Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
razočarana mama

Sin razbil družinski avto

16.08.12 12:21
Pišem, ker se nekam moram izpovedat...nemorem držat v sebi. Skratka, sin je pred dvema mesecema naredil izpit za avto (18 let) in takoj sem mu zaupala družinski avto. Seveda smo se prvo vozili z njim družinski člani, ki imamo dlje izpit. Včeraj je razbil avto. Zletel s ceste. Policije nismo klicali, ker je sin bil edini udeleženec v nesreči in mu ni nič, sem pa kar žalostna. Avto je sicer kar star in ne preveč vreden. Ocenjen na totalko. Financ za novi avto prej ni kot je (mogoče 2 tisoč evrov bi se napraskalo). Sreča, da živimo v mestu, kjer nujno avta ne potrebujemonujno. Ne vem, kaj storit. Ni bil pijan, je pa pomoje vozil prehitro in zgubil oblast nad avtom. Saj ne vem, kaj mu reči. Naj mu pridigam ali naj pustim vse skupaj na strani. Pa vedno je vozil tako lepo (ko sem bila zraven)...:((((
in ti zraste prek glave

Re: Sin razbil družinski avto

16.08.12 12:25
Hja, naj zasluži toliko denarja, kot je bil vreden ta avto, in škodo povrne, da se kupi drug tak avto. Če jo bo odnesel brez posledic, bo gospodič še naprej lepo divjal.

Ampak verjetno se ti bo zasmilil in za svoje dejanje ne bo odgovarjal.
naj vrne

16.08.12 12:25
Naj vrne do evra nazaj. vsak mesec 20 €, 50 e, kakorkoli. nekje v 5 letih bo že poplačal. ga bo izučilo.
Ti je priznal, da je vozil prehitro? Lahko je tudi avto kriv - stari avti imajo lahko probleme z bremzami, gumami pa še kaj.
Verjetno ga bo izučilo, tudi če je vozil prehitro, upam. Vsaj mene je, enkrat sem se zaletela, ko sem vozila 10 preveč... Saj se človek cel cajt uči in taki mladiči, ki imajo 2 meseca izpit pač še ne znajo predvidet vseh razmer na cesti. Ne se preveč sekirat.

---------------------------------------------------------------------------------
Prevajanje: http://www.parisienne.si/

Iztok in Zvezdica, zgodba za otroke:
http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/72-iztok-in-zvezdica.html
3stomatr

16.08.12 12:27
Ja saj, tako je to, sonček mora imeti nujno pri 18 izpit (ki ste mu ga najbrž vi plačali), pa nujno se mora vozit z avtom. Vi ste skup spravljali, da ste kupili družinski avto, zdaj ste pa zaradi sončka brez. Povrne vam pa naj delne stroške,po malo pa po malo, če veliko nima in naj ima občutek odgovornosti!!! Vsaka šola nekaj stane.

Delat ga nagoni, pa naj si sam špara za avto in naj ga razbija!

Zakaj niste poklicali policije, da bi sinko zlati, mičkeno začutil na svoji koži posledice nespameti?!
po moje

16.08.12 12:27
Še vedno je bil le avto, sploh pa če še ni bil nekaj novega,...

glavno da je sin preživel,ne?

bo že sam skužil, da je naredil narobe, pridiga ne bo povrnila avta
Aja, tako, seveda, naj poplača. Tudi jaz sem svojo škodo sama krila in ko sem videla, koliko je to (takrat je bilo pol milijona - tolarjev:), sem bila odtlej zelo previdna.

---------------------------------------------------------------------------------

http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/72-iztok-in-zvezdica.html
dirkač

16.08.12 12:29
verjemite mi, vsak sin vozi počasi ko ima starše v avtu, ko pa je sam je pa čisto druga zgodba. če ima avto potovalni računalnik in če še deluje, lahko pogledate kakšna je bila poraba pred nesrečo. po temu se vidi če je divjal ali normalno vozil. Ni pa nujno da je bil prehiter...
147

16.08.12 12:34
Pred 25 leti sem naredila izpit, vozila nekaj mesecev fičota, včasih bratovo limuzino.
V dežju nisem imela izkušenj, sem šla z bratovim večjim avtom v trgovino, me je zavrtelo na cesti-priletela v jarek, med dvema drevesoma....avtu ni bilo skoraj nič, meni tudi ne, izkušnja mi je pa pomagala, da še danes vem kako je voziti v dežju.
Pa nisem vozila hitro, pač tudi tvoj sin rabi IZKUŠNJE.
Moj je tudi frišen šofer-eno leto-pa vozi izredno počasi: sem mu že rekla da naj bo bolj korajžen.
So pač različni.
roxa

16.08.12 12:35
Hčerki zaupam družinski avto, bi lahko rekla višjega cenovnega razreda. V primeru, da ga
razbije bi mi bilo važno samo to, da je z njo vse v redu. Kaj pa je pločevina?
Vsak, ki se vsede za volan lahko doživi nesrečo, mladi in neizkušeni šoferji še toliko prej.
Ko si sinu dala ključe od avto si lahko računala, da se zgodi kaj takega. Zdaj bodi srečna,
da je z njim vse v redu. Avto pa boste že nadomestili. Sina ne bi mogla nikoli.
ne seri!

16.08.12 12:40
Navedeno
3stomatr
Ja saj, tako je to, sonček mora imeti nujno pri 18 izpit (ki ste mu ga najbrž vi plačali), pa nujno se mora vozit z avtom. Vi ste skup spravljali, da ste kupili družinski avto, zdaj ste pa zaradi sončka brez. Povrne vam pa naj delne stroške,po malo pa po malo, če veliko nima in naj ima občutek odgovornosti!!! Vsaka šola nekaj stane.

Zakaj niste poklicali policije, da bi sinko zlati, mičkeno začutil na svoji koži posledice nespameti?!

Ma, ne seri!
Mater ste ene napihnjene, samo čakam, kdaj se boste razpočile!
Me prav zanima, ko ste tako zelo pametne in popolne, kakšno je vaše življenje... Beda od bede! Napihnjenke zakompleksane!

Jaz sem od staršev dobila ključe od avta manj kot 1 uro po tem, ko sem naredila izpit! V 21-ih letih sem imela eno nesrečo in še to ne po svoji krivdi in HB nič hudega! Zadnjih 10 let letno prevozim cca 40.000km!
plEH!!!

16.08.12 12:42
Nekoč mi je star izkušen inštruktor dejal, da pravi šofer postaneš šele, ko se zaletiš in preživiš! Takrat so se mi njegove besede zdele nepomembne, kasneje sem se velikokrat spomnila nanj in na izrečeno.

Po opravljenem izpitu sem si seveda na hitro kupila svoj avto, se v prvem letu zabila kar dvakrat, enkrat mi ni bilo nič, drugič sem bila kar dobro poškodovana.
Avto vsakič neprepoznaven.

Mami mi ni nikoli nič rekla glede avta, srečna je bila, da sem preživela.

V prometni nesreči sem tudi izgubila očeta, tako da, NE mi o plehu!

Pleh se pogliha, človek ŽAL ne!!!!!!!!!
kake mame joj

16.08.12 12:42
moj je zdraven šole,še delal,da ga je popolačal.od takrat je mir.
moj mož...

16.08.12 12:43
Moj mož je tudi pri 18 razbil družinski avto - totalka. Tašča je pokrila stroške, potem pa zahtevala, da gre delat in odplača dolg. Četrti letnik je delal vsak dan po 3 ure v neki trgovini in lokalu, čez vikend pa po cel dan, da je odplačal, potem se mu je pa fajn zdelo, da ima denar in je skoz delal.
glejte, tako je

16.08.12 12:44
slej ko prej bo ruknu avto.... še vsak ga je.

poglejte na avto. net tu se dobijo avti tudi pod tisočakom (magari kaki stari daewoo-ji)

dajte pa naslednji avto kasko zavarovat. Tudi če je vreden samo par 100 €. če se ga sesuje, dobite stroške povrnjene
gesta

16.08.12 12:45
Navedeno
roxa
Hčerki zaupam družinski avto, bi lahko rekla višjega cenovnega razreda. V primeru, da ga
Vsak, ki se vsede za volan lahko doživi nesrečo, mladi in neizkušeni šoferji še toliko prej.
Ko si sinu dala ključe od avto si lahko računala, da se zgodi kaj takega. Zdaj bodi srečna,

Podpišem tole.
plEH!!!

16.08.12 12:45
Navedeno
plEH!!!
Nekoč mi je star izkušen inštruktor dejal, da pravi šofer postaneš šele, ko se zaletiš in preživiš! Takrat so se mi njegove besede zdele nepomembne, kasneje sem se velikokrat spomnila nanj in na izrečeno.

Po opravljenem izpitu sem si seveda na hitro kupila svoj avto, se v prvem letu zabila kar dvakrat, enkrat mi ni bilo nič, drugič sem bila kar dobro poškodovana.
Avto vsakič neprepoznaven.

Mami mi ni nikoli nič rekla glede avta, srečna je bila, da sem preživela.

V prometni nesreči sem tudi izgubila očeta, tako da, NE mi o plehu!

Pleh se pogliha, človek ŽAL ne!!!!!!!!!

In ja, avto sem kupila za svoj denar, saj sem bila z 17 leti že redno zaposlena:)
Ravno tako sem nosila vse posledice!!!

Škodo ki jo je povzročil vaš sin, mora vsekakor plačati on! Absolutno!
Izkušnja

16.08.12 12:46
Mi smo namenoma pustili pri hiši en star, a odlično delujoč avto še dve leti po tistem, ko smo ga že hoteli priodati. V tem času je sin ugotovil kaj pomeni moker ovinek posut z gnijočim listjem in ugotovil, kaj pomeni vožnaj preveč za ritjo avtomobilu pred sabo. Po tistem ni imel nesreče nikoli več. Je pač pridobil boleče izkušnje na avtu, ki ga ni bilo škoda.
147

16.08.12 12:47
Ko je sin delal izpit in je prvič padel, je to zanj pomenilo velik poraz...sem ga morala tolažit, pa sem mu rekla:"V življenju je še kaj hujšega. Sigurno se boš kdaj tudi zaletel z avtom-pa tudi to izkušnjo bomo preživeli-nič ni hujšega od tega da človek izgubi ljubljeno osebo."
Jaz sem jih izgubila ogromno, zato znam cenit življenje - hiše, avtomobile, pohištvo....vse to pa ne cenim prav veliko. Briga me.
za "Kake mame"

16.08.12 12:49
Navedeno
kake mame joj
moj je zdraven šole,še delal,da ga je popolačal.od takrat je mir.

Daj prevedi tole, no! Saj se sploh ne da prebrat.
strupenjača

16.08.12 12:54
Navedeno
televrina
Ti je priznal, da je vozil prehitro? Lahko je tudi avto kriv - stari avti imajo lahko probleme z bremzami, gumami pa še kaj.
Verjetno ga bo izučilo, tudi če je vozil prehitro, upam. Vsaj mene je, enkrat sem se zaletela, ko sem vozila 10 preveč... Saj se človek cel cajt uči in taki mladiči, ki imajo 2 meseca izpit pač še ne znajo predvidet vseh razmer na cesti. Ne se preveč sekirat.

Ti, si kdaj v življenju imela star avto, si kdaj v življenju peljala avto na tehničnega in kdaj sama v celoti skrbela za svoj avto?
A misliš, da je cela družina samomorilska, da se bo s slabimi bremzami vozila naokrog in po slabih gumah?
dober človek?

16.08.12 12:55
Navedeno
razočarana mama
Pišem, ker se nekam moram izpovedat...nemorem držat v sebi. Skratka, sin je pred dvema mesecema naredil izpit za avto (18 let) in takoj sem mu zaupala družinski avto. Seveda smo se prvo vozili z njim družinski člani, ki imamo dlje izpit. Včeraj je razbil avto. Zletel s ceste. Policije nismo klicali, ker je sin bil edini udeleženec v nesreči in mu ni nič, sem pa kar žalostna. Avto je sicer kar star in ne preveč vreden. Ocenjen na totalko. Financ za novi avto prej ni kot je (mogoče 2 tisoč evrov bi se napraskalo). Sreča, da živimo v mestu, kjer nujno avta ne potrebujemonujno. Ne vem, kaj storit. Ni bil pijan, je pa pomoje vozil prehitro in zgubil oblast nad avtom. Saj ne vem, kaj mu reči. Naj mu pridigam ali naj pustim vse skupaj na strani. Pa vedno je vozil tako lepo (ko sem bila zraven)...:((((

Najbrž ste mu plačali tudi izpit, kajne???!!!

Otroci (18 let ni več otrok) naj za te zadeve kot je izpit in avto zaslužijo sami, nosijo naj tudi vse posledice, poravnajo dolg....!!!!!
maki 1

16.08.12 12:56
Mladina prehitro presedla na močne avtomobile in to je napaka. Lej šta je tu je nimaš kaj avto je razbit važno da ti je otrok živ in zdrav. Je..š pleh. Vem da je v današnjih časih težko vsak evro prav pride in to je pač nepotreben strošek zdaj za vas. Od zdaj naprej naj začne šparat za svoj avto in naj si ga sam kupi. Verjemi da ga je ta pripetljaj izučil. LP
strupenjača

16.08.12 12:57
Razočarana mama, imaš občutek, da se je sin kaj naučil iz tega? Se zaveda, kaj je naredil in v kakšno stisko vas je spravil s svojo nesrečo/nepremišljenostjo?

Jaz bi ga poslala delat, pa ne zaradi povračila škode, ampak da si plača trening varne vožnje.
monovka

16.08.12 12:58
Bodi srečna, da jo je odnesel nepoškodovan! In da ni bil avto vreden še več. Vprašaj ga, kaj misli, da je bil vzrok nesreče in vztrajaj, da odplača vsaj del avta.

P.S.: bi sploh pomislila na pločevino, če bi bil sin mrtev?!
takole

16.08.12 12:58
Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

Ti, si kdaj v življenju imela star avto, si kdaj v življenju peljala avto na tehničnega in kdaj sama v celoti skrbela za svoj avto?
A misliš, da je cela družina samomorilska, da se bo s slabimi bremzami vozila naokrog in po slabih gumah?

In ti misliš, da se od zadnjega tehničnega pregleda/popravila/servisa ni moglo nič pokvariti?
Zakaj potem sploh popravljamo avtomobile, če se ne morejo pokvarit?

Daj malo razmisli predno kaj napišeš.
poplača naj

16.08.12 13:01
Vesela bodi da je ŽIV!
Škoda pa mora vsekakor biti poravnana iz njegovega računa, le tako bo vedel, kaj so dolžnosti in obveznosti, kar pa bi pri 18.letih že itak moral vedeti. Nič ni zastonj, nič ne dobiš po suhem danes!
3stomatr

16.08.12 13:03
Navedeno
strupenjača
Razočarana mama, imaš občutek, da se je sin kaj naučil iz tega? Se zaveda, kaj je naredil in v kakšno stisko vas je spravil s svojo nesrečo/nepremišljenostjo?

Jaz bi ga poslala delat, pa ne zaradi povračila škode, ampak da si plača trening varne vožnje.

Trening varne vožnje je itak OBVEZEN in ga je potrebno narediti, če si mladi voznik v roku dveh let, če ga ne narediš, si brez izpita!!
3stomatr

16.08.12 13:05
Navedeno
ne seri!
Navedeno
3stomatr

Ma, ne seri!
Me prav zanima, ko ste tako zelo pametne in popolne, kakšno je vaše življenje... Beda od bede! Napihnjenke zakompleksane!

Jaz sem od staršev dobila ključe od avta manj kot 1 uro po tem, ko sem naredila izpit! V 21-ih letih sem imela eno nesrečo in še to ne po svoji krivdi in HB nič hudega! Zadnjih 10 let letno prevozim cca 40.000km!

Ti kar zagovarjaj in božaj, crtljaj in dajaj potuho...taka koza pač si!!!

Tistih tvojih scjazenih 40 tavžnt na leto, si pa za klobuk zatakni!!

Zdej pa pejd nazaj v kočo, pa dej mir!!
Sicer nisi povedala, kako je reagiral sin. Zdaj je minil že en dan in načeloma bi adrenalin od šoka že moral izginiti in fant bi že moral začeti racionalno razmišljati. Saj ni pomembno, če je vozil prehitro (kar itak verjetno je, glede na to, da je bila cesta suha kot poper), če je napačno ocenil ovinek, se izogibal živali, ki mu je stekla čez cesto, bolj je pomembno, da bi pristopil do vaju in vsaj vprašal, kaj naj stori, da povrne škodo. 18-letnik naj bi bil že neka odrasla oseba, sposobna sprejemati posledice svojih dejanj. Če tega ni/ne bo storil, si lahko razočarana (žal) nad svojo vzgojo in se pač ti namesto njega odločiš, kakšna bo posledica. Ja, verjetno je s to nesrečo lekcijo glede vožnje že dobil, vseeno pa je fer, da poskuša povrniti tudi škodo, ki jo je povzročil, tako kot vsi ostali.
3stomatr

16.08.12 13:10
Pa še to, na osnovi česa so vam na zavarovalnici ocenili škodo, če ni bilo policijskega zapisnika?? Ali po novem, kar tako ocenjujejo??
PRI NAS TAKO

16.08.12 13:12
TUDI JAZ IMAM SINA KI JE RAZBIL ŽE TOLIKO AVTOMOBILOV DA VEČ NE ZNAM PREŠTETI. KO SE JE DOGAJALO OD ZAČETKA SVA MU Z MOŽEM POMAGALA IN GA VLEKLA VEN IZ GODELJ .SEDAJ SEM SAMA LEPA BESEDA NE POMAGA PIJE IN RAZBIJA DA SAM sebe ne dohaja IN SAM SEBE NE MORE PREŽIVETI .V NOČEH KO GA NI SAMO ČAKAM GDAJ GA PRIPELJEJO S TAČRNIM AVTOM ŽAL SEM SAMA IN NEEEMOČNA .ŽELIM VAM VELIKO SREČE VNAPREJ
Navedeno
takole
Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

In ti misliš, da se od zadnjega tehničnega pregleda/popravila/servisa ni moglo nič pokvariti?

Imela sem 10 let star avto in seveda je naredil tehničnega in bil redno servisiran, pa se bremze niti pod razno ne morejo primerjat s tem, ki je zdaj nov. Pri tistem avtu je bilo treba bremzanje prav predvidevat.

Jaz sem naredil podobno neumnost pri 19. letih. Škode nisem vrašal izučilo me je pa vseeno. Takrat bi si želel, da vrnem čas nazaj, danes, z distance sem pša te izkušnje (svarila) vesel. Če je kolikortoliko normalen človek ga je izučilo ne glede na to, ali bo denar vračal ali ne.
kdo ti je kriv?

16.08.12 13:44
Navedeno
3stomatr
Navedeno
ne seri!
Navedeno
3stomatr

Ma, ne seri!

Kdo je tebi kriv, da imaš butaste otroke (se sprašujem po kom???), da jih moraš držat na kratko in maltretirat, da ne znajo nič samo, samo tisto, kar jim ukažeš?!?!
razbijač

16.08.12 13:47
Sam sem v svoji mladosti kar nekajkrat razbil očetov avto... kaj čem mlad in nor... :) Vem da ni to opravičilo. Ampak delam od 16leta dalje in sem vedno vse povrnil za popravilo. Saj sem mnenja da neka šola mora biti. Kritika in kreganje se pozabi če pa ti se znojiš in povrneš škodo je pa poštena izkušnja.
Drugače pa glavno da je pobc ceu in zdrav. Pleha še delajo dovolj..
neumnost

Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

Kakšne neumnosti... Kolegici je na 2 leti starem avtu blokiral volan in se je zaletela v drevo. Meni je na 4 leta starem avtu počil volanski obroč, na srečo brez posledic.
Koliko ljudje skrbijo za stare avtomobile? Koliko za gume? Za bremze? Redne servise? Bodi rena no, saj ne, da so samomorilsko nagnjeni, ampak enostavno si mislijo, ah, saj je še ok.
briljantni

Vsi smo bili brez prakse, izkušenj in vozili nesigurno. Sčasoma smo se navadili. Tako je tudi z našimi otroci. Včasih se sprašujem, kako sem sploh zvozila na začetku.:) So pa izkušnje, ki ti zlezejo pod kožo.
Sesese

16.08.12 13:53
Sorodnik, ki se nima 19 let, si je s pridnostjo sam zasluzil bmwja. S prijateljem sta se nekam peljala in dozivela nesreco. Prijatelju nic, on-voznik je ze 3. mesec v komi. Starsi bi najbrz z najvecjim veseljem kupili avto ali pa bili brez njega, le da bi bil otrok ok. Pa zal ne kaze tako. Ne sekirajte se za pleh, polagam na srce.
dreamcatcher

16.08.12 13:57
Meni so starši plačali vse, kar sem morala plačati, da sem naredila izpit. Sicer tudi delam poleti vendar obdržim denar zase. Ne vem sicer, kaj bi moji naredili, če bi se zaletela, vendar imamo enega varnejših avtomobilov, ravno zato, da če se zgodi, bo upamo, nastradala le pločevina. Mislim, da od mene ne bi zahtevali nov avto, ker si ga pač ne morem privoščiti in mislim, da bi razumeli, da se nisem ponesrečila zanalašč in mislim, da tega nihče ravno noče. Se zgodi. Bolj pomembno je kakšen pristop imaš potem po nesreči. Če je vašemu sinu žal in vam je to odkrito povedal in pokazal, tudi če je vozil prehitro, potem ste lahko srečni, da je preživel in verjemite, da je doživel svojo lekcijo tam na cesti. Imam dva prijatelja, ki sta imela prometno, tudi zaradi nekoliko prehitro vožnje in oba smo opozarjali na to, ko smo se skupaj kam peljali. Ampak moški so frajerji in bodo izzivali. Po nesreči sta oba odlična in varna voznika, pa ni nobeden dobil posebne lekcije, finančno pa mislim, da sta nekaj prispevala, čeprav nisem čisto prepričana. Čeprav avta več ni in imate finančno stistko, boste nekako preživeli. Vsi. In to je pomembno. Sina pa je najbrž izučilo.

V primeru, da pa sin ni pokazal nikakršnega vidnega obžalovanja, potem pa bi mu sama odvzela ves denar in ga poslala delati.

LP
Barbapapa1

16.08.12 14:19
Jaz sem se zaletela v prvih 3 letih po opravljenjem izpitu vsaj 5-krat.Vedno malo, nekomu v rit, enkrat celo v rikverc... vedno sem razbila mamin ali očetov avto. Nikoli nisem plačevala za škodo, ker sta imela avte zavarovane prav zato, ker se take stvari (hitro) zgodijo. Potem sem počasi dojela, da nisem Schumacher, da imam počasne reflekse, da ne znam reagirat dovolj hitro in začela vozit počasneje (ampak ne po polžje) in malo bolj previdno in z veliko večjo varnostno razdaljo. Zdaj vozim že 10 let brez nesreče.

Torej - starša sta bila seveda jezna name, vesela pa, da meni ni nič. Pleh smo popravili, nista delala neke hude drame iz tega, ampak sem točno vedela, da sem naredila nekaj zelo narobe. enkrat sem doplačala zavarovanje zaradi svoje slabe vesti, zahtevala tega nista nikoli.

Moje mnenje - avto se zavaruje, nesreče se zgodijo, če trpi samo pleh, je še najmanj. Iz vsake nesreče se vsi kaj naučimo, redko kdo pa nesreče povzroča zanalašč.
ježe

16.08.12 14:22
Navedeno
Sesese
Sorodnik, ki se nima 19 let, si je s pridnostjo sam zasluzil bmwja. S prijateljem sta se nekam peljala in dozivela nesreco. Prijatelju nic, on-voznik je ze 3. mesec v komi. Starsi bi najbrz z najvecjim veseljem kupili avto ali pa bili brez njega, le da bi bil otrok ok. Pa zal ne kaze tako. Ne sekirajte se za pleh, polagam na srce.

je že res, da je zdravje na prvem mestu...zato najprej kljub vsemu upam, da se pa le izkaže poboljšanje za tega fanta iz izkušnje, ki jo poznaš in dober konec...
...ampak če tako pogledamo, saj pomembno je da bo avtoričin sin in ostali čutil odgovornost, da kaj takega ne bo več ponovil, da se slučajno naslednjič pa zgodba ne konča tragično...prvenstveno zato je dobro, da je to šola zanj, da ne bo naslednjč pa klica iz urgence - ne toliko zaradi pleha...
...in zato se meni tudi zdi prav, da bi moral nositi tudi finančno odgovornost - ker konec koncev tudi ostali, ki se jim zgodijo nesreče morajo vseeno sami - kljub temu, da se zavedajo lastne napake in škode nositi odgovornost, sami nositi vso škodo - tako pač to je v svetu odraslih in to tudi njega neizogibno čaka...
torej ja se pogovoriš z razumevanjem,d arazumeš, da se lahko zgodi, če je bila njegova napaka,da ga ne obsojaš in pač verjameš, da se je iz tega nekaj nučil in je ne bo ponovil, ampak odgovornost za storjeno pa kljub vsemu temu razumevanju ostane...
3stomatr

16.08.12 14:30
Navedeno
kdo ti je kriv?
Navedeno
3stomatr
Navedeno
ne seri!
Navedeno
3stomatr

Ma, ne seri!

Kdo je tebi kriv, da imaš butaste otroke (se sprašujem po kom???), da jih moraš držat na kratko in maltretirat, da ne znajo nič samo, samo tisto, kar jim ukažeš?!?!

Lej, še 2x ne upaš pisat z istim nikom, tako da .......tema ni odprta meni na čast, zato pssssst!!
strupenjača

16.08.12 14:31
Navedeno
takole
Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

Pokvari se lahko tudi nov avto. Bremze pa redko kar tako odpovejo, če avto redno servisiraš, se tudi izrabijo ne do konca in gume se ne zližejo čez noč.
strupenjača

16.08.12 14:35
Navedeno
neumnost
Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

Kakšne neumnosti... Kolegici je na 2 leti starem avtu blokiral volan in se je zaletela v drevo. Meni je na 4 leta starem avtu počil volanski obroč, na srečo brez posledic.
Koliko ljudje skrbijo za stare avtomobile? Koliko za gume? Za bremze? Redne servise? Bodi rena no, saj ne, da so samomorilsko nagnjeni, ampak enostavno si mislijo, ah, saj je še ok.

Ne poznam nikogar, ki bi si mislil, ah ... Lej, tukaj gor ženske naredijo disertacijo iz otr. stolčkov in zdaj me hočeš prepričat, da jim je pa za bremze vseeno? Meni gre na jetra, da stari avti avtomatično veljajo za nevarne, slabo vzdrževane in umazane. Ker to preprosto ni res. Vse je odvisno od pravilnega in vestnega vzdrževanja, nov ali star avto.
neumnost

16.08.12 15:15
Navedeno
strupenjača
Navedeno
neumnost
Navedeno
strupenjača
Navedeno
televrina

Ne poznam nikogar, ki bi si mislil, ah ... Lej, tukaj gor ženske naredijo disertacijo iz otr. stolčkov in zdaj me hočeš prepričat, da jim je pa za bremze vseeno? Meni gre na jetra, da stari avti avtomatično veljajo za nevarne, slabo vzdrževane in umazane. Ker to preprosto ni res. Vse je odvisno od pravilnega in vestnega vzdrževanja, nov ali star avto.

Neumnost. Disertacija iz vozičkov se dela zato, ker se voziček vidi, bremze se pa ne vidijo. Pa veškoliko bab vozi vozček draži do avta!
predogled

16.08.12 15:30
Navedeno
roxa

Hvalabogu, da so na svetu še normalni starši. Poleg mojih seveda:)
Morag

16.08.12 15:40
1. Najbolj važno je to, da sinu ni nič.
2. S skupnimi močmi (lahko tudi sin prispeva) si boste že kupili en star avto.
3. To je pa za tiste, ki svojim sončkom, ko bodo polnoletni, ne bodo dale nič, financirale ničesar, posodile ničesar in jih po možnosti takoj po rojstnem dnevu odgnale na cesto..: izpit je dandanes že skoraj splošna izobrazba. Ponavadi, če le lahko, izpit financiramo otrokom starši. Nekateri potem otroku kupijo avto. Večina seveda nima toliko denarja in med temi sta pa potem dve možnosti: eni otrokom avta nkoli ne posodijo (in ti otroci so potem, ko pridejo do avta šele nevarni na cesti), eni pa ga posodijo, ker kako naj pa drugače izkušnje pridobi.
4. NESREČA se pa lahko zgodi čisto vsakomur.
Eh sej je samo avto. Važn da mu ni bilo nič. Zate pa šola da se tako mlademu pač ne zaupa. Jst sem imel pri 18 izpit pa se je oče več kot pol leta vozil z mano. Ja ni bilo všeč, zdj sem mu pa hvaležen.
Kakšna si ti mati???

16.08.12 17:45
To se nanaša na avtorico tega posta. Kako te ni sram, da tako jokaš in stokaš zaradi avtomobila. V tvoji izjavi ni bilo za prebrati, da napišeš no, samo, da mi je otrok preživel, j*** pleh. Tudi jaz sem mati, in če bi moj otrok mi razbil avto za milijone vrednega, mi je prej otrok kot pa tisti milijoni. Joj kako ste nekatere matere brezsrčne. Ti ne premišljuješ kaj bi se lahko zgodilo, samo kako je razbil družinski pleh haloooooooooooooo!!!!!!!!!!!
Jan_1901

16.08.12 17:54
Pet let nazaj (zdaj jih imam 23) sem prvi mesec po opravljenem izpitu razbil mamin avto. Zletel z ovinka zaradi prehitre voznje. Avto je bil totalka. Kar zelo dolgo časa nisem imel njihovega zaupanja, čeprav se zaradi avta nikoli nismo sporekeli. Oče in mati sta mi pravila, da vsaka šola nekaj stane. Čeprav je bila mami brez svojega avtombila smo imeli srečo, da smo doma imeli terenca, ki smo ga uporabljali za oddihe na vikendu. Razbiti avto sem moral takrat na žalost oddelati. Po koncu pouka in čez vikende in počitnice sem pomagal v sosednjem mestu v nekakšni orodjarni. Mislil sem, da bo to leto najtežje. Ko sem se koncno bližal nekje 1/3 zneska sta mi starša izbrisala dolg in se odločila, da mojemu zasluženemu denarju prispevata se svoj del in tako pomagata kupiti avto zame. Z mojim 'novim' avtomobilom sem takrat kar sam prostovoljno odšel na varno vožnjo. Ta avto imam še zdaj oz. ga zdaj vozi moja punca. Še vedno je v takšnem stanju kot smo ga kupili. Letno zdaj delam 40.000 km in sem zaposlen.

Vglavnem takrat se mi je zdela opisana zgodba pravi pekel, zdaj po teh letih bi ravnal enako.

Upam, da se boste pravilno odločili! Z lepim pogovorom se lažje pogovori!

Lp vsem!
ne biti tiho

16.08.12 19:25
Eni pa prebolevamo (in še dolgo bomo) dejstvo, da je mlad, odgovoren, priden fant zletel s ceste in ni preživel.

Res te je lahko sram.
kakšna pa so

16.08.12 19:41
Namesto da bi bila vesela da je sin živ in zdrav, tebe zanima kaj narediti sedaj in kaj je z avtom, s tem ste vse povedali, nesreče se dogajajo in namesto da bi objela sina in ta čas preživljala z njim ga obsojaš, kakšna mati pa si, jaz te ne bi hotela nikoli.
Upam da se sine hitro odpravi na svoje, ker taki starši grenite življenje otrokom, kaj vse bi nekateri naredili da bi njihov otrok bil živ, pa če tudi zapravi vse premoženje, kaj vam je ženska?
realnež

17.08.12 13:55
Neverjetno, kako vsi le objokujete sina, nekateri pa avto...

Kaj pa naslednjič, ko se bo mulo zabil v drug avto in lahko povzročil tradegijo neki nič krivi družini?

Seveda je nekaj za nesrečo kriva neizkušenost, veliko več pa enostavno pametnost in važnost teh mulotov, in tu so krivi izključno starši, saj imajo, četudi je smrkavec polnoleten še vedno glede vsega v rokah škarje in platno.

Mulotu naložiti takšno kazen, da mu naslednjič ne bo prišlo več niti na pamet, se zdeti samemu sebi fajn s pritiskanjem na gas in kazen, ker te je očitno zavajal s tem, kot ti je z vožnjami ob tvoji prisotnosti izsilil neupravičeno zaupanje.

Da mora sam plačati celotno škodo je seveda samo po sebi razumljivo...
mah, da grete sploh to tle gor po netu pisat, kokr da je edini mulc k je kdajkol razbil avto.. važn da je pob žiu pa zdrav, pleh se že zamena, nej da pa zravn neki k novemu avtu ane..
se zgodi

18.08.12 22:27
Mladi vozijo prehitro, poleg tega, pa imajo še premalo izkušenj. Jaz sem kot mlad voznik vozil skozi nek ovinek in je bilo prehitro (pa nisem vozil prehitro) in me je zaneslo na polje. Pa ni bilo nič.
Potem se je še zgodilo dosti pozneje na na ledeni cesti, me je zanašalo in odneslo s ceste, pa spet sem imel srečo. Do takrat me ni bilo strah ledene ceste, po tistem pa zelo.

Bojim pa se, da tvojega sina sedaj ne bo strah bolj, kot prej.
se zgodi

18.08.12 22:31
Še to, dosti pogoste nesreče so tudi naleti zaradi premale varnostne razdalje. Tudi to se mi je zgodilo, kot mlademu vozniku, pa sem spet imel srečo, da je bila na drugem pasu mala luknja.

Mogoče naj bi ves čas imel nekoga ob sebi, ko vozi....
bulu

21.08.12 15:59
Nimaš kaj narediti. Nader ga, da je zaradi lastne neumnosti in visokega ega družino spravil ob avto in da je pri tebi in možu zapečaten kar se tiče posoje avtomobila. Seveda more oddelati in povrniti škodo. Mogoče se mu ga posodi spet čez 10 let spet, ko bo svojega imel na servisu recimo. Prej pa ne.

Neumno se mi zdi, kako starši plačujejo izpit otrokom in jim potem takoj ko naredijo (v četrto) izpit dajo ključe od avta in voziii... Pol se pa pritožujejo moj sin/hčerka je imel že večkrat karambol, zletel/a s ceste.
Bolna šala za zabavo

22.08.12 16:55
Če je bil zavarovan kasko bi morala klicati policaje, da bi ti povrnila zavarovalnica. Če ne pa jaz imam že 24 let starega jugota pa ga ne bi dal svojemu sinu naj si na AVTO NETU NABAVI ENEGA ZA 300 € s celoletno garancijo, če pa ne zna voziti pa naj kupi novega in ga zavaruje kasko.
Ti boš pa že na avto netu našla kakšen drug avtek.
Bolna šala za zabavo

22.08.12 17:30
Vsi pravite, da bi lahko ubil sebe. Mene bi bolj skrbelo, da bi ubil druge ali pa da bi ostal invalid (paraplegiik).
Ne pretiravajte

23.08.12 12:27
Mislim, da nas je kar nekaj takšnih, ki smo v prvem letu po opravljenem izpitu imeli nesrečo. Jaz sem zletel v nek jarek, pa imel srečo, da meni ni bilo nič, na avtu pa je bilo za kakšnih (sedanjih) 500 evrov škode. Od tedaj je minilo že več kot 10 let, pa je to še vedno edina moja nesreča. In iz te sem se veliko naučil.

Če je šlo za družinski avto, naj pokrije vsaj del škode. Ne pa se nanj preveč jezit, ker nesreče se dogajajo. Še posebej voznikom začetnikom. Verjamem, da je to zanj izkušnja, po kateri bo postal boljši voznik. In bodi vesela, da je šlo le za zvito pločevino.
pižama

23.08.12 13:40
Vprašanje je zakaj je prišlo do nesreče? Objestna vožnja ali splet nesrečnih okoliščin? V temu je ogromna razlika.
Sama sem imela lani prometno nesrečo, ker cesta s frišno zapadenim snegom ni bila posuta in je bil del ceste zmrznjen. Pri nizki hitrosti je začelo avto zanašati in na koncu sem se prekucnila čez jarek in pristala na strehi. Nov avto, star slabo leto, je bil totalka, meni praktično ni bilo nič razen nekaj psiholoških posledic. Na srečo mi nasproti v tistem trenutku ni prišel noben avto, drugače bi lahko bil v nesreči udeležen še kdo. Stara sem pa 24 let. Meni je bilo po tem, ko je minil prvi šok hudo za avto, drugi pa so mi vsi rekli da so srečni ker mi nič ni. Niti nisem imela občutka, da bi "šlo komu v nos", pa čeprav smo ostali brez avta za dobra dva meseca preden smo dobili od zavarovalnice denar in s tem denarjem kupili praktično isti avto.
Če gre za splet takih okoliščin smo še bolj previdni in se zavedamo nevarnosti. Če pa gre za objestno vožnjo in jo vedno odneseš brez posledic je pa druga pesem. To je moje mnenje.
Čist enostavno: naj gre zaslužit za drugi avto. To bo edino pomagalo, če ne bo ostal enaki in bo naslednjega še prej razbil. Tri, dva, ena gremo.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 minus 24?