Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
V javnost je prišlo pismo upokojenega škofa Urana, ki je prepričan, da je izgon krivičen.
Še to.

Uran v pismu pravi, da je takšen izgon proti njegovi volji. Kako dolgo bodo organi pregona še tolerirali samovoljo Rimske cerkve v Sloveniji, ki po kvazi kanonskem pravu deluje mimo pravnega reda Republike Slovenije, ko izganja državljanja Republike Slovenije iz domovine?
saj se ve, kdo vleče slovenske nitke v vatikanu ;>

"Stari Kres nekdaj očovam Našim svet, al nam sinovam Skor iz spomina vzet."
Očitno je inkvizicija preživela mračni srednji vek. Metode ostajajo iste.
Navedeno
mirijam
Kje pa je bilo tole objavljeno?

Požar, Žurnal, r.t.v.s.l.o.
Navedeno
mirijam
Kje pa je bilo tole objavljeno?

V bistvu je zdaj že povsod.
Revež. Zdaj joka, prej je pa celo življenje bil predstavnik te fašistične organizacije v Sloveniji. Prav nič se mi ne smili. Ima da gre!
Bogve kaj hudega je storil, pa nočejo dat v javnost! Dvomim, da je tole tako nedolžno.
Navedeno
jxvc
Revež. Zdaj joka, prej je pa celo življenje bil predstavnik te fašistične organizacije v Sloveniji. Prav nič se mi ne smili. Ima da gre!

Smili ali ne smili, bil bi prvi človek, izgnan iz "demokratične" Slovenije. Ne izganjamo morilcev, pedofilov, roparjev, izganjamo pa starčke.
Navedeno
dghjkk
Bogve kaj hudega je storil, pa nočejo dat v javnost! Dvomim, da je tole tako nedolžno.

A obstaja kaj hujšega kot pedofilija? Pedofil on ni. In pedofilov cerkev ne izganja v drugo državo. Pedofilov ne izganjajo. Toliko o njihovih prioritetah.
Domnevno očetovstvo je samo krinka. Uran je bil namreč nadškof, ko je sedanji nadškof msgr. dr. Anton Stres kraljeval v mariborski nadškofiji in s podpisi Krambergerja in tedanjega člana uprave NLB Alojza Slavka Jamnika (njegov brat je ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik) pridobival nezavarovane kredite. Mislim da Vatikan skrbi predvsem to, da gospod Uran ne bi kaj preveč pošteno začivkal. Mislim tudi, da jih je lahko tega utemeljeno strah.
Hvala za linke!

Mah, problem je v tem, da ne vemo sploh, kaj se dogaja. Neki je, sam Bog pa vedi, kaj se grejo tam gor. Vemo samo eno, da vedno bolj tonejo, ker je veliko ljudi pač zazrtih tudi v duhovnike, škofe in njihova dejanja, ne pa samo v Boga. pol pa logično, da se pobereš, ko pa take bedarije počno!

Klinc, jaz bi jih vse skupaj čez tram, pa s kloferjem čez rit. Samo škodo delajo. ampak res, samo škodo!
Navedeno
mirijam
Hvala za linke!

Mah, problem je v tem, da ne vemo sploh, kaj se dogaja. Neki je, sam Bog pa vedi, kaj se grejo tam gor. Vemo samo eno, da vedno bolj tonejo, ker je veliko ljudi pač zazrtih tudi v duhovnike, škofe in njihova dejanja, ne pa samo v Boga. pol pa logično, da se pobereš, ko pa take bedarije počno!

Klinc, jaz bi jih vse skupaj čez tram, pa s kloferjem čez rit. Samo škodo delajo. ampak res, samo škodo!

Kako ne vemo, kaj se dogaja? Je čisto jasno, kdo je tole Uranu skuhal, kateri pokvarjenec. Papež ni nek superman, ki bi bil seznanjen z slehernim škofičem na tem svetu. Jih je preprosto preveč, da bi za vsakega vedel, koliko plenic se mu suši na dvorišču, kam hodi popoldne, katero pivo mu bolj paše in s čem se lokalna vasica trenutno ukvarja. T.i. "papežke" listine (in odločitve) mu tako pripravljajo področni "ministri" (t.i. vatikanski kadrovski šefi + lokalnic nunciji), seveda izključno po navodilih in s natančnim posvetovanjem z lokalno cerkvico. Izdajalci pravih Slovencev, ki hodijo zlagano špecariti v Vatikan, da bi le uničili nekoga, ki jim kaže ogledalo! Sicer pa... saj ni treba iti tako daleč v zgodovino, da najdemo isti karakter Slovenčka, ki se je šel iz sovraštva do soslovenca (in pohlepa po oblasti) klanjat k tujcu, svojo lastno kri izdajat in prihuljeno špecarit. Samo slabih 70 let nazaj...
Vatikan samooklicani božji poslanci.Tale vaša farsa se bo ohranila še ene 200 let,pol pa pa pa.Nihče več nebo verjel njihovim bučkam o tem kako so božji poslanci.Zavajajte o svojih lažnih pooblastilih,ki vam jim je dal kao sam bog dokler še lahko.Vsega je enkrat konec,tudi tega bo,samo mi nebomo več tukaj,da bi to videli.Jim je pa treba priznati,da so se dolgo obdržali in dolgo so palile te njihove bučke,ki s samim bogom nimajo nič.
Navedeno
ni za verjet
Navedeno
jxvc

Smili ali ne smili, bil bi prvi človek, izgnan iz "demokratične" Slovenije. Ne izganjamo morilcev, pedofilov, roparjev, izganjamo pa starčke.

Če si član neke organizacije, dobro veš, kakšna so pravila. On lahko iz cerkve kadarkoli izstopi, pa ne bo imela nobene moči več nad njim, a ne? Samo potem gredo bajbaj vsi privilegiji, nazivi, keš in podobno. Dokler pa službuje Vatikanu, se mora podrejati njihovim pravilom. Ga ni nihče silil prej in nihče ga ne sili zdaj, da je njihov hlapec. Sploh ne razumem, kako upa zdaj takole jokat po medijih.
Drugače pa - čistka v slovenski cerkvi je nujno potrebna!!! Milijarda pufov še ni dovolj?
Navedeno
jfgnlč

Če si član neke organizacije, dobro veš, kakšna so pravila. On lahko iz cerkve kadarkoli izstopi, pa ne bo imela nobene moči več nad njim, a ne? Samo potem gredo bajbaj vsi privilegiji, nazivi, keš in podobno.

Gre za starčka, ki je celo življenje delal v tem "članstvu", in zdaj mu predlagaš, naj kot kakšen berač gre na cesto? Od česa bo pa živel? A se zavedate, da izhod iz t.i. "članstva" za tako starega človeka brez praktično vsakega premoženja pomeni tudi izbiro življenja na cesti in posledično hitro smrt?
samo norec je zvest taki izprijeni instituciji kot je vatikan, odpor le temu bi bila božja dolžnost, za resnične vernike.

"Stari Kres nekdaj očovam Našim svet, al nam sinovam Skor iz spomina vzet."
Navedeno
samo 70 let nazaj

Kako ne vemo, kaj se dogaja? Je čisto jasno, kdo je tole Uranu skuhal, kateri pokvarjenec. Papež ni nek superman, ki bi bil seznanjen z slehernim škofičem na tem svetu. Jih je preprosto preveč, da bi za vsakega vedel, koliko plenic se mu suši na dvorišču, kam hodi popoldne, katero pivo mu bolj paše in s čem se lokalna vasica trenutno ukvarja. T.i. "papežke" listine (in odločitve) mu tako pripravljajo področni "ministri" (t.i. vatikanski kadrovski šefi + lokalnic nunciji), seveda izključno po navodilih in s natančnim posvetovanjem z lokalno cerkvico. Izdajalci pravih Slovencev, ki hodijo zlagano špecariti v Vatikan, da bi le uničili nekoga, ki jim kaže ogledalo! Sicer pa... saj ni treba iti tako daleč v zgodovino, da najdemo isti karakter Slovenčka, ki se je šel iz sovraštva do soslovenca (in pohlepa po oblasti) klanjat k tujcu, svojo lastno kri izdajat in prihuljeno špecarit. Samo slabih 70 let nazaj...

GLej, ni vse tako, kot zgleda. Res ne. Tuki je veliko več za vsem tem. ;-)
Navedeno
mirijam
Navedeno
samo 70 let nazaj

GLej, ni vse tako, kot zgleda. Res ne. Tuki je veliko več za vsem tem. ;-)

Ja, še bolj pokvarjene stvari od teh, ki sem jih napisala. To je prava mafija, mafija tipa sicilijanska mafija. Pokradli so 800 milijonov evrov, 800 milijonov, zdaj se pa na tega Urana spravljajao zaradi domnevnega otroka. Pa vsi vemo, da ima veliko duhovnikov po Sloveniji otroke, točno se ve, v kateri vasi in s katero žensko, kateri so duhovniški otroci. Tukaj gre za denar, za moralo sigurno ne, ker cerkev se na moralo požvižga.
Kjer se lahko izvaja oblast in vse to, tam so tudi pokvarjenci. Res je.

Mene moti samo to, ker se nič ne nauči iz vseh teh kolobocij. Mislijo vse prikrit in pol vse ven pride. Mah, prav glupi so.
Navedeno
mirijam

Mene moti samo to, ker se nič ne nauči iz vseh teh kolobocij. Mislijo vse prikrit in pol vse ven pride. Mah, prav glupi so.

Ker se ne bojijo. Normalna ustanova bi se, zaserješ in ljudje te več ne marajo. Oni pa hodijo po svetu s pretvezo, da so božji poslanci. In ker se večina ljudi boji boga, ni nevarnosti, da ne bi še naprej ostali člani cerkve. Čeprav je vprašanje, koliko ima cerkev zveze z bogom. Jaz mislim, da bolj malo, da bog je povsod, še najmanj v cerkvi, v tako pokvarjeni cerkvi.
Navedeno
grozljivo
Navedeno
jfgnlč

Če si član neke organizacije, dobro veš, kakšna so pravila. On lahko iz cerkve kadarkoli izstopi, pa ne bo imela nobene moči več nad njim, a ne? Samo potem gredo bajbaj vsi privilegiji, nazivi, keš in podobno.

Gre za starčka, ki je celo življenje delal v tem "članstvu", in zdaj mu predlagaš, naj kot kakšen berač gre na cesto? Od česa bo pa živel? A se zavedate, da izhod iz t.i. "članstva" za tako starega človeka brez praktično vsakega premoženja pomeni tudi izbiro življenja na cesti in posledično hitro smrt?

Ja, točno to bi naredila. Cesta, te prosim? A si malo ruknjena v glavo in preveč ameriške filme gledaš? Pri nas se starca brez premoženja ne flikne na cesto, ampak se ga da v dom za jurja na mesec. Časti občina. Nič mu ne bi manjkalo. Ne bi bilo pa več luksuza, to pa res ne. In če ima res otroke, bodo že poskrbeli zanj menda??
Starec, ne starec, noben pripadnik te organizacije se mi prav nič ne smili. Dokler jim padajo privilegiji na kup, je cerkev dobra, ko pokaže zobe, pa jok in stok.
Navedeno
samo 70 let nazaj
Navedeno
mirijam

Ker se ne bojijo. Normalna ustanova bi se, zaserješ in ljudje te več ne marajo. Oni pa hodijo po svetu s pretvezo, da so božji poslanci. In ker se večina ljudi boji boga, ni nevarnosti, da ne bi še naprej ostali člani cerkve. Čeprav je vprašanje, koliko ima cerkev zveze z bogom. Jaz mislim, da bolj malo, da bog je povsod, še najmanj v cerkvi, v tako pokvarjeni cerkvi.

Mah, to je kot politika. Saj ga skoz serjejo, pa kaj? Še vedno so na oblasti. Pa če kje ne pridejo zraven, grejo pa drugam. Politike mislim. ;-)

Kar se tiče Cerkve kot to, je stvar malo drugačna. Nismo člani Cerkve zaradi duhovnikov, škofov, papeža. Oni so samo pomagači. Cerkev smo sicer mi vsi in tam je živi Bog. Je sicer tako navzoč povosod, ampak pod podobo kruha dobiš Boga samo v cerkvi.
Je pa res, da si mislijo ljudje, morda celo duhovniki in škofje, da kogarkoli prizadenejo, če grejo ven iz Cerkve, če jo zapustijo. Kao, bodo škofje itd. že videli. Ej, saj sam sebi škodiš, če greš stran od Boga - v kolikor si ga lahko sploh spoznal, da je v cerkvi prisoten. Ker če ga nisi tam spoznal in ne veruješ v to, da je tam, nimaš tam kaj iskat, ker vidiš lahko samo te neumnosti, ki jih drugi delajo. Sploh, ker smo že tako naravnani, da radi gledamo to, kar je slabo, ne pa to, kar je pozitivno.
Navedeno
jxvc

Fašistične?

Pa kaj hudiča dela Nataša Pirc-Muser, da se ne odzove na take idiotske komentarje???
Navedeno
jfgnlč
ampak se ga da v dom za jurja na mesec. Časti občina. Nič mu ne bi manjkalo. Ne bi bilo pa več luksuza, to pa res ne. In če ima res otroke, bodo že poskrbeli zanj menda??
Starec, ne starec, noben pripadnik te organizacije se mi prav nič ne smili. Dokler jim padajo privilegiji na kup, je cerkev dobra, ko pokaže zobe, pa jok in stok.

Res, občina časti tisoč evrov na mesec? Kar tako, starčka brez premoženja? Ne, ne časti. Časti, če imaš kakšno nepremičnino, ki jo po tvoji smrti lahko pobere, drugače pa ne.

Če ima otroke? In če jih nima? On pravi, da jih nima. Pa tudi če jih ima, zakaj bi otroci zdaj skrbeli zanj, če on zanje ni, ko so bili majhni?
Navedeno
mirijam

Kar se tiče Cerkve kot to, je stvar malo drugačna. Nismo člani Cerkve zaradi duhovnikov, škofov, papeža. Oni so samo pomagači. Cerkev smo sicer mi vsi in tam je živi Bog. Je sicer tako navzoč povosod, ampak pod podobo kruha dobiš Boga samo v cerkvi.
Je pa res, da si mislijo ljudje, morda celo duhovniki in škofje, da kogarkoli prizadenejo, če grejo ven iz Cerkve, če jo zapustijo. Kao, bodo škofje itd. že videli. Ej, saj sam sebi škodiš, če greš stran od Boga - v kolikor si ga lahko sploh spoznal, da je v cerkvi prisoten. Ker če ga nisi tam spoznal in ne veruješ v to, da je tam, nimaš tam kaj iskat, ker vidiš lahko samo te neumnosti, ki jih drugi delajo. Sploh, ker smo že tako naravnani, da radi gledamo to, kar je slabo, ne pa to, kar je pozitivno.

A če greš stran od cerkve, greš stran od boga? Kakšne bedarije, bog in cerkev nimata nobene zveze.

Duhovniki, škof, papež so pomagači boga? A res? A je bog hotel pomagače imeti? Zakaj bi jih imel, če je vsemogočen, jih ne rabi? Cerkev pomaga sebi, grabi denar na kup, ne pomaga bogu.

Spoštujem verne ljudi, nimam pa spoštovanja do pripadnikov cerkve.
Navedeno
nič drugačna
Navedeno
mirijam

A če greš stran od cerkve, greš stran od boga? Kakšne bedarije, bog in cerkev nimata nobene zveze.

Duhovniki, škof, papež so pomagači boga? A res? A je bog hotel pomagače imeti? Zakaj bi jih imel, če je vsemogočen, jih ne rabi? Cerkev pomaga sebi, grabi denar na kup, ne pomaga bogu.

Verni ljudje smo pripadniki cerkve, spoštujemo tiste, ki nas spoštujejo in pišemo Bog z veliko začetnico.
Prepičljiv argument za krščansko ljubezen do bližnjega !? Celo z ljudmi svoje baže delajo tako!
Navedeno
nič drugačna

Saj ne vem, ali ima smisel ti odgovarjati ali ne. ;-)

Da, če greš stran od Cerkve, greš stran od Boga. Ker mi pač verujemo, da je v podobi kruha prisoten sam Bog. Se držimo pravila, da gremo k maši, obhajamo zakramente, ki jih ne dobiš POVSOD, pač pa samo v Cerkvi, nekatere samo preko duhovnika. In prav ti zakramenti nam zelo veliko pomenijo. Zato potrebujem tudi duhovnike. In verjamem, da so to od Boga izbrani ljudje, ker pa imajo svojo lastno voljo, pa delajo tudi napake. Eni se res trudijo, da živijo čimbolj svetniško, eni ga pa lomijo tako, da se za glavo držiš. Pa vendar je to še vedno zame od Boga izbrana oseba.
In ja, BOg je hotel imeti pomagače, saj ej vendar apostole poslal po svetu, da oznanjajo Božjo besedo. Kar tudi duhovniki še danes delajo, saj pri vsaki maši oznanjajo Evagnelij.

Saj te čist razumem, da ti ni jasno nič. Jaz ti tudi ne znam kaj bolje razložit. Pač... tko je. Cerkev smo ljudje, eni z manj napakami, eni z več. Duhovniki imajo svojo funkcijo, tako škofje in vsi ostali. Kaj iz svojega poslanstva naredijo je pa njihova stvar. Bodo že dali odgovor, ko bo čas za to. S tem se ne obremnenjujem. Zato, ker sem verna in verujem, da je najbolj pravičen sodnik Jezus sam.
Ja, pa od kje se je vzel ta Brodet? Vse je zakuhal, še koga bo namočil v skrbi za svoje krilce, krilc pa zanj v večnosti ne bo nikoli.
Navedeno
mirijam
Navedeno
nič drugačna

Saj ne vem, ali ima smisel ti odgovarjati ali ne. ;-)

Da, če greš stran od Cerkve, greš stran od Boga. Ker mi pač verujemo, da je v podobi kruha prisoten sam Bog. Se držimo pravila, da gremo k maši, obhajamo zakramente, ki jih ne dobiš POVSOD, pač pa samo v Cerkvi, nekatere samo preko duhovnika. In prav ti zakramenti nam zelo veliko pomenijo. Zato potrebujem tudi duhovnike. In verjamem, da so to od Boga izbrani ljudje, ker pa imajo svojo lastno voljo, pa delajo tudi napake. Eni se res trudijo, da živijo čimbolj svetniško, eni ga pa lomijo tako, da se za glavo držiš. Pa vendar je to še vedno zame od Boga izbrana oseba.
In ja, BOg je hotel imeti pomagače, saj ej vendar apostole poslal po svetu, da oznanjajo Božjo besedo. Kar tudi duhovniki še danes delajo, saj pri vsaki maši oznanjajo Evagnelij.

Saj te čist razumem, da ti ni jasno nič. Jaz ti tudi ne znam kaj bolje razložit. Pač... tko je. Cerkev smo ljudje, eni z manj napakami, eni z več. Duhovniki imajo svojo funkcijo, tako škofje in vsi ostali. Kaj iz svojega poslanstva naredijo je pa njihova stvar. Bodo že dali odgovor, ko bo čas za to. S tem se ne obremnenjujem. Zato, ker sem verna in verujem, da je najbolj pravičen sodnik Jezus sam.

KER SO TE VATIKAJNARJI PREPRIČALI, DA IMAJO MONOPOL NAD BOGOM, PA GA NIMAJO, BOG JE OD VSEH, TUDI OD TISTIH, KI NISMO V CERKVI, KI NISMO KRŠČENI. JAZ SEM TUDI Z BOGOM, PA NISEM V CERKVI IN NISEM KRŠČENA, NE RABIM NOBENEGA DUHOVNIKA IN CERKVE, DA SEM Z BOGOM.
Navedeno
grozljivo
Navedeno
jfgnlč
ampak se ga da v dom za jurja na mesec. Časti občina. Nič mu ne bi manjkalo. Ne bi bilo pa več luksuza, to pa res ne. In če ima res otroke, bodo že poskrbeli zanj menda??

Res, občina časti tisoč evrov na mesec? Kar tako, starčka brez premoženja? Ne, ne časti. Časti, če imaš kakšno nepremičnino, ki jo po tvoji smrti lahko pobere, drugače pa ne.

Če ima otroke? In če jih nima? On pravi, da jih nima. Pa tudi če jih ima, zakaj bi otroci zdaj skrbeli zanj, če on zanje ni, ko so bili majhni?

Ja, občina časti. Če ne veš, smo država, ki nikogar ne pusti umreti na cesti, razen če ta sam tako hoče in s prstom ne migne, da bi rešil svojo situacijo. Če ti ne veš, da nekaj obstaja, ne pomeni, da tega ni. Če ti pa pobere nepremičnino, pa ni častila, a ne, zato ne klati neumnosti.
Navedeno
mik
Navedeno
jxvc

Fašistične?

Pa kaj hudiča dela Nataša Pirc-Muser, da se ne odzove na take idiotske komentarje???

Dokaži, da ni res. Dokler pišem resnico, mi nihče nič ne more.
Glejte, lahko pišete kar hočete, lahko žalite našo sveto katoliško Cerkev, vendar je šla že
skozi dosti hujše preizkušnje, kot je sedaj, ko je grobo in večinoma po krivici napadena z vseh strani, pa je obstala. Tudi tokrat bo, Cerkev je večna. Pravi verniki smo njeni zvesti udje in bomo ostali še naprej.
Zanimiva in grozljiva je reakcija vas, vernikov, vključno s tabo, mirijam. Nobene solidarnosti z izgnancem, ki je očitno deležen krivične obravnave, nobenega sočutja, popolna brezbrižnost za njegovo usodo in absolutno pokoravanje oblastni avtoriteti, ne avtoriteti Boga, ampak zemeljski posvetni avtoriteti v Vatikanu.

Nič čudnega, da so Cerkev in njeni verniki med 2. vojno sodelovali z nacizmom in fašizmom.
Navedeno
Kolaboranti ste!
Zanimiva in grozljiva je reakcija vas, vernikov, vključno s tabo, mirijam. Nobene solidarnosti z izgnancem, ki je očitno deležen krivične obravnave, nobenega sočutja, popolna brezbrižnost za njegovo usodo in absolutno pokoravanje oblastni avtoriteti, ne avtoriteti Boga, ampak zemeljski posvetni avtoriteti v Vatikanu.

Nič čudnega, da so Cerkev in njeni verniki med 2. vojno sodelovali z nacizmom in fašizmom.

Ups, Cerkveni, ne posvetni :)
Navedeno
jxvc
Navedeno
mik
Navedeno
jxvc

Fašistične?

Dokaži, da ni res. Dokler pišem resnico, mi nihče nič ne more.

Dokaži, da tvoji predniki niso marsovci...
Navedeno
nič drugačna

KER SO TE VATIKAJNARJI PREPRIČALI, DA IMAJO MONOPOL NAD BOGOM, PA GA NIMAJO, BOG JE OD VSEH, TUDI OD TISTIH, KI NISMO V CERKVI, KI NISMO KRŠČENI. JAZ SEM TUDI Z BOGOM, PA NISEM V CERKVI IN NISEM KRŠČENA, NE RABIM NOBENEGA DUHOVNIKA IN CERKVE, DA SEM Z BOGOM.

Sploh me ne razumeš, niti Cerkve ne. ;-) Seveda je Bog povsod in če bi natančno brala, sem napisala, da ne pridem do Boga pod podobo kruha. In ne pridem do zakramentov brez duhovnika. Boga kot Boga molim lahko povsod. In ja, seveda je to Bog vseh. Vernih, nevernih, vseh! Teroristov, morilcev, vseh! Vsi smo tempelj Svetega Duha. V nas vseh prebiva On. In hvala Bogu, da si lahko z Njemu, čeprav nisi verna katoličanka. Jih je malo, ki imajo to milost.

In verjemi, da še tako zahojeni duhovnik ali škof dobro, predobro ve, da nima monopola nad Bogom. Saj to ti govorim. Lahko sem zvesta Cerkvi, in tudi škof Uran je ostal zvest Cerkvi, čeprav zgleda, da dela proti njemu. Konec koncev bi lahko rekel, izstopim, briga me in šel svojo pot. Zvesta sem lahko zato, ker je v njej prisoten Bog (tudi drugje, da ne boš spet skočila), ampak njegova "Ljubljenka" je Cerkev. Ljubi Cerkev, sicer je ne bi ohranil. In mi tukaj vidimo samo njeno slabo stran. Jaz mislim, da Bog gleda predvsem an vse lepo v Cerkvi. Ki je mi nočemo in nočemo videti. In če vržemo na tehtnico vse dobro in slabo, je slabo nenznatno malo. Cerkev moraš doživeti in živeti, pa ne boš hotel iz nje, ker tukaj tečejo potoki milosti, prav preko zakramentov. Ali, e pomislim recimo samo na blagoslove pri vsaki maši. Koliko blagoslovov! Veš, koliko dobrega je samo že v tem? Če bi duhovnik nič drugega dobrega delal, kot samo blagoslove delil, bi bilo že to dovolj. :-D
Navedeno
Kolaboranti ste!

??? Aja, nobenega sočutja? Kako veš, da ne sočustvujem z gospodom Uranom? Kako veš, kaj je in kaj ni?
Kaj pa ti delaš za njegovo dobro? Ali veš, kaj je res in kaj ni?

Saj nič nočem, ampak draga moja, jaz sem danes že klečala pred Najsvetejšim in sem molila. Ja, za gospoda Urana. Za njegovo zdravje in za njegov kelih, ki ga mora izpiti. Priznam, lahko bi še več kot samo eno uro in pol molila zanj. Ampak molitev je veliko veliko več kot pisarjenje tukaj, kako in kaj je. Ker tega žal ne vem. Ne vem, kaj je resnica in kaj ni. Zato pa mu naj Bog daje moč za vse, kar ga čaka in kar se mu dogaja sedaj.
Izraz apóstol v krščanstvu pomeni učence Jezusa Kristusa oziroma oznanjevalce njegovega (Jezusovega) verskega nauka!

Moramo biti natančni!
Navedeno
ni za verjet
Navedeno
jxvc

Izgnan iz Slovenije. Navaden bullshit. Kdo ga pa sili, da gre? Slovenske oblasti, ki so edine pristojne za izgon iz države, zagotovo ne.

Sili ga zgolj in samo njegov delodajalec, Cerkev. Tako da če gre, se je sam prostovoljno uklonil Rimu. Treba mu ni. Lahko tudi tukaj ostane, gre v nek povprečen dom za ostarele. Oz. glede na to, kako je priljubljen med verniki, bi ga zagotovo kdo tudi k sebi vzel.

če te država ne izzžene, nobenemu državljanu ni potrebno zapustiti države. Če gre, pač upošteva svojega delodajalca. Lahko tudi delaš za neko multinacionalko, ki ima izpostavo v Sloveniji, pa te lahko službeno pošljejo v Ugando. Zdej, če res greš, je pa čisto tvoja stvar. Največ, kar se ti lahko zgodi, so pogodbene kazni. Tukaj in v tem primeru pa pač izobčitev iz Cerkve. Ampak saj zdaj menda tudi sam po toliko letih vidi, kako plemenita organizacija je to.

Hm, hm.
Ne zato, ker bi bila verna, nisem in pravzaprav mi je žal, da ne občutim posebne pripadnosti krščanski verski instituciji. Žal zato, ker se s tem uvrščam v vse večjo skupino nevernih vernikov, ki smo nekoč z veseljem hodili k verouku, pa k maši, najprej zaradi druženja, kasneje po dušni mir in po zakramente, sedaj pa nas institucija vztrajno preganja s svojimi dejanji čez lasten prag. Žal zato, ker Cerkev razpada in poka po šivih, po drugi strani pa neka druga verska institucija uspešno združuje na kup tudi nekdanje brezbožce, vernike na papirju, da sedaj lobirajo in pripravljajo teren za ustanovo, kjer zvonik ne bo zvonik in ne bo na vseh možnih forumih šel na živce bim bam bom. Odpira Cerkev in mi sami prostor tistim, ki jih je zgodovina nekoč že uspešno pregnala. Cerkev in domoljubje bi naj držala narod složen in na kupu. Mi nimamo več ne enega in ne drugega.
Kar se pa Urana tiče, ne poznam osebno, ampak pogled na njegov dobrodušni izraz na licu ne da ravno slutiti, da bi naj bil ravno on ustrezna oseba za linč. Pokvarjenost v lastnih vrstah se nekaterim pozna že na obrazu, ne samo po dejanjih.
Navedeno
grozljivo
Navedeno
jfgnlč

Nekateri so celo življenje delali,delali,pa so zdaj na cesti. tisti,ki so se pasli na njihovih žuljih,pa luftali in luftali naj jih zdaj pa Vatikan futra.Če za delovno ljudstvo,ki si je samo nekaj ustvarilo ni milosti,ga je za njega še manj. Enkrat je treba sprobat,kako je če se moreš sam preživet .
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 3 minus 3?