Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.
Moderator: marko_ivan - dr. Marko Ivanišin, komunikolog

horoskop devica

avatar virginoo 18.05.07 13:36
pa sej je logicno da cloveka ne ocenjujes po znaku in da je vse drugo pomemebneje... samo iz samega firbca me zanima tole. kaksni so moski rojeni v znamenju device, preko vasih izkusenj na splosno. recimo slabosti, prednosti... no karkoli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Meta 18.05.07 15:46
Jaz imam moža devico. Hm, je zelo natančen, vse stvari ima rad planirane, rad ima red, ki pa ga sam ne vzdržuje, rad ima jasne stvari, rad je romantičen in je dobre ljubimec. obožuje svoje otroke. Je kolerik. zelo rad kam gre, kaj dobrega poje. nor je na šport.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tanja 19.05.07 10:19
Vse (moške) device, ki jih jaz poznam so zelo družinski, družina jim je sveta, zelo zvesti in zelo ljubeči do svojih partnerk in otrok. Sposobni, pametni,natančni, včasih kar preveč komplicirajo... imajo radi red in pospravljeno vendar pri njih niti nisem opazila, da bi bili zanj zaslužni oni, bolj kdo drug...;)
Zelo komunikativni, pripravljeni pomagat...Device so mi fajn ljudje na katere se lahko zaneseš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar [maxi] 19.05.07 13:42
Tole o zvestobi...dobro poznam dva pod znakom devica in oba varata.
OK izjeme....;-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pixa 20.05.07 12:55
Devica....moški, ki so rojeni v tem zanemenju se mi zdijo, da ZELO veliko razmišljajo in analizirajo o vseh mogočih stvareh in o tem povejo šele ko pridejo sami do zaključka.Niso pripravljeni se velikokrat So zelo družabni in radi pomagajo predelat pogovarjat o osebnih stvareh, saj želijo vse sami predelat. Js ne poznam devic, ki bi bile romantične in tudi na prvem mestu pri njih so ponavadi prijatelji, šele nato pratnerka. Kar se tiče reda je res, da ga imajo radi, ampak sami niso dosti zaslužni zanj.Radi tudi prevzemajo vodilne vloge, da imajo končno besedo.Obožujejo otroke in so krasni očki:) Zdi se mi tudi, da jim veliko pomeni kariera.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lipca 21.05.07 07:58
Ja imajo radi red, ampak ne pospravljajo oni. Torej- partnerka moškega device lahko živi v stalni gnjavaži glede pospravljanja, so picajzlasti do konca in gnjavatorji. Ni fino, res!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vsevednik 21.05.07 11:30
naš oče je zelo partiarhalen, jasno je kdo nosi hlače v hiši.
zelo zna bit tečen, če se mu zoperstaviš (ker on vse ve). dostikrat šele čez čas po ovinskih prizna, da si ti imel rad (a nikoli direkt tega ne prizna).
red ima zelo rad, je tudi urejen. ni res, da samo drugi skrbijo za red- zunanjsot hiše je porihtana, za ženske posle se pa ne briga.
v službi hoče bit šef (no, sej tud obvlada) in tudi pokaže, da je šef. zna bit ošter. cveti, ko ga pohvališ, kako je skrben.

še en član družine je pri nas devica, imata kar nekaj podobnih lastnosti.
sicer pa je oče mal kolerika, tako da vse te lastnosti izvirajo tudi iz tega, ne morda zaradi znamenja.

aja, romantika je španska vas, jok je za reve.čustven res ni (no, pokaže ne)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ranca 21.05.07 21:28
No, ne vem kaj se je pol mojemu zgodilo - nima namreč niti ene pozitivne lastnosti, ki jih omenjate zgoraj za device. Kolerik, siten, nenatančen, o romantiki nima pojma, pravi gnjavator.
Očitno sem imela to smolo, da sem našla izjemo ....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mirella 22.05.07 14:34
Z mano se kot partner devičnik nebi dobro zaštekal. Se pa odlično ujemam prijateljsko.
Dejansko imajo radi red, čistočo. Radi so urejeni. ne marajo površnih ljudi, kar jaz že po horoskopu sem:) So zelo realni in znajo z denarjem,torej, poslovno uspešni (kakorkoli že).
Na svoje otroke so dejansko ponosni in so dobri očetje. Kar se pa partnerk tiče, pa so taki kot pri pospravljanju. Radi imajo urejeno družinsko življenje, lepo ženo, lepe otroke, lepo hiško...se pa tudi radi "ozrejo" in so radi opaženi (v vsej svoji lepoti) od čednih žensk:), pa ne mislim nič slabega s tem. Saj v osnovi smo takšni vsi ljudje:)
Devičniki imajo nekoliko več tega v sebi kot kak prektični in trmasti oven:)
Tudi če imajo afero, bo njihova žena težko kdaj čutila posledice ali ponižanje, ker devičnike zelo "skrbi" kako izpadejo. Znali bodo vse urediti, da bo lepo in prav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moje soncece 22.05.07 14:53
Saj ni res, pa je, moj je tudi devica, jaz pa vodnar, pa vi,ve ?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lipca 23.05.07 06:43
Moj je devica, jaz pa lev..... A si predstavljate kako to gre? Po horoskopu se čisto v nobeni stvari ne ujemava, ampak je nekako šlo, mi gre pa ta "sanitarni nadzor" in komanda počasi že pošteno na živce.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar levz 24.05.07 16:48
tud jz lev.. levi ne planiramo kaj prevec. in ne maramo da nas nekdo nadzira kaj in kako naj delamo. drugace pa mislm da device znajo dobro poslusati.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar še en-ena 24.05.07 20:33
Zanimslite si naju dva. Jaz devica, on pa lev. Pri nas vsak teden ropota, velikokrat zaradi device, ni pa tudi lev nedolžen in nič kriv, čeprav tega za nič na svetu ne bi priznal.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Ambra Ambra 05.06.07 18:48
Moj oče je devica. Ima rad red. Pri njem je zanimivo, da ne opaziš, kdaj ga vzpostavi, kajti je tudi zelo hiter in opravi stvari z levo roko. Je zelo praktičen (moja hči že pri dveh letih ve, kdo zna vse popraviti:))
Ima mero pri stvareh, ki jih počne, razen pri delu ;). V življenju ga še nisem videla s cigareto, tudi ko je bilo "moderno", več kot kozarec belega pri kosilu ne popije, po 19h ne je več nič in če mu kdo ponuja dodatek, ga ne prepriča, pa če še tako omamno diši.
Pri delu je zelo vztrajen in ne odneha. Vse življenje že dela kot kakšen vol. Brezdelje bi ga pokopalo - za razliko od mene, ki znam čisto fajn lenariti. Zna pa biti zatežen oz. trmast do konca in mami teži včasih "kar tako", da bi ga poslala v tri krasne najraje. Kot mož in oče je zelo zanesljiv, vendar ne pokaže trohice čustev (moja hči ga pripelje še najdlje pri tem), in jasno, ne ve, kaj je romantika.
Tako ga vidim jaz, mama bi verjetna še kaj dodala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aleksandrabca 06.06.07 19:14
Moj oče je devica,ima rad otroke vse bi dal za nas, glavno besedo doma in v službi, red, čistoča na prvem mestu.... Mož je tudi devica in le dva dni razlike od očeta. Čisto kontra od njega, za otroke mu je malo mar, vse dela narobe, družina mu je na zadnjem mestu, rad se izpostavlja v družbi, čeprav se nima z čim, zvestopa pa mu je španska vas :((
pa še kako se razlikujejo device, tako da nevem če ravno ti znaki držijo :) mogoče pa je odvisno od letnika???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gelca 18.07.07 11:17
Samo pripomba: Znak, v katerem je svetilo sonce ob rojstvu določene osebe, ni nujno tisti, ki pri njegovih lastnostih prevladuje. Zelo pomembna sta tudi ascendent in luna. Za dobro analizo osebnosti je treba imeti natančne podatke. Poznam recimo devičnika, ki nima nobene zveze s tem znamenjem, ampak manifestira kup lastnosti strelca. Sama sem recimo ovnica, pa imam neverjetno veliko lastnosti kozoroga. Ipd.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mučno 18.08.07 10:29
Vedno prilagodijo situacijo sebi v prid, nikoli niso nič krivi, čeprav so najbolj potuhnjeni in podli, ves čas tečnarijo in nič jim ni prav, morijo vse okoli sebe, če se jim le pustijo ali so odvisni od njih, ker so bogovi in imajo prav, navzven hočejo biti spoštovani zlepa ali zgrda, spletkarski in pokvarjeni.Tudi če partnerja ne marajo, delajo pred ljudmi tako, kot se spodobi, kaj bodo rekli in so najbolj pozorni, čeprav "trpijo" pri "grozni" babi, čeprav ji vsaka čast, da takšno tečnobo sploh prenaša- nekateri.Pa jih kar nekaj poznam in so vsi glih.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mikimiska 19.08.07 11:52
Pozdravljeni!

hm, malo sem prebrala te komentarje glede moških ''devic'' in kolko vidim je ta zadnji komentar od ''mučno'' čisto en ekstrem device, še sploh kar se tudi ženskega spola, tako da mi je kar prilično čudno to. Je pa res kot je gelca rekla, da je še potrebno pogledat na kaj drugega kot sam osnovni horoskopski znak, ker se vseh častnosti človeka res ne da strpat v en sam znak in ga sodit po njem.

lp, mikimiska
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yaniss 21.08.07 22:07
bi se kar strinjala kar je napisal-a mucno.Enako sem imela partnerja pod znakom device,in je bil tocno tak kot ga je opisala.No niso vsi enaki ampak jaz sem imela tako smolo,pa sem se je hvala bogu resila:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mikimiska 22.08.07 14:06
Ja saj verjamem, samo očitno smo po tem moški device in ženske device vsak v svoji smeri:-) in ravno to je to, kar me je rahlo začudilo..taki ekstrem.

lp, mikimiska
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tumpika 22.08.07 21:22
a kdo ve, če gresta dva strelca skup?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar puncaaa21 28.08.07 18:57
se je ze komu pripetilo , da device zelo komplicirajo glede ljubezni. nimajo veliko poguma, mencajo, ne znajo se hitro odlocit. vse prej prestudirajo, ce bi mu kot punca pasala.
mene je en pravkar zelo prizadel., ker se mi ne upa v obraz povedat kaj cuti do mene. ima drugo punco, a vem da ima mene rad. treba ga bo pozabit, nimam kej.. mi je pa zelo hudo zaradi tega.

kaksen prijazen nasvet?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mučno 28.08.07 21:44
Sploh se ne zavedaš, draga puncaaa21, da si imela veliko srečo, da si ga zgrešila. Predvidevam, da ti je celo nizozemsko polje rožic posadil, potem pa je zapihal veter proti Uzbekistanu in se je obrnil po njem.Raje praznuj, da imaš še možnost izbire ! So še dečkoti, ki so tako in drugače fejst, direktno ti povejo, kaj mislijo in to DRŽI ! Tvoj se je le izključeval v izjavah in v tem začaranem krogu se bo vrtel vse življenje in še koga zvlekel notri (ki pa na srečo ne boš ti).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mikimiska 28.08.07 21:51
Draga puncaaa 21, mislim, da bi lahko to ''mencanje'' glede ljubezni prilepila večini moškim ne glede na njihov horoskopski znak, ti si pač mogoče slučajno naletela na moškega ''devico''. In kot je rekla mučno, si res po eni strani imela veliko srečo, da je spokal tako hitro, če sploh ne ve kaj bi rad.Tako da glavo pokonci in išči naprej!

lp, mikimiska
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar puncaaa21 30.08.07 19:36
hvala vama. ja, 2leti je bil zelo zainteresiran...zdej dobi punco,ker midva nisva tako zelo blizu doma. pred mano mu je pa nerodno, mi noce predstavit punce.. joj, tak butl, mene ima rad a je z drugo.
prav, naj pa tako bo. nima jajc kaj cem. grdo od njega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ajaja 04.09.07 16:15
Zvesti, kateri že?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar virginoo 06.09.07 19:14
u koliko odg. se je nabralo.
kaksni so? zadrzani, premlevajo. ce primerjam s strelcem, ti ta vse direktno pove, medtem ko devicnik, se mi zdi da vse prej kot to.
veliko dajo na druga mnenja..

ste se kaj opazili? predvsem glede ljubezni
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moje soncece 07.09.07 08:21
Moški device: premalo spontani,preveč razumski,dlakocepski,skačejo v besedo,pokroviteljski,vedno imajo prav,ne poznajo na uro,delujejo v stilu kar je dovoljeno biku, to ni volu,premalo čustveni,izredno zaverovani vase,odsotni tako in drugače,v ljubezni brez pravega občutka za partnerja,verjamejo samo v tisto, kar lahko primejo z roko... imajo pa tudi kakšno dobro lastnosti: skrbijo za otroke, nosijo denar v hišo, so praktični, znajo doma marsikaj postoriti (seveda ob milijonu komentarjev zakaj si pa to ti tako, zakaj pa tega nisi tako...) uf, dovolj za danes.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nepredvidljiva 15.09.07 00:38
Jst sem devica in ja, je res, da smo zelo natančni- najraje pazimo pri tem, da so drugi natančni in komandiramo, sami zase pa nismo tko natančni ponavadi:)
Pa trmasti smo, to tud drži in vedno moramo imeti zadnjo besedo. Vsi naj bi nas poslušali in upoštevali, mi druge le stežka.... Ne pustimo se podrejat.
Pa tudi čustev ne kažemo, če jočemo, nas je sram...
In še z marsičem, kar je bilo napisanega, bi se strinjala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Strelka 17.09.07 23:12
Se preden se odpravim na prvi zmenek vprasam tipa kaj je horoskopu. In kot strelka ne bom sla NIKOLI na zmenek z devico ali kozorogom. Zato je vec ocitnih razlogov.

Lahko ti dam samo nasvet> pojdi cim dlje od device.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar satriani 18.09.07 11:50
Hej, Strelka, a zato ne greš s kozorogom oziroma devico na zmenek, ker si ti strelka, ali bi se enkao odločila, tudi če bi bila npr. pikapolonica?

ker jaz imam tudi ful slabe izkušnje s kozorogi. mogoče naključje, mogoče pa tudi ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moje soncece 18.09.07 12:01
Strelke in device res ne gredo skupaj, tako kot vodnarke in device ne. Z devicami so skoz eni kratki stiki, ena napetost,nelagodje,plitkost v odnosu,skoz eno letanje okrog, iskanje potrditve kar naprej, dokazovanja, ipd....Se mi zdi da je tu očitna nezmožnosat prilagajanja in popuščanja, vodnarke se lahko prilagajamo v določenih situacijah in dodoločene mere potem pa tudi približno ne več in potem v vodnarkah nekaj umre.. dokončno...

A je tu kdo kombinacija vodnarka - devica in kako vam gre ?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zvezdica81 18.09.07 14:45
misliš kombinacija moški - ženska ali nasploh, recimo med sodelavci, prijatelji?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Amedea 20.09.07 06:48
Kdo gre skupaj ali ne je težko ali nemogoče reči samo glede na sončno znamenje.. saj ne moreš kar posplošiti!...

Z ljudmi v znamenju Devica se da shajati, če zmoreš potrpeti:
- da preveč analizirajo stvari
- da so dostikrat mahnjene na čistočo in red...

Se pa znajo prilagajati, kako da ne...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mikimiska 24.09.07 12:45
Se popolnoma strinjam s tabo Amadeja!Tudi sama sem po horoskopu devica in mislim, da sta to res dve ključni zadevi, ki pri devicah izstopata in znata bit včasih preveč obremenjujoči, če ni določene mere kompromisa iz obeh strani. Žal se pa ne morem strinjat z večino stvari ki so bile višje v postih omenjene in sem se vmes celo vprašala, če sem po horoskopu res devica:-), pa tudi marsikatero devico poznam, ki jo zgoraj naštetih lastnosti ne bi mogla pripisat kot so recimo:ne kažemo čustev; če jočemo nas je sram;mencanje glede ljubezni;trmoglavost;nikoli nič krivi, vedno tečnarijo, spletkarski..Mogoče to velja vmes za katere, ampak splošno gledano pa nebi rekla.Jaz bi lahko rekla, da smo včasih device celo preveč čustvene, odkrite,potpežljive, se pripravljene prilagajat, bit zelo dobre prijateljice, se preveč razdajamo za druge, smo preveč natančne, kar pa res zna včasih bit tudi naporno:-), kot je že zgoraj omenjeno.Je pa pri vsakem sigurno nekaj odstopanja, tako kot v vsakem drugem znaku.

lp, mikimiska
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moje soncece 24.09.07 13:06
zvezdica

Zanima me oboje,jaz se tudi v službi in tuid sicer z devicami,pa levi bolj slabo razumem, meni dobro denejo strelci (ti še najbolj),ribe, biki, škorpijoni bolj pogojno, pa seveda z vodnarji se razumem.Re: horoskop devica novo
Napisal: zvezdica81
Datum: 18.09.2007 14:45


misliš kombinacija moški - ženska ali nasploh, recimo med sodelavci, prijatelji?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar strelka(ž) 13.12.07 02:54
jaz sem pa strelka v zvezi z devico in moram reči da nama kar uspeva. če že so konflikti, so zaradi mene, ali zaradi njegove neodločnosti.
drugače pa zelo čustven, glede občutka za čistočo sploh ne daje brige kako kaj zgleda, pa tudi sam kdaj poprime za take vrste del.
velik gurman, nikoli ne bi bil na miru, stalno bi nekam hodil, zvest (ali samo upam), zelo pozoren, ljubeč, pripravljen na kompromise, umirja situacije, deloven.

Poznam pa še 3 device (zelo dobro) 2 od teh sta zelo prepirljiva in zamerljiva človeka, eden nasprotno. vsi so nadpovprečni žurerji in skakači čez plot.

hja če malo pomislim dobro poznam samo nekaj devic in strelcev.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bljak 06.02.08 15:12
Latnosti devic, ki sem jih večkrat opazila: nesigurnost, nekakšna medlost, mencanje, čistunskost, urejenost, dostikrat malce preveč razumski, težko se prepustijo spontanosti, vse mora biti dobro premišljeno, dostikrat z glavo odsotni, zamerljivi, drugače pa tudi zelo čustveni, večinoma prijazni, kar precej zvesti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Žogca 07.02.08 15:35
Po mojih izkušnjah. Mama je na prvem mestu. Oziroma primarna družina. Družina je zanje res nekaj svetega, ampak svojo si pa ustvarijo pozno. Zelo delovni in službo jemljejo zelo resno. Redoljubni. Spontanost. Kaj je že to? Ampak to je vse tako ... Če ne veš podznaka, lune, marsa, venere je to vse približna slika.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadinene 03.01.10 19:35
Jest sem devica in kaj naj rečem, da sama sebe poznam? Glede čistoče je tako red mora bit, sam za vsako ceno pa tudi ne, če ne sedajle, čez pol ure ali dve uri, pa sigurno. Delavna, to vsekakor, ni nobenega obstanka pred tv ker je to potrata časa..., iskanje znanja na vseh področjih, vedno novi izzivi, čustvena, a ne pokažemo svojih čustev navzven, trpimo v sebi, stalno analiziramo,premlevamo, velik nam pomeni izgled, če dobro zgledamo, kako nas vidijo drugi...in še in še..spoznavam devico moškega in ugotavljam..ali je mogoča taka zveza, sploh če je tu še razlika v letih..veliko lastnosti bi lahko potrdila za devičnika , ima katera izkušnje, pa da je sama devica?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar PikaMa 06.01.10 14:44
Hmmm... hudo, kar berem. Moj mož je devica, jaz oven. Ni posebno dobra kombinacija. Potrebno je ogromno prilagajanja. On ima vedno prav, vsi njegovi argumenti so 100% pravilni, moji vedno napačni. Če se sporečeva, se lahko pobotava edinole tako, da jaz priznam svojo krivdo, napako, mu laskam ... bljak. Sem se naveličala. Ampak - ni vse v tem, kateri znak je, vem .. vplivajo navade iz otroštva, navade in izkušnje, ki si jih je pridobil z menoj ...Pospravljeno? Da, rad ima pospravljeno, če drugi pospravljamo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MaLiNa 07.01.10 01:11
Jaz poznam enega človeka, ki ima luno v devici in bi tudi držalo par stvari, ki ste jih našteli predvsem, da ima rad vse pospravljeno, v njegovem primeru tudi za vse postori sam.

Sicer smo pa vsi zelo kompleksni in zato zelo zanimivi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cutty 12.01.10 09:56
Navedeno
PikaMa

Hmmm... hudo, kar berem. Moj mož je devica, jaz oven. Ni posebno dobra kombinacija. Potrebno je ogromno prilagajanja. On ima vedno prav, vsi njegovi argumenti so 100% pravilni, moji vedno napačni. Če se sporečeva, se lahko pobotava edinole tako, da jaz priznam svojo krivdo, napako, mu laskam ... bljak. Sem se naveličala. Ampak - ni vse v tem, kateri znak je, vem .. vplivajo navade iz otroštva, navade in izkušnje, ki si jih je pridobil z menoj ...Pospravljeno? Da, rad ima pospravljeno, če drugi pospravljamo.


Tako nekako oni imajo vedno prav, pa čeprav na koncu vidijo svojo zmoto jim ego ne da tega, da bi priznali napako, trmasto vztrajajo pri svojem, težko je z njimi.....imajo pa tudi lepe lastnosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Hehe... 20.01.10 14:12
"Moja" devica oz. devičnik pa skoz sprašuje "zakaj?".
Primer: se mi je zdelo - zakaj, jst pa mislim tako - zakaj, ta pesem pa mi ni všeč - zakaj, sem že mislila, da si pozabu name (klasika, hehe) - zakaj, ti paše ta pulover - zakaj

Skooooz zakaj! Na nek način se mi zdi lepo, da poskuša izvedeti več o mojih mislih (?!), na drug način pa se mi zdi,da se prou norca dela iz mene - s tistim rahlo ciničnim pogledom in obveznim ZAKAJ!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nena* 29.01.10 23:03
-radi imajo red, katerega ne vzdržujejo sami ampak nekako zahtevajo to od okolice
-so uživači
-dobri sogovorniki
-inteligentni, jih vse zanima,
-dobri prijatelji

No v bistvu poznam le 2 moški devici, bo to dovolj verodostojen vzorec pa ne vem :):)
Sama ne verjamem v tedenske horoskope, verjamem pa da imajo ljudje rojeni v istem astrološkem znamenju marsikaj skupnega, naj omenim da so bili fantje v katere sem bila kdaj zaljubljena vsi rojeni v znaku Tehnice. Bo že nekaj na tem horoskopu :))

Pa lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 777 08.02.10 18:59
Joj meni so device čisto mimo. Imam z dvema devicama dnevno opravka: nikoli ne bodo priznali napake -raje se zlažejo, vedno morajo biti najboljši, hitro užaljeni. Sami sebe hvalijo, ker rabijo non stop potrditev. radi bi bili glavni samo nekateri tega ne prenesemo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mandarinca 14.02.10 10:35
No, pa sem ugotovila, koliko devic me obkroža: mama, pokojna nona, šef, prijateljica in bivši devičnik. Mene moti njihova čistunskost, pa prepričanje, da imajo vedno prav. Pa ne, da ne bi hoteli priznati napake; oni so PREPRIČANI, da je niso storili. Bivši devičnik je zato bivši, ker me je hotel neprestano tlačit v svoj kalup: morala bi mislit, dihat, delat, se obnašat in izgledat tako, kot si je on zamislil; ker to je edino prav, hehe... jaz, škorpijonka, sem jo seveda še pravi čas popihala, ker mene pa že ne moreš dat v kalup! Sedaj sem z levom; burno včasih, ampak takoo lepooo...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cutty 15.02.10 11:11
Do neke mere verjamemo v horoskope le po skladnosti znakov in to v fazi spoznavanja, ljubezen in horoskop nimata nič skupnega. Največ pa je v tem, da sprejemamo partnerja kakršen pač je. Vsi imamo napake, če sta neskladna je treba v vezo toliko več truda vložit z obeh strani, drugo je, da primarne vzorce odpravljamo ter se spreminjamo in učimo celo življenje, tega procesa ni nikoli konec tako rastemo v vezi in se dopolnjujemo, te primarne vzorce kaže naš partner v katerega se gledamo kot v ogledalo.....on nam kaže napake katere imamo mi, kar nas na njemu moti imamo v resnici mi in obratno. Največja vrednota je pogovor, kako komuniciramo med seboj, to je pa največ kar pomeni v vezi in če je pogovor kvaliteten se veza utrjuje in zaupanje raste, zakaj toliko varanja mogoče ravno iz teh razlogov. Ker nas motijo naše napake, za katere krivimo partnerja, nezaupanja in pogovor kateremu se raje izognemo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jazz1 03.08.10 10:43
Jaz sem strelka, v zvezi z devico, pa se čudovito razumeva. Kadar se skregava, se zato, ker on ne zna razumljivo povedati tega, kar misli. Drugače pa je čudovit človek, vedno pripravljen vsakemu pomagat, za kar se velikokrat še preveč trudi. Rad druge razveseli in v to vlaga ogromno energije. Družina in otroci mu pomenijo vse na svetu in kar se tiče zvestobe, mu popolnoma zaupam. Red in čistoča mu ne pomenita nič, mu pa dosti pomeni, da ima lepo stanovanje (barve, pohištvo, detajli, itd.). Ni takšen, da bi kar naprej stvari analiziral, je pa bolj razumski, tehnični človek. V življenju so me vedno privlačili strelci, ovni, levi in biki, pa nisem bila srečna, sedaj, ko imam devico, pa je super.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ivka 31.10.10 21:16
Meni si vsi moški naporni. Ne glede na horoskopski znak.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nesrečna** 31.10.10 22:32
Zaenkrat še moj mož je po horoskopu devica. Žal moram reči, da nima niti ene pozitivne lastnosti, ki ste jih drugi zgoraj našteli. Ves čas zakona me izkorišča tako čustveno, psihično kot ekonomsko. Ko sem zdaj zahtevala ločitev mi je začel groziti z raznoraznimi stvarmi, tako da zdaj ne upam nič naredit dokler ne najdem strokovne pomoči od zunaj.
Toliko o horoskopu in devicah .....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
tralala... tralala... 31.10.10 22:55
To mi je večna uganka, kako lahko nekateri mislijo, da se da vse ljudi v istem nebesnem znamenju metati v isti koš?? Kako je to mogoče? ccccc....etiketiranje ljudi, brez osnove...moje mnenje:).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Paco Moralles Paco Moralles 01.11.10 07:39
Navedeno
tralala...
To mi je večna uganka, kako lahko nekateri mislijo, da se da vse ljudi v istem nebesnem znamenju metati v isti koš?? Kako je to mogoče? ccccc....etiketiranje ljudi, brez osnove...moje mnenje:).
Podpišem!
V človeku je treba iskati človeka ne nebesno znamenje!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar juhej 06.04.11 13:29
Jaz na račun tega, de sem devica, že vse življenje poslušam razne sodbe s strani staršev in predvsem starejše sestre. Je pa zanimivo, da mi nihče ne očita zgoraj naštetih karakteristik devic, ampak predvsem to, da sem občtuljiv (baje mi nikoli ne sme nihče nič rečt) in da sem lenuh XD.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jst tud 22.04.11 16:27
sem tudi po horoskopu devica

vsi mi pravijo in se čudijo nad mojo zahtevnostjo okoli čistoče, da mora bit vse "brez smetke"

taka pač sem ne trpim umazanije, pa še "čas hočem prehitet", vedno sem pol ure pred dogovorjeno, na mestu.

sem prijazna, strpna (tudi takrat, ko ne bi bilo treba) ,zelo rada pomagam kadar nisem sama vpletena v situacijo, ko pa sem mi pravijo da sem EGOIST, nikogar ne spustim zraven, ker pač "SAMA vSE NAJBOLJŠE vEM]" -včasih SE NE MOTIM !!

sem zelo trmast tip, ko se v nekaj zapičim ,Ne odstopim, dokler ne dobim,dosežem ; že od malega.

Tudi moja čustvena plat ni preveč trdna, včasih mi gre že ob malenkostih na jok, ........

nekateri mi pravijo, Da je težko živeti poleg takih, ne vem.take pač smo , bodimo ponosne,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar me-tulj 17.09.12 17:17
Tudi moj bivši je devica. Očitno sem naletela na izjemo,saj je bil pri svojih 3 križih, devica tako in drugače, kar je sam priznal. Malo me je čudilo to, ampak sto ljudi, sto čudi. Pa potem skoraj nisem mogla to verjet, ker pa je znal tako rožice sadit in gradove v oblakih zidat, da joj. Da ne govorim, kako je vse o meni prečekiral na netu, še preden me je spoznal, in kako se je potem hvalil z mano na okrog....hvala, pa raje nikoli več device ob meni...
Prijateljev in kolegov obilo, pa vedno pred mano....pa mama mu je zakon....
Sicer, drugače, ja vedno priskočil na pomoč, po kuhinji se tudi spretno suče, le praktično se pa ni kdo ve kaj znašel. Denar mu je sveta stvar, le za oblačila znanih znamk, pa je odprl mošnjiček.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 7?
Na vrh