Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Ostala sem brez službe, zdaj pa še brez nadomestila Zavoda za zaposlovanje. Novega delovnega mesta še nimam, zato bi se želela zdravstveno zavarovati kot občan. Kako to storim oz.kakšen je postopek tega zavarovanja in kakšen mesečni strošek?
Če se zavaruješ kot občan, si plačuješ sama, pride okrog 14€. Greš na zzzs slovenije in tam urediš. Lahko pa se zavaruješ preko moža, partnerja, če ga imaš?
Greš na ZZZS in izpolniš obrazec, mislim da M1, ki si ga sprintaš z neta na spletni strani ZZZS. Znesek je pa...ne vem več, nekaj čez 20 €. Morda se o znesku motim.
Govoriva le o zdravstvu. če s eboš še pokojninsko, je za ZPIZ ožji obseg skoraj 60 €.
greš na zavod za zdravstveno zavarovanje, neseš zraven obrazec m-1 in osebni dokument, tam ti vse porihta in dobivaš domov mesečno položnice za 14,50€.
Ti bi verjetno rada da ti osnovno zavarovanje plačuje država, to lahko urediš tako da zaprosiš za socialno pomoč. Samo za občana ni več kot je bilo včasih, sedaj moraš nujno prejemati socialno pomoč. Če pa želiš sama plačevati pa greš na Miklošičevo če si iz LJ, če pa ne pa ne vem kje se to uredi.
Ne pozabi si uredit še dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (Triglav ali Adriatic).
Vsem najlepša hvala za odgovore. Želim vam lep dan.
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 5?