Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
RibičPero

Mostiček ali imlantant

25.08.12 07:32

Ne morem se odločiti. Manjka mi namreč šestica spodaj, star sem komaj 30. Sedmica in petica sta približno zdravi.
Slišal sem za implantante, tudi bral na to temo in če je to res, da imaš potem mir s tem zobom celo življenje bi riskiral 1.500 eur kolikor stane in ga dal izdelati, kljub temu da mi to predstavlja eno celo plačo in pol. Mostiček pa me pride približno 600 eur je rekel zobozdravnik če bi se zanj odločil. Sploh ne vem kaj naj naredim, vem samo to da brez zoba nočem biti.

Ima kdo od vas implantant? Ste zadovoljni? Kaj mi svetujete?
uporbnica

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 08:09

jaz imam implantant na 5 zgoraj. sem se isto odločala med tema dvema variantama.
pri mostičku je problem to, da ti zraven zbrusijo še dva popolnoma zdrava zoba, kar je v bistvu škoda. pod mostičkom se to lahko naredi karies, po nekaj časa odpade dol kar baje svinjsko boli.
z implantantom sem zelo zadovoljna. sploh ne vem več da ga imam, ker se res obnaša kot običajen zob. ni mi bilo škoda dati denarja, ker se je izkazalo da je to odlična naložba za dolgoročno dobro stanje zobovja. (meni so se začeli zobje okoli naslale luknje premikati in še dodatno izraščati)
enamum

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 08:14

kolikor vem je življenjska doba vsadka cca 10 let. Popravite me, če se motim
uporbnica

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 08:19

Navedeno
enamum
kolikor vem je življenjska doba vsadka cca 10 let. Popravite me, če se motim

ne, ni res. preživetje implantanta je v 10 letih uspešno pri vsaj 90% pacientov.
drugače so ob pravilni in redni zobni negi doživljenjski. lahko pa se ne vraste v kost in čez nekaj časa izpade. lahko zaradi pomanjkljive nege nastane paradontoza okoli njega in izpade zaradi tega. lahko izpade zaradi kake nove travme (udarec v glavo, prometna..) ampak takrat verjetno ni edini ki odpade.
Inplantat

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 08:49

Meni je inplantat delala prof.dr. Ihanova na Stomatološki kliniki, cena je nekaj več kot osemsto evrov. Važno pa je, da imaš zdravo dlesen. Postopek ni boleč, prvo ti vstavijo krono, po 3 mesecih pa še zob. Sem zelo zadovoljna. V glavnem vse pohvale. Izgled je dober, za mostiček se nisem odločila, ker sta bila zoba v bližini mankajočega zdrava. Pri takih posegih je pomembno, da izbereš dobrega izvajalca (izkušnje).
enamum

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 09:31

http://www.zmok.si/Vstavitev_implantata/p/3332/l/1/
iz ZMOK strani:
"Njegova življenjska doba je lahko deset ali več let, vendar popolne garancije za to ni mogoče zagotavljati"
Imam ga 5 let in sem z njim zadovoljna. Res, da veliko stane, samo da bi uničila dva zdrava zoba zaradi mostička, mi pač ni všeč.
jaz sem za mostiček

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 10:36

Glede na to, da praviš, da sta sosednja zoba 'približno' zdrava, bi si najprej poštimala te dva zoba, potem pa se odločila za mostiček. Implantat je lahko zelo 'riski' če ga dela neizkušen kirurg. Je le poseg, zato raje vidim, da mi malo podrajsa zdrav zobek in uredim to bistveno ceneje. Garancije za 100% uspešnost pa pri implantatu kakor tudi pravzaprav pri mostičku - ni. Je pa bistvena razlika v ceni. In, v končni fazi, gre za 'kotne' zobe, ki se tako zelo ne opazijo.

Torej, najprej si poštimaj in pozdravi vse, potem se pa odloči, kako in kaj.
Razlika je 200 eur

Re: Mostiček ali imlantant

25.08.12 10:56

Razlika v ceni ni tako velika, glede na prednosti, cena pri "najboljšemu" izvajalcu, naziv prof. dr. je referenca, a ne?
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 12 minus 9?