Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Nataša R.

Sramota za otroke

10.08.12 09:30
Ker se spet pojavljajo vprašanja glede imen, in to samih skrajno čudnih, odpirat to temo. Meni gre grozno na živce vsakič, ko zaslišim ali preberem kakšno tako ime kot smo jih v zadnjem tednu lahko brali na tem forumu od imena Mila, Stina, Brina, Lina, Luna itd. Pa kaj je z vami, ljudje!? A ste čist zmešani, al kaj? Zakaj hočete otrokom škodovat? Bi vas bilo treba prijavit na kakšen CSD!
takole je

Re: Sramota za otroke

10.08.12 09:33
ženska, otrokom je vseeno kako je njihovim vrstnikom ime, sprejmejo vsakogar, se ne sprašujejo, ne obtožujejo ipd.
starši ste tisti ki otrokom vcepite predsodke na vseh možnih področjih, tudi imenih, mal se zamislite nad sabo, ne pa nad imeni!
ejha.ta

10.08.12 09:33
Navedeno
Nataša R.
Ker se spet pojavljajo vprašanja glede imen, in to samih skrajno čudnih, odpirat to temo. Meni gre grozno na živce vsakič, ko zaslišim ali preberem kakšno tako ime kot smo jih v zadnjem tednu lahko brali na tem forumu od imena Mila, Stina, Brina, Lina, Luna itd. Pa kaj je z vami, ljudje!? A ste čist zmešani, al kaj? Zakaj hočete otrokom škodovat? Bi vas bilo treba prijavit na kakšen CSD!

..........ali v pasje zavetišče, haha.
leelee_nepr.

10.08.12 09:41
Kaj je pa narobe z imeni Mila,Brina in Lina?
Nataša R.

10.08.12 09:48
ejha.ta si mi dala krasno idejo glede pasjega zavetišča. Točno to! Imena bolj zvenijo za kakšno psico, predvsem Brina in Luna, ker poznam dve psici s tem imenom. Se sprašujem, kje je rešitev. Kako se bo Slovenija predstavljala navzven s takimi neumnimi imeni? Sram me je, da sem Slovenka. Ko toliko udrihamo po naših južnih sosedih, lahko rečem, da vsaj kolikor jih jaz osebno poznam, vsi dajejo za njihovo okolje lepa nacionalna imena. Ne pa pri nas, ko so same izmišljotine. Najbolje bi bilo, da bi obstajal en priporočen seznam ime, ki bi se ga starši lahko držali in da bi bilo prepovedano dajat čudna imena. Dajmo malo spametovat te mame!
brina je lepo ime!

10.08.12 09:54
Opažam, da je med šolskim letom na tem forumu postov z abotno, pronografsko, izzivalno, nestrpno ali hujskaško vsebino bistveno manj kot v dveh poletnih počitniških mesecih.
Domnevam torej, da forum julija in avgusta obišče mnogo povsem zmedenih ljudi - ki pa so morda otroke poimenovali s konvencionalnimi imeni tipa: Marko, Barbara, Tereza ipd.

Morda je med pišočimi tu veliko duševnih bolnikov, veliko zdolgočasene mularije na počitnicah, veliko brezposelnih ljudi, ki imajo čas 24/7 in mnogo tistih na robu preživetja, ki so naveličani životarjenja.

A zapisi tu izkazujejo mnogo hujše težave kot je denimo ta, da hči poimenuješ z imenom "Stina", kar je okrajšava za Celestina, Kristina, Ernestina.... To ime je pogosteje v uporabi na Švedskem....

Razumem, da zmanjka pomirjeval ter antidepresivov in je bolj zdravo pisati kozlarije in virtualno lajati tule, ampak vseeno, no - tisti, ki zmorete, poskušajte občasno še malce premisliti, preden bleknete....
Yo_ 

10.08.12 09:55
V bistvu omenjeni imeni v tujini zvenita popolnoma normalno. Aja, samo mi smo v Sloveniji, sem pozabila :p
dickk

10.08.12 09:57
nataša ima prav

vsako ime nekaj pomeni in je del radbine in del identitete

po imenu se tudi vidi v kakšno kulturno okolje in v kakšno mentaliteto spada

danes se pa starši norca delajo iz svojih otrok in jim dajejo ime taj, saj ga ne bo za ločit od japonca

še vic ki je pa resničen, ko kakega otroka vprašam kako mu je ime in je gaj, mu rečem, me veseli jaz sem pa dick
psica N

10.08.12 10:11
nič kaj nenavadna imenaza otroke!

ne boš verjela, poznam par, ki ja dal najdeni psici ime Nataša. ja, to je pa res nenavadno,
ampak tako je.
brinkatinka

10.08.12 10:13
Navedeno
Yo_
V bistvu omenjeni imeni v tujini zvenita popolnoma normalno. Aja, samo mi smo v Sloveniji, sem pozabila :p

Dej malo pojasni, kateri imeni ti zvenita v tujini popolnoma normalno. Brina zveni povsod normalno. Meni je tako ime in sem staro čez 20. Aja, tebe asociira na grm brin? Tebi pa je ime?
Yo_ 

10.08.12 10:23
Zgoraj omenjena imena. Kaj ni jasno?
ena joža jožasta

10.08.12 10:24
Navedeno
brinkatinka
Navedeno
Yo_

Dej malo pojasni, kateri imeni ti zvenita v tujini popolnoma normalno. Brina zveni povsod normalno. Meni je tako ime in sem staro čez 20. Aja, tebe asociira na grm brin? Tebi pa je ime?

Najbrž je Jožica, samo bolj fancy se je predstavljati z "Yo" - čeprav se ta "yo" uproablja kot:

1. (used as an exclamation to get someone's attention, express excitement, greet someone, etc.)
2. here; present: used especially in answer to a roll call.
brinkatinka

10.08.12 10:31
Yo_ prej si napisal/-a, da gre za dve imeni, ki ne pašeta v naš prostor, zdaj pa govoriš v množini, torej zgoraj omenjena imena. Se pravi, vsa imena, ki jih je Nataša R. naštela, so ti za v tujino ok, pri nas pa ne, al kako?
Yo_ 

10.08.12 10:37
Nisem Jožica. Sem Sonia in Yo je ena od besed v mojem imenu in priimku.
brinkatinka

10.08.12 10:40
Kako pa da nimaš po slovensko Sonja, zakaj imaš Sonia? To ne paše za v Slovenijo.
Yo_ 

10.08.12 10:41
Klinc, a moram potem tudi priimek spremenit?
jebi ga

10.08.12 10:45
Eno, pa mamo lep primer. Ženska se zgraža, da neka imena ne pašejo k nam, sama pa ime ime po tuje zapisano. Zgoraj pa vsa imena napisana po slovensko, nobenga ni treba posebej črkovat, tako kot tvojega Sonia. Najprej počisti pred svojim pragom, ker nisi popolna. Pa ne pričakuj, da bodo vse punce zdej dobivale imena Barbara, Mojca, Petra. ne, strara, ti cajti so mimo. Zbudi se. Tko kot moraš ti kdaj pospravt v svoji omari s cunjami, tko je treba tudi imena mal zamenat. Ne morjo bit ena in ista, ker je to dolgočasno.

10.08.12 10:47
Navedeno
brinkatinka
Yo_ prej si napisal/-a, da gre za dve imeni, ki ne pašeta v naš prostor, zdaj pa govoriš v množini, torej zgoraj omenjena imena. Se pravi, vsa imena, ki jih je Nataša R. naštela, so ti za v tujino ok, pri nas pa ne, al kako?

Madona, babe nepismene, pa dejte se že enkrat naučiti razumeti prebrano, no. Čist razumljivo je napisala, da ti dve imeni (ali pa ta imena), v tujini čisto OK zvenita, za naše slovencelske mone sta pa nesprejemljivi (glede na reakcije tukaj prisotnih).

A je sedaj bolj razumljivo.

P.S. Če bi to napisala ena pepca popendekl, bi tudi tako odreagirala?
brinkatinka

10.08.12 10:52
Še vedno ne razumem, katera imena so za v Slovenijo problem?
ena za dickka

10.08.12 10:54
Dickk, res lepo od tebe, da se norčuješ iz otrok, ki jim je ime Gaj, da sebe pa Dickk predstavljaš? A veš, da si ti omejen kreten, ki se dela norca iz otrok? Kakšno ime pa imaš ti v resnici? Najbrž kakšno zaostalo, razukano.
ena za dickka

10.08.12 10:55
Dickk, res lepo od tebe, da se norčuješ iz otrok, ki jim je ime Gaj, da sebe pa Dickk predstavljaš? A veš, da si ti omejen tip, ki se dela norca iz otrok? Kakšno ime pa imaš ti v resnici? Najbrž kakšno zaostalo, razukano.
ti si pa

10.08.12 11:02
Navedeno
jebi ga
Eno, pa mamo lep primer. Ženska se zgraža, da neka imena ne pašejo k nam, sama pa ime ime po tuje zapisano. Zgoraj pa vsa imena napisana po slovensko, nobenga ni treba posebej črkovat, tako kot tvojega Sonia. Najprej počisti pred svojim pragom, ker nisi popolna. Pa ne pričakuj, da bodo vse punce zdej dobivale imena Barbara, Mojca, Petra. ne, strara, ti cajti so mimo. Zbudi se. Tko kot moraš ti kdaj pospravt v svoji omari s cunjami, tko je treba tudi imena mal zamenat. Ne morjo bit ena in ista, ker je to dolgočasno.

reees alergična na Yo.
Če je ona Sonia, je najbrž manjša možnost , da si ga je dala sama oz. večja , da so ji ga dali starši.
Sploh pa Yo ni nič hudega napisala. Zapisala je , da so določena imena tudi v inozemstvu lepo razumljiva .
Kje je zdaj problem? Mimogrede , jaz ga vidim pri tebi , ko najbrž kar skočiš , ko vidiš post od Yo in sploh ne prebereš natančno ampak takoj usekaš , če se le da.
Pa še nekaj. Nisem njena friendica ali kaj takega. Z njenimi mnenji se včasih strinjam , včasih ne. To je normalno, ker smo si ljudje različni.
Ni pa normalno , da res zmeraj kot buldožer nastopiš strogo proti.
No.ja ima prav.
Tule gor je včasih res en kokošnjak
đizs

10.08.12 11:12
Navedeno
jebi ga

Yo ima tudi priimek/ke neslovenski/e :) zakaj torej bi se zgražala.
Samo eni/ene ste pa res, nepismene ali slaboumne.
jebi ga

10.08.12 11:22
Navedeno
Yo_

Kako lahko oseba, ki ima sama neslovensko zapisano ime in baje še priimek neslovenski izjavlja, da to zgoraj citirano.
Yo_ 

10.08.12 11:24
Navedeno
jebi ga
Navedeno
Yo_

Kako lahko oseba, ki ima sama neslovensko zapisano ime in baje še priimek neslovenski izjavlja, da to zgoraj citirano.

V bistvu ta ista oseba ne razume tvojega stavka. Pa ne, ker ne zna dobro slovensko, ampak ker ga nekdo, ki očita "neslovenskost" očitno ne zna napisat???
fghjk

10.08.12 11:26
No, zdaj ko se je Yo že toliko razkrila, jo lako še poguglate, pa boste videli, da ni mala okrogla črnolaska. :)
Moja hči ima najlepše ime

10.08.12 11:40
Michelle.

Mi je pa tudi zelo všeč Tia. Kaj si pa o imenu Tia mislite?
jebi ga

10.08.12 11:40
Lej, Yo_ jaz te niti ne poznam in nimam nič prosti tebi, ampak res ne razumem kaj hočeš s tem povedat, da omeneni imeni (niti ne vem, kateri imeni) v tujini zvenita normalno, ampak mi pa smo v Sloveniji. Potemtakem tudi tvoje ime v tujini zveni normalno, ne pa pozabit, da smo v Sloveniji, ali kako?
mojcajj

10.08.12 11:46
Če bi vsi slovenci vedno tako razmišljali, bi še vedno imeli samo Janeze, Francke, Jožete in Marije.

Tak post kaže na to, da si konzervativna v svojem pogledu in svojem svetu.

Guten Morgen, zbudi se!
Nataša R.

10.08.12 11:54
Ja, ja, konzervativna. Raje razmisli, kako naj rečemo takim staršem, ki dajejo svojim otrokom neumna imena, pa tuja imena, ki ne pašejo k nam. A zato mislijo, da so bolj fini od nas? Jaz sem svoja dva pred 10 oz. 7 leti poimenovala Maja in Žiga. Lepa imena za naše okolje in me jih ni sram povedati, ne pa te izmišljotine. Kako da staršev ni niti malo sram?
res je to

10.08.12 12:00
No, se ne strinjam z avtorico, lahko pa povem eno prigodo, ki kaže na omejenost nekaterih osebkov (tudi izobraženih). 15 let nazaj sem imela v srednji šoli profesorja, ki naomeščal eno učiteljico pri spraševanju tistih med oceno. Pa je bil pred mano en fant z imenom Jan, profesor pa je bil Janez. In se je zataknilo že pri imenu. Ga vpraša a ti si pa Jan, dijak odgovori ja. In potem profesor vzroji, kakšen jan, a ti misliš, da si nekaj posebnega, da si nekaj več od mene, ki sem navaden Janez. A misliš, da si bolj fensi. janez si in nič drugače.

10.08.12 12:00
Bom še tukaj prilimala, ker se mi zdi res dober članek: http://www.spiegel.de/schulspiegel/wissen/ungerechte-grundschullehrer-kevin-ist-kein-name-sondern-eine-diagnose-a-649421.html

Skratka ... če otroku iz Gornjega Zabačevega daš ime Melany, pač sebi pripiši posledice.
besede

10.08.12 12:01
Žiga žaga poje žaga rom pom pom kladivo...

Majaaaaaaaaaaa, ma kaj res, ne maja avgusta! DDDDDDDDDDDDDD
ajajaj

10.08.12 12:25
Navedeno
Bom še tukaj prilimala, ker se mi zdi res dober članek: [www.spiegel.de]

Skratka ... če otroku iz Gornjega Zabačevega daš ime Melany, pač sebi pripiši posledice.

ja itak ... in ta Melany je obsojena na življenje v Zgornjem Zabačevem do konca svojih dni :))))) joj komi res verjamem, da živi tako mentalno omejen folk v moji bližini :)))))))
Yo_ 

10.08.12 12:25
Navedeno
jebi ga
Lej, Yo_ jaz te niti ne poznam in nimam nič prosti tebi, ampak res ne razumem kaj hočeš s tem povedat, da omeneni imeni (niti ne vem, kateri imeni) v tujini zvenita normalno, ampak mi pa smo v Sloveniji. Potemtakem tudi tvoje ime v tujini zveni normalno, ne pa pozabit, da smo v Sloveniji, ali kako?

A potem se ti zdi, da bi morala iti na Upravno enoto in vložiti prošnjo za spremembo imena in priimka zase in za svojo hči? Naj v obrazložitev v zahtevek napišem, da klene Slovence najini imeni in priimki motijo?
Pa kaj ste res vsi na glavo padli?
p.s. Potem verjetno tudi dekliškega priimka ne smem prevzet? Ker ta je madžarski, tako da spet ne bo šlo skozi.
Kaj predlagate? Novak, Medved, Krt, Sraka...?
ajajaj

10.08.12 12:26
Navedeno
fghjk
No, zdaj ko se je Yo že toliko razkrila, jo lako še poguglate, pa boste videli, da ni mala okrogla črnolaska. :)

res je ja :)))
jebi ga

10.08.12 12:41
Yo_ ne razumem, zakaj mi enostavno ne moreš odgovoriti na moje vprašanje, ker res ne razumem napisanega. Praviš, da sta omenjeni imeni (prosim, napiši konkretno kateri), v redu v tujini, napisala pa si tudi, da saj res smo v Sloveniji. A potem ne bi smeli uporabiti teh dveh imen v Sloveniji, ti pa svoje lahko?
Yo_ 

10.08.12 12:43
Kje sem napisala, da kateregakoli imena ne bi smeli uporabiti v Sloveniji?
jebi ga

10.08.12 12:51
Navedeno
Yo_

Tu si napisala.

10.08.12 12:54
Navedeno
ajajaj
Navedeno

ja itak ... in ta Melany je obsojena na življenje v Zgornjem Zabačevem do konca svojih dni :))))) joj komi res verjamem, da živi tako mentalno omejen folk v moji bližini :)))))))

Kdo je pa to rekel?

Ali pa slučajno misliš, da ji bo ime Melany pomagalo, da se bo iz Zgornjega Zabačevega preselila v New York, medtem ko je Mojca obsojena, da ostane v Sloveniji?
Yo_ 

10.08.12 13:01
Navedeno
jebi ga
Navedeno
Yo_

Tu si napisala.

Funkcionalno nepismena?
Moram dat podnapise ali bi se potrudila brat temo od začetka, trikrat globoko vdihnila in sama poštekala?

10.08.12 13:23
Navedeno
jebi ga
Yo_ ne razumem, zakaj mi enostavno ne moreš odgovoriti na moje vprašanje, ker res ne razumem napisanega. Praviš, da sta omenjeni imeni (prosim, napiši konkretno kateri), v redu v tujini, napisala pa si tudi, da saj res smo v Sloveniji. A potem ne bi smeli uporabiti teh dveh imen v Sloveniji, ti pa svoje lahko?

Daj mi zaupaj, a si ti res tako butasta ali se samo delaš?

Čist razumljivo je napisala, da ti dve imeni (ali pa ta imena), v tujini čisto OK zvenita, za naše slovencelske mone sta pa nesprejemljivi (glede na reakcije tukaj prisotnih).

A je sedaj bolj razumljivo?
ajajaj

10.08.12 13:42
Navedeno
Navedeno
ajajaj
Navedeno

Kdo je pa to rekel?

Ali pa slučajno misliš, da ji bo ime Melany pomagalo, da se bo iz Zgornjega Zabačevega preselila v New York, medtem ko je Mojca obsojena, da ostane v Sloveniji?

ma dej raje nehaj no, ni treba da še večjega babčka delaš iz sebe tuki ...

10.08.12 13:45
Navedeno
ajajaj
Navedeno
Navedeno
ajajaj
Navedeno

Kdo je pa to rekel?

A veš kaj ... si mi postala zanimiva. Daj, sprejmi izziv, pa mi napiši jasno in razumljivo v par stavkih, kaj je tvoje stališče v tej zadevi.
ajajaj

10.08.12 14:20
Navedeno
Navedeno
ajajaj
Navedeno
Navedeno
ajajaj
Navedeno

Kdo je pa to rekel?

A veš kaj ... si mi postala zanimiva. Daj, sprejmi izziv, pa mi napiši jasno in razumljivo v par stavkih, kaj je tvoje stališče v tej zadevi.

moje stališče je najmanj pomembno, pomembno je to, kako starši vzgojijo svoje otroke, da se jim redka imena zdijo čudna in se iz njih otroci in še huje ... odrasli, delajo norca.

sicer pa jaz sem odprt človek, sprejmem vse, vse mi je ok, nič ni napačno, ne štekam folka ki se zgraža nad kakršnim koli imenom, še huje otrokom, ki to ime nosi.

aja moje stališče ... svet je ena velika globalna vas, ni važno kako ti je ime, pač pa kakšno imaš srce in kam te to srce žene ...

napisala sem precej več kot sem sprva mislila da bom ...
Mene bolj skrbi

10.08.12 14:36
Navedeno
Nataša R.

A je s teboj vse ok? Kaj bi pa ti prijavljala na CSD? To, da se tudi en športnik piše recimo F a k? Pa da se drugi piše Degen, Merjasec, Cucek, Drekonja? Pa tretji recimo F u k, F u k n e, Pedikaka, Lulič?

Mene bolj skrbijo omejenosti razgledanosti sveta in dogajanja kot pa ime, ki ga nekdo nosi. Pa če je to Lojze, Micka, Francka ali Štefan, Jože, Dejan ali Marko.
tisti, ki se zgražate

10.08.12 15:07
Ne razumem vas, kako lahko gledate tako omejeno. In naj bo sram tiste, ki se zgražate nad imeni otrok in celo nad otroci. Otrok si sam ni izbral imena, tako kot si ga tudi vi niste. Pa to kar je en napisal, da direktno zafrkava otroka. Nimam besed. Pokvarjeni ste in slab zgled svojim otrokom, zato pa je družba taka kot je, zaradi vas pokvaarjencev.
Imenaaa

10.08.12 17:16
Resnično debilna, izmišljena imena se pojavljajo zadnja leta!
Kakšno ime je npr: Aja, Žan, Lina, Anej, Lilu, Kanenas, Tai, Tobi, Timej, Job, Nej, Tanaja, Tian....in še in še..
Pri toliko lepih in seveda tudi slovenskih imen me prav zanima kaj je s temi
starši narobe..hmmmm
jakrmek

10.08.12 18:52
To še ni nič kar zgoraj omenjate. Poznam primer Tician Tanej in Kennnan Kris, kar pa je res malo preveč.

10.08.12 21:27
Navedeno
ajajaj
... svet je ena velika globalna vas, ni važno kako ti je ime, pač pa kakšno imaš srce in kam te to srce žene ...

Prav. Ko bo prvi Američan dal otroku ime Mojca, se bom strinjala, da je svet globalna vas.
AndrejkaM

10.08.12 21:59
Navedeno
no-ja
Navedeno
jebi ga

Daj mi zaupaj, a si ti res tako butasta ali se samo delaš?

Čist razumljivo je napisala, da ti dve imeni (ali pa ta imena), v tujini čisto OK zvenita, za naše slovencelske mone sta pa nesprejemljivi (glede na reakcije tukaj prisotnih).

A je sedaj bolj razumljivo?

Jebi ga čisto dobro razume,ampak ji paše malo podjebavanja. Vsaj upamo,da je tako,ker v nasprotnem primeru,za PCjem tiči oseba z izredno mentalno zaostalostjo.
Črešulja

11.08.12 10:26
Slovenska predkrščanska imena,pa jih bom izpisala nekaj,drugače si lahko sami najdete.
Aljaž,Belobor,Budič,Beda,Boželisa,Breda,Cvetka,Črešulja,Črnika,Čistilo,Črt,Črnej,Dragožit,Držimir,Deva,Dobra,Dejana,Duša,Gaber Glavač,Grozdan,Govica,Gola,Hrast,Jastreb,Jalen,Jelen,Jasna,Krasna,Lala,Jagoda,Omisl,Odlog,Očeslav,Neško,Milaš,Kocel,Kosec,Kozar,Pust,Premil,Pešec....
Na drugi strani pa:Kaj,Kim,Tai,Taj,Tia,Tian,Lian,Tiana,Fia,Žak,Naj,Anej,Taras,Aja....
Zdaj pa bodi pameten,če si lahko.

Meni je faca ime : ČREŠULJA in KOCEL.
fižolček

12.08.12 01:46
ojej
no vsega je

.. ampak vsekakor je res _: preradi se oziramo za tujimi imeni. Musliman ne bo nikakor dal ime Kenan, Majkol ali Barbara, Jože , pa tudi Albanec ne : oni dajo pač svoja lepa imena, ki so: Samira, Nermine, Šerif, Zehra, Amra, Afrim, Anbeta, Krenar, ...

Slovenci pa smo res malo zaćeli pretiravati: Tia Lia, Lana, Taj Tai. Ty, Liam, Alex,
kje so Koledarska slovenska lepa imena.. ostala na koledarju.:(((
fižolček

12.08.12 02:00
Tudi sosedi ltalijani dajo strogo svoja imena, sosedi Avstrijci tudi...
ali nam primanjkuje MORDA narodne zavesti , da bi irno imenovali svojega malčka Marko, Aljaž, Borut Blaž Matija Jurij Janez Zala Matevž.... Danijel Marija- Cecilija
Kristina
Ana Marija Metoda Marrjeta Meta Sandra Doroteja Miljana
Zvezdana
Jelka
Matija
morda bo to trend bližnje prihodnost...?
Kajti obilje kratkih imen ala Tin Taj Raj Kaj Roj Nej Žan Ken Tia Lia Aja Naja Bea Bia Zoja Kloe Brin Per Jan Val Ela Šiva Gaj Gal Kaj ...

saj ok ampak .. trend se čez čas obrne...
dej ti

12.08.12 15:28
Jaz ti lahko povem, zakaj je tako. Ker enostavno starši poznajo že preveč oseb z omenjenimi "slovenskimi" imeni in jih pač asociirajo na te osebe, ki so tudi stare že vsaj 30, 40 let. Imaš pa ti vso možnost, da svojega otroka tako poimenuješ.
ner

13.08.12 07:54
ne razumem zakaj se nekateri tako obremenjujejo s tem kako drugi dajejo ime svojim otrokom...
tisti, ki ga motijo pač ta kratka - moderna - tuja imena...pač naj da svojemu otroku ime Metod ali pa Marija npr.

malo več strpnosti in dobuščanja mnenj in svobodne odločitve soljudem brez zgražanja ne bi bilo nič napak - in po vsem tem zgražanju oz. napadanju in obsojanju lahko ugotovimo, da sploh ni težava v samem imenu ampak v ljudeh, ki človeka sodijo po njem, ga zadadi njega obsojajo, se zgražajo, posmehujejo...torej - v vas teh ljudeh samih...

komec koncev ima lahko neka oseba v svojem okolju čisto pogosto in zanje "normalno" ime in se bo v življenju preselila v drugo okolje in bo zanje ime pa čudno - pa tega človeka ta nova okolica popolnoma normalno sprejme in se ne zgraža nad njegovim imenom - zakaj tako ne more miti tudi za ostale recimo temu" domačine" v tem okolju, ki so v njem zrasli gor...zakaj dvojna merila...če jaz dam sinu ime Brent - ga bodo vsi napadali, kakšno ime, se mu posmehovali in mene napadali kakšna oseba da sem...ko se pa američan preseli v Slo in mu bo ime Brent bo pa ok - brez vseh pripomb... je potem res problem v imenu ali samo v vaših glavah, ki so tako željne nekega obsojanja in napadanja sočloveka - pa naj bo to otrok ali pa starš...

mene prav nič ne "boli", če nekdo da ime otroku Liam - pa naj mu da..mogoče meni ni všeč in jaz svojega otrroka ne bi tako poimenovala, ampak druge pa spoštujem v njihovi svobodni odločitvi - velja za starša in otroka, ki bo to ime nosil...ne bo v mojih očeh nič drugačen ko če bi mu bilo npr. ime Gregor... še vedno ista oseba...

13.08.12 10:41
Navedeno
ner
ne razumem zakaj se nekateri tako obremenjujejo s tem kako drugi dajejo ime svojim otrokom...

Ti bom povedala, zakaj. Po eni strani se mi smili otrok s čudaškim imenom, ampak še veliko bolj je tu moje lastno nelagodje, ker ne želim biti del hlapčevskega naroda, ki misli, da bo bolj "svetski", če bo dal otroku ime z ipsilonom.
besede

13.08.12 11:02
Jaz poznam 12 žensk z imenom Maja. Samo, da je slovensko ime, pa je ok, kajne?

Dobro, da obstajajo različni okusi in sploh, da lahko vsak da svojemu otroku tako ime, kot želi. Pa požrite se od zgražanja...
MiuMiu555

13.08.12 13:07
Jaz bom dala svoji hčerki ime Chloé. Sedaj pa se lahko postavite na trepalnice;)
fižolček

13.08.12 18:44
saj ni fora v tem , da koga to osebno zelo moti.
pogovarjamo se na forumu, ne pa zgtažamo in se postavljamo na trepalnice. saj meni je vseeno al je tvoja hči matilda ali chloe ali kloje ali cloe. res.
tudi ni fora v nstrpnosti in v napadalnosti...

preprosto je pojav ta, da je veliiiko tujih imen.
seveda pa lahko vsak da tako ime kot mu je pač ljubo in drago.
res pa je izredno zanimiv pojav v naši mali državi.

mene ne bi motilo tudi če je sosedov po imenu telebajsek ali pa npr. adriatik ali pa slovenika... ali olimpija ali pač amerika in britany....

tudi breza je zanimivo , poimenovanja po drevesih in pojavih... val, slap, ognjen, tisa, jelša ali oleandra... kar nekaj jih poznam

hehe je pa tudi ena ankdota na račun imen... gospa se imenuje oleandra, ker pa ji je nekdo želel poslati pismo, ni se pa spomnil imena, le to, da je po rastlini-roži, je naslovil kar rododendra ta in ta...

no se zgodi tudi pri manj edinstvenih imenih
zanimiva tema :))

lp vsem

lahko tudi kako drugo bizarno ime ala lord in miledi, kar osebno poznam... pač
ne belim si glave saj pogovor oz. izmenjava mnenj je pa dobrodošla, vsekakor.
ner

13.08.12 21:24
Navedeno
Navedeno
ner

Ti bom povedala, zakaj. Po eni strani se mi smili otrok s čudaškim imenom, ampak še veliko bolj je tu moje lastno nelagodje, ker ne želim biti del hlapčevskega naroda, ki misli, da bo bolj "svetski", če bo dal otroku ime z ipsilonom.
zakaj se ti smili- ne razumem... zafrkavajo če ga ga ostali primitivci, ki se iz imena norca delajo - ne on samo...to sem že zgoraj napisala - prav problem je v teh drugih ne v otroku in njegovem imenu...
poleg tega pa jaz ne verjamem, da zaradi navideznega zanikanja hlapčevstva dajejo otrokom starši tuja imena- mislim, jim je že tako všeč...ne pa zato, da bi izpadli nekaj več...ne vem kako si sploh na to pomislila...
-iris----

14.08.12 20:49
Hja...ko smo ze vlih pri pasjih imenih.... Poznam sestrici Piko in Luno ....dve ulici naprej pa sta to dve psicki. :-)))) to mi je resno malo too much, ampak ok. Se ne obrenenjujem s tem, ce njim tako pase, lej.... Komot!

Kaksno ime je pa Lel? :-)))
rožinej

15.08.12 10:22
[[left]
left]lel

je ime iz četrte galaksije za plutonom. zdaj se uvaja tudi na zemlji izvor pa je reptilijanski 
 tko. ampak dalša oblika je plutilel :)

in pa kratka imena , ki pronicajo že destletja k nam : tai vil mil bim kul kres ves toj sej bom pos tal čem boš tel met pri teb drugač pa so reptilijanskega izvora tudi: moredar kenjar vecenej urinej bolimej peenej ashonel pišimel seriniel in šitonmej koinar enivej lulineja brišimej lulion papilu dežavu seranael in kenianael ( zelo popularni)
[/left]
[/left]
Uh

16.08.12 13:10
LOL prejšnjemu
Cene

17.08.12 01:10
slovenska imena kje ste se izgubila
Tečka88

17.08.12 12:18
Nataša R. ti si sramota za človeštvo!
Belo haljo gor pa via v Polje!
ćioslav

30.08.12 15:05
ja lep ime je
anže matevž zala jurij
marin matej
jernej vito savo matevž
aljaž

kekec -ne! frančišek

andrej

ja men so tale bol všeč
kt pa ken pa barbi

pa razna izmišljena v nulo, k zvenijo kot iz 19. galaksije od zemlje
tko no.

no povejte kaj je to za eno ime: bleona???

ni šans da dan otroku taako ime res
pa 1974

05.09.12 15:58
Zivjo!!!

Nikoli do sedaj še nisem sodelovala v takšnih pogovorih, ampak tokrat se pa nisem mogla zadržat........strinjam se s tem, da včasih kakšni starši malo pretiravajo pri imenovanju svojega otroka, ampak se s tem sploh ne ukvarjam....vsak ima svoj okus, otrokom je pa itak vseeno.....nekaterim gre tako zelo v nos ime Brina.....meni je to ime zelo, zelo, zelo lepo, celo tako lepo mi je, da sem dala svoji hčerki ime Brina.....in raznim Natašam bi rada rekla še to, da so mi bolj všeč pasja imena kot marsikatero človeško.....
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 18 minus 11?