Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

izbira srednje šole

avatar Alenka B 07.11.13 14:41
Hčerka je v devetem razredu in do sedaj je imela zelo lepe ocene (zaključene ima samo 4 štirice ostalo ima vse petke)
V bistvu nima pojma, kam se bi vpisala v sredno šolo. Zanima jo edino poklic računovodje, knjigovodje, poslovne sekretarke oz. nekaj v tem stilu. V nobenem drugem poklicu se ne vidi. (sva pregledali vse poklice)

Zanima me, kaj ji priporočate ali gimnazijo ali srednjo ekonomsko šolo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar srednjo. ek 07.11.13 14:46
kaj misliš, da se bo s srednjo ekonomsko lahko zaposlila? malo morgen, danes imajo še tajnice narejen vsaj kak strokovni fax. no nima veze, tudi s srednjo ekonomsko lahko nadaljuje šolanje za naprej.
sicer pa močno močno dvomim, da si punca sploh zna predstavljat, kaj je v resnici delo računovodje/knjigovodje.
bolj se mi dozdeva, da je to edini poklic, pri katerem si predstavlja, da sediš za pisalno mizo in uporabljaš računalnik :)

pošlji jo v gimnazijo, če nič drugega, bo imela čez 4leta, ko si bo mogoče lažje predstavljala, kaj bi rada počela v življenju, širše možnosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pollyanna 07.11.13 14:46
Srednja ekonomska (če govorimo o Ljubljani) ima tudi oddelek ekonomske gimnazije. Morda bi bila to zanjo prava izbira. Je pa res, da je že nekaj let podhranjen in ga že dlje časa skušajo ukiniti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ehjaja 07.11.13 15:04
Ah ja, ekonomsko gimnazijo ima že vsaka vas, da ne bi mislila, da je LJ kaj posebnega :-p
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kaj pa vemm 07.11.13 15:15
Ne bom nič drugega rekla kot to, da sem jaz v 9. razredu želela iti študirati, v 3. letniku pa sem bila zagreta za čisto (ampak res čisto) drugo stvar.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ekonomska gimnazija 07.11.13 15:32
Drugače jaz hodim na ekonomsko gimnazijo in mi je danes zelo žal da sem se vpisala. Torej nikar naj se ne vpisuje na ekonomsko gimnazijo oz. še hujše srednjo ekonomsko šolo. Če ima možnost naj se vpiše na splošno gimnazijo in nato naj gre študirat kar pač želi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hopla 07.11.13 15:39
Naj pogleda predmetnik srednje ekonomske in gimnazije, kamor bi šla in še to primerja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar slovenc 07.11.13 17:22
Pa kakšna gimnazija, štri leta sediš tam, pa na koncu nimaš nič, če ne narediš še faxa. Bolše da gre v eno štiriletno šoli in se potem vpiše na fax, ali pa se vmes prepiše iz štiriletne na tisto šolo ki bi ji ustrezala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar genijalka 07.11.13 18:43
Kako pa 14-letna punca sploh pride do tega, da sanja o računovodski karieri? Moja se recimo vidi kot svetovno znana modna oblikovalka.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ena _a 07.11.13 23:31
No povem še moje mnenje... tudi sama sem se videla po končani OŠ nekje v pisarni in zato izbrala srednjo ekonomsko šolo (srednjo tudi zato ker v OŠ nisem ravno blestela). Na maturi naredila 5.predmet in šolanje nadaljevala na univerzitetni ekonomski fakulteti... ni mi žal da sem izbrala srednjo šolo. v SŠ sem pridobila veliko praktičnega znanja, na faksu pa skoraj nič. Torej, če jo veseli ta smer naj nadaljuje na srednji ekonomski, če ne drugega bo imela po 4letah poklic, z gimnazijo pa še vedno nič...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Alenka B 08.11.13 08:35
Genijalka..

Tudi moja se zelo navdušuje nad modo in oblikovanjem, vendar si nekako ne predstavlja, da bi bila dejansko modna oblikovalka, ker je premalo samoiniciativna, premalo samozavestna, sicer zelo rada riše obleke, ampak sama pravi, da večinoma riše obleke, ki jih je že kje videla. Nekako se zaveda, da je to trenuten navdih, ko opazuje slavne igralke in pevke, nima pa svojih idej..


Res je zanimivo, glede na to da ima lepe ocene, da jo zaenkrat ne potegne v nobeno drugo smer. Šolo res dela brez problemov, naredi vse kar mora, vendar kakšnih dodatnih interesov pa nima. Sicer je obiskovala nekaj krožkov, ki pa je niso kaj več zanimali.

Resnično sva šle čez vse poklice, pa ji je edino ekonomska smer zanimiva. Rada dela s števikami in papirji. Če ve, kaj mora narediti, potem to naredi brez problema natančno in zanesljivo.

Osnove za računovodstvo so boljše na ekonomski šoli, vendar se mi bolj nagibamo k temu, da gre na gimnazijo, ker bo mogoče v tem času ugotovila, da bi v življenju delala še kaj drugega, kot sedela pred računalnikom...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 minus 20?
Na vrh