Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
pet, 17. maj 2013
sob, 18. maj 2013
ned, 19. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
pon, 20. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
v škafu vode
gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:32 |
|
likeafree
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:42 |
|
ejha.ta
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:42 |
|
Čisto ok
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:51 |
|
zamenjava
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:51 |
|
v škafu vode
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:53 |
Navedenoejha.ta
Meni se zdijo drugi starši čisto normalni! Bom jaz povedala primer hčerkine sošolke. Oni stanujejo blizu šole, moja se vozi z avtobusom. Ko čaka na avtobus, gre občasno, za približno eno uro k tej sošolki domov. VEDNO ji dajo tam kosilo. Ponujajo, silijo... V začetku ji je bilo nerodno, zdaj ne več. Enako delajo tudi z drugimi sošolkami, ki pridejo k tej punci na obisk. Jaz sem se temu vedno čudila in skoraj občudovala to mamico, da je tako gostoljubna. Na kar se enkrat srečam z njo in ji omenim, da sem slišala, da moja hčerka občasno tam je kosilo in ta gospa mi pove, da to ni noben problem, češ, kaj pa je to, itd., itd..... Ko se še nekaj časa pogovarjava, pa mi reče, da itak vsi hodijo k njim na kosilo in da je to za znoret. Jaz sem bila samo tiho in sem si mislila, da je ena navadna babura. Najprej otroke sili, naj jedo kosilo pri njih, potem jih pa opravlja. Mislim, da je pri vas enako!
|
v škafu vode
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:55 |
NavedenoČisto ok
Enkrat doma, drugič pri drugih, pa na bazenu, dvorišču, travniku, gozdu,......
Meni to čepenje doma ni nikoli ustrezalo.
|
neumno
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 07:57 |
Navedenozamenjava
Jaz pa postrežem tiste prijatelje,prijatelice katerih starši tudi postrežejo naše. Je pa en od prijateljev,ki vedno je,pije pri nas,od njega pa ni mše nič prišlo.Temu sem pa sama direkt že rekla,kdaj bo pa on kaj prinesel...Pa izkoriščevalcev in parazitov ne maram.
|
zamenjava
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:03 |
|
ni mi všeč
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:14 |
Navedenozamenjava
Boš še njej enkrat.Brez skrbi.Zadnje čase imam precej oster jezik.To je pa tako,če celo življenje samo kimaš in požiraš in si vsem na uslugo in vsem vse daš in samo daješ in daješ.Zakaj bi? Saj ne pobiram denarja po tleh.Vse stane,a ne?Zakaj pa bi samo jest futrala tuje otroke in to stalno?Jest sem pa drugače tako uvidevna,da otroke,ko imajo drugi kosilo ,pokličem domov,naj doma jedo,potem se pa lahko gredo nazaj igrat.
|
kerch mr
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:29 |
Navedenoejha.ta
Ko čaka na avtobus, gre občasno, za približno eno uro k tej sošolki domov. VEDNO ji dajo tam kosilo. Ponujajo, silijo... V začetku ji je bilo nerodno, zdaj ne več.
|
mamulka
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:30 |
|
jaooooooo
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:40 |
|
v škafu vode
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:44 |
Navedenojaooooooo
Meni je pa hecno, da so tile pubertetniki po cele dneve pri vas doma. Se mi zdi, da si ti naredila že v tem napako, ker imajo pri vas svoj drugi dom in so se pač temu prilagodili.
|
savy
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:45 |
|
ejha.ta
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:50 |
Navedenokerch mrNavedenoejha.ta
Ko čaka na avtobus, gre občasno, za približno eno uro k tej sošolki domov. VEDNO ji dajo tam kosilo. Ponujajo, silijo... V začetku ji je bilo nerodno, zdaj ne več.
In seveda ti (po hčerki) tej mamici nisi poslala niti ene škatle čokoladnih bonbonov v zahvalo, ne?
|
neumno
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:52 |
Navedenozamenjava
Boš še njej enkrat.Brez skrbi.Zadnje čase imam precej oster jezik.To je pa tako,če celo življenje samo kimaš in požiraš in si vsem na uslugo in vsem vse daš in samo daješ in daješ.Zakaj bi? Saj ne pobiram denarja po tleh.Vse stane,a ne?Zakaj pa bi samo jest futrala tuje otroke in to stalno?Jest sem pa drugače tako uvidevna,da otroke,ko imajo drugi kosilo ,pokličem domov,naj doma jedo,potem se pa lahko gredo nazaj igrat.
|
fj.l
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 08:53 |
|
dolores72
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 09:00 |
|
rojnldol
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 09:04 |
|
hahahaha :)
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:04 |
Navedenoejha.taNavedenokerch mrNavedenoejha.ta
In seveda ti (po hčerki) tej mamici nisi poslala niti ene škatle čokoladnih bonbonov v zahvalo, ne?
Ne, ji nisem poslala in ji tudi ne bom. Predvsem zaradi njene dvoličnosti.
Sem pa že rekla hčerki, naj to sošolko kdaj povabi k nam domov in takrat se bomo zmenili tudi za kosilo. Ampak se bomo dogovorili takole: Pridi k nam in pri nas boš tudi na kosilu. Da se točno ve, kako in kaj. Če bo za to, bo tako ostalo, sicer bomo dogovor spremenili. Sicer pa dvomim, da bo punca res prišla, ker imajo pri njih tak sistem, da druge vabijo domov, otrok pa nikamor ne pustijo...
|
zakaj pritisk?
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:10 |
Navedenorojnldol
To, da bi zalotila tujega otroka, da je pri nas odprl hladilnik, bi mi pa dvignilo pritisk!!! Še moji nečaki, ki redno prihajajo k nam na enotedenske počitnice, si tega ne smejo privoščiti. Razen, če jih jaz pošljem po kaj... Sicer pa je vsak sam odgovoren za to, kje in kako postavi meje.
|
jao no
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:24 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:25 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:25 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:27 |
|
jao no
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:32 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:33 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:34 |
|
hladilnik kraljestvo mon
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:36 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:43 |
Navedenosavy
Hm, saj če ima hči samo enega prijatelja/ico pomoje ni problem da se mu/ji kdaj ponudi kak prigrizek. Če jih je pa več zna biti pa kar zoprno.
Predvsem jih ne navajaj da vsakič kaj dobijo. Ja če si recimo slučajno kaj pekla, jim seveda ponudiš. Nebi jim pa jaz dajala kosil in malic. S hčerko se pač zmeniš da naj se dobijo po kosilu z eno ali dve uri.
Otroci zelo hitro pogruntajo koga lahko izkoriščajo. Bolje prva zamera kot zadnja, zato imej red od začetka.
|
dolores72
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:44 |
|
nevzgojena
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:45 |
Navedenohladilnik kraljestvo mon
Mislim - a zdej že spet v vašo intimo posegajo - če gredo poiskat kaj v hladilnik. Kolk ste navezane na mat. stvari - pa tako duševne se delate. Ah sem pozabila da ste ga kupile za svoje evrčke in napolnile s svojimi evrčki. Res je kriza : ampak ne samo materialna tudi duševna . Jaz bom tebi, če boš ti drugič meni. Drugače se mi sicer ne gre, ampak princip - je pa za lase privlečen izgovor za škrtost.
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:51 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 10:53 |
Navedenohladilnik kraljestvo mon
Mislim - a zdej že spet v vašo intimo posegajo - če gredo poiskat kaj v hladilnik. Kolk ste navezane na mat. stvari...
|
tista balada za uno adelino
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:04 |
NavedenoeowinNavedenosavy
Ne vem, meni je bližja logika, da so otroc od vseh in od nikogar, moji, tvoji, naši in predvsem svoji. Če se nahajajo pri nas, bodo dobili hrano. Lahko da ne nevemkaj, a nekaj že. Mi ne bomo bankrotirali zaradi tega.
Aja, hladilnik pri nas sme odpreti vsak, ki želi kaj ven vzeti. Če pripravljajo hrano, pač jemljejo ven in notri. Če imajo notri kakšno pijačo, enako. To se mi ne zdi nič posebnega, daleč od posega v intimo naše družine :-))
Zanimivo razmišljanje.
Nisem zelo ozko usmerjena, ampak menim, da imam enega otroka (in da ta ni od nikogar), drugi so od drugih staršev. Jaz moram skrbeti za svojega, drugi morajo skrbeti za svoje.
Če so na obisku, je lepo, če poskrbim ( minimalna hrana, pijača) še za otroke drugih, ni pa to moja obveza.
Ne strinjam se s tem, da mi obiski (moji ali od otroka) odpirajo omare in brskajo po hladilniku.
Če moja hči zanje kaj skuha, prav, sicer pa - si na obisku in ne doma. Tudi jaz drugod (razen, če me sami pozovejo) ničesar ne jemljem, ne prestavljam ...
Očitno bolj strogo ločim med tem, kje sem doma in kje sem samo povabljena v hišo k prijateljem na obisk.... Po hladilniku naj brskajo po svojih domovih, če si tega želijo.
|
hladilnik kra....
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:07 |
|
nevzgojena
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:13 |
Navedenohladilnik kra....
Kot ponavadi mone vse besede obračajo samo da lahko nekaj povedo - kaj, pa vedo samo one. A na wc lahko gredo - al se bojite polulanih wc školjk in brskanja po kopalniških omarah. Hladilnik odpreti in vzeti kar pač rabiš za nekatere normalne ni enako kot brskati po omarah. Za vas očitno je. Torej ! Da, moji obiski si lahko vzamejo mleko za kavo sami, če jim jaz ne postrežem. Ker to niso takele mone neznane - pač pa obiski - ki sem jih jaz povabila torej imam rada njihovo družbo, torej smo prijatelji, torej.....niso taki kot vi. Če dobite dovoljenje za hladilnik , avtomatsko za vas pomeni tudi dovoljenje brskanja po omarah. Prave mone, ni kaj. Moji obiski lahko poiščejo v hladilniku če kaj rabijo, pa te ne hecam. In zdaj ! A tvoji res ne smejo , ne me hecat, a res? Pač nič pretresljivega ne skrivam v hladilniku ! Jasno sem zato čudna, če ne mogoče nenormalna, a ne ?!
|
hladilnik kra
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:25 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:29 |
Navedenohladilnik kra
Nevzgojeno je človeka soditi po tem kaj dovoli v svoji hiši. Zelo nedemokratično, zelo navzgojeno za današnje čase kjer ima vsak pravico..... nevzgojena si ker človeka na podlagi enega posta okarakteriziraš glede njegovega dometa. Da, to je zame nevzgojen človek ! In brez širine - če ni po tvoje...... nevzgojeno zelo !
|
fgđv
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:35 |
|
težka si YO
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:42 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 11:45 |
|
težka si YO
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 12:00 |
|
v škafu vode
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 12:21 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 13:14 |
|
eni so res mim
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 13:28 |
|
wladka
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 13:49 |
Navedenoeni so res mim
Se spomnim, ko smo v osnovni šoli delali en projekt. Dobili smo se pri eni sošolki ob 10. uri in delali do 18. ure. Ob 13. uri jo je mama poklicala na kosilo, mi smo pa čakali v njeni sobi. 8 ur nič za pit, nič za jest. Smo bili že celi difektni zvečer.
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 13:50 |
Navedenoeni so res mim
Se spomnim, ko smo v osnovni šoli delali en projekt. Dobili smo se pri eni sošolki ob 10. uri in delali do 18. ure. Ob 13. uri jo je mama poklicala na kosilo, mi smo pa čakali v njeni sobi. 8 ur nič za pit, nič za jest. Smo bili že celi difektni zvečer.
|
hladilnik kralj...
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:00 |
NavedenowladkaNavedenoeni so res mim
In zakaj naj bi bila njena mama zadolžena za vašo prehrano??? Se je tvoja mama tako zmenila z njo, al kako?
|
nosy bitch
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:03 |
|
eni so res mim
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:05 |
|
nosy bitch
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:08 |
|
v škafu vode
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:10 |
Navedenohladilnik kralj...
Da, res je, samo s to razliko da nista oba posta namenjeni eni in isti osebi, torej si se zakvačkala ti. Ker jaz odgovarjam dvema in če ne razumeš poante - nisem zato jaz nevzgojena, ker odpiram vrata hladilnika /ne frižiderja/ na široko, hahahahahaha. Kolk imate dela s seboj, ampak še vedno udarite mimo.Tako kot si pa zdaj ti naštrikala pa bi mogoče, mogoče bilo zate ok. Zame sta to dve popolnoma drugi repliki in ne bodi tako zategnjena in piši še iz svoje glave - ali hladilnika. Zapri haldilnik - prepih ti škodi.
|
nevzgojena
Navedenohladilnik kralj...
Da, res je, samo s to razliko da nista oba posta namenjeni eni in isti osebi, torej si se zakvačkala ti. Ker jaz odgovarjam dvema in če ne razumeš poante - nisem zato jaz nevzgojena, ker odpiram vrata hladilnika /ne frižiderja/ na široko, hahahahahaha. Kolk imate dela s seboj, ampak še vedno udarite mimo.Tako kot si pa zdaj ti naštrikala pa bi mogoče, mogoče bilo zate ok. Zame sta to dve popolnoma drugi repliki in ne bodi tako zategnjena in piši še iz svoje glave - ali hladilnika. Zapri haldilnik - prepih ti škodi.
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:11 |
NavedenoYo_
OK, v redu, ampak nekateri ne pečemo celih protfanov, ampak skuhamo za 2 osebi. A pol 2 zrezka npr. tudi razdelite na 5 ljudi? 150g makaronov npr. tudi? Ali pač vedno kuhate "na rezervo"? Jaz ne, zdaj pa ne vem, a sem res tako čudna?
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:15 |
|
nosy bitch
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:16 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:20 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:25 |
|
nosy bitch
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:26 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:28 |
Navedenoeowin
Yo, ni problem, najbrž je kje kakšna trgovina v bližini? Pekarnica? Ali vsaj jajca v hladilniku?
Gre preprosto za to, da človeka nahraniš. S čemerkoli že. Samo za to.
|
lkfš
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:31 |
NavedenoYo_
Ja, pri meni se pač ne. Plus, da imam dieto (celiakija), ne maram tune niti pod razno in mesa tudi ne (torej imam 1 zrezek npr. za hči) itd., torej ne vem, zakaj bi morala imeti to na zalogi, razen, če nimam povabljenih gostov.
|
Martin Krpan
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:32 |
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:36 |
|
nosy bitch
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:37 |
NavedenoYo_
Še vedno ne razumem, zakaj bi morala nahranit kogarkoli, ki ni vabljen na kosilo, večerjo itd.
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:37 |
NavedenoYo_Navedenoeowin
Yo, ni problem, najbrž je kje kakšna trgovina v bližini? Pekarnica? Ali vsaj jajca v hladilniku?
Gre preprosto za to, da človeka nahraniš. S čemerkoli že. Samo za to.
Še vedno ne razumem, zakaj bi morala nahranit kogarkoli, ki ni vabljen na kosilo, večerjo itd.
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:39 |
NavedenoYo_
Res bi rada v reali videla, kako to deluje. Prav res.
|
sde
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:44 |
NavedenoČisto ok
Meni bi se zdelo čisto ok in najbolj normalno ponuditi malico, kosilo, prigrizek otrokom, ki je v naši hiši cel dan. Če drugi tega ne storijo se nebi sekirala veliko, pri nas je pač tako.
Bi me pa vsekakor zmotilo to, da imajo moji otroci cele dneve obiske. Ok, saj se lahko družijo in vse, ampak to naj bo omejeno. Dopoldan bi ji jaz dala raje kaj v hiši za postorit, kakšno počitniško delo, potem kaj za skuhat, popoldan pa ni problem, če preživi s prijatelji. Enkrat doma, drugič pri drugih, pa na bazenu, dvorišču, travniku, gozdu,......
|
lkfš
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:53 |
NavedenoYo_
|
kr nalagat
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 14:59 |
NavedenolkfšNavedenoYo_
Je vikend - fant pride ob desetih. Se s sinom lotita nekaj delat. Ob pol enih reče, da mora domov, ker ima kosilo. Jaz pokličem njegovo mami in vprašam, ali lahko ostane, ker nekaj delata. Noben problem.
Pride popoldne. Čez dve ure dam jest našemu. Valjda, da postavim še en krožnik in dobi tudi on. Zakaj bi skakal domov in potem nazaj? Če ne drugega, bo dobil kos kruha z namazom. Mene bi bilo sram, da bi otroka pustila lačnega. In me je dejansko enkrat bilo, ko se nisem spomnila, da bi ponudila za jest in je kar naenkrat rekel, da mora domov. Šele potem mi je potegnilo, zakaj.
Priznam pa, če bi bilo takih otrok več in bi mi uletavali, bi me pa verjetno motilo. Tako gre pa za sinovega najboljšega prijatelja in tudi starši se razumemo.
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 15:01 |
|
lkfš
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 15:04 |
NavedenoYo_
Aha, teorija se fino bere. Saj pravim, me prav zanima, kako je v praksi. Mislim tko, zares.
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 15:05 |
|
eowin
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 15:06 |
NavedenoYo_
Aha, teorija se fino bere. Saj pravim, me prav zanima, kako je v praksi. Mislim tko, zares.
|
2711
Re: gostitev otrokovih prijateljev25.07.12 15:40 |
NavedenosdeNavedenoČisto ok
Meni bi se zdelo čisto ok in najbolj normalno ponuditi malico, kosilo, prigrizek otrokom, ki je v naši hiši cel dan. Če drugi tega ne storijo se nebi sekirala veliko, pri nas je pač tako.
Bi me pa vsekakor zmotilo to, da imajo moji otroci cele dneve obiske. Ok, saj se lahko družijo in vse, ampak to naj bo omejeno. Dopoldan bi ji jaz dala raje kaj v hiši za postorit, kakšno počitniško delo, potem kaj za skuhat, popoldan pa ni problem, če preživi s prijatelji. Enkrat doma, drugič pri drugih, pa na bazenu, dvorišču, travniku, gozdu,......
Ani bolje , če so doma , jih imaš nekako pod kontrolo vsaj veš kaj delajo in kje so, sem bila zelo vesela, ko je bila naša hiša polna otrok, zdaj sta še samo v paru, pa imam tudi najraje če sta pri nas...S hrano pa tako, če je za tri je tudi za pet ali osem, pa spečeš kaj ali si sami in tako naredijo še kaj mimogrede ...

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.