Nedonošenčki

V pomoč staršem prezgodaj rojenih otrok in njihovim svojcem.

Potresavanje

29.11.11 22:04
Pozdravljeni.

Rodila sem sinka s 35 tedni in 2 dni. Porod spontan, hiter brez posebnosti. Sin je takoj zajokal, aggpar 9, nisva imela tople posteljice niti inkubatorja. Ob rojstvu je imel 3100 g in 50 cm, glavica 34 cm. Ugotovili so nevrološki tremor, ki je bil z dneva v dan manj izrazit. Uz glave niso opravili, ker je bil uz v okvari. Sedaj je star en mesec, dojen, tehta 4850g in je velik56cm. Refleksi vsi bp, pediater pa je ob pregledu opazil rahel nevrološki tremor in naju poslal na uz glave, ki ga imava prihodnji teden. To je opazil ko je mali nag ležal na mizi in se je malo potresaval (meni je izgledalo, kot da ga zebe, tudi kožo je imel malo mrežasto). Zanima me sledeče; zakaj do tega tremorja pride in kaj to pomeni? Ali ima lahko to kakšne trajnejše posledice ali ne, glede na to da počasi izveneva (vsaj zdi se mi tako). Zelo sem v skrbeh. Sicer se otrok normalno obnaša in se oblečen ne potresava, razen ob dojki ko je zelo lačen:)

Za Vaš odgovor se Vam zahvaljujem in Vas pozdravljam.
vprašaj tam

Re: Potresavanje

30.11.11 21:07
Vprašaj dr. Cerarjevo: http://med.over.net/forum5/list.php?259
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: png, gif, jpg, pdf, doc, dot,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1,95 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 minus 9?