Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
šleparji pokvarjeni

kako preživiš 14 dni na morju brezplačno

04.08.12 02:26
prijateljičina hči se je z možem in 2 majhnima otrokoma šlepala brezplačno na morju celih 14 dni ..5 dni pri kolegici v Izoli, 5 dni pri teti v kampu v Umagu, 4 dni pa pri nas v apartmaju v Opatiji...švašta res.
Nisem imela srca, da bi jih nagnala prvi dan, ker ni nič delala ne ona ne mož, nič prispevala za hrano, še otroka je puščala po večerih nam, da sta lahko žurirala..totalno sta nam pokvarila dopust, na koncu sta se še ustila, kako sta letos uživala na morju, skoraj brezplačno celih 14 dni in kako so jih vsi pedenali zastonj...hm banda pokvarjena, drugič jih tiram prvo uro.......prvič zadnjič in nikoli več ne dovolim, da se mi mimogrede kdo ustavi na dopustu...kao mimo gremo pa samo enkrat prespimo...banda!!!!
BESNA SEM...
zeeeeeeehhhh !!!
Pametna deklina. Upam, da ti je pošteno najedala živce! :) Kresni se po glavi! :))
in kje si ti v tej zgodbi? Ali nimaš svoje familije, da vabiš prijatelje na dopust?
Navedeno
šleparji pokvarjeni
Nisem imela srca, da bi jih nagnala prvi dan

Zakaj jih pa nisi nagnala drugi dan, ko si že videla, koliko je ura?
Upam, da bo prijateljica oz. njena hči to prebrala. Najprej jih vabiš na morje, potem pa takole udrihaš nesramno po njih. Vsakdo dela nekaj, ker ima od tega koristi. Ti si jih povabila,morda, da imajo otroci družbo, da se ni treba tebi ukvarjati z njimi, da ima mož družbo, da nisi sama z njim, ker ne funkcionirata... no na koncu so drugi imeli koristi in ne ti. Žal je tako.
avtorica tvoja napaka

Re: kako preživiš 14 dni na morju brezplačno

04.08.12 08:25
A vi ne znate brati ali preberete tako kot vi želite in ne tako kot piše.Napisala je,da so se oni ustavili pri njih,torej jih ni izključno povabila,povabili so se sami,najprej za 1 dan,ki se je spremenil v 4dni.Napaka avtorice je le ta,da se jezi na njih,morala bi biti jezna nase.ker je to dovilila.Jasno bi jim lahko povedala,da ne morejo ostati več kot 1 dan.Jezna moraš biti le nase,ker nisi znala reči ne.Upam,da te je izučilo in naučilo.
Jaz pa ne razumem, kje si prebrala, da so jih povabili. Avtorica piše samo, da so se ustavili na poti na dopust. Iz tega se vsekakor ne da potegniti zaključka, da so jih povabili, kvečemu, da so se povabili. Kako lahko tako hitro iz nekaj stavkov naredimo celo zgodbo tako, kot da poznamo avtorico že velikooooo let in lahko obsojamo.
Pa lep konec tedna vsem Monam.
pač narediš tkole

Re: kako preživiš 14 dni na morju brezplačno

04.08.12 08:29
To je samo zato, ker folku greste povedat, kdaj boste na morju. Tiho bi bli in kaj koga briga, pa se ljudje ne bi ustavljali. Če pa prej vsem sčvekaš, da si tam, pa itak lahk pričakuješ, da se ti naslikajo.

Mimogrede pa, če že pridejo, lahko tudi mirno rečeš, da si zdaj ti dol z družino in želite svoj MIR.
Poznam podoben primer. Ko je ženska s hišico na morju povabila prijateljičino družino zraven. Nakar je postalo samoumevno, da hodijo z njimi na morje vsako leto. Ampak to je niti ni motilo, pač pa to, da so se pričeli vesti kot lastniki in vabiti na dopust še pol svoje žlahte. Potem je pa ženski eno leto dojadilo in je rekla, da bi rada bila na dopustu sama. Pa je 'prijateljica' užaljena prekinila vse stike.
Sem imela večkrat opraviti s takšnimi voluharji. Zdaj sem že toliko natrenirana, da ne nasedem več. Razen, če mi izjemno paše njihova družba, do takrat ko paše in niti 5 minut več. s tem, da jih pošljem v trgovino z dolgim seznamom seznamom:)
Kam greva na dopust, vsi prijatelji, znanci ... vedo. Kdaj greva, pa poveva samo tistim prijateljem, ki se lahko pri naju oglasijo mimogrede in bodo dobrodošli, tudi če bodo ostali par dni.

To, da nikogar ne strežem, sem jih naučila že prvič, ko so prišli in vsak, ki pride, s sabo prinese tudi nekaj hrane in pijače, ki gre v hladilnik in je potem na razpolago vsem. Če nima s sabo, ve kje je trgovina.
Največ kar je, da ko za naju kuham kavo, skuham še zanje. Že večerjo, če si jo kuhamo sami in ne gremo ven, pričakujeva, da jo pripravljamo skupaj. Enako zajtrk.
Pa naučila sem jih, da lahko brez problema oni pomivajo posodo, da pa se računi za jest kje zunaj delijo in da niti slučajno ne pričakujeva in tudi nočeva, da nama v zahvalo za nočitve plačujejo večerje.

In k nama prihajajo za par dni na obisk samo prijatelji, katerih sva vesela in s katerimi med letom dejansko ne najdemo dovolj časa za druženje in to nadomestimo spodaj.
Navedeno
Barca
Kam greva na dopust, vsi prijatelji, znanci ... vedo. Kdaj greva, pa poveva samo tistim prijateljem, ki se lahko pri naju oglasijo mimogrede in bodo dobrodošli, tudi če bodo ostali par dni.

To, da nikogar ne strežem, sem jih naučila že prvič, ko so prišli in vsak, ki pride, s sabo prinese tudi nekaj hrane in pijače, ki gre v hladilnik in je potem na razpolago vsem. Če nima s sabo, ve kje je trgovina.
Največ kar je, da ko za naju kuham kavo, skuham še zanje. Že večerjo, če si jo kuhamo sami in ne gremo ven, pričakujeva, da jo pripravljamo skupaj. Enako zajtrk.
Pa naučila sem jih, da lahko brez problema oni pomivajo posodo, da pa se računi za jest kje zunaj delijo in da niti slučajno ne pričakujeva in tudi nočeva, da nama v zahvalo za nočitve plačujejo večerje.

In k nama prihajajo za par dni na obisk samo prijatelji, katerih sva vesela in s katerimi med letom dejansko ne najdemo dovolj časa za druženje in to nadomestimo spodaj.

Všeč mi je tak način razmišljanja. Pravi balzam med samimi ljudomrzneži in samozadostneži.
Navedeno
kr nek
Navedeno
Barca

Všeč mi je tak način razmišljanja. Pravi balzam med samimi ljudomrzneži in samozadostneži.

Se strinjam! Prav ne morem verjet, kaki ljudomrzneži in koliko jih je... In tem celo pravijo prijatelji, ja kako se pa pol šele obnašajo do ljudi, ki so jim v življenju res kaj hudega nardili. Groza res.
Lepo da ste radi z ljudmi na morju oz na dopustu. Jaz tega ne maram, ne maram se prilagajat, ne maram jesti tujo hrano in ravno tako ne maram jaz kuhati za druge. Ne govorim za obiske doma, izključno mislim za dopust.
Jaz imam svoje prijatelje rada, samo na dopust grem rada sama s svojimi, res ne maram poslušati tujega jamranje kako jih je opeklo, ne maram opravljanja, ne maram pitja in kartanja....skratka na dopustu sem rada tudi kdaj tiho in grem tudi kdaj spat in imam vse razmetano.....ljudi imam rada a dopust je dopust. Smo že šli tako skupinsko in se spočila nisem čisto nič, klepet non stop, prilagajanje, na wc ne moreš normalno....to ni zame. Vsem povem kam in kdaj gremo in tudi vsem sem že povedal da gremo radi sami. Nekaj časa so nas vabili in vedno sem povedala da gremo sami in da tudi tako najbolj želimo, in je bilo rečeno kako bo luštno ko bomo šli in kot sem napisala smo res šli in se ni izkazalo za dobro odločitev. Ljudje se kregajo, imamo različne navade...jaz ko sem zaspana ne mislim nobenemu razlagat da grem spat in zakaj.....vedno sami. Vas pa občudujem da zdržite z drugimi tudi do 14 dni...
Navedeno
pač narediš tkole
To je samo zato, ker folku greste povedat, kdaj boste na morju. Tiho bi bli in kaj koga briga, pa se ljudje ne bi ustavljali. Če pa prej vsem sčvekaš, da si tam, pa itak lahk pričakuješ, da se ti naslikajo.

Mimogrede pa, če že pridejo, lahko tudi mirno rečeš, da si zdaj ti dol z družino in želite svoj MIR.

Ne povedat samo kdaj greste ampak tudi ne KAM greste! Če te prej sprašujejo kam in kdaj, rečeš da še točno ne veš, mogoče sploh ne boste šli ali pa kar tako malo za nosom. Jaz nikoli ne povem. Ljudi se je treba merkat zmeraj te hoče kdo nategnit.
Ne vem no. Meni pa prijateljice povedo, kdaj in kam grejo, nas povabijo, naj se mimogrede ustavimo. Na kraj pameti mi ne pride, da bi se takole sprehajala iz kampa v kamp. Mogoče kdaj proti večeru na pijači. Pa še to je redkost. Družinski dopust pa je tako: družine, ki dobro funkcionirajo, so rade same s svojimi, tisti pa, ki imajo probleme, pa vlačijo in vabijo in iščejo žrtve vse okoli, da bi zapolnili praznino, ki nastane, ko ostanejo sami.
Taka družina je tudi "prijateljičina hči". Nočejo biti sami, pa se šlepajo od enega do drugega.
Mislim, da lahko mirne duše poveš prijateljici, da so ti pokvarili dopust. Če so oni tako neuvidevni in nesramni do drugih, je za take edini način, da se jim direktno pove. Drugače ne bodo razumeli.
Avtorici bi svetovala naj si tisti apartma nekam zatlači...
Bolj se sekira koliko je prijateljica zapravila. Kako pa veš, dej neki domnevaš pol se pa jeziš.

ne vem zakaj se ubadate z drugimi. Če pa koga povabite , da pride k vam pa je normalno, da si delite stroške hrane ne? Se je tako težko zment?
pa ji izstavi račun, da boš boljše volje no.
@#$%& ej kako so Slovenci zarukani ljudje. Pa to dol padeš. Cel planet prehodiš in takega razmišljanja pod soncem ne najdeš!
S prijatelji in znanci si zmeraj povemo, kam in kdaj gremo na morje. Zanimivo, da nikoli nikomur ne pride na pamet, da bi se kar tako pri nekom ustavljal.

Mi gremo včasih sami, včasih rezerviramo dopust skupaj s še eno družino - z zares bližnjimi sorodniki, ki imajo enako stare otroke, kot mi. Otroci resnično uživajo v skupni igri. Odrasli si vse od rezervacije dalje stroške delimo. Brez problemov tudi kuhamo skupaj in uživamo, da je veselje. Res pa je, da smo veliko skupaj tudi sicer in da se poznamo do obisti. Verjetno se takega dopuste ne moreš iti s komerkoli, ker nehote pride do konfliktov. Ljudje smo različni in kar se nekomu zdi samoumevno, je za nekoga drugega nepredstavljivo.

Če se kdo ''ustavi'' pri nas, se to zgodi v primeru, da je predhodno lepo povabljen. In to spet zgolj kakšna družinica, s katero se odlično razumemo tudi drugače. Povabimo jih, kadar smo na morju dalj časa, tako da se del dopusta posvečamo samo eden drugemu v krogu naše družine, nato pa super paše kakšen večer ob pečenju, pogovoru in smehu v družbi pred bajtico. Pa še otrok je presrečen.

Na enak način tudi naši prijatelji povabijo nas.
Ljudje smo si pač različni. Eni ljudje želijo absolutni mir, preživeti dopust v popolnem izklopu, samo s svojim partnerjem, otroki, drugi si želijo čim večji vrvež. Enkrat paše mir, drugič družba. Meni je razumljivo, da se ljudi želijo čim bolj sprostiti, spočiti od stresnega življenja, službe. Tako kot obratno. Pomembno pa je, da so odkriti računi, da pač poveš, kaj si želiš oz. kaj ne želiš. Jasno postavljena pravila: če se nekdo ustaviš za obisk, naj bo to obisk. Če vidiš, da se obisk vleče, poveš prijatelju, da je pa sedaj čas, da si zopet sam s svojo družino. Na tebi je, da nisi pasiven, ampak daješ jasna sporočila drugim. Če ne, si na koncu samo ti zafrustriran. Tisti, ki je pravi prijatelj, bo razumel vse razloge, zakaj želiš mir in si to ne jemati osebno. Tisti, ki to ne razume, je njegov problem.

Lep dopust vsem
Navedeno
šleparji pokvarjeni
prijateljičina hči se je z možem in 2 majhnima otrokoma šlepala brezplačno na morju celih 14 dni ..5 dni pri kolegici v Izoli, 5 dni pri teti v kampu v Umagu, 4 dni pa pri nas v apartmaju v Opatiji...švašta res.
Nisem imela srca, da bi jih nagnala prvi dan, ker ni nič delala ne ona ne mož, nič prispevala za hrano, še otroka je puščala po večerih nam, da sta lahko žurirala..totalno sta nam pokvarila dopust, na koncu sta se še ustila, kako sta letos uživala na morju, skoraj brezplačno celih 14 dni in kako so jih vsi pedenali zastonj...hm banda pokvarjena, drugič jih tiram prvo uro.......prvič zadnjič in nikoli več ne dovolim, da se mi mimogrede kdo ustavi na dopustu...kao mimo gremo pa samo enkrat prespimo...banda!!!!
BESNA SEM...
Z malo asertivnosti bi jim lahko že takoj postavili meje, pa bi bilo ok. Že, ko so se najavili, bi jim lahko povedala, da lahko pridejo na obisk. Če bi govorili o prespanju, bi lahko to vljudno odklonila. Nato bi ta obisk zamejila. Npr. po treh urah (lahko bi šli npr. skupaj na plažo enkrat ali pa skupaj v gostilno) bi lahko lepo rekla, da nimaš več časa in da imaš nujne opravke in bi jo lepo vljudno odslovila. Pa bi imeli mir. Nauči se samozavesti in asertivnosti. Spletni vir: www.mindtools.com
Jaz pa razumem avtorico. Poznam take voluharje. In vsi tisti ki tu pisete cez avtorico ste se verjetno nasli v zgodbi. Banda ena!!!
Morda se bo grdo slišalo, ampak jz bi jo u pi... sunlo! Vse štiri!! Pa se opravičujem besednemu zakladu! Na morje greš zato da si živce odpočiješ, pa preživiš lep čas samo z družino, ne pa da ti eni vse pokvarjo! Pika, klicaj, zgodba zaključena!
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 13 minus 8?