Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
ogorčena prijateljica s sinom

Sin poškodoval prijateljici steno na obisku

09.08.12 13:30
Pred dvema mesecema je sin na obisku pri moji prijateljici poškodoval steno v cdnevni sobi. Vljudnostno sem jo vprašala naj mi pove koliko stane popravilo in mi je tudi kar povedala naslednji dan da 340 EUR. Še isti dan sem ji denar odnesla... zadnjič pa smo bili pri njih na obisku, in glej ga zlomka...stena še vedno poškodovana...pa jo vprašama kako da jo še niso popravili, pa je malomarno rekla, da je že ok, da so denar porabili za druge stvari...

skoraj me je kap..ostala sem brez besed... in res ne vem kaj naj si mislim... najraje bi zahtevala denar nazaj, ker takrat po telefonu ni rekla da je kar ok, ampak mi je pridigala kako bo sedaj treba vse tapete dol vzet pa nove dat gor, ker ne moreš samo en del popravit in da je treba še pokitat in ne vem kaj đše vse...sedaj pa je akr ok...

Kaj bi si o tem mislili vi?

Reci, da se hecaš.

Stanovanja nimajo zavarovanega drugač? To vse krije zavarovalnica.
340€?
A je mogoče podrl steno al kako?
tristoštirideset

Re: Sin poškodoval prijateljici steno na obisku

09.08.12 13:34
Navedeno
Pred dvema mesecema je sin na obisku pri moji prijateljici poškodoval steno v cdnevni sobi. Vljudnostno sem jo vprašala naj mi pove koliko stane popravilo in mi je tudi kar povedala naslednji dan da 340 EUR. Še isti dan sem ji denar odnesla... zadnjič pa smo bili pri njih na obisku, in glej ga zlomka...stena še vedno poškodovana...pa jo vprašama kako da jo še niso popravili, pa je malomarno rekla, da je že ok, da so denar porabili za druge stvari...

skoraj me je kap..ostala sem brez besed... in res ne vem kaj naj si mislim... najraje bi zahtevala denar nazaj, ker takrat po telefonu ni rekla da je kar ok, ampak mi je pridigala kako bo sedaj treba vse tapete dol vzet pa nove dat gor, ker ne moreš samo en del popravit in da je treba še pokitat in ne vem kaj đše vse...sedaj pa je akr ok...

VSAKA ŠOLA NEKAJ STANE :-))))
Tebe tokrat 340€
Za mene bi bila to le še BIVŠA prijateljica!
Navedeno

Kakšne imaš šele sovražnike, če te že prijateljice takole nategujejo? Jooooj, sem kar jaz jezna nate, da si taka kura!!
Če bi že imela občutek, da je tvoj otrok frderbal neko steno, bi poklicala mojstra, da bi to popravil. 340 evrov si ji dala na suh??? A to po predračunu, al kar tako, zaradi slabe vesti??

Na,saj kar pišem še jaz k kura, tolk me je tole raspizdil!!!

p.s. Al se zajebavaš? ;)
Ma, jaz bi se bolj sekirala, kako sem oz. nisem vzgojila svojega otroka, da dela škodo.
moj odgovor je

09.08.12 13:41
No, če ti meni razbiješ luč, ki je stala 200 evrov in mi daš 200 evrov za luč, to ne pomeni, da moram jaz luč kupiti, kajne? Si mi naredila škodo in jo plačala, ali se bom jaz odločila biti brez luči ali kupiti novo, je pa čisto moja stvar.

Sama osebno prijateljici nikoli ne bi zaračunala škode.
Najprej bi se vprašala kaj si ti počela medtem, ko je tvoj sin naredil škodo v tujem stanovanju? Si ga pustila, da je mirno to počel? Koliko je pravzaprav star?

Če sta se zmenili, da jih škodo poravnaš, te ne sme zanimati kam je dala denar. Ti si korektno dala denar in s tvoje strani je stvar rešena. Moram pa reči, da se mi zdi precej visoka cena, a je mogoče sin uporabljal kramp?
Kaj je naredil

09.08.12 13:42
Kaj je naredil s steno? Jo je podrl ali kaj? sta ziher prijateljici?
hehe to so pa sončki v čeladicah ;)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Wow. Koo-koo-ka-choo got screwed.
Navedeno
Yo_
Ma, jaz bi se bolj sekirala, kako sem oz. nisem vzgojila svojega otroka, da dela škodo.

V bistvu smo še dolgo zdržali brez značilnega monovskega pravičništva. Sploh nimam niti trohice dvoma, da tvoja hči in nihče od psov, še najmanj pa ti od prve minute svojega življenja niste nikjer, nikomur in nikoli naredili niti trohice škode. Še več, ko vi od kod odidete, je sigurno lepše, kot je bilo prej.
Ne, moja hči ni nikomur nikjer naredila škode. Psi tudi ne, jih ne vlačim po obiskih.
Ampak ne moreš pa, da ne bi psov not zvlekla, a ne?
Nisem jaz kriva, če sončki mon-ovk uničujejo po tujih stanovanjih. Pa s psi ali brez.
je pleskarijo poškodoval al kaj?
Navedeno
Yo_
Ne, moja hči ni nikomur nikjer naredila škode. Psi tudi ne, jih ne vlačim po obiskih.
Nisem jaz kriva, če sončki mon-ovk uničujejo po tujih stanovanjih. Pa s psi ali brez.

Saj pravim, itak da ni. Saj je vendar tvoja. Tudi nobene igrače verjetno ni nikoli polomila ali razbila kozarca - mah kje.
Ostale pa prav načrtno tako vzgajamo sonca, da ko pridejo kam na obisk, takoj kladivo v roke in razbit vse, kar dobijo na dohvat. Če ne dosežejo kvote, so pa doma kaznovani.
Ne vem, zakaj tebe ne oprostijo plačila avto. zavarovanja, ti garant nisi in ne boš nikomur naredila nikoli nobene škode. Je čisto nemogoče.
Glej,

tole te je prijateljica nategnila. Od kje njej tak znesek?
Če imaš ti zavarovanje svojega stanovanja in s tem tudi odgovornost, bi lahko tvoja zavarovalnica pokrila strošek, ki ga je povzročil tvoj otrok. Samo prijateljica bi morala dati račun in predračun od popravila.
Takole na suho jaz ne bi dajala, najprej naj dokaže da toliko stane popravilo.
vprašanje zate!

09.08.12 14:11
Če si ti tko TUMASTA, da "prijateljici" daš kar na lepe oči 340EUR ALI je zdaj ona kriva, da si ti TUMASTA? In odgovor je, da ne! Te je pač na suho nategnila. 1:0 za prijateljico. Čeprav dvomim, da je samo 1:0 glede na to, kako tumasta si.
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Saj pravim, itak da ni. Saj je vendar tvoja. Tudi nobene igrače verjetno ni nikoli polomila ali razbila kozarca - mah kje.
Ostale pa prav načrtno tako vzgajamo sonca, da ko pridejo kam na obisk, takoj kladivo v roke in razbit vse, kar dobijo na dohvat. Če ne dosežejo kvote, so pa doma kaznovani.
Ne vem, zakaj tebe ne oprostijo plačila avto. zavarovanja, ti garant nisi in ne boš nikomur naredila nikoli nobene škode. Je čisto nemogoče.

Aha, ker je moja. Daj, preden jo tule javno zaradi tega najmanj vandalizma obtožiš se zamisli, če je prav, da pisariš, kaj naj vse bi nek otrok bil samo zaradi tega, ker ti njegova mama ni pogodu.
Ni moj problem, če vaši otroci zganjajo kažin po tujih stanovanjih. In nič manj problemov s tem nimate, če tulite: "Tvoja je ziher tudi kdaj." Zato pa imate tako kot imate, zato ste mnogi s svojimi sonci na obiskih nezaželjeni in zato morate plačevati škodo.
V bistvu je pa res popolnoma nemogoče, da bi komu med vožnjo naredila škodo, prav tako tudi ne vem, zakaj bi morala plačevati avtomobilsko zavarovanje. Avtomobila namreč sploh nimam.
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Glej, ti se lahko norčuješ kolikor hočeš, ker se pač čutiš prizadeto, očitno imaš sama nevzgojeno mularijo. Toda, verjela ali ne, tudi moja hči ni nikoli in nikdar pri nikomer naredila nobene škode.
Nekateri ljudje pač znamo vzgojiti otroke. Pri zapisu avtorice sploh ne gre za malenkost, saj sama pravi, da je poškodoval steno.
Škoda izgubljat besede, kakšni starši ste to, da ne opazite, kaj delajo vaši pamži. Oziroma, oni lahko delajo vse, verjetno se jim ne sme sploh nič reči, ker oni so pač SONČKI !!
Kaj nihče ne pomisli, da stene morda ni poškodoval namenoma?????

Jaz sem osebno poškodovala sosedov avtomobil, ko sem odprla vrata svojega avtomobila in ker sem v rokah imela vrečko, jih nisem pravočasno pridržala, ko mi je burja vrata odprla na stežaj in jih žal butnila v sosedov avtomobil, da je nastala grda praska!!! In sva se s sosedom dogovorila glede odškodnine! Dejstvo, ki ni imelo nobene zveze z vzgojo mojih staršev pač pa z mojo lastno neprevidnostjo oz. nepazljivostjo ter dejstvom, da me je tiščalo na wc in sem brezglavo hitela!!!! Halo???? Da kje je bila medtem ko je sin uničeval?????
Pa saj ni važno ali je dani denar porabila ali ne. Bila je škoda, plačala si jo - in to je to.

Čisto njena stvar je ali je tisto steno potem popravila ali ne.

09.08.12 14:28
Navedeno
ivons
Glej,

Če imaš ti zavarovanje svojega stanovanja in s tem tudi odgovornost, bi lahko tvoja zavarovalnica pokrila strošek, ki ga je povzročil tvoj otrok. Samo prijateljica bi morala dati račun in predračun od popravila.

poglej, prijateljici sva ćže od malih nog...zaupam ji in pač verjamem da je tak znesek, ker ima neko posebno foto tapeto in je tam en del popisan s kulijem in s škarjicami popikan...opazi se, ni pa bilo nobenega razbijanja... oba otroka sta bila notri ko sva na hitro skočili pogledat njen vrt, ko sva se vrnili pa je bilo že prepozno...moj sin je star leto in pol oz. skoraj dve...ga učim da se tujih stvari ne sme poškodovati, da se ne piše po steni itd....ampak se zgodi... tudi doma imamo eno steno popisano..>kaj čmo...
Navedeno
Navedeno
ivons
Glej,

poglej, prijateljici sva ćže od malih nog...zaupam ji in pač verjamem da je tak znesek, ker ima neko posebno foto tapeto in je tam en del popisan s kulijem in s škarjicami popikan...opazi se, ni pa bilo nobenega razbijanja... oba otroka sta bila notri ko sva na hitro skočili pogledat njen vrt, ko sva se vrnili pa je bilo že prepozno...moj sin je star leto in pol oz. skoraj dve...ga učim da se tujih stvari ne sme poškodovati, da se ne piše po steni itd....ampak se zgodi... tudi doma imamo eno steno popisano..>kaj čmo...

Ojej, revež! Še ne dveletnik? Zdaj bo vandal in za MONovke čist obsojen.
Jao, pa sem res mislila, da je najmanj eno omaro podrl, ki je priletela v steno in jo uničila, ne pa delček fototapete, popisan s kulijem in popikan s škarjami. Vsak normalen človek bi rekel, da to itak nič ni in se tega niti omenjalo ne bi več, sploh če bi bil v to vpleten tudi njegov otrok, kar očitno je bil.
In tale tvoja "prijateljica iz otroštva" je na hitro izkoristila tole smolo in te brezkompromisno odrla za nekaj sto evrov. Žal.

Za naslednjič pa edino to. Ne puščaj otroka samega, ker ne, da lahko naredi škodo, pa čeprav minimalno; kot si rekla, so bile v igri škarje in pisalo, na katera se lahko otrok mimogrede napiči, če slučajno pade. In to je lahko veliko hujša škoda, kot malo poškodovana tapeta.
Toliko majhnih pamžev se pa ne pusti brez nadzora tudi za minuto. Drugič bo pa v minuti njenemu otroku s škarjami oko ven staknil, seveda ne zanalašč, a ne.
Yo_ tis itak čudo, sej ni čudn, da si brez frajerja. Uboga tvoja hči in ubogi smrdljivi psi.

Aja fototapete? Saj lahko kupi samo tisti del, kjer je popisano? Verjetno ni tapete v celem gor lepila, ampak po delih. Ne verjamem niti, da je bila cela 340€. Nategnila te je.
Ja, življenjski cilj mi je imet dedca in nevzgojeno otročad. In ker ničesar od tega nimam, se grem kar obesit :p
ha, pa še kako obstajajo tapete za 340 evrov! še za več kot to! obstajajo talne ploščice, ki se prodajajo za 500 evrov po kosu. lepe sicer za dol past.

če ve ne veste, daobstajajo tako drage stvari, še ne pomeni, da ne obstajajo.

mene bi porezana in popikana tapeta motila. za delo s škarjami obstajajo listi. naj vam vaš froc naredi vsak teden par lukenj po tapetah na stenah, pa boste potem povedale, če je to kaj ali ne.
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Ej, se ne splača. Res ne. nikoli se njej ne splača odgovarjati. Takega človeka jaz še nisem doživela....
ko bi mi rekla 340 eur, bi sama organizirala popravilo stene....
glede na to, da si ji denar ze dala, pa vsaj za svojo duso preveri za kolk te je nategila....

in ce te je se ji lepo zahali za dosedanje prijateljsto....
sori ampak bi jaz tako prijateljico takoj skenslala oz sploh ni prijateljica.
vedno če kaj poškoduješ se vsaj iz vljudnosti praša koliko stane.in če je nek drobiž bi VSAK mogel denar zavrniti.
ampak to da je tapeta veliko vredna vzame denar in ne popravi je pa PODN OD PODNA.
nebi rekla če bi vsaj novo kupila...
Navedeno
moj odgovor je
No, če ti meni razbiješ luč, ki je stala 200 evrov in mi daš 200 evrov za luč, to ne pomeni, da moram jaz luč kupiti, kajne? Si mi naredila škodo in jo plačala, ali se bom jaz odločila biti brez luči ali kupiti novo, je pa čisto moja stvar.

kaj teb ni jasno????
denar se da za popravilo oz da se kupi tako kot je bilo ne pa da prijatlejici urejaš stanovanje.
DENAR SE DA ZA POPRAVILO ŠKODE!!!!!
kaj če hočeš drugo luč in je dražja boš več zahtevala?????NE!!!!
denar se da za popravilo oz za vrednost poškodovanega predmeta...
Sem mislila da je nosilno steno razbil, glede na prvi post in ceno. Pa vidim da je samo malo počečkano.

Pri nas nismo nikoli preganjali otrok ki so nam kaj umazali.

Me pa bolj skrbi da ima tako majhen otrok škarje v roki medtem ko gre mam ven iz prostora. To je bolj zaskrbljujoče.
Navedeno
Yo_

ti pa tvoja vzgoja. Se že vidi, kako si vzgojena.
Še odraslemu se zgodi nesrteča, p'a ne otroku.
Slovenska zajedljivost!
Navedeno
daj nehaj

Še odraslemu se zgodi nesrteča, p'a ne otroku.

O tem se pa popolnoma strinjam s tabo.
Zato se pa tako majhnih otrok ne pušča samih.
Kje pa je fantič dobil škarjice in kemični? Ju je prinesel s sabo z najljubšimi igračami?
Mah, babše te je grdo našponalo. Povabi jo in ko bo njeno dete polila prepoln kozarec s sokom, ji zaračunaj nov paket.
Navedeno
Navedeno
ivons
Glej,

Kako pa vesta, da je tapeto poškodoval tvoj, ne pa njen, če sta bila otroka sama?
Mislim, če je človek še tako slalbe volje, ga tole mora spraviti v smeh:))))

Mislim seveda na debato med Yo in strupanječo, pa tudi nekatere ostale imate dobre komentarje. Sama žal nisem tako odrezava in ne spravim niti slučajno kaj takega skupaj. Zato pa sem se full zabavala zdajle ob branju.

Hvala vam, monovke :-)
Navedeno
mirijam

Ej, se ne splača. Res ne. nikoli se njej ne splača odgovarjati. Takega človeka jaz še nisem doživela....

Tudi ne boš. Isti ptiči skup letijo. Tudi na podobni višini :p
Ali sem lahko tvoja prijateljica? Če je odgovor pritrdilen, se jutri s sinom oglasita na kavici....:)))
kaj ti ni jasno??

09.08.12 19:05
Ti si placala skodo, ki jo je (domnevno) povzrocil tvoj sin, ostalo te nima pa kaj za brigat. Ona si lahko rit obrise s tem denarjem pa ti ga da na kroznik, ko nimas kaj jaskat. Visina "odskodnine" je pa druga stvar. O tem bi morala pa prej razmisljat. Cisto komot bi jo vprasala zakaj toliksna cena in bi ti mogla dokazat. Jaz bi se naprimer pozanimala pri kaksnih mojstrih koliko stane menjava te fototapete in ce je mozna menjava le poskodovanega dela. Ce ne, potem bi si pac kolegica izbrala nov motiv (ki je okvirno iste cene kot presnji) in bi ji tistega gor napopal. Pa btw bodi vesela da otrok ni komu oko iztaknil s tistimi skarjami! Tako malih se ne pusca same 10 sekund, kaj sele za neko bedasto ogledovanje vrta. Nekatere ste res kot kure! Itak so potem vedno vse drugi krivi, samo ve in vas froc ne! Mozgane in glavo imas da z njimi razmisljas, ne pa da imas najnovejso super duper frizuro gor! Kura!
Škodo je treba poravnat, če jo je povzročil tvoj otrok, ni kaj!!!

Kaj pa ona naredi z denarjem, je pa njena in ne tvoja reč.

Tvoj komentar "da ji boš denar vzela nazaj" se mi zdi povsem neprimeren.
kaj ti ni jasn zenska

09.08.12 19:34
Navedeno
mojcajj

o seveda da jo ima brigat.sam je njen denar.plača se škoda -poškodovani del ne pa vse.sploh če je ta moznost.ne pa da si bo ona šla za ta denar cunce nabavlat.pa kaj je z vami folk.tuki se ne gre za 5 ali 20 evrov ampak nad 300!!
drugim pa v vednost da ne verjet na besedo...
rajši je vzela denar vzela kot pa da bi zamenjala.
Navedeno
a lahko?
Ali sem lahko tvoja prijateljica? Če je odgovor pritrdilen, se jutri s sinom oglasita na kavici....:)))

A mene sprašuješ?
Če ja, lahko prideš ob 4 nafutrat srake ali pa po 17 na futranje srak, česanje, menjanje skretov ipd.
Navedeno
mojcajj

Če zahtevaš zavarovalnino ti pride najprej njihov cenilec ocenit škodo, potem pa ti ponavadi povrnejo škodo na podlagi računov. Tako da.
Navedeno
moj odgovor je

Mislim enako!!
Se mi zdi pa zelo prav, da če otrok naredi škodo, da se škoda poravna!!!
Navedeno
ah joj
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Glej, ti se lahko norčuješ kolikor hočeš, ker se pač čutiš prizadeto, očitno imaš sama nevzgojeno mularijo. Toda, verjela ali ne, tudi moja hči ni nikoli in nikdar pri nikomer naredila nobene škode.
Nekateri ljudje pač znamo vzgojiti otroke. Pri zapisu avtorice sploh ne gre za malenkost, saj sama pravi, da je poškodoval steno.

Škoda izgubljati besede, kakšni starši ste to, da ne opazite, kaj delajo vaši pamži. Oziroma, oni lahko delajo vse, verjetno se jim ne sme sploh nič reči, ker oni so pač SONČKI !!

Sem pomislila, da je strupenjačin otrok pri prijateljicii povzročil škodo; ker je pač zacvilila nad Yo_:-))
Moja hči tudi ni nikoli izven domače hiše naredila nobene škode.

Naši otroci so rojeni pred nastankom tega foruma. Primož ga je "zaplodil", sončki so se začeli rojevati, vzgoja je šla v maloro, jah, je, tako kot je!
Navedeno
ttcbbbm
Navedeno
moj odgovor je

kaj teb ni jasno????
denar se da za popravilo oz da se kupi tako kot je bilo ne pa da prijatlejici urejaš stanovanje.
DENAR SE DA ZA POPRAVILO ŠKODE!!!!!
kaj če hočeš drugo luč in je dražja boš več zahtevala?????NE!!!!
denar se da za popravilo oz za vrednost poškodovanega predmeta...

Ja, res je, denar se mora dati oz. plačati nastalo škodo. Kako bom pa jaz denar porabila, pa tebe prav nič ne briga. V danem primeru, npr., bi si jaz kupila 5 masaž v Tai Spa v Portorožu:-)
Navedeno
Yo_
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Aha, ker je moja. Daj, preden jo tule javno zaradi tega najmanj vandalizma obtožiš se zamisli, če je prav, da pisariš, kaj naj vse bi nek otrok bil samo zaradi tega, ker ti njegova mama ni pogodu.
Ni moj problem, če vaši otroci zganjajo kažin po tujih stanovanjih. In nič manj problemov s tem nimate, če tulite: "Tvoja je ziher tudi kdaj." Zato pa imate tako kot imate, zato ste mnogi s svojimi sonci na obiskih nezaželjeni in zato morate plačevati škodo.
V bistvu je pa res popolnoma nemogoče, da bi komu med vožnjo naredila škodo, prav tako tudi ne vem, zakaj bi morala plačevati avtomobilsko zavarovanje. Avtomobila namreč sploh nimam.

Kaj pa ti drugega počneš ko lajnaš drugim o tem, kako nevzgojene "froce" imajo? Mal upoštevaj lastne nauke. Tu se usajaš čez otroke, ki niso krivi, da imajo starše take kot jih imajo, tvoje sončice pa se ne sme omenit.

Drgač pa se strinjam z eno gor, ki je to omenila, kako veste, kateri otrok je poškodoval steno, če sta bila sama? Prav je, da se škoda plača, ampak najprej bi morali ugotoviti kaj se je zgodilo, nato bi poklicali mojstra da to popravi in šele nato ti ona da račun od mojstra, da ga poravnaš. No ja, boš vedela za drugič, tokrat jo pa lahko vprašaš, kako ve, da je škode ravno za 340 evrov. Naj ti do potankosti pove, kako je prišla do te cifre in če reče, da ji jo je tako ocenil kak mojster, vprašaj kateri in ga še sama kontaktiraj. Če te je res nategnila za tako vsoto, bi jaz prišla zgodbici do dna.
1letnik in škarje

10.08.12 08:35
Navedeno
matr vola
Sem mislila da je nosilno steno razbil, glede na prvi post in ceno. Pa vidim da je samo malo počečkano.

Pri nas nismo nikoli preganjali otrok ki so nam kaj umazali.

Me pa bolj skrbi da ima tako majhen otrok škarje v roki medtem ko gre mam ven iz prostora. To je bolj zaskrbljujoče.

Mene tudi tu skrbijo le škarje. Če je imela prijateljica te škarje tam, potem je ona kriva in naj vrne denar.In res, tudi če se zunaj vali zlata kepa, sončke zagrabit in z njimi kamorkoli, ne pa jih same pustit.
Navedeno

Daj vzgoji si otroka-Sončka! Sicer pa. če ti tako razmišljaš itak revček ne more bit boljši!!
Navedeno
atom za atom

Kaj pa ti drugega počneš ko lajnaš drugim o tem, kako nevzgojene "froce" imajo? Mal upoštevaj lastne nauke. Tu se usajaš čez otroke, ki niso krivi, da imajo starše take kot jih imajo, tvoje sončice pa se ne sme omenit.

Razlika je v tem, da jaz težav z mojo "sončico" (btw tako jo ti imenuješ, jaz pač ne) ne rešujem prek foruma, zato je ni potrebno omenjat. Ostali pač imate probleme, ki jih ne znate sami rešit, torej pišete o svojih sončkih in na to odgovarjam(o).
Navedeno
Yo_
Navedeno
mirijam

in ta visokost je Mon
Jaz ob takih odgovorih res ne vem, kam gre ta svet.
Da se večini zdi popolnoma sprejemljivo, da avtorica plača 340 € za škodo, kaj se pa potem zgodi z njenim denarjem, je pa ne sme birgat?

In ena še mirno napiše, da bi pobasala denar in šla na masažo, se pravi, da vam ne gre zato, da bi popravili škodo, ampak da bi se denarno okoristili in to na račun prijateljev?

Ne morem verjet, res ne.

Za avtorico pa, stopi do prijateljice in ji povej, da si se prenagnila, ker si ji kar tako na lepe oči dala denar. Da bi rada vedela koliko je/bo stalo popravilo. Pa razčisti, kateri otrok je dejansko napravil škodo in kje je dobil škarje in kuli, potem pa predlagaj, da si popravilo škode delita, ker očitno ni vsa krivda na tebi oz. tvojem otroku. Ne bit tok uslužna.

In, če ne misli zadeve popravit, gre točno za to, kar sem napisala zgoraj, za materialno okoriščanje na račun prijateljev. Zame - nesprejemljivo.

Kakorkoli že, mislim, da sta vidve s prijateljstvom zaključili.
Navedeno
hja
Navedeno
Yo_
Navedeno
mirijam

in ta visokost je Mon

Seveda. Sploh, ker je navidezno 100000000 sodelujočih, če pozabimo, da nekateri pišete pod 50000 nick-i :p
Saj pravim, če imaš stanovanjsko zavarovanje in odgovornost zraven, ti ne bi bilo treba nič plačat, samo prijavila bi svoji zavarovalnici dogodek.
Navedeno
ivons
Saj pravim, če imaš stanovanjsko zavarovanje in odgovornost zraven, ti ne bi bilo treba nič plačat, samo prijavila bi svoji zavarovalnici dogodek.

A zavarovalnica plača, če en mulo čečka po steni?
Navedeno
Yo_
Navedeno
hja
Navedeno
Yo_
Navedeno
mirijam

in ta visokost je Mon

Seveda. Sploh, ker je navidezno 100000000 sodelujočih, če pozabimo, da nekateri pišete pod 50000 nick-i :p

četudi, še vedno letaš v veliki jati gosi, čeprav se prepričuješ, da si orel :)
Navedeno
Yo_
Navedeno
ivons

ja, če imaš zavarovano odgovornost
Navedeno
takolele
Navedeno
Yo_
Navedeno
ivons

Dobro, samo res si ne predstavljam... Torej pokličeš na zavarovalnico in rečeš, da ti je nek mulc počečkal steno?
Navedeno
Yo_
Navedeno
takolele
Navedeno
Yo_
Navedeno
ivons

Dobro, samo res si ne predstavljam... Torej pokličeš na zavarovalnico in rečeš, da ti je nek mulc počečkal steno?

Ja, tako kot jih pokličeš, če ti je razbil šipo, podrajsal fasado ...

Seveda pa ne dobiš denarja na lepe oči, ampak moraš imeti vsaj predračun od mojstra.
Navedeno
takolele
Navedeno
Yo_
Navedeno
takolele
Navedeno
Yo_
Navedeno
ivons

Ja, tako kot jih pokličeš, če ti je razbil šipo, podrajsal fasado ...

Seveda pa ne dobiš denarja na lepe oči, ampak moraš imeti vsaj predračun od mojstra.

Še dobro, da so sanje dovoljene:-))
Pohvala neumni avtorici, ena boljših tem zadnje čase. Pa odgovori so nad povprečjem zadnjih nekaj dni.
Navedeno
Yo_
Navedeno
atom za atom

Razlika je v tem, da jaz težav z mojo "sončico" (btw tako jo ti imenuješ, jaz pač ne) ne rešujem prek foruma, zato je ni potrebno omenjat. Ostali pač imate probleme, ki jih ne znate sami rešit, torej pišete o svojih sončkih in na to odgovarjam(o).

Lahko bi razumela, da v bistvu to sploh ni bilo usajanje čez tvojega froca, ampak posmehovanje tebi, ker misliš, da si velemojster v vzgoji. In mi tvoje modrovanje komentiramo, ne? In tvojo sončico sama mečeš naprej : moja pa to nikol ni, moja pa je vedno to pa to, moja pa zna,... torej nam jo sama daješ v zobe. Ali mogoče misliš, da bodo ljudje spoštljivo molčali, tako kot ti? :-D
Ja, a naj napišem, da je, če ni? Zato, da boste srečne, ker bo bolj normalno, kaj vaši počnejo?
Aja, pa če jaz svojo hči omenim, je to ven metanje. Če pa ostale pišete na dolgo in na široko o svojih sončkih vse od dreka v plenici pa do pozne pubertete, pol je pa to kaj?
A ni to starševski čvek? Bi bilo za pričakovat, da je torej normalno, da lahko omeniš tudi svojega otroka - sploh v temah, kjer je debata o otrokih.
Jaz sem lani za pleskanje stanovanja velikosti 80 m2 (v treh barvah) z delom in materialom vred plača 500 eur.
Navedeno
Yo_
Ja, a naj napišem, da je, če ni? Zato, da boste srečne, ker bo bolj normalno, kaj vaši počnejo?
Aja, pa če jaz svojo hči omenim, je to ven metanje. Če pa ostale pišete na dolgo in na široko o svojih sončkih vse od dreka v plenici pa do pozne pubertete, pol je pa to kaj?
A ni to starševski čvek? Bi bilo za pričakovat, da je torej normalno, da lahko omeniš tudi svojega otroka - sploh v temah, kjer je debata o otrokih.

In če omeniš svojega otroka, ga bodo mone popljuvale, tako kot storiš to ti. Kaj ti ni jasno?
pr mej duš babe

11.08.12 09:36
Tale očitanja in zmerjanja zgledajo kot kokodajsanje v kokošnjaku. A ste kdaj babe zasledile, da se desci kregamo zaradi takih bedarij.

YO YO, strševski čvek je za to, da si starši pomagajo med sabo ( sprašujejo in svetujejo ), če imaš probleme s tem se skini.

Tako majhne otroke na obisku se ne pušča same, sploh s tako nevarnimi predmeti okoli. Če prijateljica porabi toliko denarja za popravilo ga pač porabi in je lepo, da se ji ponudi denar brez očitanja. Je pa grdo od nje, da ga ni porabila za popravilo škode. Če je bil starš veselega otroka tako fer in ponudil denar, naj bi bil še prejemnik le tega fer, sploh če je prijatelj. 80% ljudi se v takem primeru naredi kar neumne, pač se zgodi hahaha. Plačnik (dobra prijateljica), prejemnik (slaba prijateljica), mar bi rekla, da še ni imela časa popravit, nikoli ne bi imel srca, da to naredim prijatelju, seveda če bi že vzel denar.

YO in ostali podobno misleči, glede vzgoje otrok je to mal mem. Imam tri otroke s popolnoma različnimi karakterji in sem končno po parih letih ugotovil, sam, da moram do vsakega drugače pristopiti. To marsikateri starš ve in starši z več otroki so pravi naslov za svetovanje, ne pa z edinci. Pri meni je eden otrok na obisku sedel kot pribit drugi pa norel in to vedno, zato jih raje nisem vzel sabo ali pa je bil vedno pri meni v naročju. Žuganje in vzgoja "to ne smeš" ni imelo nobenga efekta, kot na primer pri drugem tudi to ni bilo potrebno.
Drugače da ne bo pomote, imam tri hčerke in vse tri so sončki, seveda vsaka po svoje.

Mal se umirite v kokošnjaku in si pametno ter z veseljem pomagajte. Sej ponavadi take bedarije sploh ne gledam, ampak tole me je pa čist razhudl. Zelo privlečen naslov.
Primitivne ste in nizkotne. Slovenke!
Navedeno
Mirore
Primitivne ste in nizkotne. Slovenke!

Če ti kaj ni prav, se lahko vrneš domov na jug.
ahjojojmoralizatorka

13.08.12 07:43
Navedeno
ah joj
Navedeno
strupenjača
Navedeno
Yo_

Škoda izgubljat besede, kakšni starši ste to, da ne opazite, kaj delajo vaši pamži. Oziroma, oni lahko delajo vse, verjetno se jim ne sme sploh nič reči, ker oni so pač SONČKI !!
Ti ki si tako prepričana v pravilno vzgojo svoje hčere, da ne bo nekoč tvoja hči navečja kur..ba ali celo zadrogiranka zaradi tvoje perfect vzgoje...ene mi pa res greste na živce s svojo popolnostjo in prepričanjem vase...Mislite da ste nekaj več, pa niste...Ravno tako ste krvave pod kožo, zato bodi lepo tiho ker s še prehitro vrne, če si preveč pameten!!!!!!!!!!
In ti, prmejduš, kaj točno si drugega povedal kot jaz in še nekaj ostalih?
mal čudno vse skupaj!

13.08.12 18:10
upam, da to ni le provociranje, nisem brala odgovore!

Tvoj sin je povzročil škodo, dala si 340 evrov, okej, mar je odlepil, potrgal kake tiste moderne tapete, ki so res drage, ko niso čez cele stene, ampak le vzorci???

Ampak še vedno ne razumem, kje sta bili vidve? če otrok rad povzroča škodo, potem se ga ima na očeh...

O tem, da si plačala škodo in je stena še ista, kaj vem, menda ja se lahk odloči ali bo to popravila anli ne, dejstvo je, da tistih tapet ni več, torej tistega vzorca in to res toliko stane, kaj češ.

res pa je, da jaz svoji najboljši prijateljici nikoli ne bi to zaračunala, še bolj pa je res, da pri meni nihče od otrok, ki so na obisku ni brez kontrole, se ve, da so drugje in se ve, kako se drugje obnaša, če že dpma norijo in delajo škodo, pri nas se je pač ne in se to pove, ma to se itak že ve, škode se ne dela, čao!

Vsak drugi sonček je dons nevzgojen, pa rečte kar čte, starši pa tudi in potem se pejmo, kaj že?!
če bi bila res tebi prava prijateljica bi škodo spregledala; če bi bila le kulutrna znanka bi rekla da "je že v redu"..ne morem si misliti, upam, da ne poznam nikogar tako bolanega ki bi res želel odškodnino in to še v takšnem znesku..za bruhat..potem pa da ta denar porabi še za kaj drugega? to je ena navadna usrana rit ki nima popolnoma nobenega spoštovanja do tebe-prvič je dokazala z citiranjem cene, drugič s prevzemom denarja in nazadnje še s tem da je denar porabila in obdržala za nekaj drugega..pravzaprav gre že za goljufijo kajne-ti si ji namreč dala denar za navedeno popravilo..joj za bruhata, lepo prosim ne trati svojega dragocenega življenja za takšen gnoj od ljudi
a ziviš v hiši, stanovanju, pol najbž imaaš zavarovano odgovornost , to pomeni v primeru , če se kaj zgodi , daš polico od zavarovalnice , pa to krije zavarovalnica pa ne ti ....
Očitno pač to ni tvoja prijateljica.Saj ne veš kdo je poškodoval steno ,če nista bili zraven pač ne veš a sta umetnika dva-manjši ali večji otrok
pr mej duš babe

16.08.12 10:51
In ti, Yo, pejt si šeenkrat vse prebrat, ker tudi približno nisi o tem govorila, samo zmerjaš in pametuješ in to tako, da se je začel cel prispevek med sabo zmerjat. Tvoj prvi prispevek vse pove. Z njim si sprožila celo verigo obsojanja, bolj bi blo, da nič več ne komentiraš, sploh o vzgoji otrok, ker imaš samo enega. Ne pravim, da svojega otroka ne vzgajaš super, ampak to še ne pomeni, da bo tvoj nasledni otrok s to vzgojo super priden.

Še vedno ne morem verjet tvoji izjavi, da lahko negdo prbije tako bolano. Razočarana mama ni nikjer povedala kakšen karakter je njen otrok, od kje si dobila idejo kako je vzgojen manj kod 2 leti star otrok. Jest mislim, da ga lepo vzagaja že zaradi njenega dejanja, ko je brez problema plačala škodo in ta mama je zelo lepo vzgojen in odrasel človek.

Sem zelo vesel da imaš pridnega otroka, toda druge otroke in vzgojo raje pusti pri miru, ker ta tema ni o vzgoji otrok ampak bolj o odnosu med prijatelji in njihovem spoštovanju en do drugega. Ni moteča poškodovana stena ampak kam je šel denar za popravilo.
Meni v bistvu dol visi, kako vzgajate svoja sonca. Ampak, če neko sonce meni karkoli v stanovanju uniči, potem to mamice pač plačate. Tko to gre.

p.s. Probleme imate boljše mame od mene. Jaz jih nimam. Oz. moj otrok ne uničuje fletov. Žalostno pa je, da se sklicujete na številčnost otrok in iizkušnje. Očitno se kljub hordi mulcev še vedno niste naučile a ma baš ništa :))))))))
pr mej duš babe

16.08.12 15:03
Yo, spet zmerjaš, pa gdo te je tok zagrenil, dej spovej se, ker vidim da ti gre cel svet na ž....

Še vedno ne dojameš, ti bom z veliko napisal, NI FORA V VZGOJI OTROK AMPAK V SPOŠTOVANJU ENE PRIJATELJICE DO DRUGE. DOJEMI ŽE. Si pa precej obsedena s svojim otrokom in njegovo vzgojo, bogi otrok.

No pa povej kaj si se ti naučila pri enem otroku, po izjavah si super inteligentna in dobivam občutek kot, da si ti tista s poškodovano tapeto.

Dej napiši nam pravila kako se pravilno vzgaja otroke, mogoče nam pa pripomore in bo svet precej lepši. Kaj pa veš, mogoče pa kakšna tvoja prijateljica tole bere in ko pride na obisk boš varna pred napadi z ostrimi predmeti.
Nimam poškodovanih tapet, ker jih prvič sploh nimam, drugič k meni ne hodijo mone s sončki.
A nasvet? Dokler sonce ni toliko vzgojeno, da mu lahko zaupaš, ga ne puščaš samega. Simpl. Sploh pa ne tako malega s škarjami. Ampak to je itak že izven dometa razmislit, kaj bi se lahko zgodilo.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 plus 13?