Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

kuhanje marmelade v pečici

avatar 1babica 11.09.12 17:41
Kako pripravite slivovo marmelado v pečici? Bi rada preizusila kaj novega, saj klasično kuham že vrsto let. L.p.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avtose 11.09.12 18:35
Jaz ima en teflonski visok pekač, nekaj podobnega so imel po trgovinah, k ima za pokrovko plitek pekač, je pa ovalen.
No, razkoščičim slive, jim dodam sladkor, po okusu, ker se letos slive razlikujejo in zna bit presladka! Če je premal, poznej še dodam sladkor. Dam tud nekaj vanilije, eni zalijejo z deci vinskega kisa, jaz raje iztisnem limono (to je sam mal zarad arome in pa da obdrži barvo). Takoj dam v pečico na 200 stopinj, pokrijem pa za ziher za alu folijo, čeprav pri meni nič ne gre ven iz posode. To mirne duše pustim 3 ure, potem pa pogledam, mal premešam, če se še ni dobro razpustilo, grem čez mal s paličnim mešalnikom, dodam rum za aromo in nazaj v pečico še za kakšno dobro uro.
Meni je tak način enkraten, ker ni nič zapacano, ni potrebno mešanje in lahko delam še tisoč ostalih stvari zraven. Za moj okus je pa tudi neprimerno bolj okusna. Srečno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pia3 11.09.12 21:42
Jaz na enak način, le da zmiksam s paličnim mešalnikom že takoj in dam potem peči in je potem dovolj 1,5 - 2 uri. Temperaturo pa tudi proti koncu znižam na 180 stopinj, toliko, da brbota. Sladkorja dam malo, ker ne maramo presladke, dodam pa jabolčni ali vinski kis, cca 1 dcl in kanček ruma. Potem pa še takoj toplo v tople kozarce in fajn zaprem in zavijem v kuhinjske krpe, da se počasi ohladi. Okus ima zelo dober, zadrži tisti pravi okus po slivah.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 minus 1?
Na vrh