Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Yo_ 

Ostala sem brez besed...

03.08.12 10:18
...čeprav se to ne zgodi pogosto.
Pogledam skozi okno pisarne na park in otroško igrišče. In kaj vidim? Sem morala 5x pogledat in se prepričat, da se mi ne meša. Po parku se z vozičkom sprehaja neka mama, zraven deklica, stara kakšnih 7-8 let in otrok, star cca 2-3 leta. Vse normalno, ne? No, v bistvu niti ne, kajti tamali je popolnoma gol.
A starši sploh kaj pomislijo? Pa, madona, no! Ostale mame so se z otroci kar pobrale iz parka...
besede

Re: Ostala sem brez besed...

03.08.12 10:20
Mogoče se je pa pokakal, pa ga je slekla in so šibali domov?
hja

03.08.12 10:23
Če je ciganka potem je to normalno. Sem zadnjič videla eno staro kripo od avta parkirano pred Šparom. V avtu je oče otroku obiral očitno ušivo glavo, zunaj pred avtom je pa na asfaltu sedela gola in primerno umazana okoli 2 leti stara deklica.
Pikica11

03.08.12 10:24
Neobičajno res, ni pa nekaj popolnoma neverjetnega. Predvidevam, da se je mulc zmočil, pa ga je mama slekla in ga že žene proti domu.
Nič ga ni gnala proti domu, ker so prišli v park in je tamali šel lepo plezat po plezalih. In ne, tudi cigani niso bili, btw.
čungalunga

03.08.12 10:27
Jaz bi tudi imela takšno službo kot ti, da bi lahk čez okno gledala in pisala na net, kaj se v sosednjem parku dogaja. A še rabite koga? In kaj je to za ena služba?
nč jasno

03.08.12 10:28
sploh mi ni jasno ... zagovarjaš dojenje med trgovinskimi policami, potem te pa en gol 2letnik tkole iz tira vrže?

wtf???
sz iz'le doma

03.08.12 10:28
Prejšnji teden se sprehajam po Izoli in zraven glavne pošte še špancirata mož, žena in njuna hčerka (5-6 let, ne vem točno) ... seveda naga. Res je, da je nekje zraven (1km) tudi plaža, samo vseeno da se otrok sprehaja nag po mestu? Ne vem, no ... meni je bil ful mimo... pa mala je bila že kar velika.
PV

03.08.12 10:29
Mogoče so pa nudisti po duši in je mama malo raztresena danes :)
55.90

03.08.12 10:41
Jooooj ste ljudje fini, res.

Ravno zadnjič se je tako zgodilo, da se je od prijateljice sin pokakal in mu je pač slekla hlače, ljudje pa se na veliko zgražajo.

Dejte pomislit še na kaj drugega.

P.S.: na morju so vsi otroci v kopalkah a ne?!
Navedeno
nč jasno
sploh mi ni jasno ... zagovarjaš dojenje med trgovinskimi policami, potem te pa en gol 2letnik tkole iz tira vrže?

wtf???

Ne, seveda ni prav nobene razlike med dojenjem in sprehajanjem golih otrok po centru mesta, ne?
Sicer pa ne bi rekla, da zaradi tega, ker zagovarjam dojenje to avtomatično pomeni, da sem pristaš dojenja med trgovinskimi policami npr.
Za tisto zgoraj, ki je vprašala po službi - ne, nikogar ne rabimo oz. je delo prostovoljno. Ti pa najbrž rabiš službo, ne?
Če smo že pri normalnem; ni normalno, da te gol triletnik vrže iz tira. Kaj bi šele bilo, če bi zagledala golega tridesetletnika?
Navedeno
elaine
Če smo že pri normalnem; ni normalno, da te gol triletnik vrže iz tira. Kaj bi šele bilo, če bi zagledala golega tridesetletnika?

Hja, odvisno od tega, kaj bi imel za pokazat :p

No, moram pa rečt, da me malo čudi, da se to vsem zdi tako zelo normalno. Očitno se ostalim staršem v parku ni zdelo, ker so se vsi odstranili oz. odpeljali svoje otroke iz parka.
No ja, potem pa cela panika, ko kdo slika kje kakšnega sončka, pa čeprav oblečenega...
Pač ne razumem te logike.
ničnovega

03.08.12 10:49
Prejšnji teden smo prišli po otroka v kolonijo, med vsemi veselimi starši je izstopala sodobna družinica - 2 letnica je bila samo v tanki majčki do popka, brez hlačk, pleničk, bosa. Menda jo odvajajo od pleničk. Ata tudi bos, no mama in sestrica sta bili vsaj oblečeni in obuti. Niti ne razumem, zakaj so punčki navlekli majčko, če se dobro počutijo brez hlačk. Kakorkoli, ja, mi je bilo blesavo in ne razumem fore, mi smo to počeli doma, ne v javnosti, saj ni kužek...
besede

03.08.12 10:52
Ma ne, saj ni normalno, da grejo mirno na igrišče nagi. Jaz moje še na morju oblečem v kopalke, ko je veliko otrok nagcev, kaj vem, nikoli ne veš kakšen folk je okrog.
Kje živiš, mogoče na obali? Ker zna bit, da so bili kakšni turisti, saj jaz tudi kdaj skočim v kakšno trgovino ob morju kar v kopalkah in nisem edina, če bi videla kaj takega npr. v centu Kopra bi se čudila, samo z njihovega vidika...sem tolerantna, ljudje so najbrž na dopustu in jim je zadnja briga, kaj se oblečejo.
pridte k nam

03.08.12 10:55
Dobro,da živim na vasi. na Goriškem je zadnje dni čez 35 stopinj. Moja dva sta čez dan v gatah, če sta pa na bazenu na dvorišču sta pa naga (ju nihče ne vidi). Verjetno kdaj tudi čez vidni del dvorišča laufata naga. kar nekaj sosedov je na svojih dvoriščih v kopalkah, ker je za krepat vroče.
Po moje se tudi v Gorici ne bi nihče zgražal, če bi kak otrok tam kjer je voda na Bevkovem nag tekal.
Ma ne obala. Bilo je v centru Ljubljane.
nikoli gole otroke

03.08.12 11:28
kakorkoli obrnete, (v mestu ali pa kje drugje ) otrok gor , otrok dol, ne bi "smel" biti gol. kot starš, imam do svojih otrok spoštovanje in jih ne bi nikoli pustila nage v okolju kjer se gibljejo neznani ljudje. Na plaži imajo tudi kopalke.

tista ki je pisala da so starši sredi Izole sprehajali golo punčko- ne vem kakšni starši so to? zame je to nesprejemljivo in nespoštljivo.
Ni normalno,

03.08.12 11:37
pa naj kdo reče kar hoče. Nikoli ni bilo in nikoli ne bo (vsaj dokler bomo ljudje hodili po svetu oblečeni), sprehajanje golih otrok po Ljubljani, normalno.
mnenje12345

03.08.12 11:40
Meni se to ne zdi normalno,vsaj spodnje hlačke bi lahko imel.Če pa je prišlo do kakšne nesreče (npr.se je tamali polulal),pa to vseeno ni enako.Mi pa kot staršu ne bi bilo fajn, da bi moj otrok sedel na gugalnico,na kateri je prej sedel otrok z napol obrisano ritko. Verjetno bi ga raje peljala drugam.
lp,
Navedeno
čungalunga
Jaz bi tudi imela takšno službo kot ti, da bi lahk čez okno gledala in pisala na net, kaj se v sosednjem parku dogaja. A še rabite koga? In kaj je to za ena služba?

Lepo prosim ne parlapajte preveč. ja eni ste res ubogi ko imate tako zahtevno službo. tisti kateri največ govorijo kok delajo, delajo najmanj. definitivno.
čungalunga

03.08.12 12:12
Navedeno
Yo_
Navedeno
nč jasno

wtf???

Ne, seveda ni prav nobene razlike med dojenjem in sprehajanjem golih otrok po centru mesta, ne?
Sicer pa ne bi rekla, da zaradi tega, ker zagovarjam dojenje to avtomatično pomeni, da sem pristaš dojenja med trgovinskimi policami npr.
Za tisto zgoraj, ki je vprašala po službi - ne, nikogar ne rabimo oz. je delo prostovoljno. Ti pa najbrž rabiš službo, ne?

Ne ne rabim službe, delam prek študenta, sam zdej ta mesec ne, ker pišem diplomo, pol ša me čaka pripravništvo;))
Sicer se pa resno sprašujem kakšno je to prostovoljno delo, kjer ne rabijo folka! Vsepovsod, kjer sem jaz delala so prostovoljce krvavo potrebovali. Al ti "delaš" prostovoljno, samo zato, da lahk rečeš da delaš??
inapp

03.08.12 12:16
ne, vsekakor NI normalno in ne primerno, da hodi otrok gol na javno igrišče, niti na plaži ne, kaj šele kje kjer ni blizu nobene plaže. Igrala so za vse otroke in to, da se nekdo gol igra na javnih igralih je nehigienično in ogabno.
Ravnokar smo z morja in tudi tam se kaže izboljšanje, da ni več toliko golih otrok.
Jaz sem moji dve 1,5 let in 5 let imela v kopalkah ker mi je misel na to, da bi se kak bolan pedofil naslajal, in to še z mojo prijazno 'pomočjo', ali celo slikal moje otroke, mrzka in me kar spreletava. Dandanes imajo mobiteli že tako dobre fotiče in tako neopazno se da slikati - zakaj bi jim delo še olajšala s tem, da jim golega otroka praktično ponudim na pladnju?!
čungalunga, če si strašno želiš delati prostovoljno, se obrni na organizacije in društva, ki bi jim rada pomagala.
Glede moje službe kot take pa nič ne skrbi. Raje se ukvarjaj s svojo diplomo in pripravništvom ter s tem, da boš tudi kasneje dobila delo. Na srečo so take stvari že za mano :)
Še ena od tu

03.08.12 12:49
Navedeno
sz iz'le doma
Prejšnji teden se sprehajam po Izoli in zraven glavne pošte še špancirata mož, žena in njuna hčerka (5-6 let, ne vem točno) ... seveda naga. Res je, da je nekje zraven (1km) tudi plaža, samo vseeno da se otrok sprehaja nag po mestu? Ne vem, no ... meni je bil ful mimo... pa mala je bila že kar velika.

Še ena izolanka in tudi jaz sem opazila to družino tam okoli tržnice... Starša sta bila v kopalkah. mama je tuhtala če naj gre v trgovino ali ne (Kolonjale).
Nekoč so bile na vhodu v trgovine nalepke, da je prepovedan vstop samo v kopalkah. To še obstaja? Nisem bila pozorna že nekaj časa na to...
Navedeno
Ni normalno,
pa naj kdo reče kar hoče. Nikoli ni bilo in nikoli ne bo (vsaj dokler bomo ljudje hodili po svetu oblečeni), sprehajanje golih otrok po Ljubljani, normalno.

Tudi moje mnenje je tako. Otrok naj bo oblečen in pika! Saj imajo tudi kopalke za otroke. Dejansko nikoli ne veš, kdo gleda tvojega otroka.
Pa kakšni starši ste ?!

03.08.12 13:10
Kaj vam je nekaterim tu na monu ?! ste res brez kulture in morale...še svojega otroka bi slačili in vozili okrog ?! Otrok mora bit primerno oblečen kjerkoli je, tudi doma. In pika. Osnove kulture vam niso jasne ? Ni čudno, da zagovarjate narobe svet v naši državi (na monu ste v večini) Kakšni starši ste in sploh ljudje ? Yo vedno kaj oporekate, čeprav ima velikokrat prav.
kaznivo!

03.08.12 13:12
Če te kdo prijavi na CSD ali policijo...ne vem no, mislim, da je to kršenje "otrokovih pravic", sploh, če gre za večje otroke in to v javnosti, ne mislim doma ali na plaži.
ne sosedi

03.08.12 13:28
Na srečo je na Hrvaškem dovolj divjih plaž, da nimam vas zgražajočih monovk zraven. običajni sosedje nemci so itak radi nudisti. Italijani so sicer zapeti do vratu, ampak jih prav nič ne briga kaj delajo ljudje okoli njih. moji otroci sovražijo kopalke in si jih sami slečejo in svobodni stečejo v morje. na srečo vas nimam za sosede.
Deset let nazaj smo bili v kampu...Stara baška,nudistični kamp.V kampu ti nihče ne teži,eni so v kopalkah drugi pač ne.Na nudistični plaži je pač drugače,vsi nagi,razen mene in...hehe....je prišel čuvaj plaže in rekel,če hočete biti tukaj se slecite ali pa pojdite malo naprej,tam pa kakor ti paše.Potem pa se po treznem premisleku slečemo....so nas tako gledal hehe.Kar je nekje normalno...drugje ni.
2711

03.08.12 13:31
Yo prav imaš, da takole stvar objaviš, ker to pa res ni nikamor podobno.
Kdor to slačenje otrok zagovarja, ni čisto pri pravi..
Če so nekateri taki zagovorniki golote, naj to naredijo še pozimi na smučišču, kjer se jim tudi zagotovo ponesnaži otrok - kar sredi proge, pred vsemi ob -10 stop. C naj ga slečejo..
Kakšni čudaki in barbari se zbirajo tule, ne morem verjeti!
Če bi blo fkk.....bi bilo normalno.
Kaj pa imajo nudistične plače ali kakršnekoli plaže opraviti s centrom mesta?
Ja....eni pač so pozabljivi.
znaš brat??

03.08.12 14:42
Navedeno
ne sosedi
Na srečo je na Hrvaškem dovolj divjih plaž, da nimam vas zgražajočih monovk zraven. običajni sosedje nemci so itak radi nudisti. Italijani so sicer zapeti do vratu, ampak jih prav nič ne briga kaj delajo ljudje okoli njih. moji otroci sovražijo kopalke in si jih sami slečejo in svobodni stečejo v morje. na srečo vas nimam za sosede.

kaj ima center glavnega mesta Slovenije skupnega z morjem????? si nepismena ali preprosto retardirana??? boli nas @#$%& kaj tvoji pamži počnejo na morju, če teče tema o tem, da je Yo videla nagega froca SREDI LJUBLJANE!!! si zdaj razumela ali povem še v bolj preprostih enostavčinh povedih in dodam spodaj risbice?? za nekatere tule gor resno dvomim da imate sploh dokončano pomožno OŠ.
Psiholog

03.08.12 15:25
Navedeno
Yo_
čungalunga, če si strašno želiš delati prostovoljno, se obrni na organizacije in društva, ki bi jim rada pomagala.
Glede moje službe kot take pa nič ne skrbi. Raje se ukvarjaj s svojo diplomo in pripravništvom ter s tem, da boš tudi kasneje dobila delo. Na srečo so take stvari že za mano :)

In ti maš diplomo? Ta bi pa bila za va računalnik da se preveri od koga si jo prepisala!!!
EH, DEJTE NO

03.08.12 15:27
KAJ PA KO SMO AVRELIJA GLEDALI GOLEGA, KER JE MEL TE FOTKE NA SLUŽBENEM KOMPU (VIDLA GA JE VESOLJNA SLOVENIJA IN TO V GENITALIJE)

ALI PA TISTI, KI SO GA BULMASTIFI POKONČALI... SPET GA JE GOLEGA VIDLA VESOLJNA SLOVENIJA

DAJTE NO, DOKELR SONČK KOGARKOLI NE OGROŽA (BACILI Z RITI IN OPDOBNE REČI) OZ. DOKLER SAM NI OGROŽEN IN MU TO NE ŠKODUJE... ZAKAJ DELATI PANIKO I SE ZGRAŽATI???

KAJ PA ONE, KI SO POVEDALE DA POLETI NE NOSIJO SPODNJEGA PERILA IN HODIJO VEN, TER SE TU KAM USEDEJO...

MISLIM, KAKE PRIJAVLJATE

JAOOO BOŽE MILI
Navedeno
Psiholog
Navedeno
Yo_

In ti maš diplomo? Ta bi pa bila za va računalnik da se preveri od koga si jo prepisala!!!

Da si lahko psiholog, potrebuješ diplomo. Tebe je lektoriranje ogromno stalo, kaj?
Da si psiholog potrebuješ znanje, ne samo diplomo.
apaurin

03.08.12 16:09
Navedeno
EH, DEJTE NO
KAJ PA KO SMO AVRELIJA GLEDALI GOLEGA, KER JE MEL TE FOTKE NA SLUŽBENEM KOMPU (VIDLA GA JE VESOLJNA SLOVENIJA IN TO V GENITALIJE)

ALI PA TISTI, KI SO GA BULMASTIFI POKONČALI... SPET GA JE GOLEGA VIDLA VESOLJNA SLOVENIJA

DAJTE NO, DOKELR SONČK KOGARKOLI NE OGROŽA (BACILI Z RITI IN OPDOBNE REČI) OZ. DOKLER SAM NI OGROŽEN IN MU TO NE ŠKODUJE... ZAKAJ DELATI PANIKO I SE ZGRAŽATI???

KAJ PA ONE, KI SO POVEDALE DA POLETI NE NOSIJO SPODNJEGA PERILA IN HODIJO VEN, TER SE TU KAM USEDEJO...

MISLIM, KAKE PRIJAVLJATE

JAOOO BOŽE MILI

In kaj imata ta dva skupnega z golim otrokom na igrišču v centru Ljubljane?
EH, DAJTE NO

03.08.12 16:28
Navedeno
apaurin
Navedeno
EH, DEJTE NO

MISLIM, KAKE PRIJAVLJATE

JAOOO BOŽE MILI

In kaj imata ta dva skupnega z golim otrokom na igrišču v centru Ljubljane?

VSI SO BILI OZ SO NAGI... SE RAZKAZUJEJO TKO AL DRGAČ
Kamena doba.....pa poletje .....bo tudi mimo.
Navedeno
besede
Mogoče se je pa pokakal, pa ga je slekla in so šibali domov?

mogoče se je res, samo najbrž ni bil oblečen v skafander in nekje v takem okolju kjer bi bil posledično po celem telesu od dreka... razen če ti svoje otroke če se podelajo v hlače kjer koli že se, posledično slečeš do golega? ker če bi se ponečedil bi najbrž mel oblečeno vsaj majčko se ti ne zdi?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Wow. Koo-koo-ka-choo got screwed.
dolores72

03.08.12 19:10
,kako pa se je revež z golo ritjo vozil po toboganu
najprej ne drsi, pa še mal boli in če je bilo
vroče, ga je ja peklo...
9784

03.08.12 19:15
A na morju te pa mali nagci ne motijo?
eh

03.08.12 21:31
Navedeno
9784
A na morju te pa mali nagci ne motijo?

Daj no, ne delaj se neumno. Morje ali center mesta je pa menda razlika ali ne?
Saj menda tudi ti ne greš po središču Ljubljane v kopalkah, morda celo zgoraj brez ali pač???
kontra yo

04.08.12 11:41
Malenkostni, ozkogledi, nestrpni. Ja, pa kaj za boga vas briga???

Včasih premišljujem, da z estetkega vidika ni lepo da ženske v letih hodijo okoli v majicah brez rokavov, v krilih (žile..).
A ne bi bilo super če bi vse nad 35 nosile feredžo?
Mislim, samo iz estetskega vidika!!! :)
kontra Yo. Tu je bistvo vseh vaših odgovorov. Kako predvidljivo :p
Ah

10.08.12 08:24
Pedofil bo gledal otroka tudi v kopalkah, v bundi, pajacu...In se naslajal.

Svoje otroke, dokler jim ni bilo nerodno, sem imela le na plaži gole. Zdaj nočejo biti več brez kopalk in jih ne silim naj jih odvržejo.

Mi je pa no, čudno, ko vidim na plaži nekajmesečno deklico v nedrčku in kopalkah.

Drugače pa mislim, da v mestih golota otrok ali odraslih ni primerna.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 6?