Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
pet, 17. maj 2013
ned, 12. maj 2013
ned, 12. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
nepotolažena
malce me potolažite22.08.12 12:19 |
Re: malce me potolažite22.08.12 12:21 |
|
krenagfd
Re: malce me potolažite22.08.12 12:22 |
|
pri 38ih, 16 let
Re: malce me potolažite22.08.12 12:24 |
|
deolna doba
Re: malce me potolažite22.08.12 12:24 |
|
malce mlajša
Re: malce me potolažite22.08.12 12:25 |
|
slaba matematika
Re: malce me potolažite22.08.12 12:26 |
Navedenodeolna doba
zakaj se sekiraš za delovno dobo? pokojninska blagajna je pred zlomom. mladih ni, starcev je kot drv. matematiko si boš pa že sama naredila.
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:27 |
|
deolna doba
Re: malce me potolažite22.08.12 12:31 |
Navedenoslaba matematikaNavedenodeolna doba
zakaj se sekiraš za delovno dobo? pokojninska blagajna je pred zlomom. mladih ni, starcev je kot drv. matematiko si boš pa že sama naredila.
uf kakšna tolažba, kolikor vem gredo v smeri, da bodo iz ZPIZ blagajne najprej zbrcali vse tiste, ki so se sedaj šlepali na najbolj nemogoče načine, niso pa vplačevali, kar bi bilo tudi prav. Če bi se penzije plačevale na podlagi prispevkov, bi bilo denarja dovolj.
|
sociala
Re: malce me potolažite22.08.12 12:31 |
Navedenodelam 16
Delam 16 let, niti enega samega dneva nisem bila brez službe, ponavadi imam pa dve službi hkrati. Pa nimam niti enega dneva delovne dobe in mi dol visi za to. Večina nas bo morala delati do 70-leta in hudo dvomim, da bom živela kaj dlje. Če slučajno bom, bom pa prodala hišo in šla v garsonjero in preostala leta preživela z razliko. Hudo dvomim tudi, da bodo tisti, ki zdaj plačujejo po več sto evrov prispevkov za penzijo, to penzijo kdaj videli-.
|
slaba matematika
Re: malce me potolažite22.08.12 12:32 |
Navedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna doba
uf kakšna tolažba, kolikor vem gredo v smeri, da bodo iz ZPIZ blagajne najprej zbrcali vse tiste, ki so se sedaj šlepali na najbolj nemogoče načine, niso pa vplačevali, kar bi bilo tudi prav. Če bi se penzije plačevale na podlagi prispevkov, bi bilo denarja dovolj.
parazitov je veliko manj kot ti misliš. upokojencev (tisti ki so dejansko kaj vplačevali) je vedno več. zaposlenih iz dneva v dan manj. mladih ni dovolj.
|
te ni sram
Re: malce me potolažite22.08.12 12:33 |
Navedenodelam 16
Delam 16 let, niti enega samega dneva nisem bila brez službe, ponavadi imam pa dve službi hkrati. Pa nimam niti enega dneva delovne dobe in mi dol visi za to. Večina nas bo morala delati do 70-leta in hudo dvomim, da bom živela kaj dlje. Če slučajno bom, bom pa prodala hišo in šla v garsonjero in preostala leta preživela z razliko. Hudo dvomim tudi, da bodo tisti, ki zdaj plačujejo po več sto evrov prispevkov za penzijo, to penzijo kdaj videli-.
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:34 |
NavedenosocialaNavedenodelam 16
Aha, čez trideset let boš pa pljuvala po vladi, sociali in vseh in se po televiziji pritoževala kako majhno penzijo imaš, s tem se ne da preživet, packi so pa še varstveni dodatek stlaćili pod vračljive socialne transferje. Poznamo take, jih je bilo vsepovsod polno ob uvedbi novega zakona.
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:36 |
Navedenote ni sramNavedenodelam 16
In zaradi takih je vse kjer je in pokojninska blagajna v riti.
|
TAKE IZJAVE ME JEZIJO
Re: malce me potolažite22.08.12 12:37 |
Navedenomalce mlajša
Stara sem 30 let, imam 2 otroka, malce več kot 5 let delovne dobe in ravno tako na zavodu. Aktivno iščem službo, pa ne bom obupala! Moram nekaj dobiti, ker kredit se sam od sebe ne bo plačal. Če v roku pol leta službe ne dobim, bom pa začela čistiti, kljub moji visokošolski izobrazbi. Nobenega poklica se ne sramujem, meni je pomembno da preživimo in otrokom lahko nekaj nudim!
|
mrš
NavedenoZaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen!delam 16NavedenosocialaNavedenodelam 16
Aha, čez trideset let boš pa pljuvala po vladi, sociali in vseh in se po televiziji pritoževala kako majhno penzijo imaš, s tem se ne da preživet, packi so pa še varstveni dodatek stlaćili pod vračljive socialne transferje. Poznamo take, jih je bilo vsepovsod polno ob uvedbi novega zakona.
A znaš brati? Ne pričakujem penzije sploh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne pričakujem nobene sociale. Delala bom, dokler bom lahko. Če bom slučajno predolgo živela, bom prodajala SVOJE NEPREMIČNINE in živela od njih.
|
deolna doba
Navedenoslaba matematikaNavedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna doba
parazitov je veliko manj kot ti misliš. upokojencev (tisti ki so dejansko kaj vplačevali) je vedno več. zaposlenih iz dneva v dan manj. mladih ni dovolj.
kolikor vem imamo najmlajše upokojence v Evropi, povprečje vplačevanja pa tudi ni ne vem kako visoko.
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:40 |
NavedenoZaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen![/quote]mrš
A znaš brati? Ne pričakujem penzije sploh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne pričakujem nobene sociale. Delala bom, dokler bom lahko. Če bom slučajno predolgo živela, bom prodajala SVOJE NEPREMIČNINE in živela od njih.
|
Žlehtna
Re: malce me potolažite22.08.12 12:41 |
|
mrš
Re: malce me potolažite22.08.12 12:42 |
Navedenodelam 16NavedenoZaradi takih gre vse v franže, ker mislijo samo na svojo rit! Nisi nič boljša od Janše in od tajkunov ki kradejo iz blagajne. Ceste uporabljaš kajne? Zdravstvo? Šolstvo, ti, otroci? ... golazen!mrš
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:43 |
NavedenoŽlehtna
In kaj, če se takrat zgodi, da nihče ne bo hotel ali mogel kupiti tvoje nepremičnine? Ti pa boš morala vseeno plačati položnice. Kaj pa potem?
|
slaba matematika
Re: malce me potolažite22.08.12 12:44 |
Navedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna doba
kolikor vem imamo najmlajše upokojence v Evropi, povprečje vplačevanja pa tudi ni ne vem kako visoko.
ti pa si ena butara. sploh bereš kaj si ravnokar napisala?
kdo bo zaposlil starega iztrošenega delavca?
kaj dejansko pričakuješ od penzije glede na nizka vplačila?
grozljivka je to da kamorkoli se obrneš so sami starci (pa ne da nebi imeli pravico živeti).
MLADIH NI.
OD KJE MISLIŠ DA BODO PRIHAJALA VPLAČILA ZA TVOJO PENZIJO?
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:46 |
Navedenomrš
Od kje potem plačuješ dohodnino?
|
deolna doba
Re: malce me potolažite22.08.12 12:48 |
Navedenoslaba matematikaNavedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna dobaNavedenoslaba matematikaNavedenodeolna doba
ti pa si ena butara. sploh bereš kaj si ravnokar napisala?
kdo bo zaposlil starega iztrošenega delavca?
kaj dejansko pričakuješ od penzije glede na nizka vplačila?
grozljivka je to da kamorkoli se obrneš so sami starci (pa ne da nebi imeli pravico živeti).
MLADIH NI.
OD KJE MISLIŠ DA BODO PRIHAJALA VPLAČILA ZA TVOJO PENZIJO?
Eni vplačujejo kar konkretne zneske, logično pa je, da bo za malo denarja malo muzike. Za kolikor toliko spodobno penzijo bo treba vplačevat veliko in dolgo časa. Žal pa se je doslej socialno stisko vedno reševalo preko ZPIZa, s predčasnim upokojevanjem, talanjem penzij kar tako, vštevanjem vojske, šolanja, materinstva in ne vem česa vse še v pokojninsko dobo.
Meni je čisto prav, če nekdo ne plačuje prispevkov in raje vlaga drugam. Samo naj potem na Tedniku ne jamra, če bo moral prodati hišo na stara leta, če bo hotel živeti.
Pa še druga stvar je. Slovenci bi vsi samo goljufali in pričakovali, da bodo drugi reševali naše probleme. Dokler smo pripravljeni držati vrečo lopovom, ne bo nič bolje.
|
škoda, ker nisem frizerka
Re: malce me potolažite22.08.12 12:49 |
|
mrš
Re: malce me potolažite22.08.12 12:50 |
NavedenoDelaš preko pogodbe ali kako sedaj? Nimaš s.p., nisi redno zaposlena, razumeti je bilo da delaš na črno.delam 16Navedenomrš
Od dela. Imam dve službi. Lani sem v imenu dohodnine plačala več kot 8000 evrov. Me zanima, koliko davkov na leto plačajo te, ki me tukaj pošiljajo nekam. Pa računajte, koliko dam na mesec državi. Se mi zdi za mene eno kar dovolj.
|
delam 16
Re: malce me potolažite22.08.12 12:55 |
NavedenomršNavedenoDelaš preko pogodbe ali kako sedaj? Nimaš s.p., nisi redno zaposlena, razumeti je bilo da delaš na črno.delam 16Navedenomrš
Od dela. Imam dve službi. Lani sem v imenu dohodnine plačala več kot 8000 evrov. Me zanima, koliko davkov na leto plačajo te, ki me tukaj pošiljajo nekam. Pa računajte, koliko dam na mesec državi. Se mi zdi za mene eno kar dovolj.
Re: malce me potolažite22.08.12 12:56 |
Navedenodeolna doba
|
beda na vidiku
Re: malce me potolažite22.08.12 12:56 |
|
mrš
Re: malce me potolažite22.08.12 13:00 |
NavedenoSem te narobe razumela, ker si samo napisala da ne boš delala preko sp. Se opravičujem za vse zgoraj napisano.delam 16NavedenomršNavedenoDelaš preko pogodbe ali kako sedaj? Nimaš s.p., nisi redno zaposlena, razumeti je bilo da delaš na črno.delam 16Navedenomrš
Zgoraj sem lepo napisala, da delam preko pogodbo in ne delam na črno. V življenju sem za vsak zaslužen evro plačala dohodnino, teh evrov pa ni bilo malo. V starih časih so za tako delo redno zaposlovali, danes ne in se vse to dela na pogodbe, potem pa je na tebi, ali si boš odprl s.p. ali ne. Jaz sem se odločila, da si ga ne bom, ker so mi naračunali takšne prispevke, skoraj 1000 evrov. A naj plačujem 1000 evrov, pa niti enega dneva dopusta ne bom imela? Naj plačujem 1000 evrov, pa ne bom mogla za nobeno gripo dobiti bolniško, ker bolniška imaš šele po 30 dni bolezni? A to je fer, da če jaz zbolim, nimam nobene bolniške in moram potem do konca meseca garati kot črnc, da to noter prinesem? Eni pa visijo non stop po bolniškah. Ne, ni fer, zato se jaz tega ne grem, sprejemam pa riziko. Sem dva otroka rodila brez porodniške, sem se financirala iz svojih prihrankov.
|
delam od 16.leta
Re: malce me potolažite22.08.12 13:03 |
|
14,9
Re: malce me potolažite22.08.12 17:50 |
|
147
Re: malce me potolažite22.08.12 21:38 |
|
silhueta
Re: malce me potolažite22.08.12 22:02 |
Navedenopri 38ih, 16 let
6 let? Pri 36-ih? Kaj si pa prej počela?
|
silhueta
Re: malce me potolažite22.08.12 22:04 |
Navedenote ni sramNavedenodelam 16
In zaradi takih je vse kjer je in pokojninska blagajna v riti.
|
la la
Re: malce me potolažite23.08.12 15:42 |
|
sanja ne sanja
Re: malce me potolažite24.08.12 00:57 |
Re: malce me potolažite24.08.12 01:14 |
Re: malce me potolažite24.08.12 01:18 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.