Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
nepotolažena

malce me potolažite

22.08.12 12:19
Sem grozno nesrečna. Brez službe, ni videti da bi kaj dobila. Stara sem 36 let, imam družino, enega otroka. Delovne dobe pa 6 let. Povejte mi koliko delovne dobe imate tisti, ki ste brez služb, koliko ste stari, imate družino?
saj bo šlo, bila pred leti na istem, pa se je našlo. samo obupati ne smeš.
krenagfd

Re: malce me potolažite

22.08.12 12:22
34 let, družina, 14 let delovne dobe, končan faks ob delu in imam službo.

Zakaj te zanimajo te stvari, da boš vedela da nisi edina?
pri 38ih, 16 let

22.08.12 12:24
6 let? Pri 36-ih? Kaj si pa prej počela?
deolna doba

22.08.12 12:24
zakaj se sekiraš za delovno dobo? pokojninska blagajna je pred zlomom. mladih ni, starcev je kot drv. matematiko si boš pa že sama naredila.
malce mlajša

22.08.12 12:25
Stara sem 30 let, imam 2 otroka, malce več kot 5 let delovne dobe in ravno tako na zavodu. Aktivno iščem službo, pa ne bom obupala! Moram nekaj dobiti, ker kredit se sam od sebe ne bo plačal. Če v roku pol leta službe ne dobim, bom pa začela čistiti, kljub moji visokošolski izobrazbi. Nobenega poklica se ne sramujem, meni je pomembno da preživimo in otrokom lahko nekaj nudim!
slaba matematika

22.08.12 12:26
Navedeno
deolna doba
zakaj se sekiraš za delovno dobo? pokojninska blagajna je pred zlomom. mladih ni, starcev je kot drv. matematiko si boš pa že sama naredila.

uf kakšna tolažba, kolikor vem gredo v smeri, da bodo iz ZPIZ blagajne najprej zbrcali vse tiste, ki so se sedaj šlepali na najbolj nemogoče načine, niso pa vplačevali, kar bi bilo tudi prav. Če bi se penzije plačevale na podlagi prispevkov, bi bilo denarja dovolj.
delam 16

22.08.12 12:27
Delam 16 let, niti enega samega dneva nisem bila brez službe, ponavadi imam pa dve službi hkrati. Pa nimam niti enega dneva delovne dobe in mi dol visi za to. Večina nas bo morala delati do 70-leta in hudo dvomim, da bom živela kaj dlje. Če slučajno bom, bom pa prodala hišo in šla v garsonjero in preostala leta preživela z razliko. Hudo dvomim tudi, da bodo tisti, ki zdaj plačujejo po več sto evrov prispevkov za penzijo, to penzijo kdaj videli-.
deolna doba

22.08.12 12:31
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba

uf kakšna tolažba, kolikor vem gredo v smeri, da bodo iz ZPIZ blagajne najprej zbrcali vse tiste, ki so se sedaj šlepali na najbolj nemogoče načine, niso pa vplačevali, kar bi bilo tudi prav. Če bi se penzije plačevale na podlagi prispevkov, bi bilo denarja dovolj.

parazitov je veliko manj kot ti misliš. upokojencev (tisti ki so dejansko kaj vplačevali) je vedno več. zaposlenih iz dneva v dan manj. mladih ni dovolj.
sociala

22.08.12 12:31
Navedeno
delam 16
Delam 16 let, niti enega samega dneva nisem bila brez službe, ponavadi imam pa dve službi hkrati. Pa nimam niti enega dneva delovne dobe in mi dol visi za to. Večina nas bo morala delati do 70-leta in hudo dvomim, da bom živela kaj dlje. Če slučajno bom, bom pa prodala hišo in šla v garsonjero in preostala leta preživela z razliko. Hudo dvomim tudi, da bodo tisti, ki zdaj plačujejo po več sto evrov prispevkov za penzijo, to penzijo kdaj videli-.

Aha, čez trideset let boš pa pljuvala po vladi, sociali in vseh in se po televiziji pritoževala kako majhno penzijo imaš, s tem se ne da preživet, packi so pa še varstveni dodatek stlaćili pod vračljive socialne transferje. Poznamo take, jih je bilo vsepovsod polno ob uvedbi novega zakona.
slaba matematika

22.08.12 12:32
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba

parazitov je veliko manj kot ti misliš. upokojencev (tisti ki so dejansko kaj vplačevali) je vedno več. zaposlenih iz dneva v dan manj. mladih ni dovolj.

kolikor vem imamo najmlajše upokojence v Evropi, povprečje vplačevanja pa tudi ni ne vem kako visoko.
te ni sram

22.08.12 12:33
Navedeno
delam 16

In zaradi takih je vse kjer je in pokojninska blagajna v riti.
delam 16

22.08.12 12:34
Navedeno
sociala
Navedeno
delam 16

Aha, čez trideset let boš pa pljuvala po vladi, sociali in vseh in se po televiziji pritoževala kako majhno penzijo imaš, s tem se ne da preživet, packi so pa še varstveni dodatek stlaćili pod vračljive socialne transferje. Poznamo take, jih je bilo vsepovsod polno ob uvedbi novega zakona.

A znaš brati? Ne pričakujem penzije sploh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne pričakujem nobene sociale. Delala bom, dokler bom lahko. Če bom slučajno predolgo živela, bom prodajala SVOJE NEPREMIČNINE in živela od njih.
delam 16

22.08.12 12:36
Navedeno
te ni sram
Navedeno
delam 16

Zaradi mene, a res? In ne zaradi tega, ker naši veljaki sprejemajo takšne zakone, da delodajalci ne zaposlujejo normalno, ampak na razne čudne pogodbe? Na pogodbo, potem pa moraš s.p. odpreti in si sam plačevati prispevke. Ne, pa ne bom odpirala s.p. in plačevala prispevke, ne bom pa imela dopusta, normalne bolniške, ko zbolim, nobenega prevoza, malice, regresa. Prispevki pa v nebo. Ko bodo delodajalci normalno zaposlovali, mi sploh ni problem, da se mi trga od plače vse, kar je treba. S.p-ja pa ne bom odpirala, da bi lahko delala.
TAKE IZJAVE ME JEZIJO

22.08.12 12:37
Navedeno
malce mlajša
Stara sem 30 let, imam 2 otroka, malce več kot 5 let delovne dobe in ravno tako na zavodu. Aktivno iščem službo, pa ne bom obupala! Moram nekaj dobiti, ker kredit se sam od sebe ne bo plačal. Če v roku pol leta službe ne dobim, bom pa začela čistiti, kljub moji visokošolski izobrazbi. Nobenega poklica se ne sramujem, meni je pomembno da preživimo in otrokom lahko nekaj nudim!

Pol leta, si pa optimist, imam VII/II pa niti za čistilko ne dobim, sem poskusila tudi za razne prodajalke, ..., a vseeno ni nič.

KLJUB VISOKOŠOLSKI IZOBRAZBI

Ljudje živite v oblakih, danes izobrazba (znanje) ne šteje nič.

Ljudje, ki ste(smo) izobraženi smo na istem kot tisti brez izobrazbe, meni osebno je žal, da se nisem izobrazila za frizerko (bi bila danes na boljšem).
mrš

Navedeno
delam 16
Navedeno
sociala
Navedeno
delam 16

A znaš brati? Ne pričakujem penzije sploh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne pričakujem nobene sociale. Delala bom, dokler bom lahko. Če bom slučajno predolgo živela, bom prodajala SVOJE NEPREMIČNINE in živela od njih.
Zaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen!
deolna doba

Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba

kolikor vem imamo najmlajše upokojence v Evropi, povprečje vplačevanja pa tudi ni ne vem kako visoko.

ti pa si ena butara. sploh bereš kaj si ravnokar napisala?
kdo bo zaposlil starega iztrošenega delavca?
kaj dejansko pričakuješ od penzije glede na nizka vplačila?

grozljivka je to da kamorkoli se obrneš so sami starci (pa ne da nebi imeli pravico živeti).
MLADIH NI.
OD KJE MISLIŠ DA BODO PRIHAJALA VPLAČILA ZA TVOJO PENZIJO?
delam 16

22.08.12 12:40
Navedeno
mrš

Zaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen![/quote]

In plačam v imenu dohodnine več davkov kot ti cele prispevke!!! Za šolstvo od mene toliko dovolj. Plačujem pa tudi vsa zdravstvena zavarovanja. Ne plačujem pa penzijskega zavarovanja. Beri gor.

Ceste ne uporabljam, nimam avta.
Žlehtna

22.08.12 12:41
In kaj, če se takrat zgodi, da nihče ne bo hotel ali mogel kupiti tvoje nepremičnine? Ti pa boš morala vseeno plačati položnice. Kaj pa potem?
mrš

22.08.12 12:42
Navedeno
delam 16
Navedeno
mrš

Zaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen!

In plačam v imenu dohodnine več davkov kot ti cele prispevke!!! Za šolstvo od mene toliko dovolj. Plačujem pa tudi vsa zdravstvena zavarovanja. Ne plačujem pa penzijskega zavarovanja. Beri gor.

Ceste ne uporabljam, nimam avta.[/quote] Od kje potem plačuješ dohodnino?
delam 16

22.08.12 12:43
Navedeno
Žlehtna
In kaj, če se takrat zgodi, da nihče ne bo hotel ali mogel kupiti tvoje nepremičnine? Ti pa boš morala vseeno plačati položnice. Kaj pa potem?

Če bo taka kriza, da se ne bo dalo nobenega kupca dobiti, tudi vi ne boste dobili svojih penzij. Pa bomo na istem - lačni.
slaba matematika

22.08.12 12:44
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba

grozljivka je to da kamorkoli se obrneš so sami starci (pa ne da nebi imeli pravico živeti).
MLADIH NI.

Eni vplačujejo kar konkretne zneske, logično pa je, da bo za malo denarja malo muzike. Za kolikor toliko spodobno penzijo bo treba vplačevat veliko in dolgo časa. Žal pa se je doslej socialno stisko vedno reševalo preko ZPIZa, s predčasnim upokojevanjem, talanjem penzij kar tako, vštevanjem vojske, šolanja, materinstva in ne vem česa vse še v pokojninsko dobo.
Meni je čisto prav, če nekdo ne plačuje prispevkov in raje vlaga drugam. Samo naj potem na Tedniku ne jamra, če bo moral prodati hišo na stara leta, če bo hotel živeti.
Pa še druga stvar je. Slovenci bi vsi samo goljufali in pričakovali, da bodo drugi reševali naše probleme. Dokler smo pripravljeni držati vrečo lopovom, ne bo nič bolje.
delam 16

22.08.12 12:46
Navedeno
mrš
Od kje potem plačuješ dohodnino?

Od dela. Imam dve službi. Lani sem v imenu dohodnine plačala več kot 8000 evrov. Me zanima, koliko davkov na leto plačajo te, ki me tukaj pošiljajo nekam. Pa računajte, koliko dam na mesec državi. Se mi zdi za mene eno kar dovolj.
deolna doba

22.08.12 12:48
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba
Navedeno
slaba matematika
Navedeno
deolna doba

MLADIH NI.

Eni vplačujejo kar konkretne zneske, logično pa je, da bo za malo denarja malo muzike. Za kolikor toliko spodobno penzijo bo treba vplačevat veliko in dolgo časa. Žal pa se je doslej socialno stisko vedno reševalo preko ZPIZa, s predčasnim upokojevanjem, talanjem penzij kar tako, vštevanjem vojske, šolanja, materinstva in ne vem česa vse še v pokojninsko dobo.
Meni je čisto prav, če nekdo ne plačuje prispevkov in raje vlaga drugam. Samo naj potem na Tedniku ne jamra, če bo moral prodati hišo na stara leta, če bo hotel živeti.
Pa še druga stvar je. Slovenci bi vsi samo goljufali in pričakovali, da bodo drugi reševali naše probleme. Dokler smo pripravljeni držati vrečo lopovom, ne bo nič bolje.

VERJEMI MI DA JE MALO TAKIH ALTURISTOV, KI BI PROSTOVOLJNO METALI V TO VREČO BREZ DNA.
imam pa jaz občutek, da me država goljufa. pobere mi ogromno denarja, vendar mi za to NIČ NE NUDI.
plačevanje za penzije je pa itak legalna kraja. plačujem za nekaj kar nikoli ne bom imela.
škoda, ker nisem frizerka

22.08.12 12:49
Stara 37 let, 18 let delovne dobe, visokošolska izobrazba. Iz srednje šole sem šla praktično v službo in hvala bogu do danes še niti en dan nisem bila brez dela, kljub temu, da sem zamenjala kar nekaj delodajalcev. Študirala ob delu, popoldanska dejavnost, 3 otroci. To ni tisto, kar si hotela slišati, a ne?
No, če sem iskrena bi bila rajši frizerka, vendar so se žal takrat za to odločali tisti, ki so komaj spacali osnovno šolo. Danes me ena taka gospa pride sfrizirati na dom, s seboj ima samo svoje škarje, njena ura ni niti slučajno primerljiva z mojo, da o avtu, ki ga vozi ne govorim. Pa jo moramo fajn čakat in prosit, da pride. Kaj naj rečem, škoda, da sem študirala in izgubljala čas. Delam cele dneve + noči, potem pa čakam več mesecev, da me plačajo, ona pa keš na roke in škarje v žep pa je prosta.
mrš

22.08.12 12:50
Navedeno
delam 16
Navedeno
mrš

Od dela. Imam dve službi. Lani sem v imenu dohodnine plačala več kot 8000 evrov. Me zanima, koliko davkov na leto plačajo te, ki me tukaj pošiljajo nekam. Pa računajte, koliko dam na mesec državi. Se mi zdi za mene eno kar dovolj.
Delaš preko pogodbe ali kako sedaj? Nimaš s.p., nisi redno zaposlena, razumeti je bilo da delaš na črno.
delam 16

22.08.12 12:55
Navedeno
mrš
Navedeno
delam 16
Navedeno
mrš

Delaš preko pogodbe ali kako sedaj? Nimaš s.p., nisi redno zaposlena, razumeti je bilo da delaš na črno.

Zgoraj sem lepo napisala, da delam preko pogodbo in ne delam na črno. V življenju sem za vsak zaslužen evro plačala dohodnino, teh evrov pa ni bilo malo. V starih časih so za tako delo redno zaposlovali, danes ne in se vse to dela na pogodbe, potem pa je na tebi, ali si boš odprl s.p. ali ne. Jaz sem se odločila, da si ga ne bom, ker so mi naračunali takšne prispevke, skoraj 1000 evrov. A naj plačujem 1000 evrov, pa niti enega dneva dopusta ne bom imela? Naj plačujem 1000 evrov, pa ne bom mogla za nobeno gripo dobiti bolniško, ker bolniška imaš šele po 30 dni bolezni? A to je fer, da če jaz zbolim, nimam nobene bolniške in moram potem do konca meseca garati kot črnc, da to noter prinesem? Eni pa visijo non stop po bolniškah. Ne, ni fer, zato se jaz tega ne grem, sprejemam pa riziko. Sem dva otroka rodila brez porodniške, sem se financirala iz svojih prihrankov.
Navedeno
deolna doba

Se strinjam.
beda na vidiku

22.08.12 12:56
Stara sem 43 let, 19 let del.dobe, imam družino, 2 otroka, brez službe že 2 leti...pa še nič kaj bolje ne kaže; in še zdravja ni več:(
mrš

22.08.12 13:00
Navedeno
delam 16
Navedeno
mrš
Navedeno
delam 16
Navedeno
mrš

Zgoraj sem lepo napisala, da delam preko pogodbo in ne delam na črno. V življenju sem za vsak zaslužen evro plačala dohodnino, teh evrov pa ni bilo malo. V starih časih so za tako delo redno zaposlovali, danes ne in se vse to dela na pogodbe, potem pa je na tebi, ali si boš odprl s.p. ali ne. Jaz sem se odločila, da si ga ne bom, ker so mi naračunali takšne prispevke, skoraj 1000 evrov. A naj plačujem 1000 evrov, pa niti enega dneva dopusta ne bom imela? Naj plačujem 1000 evrov, pa ne bom mogla za nobeno gripo dobiti bolniško, ker bolniška imaš šele po 30 dni bolezni? A to je fer, da če jaz zbolim, nimam nobene bolniške in moram potem do konca meseca garati kot črnc, da to noter prinesem? Eni pa visijo non stop po bolniškah. Ne, ni fer, zato se jaz tega ne grem, sprejemam pa riziko. Sem dva otroka rodila brez porodniške, sem se financirala iz svojih prihrankov.
Sem te narobe razumela, ker si samo napisala da ne boš delala preko sp. Se opravičujem za vse zgoraj napisano.
delam od 16.leta

22.08.12 13:03
Stara 45 let, delovne dobe 29 let:))

Ja, ja, študirala sem ob delu.
14,9

22.08.12 17:50
stara 33 let,14let pa 9 mesecev imam delovne dobe,hodim v službo
147

22.08.12 21:38
stara 42 let, delovne dobe 24 let, delam faks....
sem imela srečo in s svojo zagretostjo pri 18 letih dokazala da sem pripravljena delati cele dneve-sem bila že takrat pridna mravljica.
Taka sem tudi danes, direktor to ceni - težko verjetno da bi me odpustil, kljub temu da imam samo srednjo šolo.
Briga njega faks - sicer ga delam, ampak njemu je važno kaj znaš delat.
Pa še prav ima.
silhueta

22.08.12 22:02
Navedeno
pri 38ih, 16 let
6 let? Pri 36-ih? Kaj si pa prej počela?

Za nepotolaženo ne ve, sem pa tam tam kot ona, tako da ti lahko pojasnim: flikanje za preživetje med študentskim delo, podjemnimi pogodbami, avtorskimi honorarji, brezposelnostjo...

Eni nimamo vez veš...
silhueta

22.08.12 22:04
Navedeno
te ni sram
Navedeno
delam 16

Ah, daj no mir...Pokojninska blagajna, da je v riti zaradi takih? Daj še malo razišči zakaj!
la la

23.08.12 15:42
Če bi se vsaj v naši državi bolj brigali za dvig gospodarstva in več delovnih mest.
sanja ne sanja

24.08.12 00:57
Kako nekateri še živite staromodno, a ne vidite da se bližamo kolapsu in se bo potrebno zamislit nad smislom življenja. A res mislite da je cilj samo delo do penzije in potem ena brižna pokojnina? Kje je tukaj pravi smisel življenja, a se kdo vpraša o tem? Na svetu bi si ljudje morali drug drugemu lajpati življenje in delati na to, da bo vsem skupaj boljše, kljub vsem političnem sranju, Skupaj bi morali urejati mesta in skrbeti za dobrine in razvedrilo. Univerzalni temeljni dohodek uvesti in ukiniti obvezna delovna mesta, pa bi videli koliko bi se nas kar samozaposlilo, brez stresa in prisile!
Poznamo še slabše primere. Sami vidite, da država dobesedno umira. In sesula se bo, in vse v njej. Mlajši to težko razumejo starejši so pa na to neobčutljivi, povsem apatični.

@sanja ne sanja - vidim, da si zadela v bistvo. V center.
Drugi še sanjarijo in živijo v nekem namišljenem svetu projiciranem iz medijev. Za Slovenijo, Slovence je to še posebej očitno.
Brez vsakega pretiravanja: smo na koncu našega potovanja. Kolaps je že čist blizu.
Vidim, da ste nekateri zelo primitivni in nestrpni. Zelo znana slovenska značilnost. Oziroma t.k.zvana značilnost majhnih narodov.
1/2 potomcev partizanov, 1/2 potomcev domobrancev.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 13 plus 23?