Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
ned, 12. maj 2013
pet, 17. maj 2013
ned, 12. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
Kaj bi vi??
Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:08 |
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:11 |
|
neeeee
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:13 |
|
Menka
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:15 |
|
trije bratje
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:20 |
|
enkrat pomagaš, vedno pomagaš
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:25 |
|
Ma ne bi
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:29 |
NavedenoSe kar strinjam, za tako pomoč so ponavadi sorojenci zapravljivega tipa, se Jim vse zid samoumevno ... Mene so izkušnje naučile proti taki pomoči, saj smo vedno bili na tisti strani, ki je pomoč dajala.Menka
Ne! vsaj nekaj časa ne. Naj se sooči in razmisli kaj in kako je postopa prej, ko je imel. Mislim, da bi taka oseba pomoč vzela kot nekaj samoumevnega.
Ko bi se odpovedal vsemu kar ni potrebno - mobitel, nepotrebne vožnje, kofetkanje... pa bi pomagala, a ne z denarjem, s hrano pa ja.
|
Zima1
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:35 |
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:35 |
|
Familija
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:48 |
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:52 |
|
bi pomagala
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:55 |
|
Kaj je pravzaprav sorojenec
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 10:59 |
|
posodila bi
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:02 |
|
Antun
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:03 |
|
Pikica11
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:04 |
NavedenoKaj je pravzaprav sorojenec
Ali ni sorojenec brat ali sestra? Kaj pa je to, da se nekaj naučim?
|
sovražimherbicide
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:11 |
|
posodila bi
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:11 |
NavedenoAntun
Taka oseba ne potrebuje pomoči z denarjem ampak s spremembo. Ta sprememba pomeni, da si najde dodaten vir zaslužka za financiranje svojega življenskega sloga za stvari, ki niso življensko nujne ali pa svoje življenske stroške prilagodi prihodkom. Odločitev je na posamezniku ali bo sofinanciral življenski slog ali ne.
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:14 |
NavedenoPikica11
Meni je ful butast izraz. Baje pa pomeni brata ali sestro. Čeprav meni zveni "sorojenost" smiselno le, če gre za dvojčke (sočasno rojstvo).
|
službo mu
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:23 |
|
Preseravanje z besedami
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:32 |
|
A je to za različne čase
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:47 |
|
Menka
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 11:50 |
Navedenobi pomagala
Bi pomagala, finančno in tudi drugače.
Moja moralna dolžnost in moja čista vest je, da jaz pomagam. Kaj bo sorojenec naredil z mojo pomočjo, je pa njegova moralna dolžnost in njegova čista vest. Če bo mojo pomoč vrgel skozi okno ali si z njo res pomagal, je njegova stvar, jaz bom pa veliko bolj mirno spala, če bom vedela, da sem naredila vse, kar lahko, da mu pomagam. Ne samo sorojencu, tudi vsem svojim najbližjim.
|
bi pomagala
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 12:05 |
NavedenoMenkaNavedenobi pomagala
Bi pomagala, finančno in tudi drugače.
Moja moralna dolžnost in moja čista vest je, da jaz pomagam. Kaj bo sorojenec naredil z mojo pomočjo, je pa njegova moralna dolžnost in njegova čista vest. Če bo mojo pomoč vrgel skozi okno ali si z njo res pomagal, je njegova stvar, jaz bom pa veliko bolj mirno spala, če bom vedela, da sem naredila vse, kar lahko, da mu pomagam. Ne samo sorojencu, tudi vsem svojim najbližjim.
Mislim, da si ti na tisti strani, ki potrebuje pomoč in ne živi preudarno, zato praviš, da bi dala, pomagala in bi ti bilo vseeno kam gre pomoč.
Taki ljudje pravijo, dal bi če bi imel! A nimajo, ker ne živijo odgovorno svojim prihodkom primerno.
|
prioritete
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 12:23 |
|
leelee_nepr.
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 12:28 |
|
makedonka
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 12:29 |
|
Antun
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 12:31 |
Navedenoposodila biNavedenoAntun
Taka oseba ne potrebuje pomoči z denarjem ampak s spremembo. Ta sprememba pomeni, da si najde dodaten vir zaslužka za financiranje svojega življenskega sloga za stvari, ki niso življensko nujne ali pa svoje življenske stroške prilagodi prihodkom. Odločitev je na posamezniku ali bo sofinanciral življenski slog ali ne.
Saj ne gre za to, da mora spremeniti svoj življenjski slog. Službo je zgubil. Prej je pač živel po svojih zmožnostih, pa mu je šlo.
|
posodila bi
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 13:19 |
NavedenoAntunNavedenoposodila biNavedenoAntun
Saj ne gre za to, da mora spremeniti svoj življenjski slog. Službo je zgubil. Prej je pač živel po svojih zmožnostih, pa mu je šlo.
Imaš prav, sem bil proti koncu branja površen.
|
v stiski
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 15:59 |
|
slovenska mentaliteta
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 16:08 |
Navedenov stiski
Moja svakinja je "nujno" rabila finančno pomoč in jo je dobila od naju. Potem sem izvedela, da sta šla z možem za en teden na morje:-(( Sicer je denar vrnila ampak od takrat ji ne bi posodila tudi ficka ne več. Ker sva pač posodila, ko je bila kao v stiski. Za dopust ji pa nikakor ne bi.
|
Menka
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 17:41 |
Navedenoslovenska mentalitetaNavedenov stiski
Moja svakinja je "nujno" rabila finančno pomoč in jo je dobila od naju. Potem sem izvedela, da sta šla z možem za en teden na morje:-(( Sicer je denar vrnila ampak od takrat ji ne bi posodila tudi ficka ne več. Ker sva pač posodila, ko je bila kao v stiski. Za dopust ji pa nikakor ne bi.
Si ji folž ali kaj? Pa kaj potem, če sta šla na dopust? Je vrnila denar?
Mater ste eni nagravžni!
|
blablablabla
Re: Bi v takem primeru pomagali sorojencu?09.08.12 18:59 |
NavedenoMenkaNavedenoslovenska mentalitetaNavedenov stiski
Si ji folž ali kaj? Pa kaj potem, če sta šla na dopust? Je vrnila denar?
Mater ste eni nagravžni!
Denar se posodi, če je človek v stiski, za morje zagotovo ne, četudi ga vrne. Pošteno bi bilo, da pove, da potrebuje za morje, dopust...... In nihče, ki varčuje ji ne bi posodil. In potem ga sprašujejo če je " FOLŽ " Kaj je že to? Ah kar nekaj.....

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.