.

Na kakšne delavnice si pa to šla? Če je bila že od štarta tema o partnerstvu in reševanju odnosov znotraj veze, zakona, potem me čudi, da si se je udeležila. Če pa se je šlo o medosebnih odnosih na splošno, pa škoda da nisi kaj več odnesla iz nje. V končni fazi so vsi tam zato, ker imajo težave na določenih področjih in se želijo naučiti boljšega komuniciranja oz. pristopa. Mislim, da so udeleženci neke delavnice a priori bolj odprti za drugačnost in bi bila krasna prilika, da o svoji težavi odkrito spregovoriš, pridobiš nova znanja, nove poglede, si razširiš obzorja.

Če se pa držiš kot v školjki in vsako drugačno mnenje vzameš kot napad nate, potem pa to ni prava pot za sprejemanje sebe. Moraš si dopustit, da te preplavijo različna čustva (sram, strah, tudi jeza, zavist...), ker le tako jih lahko predelaš. Plus delavnice vodi strokovnjak, udeleženci pa delujejo kot podporna skupina.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 13.04.12 14:33
Delavnice so bile na temo samozavedanja, samospoštovanja, spoznavanja samega sebe, kako se pogovarjati v javnosti, kako sebe spoštovati. Niso bile na temo partnerstva, ampak potem je vsak povedal kaj ga žuli in smo debatirali o tem kako to izboljšat. V glavnem še nisem naletela na koga, ki bi bil nad 25, 30 in še nikoli ne bi bil v vezi pa da seveda ima željo biti v vezi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 13.04.12 14:34
Navedeno
samska 34letnica
Spregledal si, da sem napisala, da sem spoznala že nekaj prijetnih moških, ki so mi bili všeč, samo jaz nisem bila njim. Nisem jaz tista ta zbirčna :)
Nisem spregledal :) :)
Hotel sem ti povedat, da se je treba mogoče kaj bolj potrudit, dat vedet, da ti je nekdo všeč. In če prvi, drugi, tretji,... ni opazil, da se ti dopadejo se ne bi strinjal s tabo, da so oni taizbirčni ;)
Mogoče jim nisi dala vedet na njim razumljiv način, mogoče si se jim zdela "vsiljiva", kot so se tebi zdeli vsiljivi oni preveč zagreti... Ne vem, ugibam ;)
Ti samo razmisli še v drugo stran in ne išči "izgovorov" za neuspehe na njih, raje kaj spremeni pri sebi. Zmoreš to?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 13.04.12 14:59
Načeloma je bilo tako, da sem skušala s tistim, ki mi je bil všeč nekako navezat pogovor pa mi ni uspelo oz. samo do neke mere. Dokler ni prišla kakšna druga ženska. Potem sem opazila, da ga jaz kot ženska ne zanimam, da ga mogoče zanimam le kot človek, kolega. Ne vidi pa v meni ženske oz. potencialne partnerke.
Se mi je tudi zgodilo, da je kdo drug moji simpatiji rekel, da sem mu všeč, sam pa tega prej ni opazil. In ko mu je to kdo rekel, se me je začel izogibat. Tako, da tudi kot človek, kolegica nisem bila več zanimiva.
Rada bi se spremenila, samo ne vem kaj naj še naredim, ker vse kar se lotim, imam najprej veselje, da zdaj pa bo šlo in vsa zagnanana, nasmejana pa potem tečejo leta in moj trud ni poplačan. Res ne vem več kako še naj delam na sebi, da mi bo šlo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 13.04.12 16:08
Navedeno

tečejo leta in moj trud ni poplačan
Če misliš, da mora bit trud poplačan si lahko vsiljiva kot so bili oni, ki tebe niso zanimali.
Bodi naravna, ne jezi se na tiste "simpatije", pač ne vidijo tvoje lepote, gledajo samo "fasado", takih pa verjetno ne rabiš ;). In če deluješ prizadeta za vsako, ko se obrne sran od tebe, užaljena, ko se pogovarja "z drugo".... To bi bila bolj posesivnost kot pa simpatija, zaljubljenost, ljubezen.
Se ti ne zdi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 13.04.12 21:52
Navedeno
samska 34letnica
Niso bile na temo partnerstva, ampak potem je vsak povedal kaj ga žuli in smo debatirali o tem kako to izboljšat.

Kaj si pa ti povedala, kaj te žuli? Si morda izpostavila kak drug primer?

Še vedno trdim, da škoda, da se nisi odprla in povedala po resnici, samo sebi si škodo naredila. Tudi, če bi bila deležna začudenih pogledov, saj jih ne poznaš in čez 3ure greste domov, ti pa bi bila bogatejša za dragoceno izkušnjo.

Zakaj delaš proti sebi, ne pa za sebe? Si kdaj razmišljala v tej smeri, da podzavestno rušiš priložnosti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 08:30
nadaljevanje, da bi doživela posmeh kot sem ga že tolikokrat? Veš, da se iz vsakega ženske, ki je že dolgo samska za njenim hrbtom posmehujejo v stilu lej kako je sitna, ko je že dolgo ni noben tip porihtal...
Motiš se: 3 ure si skupaj in naslednji teden spet 3 ure in naslednji teden spet... in iste osebe potem srečaš na ulici. Ni to tako, da bi jih videl danes in potem nikoli več.

On_, ti se pa obešaš na vsako besedo :). Nisem ne posesivna, ne agresivna, na ljubosumna...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 16.04.12 08:53
Navedeno

On_, ti se pa obešaš na vsako besedo :). Nisem ne posesivna, ne agresivna, na ljubosumna...
Mogoče res nisi, napisala si pa tako kot, da bi bila ;)
No vsaj na mojem ekranu je tako izgledalo..... ;)))
Daj nalimaj še kaj drugega, ne samo besede, ker iz teh besed si potem lahko ustvarimo napačne slike in "visimo" na njih, daj prilepi tapravo sliko.... :)


"Nadaljevanje" je opazil(a) podobno se mi zdi, le malo drugačna vprašanja ti je zastavila.
Posmeh te prizadane?
Saj vsakogar, najbolj tistega, ki išče potrditev sebe v drugih. Zakaj bi se ti posmehovali, če imaš ti nekoliko višje postavljena merila in se nisi pustina "nasankat" vsakomur, ki pride mimo, medtem, ko so oni klavrno končali že xy zvez?
V čem so boljši od tebe? V naivnosti? In taki se ti lahko posmehujejo? Ne me hecat... ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 16.04.12 09:18
Navedeno
samska 34letnica
nadaljevanje, da bi doživela posmeh kot sem ga že tolikokrat? Veš, da se iz vsakega ženske, ki je že dolgo samska za njenim hrbtom posmehujejo v stilu lej kako je sitna, ko je že dolgo ni noben tip porihtal...
Motiš se: 3 ure si skupaj in naslednji teden spet 3 ure in naslednji teden spet... in iste osebe potem srečaš na ulici. Ni to tako, da bi jih videl danes in potem nikoli več.

Ne posmehujejo se vsi. Sem tudi jaz hodila na take delavnice kot jih ti opisuješ in sčasoma sem se odprla in so mi ful dale. Lej, vsaj ima nek svoj problem, ki ga tišči, zaradi katerega ga je sram ali se kako drugače slabo počuti. A misliš, da nekdo, ki govori o svojem problemu, ne občuti vsega tega, ko svoje probleme razlaga tujcem? Misliš da njemu ni težko? Na teh delavnicah še nisem doživela, da bi se kdo komurkoli posmehoval. Spodbujali, tolažili, povedali tudi kakšno konstruktivno kritiko, nikoli pa posmeha in žalitev, NIKOLI.

Po drugi strani pa, če ne boš začela živeti iskreno, ne boš nikoli zares srečna. In tako ne moreš drugemu dat šanse, da te spozna takšno kot si, če prikrivaš stvari.

Problem je V TEBI, ker sebe ne moreš sprejet, od drugih pa pričakuješ da ti dajo tisto, kar bi si sama morala dat. Čutiš ta paradoks?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 10:58
Ob izjavi voditelja delavnice, da smo že tako ali tako bili vsi v vezah in ko to večkrat ponovi: ni šans, da bom pa rekla, jaz pa še nisem bila v vezi.
Dovolj posmeha sem že doživela, ne želim ga še več.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 16.04.12 11:26
Nisi odgovorila, če si izpostavila kak drug problem v medosebnih odnosih. Zakaj si torej vztrajala nekje, kjer se nisi odprla in kjer nisi dobila nekih spoznanj?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 11:32
Ja, druge probleme sem izpostavila.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 16.04.12 11:41
Ali lahko opišeš občutke, ki jih doživljaš, ko te drugi zasmehujejo zaradi samskosti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 11:58
Zakaj bi se spravljala zdajle v slabo voljo in z opisovanjem teh občutkov podoživljala spet in spet slabe stvari?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 16.04.12 12:18
Zato ker ko prideš do središča, do srži problema, ga šele lahko pričneš reševat. Kolikokrat se ti bo še kdo posmehnil ali malce drugače naglasil stavek, pa se boš vedno osramočeno zavlekla v senco? Zakaj se ne spopadeš s temi občutki, ampak raje bežiš v osamo?

Ko boš odprla problem in boš vidla, kje dejansko se skriva ta obupen sram pred samim seboj (kje v otroštvu), si boš lahko dala "odvezo". Pričakovanje, da ti bo to dal kdorkoli drug, je iluzorno in nesmiselno, ker se ne moreš napajat iz drugega človeka, ampak iz same sebe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 12:25
nadaljevanje, iz katerega psihološkega priročnika si to cetiral :)? Tudi jaz sem polno teh knjig prebrala :).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On _ 16.04.12 15:48
Navedeno
samska 34letnica
nadaljevanje, iz katerega psihološkega priročnika si to cetiral :)? Tudi jaz sem polno teh knjig prebrala :).
Poizkusi katero od teh knjig še upoštevat ;)
Ali ti samo iščeš tolažbo v njih?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 16.04.12 15:54
Knjige zato berem, da bi se kaj naučila. Tolažbe ne potrebujem, se ne smislim sama sebi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 16.04.12 18:53
Te lahko nekaj vprašam, spoštovana osamljena 34 letnica, samska in še nikoli vsaj približno obrihtana in sicer, dvopičje:

kaj si pa delala zadnjih petnajst ali bolje, dvajset let let, da bi svoj status spremenila, orkaflek?

Odštejem od tega, kaj si delala, vse tvoje poskuse v zadnjih letih, iskanje iz obupa po spletnih portalih in ugotovim, da si prava strokovnjakinja za tovrstno spoznavanje in da lahko na podlagi izkušenj potrdiš vsemu vesoljnemu samskemu svetu, da je to popolnoma zgrešen način, od katerega ima korist komaj kakšen posameznik, ki je imel srečo in pa lastnik spletnega portala, ki služi s kliki, tebe je pa stalo ohoho ur visenja na portalu, nekaj keša za članarine in ohoho kofetkov in rezultat je enak - nič. Naj si nekam fteknejo tiste portale, a ne?

Imaš kup hobijev, ampak; so to hobiji za samske osebe, brez druženja? Doma kvačkaš ali presajaš rože v rastlinjaku? Baje obstajajo hobiji, kjer se ljudi tere na kupu in ni vrag, da ne bi koga ugledala, ki bi ti pogled vrnil v celih dvajsetih letih in ga nikoli več odvrnil stran od tebe, kaj misliš, dekle ne več rosno mlado? Imaš morda napačne hobije, kjer ne srečaš nikogar že ...desetletja?

Ukvarjaš se s športom in spet, ne srečaš nikogar. Sam vprašam, kateri športi so to? Praviš, da rada smučaš... Ni tam ponavadi huda gneča, če je le kaj snega?

Potuješ rada in se tudi potepaš? To počnejo ceeeeeeli avtobusi ljudi, tudi samski so vmes, ziher. Iz tvojega zapisa sledi „ ni prijetno vedno sam hoditi okrog“. Menda ne počneš to že 20 let, hodiš sama urnih nog naokrog, po samotnih goznih poteh, pa to?? Zavij kdajpakdaj kam v gnečo.

Za svoj izgled in notranjo vsebino pa praviš:
Saj nisem tako neumna, da bi mislila, da sem popolna pa vseeno ne dobim fanta. Če bi bila oh in sploh super, potem bi imela fantov na izbiro. Ker jih pa nimam, očitno moških ne privlačim, vsaj prijetnih ne.
Boš rekla, da izgledaš bistveno slabše od vseh, ki so poparčkane? Se te človek ustraši, ko te ugleda? Dvomim. Tudi to, da si po karakterju tiha in mirna, ni ovira – mirna voda bregove dere, sicer bolj počasi, ampak jih. Mirna voda ima potencial, notranji. Bregove dere zaradi notranje energije, tu je keč mirne vode. Ziher imaš ta potencial, po vseh teh delavnicah, prebranih knjigah in dobrem desetletju dela na sebi.

Kaj na ti rečem? Imela si ravno toliko časa in enake šanse, da si koga izbereš, kot vse druge, ki so že vsaj desetletje ali desetletje in pol lepo poparčkane. A ti mi ostaneš nepoparčkana, se ukvarjaš s knjigami, hobiji za eno osebo, izleti in potepanji v lastni režiji, se udeležuješ delavnic, debatnih krožkov in podobnih pizdarij, kot je tale tule, namesto, da bi si našla fanta že pri svojih 18, 20 ali vsaj 25, 30 ali 34 letih. Veš, koliko let iskanja je za tabo? Vsaj petnajst. In ti si nepoparčkana! Nikoli obrihtana! Jojme, joj, prejoj! Kaj sledi iz teh podatkov? Da imaš zahteve nekje v oblakih in v bistvu ne želiš nikogar najti, četudi jamraš na vse pretege. Nič drugega mi ne pade na pamet. Bi ti res rada koga našla?

E, če bi to zares, zapermej in brez debate hotela, bi se zrihtala, se sfrizirala, se uredila, izprsila, pokazala, kaj vse se skriva v tebi, iz tebe bi sekala želja po moškemu in ne misli, da se to ne vidi pri ženski, razen pri tisti seveda, kjer ni nič za videti, ki si tega v bistvu ne želi, šla bi v družbo, na ples, na izlet, pa magari v Holandijo skupaj s tremi avtobusi naključnih sopotnikov večkrat zapored, šla v petnajsih letih na šest krat šest izletov s samskimi osebami, se na smučišču v dvasetih letih zaletela v vsaj dvajset simpatičnih osebkov, ki bi ti bili všeč in jih potem pobrala s tal, peljala na čaj in jih tudi zapeljala, srečala že med časom študija ali službe vsaj nekaj kandidatov in med njimi vsaj kakšnega, ki bi se navdušil nad tabo... Če bi hotela moškega, bi ga že dobila v teh petnajstih letih, brez skrbi, da bi ga dobila.

Vendar, nič še ni izgubljenega. Še vedno lahko izvedeš vse opisano v zadnjem odstavku. Še bolj zlahka lahko to sedaj izvedeš. Teh petnajst let je zate celo prednost pred tistimi poparčkanimi, namreč, ena polovica se jih je ločila. Torej imaš na razpolago kandidatov kot toče. Pri akciji in izbiri pazi le na to, da ne zapneš kakega slabo ločenega, ki se še drži s popkovino družine, ali koga, ki je povzročitelj ločitve, ker bo rado ponovoli to še enkrat ali dvakrat in pa pijancev in varalic. Še vedno ti ostane ohoho število tistih, ki so doživeli zakonski brodolom, a niso povzročitelji, so sicer ločeni, nekateri celo brez otrok, če te seveda ne moti, da so bili že malo rabljeni.

Torej, v akcijo, dekle v najlepših letih. Pokaži svetu, kaj zmore mirna voda, oborožena z notranjim potencialom in nakopičenim znanjem, v akciji. Dovolj je bilo izobraževanja. Začni se končno ceniti in to očitno pokaži vsemu svetu, tako, kot je opisano zgoraj. Svet bo na to odreagiral, verjemi mi. Če se jih bo le preveč lepilo nate, pa mal zmanjšaj pritisk na javnost in udari strogo selekcijo!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 16.04.12 19:19
Navedeno
samska 34letnica
nadaljevanje, iz katerega psihološkega priročnika si to cetiral :)? Tudi jaz sem polno teh knjig prebrala :).

Sem ženska, ako to ni bilo že jasno. Nisem od nikoder prepisala, ampak izhajam iz sebe, iz svojih spoznanj.

Očitno je tebi bolje se norčevat, po drugi strani se pa čutiš globoko prizadeta, ko se drugi norčujejo iz tvoje samskosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 10:51
nadaljevanje, nisem se prav nič norčevala. Sem samo napisala, da sem tudi jaz prebrala nekaj teh knjig.

Marinec,
portali - se strinjam s tabo
hobiji: to sem mislia predvsem šport in podobne zadeve. Ja, na smučišču je pogosto gneča. Potujem točno kot si napisal: sama. Srečam ljudi na potovanjih, seveda.
Ne, nisem lepa. Žal sem že pogosto slišala opazke kako je pa ta grda. Ne mi zdaj pisat, da smo vsi lepi. Ni res, ene so prave lepotice, ene povprečne, ene pa podpovprečne. Moški pa, če ženska ni lepa, nima šans. Kot kaže mirne ženske nismo ravno priljubljene. To je jasno kot beli dan, preskušeno na lastni koži. Da, če ženska ni lepotica, vseeno pa je prav zgovorna, bo našla moškega, če pa ni ne lepa ne zgovorna pa ne bo našla.
Daj prosim razumi, da nimam jaz zahtev do moških. Meni je večkrat kdo všeč. Veliko prijetnih moških srečam,amapk nikogar ne zanimam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 17.04.12 11:28
Nisi lepa? Ne verjamem

Ne ljubiš ženske zato ker je lepa, ampak je lepa zato ker jo ljubiš.

Tako da, vse je precej relativno
Žebcu je njegova krastača najlepša stvar na svetu, čeprav se tebi zdi mogoče grda. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 17.04.12 11:30
Navedeno
samska 34letnica
Daj prosim razumi, da nimam jaz zahtev do moških. Meni je večkrat kdo všeč. Veliko prijetnih moških srečam,amapk nikogar ne zanimam.

Če ti je kdo prijeten in ga želiš bolje spoznat, kaj narediš? Če samo čakaš in upaš da te bo opazil, to žal ni prava pot. Kot ti je marinec povedal, mnogo ljudi bi lahko spoznala na teh hobijih in potovanjih, če se pa držiš zase in ti nobena tema "ne leži" in si potem vedno tiho, je čisto logično, da te nihče ne opazi. Kako pa naj te opazi, če ždiš v enem kotu in po možnosti se na tvojem obrazu ne zrcali nobeno čustvo?! Kako naj drugi sploh pomislijo, da si morda samo toliko sramežljiva, da ne upaš nič rečt, ne pa da si dejansko želiš samote?

Treba bo izstopit it te tišine in svojega "varnega" zavetja. Povedat svoje mnenje, kdaj kaj vprašat, se zanimat.

Ne rabiš govorit kot navita ura, nekaj živosti pa moraš dat od sebe, ne bit tolk pasivna, no. To že prav boli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 12:28
Točno to mi je že marsikdo povedal. Naredila sem pa tudi test: naredila sem na portalu za spoznavanje dva skoraj enaka profila. V en profil sem dala svojo fotko, v drug profil fotko kolegice (z njenim dovoljenjem), ki je povsem povprečnega videza, nič ne izstopa. Obe sva nasmejani na fotki. In njena fotka je zažigala med moškimi, mene so vedno skenslali.
Sicer pa tudi v reali vidim: moški se vrtijo okrog lepih žensk. Vedno je tista v središču pozornosti, ki je lepa. Pridne, delovne, brihtne pa niso. Ni v ospredju najbolj pametna, sposobna, najbolj pridna, ampak najlepša. Ravno včeraj sem bila na neki zadevi: nekaj žensk izredno sposobnih, ena pa lepa in povprečno sposobna (seveda ne mislim, da je nesposobna, ampak dosti manj kot nekaj ostalih pa ja), ampak vsi so se vrteli okrog lepe. One ostale so bile na strani, čeprav so bistven del projekta one izpeljale, ta je pa prišla le zraven.
Pač je tako: da eni ljudje so lepi, drugi pa ne. Ne bi bilo lepotnih tekmovanj, če bi bili vsi lepi. To je samo floskula, da so vse ženske lepe. Ni res. Ene so, ene pa nismo.
Ene so lepe in pametne, druge lepe in ne preveč pametne, ene so pametne in grde, ene neumne in grde...

Navedeno
On_
Nisi lepa? Ne verjamem

Ne ljubiš ženske zato ker je lepa, ampak je lepa zato ker jo ljubiš.

Tako da, vse je precej relativno
Žebcu je njegova krastača najlepša stvar na svetu, čeprav se tebi zdi mogoče grda. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 12:30
Se mi zdi, da sem že zgoraj nekje napisala, da mi spoznavanje ljudi ne gre. Veliko tem mi leži, nisem rekla, da mi nobena ne leži. Jaz sem rekla, da sem vedno tiha, to pa še ne pomeni, da me nič ne zanima. To pomeni, da me veliko stvari zanima, ne znam pa se izražat, ne upam si v družbi spregovorit. Saj to vem že vse sama, da sem preveč tiha :).

Navedeno
nadaljevanje
Navedeno
samska 34letnica
Daj prosim razumi, da nimam jaz zahtev do moških. Meni je večkrat kdo všeč. Veliko prijetnih moških srečam,amapk nikogar ne zanimam.

Če ti je kdo prijeten in ga želiš bolje spoznat, kaj narediš? Če samo čakaš in upaš da te bo opazil, to žal ni prava pot. Kot ti je marinec povedal, mnogo ljudi bi lahko spoznala na teh hobijih in potovanjih, če se pa držiš zase in ti nobena tema "ne leži" in si potem vedno tiho, je čisto logično, da te nihče ne opazi. Kako pa naj te opazi, če ždiš v enem kotu in po možnosti se na tvojem obrazu ne zrcali nobeno čustvo?! Kako naj drugi sploh pomislijo, da si morda samo toliko sramežljiva, da ne upaš nič rečt, ne pa da si dejansko želiš samote?

Treba bo izstopit it te tišine in svojega "varnega" zavetja. Povedat svoje mnenje, kdaj kaj vprašat, se zanimat.

Ne rabiš govorit kot navita ura, nekaj živosti pa moraš dat od sebe, ne bit tolk pasivna, no. To že prav boli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 14:19
Dekle v najlepših letih, tvoj problem sploh ni lepota ali grdota. Tvoj problem ni niti to, da si tiha. Tvoj problem ni to, da se ne znaš izražat, da si v družbi ne upaš spregovoriti...

Tvoj problem je izključno v tvojem mnenju o sami sebi, ki je na podnu, tako nizko, da nižje ne more biti. Ne ceniš se. To pokažeš navzven tako očitno, da so vsi enakega mnenja, da se strinjajo s tabo. Celo iz tvojih tekstov to diha. Ne vem, kaj je zbilo tvojo samopodobo tako zelo v tla. Kaj se ti je pripetilo?

Glede dviga samozavesti, glede tvojega izražanja, retorike... - pa tole v razmislek, citiram:

...Največji grški govornik, politik in vojskovodja Demosten, rojen 384. leta pr. n. št. v Atenah, je tudi jecljal. Z govorno motnjo se je svojevrstno spopadal in jo uspešno odpravil. V usta je vstavil kamenčke, s čimer si je upočasnil govor, se odpravil k morju, tam pa je tako na glas govoril, da je preglasil bučanje valov, za lepšo držo si je meče poveznil na strop in se pod njimi postavil, vsakodnevno tekel in vadil govore. Po njegovem zgledu je Ciceron napisal knjigo Filipinke. V zgodovino oseb z govorno motnjo so se zapisali še: Charles Darwin, angleški kralj Jurij VI., Marilyn Monroe, Isaac Newton, Bruce Willis...

Tip je postal iz nekoga, ki jecljal, največji grški govorec. Največji.

Sklep: Vse se da, če se hoče, torej tudi popravi lastno mnenje o sebi, kaj misliš?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 14:27
Marinec, imaš prav. Se trudim spreminjat, uspe mi pa ne. Za vsako, ko slišim pripombo kako si grda ali pa kako si neumna, nerazgledana, butasta, ali pa kaj takega in gre samopodoba še bolj v dno. Še bolj se zaprem vase. Za vsako, ko slišim, ko se kdo norčuje iz samske kolegice, ki je že dalj časa brez fanta, mi je groza in pomislim: kaj bi rekli, če bi vedeli, da sem v resnici nedolžna. Včasih si kar izmislim kakega fanta in rečem, da sem z njim zmenjena recimo za kino ali kaj takega. Konkretnim debatam o fantih se pa izogibam, da se ne bi izdala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 14:57
Navedeno
samska 34letnica
Marinec, imaš prav. Se trudim spreminjat, uspe mi pa ne. Za vsako, ko slišim pripombo kako si grda ali pa kako si neumna, nerazgledana, butasta, ali pa kaj takega in gre samopodoba še bolj v dno. Še bolj se zaprem vase. Za vsako, ko slišim, ko se kdo norčuje iz samske kolegice, ki je že dalj časa brez fanta, mi je groza in pomislim: kaj bi rekli, če bi vedeli, da sem v resnici nedolžna. Včasih si kar izmislim kakega fanta in rečem, da sem z njim zmenjena recimo za kino ali kaj takega. Konkretnim debatam o fantih se pa izogibam, da se ne bi izdala.

Ne uspe ti in ne gre ti?? Mora uspet in mora gret!

Če govoriva o športu, švicaj. Švicaj do nezavesti. Tek, fitnes klub, telovadba zjutraj in zvečer. Teči, kolesari, plavaj, pleši, karkoli ali vse skupaj. Svoje telo s trudom in vajami izkleši v nekaj, kar bo moške vleklo nate, kot muhe na med.

Če govoriva o notranjem bogastvu, beri. Glede na to, da nisi ne butasta, ne nerazgledana, beri in se izobražuj. Glede na to, da imaš ziher zic leder in si take sorte, ti to spšloh ne bo težko.

Glede zunanjosti, ne veš, kakšne čudeže dela sprememba frizure, ličenja, stila oblačenja...?? Poišči nasvet strokovnjakov na tem področju. Iz sebe naredi podobo, ki ti bo všeč. Potem to podobo vzdržuj z brezhibno nego in urejenostjo. Začni se ceniti in začni uporabljati zdelke LOreal Paris. Samo za tiste, ki se cenijo.

Vse to bo dvignilo postopno tvojo samozavest s podna. Bodi gluha za vse pripombe. Vse je samo v tvoji glavi. Lahko je popolnoma drugače, kot si terala predstavo o sebi do sedaj. Začni se zavedati, da si enkratna in neponovljiva, da drobne hibe v zunanjosti vidiš le ti. Vsi drugi vidijo celoto, ne posameznih detajlov. Vidijo to, kar jim sporočaš. Sporoči jim, da se ceniš.

Dvomim, da bo katerikoli moški, ki bo videl zdravo, čilo, gibko, razgledano, urejeno in samozavstno žensko v najlepših letih, ki izžareva notranjo moč in notranjo lepoto navzven, ostal hladen. Eden med njimi bo pravi zate, ki išče natanko tako, kot si lahko ti. Če si tega želiš, nehaj jamrat, se samopomilovat in začni švicat in delat. Zapomni si tisti zapis o največjem grškem govorcu. Če je uspelo njemu, lahko tudi tebi. Vse je v želji, volji in delu. Ok?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 15:16
Pri športu imam žal zdravstvene omejitve. Tako, da nekih resnih treningov se ne morem it, čeprav so želje. Berem pa zelo rada. Izgled pa katastrofa. Tu tudi ne morem kaj veliko eksperimentirat, ker imam nizko plačo. Težko je biti gluh na vse posmehe, na vse žaljivke. Hja, če bi bila zdrava, gibka, samozavestna. Ampak nisem. Zunanje lepote ne najdem in to mi ubija tudi samozavest. Če bi bila lepa, bi se veliko bolje počutila. Pa se vedno počutim grda, tudi, če spremenim stil oblačenja, frizuro. Še vedno letijo opazke, da sem grda. In vsa samozavest izpuhti.

Navedeno
marinec
Navedeno
samska 34letnica
Marinec, imaš prav. Se trudim spreminjat, uspe mi pa ne. Za vsako, ko slišim pripombo kako si grda ali pa kako si neumna, nerazgledana, butasta, ali pa kaj takega in gre samopodoba še bolj v dno. Še bolj se zaprem vase. Za vsako, ko slišim, ko se kdo norčuje iz samske kolegice, ki je že dalj časa brez fanta, mi je groza in pomislim: kaj bi rekli, če bi vedeli, da sem v resnici nedolžna. Včasih si kar izmislim kakega fanta in rečem, da sem z njim zmenjena recimo za kino ali kaj takega. Konkretnim debatam o fantih se pa izogibam, da se ne bi izdala.

Ne uspe ti in ne gre ti?? Mora uspet in mora gret!

Če govoriva o športu, švicaj. Švicaj do nezavesti. Tek, fitnes klub, telovadba zjutraj in zvečer. Teči, kolesari, plavaj, pleši, karkoli ali vse skupaj. Svoje telo s trudom in vajami izkleši v nekaj, kar bo moške vleklo nate, kot muhe na med.

Če govoriva o notranjem bogastvu, beri. Glede na to, da nisi ne butasta, ne nerazgledana, beri in se izobražuj. Glede na to, da imaš ziher zic leder in si take sorte, ti to spšloh ne bo težko.

Glede zunanjosti, ne veš, kakšne čudeže dela sprememba frizure, ličenja, stila oblačenja...?? Poišči nasvet strokovnjakov na tem področju. Iz sebe naredi podobo, ki ti bo všeč. Potem to podobo vzdržuj z brezhibno nego in urejenostjo. Začni se ceniti in začni uporabljati zdelke LOreal Paris. Samo za tiste, ki se cenijo.

Vse to bo dvignilo postopno tvojo samozavest s podna. Bodi gluha za vse pripombe. Vse je samo v tvoji glavi. Lahko je popolnoma drugače, kot si terala predstavo o sebi do sedaj. Začni se zavedati, da si enkratna in neponovljiva, da drobne hibe v zunanjosti vidiš le ti. Vsi drugi vidijo celoto, ne posameznih detajlov. Vidijo to, kar jim sporočaš. Sporoči jim, da se ceniš.

Dvomim, da bo katerikoli moški, ki bo videl zdravo, čilo, gibko, razgledano, urejeno in samozavstno žensko v najlepših letih, ki izžareva notranjo moč in notranjo lepoto navzven, ostal hladen. Eden med njimi bo pravi zate, ki išče natanko tako, kot si lahko ti. Če si tega želiš, nehaj jamrat, se samopomilovat in začni švicat in delat. Zapomni si tisti zapis o največjem grškem govorcu. Če je uspelo njemu, lahko tudi tebi. Vse je v želji, volji in delu. Ok?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 15:37
Marinec je žal izstrelil ves seržer nasvetov direkt vate in ti - povsem nedotaknjena.

Torej, srečno, dekle štiliintlidestletno z velikimi željami, ki nima nobene volje jih uresničiti in doseči. Tvoj problem je torej zgolj v - hoteti. Tega pa žal ne more nihče namesto tebe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 15:39
marinec, nismo vsi bogati in zdravi, da bi lahko upoštevali vse nasvete.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 15:53
Pa upoštevaj vsaj kakšnega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 15:56
marinec, cel kup sem jih že upoštevala. Ne le enega, ampak cel kup. Tudi to sem upoštevala, kar nekateri radi svetujejo: delavnice in psihoterapijo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 15:58
Grdih žensk ni.

http://www.genspot.com/MySpot/ShowContent.aspx?username=sneberje&id=455666&type=photo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 16:18
Pozabil si dopisat so samo revne.
Ti je lepo, če ima ženska krive, štrleče zobe, čeprav je nosila aparat.
To marsikoga zbode.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:24
Dr. Sever s Stomatološke ti jih lahko naravna v nulo.

Še kaj?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 16:30
marinec, jaz sem že bila pri ortodontu in sem že nosila aparat. In stanje je tako kot je. Če smo pa že ravno pri aparatih: aparati za odrasle so tudi le za bogate.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:31
Če imaš razmetane zobe, ne potrebuješ psihoterapevta in obiske delavnic, ali pa?

Sliši se, kot tale vic;
Pacient: Doktor, imam hud problem...
Doktor: Ja?
Pacient: Veste, doktor, včasih mi uide in ko zasmrdi, se tako grozno sekiram!!!
Doktor: Ni problema. Tele tablete, vsak dan eno zjutraj na tešče in čez ene teden na kontrolo nazaj.
Po enem tednu...
Doktor: No, kako je sedaj?
Pacient: Doktor, še mi uide, ampak... Sekiram se pa res ne več!

Odpravi vzrok tam, kjer je. Ok?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 16:34
Nisem napisala, da so zobje edina težava. Težav imam več. Zobje so bili odgovor na tisto, da ni grdih žensk, so samo revne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:39
Stara, ti imaš od nekje v glavo vbito tezo, da je stanje lahko le takšno, kot je in da je nespremenljivo. Tvoje stališče, za vsa področja, je: Nič se ne da spremeniti.

To je zgrešena teza. Glede tvojega stomatološkega problema; zobje so kot koli v morostu. Do nedavnega so menili, da se dajo zobje naravnati le do pubertete. Sedaj vsak laik ve, da se dajo ravnati, dokler jih človek ima, tud tja do stotega leta. Če jih rineš, gredo v tisto smer in amen. Edin tebe se ne da nikamor premakniti, miška. Ti si nepremičnina.

Pojdi do dr. Severja in si jih naravnaj, četud to košta, boš že napraskala tiste fičnike, če ti je to tolk pomembno, *******%&"@!, ali pa se s tem sprijazni, amapk pol tud pojamraj mi ne več, a prou, miška?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:41
Za danes te imam zadosti, mišika. Dvignila si mi pritisak.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 16:43
Vidim, da se ti sanja ne koliko stanejo aparati. Naj ti povem, da stanejo od 3500-4000 in potem, če rabiš spodaj in zgoraj? So to zate fičniki? Zame žal niso.
Ne ocenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Jaz sem v svojem življenju že marsikaj storila, marsikaj spremenila. Veš nismo se vsi rodili ljubečim staršem, nismo vsi živeli v bogatih familijah, nismo se vsi rodili zdravi. Eni smo si morali vse sami ustvariti. Nismo vsi bili deležni ljubezni. Nimamo vsi te sreče, da bi imeli veze in bi dobili sanjsko službo. Nismo vsi tako pametni in sposobni, da bi si sami našli dobro plačano službo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:52
Tvoji problemi so vsestranski, večplastni, povsod okoli in posebej tudi znotraj in to na vseh nivojih, nad njimi in tudi po njimi.

Marinec je pravkar kapituliral pred njimi in po izjavi, da pri 34 letih nisi vkup spravila tud par tisoč evrof, se, čeprav sem smrkec hrabri in glavca obenem, brezpogojno - vdam.

Nič, res prav nič se ne da storiti, če se noče.

pa pa, miška
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 16:56
Ne bodi žaljiv. Veš ni edin strošek, ki ga imam, aparat. Nekateri imamo kup drugih stroškov. Če te slučajno zanima sem dala dobre 4 jurje za operacijo oči. In če smo že ravno pri stroških: stanovanje je bistveno pomembnejši strošek kot aparat. Ali se mogoče motim? Če si daleč stran od javnega prevoza je nujen strošek avto, da sploh lahko prideš v službo. Zelo velik strošek je tudi moja šolnina. Tako, da prosim, ne bodi nesramen in žaljiv.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 16:59
Čakaj, čakaj, čakaj. Ravno to sem iskal:

pravkar si povedala nekaj o jedru vseh svojih problemov;

Veš nismo se vsi rodili ljubečim staršem, nismo vsi živeli v bogatih familijah, nismo se vsi rodili zdravi. Eni smo si morali vse sami ustvariti. Nismo vsi bili deležni ljubezni. Nimamo vsi te sreče, da bi imeli veze in bi dobili sanjsko službo. Nismo vsi tako pametni in sposobni, da bi si sami našli dobro plačano službo.

Ni težava videz, ta je zgolj postranska zadeva.
Nadaljujejo naj sedaj strokovnjaki. marinec je tu prekratek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 17:02
Če si prekratek, ni potrebno, da si žaljiv.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 17:03
Potem ti ne bi povedala bistva.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 17.04.12 17:05
Glej, žaljenje in nesramnost ni ravno lepa lastnost. Če ti smatraš, da jaz v svojem življenju nisem še nič naredila in nisem prihranila po tvojem par fičnikov, je to zame s tvoje strani zelo grdo. Če me imenuješ miška, je pa vzvišeno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 17.04.12 17:06
Povej sedaj svojo zgodbo o pomanjkanju ljubezni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 07:32
Nimam potrebe, da bi se kdo naslanjal nad mojo zgodbo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 08:35
Malček pretiravaš v vsem. To je v tvojem značaju, kot tudi pretirana občutljivost, kot posledica duševnih travm v otroštvu.

Glede zobnega aparata pretiravaš v ceni za faktor več kot dva. Ne stane 3.5 do 4 tisoč, kot navajaš ti. Dr. Sever ti izdela aparat za ravnanje zob, totalni, za zgoraj in spodaj, za 1.800 evrov. Za natanko toliko in nič več. Če te zanima, se oglasi na stomatološki in zahtevaj njega.

Glede ostalega, potrebuješ pomoč strokovnjakov in to ne na raznih 30 urnih delavnicah. Tudi ne zaradi zob ali izgleda, ampak zato, da boš enkrat lahko verjela in zaupala vase in ljudem.

Srečno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 08:59
Marinec, bila sem pri ortodontu in z njim se sem menila glede cene. Nisem si izmislila.
In kot sem že napisala: hodila sem k psihoterapevtu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 09:04
Navedeno
samska 34letnica
Marinec, bila sem pri ortodontu in z njim se sem menila glede cene. Nisem si izmislila.
In kot sem že napisala: hodila sem k psihoterapevtu.

Še enkrat. Ortodont te je hotel nategniti za dobrih 2.000 evrof.

Pojdi tja, kamor sem ti svetoval, dobila boš vrhunski aparat za ravnanje zob, totalni, za samo dva krat po 900 evrof, to pa še ni vse! Kakšno malenkost ti bo pred tem popravil zastonj, a prou?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje + za primoža 18.04.12 09:13
Navedeno
samska 34letnica
Glej, žaljenje in nesramnost ni ravno lepa lastnost. Če ti smatraš, da jaz v svojem življenju nisem še nič naredila in nisem prihranila po tvojem par fičnikov, je to zame s tvoje strani zelo grdo. Če me imenuješ miška, je pa vzvišeno.

Ojej prejoj. Pa ti čisto narobe vse dojameš! Nedolžno šalo vzameš za norčevanje, domneve nekoga pa za žalitev, lepo te prosim.

Kot sem že v drugi temi zapisala, Ne uspe ti, ker nočeš uspeti. Vse, kar si navedla, gre za izgovore, aparat (koliko stomatoloških ambulant si poklicala?) pa da si grda (ne boš verjela, koliko grdih punc dobi tipe!!! Samo malo se ozri okoli sebe.), špilaš žrtev (otroštvo v neljubeči družini - tega je ko listja in trave pa vsi ne postanejo asocialni pasivci). Misliš, da se drugi ne rabimo trudit, da preživimo, da imamo vse ženske v 30-ih postavo manekenke, zrihtano stanovanje pa 2 avta? Krediti, dopust 1x letno, pa ne jamramo in nismo pasivne. Iz življenja vzamemo tisto, kar lahko, če ne gre, pač porinemo. In potem nekaj časa porivamo, da imamo oguljene roke do krvi, ampak uspeh je tu.

Sem imela eno tako znanko, par let starejša od tebe pa sem se morala nehat družit z njo, ker me je preveč zastrupljevala s svojim pesimizmom, samo jamr in izgovori so je bili. IZ ŽIVLJENJA JE TREBA VZET MAXIMUM, NEKAJ USTVARIT, POISKAT DRUGE MOŽNOSTI, NENEHNO ISKAT, KOPAT, GRADIT,

NE

PA SE VALJAT

V SAMOPOMILOVANJU.

Poleg vsega si zgrešila bistvo. Namesto, da bi zagrizla v vabo, ki ti jo tu brezplačno ponujamo, in se nehala tako močno branit, ker ti nihče nič noče, ampak samo to, da bi začela drugače razmišljat, da bi konlno dojela, da si sama sebi največji sovražnik. Pa ne zato, ker si grda ali butasta, ker nisi, ampak ker NOČEŠ USPET Tole recimo si pozabila odgovorit.

Navedeno

Kaj pozitivnega lahko poveš o sebi?


P.S.. PRIMOŽ, ALI LAHKO PREVERIŠ, ČE JE SAMSKA 34LETNICA IN AILA IZ TU ENA IN ISTA OSEBA?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 09:14
marinec, nismo vsi iz LJ. Obstaja tudi Prekmurje in to še ne pomeni, da so naši ortodonti goljufi in da bi morali zato hodit v LJ. Tudi operacija oči ene stane cca. 2000, druge pa 4000 pa veš zakaj? Zato, ker niso vse operacije enake, višja dioptrija, višja cena. Ceno pa zveš na pregledu, ko vidijo tvoje stanje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 09:19
Stara, včeraj sem govoril s človekom, ki ti zobe naravna v nulo, ampak res v nulo, za 2.200 evrof ceneje kot tvoj pošteni prekmurski ortodont. Če ocenjuješ, da se ti za 2.200 evrof ne splača vozit v Ljubljano, si teslo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 09:30
marinec, hvala za kompliment. Veš zame tudi 2200€ ni malo. Sploh glede na to, da sem pred par meseci že dala 4 jurje za operacijo oči. Delam v javni upravi, imam SŠ in kot veš, da nam bodo plače znižali. Torej bo potrebno še toliko bolj zategnit pas. Poleg tega imam še kup drugih stroškov: šolnina (ja sicer pravite, da nič ne delam, ampak očitno poleg službe še mariskaj drugega počnem in se trudim), stanovanje, in vse ostalo.
nadaljevanje+za primoža: veš kdorkoli si že. Jaz sem v svojem življenju že marsikaj storila, zato si ne dovolim, da me kar tako obsojate. In marsikaj še počnem. Poleg službe in študija počnem še precej drugih stvari. NIsem lena ženska, ki bi samo doma čepela in se cmerila. Med drugim delam tudi kot prostovoljka v humanitarni organizaciji, sem aktivna v kulturi, športu. Vem, da me imate za teslo, ampak jaz sama sebe nimam za teslo. Jaz precej delam na sebi in sem že marsikaj ustvarila.
S tem, ko skušaš razkriti, če neka oseba piše pod dvema nickoma počneš le eno: skušaš nekoga potunkati. Če nekdo piše včasih pod enim nickom, drugič pod drugim ima verjetno razlog: mogoče je ponavadi vesela oseba, kaže optimističen obraz in noče kazat svojih bolečin.In ko rabi tolažbo, noče, da vsi vedo, da je to tista vesela oseba, ampak raje uporabi anonimen nick.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 09:48
Pišuka, zapisal sem, da ti jih popravi za 2 x 900 evrof = 1.800 evrof, ne za 2200 evrof, kot navajaš ti in to je je za 2.200 evrof manj, kot 4.000 evrof, kar je cena, ki jo navajaš ti kot edina zveličavna, podana s strani poštenega prekmurskega ortodonta za totalno ravnanje tvojega zobovja, torej še enkrat, je strošek po mojih navedbah, preverjenih osebno na licu mesta pri najboljšem strokovnjaku za ravnanje zob od Alp do Kolpe, od Obale do Prekmurja, 1.800 ( z besedo tisoč osemsto) evrof in ne 2.200 evrof, kot navajaš ti, oziroma ali z drugimi besedami preprosto povedano, 2.200 evrof bi ti prišparala, če daš ortodontskega prekmurca na čevelj, se zapelješ v Ljubljano na stomatološko, se javiš DOTIČNI osebi, ki ti je bila predlagana in si že enkrat naravnaš to zobovje. Za 4.000 evrof si skorajda lahko daš narediti kpl. implantate spredaj zgoraj in spodaj in zadaj levo in desno, imela boš zobovje lepše, kot Angelina Jolie, ampak, te opozarjam - še vedna boš natanko taka, kot si. Ni problem v tvojem zobovju. To je tvoj še najmanjši problem.

Jasno?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 18.04.12 09:49
Navedeno
samska 34letnica
S tem, ko skušaš razkriti, če neka oseba piše pod dvema nickoma počneš le eno: skušaš nekoga potunkati

Ne. Aia je v tisti temi popolna provokacija, kar je tudi priznal(a) na koncu, seveda med vrsticami. Upam da tudi tvoja tema ni.

Si opazila, kako se odzoveš na komentarje, ki mogoče delujejo bolj neizprosno, tiste pozitivne pa ne. Se mi zdi, da slabo prebereš napisano, ne moreš v 10 minutah prebrat IN napisat odgovora nekomu, ki se je potrudil in spisal "čreva". Izpade da ti dejansko ni mar za vsebino, ampak samo teraš svoje. Nihče ni rekel,d a nisi nič naredila zase, ampak ti pravimo, da PREMALO. Prehitro odnehaš, prehitro se sprijazniš s stvarmi, premalo se potrudiš.

Recimo, nisi odgovorila na vprašanja, tipa, koliko ortodontov oz. specialnih ambulant si preklicala, kontaktirala? Zakaj po tvojem grde punce dobijo partnerje? Kaj na sebi lahko pohvališ?

In če ne boš odgovorila na slednje, mi bo to res dokaz, da ti sploh ne gre za rešitev problema, ampak samo utrjevanje v njem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 09:54
Stara, imaš občutek, da ti marinec hoče kaj slabega? Da ti kdorkoli hoče kaj slabega?

Če imaš tak občutek, živiš v veliki zmoti.

Vseeno prišparaj tiste solde in takrat si zapomni, koga sem ti svetoval in imela boš bleščeč nasmeh, ki bo uporaben celo v reklamne namene, zate samo za - 1.800 evrof. Ponudba, ki je ne boš mogla zvrniti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 10:00
S tem, ko tako siliš s tem ortodontom dobivam občutek, da sem res totalno grozna, ker imam krive zobe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 18.04.12 10:17
Tudi če je tema provokacija, nevrotična si, dobsedeno v psihosomatskem smislu.

Nevroze nas opozarjajo, da nočemo videti stvari, ki bi jih morali videti, nočemo spremeniti stvari, ki bi jih morali spremeniti, nočemo sprejeti v sebi tega, kar bi morali sprejeti, da bi lahko napredovali k celovitosti oziroma k temu, kar pravzaprav smo.
C. G. Jung

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 18.04.12 10:18
Navedeno
marinec
mela boš zobovje lepše, kot Angelina Jolie, ampak, te opozarjam - še vedna boš natanko taka, kot si. Ni problem v tvojem zobovju. To je tvoj še najmanjši problem.

Zdaj sem v precepu, če ne gre za provokatorko, potem gre za nekoga, ki je butast. Preprosto. Tip ti napiše zgoraj citirano (da ne gre za tvoje zobe, ampak OSEBNOST; RAZMIŠLJANJE), ti še kar svoje pišeš, ravno obratno od citiranega!

Jaz se vdam, tole je nesmiselno.

marinec, pejva raje midva na kavo. Ali še bolje ta kratkiga.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 10:25
Jok, sam pomagal bi ti rad, ker zadeve so simpl, če se jih lotiš pravilno in odločno.

Imaš, recimo, velike težave s problemi, celim kupom problemov. Nasvet je, rešuj jih per partes, postopno. Ker si izpostavila stomatološki problem in nerealne cene, ti je bil dan nasvet. Ni ti bil dan zato, da bi te zaj*****l, ampak, da bi ti pomagal rešiti eno od težav s problemi. Kapiš?

marinec nima težav s problemi, problemov je namreč vedno dovolj na zalogi. Pomembno je, lotiti se jih reševati in še bolj, kako se jih lotiti. Pri rogovih, seveda in postopno. Zato se jih marinec loti tudi na šaljiv način in predvsem, še enkrat, postopno in ne vseh naenkrat. Šale pa ti še ne poznaš, kajne, da je ne poznaš?

Imam občutek, da je svetovati tebi, Prekmurka, kot bi rinil bika v turn, to je zvonik pri cerkvi. Nekako tako je to, kot takrat, ko so brihtne ribniške buče sklenile, da je potrebno odstaniti travo, ki je preveč zrasla iz žleba na strehi zvonika. Tuhtajo in tuhtajo, kako bi to šlo najlažje, pa se je eden spomnil, bil je najpametnejši, da bi jo kar z bikom popasli. Ideja jim je bila fantastično dobra, zato naredijo zanko, privežejo bika za vrat na vrv, jo vržejo okrog trama na vrhu zvonika in začno družno vleči bika proti travi. Bik se je temu početju na vse kriplje upiral, brcal, rital, zaviral in praskal s parklji po steni, ampak že na pol poti je začel kazati jezik! Eeeee, rečejo brihtne buče, ki vlečejo bika v turn, kako je vesel, da brca in sedaj, ko vidi travo, že kaže jezik in cedi sline!

Tako se ti upiraš vsakemu pametnemu nasvetu bolj, kot tisti bik. Ne vem, če razumeš, ampak, oprosti, nekako se mi zdi svetovanje tebi dokaj jalovo početje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 10:33
Zakaj pa misliš, da obiski psihoterapevta? Če bi mislila, da je z mano vse ok, ne bi hodila k njemu.

Navedeno
katenjka
Tudi če je tema provokacija, nevrotična si, dobsedeno v psihosomatskem smislu.

Nevroze nas opozarjajo, da nočemo videti stvari, ki bi jih morali videti, nočemo spremeniti stvari, ki bi jih morali spremeniti, nočemo sprejeti v sebi tega, kar bi morali sprejeti, da bi lahko napredovali k celovitosti oziroma k temu, kar pravzaprav smo.
C. G. Jung
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 18.04.12 10:56
Navedeno
samska 34letnica
Zakaj pa misliš, da obiski psihoterapevta? Če bi mislila, da je z mano vse ok, ne bi hodila k njemu.
To ni več samo za psihoterapevta, očitno, ker med drugim tudi ni skapčal, da si se mu lagala. Al je bila ženska? Tako na pamet, ne na pamet, nekje sem prebrala, pa ne bom povedala kje, bi imela več možnosti, če bi bil moški.
Kaj od tega, kar pišeš tu, je res?

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 11:52
Bila sem pri psihoterapevtki, na voljo so bile samo ženske. Zakaj bi ji lagala? Res pa je, da sem imela težave marsikaj povedat. Na tem mestu govorim o pogovorih na štiri oči, ne o skupinah za samopomoč. V prihodnje spet nameravam obiskovati psihoterepevtko (prejšnja je šla v privat sektor), ampak imajo samo ženske, ne moških.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 11:57
Zakaj pa misliš, da bi bilo bolje, če bi bil psihoterapevt moški? Ker se mi zdi, da se vseeno lažje odprem ženski kot moškemu. Težko si predstavljam, da bi moškemu vse to razlagala, lažje ženski. Težko pa mi je nasploh razlagat ženski, ki ves čas poveličuje materinstvo. Ker potem imam občutek, da sem pa jaz slabša, ker nisem mama.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On _ 18.04.12 12:12
Navedeno
samska 34letnica
Zakaj pa misliš, da bi bilo bolje, če bi bil psihoterapevt moški? Ker se mi zdi, da se vseeno lažje odprem ženski kot moškemu. Težko si predstavljam, da bi moškemu vse to razlagala, lažje ženski. Težko pa mi je nasploh razlagat ženski, ki ves čas poveličuje materinstvo. Ker potem imam občutek, da sem pa jaz slabša, ker nisem mama.
V vsakem primeru bo bolelo verjetno bolj kot bi boleli krivi zobje, ki jih ravna aparat.
Tudi tvoja "duša" je kriva, izkrivljena je bila že v mladosti in jo je sedaj boleče ravnat. Verjetno se bodo pri tem ravnanju odprle rane, kot se odprejo, če želiš poravnat drevo, ki je vse življenje raslo krivo. No tvoj "vrtnar" ima "cepilno smolo", tako, ki te rane ozdravi tako, da ko si tam ne smeš zamolčat stvari, ki te bolijo, če se že zlagala nisi ;)
Kot boš pri ortodontu pokazala vse zobe, ne samo enega, tako stori tudi pri terapevtu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 18.04.12 13:30
Obljubim, da se bom naslednjič bolj potrudila pri razkrivanju dejstev, ko bom pri psihoterapevtu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A65 18.04.12 15:13
Navedeno
samska 34letnica
S tem, ko tako siliš s tem ortodontom dobivam občutek, da sem res totalno grozna, ker imam krive zobe.

O ortodontu se razpravlja zato, ker si prav ti krive in štrleče zobe navedla kot eno od svojih pomanjkljivosti. Nekateri bi te le radi 'spravili z mesta' in treba jim je priznati vztrajnost, potrpežljivost ter (na trenutke tudi) hudomušnost. Na žalost tvoj odziv bazira na lastnih zavorah, katere pritiskaš s polno paro in obrambnem občutku, čeprav te nihče ne obsoja, še manj se norčuje iz tebe.

V tem hipu ti je težko predlagati karkoli, saj se ti zdi v slabovoljnosti nesmiselno narediti kakršen koli korak. A ko se boš zmogla veseliti izboljšanja le ene od nepopolnosti, ki jih vidiš pri sebi (kar sklepam iz besed, s katerimi izrazito zanikaš možnost, da bi sploh lahko bila zanimiva), bo to sprožilo premik na bolje.

Ni problem v tem, da nisi vse tisto, kar bi rada bila. Duši te predvsem to, da si ne pustiš začutiti tiste primarne življenjske radosti, ki si jo zaklenila, skrila pred svetom in zadušila nekje globoko v sebi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 16:14
samska 34-letnica, no, če ne razumeš hecov, potem se to lahko naučiš. Naslov, ki sem ti ga pripel nekje gori, vsebuje v nadaljevanju, poleg šopka preobraženih žensk iz neurejenih v urejene lepotice, ki naj ti služijo za mušter, tudi nekaj za razvedrilo, nekaj, kar te bo nasmejalo. Če te ne bo, si resnično smrtno resen primerek zagrenjene 34 letnice.

Drž se in se rahlo nasmej, za začetek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 16:36
Še spremljava v obliki slikovnega materiala, ki sodi k zaključeni ortodontski debati, slika je sicer zgolj simbolična, ampak tole bi se dalo doseči za tistih 1.800 evrof, je rekel;

http://www.freakingnews.com/Angelina-Jolie-Pics-48315.asp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec 18.04.12 16:45
Tole še spada k tisti ortodontski ponudbi, ki je ne boš mogla zavrniti, slika je zgolj simbolična, ponudba pa velja do pikice;

http://www.freakingnews.com/Angelina-Jolie-Pics-48315.asp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Aurora Borealis 18.04.12 22:00
Navedeno
Rok-1
Tvoja želja po miru (v sebi) in izjava, da želja po "nečem več/ambicija vedno mora bit" - mi je v kontradikciji. Meni to izgleda kot izhodišče za take stiske, kot jo opisuješ.
Le od kje ti ideja, da je to dobro?

Namreč najbrž je res vedno lahko bolje - ampak ni pa si treba tega kar naprej želeti. Poskusi tole možnost; ko nekaj imaš v tem uživaj (če je vsaj približno to kar želiš) in če že ne moreš brez želja, si poskusi želeti le to, da bi trajalo dokler imaš veselje s tem.

Tako kot na vrhu tistega hriba... pravzaprav ni treba želeti, da to nekoč počneš in gledaš dol s Triglava (Mont Blanca, Himalaje, - kar bi bilio "vedno več"), ampak se raje "zaveš", da bo naslednjič enako lepo.
Tudi če bo isti hrib.

Mislim, da je nisi potolažil ali navdušil. Se mi sanja, kaj si želi. Vse drugače, pa bi bile žrtve, zato vztraja v meglici, ki čaka na sonce.
Bistvo je prava odločitev, izpolnitev globoke lastne želje in tako naprej... če gre vse po sreči.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bum 19.04.12 07:56
Navedeno
samska 34letnica
nadaljevanje, nisem se prav nič norčevala. Sem samo napisala, da sem tudi jaz prebrala nekaj teh knjig.

Marinec,
portali - se strinjam s tabo
hobiji: to sem mislia predvsem šport in podobne zadeve. Ja, na smučišču je pogosto gneča. Potujem točno kot si napisal: sama. Srečam ljudi na potovanjih, seveda.
Ne, nisem lepa. Žal sem že pogosto slišala opazke kako je pa ta grda. Ne mi zdaj pisat, da smo vsi lepi. Ni res, ene so prave lepotice, ene povprečne, ene pa podpovprečne. Moški pa, če ženska ni lepa, nima šans. Kot kaže mirne ženske nismo ravno priljubljene. To je jasno kot beli dan, preskušeno na lastni koži. Da, če ženska ni lepotica, vseeno pa je prav zgovorna, bo našla moškega, če pa ni ne lepa ne zgovorna pa ne bo našla.
Daj prosim razumi, da nimam jaz zahtev do moških. Meni je večkrat kdo všeč. Veliko prijetnih moških srečam,amapk nikogar ne zanimam.

To, da moski ne marajo mirnih zensk globoko dvomim. Ampak imam obcutek, se pri tebi vidi prizadet obraz, ne pa miren? Obraz osebe, ki je globoko ranjena?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 19.04.12 09:51
Zaenkrat bom ostala pri psihoterapiji, se bom poskusila res odpreti pri njemu/njej. Kaj več pa, ko bom končala študij, ker ob službi, študiju in vse prej kot veliki plači, res ne morem kaj veliko stvari prakticirat. Hvala za nasvete.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 19.04.12 10:27
Mogoče se zdijo komu pogovori na forumih ničvredni in je vredno le nekaj kar se dobi za denar. Tudi "brezplačnega" terapevta nekdo plača. Seveda je on bolj strokoven, tega ne gre oporekati, pa vendar se samo pogovarja s "pacientom". Da pa nekdo postane "pacient" se mo pa v življenju zgodi da se nima s kom pogovarjati....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 06:55
Navedeno
samska 34letnica
Zaenkrat bom ostala pri psihoterapiji, se bom poskusila res odpreti pri njemu/njej. Kaj več pa, ko bom končala študij, ker ob službi, študiju in vse prej kot veliki plači, res ne morem kaj veliko stvari prakticirat. Hvala za nasvete.
Resnično dvomim, da ti psihoterapija lahko pomaga, vsaj taka, kot si se je do sedaj šla s svojo psihoterapevtko, namreč, očitno je blažila simptome, ne pa odpravljala vzrokov, kar lepo kažeš tudi s tem pisanjem. (Sabotiraš svoje probleme oz. zanikaš -preslišiš vsak dober nasvet) Sicer dvomim, da je vse res kar pišeš, in imam seveda za to dobre razloge, menda nočeš, da jih napišem? Ampak tebi bi pomagala ena malo bolj radikalna terapija, takšna kot jih, če prav vem - rahlo po vzoru dr. Ruglja- izvaja Sanja Rozman, v kolikor nimaš bipolarne motnje oz. shizofrenije.

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 08:26
Navedeno
katenjka
Sicer dvomim, da je vse res kar pišeš, in imam seveda za to dobre razloge, menda nočeš, da jih napišem?

Mene zanimajo tile razlogi. Se mi je že v tvojem prejšnjem pisanju zdelo, da osebo poznaš? Razen, če si jo prebrala, ko pišeš o bipolarni motnji. A ni to, ko si enkrat extra vesel in imaš ful idej, drugo obdobje pa je depresija, ko si extra potrt in brez energije? Vsekakor se mi zdi huda diagnoza glede na njene odgovore.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 09:09
Navedeno
nadaljevanje
Navedeno
katenjka
Sicer dvomim, da je vse res kar pišeš, in imam seveda za to dobre razloge, menda nočeš, da jih napišem?

Mene zanimajo tile razlogi. Se mi je že v tvojem prejšnjem pisanju zdelo, da osebo poznaš? Razen, če si jo prebrala, ko pišeš o bipolarni motnji. A ni to, ko si enkrat extra vesel in imaš ful idej, drugo obdobje pa je depresija, ko si extra potrt in brez energije? Vsekakor se mi zdi huda diagnoza glede na njene odgovore.
Saj po moje nima tega, prebrala sem nekaj drugega. Sicer pa ne bom napisala, ni to moja stvar, osebno je pa sploh ne poznam.

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 09:15
Navedeno
katenjka
saj po moje nima tega, prebrala sem nekaj drugega. Sicer pa ne bom napisala, ni to moja stvar, osebno je pa sploh ne poznam.

Kar nekaj. Napišeš nekaj, potem pa ne znaš ubesedit.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 09:41
Navedeno
nadaljevanje
Navedeno
katenjka
saj po moje nima tega, prebrala sem nekaj drugega. Sicer pa ne bom napisala, ni to moja stvar, osebno je pa sploh ne poznam.

Kar nekaj. Napišeš nekaj, potem pa ne znaš ubesedit.
Kaj? Kaj se zdaj obračaš proti meni? Radovednost pa to, ko si primoža spraševala, če lahko preveri ip? Sama skapčaj,kdo je, ali pa nehaj sumničiti. Sicer pa, ponavljam, to ni moja stvar, niti ni to tvoja stvar, vsaki ima pravico pisati pod katerimkoli nikom pač. Če se ga prebere, se ga pač prebere, jaz sem jo, mislim vsaj, in to je vse. Kaj bi zdaj rada od mene? Delno si pa že sama ugotovila, da je pisala v sosednjo temo.

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 20.04.12 09:58
Punce, ko se vas takole bere ima človek občutek, da je 3/4 postov provokacija in jih napiše en in isti človek, ki ima pač čas in neke razloge za to. Ve bi si pa kar vse zobe polomile, da ugotovite kdo to je.
Pa kaj če je ista ali ni ista, če želiš napiši kaj uporabnega zanjo, če ne pač pusti....
A ve bi se rade samo pohvalile kako ste brihtne in da veste dejstva?
Vaše misli pogosto postavite za dejstva na katerih sloni vaša obtožba?


Na, zdej sem pa še sam neuporaben... ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 10:18
kristus katenjka, kako si nadrkana! :)) Sploh nisem pomislila da tudi ti sumiš, mislila sem, da imaš v rokavu neko diagnozo, ki je ne želiš napisat, ker je preveč kruta.

On, jaz nikoli nisem menjavala nickov, ko je šlo za moje probleme, malo neumno, se ti ne zdi, v eno temo pisat eno, v drugo pa drug problem (poleg tega sočasno sovpada). Sicer sem ji jaz čist dovolj pomagala, tako da slabe vesti nimam. In tako je, ko enkrat nekaj javno objaviš, je vsem na razpolago. Sori, če vedno ne ujčkamo. Tudi sam si marsikdaj nesramen in zbadljiv, pa? Še smo tu.

Grem na an kafe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 10:34
Navedeno
nadaljevanje
kristus katenjka, kako si nadrkana! :)) Sploh nisem pomislila da tudi ti sumiš, mislila sem, da imaš v rokavu neko diagnozo, ki je ne želiš napisat, ker je preveč kruta.
Ah ti zloba, mislim da vem, zate tudi, kdo si. ccc :) :)

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 20.04.12 10:37
Hmmm, nadaljevanje, ti dnevno piješ kafe ob natanko 10:18h ali le vsak drugi dan, oziroma, se ti je to zgolj slučajno posrečilo samo dvakrat zapored in se tega sploh ne zavedaš?? Ta podatek je izredno!!! pomemben za dotično temo! Govora je o - bistvu življenja in to v forumu čustvena inteligenca, kjer teče strokovno podkovana diskusija na izredno visokih nivojih, ob vsej podpori svetovalcev, moderatotorjev, profesionalnih amaterjev, ipd., kapiraš?

Jaz tud kr grem, prezahtevno zame. Saug, folk!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 20.04.12 10:45
Pozabil povedati, vsega je kriva 17najst letna smrki, ki je potegnila dve leti staro temo spet iz naftalina in evo tigana, smisel.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 20.04.12 10:50
Navedeno
nadaljevanje
On, jaz nikoli nisem menjavala nickov, ko je šlo za moje probleme, malo neumno, se ti ne zdi, v eno temo pisat eno, v drugo pa drug problem (poleg tega sočasno sovpada).
Grem na an kafe.
Pejt samo ne prevelik kafe k si že tako preveč na obratih :) se mi zdi.

Ne, ne zdi se mi neumno tudi, če gre za isto osebo, česar itak ne vemo. Ima(ta) pač težave in svoje razloge zakaj to počne(ta). Ne vem, če ima smisel obsojat nekoga, ki se znajde v taki situaciji kot jo opisuje avtorica. Poizkušaj razumet človeka namesto, da ga obsojaš.
Glede na napisano in na nezaupanje vase bi bilo lahko razumlivo tudi tako početje, nekomu ki ima nekaj čustvene inteligence. Se ti ne zdi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 11:21
Navedeno

Tudi sam si marsikdaj nesramen in zbadljiv, pa?

On, ravnokar si potrdil tole. Morala bi napisat še pokroviteljski, kar pa itak že veš hehe

Sicer se pa vsako razumevanje nekje konča. Moje se je tule vsaj v tem, ko vidim, kako se nasveti od nje odbijajo, o predlogih ne razmišlja itd. Tebe pa to ne ovira, da ne bi še naprej pomagal, dali?

marinec, verjel ali ne, gre za naključje, sicer zelo posrečeno in hecno, da si ga opazil. Kako sicer tvoji (rahli) živci? Za marinca si nekako prehitro vrgel puško v koruzo. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 11:29
Navedeno
marinec.si
Hmmm, nadaljevanje, ti dnevno piješ kafe ob natanko 10:18h ali le vsak drugi dan, oziroma, se ti je to zgolj slučajno posrečilo samo dvakrat zapored in se tega sploh ne zavedaš?? Ta podatek je izredno!!! pomemben za dotično temo! Govora je o - bistvu življenja in to v forumu čustvena inteligenca, kjer teče strokovno podkovana diskusija na izredno visokih nivojih, ob vsej podpori svetovalcev, moderatotorjev, profesionalnih amaterjev, ipd., kapiraš?
Hja, sem si mislila, to je čista ženska intuicija, vidiš, ni pogledala na uro, nekatere imajo to srečo, da so tako intuitivna bitja, jaz nisem, tu sem že tolikokrat prebrala, kako je pri meni latentno izražena, vse to iz tragičnega razloga, ker sem se pač odločila za naravoslovje, bog mi odpusti...
Bistvo življenja, pa, saj ne vem, to je menda francoski rogljiček za h kavi, čeprav jaz jem raje studentenfutter...

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 20.04.12 11:49
V svoj zagovor naj uporabim močne argumente, nadaljevanje, pri tem se sklicujem na znani pregovor; Ta pametni odneha, ki ga podkrepim z rekom, da se le v mlinu pove ista reč dvakrat in uporabim taktiko Kdor molči devetim odgovori, je videti tako, kot bi vrgel puško v koruzo, kar sploh ni slabo, ker itak ne maram koruznice, houk.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Primož Primož
Uredništvo MON
20.04.12 12:40
A lahko pristopim v debato in postavim vprašanje?

Se imate vi za čustveno inteligentne?

ker kolikor jaz razberem ste čustveni in to zelo.

Kaj je bistvo življenja?

vsak ima svojega in glede na to, da ne poznamo definicije, se menja iz ure v uro. Včasih nam je všeč bistvo nekoga drugega, pa bi ga radi prevzeli, včasih pa preprosto menimo, da je lastna pot prava.

Ko je učenec pripravljen, pride učitelj.

Če pa si v tej debati, da bi gledal kaj drugi menijo da je, in jim zato oporekal in dokazoval, da se motijo, potem pa imamo napačen namen tega branja. Tukaj smo zatoo, da sodelujemo v razpravi, pa naj si bodite strokovnjaki na svojem področju ali čisti laiki. Vsak lahko ima svoj pogled in mnenje in ta je pravilen.primož

*************************************************************************************
Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net

Za brezplačne nasvete in pomoč, ki vam jih nudi MON, se lahko zahvalite tako, da pokličete: 090 30 42
Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 20.04.12 12:49
Navedeno
Primož
A lahko pristopim v debato in postavim vprašanje?

Se imate vi za čustveno inteligentne?
Pri meni je čustvena inteligenca izjemno latentna, ko bi le bila na račun česa drugega... pa pravzaprav nisem prepričana.

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 20.04.12 13:14
Navedeno
Primož
A lahko pristopim v debato in postavim vprašanje?
Naj ti bo, ko si ravno Primož :)

Navedeno

Se imate vi za čustveno inteligentne?
Kaj pa vem, trudimo se, verjetno nam vedno ne uspeva. Dej nam kaj pomagaj, mogoče, da kaj bolj konkretno definiraš kaj bi to naj bilo. Verjetno je pa to pogojeno z nečim kar priesemo na ta svet, potem pa imaš ali pa nimaš ;)

Navedeno

Vsak lahko ima svoj pogled in mnenje in ta je pravilen.

primož
Kaj pa vem, če je res zmeraj pravilen.

Nadaljevanje mi je napisala, da sem nesramen, čeprav se trudim, da ne bi bil in, da sem zbadljiv, to sem namenoma, pa pokroviteljski, to bi pa bolj štel za lastne občutke pri branju mojih "umotvorov". Zakaj pa doživlja(jo) tako? ;)
Verjetno pa vsak najbolje vidi napake drugih. Meni je padlo v oko to, da so nekoga "obsodile", da piše pod različnimi imeni in kot pravi Nadaljevanje ji je dost pomagala... Ja in? Kaj zdej a naj plača? Želiš šopek, priznanje?
Saj si ji prostovoljno pomagala, kolikor si ji res, saj ne moreš vedet. Tebi se zdi, da si, ona te je pa lahko dojela kot nesramno, zbadljivo in pokroviteljsko...
Če se je nič prijelo je ne rabiš obsojat, raje sebe vprašaj kakšne nasvete daješ, da se je nič ne prime.
Pa brez zamere, nočem bit s tem žaljiv, rad bi samo povedal, da imamo lahko sami napačen pristop, če na drugi strani ni odziva oz je ta negativen.... ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska34 letnica 20.04.12 13:30
Včasih si mislim, da imam jaz težave, ampak kot berem nekatere osebe kako obdelajo vsak post, vsak zapis, kombinirajo, sestavljajo, ugotavljajo kdo je kdo. Koliko nikov ima ena oseba, kombinirajo vse v eno osebo. Ni to malce čudno? Pri nekaterih se mi zdi, da to počnete samo zato, ker nimate svojega življenja?
Marinec recimo se je vsaj potrudil in prišel na dan s konkretnimi predlogi, čeprav sem ga tudi okrcala mu moram priznati, da vsaj konkretno piše.
Mogoče je pa vse skupaj provokacija ali pa raziskava kakega psihologa, ki vrže različne kosti in preučuje odziv? Veliko možnosti je.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 20.04.12 13:33
Zakaj se greste eni detektive? Eni očitno preberete vse poste in delate prave psiholške profile? Zakaj?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 13:35
Navedeno
On_
Meni je padlo v oko to, da so nekoga "obsodile", da piše pod različnimi imeni in kot pravi Nadaljevanje ji je dost pomagala... Ja in? Kaj zdej a naj plača? Želiš šopek, priznanje?

Bohnedaj. Odnehala nisem zato, ker nisem dobila pohvale (lol), ampak zato, ker ni bilo odziva z njene strani, ker je (načrtno ali nehote) ignorirala stvari, o katerih bi lahko razmislila in napisala svoje razmišljanje, kot bi se ji šlo za nabijanje postov. Vse je šlo mimo nje, tako da. Lej, rada pomagam, če je hasek, še malo vztrajam, če se voz ne premakne takoj, ampak kot je napisal že marinc, včasih je bolje odnehat.

Navedeno
On_
Če se je nič prijelo je ne rabiš obsojat, raje sebe vprašaj kakšne nasvete daješ, da se je nič ne prime.

To bo to, ja. Zdaj smo ji pa vsi ostali krivi (vključno s tabo, ker tudi tvojih nasvetov se ni oprijela), ker se "je ne prime". Eni pač niso usmerjeni k rešitvam, ampak utrjevanju svojega položaja žrtve.


Primož dragi, veš, kako je z nami, učimo se vsi, tudi ti, če si pameten. Nekaj že imaš znanja, malo ga deliš, nekaj novega pridobiš, malo ti uide, kot vse v življenju.

Kar se pa tiče ugibanja, kdo je kdo, priznam napako, @#$%& non of my bussines, se posipljem s pepelom.

Grem na an zeleni čaj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadaljevanje 20.04.12 13:43
Navedeno
samska34 letnica
Marinec recimo se je vsaj potrudil in prišel na dan s konkretnimi predlogi, čeprav sem ga tudi okrcala mu moram priznati, da vsaj konkretno piše.
Mogoče je pa vse skupaj provokacija ali pa raziskava kakega psihologa, ki vrže različne kosti in preučuje odziv? Veliko možnosti je.

A samo marinec? No, poglej, preljuba osamljenka (ali osamljenec), če si prišla DELAT na sebi, potem delaj, ne pa da ugotavljaš, kdo ti meče polena pod noge in te provocira. Vsaka mrvica, ki jo nekdo napiše, ti je lahko v izobraževanje, a kot že rečeno ne samo z moje strani, problem je v hotenju.

Zdaj pa zares zapuščam to fake temo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 20.04.12 14:02
Navedeno
nadaljevanje
Grem na an zeleni čaj.
Upam, da te bo pomiril :)
Še zame enega prosim... ;)

Drugaše si pa malo neučakana, ko od nekoga, ki se leta zanika, izmika..... pričakuješ, da bo po parih vrsticah (dobronamernih) nasvetov spremenil pogled nase.

Se mi zdi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Primož Primož
Uredništvo MON
20.04.12 14:24
Navedeno
On_
Navedeno
Primož
A lahko pristopim v debato in postavim vprašanje?
Naj ti bo, ko si ravno Primož :)

Navedeno

Se imate vi za čustveno inteligentne?
Kaj pa vem, trudimo se, verjetno nam vedno ne uspeva. Dej nam kaj pomagaj, mogoče, da kaj bolj konkretno definiraš kaj bi to naj bilo. Verjetno je pa to pogojeno z nečim kar priesemo na ta svet, potem pa imaš ali pa nimaš ;)

Navedeno

Vsak lahko ima svoj pogled in mnenje in ta je pravilen.

primož
Kaj pa vem, če je res zmeraj pravilen.

Nadaljevanje mi je napisala, da sem nesramen, čeprav se trudim, da ne bi bil in, da sem zbadljiv, to sem namenoma, pa pokroviteljski, to bi pa bolj štel za lastne občutke pri branju mojih "umotvorov". Zakaj pa doživlja(jo) tako? ;)
Verjetno pa vsak najbolje vidi napake drugih. Meni je padlo v oko to, da so nekoga "obsodile", da piše pod različnimi imeni in kot pravi Nadaljevanje ji je dost pomagala... Ja in? Kaj zdej a naj plača? Želiš šopek, priznanje?
Saj si ji prostovoljno pomagala, kolikor si ji res, saj ne moreš vedet. Tebi se zdi, da si, ona te je pa lahko dojela kot nesramno, zbadljivo in pokroviteljsko...
Če se je nič prijelo je ne rabiš obsojat, raje sebe vprašaj kakšne nasvete daješ, da se je nič ne prime.
Pa brez zamere, nočem bit s tem žaljiv, rad bi samo povedal, da imamo lahko sami napačen pristop, če na drugi strani ni odziva oz je ta negativen.... ;)

vedno je pravilno, če je to moje mnenje in če sem v to prepričan, kar govorim in kar pišem.

Ali se človek moti, če dela nekaj iz prepričanja da dela prav, drug dan pa ugotovi, da tisto kar je delal, je bilo naačno in to sprejme in od tega trenutka dela drugače, zopet tako kot meni, da je prav in je v to prepričan?

primož

*************************************************************************************
Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net

Za brezplačne nasvete in pomoč, ki vam jih nudi MON, se lahko zahvalite tako, da pokličete: 090 30 42
Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Primož Primož
Uredništvo MON
20.04.12 14:27
Navedeno
samska34 letnica
Včasih si mislim, da imam jaz težave, ampak kot berem nekatere osebe kako obdelajo vsak post, vsak zapis, kombinirajo, sestavljajo, ugotavljajo kdo je kdo. Koliko nikov ima ena oseba, kombinirajo vse v eno osebo. Ni to malce čudno? Pri nekaterih se mi zdi, da to počnete samo zato, ker nimate svojega življenja?
Marinec recimo se je vsaj potrudil in prišel na dan s konkretnimi predlogi, čeprav sem ga tudi okrcala mu moram priznati, da vsaj konkretno piše.
Mogoče je pa vse skupaj provokacija ali pa raziskava kakega psihologa, ki vrže različne kosti in preučuje odziv? Veliko možnosti je.

Ljudje imajo neverjetno potrebo (spet ne vsi), ki jih ne zanima bistvo, ampak kako to bistvo izgleda. Imamo predstavo o tem in če se to kar vidimo, ne ujema z našo predstavo, je avtomatično narobe.

Ljudje pač imajo potrebo,d a bi vedeli, kdo je v ozadju, primerjajo zapise iin ugotavljajo podobne napake,d a bi ugotovili kdo je kdo. To pa je samo zato, ker ne pride v debato zaradi informacije, ampak lastne predstave, kako se morala tema odviti in je bolj pomemben avtor kot vsebina.

Saj poznate tisti pregovor.

Dont, kill the messenger.

Tudi tega se moramo še navaditi.

primož

*************************************************************************************
Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net

Za brezplačne nasvete in pomoč, ki vam jih nudi MON, se lahko zahvalite tako, da pokličete: 090 30 42
Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Primož Primož
Uredništvo MON
20.04.12 14:29
Navedeno
nadaljevanje
Navedeno
samska34 letnica
Marinec recimo se je vsaj potrudil in prišel na dan s konkretnimi predlogi, čeprav sem ga tudi okrcala mu moram priznati, da vsaj konkretno piše.
Mogoče je pa vse skupaj provokacija ali pa raziskava kakega psihologa, ki vrže različne kosti in preučuje odziv? Veliko možnosti je.

A samo marinec? No, poglej, preljuba osamljenka (ali osamljenec), če si prišla DELAT na sebi, potem delaj, ne pa da ugotavljaš, kdo ti meče polena pod noge in te provocira. Vsaka mrvica, ki jo nekdo napiše, ti je lahko v izobraževanje, a kot že rečeno ne samo z moje strani, problem je v hotenju.

Zdaj pa zares zapuščam to fake temo.

zakaj bi bila fake? Pa tako dobro si napisala meni v odgovor. Še enkrat preberi in upoštevaj nasvet, ki si ga zapisala.

Učimo se. ne rabimo se posipati s pepelom.

primož

*************************************************************************************
Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net

Za brezplačne nasvete in pomoč, ki vam jih nudi MON, se lahko zahvalite tako, da pokličete: 090 30 42
Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 20.04.12 14:38
Navedeno
Primož
Navedeno
On_
Navedeno
Primož
A lahko pristopim v debato in postavim vprašanje?
Naj ti bo, ko si ravno Primož :)

Navedeno

Se imate vi za čustveno inteligentne?
Kaj pa vem, trudimo se, verjetno nam vedno ne uspeva. Dej nam kaj pomagaj, mogoče, da kaj bolj konkretno definiraš kaj bi to naj bilo. Verjetno je pa to pogojeno z nečim kar priesemo na ta svet, potem pa imaš ali pa nimaš ;)

Navedeno

Vsak lahko ima svoj pogled in mnenje in ta je pravilen.

primož
Kaj pa vem, če je res zmeraj pravilen.

Nadaljevanje mi je napisala, da sem nesramen, čeprav se trudim, da ne bi bil in, da sem zbadljiv, to sem namenoma, pa pokroviteljski, to bi pa bolj štel za lastne občutke pri branju mojih "umotvorov". Zakaj pa doživlja(jo) tako? ;)
Verjetno pa vsak najbolje vidi napake drugih. Meni je padlo v oko to, da so nekoga "obsodile", da piše pod različnimi imeni in kot pravi Nadaljevanje ji je dost pomagala... Ja in? Kaj zdej a naj plača? Želiš šopek, priznanje?
Saj si ji prostovoljno pomagala, kolikor si ji res, saj ne moreš vedet. Tebi se zdi, da si, ona te je pa lahko dojela kot nesramno, zbadljivo in pokroviteljsko...
Če se je nič prijelo je ne rabiš obsojat, raje sebe vprašaj kakšne nasvete daješ, da se je nič ne prime.
Pa brez zamere, nočem bit s tem žaljiv, rad bi samo povedal, da imamo lahko sami napačen pristop, če na drugi strani ni odziva oz je ta negativen.... ;)

vedno je pravilno, če je to moje mnenje in če sem v to prepričan, kar govorim in kar pišem.

Ali se človek moti, če dela nekaj iz prepričanja da dela prav, drug dan pa ugotovi, da tisto kar je delal, je bilo naačno in to sprejme in od tega trenutka dela drugače, zopet tako kot meni, da je prav in je v to prepričan?

primož
Hudič je, ko si eni domišljamo, da smo že kak dan pred drugimi in jim to želimo za vsako ceno dopovedat, ta pa ne razume in ponavlja naše napake vsak dan znova in znova.....

A ima potem tale MON kak smisel, če je vsak zase prepričan v svoj prav?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar A65 20.04.12 15:17
Navedeno
samska34 letnica
Včasih si mislim, da imam jaz težave, ampak kot berem nekatere osebe kako obdelajo vsak post, vsak zapis, kombinirajo, sestavljajo, ugotavljajo kdo je kdo. Koliko nikov ima ena oseba, kombinirajo vse v eno osebo. Ni to malce čudno? Pri nekaterih se mi zdi, da to počnete samo zato, ker nimate svojega življenja?


Vsak od nas ima svoje življenje. Če bi se ukvarjali zgolj in samo z njim, nas ne bi bilo na forumih. V bistvu bi živeli v svojih, zaprtih svetovih in niti ne vedeli, da imajo lahko drugi tudi drugačne. Bistvo čustvene inteligence pa je ravno v tem, da se naučimo sobivati s tistimi okoli nas in prepoznavati, obenem pa na primeren, zadovoljiv način izražati, kaj ‘brbota’ v nas.

Vsak od nas bi se tvoje težave lotil na sebi lasten in zase učinkovit način. Na tebi pa je, da iz tokratnih odgovorov izluščiš, kar je bilo uporabnega in se ne obremenjuješ pretirano s tistim, kar se ti zdi znanstvena fantastika. A če se ti bo kdaj kasneje kakšen od (danes nemogočih) premikov vendarle zgodil, ga jemlji, kot potrditev, da je življenje polno ‘čudežev’.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katenjka 21.04.12 01:19
Ah ta tema... ni mi dala spati prejšnjo noč, toliko sem študirala, kdo bi to lahko bil. Zdaj sem poštekala,končno bom zaspala, in se celo uspela kaj ukvarjati še s svojim lajfom, ki sem ga izgubila tu nekje na forumu.
Ah ne, saj tema ni fake, in problem je realen, toliko realen, da je za sanjo rozman, saj sem to napisala, saj ne gre za bipolarno motnjo, shizofrenijo tudi ne... za tisto paliativno psihoterapijo, kakršne jih izvaja, naj mi oprostijo, čisto preveč terapevtov, tudi ne. Sicer pa dvomim da je to s psihoterapevtko sploh res.
Pa to se drugače napiše, ne tako pavšalno o takih stvareh, kot je to, da nisi imel ljubečih staršev, in to. TIje nekja od zadaj, ja, ampak napisano je pa kot sabotaža svojih problemov, na vsako pomoč, odgovor, možnost, "Ne, ampak...; Ne, nisem..." Če pa malo razčlenjujete pisanje, pa itak najdete protislovja.

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."
france balantič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ne bo priynal 21.04.12 03:26
Zgubljeni
Ja no eni smo pa; zgubljeni jebi ga. Nas pa zato drugi prizadanejo, kjer le imajo možnost.
Ej folk, a bi začel tekmovati, kdo bo koga bolj prizadel. Ene že prav obvladajo. Največja kriza je, da se po njihovi hudobiji vedno poberemo. Tako nas vedno znova in znova ranijo. Očitno uživajo.
Pa dobro jutro vsem Jupolar 2
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rastlinje 21.04.12 12:13
Navedeno
Ne bo priynal
Zgubljeni
Ja no eni smo pa; zgubljeni jebi ga. Nas pa zato drugi prizadanejo, kjer le imajo možnost.
Ej folk, a bi začel tekmovati, kdo bo koga bolj prizadel. Ene že prav obvladajo. Največja kriza je, da se po njihovi hudobiji vedno poberemo. Tako nas vedno znova in znova ranijo. Očitno uživajo.
Pa dobro jutro vsem Jupolar 2

Ti se raje nauči postavit se zase, pa te drugi ne bodo več prizadeli. Prizadenejo te zato, ker jim ti to dovoliš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 23.04.12 12:53
Se opravičujem avtorici teme, ker sem s svojim postom povzročila debato izven njene teme.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar On_ 25.04.12 08:53
Navedeno
samska 34letnica
Se opravičujem avtorici teme, ker sem s svojim postom povzročila debato izven njene teme.
Ma kaj se boš opravičevala, nisi naredila nič slabega.
Kot vidiš se skoraj vedno najde nekaj, da se debata na koncu odvije nekam stran od začetega. No, vsaj tako izgleda. Ponavadi je pa ravno to bistveno in ne tisto kar je bilo napisano na začetku.
Na koncu se je pokazalo, da si vsi želimo neke potrditve od zunaj in če jo ne dobimo provociramo toliko časa, da nekaj vendarle pride, če ne druga vsaj kreg. Tudi ta je dober, samo, da nas kdo opazi pa je ok.
To je tista zunanja podoba, ki si jo omenila na tvojem testu. Ljudje se zadovoljimo z "embalažo" in mislimo da smo pri bistvu. Z leti se pokaže, da smo popolnoma zgrešili, če smo stavili na tako "plitki cilj". Takrat začnemo iskat dalje.
Želim ti da ti uspe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 25.04.12 12:09
Hvala za lepe želje On_
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar želeti si ni dovolj 25.04.12 14:06
Potrebna so dejanja in vztrajanje. Tisti ki prej odnehajo, naj si sebi pripišejo neuspehe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marinec.si 25.04.12 15:09
Brez muje se še čevlja ne obuje
in
kdor ne vztraja, ne pride nikoli do cilja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rain drops 25.04.12 19:44
Samska 34letnica - verjetno si že slišala, da če nekaj delaš vedno enako, ne moreš pričakovat, da se bo kaj izboljšalo. Torej če si že hodila k psihologinji in na tečaje, pa ni nič bolje, očitno ta pot ni prava. Terapevti hitro zavohajo denar - sesutega človeka z ravno prav volje se da dolgo obračat. Kaj pa ko bi probala kaj drugega? Sama sem bila pri bioenergetičarki takoj po ločitvi. Naj bi bil obisk ali dva dovolj. A sem redno hodila pol leta vsak teden na drug konec Slovenije! Dokler sem hodila je še bilo malo bolje potem pa isto kot prej. Nato sem našla drugega bioenergetika in ga ne morem prehvalit. Ne vem, za poskusit je se ti ne zdi?

Glede videza - nisi napisala na kakšen način fizično si 'omejena'. Kolesarjenje, hitra hoja, plavanje in podobno niso dragi športi, so pa manj obremenjujoči za kosti kot smučanje. Kolikor opažam je lahko ženska v fris grda ko smrt, če ima lepo oblikovano telo ne komplicirajo več. Učke si popravila to zimo, naslednjo boš zobe in to je to. Kot so že rekli, počasi se daleč pride.

In še nekaj ti bom rekla. Kot otrok sem bila na več operacijah nog, ostale so velike grde brazdotine po celih nogah. Do 26 leta si nisem upala v kratke hlače kaj šele kopalke. Vedno se je našel kak @#$%& ki je buljiv vame. Jaz pa v jok in na drevo, tako kot ti. Fantom sem bila všeč dokler niso videli mojih brazgotin potem pa papa. No pri 26ih pa mi je eno jutro odpililo. Želela sem si nosit krila da joj. In tisto jutro sem se odločila da grem v krilu pa naj buljijo če hočejo. Sej drugi tud niso popolni, od pivskega trebuha pa štrlečih ušes dalje. Toliko komplimentov kako dobro zgledam nisem dobila v življenju pred ali po tem! Od takrat dalje večinoma nosim le krila. Pa me nihče več ni pogledal v noge. Fantje slej ko prej sicer vprašajo kdo me je nalomil, malo se pohecamo in to je to.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 26.04.12 07:27
Bioenergetiki: jaz imam izkušnje s tremi: ni bilo niti malo učinka.
Športe, ki jih omenjaš pa vse prakticiram.
Čestitke za tvojo močno voljo. Bravo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rain drops 26.04.12 08:30
Srce, ne gre se za močno voljo. Gre se zato, da si nekaj dovolj želiš, po drugi strani da ceniš svoje mnenje v prvi vrsti. In da izžarevaš zadovoljstvo s sabo. S tem pride nasmeh na obraz in iskreče oči. Če imaš vse to, si lahko brez zob in brez nosa pa nihče ne bo temu dal pozornost.
Bioenergetiki - ja jih je čuda 'mazačev' Videla že veliko tega.Če je res dober mu ne boš prišla do živega :)
Če prakticiraš šport cca 1 h na dan imaš postavo za bogove. Potem pa se temu primerno obleci.
Sicer pa imaš v sosednji temi fanta pri 32 pa brez izkušenj. Pa se med sabo zmenita.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 26.04.12 09:23
Tisti fant se ne želi razkrivat.
Navedeno
rain drops
Srce, ne gre se za močno voljo. Gre se zato, da si nekaj dovolj želiš, po drugi strani da ceniš svoje mnenje v prvi vrsti. In da izžarevaš zadovoljstvo s sabo. S tem pride nasmeh na obraz in iskreče oči. Če imaš vse to, si lahko brez zob in brez nosa pa nihče ne bo temu dal pozornost.
Bioenergetiki - ja jih je čuda 'mazačev' Videla že veliko tega.Če je res dober mu ne boš prišla do živega :)
Če prakticiraš šport cca 1 h na dan imaš postavo za bogove. Potem pa se temu primerno obleci.
Sicer pa imaš v sosednji temi fanta pri 32 pa brez izkušenj. Pa se med sabo zmenita.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dejstvo je 26.04.12 11:09
da na vsak predlog najdeš izgovor, zakaj ne bi.

Ko boš miselnost obrnila na glavo in za vse našla priložnost, zakaj ja, se ti bo življenje začelo odvijati po neslutenih pozitivnih poteh. Preverjeno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 26.04.12 11:20
Ja, ok.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rain drops 26.04.12 12:04
'Dejstvo je' se povsem strinjam. Vse se (žal) začne in konča v glavi. Pa nima veze kaj sicer delamo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar si za 01.05.12 12:17
samska 34letnica,če imaš čas in pogum za osebno srečanje sporoči tukaj.Ne zato, ker si samska, da se razumeva,ampak zato ker me zanima, kaj si imava povedati!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ona je za 03.05.12 11:46
Sigurno ne bo imela nič proti, da se eno lepo sončno popoldne dobita pri njej doma na terasi na izdatnem klepetu
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Iskreno povabilo 03.05.12 17:38
Kako je to žalostno, ko se iskreno povabilo zdi
provokacija. kako žalostno, če je nekdo popolnoma iskren,
pa ni razumljen.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ne ženi si k srcu 04.05.12 10:44
Navedeno
Iskreno povabilo
Kako je to žalostno, ko se iskreno povabilo zdi
provokacija. kako žalostno, če je nekdo popolnoma iskren,
pa ni razumljen.

Človek, ki ga kača piči, se boji zvite vrvi. Žal ženska ni sposobna videt onkraj svojih strahov in izgovorov, tako si je postlala in tako bo spala.

Ti, iskreno povabilo pa ne žaluj za njo, ker bi bil vedno ti tisti, ki bi jo moral prepričevat, medtem ko bi se ona utapljala v pesimističnem samopomilovanju, ampak se ozri za takimi, ki so odprte in sproščene.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar si za 05.05.12 09:23
Navedeno
ne ženi si k srcu
Navedeno
Iskreno povabilo
Kako je to žalostno, ko se iskreno povabilo zdi
provokacija. kako žalostno, če je nekdo popolnoma iskren,
pa ni razumljen.

Človek, ki ga kača piči, se boji zvite vrvi. Žal ženska ni sposobna videt onkraj svojih strahov in izgovorov, tako si je postlala in tako bo spala.

Ti, iskreno povabilo pa ne žaluj za njo, ker bi bil vedno ti tisti, ki bi jo moral prepričevat, medtem ko bi se ona utapljala v pesimističnem samopomilovanju, ampak se ozri za takimi, ki so odprte in sproščene.

Je in ostaja zgolj povabilo na pogovor. Zato tudi žalovanja in prepričevanja ne bo.Življenje teče dalje,za vse,iskrene in neiskrene.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Življenje je lepo 05.05.12 13:03
Navedeno
si za

Je in ostaja zgolj povabilo na pogovor. Zato tudi žalovanja in prepričevanja ne bo.Življenje teče dalje,za vse,iskrene in neiskrene.

Življenje ni namenjeno žalovanju in tudi v iskreni želji se stvari razrešijo v obojestransko korist in zadovoljstvo.
Pogovor popoldan na domači terasi v dobrem razpoloženju je lahko samo v korist.
To bi bil dober začetek. Kdor ne proba, ne ve, kako ga življenje lahko preseneti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar je bistvo, je 05.05.12 15:35
Navedeno
Življenje je lepo
Navedeno
si za

Je in ostaja zgolj povabilo na pogovor. Zato tudi žalovanja in prepričevanja ne bo.Življenje teče dalje,za vse,iskrene in neiskrene.

Življenje ni namenjeno žalovanju in tudi v iskreni želji se stvari razrešijo v obojestransko korist in zadovoljstvo.
Pogovor popoldan na domači terasi v dobrem razpoloženju je lahko samo v korist.
To bi bil dober začetek. Kdor ne proba, ne ve, kako ga življenje lahko preseneti.

Tebe je presenetilo?

Pravzaprav vsem: kdaj vas je življenje najbolj prijetno presenetilo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar metapeta 06.05.12 12:40
... takrat, ko najmanj oz. nič ne pričakuješ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samska 34letnica 07.05.12 09:44
si za, napiši mail pa svojo starost in še kaj o sebi, tako kot sem jaz napisala o sebi sem gor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar si za 08.05.12 13:44
Navedeno
samska 34letnica
si za, napiši mail pa svojo starost in še kaj o sebi, tako kot sem jaz napisala o sebi sem gor.

Če si za iskren pogovor,potem ne leta, ne spol nista pomembna. Nisem se oglasil za to,ker iščem samsko 34 letnico. Razmisli!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Trenutna stran 1 od 2

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 16 plus 9?
Na vrh