Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

vprašanje glede zamaškov

avatar marija_l 06.11.12 00:13
Pozdrav.
Dlje časa smo v družini zbirali zamaške. Privlekli smo jih od vsepovsod. Da je bila vreča polna smo rabili več kot leto. Bilo je namenjeno za dobrodelni namen in smo jih nameravali oddati ,ko se jih bo nabralo eno polno veliko črno vrečo za odpadke. Vreča je polna. Ne vem kolikšna je njena teža, nimam tehtnice. Smo se pa sedaj mi znašli v hudih težavah in stiski. Oba z možem sva v tem letu ostala brez službe. Vsak evro bu nam prav prišel. Vrečo z zamaški bi želela prodati, tudi če zanjo dobim evro ali tri. Ali kakšno podjetje odkupuje in predeluje pastične zamaške v Ljubljani ali bližini ? Ali kdo odkupuje pločevinke? Tudi teh imamo kar nekaj nabranih. Ali kakšno podjetje odkupuje plastenke? Ker res potrebujem denar, vas sprašujem kam naj povprašam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
whitecow whitecow 06.11.12 01:25
Tle maš podjetje, ki se s tem bavi. Mislim, da je je že blo enkrat tle gor nekaj okrog tega podjetja, sam o se točno ne spomnim kaj in kako

Poskusi se z njimi - tem podjetjem dogovort, da bi jim ti te tvoje zamaške prodala/zamenjala/.../ pač nekako vnovčila.

evo tle je še link http://sl-si.facebook.com/HumanitarnoDrustvoZamasek

upam da ti kaj pomaga in da jih čimbolje vnovčiš

__________________________________________________
unikatni keramični izdelki, fotografija in prevajalsko delo
http://www.jonhatfull.co.uk/

kje se nahajamo
http://jon939.wix.com/whitecowgallery#!contact
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Izbrisan komentar 07.11.12 16:53
Moj odgovor je bil izbrisan,a napsial sem,da sem na istem in tudi o tem razmišljam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marija_l 07.11.12 20:02
Hvala Izbrisani za komentar. Zelo neprijetno sem se počutila, ko sem vas spraševala za nasvet. Zamašek ne odkupuje zamaškov.Kot sem razbrala po raznih forumih ljudje kar pokajo od navdušenja nad zbiranjem zamaškov in od dobrodelnosti, Tudi cel kup humanitarnih in dobrodelnih društev se je ustanovilo, ki pomagajo pri zbiranju zamaškov. Skoraj ne morem verjet, da od teh zamaškov nimajo nobene koristi. Ne bom posploševala ampk sem v taki situaciji, ko pač nikomur več ne verjamem.Ne vem zakaj kot fizična oseba zamaškov ne bi mogla prodat, pa četudi samo za nekaj Eurov. Trenurno se ne morem razdajati med druge ,ker sem tudi sama sem v stiski. Pozanimala sem se pri Dinosu in Surovini. Piksne iz aluminija odkupujejo, stisnjene ali cele. zA 1kg piksen se dobi 0,40 Eur (baje je to 15 piksen), Za piksne iz železa pa 0,14 EUR. Sedaj bomo doma vestno zbirali pločevinke in jih osebno dostavili v odkup. Tako bom lahko z denarjem, ki ga bom dobila na ta način vsaj delno poravnala stroške za odvoz pri Snagi. Ironija pač. Ali pa svinjarija. Ne vem, zakaj se na podoben način ne da urediti tudi odkup plastike. Jaz moram plačevati javnemu podjetju Snaga ,da ona proda moje piksne Dinosu.....V kolkor ima kdo še kakšno idejo, kje bi se dalo plastične štofelce prodati, še vedno prosim za nasvet. Mogoče jih bi odkupil kakšen manjši predelovalec.....Meni trenutno pride vsak euro prav. Za položnice. Za življenje. Mar naj grem beračit ali kaj,,,,,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nn_n 08.11.12 10:09
Pod Društvo zamašek je zakoniti zastopnik fizična oseba S.P. Ta oseba je zastopnica tudi v drugih podjetjih, kar nekaj jih ima. Mislim, da so zamaški so očitno postali tudi biznis in se poleg humanitarnosti tudi izplačajo za posameznike in se da tako dobiti tudi nekaj denarja za privaten žep. Za zbiranje zamaškov je potrebno ustanoviti društvo narediti reklamo s humanitarnostjo in dobrim namenom. Zamaški potem kar sami letijo na kup, vsi jih zbirajo (šole, vrtci, firme....). In zraven moraš priti, da zbrane zamaške lahko odpelješ. Zbrati eno tono zamaškov je ogromno. Kaj pa se zgodi s 300 EUR za tono,ki se dobijo za to, ali to res pripada prizadetemu posamezniku za katerega se je zbiralo, pa verjetno ne ve nihče. Na koncu zbiralne akcije se govori le o končni vsoti ,ki se je izplačala in tudi prejemniki ,so globoko hvaležni za tak denar. Na podoben način so se v humanitarne namene sedaj začele zbirati prazne pločevinke po šolah pod sloganom Podari pločevinko. Kot je gospa Marija napisala, pa imajo pločevinke le svojo konkretno ceno in vsak jih lahko prinese v podjetje, ki zbira odpadne barvne kovine. V časih, ki so sedaj je verjetno lahko tudi za posameznika, ki je brez službe, pomoči in denarja to tudi nek sicer majhen denar. Ni sicer veliko denarja ampak nekaj je pa le.Pa še okolica bo bolj čista!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 5 plus 3?
Na vrh